Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

On 31/3/2009 at 10:17 ΠΜ, valia81 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου...

Λοιπόν εγώ είμαι με δυο υδροσάλπιγγες, έχω κάνει ήδη 2 αποτυχημένες εξωσωματικές και μόλις χθες ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να κάνω λαπαροσκόπηση για να μου ανοίξει όσο μπορεί τις σάλπιγγες με αποτέλεσμα ισως να μπορέσω να μείνω έγκυος φυσιολογικά. Οπότε κοίτα την εκδοχή να στις ανοίξουν και όχι να στις αφαιρέσουν.

καλημερα, βλεπω την δημοσιευση σου και αν και εχουν περασει πολλα χρονια απο αυτην, επειδη ακριβως την ιδια περιπτωση εχω και εγω (ΥΔΡΟΣΑΛΠΙΓΓΕΣ) και εκανα λαπαροσκοπηση και διάνοιξη τους, ηθελα να μαθω αν τελικα και με ποιον τροπο καταφερες και κανεις μωρακι.

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας, έχω υδροσαλπιγγα, είναι σκόπιμο να αφαιρεθεί για την γενικότερη υγεία μου πέρα από το θέμα της γονιμότητας; Για το Έλενα σκέφτομαι, έχει κάποια κοπέλα εκεί εμπειρία από σαλπιγγεκτομη; Σας ευχαριστώ πολύ

Επεξεργάστηκαν by Maria fouka

• 4 months later...

Καλησπέρα. Διαγνώστηκα πρόσφατα στον υπέρηχο με υδροσαλπιγγες και έχω αγχωθεί. Δεν προσπαθήσαμε μέχρι τώρα με τον αντρα μου να κάνουμε μωρακι αν και το είχαμε συζητήσει. Τελικά κάποια απ τις κοπελες που έγραψε από πάνω τα κατάφερε φυσιολογικά;τις αφαίρεσε κ τα κατάφερε με εξωσωματική; Χρειάζομαι τα φώτα σας

Εαν ειναι ακομη λειτουργικο το επιθηλιο τους δλδ οι κροσσοι με λαπροσκοπηση μπορει να γινει διανοιξη.Αλλιως τις αφαιρεις και κανεις εξωσωματικη.Αυτα ολα τα βλεπεις με σαλπιγγογραφια κ λαπαροσκοπηση.Ποιο ειναι το πορισμα της σαλπιγγογραφιας σου;Εγω τις αφαιρεσα το 2017 εχω κανει μια εξωσωματικη κ μια εμβρυομεταφορα που δεν πετυχε και τωρα ετοιμαζομαι για τη δευτερη εμβρυομεταφορα.Να ελέγξεις(εαν σου πει ο γιατρος να τις αφαιρεσεις) το αποθεματικο των ωαριων σου εαν εισαι 35 κ ανω.Εμενα μετα την αφαιρεση μειωθηκε αρκετα η ΑΜΗ μου αλλα ημουν τοτε 36.

Δεν έκανα ακόμη σαλπιγγογραφία.Στον επόμενο κύκλο θα κάνω και μπορώ να πω ότι πιο πολύ με αγχώνει η σαλπιγγογραφία από την λαπαροσκόπηση...... Όσο για την ηλικία είμαι 31

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Γειά σας κορίτσια.

Είμαι εντελώς καινούρια στο forum αλλά χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια.

Πρόσφατα έμαθα πως ίσως να έχω υδροσάλπιγγα και ότι θα χρειαστεί να κάνω λαπαροσκόπηση / υστεροσκόπηση για να το διερευνήσουμε και το πιο πιθανόν να μου την αφαιρέσουνε.

Προσπαθώ να βρω έναν γιατρό εξειδικευμένο στο θέμα αυτό στην Αθήνα.

Σαν δεύτερη ερώτηση θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε για τους γιατρούς στο Ιασώ και σε ποιόν θα ήταν καλύτερα να απευθυνθώ αν χρειαστεί να κάνουμε εξωσωματική μετά απο την επέμβαση αυτήν - ή μήπως να έκανα σε κάποιον απο εκείνουτς και την επέμβαση αυτήν.

Είμαι εντελώς στα χαμένα - οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμη πραγματικά.

Ύρια

• 7 months later...

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για τις υδροσαλπιγγες.πρεπει να αφαιρεθούν η μπορω να μείνω και φυσιολογικά εγκυος?σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 2 months later...
On 20/4/2017 at 11:36 ΠΜ, moroulini! είπε:

Γειά σου @floggy εγώ είχα μία υδροσάλπιγγα και μία διαβατή που υπολειτουργούσε, λόγο ενδομητρίωσης όλα αυτά και επιπλέον κίστη στη μία ωοθήκη και πολύποδα στο ενδομήτριο. Κι εγώ πέρα απο τον γιατρό μου που μου είπε ότι μόνο κατα την επέμβαση θα ξέρει αν πρέπει να αφαιρέσει την υδροσάλπιγγα ή να κάνει πλαστική, πήρα άλλες δύο γνώμες γιατρών που εξ΄αρχής ήταν κάθετοι στην αφαίρεση της υδροσάλπιγγας(για την αποφυγή εξωμήτριου κ.τ.λ.). Τελικά με χειρούργησε ο γιατρός μου και έκανε πλαστική, διόρθωσε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και μέσα σε 5 μήνες έμεινα έγκυος φυσιολογικά!!! Βέβαια όλες οι ορμονικές μου ήταν άριστες όπως και το σπέρμα. Υπάρχει ελπίδα και πέραν της εξωσωματικής, αρκεί να έχεις τον κατάλληλο γιατρό στο πλάι σου.Καλή επιτυχία ότι κι αν κάνεις!!!

Καλησπέρα και από μένα. @moroulini! αντιμετωπίζω ακριβώς τα ΙΔΙΑ θέματα. Θέλω αν μπορείς να με καθοδηγήσεις λίγο γιατί έχω μπερδευτεί από τις πολλές γνώμες.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα σας, 

Ξέρω ότι έχει πολλά θέματα σχετικά με αυτό ,απλά η δική μας περίπτωση είναι λίγο πιο πολύπλοκη (ή τουλάχιστον στο μυαλό μου)

Μένουμε Ρόδο με τον σύζυγο και δεν έχουμε πολλές επαφές με Αθήνα . Να ξεκινήσω ότι είμαι 29 (σε ένα μήνα τα κλείνω) διαγνωστηκα με υδροσαλπιγγες εδώ και κάποια χρόνια ( η πρώτη στα 19 μου)  . Δεν τις εγχειρησα ποτέ. όντας "μικρο" κοριτσάκι ο πατέρας μου δεν ήθελε να την βγάλω μη γνωρίζοντας τις συνέπειες. Η Ιστορια Η τότε γυναικολογος μου ύστερα από επίσκεψη μου στο ιατρείο της έχοντας μια εβδομάδα πυρετό και φοβερούς πόνους ψιλιαστηκε την δουλειά με εξέτασε  και με έβαλε και έκανα εξετάσεις αίματος δείχνοντας ότι υπήρχε φοβερή φλεγμονή και με έστειλε σουμπιτη στο ιδιωτικό που συνεργάζεται (μονοπώλιο η κλινική βλέπεται) κάθομαι μια μέρα και μην μπορώντας να αντέξουμε τα έξοδα (100ευρω είχε πληρώσει) της είπε να επικοινωνήσει και πήγαμε στο γενικό μας νοσοκομείο.  Ο γιατρός εκεί μου ξεκίνησε φουλ αντιβίωση έκατσα μια εβδομάδα εκεί. Και μου έκανε υπερυχους που έβλεπε ότι είχε υποχωρήσει η φλεγμονή. Με στέλνει σπίτι με αντιβίωση. Περνάει ο καιρός τσουκου τσουκου και ξανά φλεγμονή στην άλλη σαλπιγγα και ξανά η διαδικασία . Περνάει ο καιρός ξεχνιέται το θέμα. 

Να προσθέσω ότι η γιατρός τότε πρότεινε να εχγειριστω λαπαροσκοπικα αλλά έλα που δεν είχαμε τα 3 χιλιάρικα(συν ότι ο πατέρας μου φοβόταν) και στο νοσοκομείο μας δεν υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει  μεχρι και σήμερα αυτή η δυνατότητα λαπαροσκοπικα να κάνεις σαλπιγγεκτομή.

Στο σήμερα: Με τον σύζυγο μου αποφασίσαμε ότι ίσως είναι η ώρα για παιδακι( εκείνος ειναι 35) Κάναμε όλες τις ορμονικές και το σπερμοδιαγραμμα που δεν ήταν και το πιο σούπερ. Αλλάζω γυναικολόγο μαζεύω τις παλιές εξετάσεις και ξανά έρχονται  στην μνήμη οι υδροσαλπιγγες . Μου λέει πρέπει να κάνουμε υστεροσαλπιγγογραφια να δούμε αν είναι οντος και η άλλη. Κάνουμε (πάλι στην ίδια) κλινική  και όντος  υδροσαλπιγγα άμφω . Μια μέρα ήμουν στο νοσοκομείο μου κλείνει μια γνωστή ραντεβού με έναν γυναικολόγο ώστε απλά να του δείξω την σαλπιγγογραφια , την βλέπει και μου λέει φεύγεις για το Αλεξάνδρα στον ταδε γιατρό.  Του λέω εδώ δεν γίνονται; μου λέει λαπαροσκοπικα όχι και είναι επικίνδυνη η λαπαροτομη για συμφυσεις και εσύ θες να τεκνοποιησεις. Αλλάζω ξανά ιδιωτικό  γυναικολόγο για ακόμα μια γνώμη. Μου λέει το ίδιο πράγμα και ήθελε να με βάλει στην λίστα αρον αρον  (τα φράγκα βλέπεται μην χάσει πελάτη) εγώ σκεπτικη και διστακτική για τα λεφτά σκέφτηκα και του είπα μήπως την κάνω στην Αθήνα στο Αλεξάνδρα και μου λέει ότι εκεί θα στην κάνουν ειδικευόμενοι ( που δεν έχω θέμα γιατί επιβλέπουν οι ειδικευμένοι γιατροι) και απο την άλλη το  Αλεξάνδρα το έκαναν κοβιντ και μου λέει ότι τώρα δεν γίνονται χειρουργεία; όντος;; θα τρελαθούμε;;  ήθελα να του πω !!  τέλος πάντων φεύγω και ενώ με είχε βάλει στην λίστα,  την νύχτα πριν την ημέρα του χειρουργείο με παίρνει και μου λέει επειδή βγήκα θετικός θα σε αναλάβει άλλος.  Και εγώ σαν σημάδι από το Θεό και ανακουφισμενη του είπα ότι δεν θέλω και θα κανονίσουμε για άλλη μέρα το χειρουργείο  .

Τέλος πάντων μου δίνει μια Κυρία ένα τηλέφωνο ενός γιατρού στην Αθήνα μιλάω και του λέω , το και το,  μου λέει ότι σε τέτοια χειρουργεία καλύτερα είναι πριν,  να γίνει η ωοληψια για το παν ενδεχόμενο.  Δηλαδή μην γίνει το οτιδήποτε και δεν έχω και ωοθήκες μετά. Μου λέει έλα να σε δω να μιλήσουμε  . Μετά από καιρό κανονίζουμε το ραντεβού πάμε Αθήνα με τον σύζυγο. Βλέπει την σαλπιγγογραφια με βλέπει και με υπέρηχο , αα μου λέει έχεις τέλεια μήτρα. Του λέω τι να την κάνω γιατρέ άμα δεν έχω σάλπιγγες,εγώ  γελώντας με τον πόνο  μου .  τέλος πάντων επειδή πολύ μακρυγορησα. Μου λέει θα πρέπει πρώτα να πάρεις τα φάρμακα για την ωοθηλακιορρηξια να ξανά έρθεις να πάρουμε τα ωάρια να κάνουμε την λαπαροσκοπηση και μετά να ξεκινήσουμε την γονιμοποίηση και την εβρυομεταφορα. Συν ότι εδώ επιτροπή στην Ρόδο δεν έρχεται  και ότι πρεπει να ξαναερθουμε πάνω για αυτό. Μου λέει 500 ευρώ το κουτί,  3 κουτιά θα χρειαστείς. Πόσο συμμετοχή πληρώνεις; ή είναι εντελώς δωρεάν; αν υπάρχει συμμετοχή αξίζει με τα έξοδα; ( εισητηρια ξενοδοχείο φαγητό ΜΜΜ)

Και εγώ τώρα σκέφτομαι . Δεν ξέρω αν γνωρίζει καμιά / κανείς Υπάρχει και η ΜΚΟ be-live που αναλαμβάνει δωρεάν εξωσωματικές.  Στην περίπτωση μου εάν προσπαθήσουμε και δεν πιάσουμε με την πρώτη ( να προσθέσω, ότι λόγο ιστορικό ασθενείας στην οικογένεια μου θέλουμε να κάνουμε και προεμφυτικο έλεγχο δλδ βιοψία εμβρύου και ο γιατρός μας είπε ότι το να τσιμπάμε το έμβρυο για εξετάσεις το τραυματιζουμε και ίσως αυτό έχει επιπτώσεις αποβολής) και  δυστυχώς λεφτά για δεύτερη δεν έχουμε (γιατί θα πάρουμε δάνειο για την πρώτη ) αν περάσουμε τα κριτήρια της δωρεάν εξωσωματικής θα έχουν πρόσβαση στα ωάρια που θα μου έχει πάρει ο γυναικολογος ; που δεν ξέρω καν με πιο κέντρο συνεργάζεται.  Η θα μου πει δεν γίνεται; γενικά υπάρχει θέμα γυναικολόγου εάν απευθυνθώ σε άλλο γιατρό να πάρουν τα ωάρια μου από το άλλο κέντρο;;; Έχω αγχωθεί τόσο πολύ δεν ξέρω βρε παιδιά δικαιολογημενα ή αδικαιολογητα;;  η δυσκολία του να μένεις σε νησί για κάτι τέτοιες περίπτωσης....ουφφφφφφφ..... :(( (συγνώμη για το ολίγον μπερδεμένο κείμενο και στο κεφάλι μου όλα μπερδεμένα είναι..)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...