Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δοντάκια και μωράκια

Recommended Posts

Η κόρη μου τα δύο κάτω δόντια της τα έβγαλε μόλις μπηκε στον 3ο μήνα μετα ακολούθησαν τα δύο πάνω,να μην πολυλογώ στα 1α γενέθλια είχε 12 δόντια και 15 μηνών είχαν βγει όλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 142
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εχουμε 4 δοντια,εδω και 4 μερες δε μπορει να κοιμηθει το μωρο!!κλαιει σπαρακτικα και αυτο οφειλεται στα δοντια γιατι τα τριζει και μου δαγκωνει τον ωμο! :shock:

ζοριζεται πολυ ο καημενος.

κλαιει στον ημερησιο υπνο του κι ενω θελει να κοιμηθει ,δε μπορει! :cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

κοριτσια να σας ρωτησω κατι σχετικο με δοντακια!!

Ποτε φαινονται συμπτωματα οδοντοφυιας? η μπεμπουλα μας τωρα μπηκε στον 5ο μηνα και τρεχουν τα σαλια βροχη, ενω θελει να θηλασει, το αφηνει το στηθος εκνευρισμενη, μετα το ξαναπιανει και τελικα δεν πολυτρωει,γκρινιαζει μεσα στη μερα, θελει αγκαλια και βαζει με μανια τα χερια στο στομα. το δικο μου δαχτυλο το βαζει στο στομα, δειχνει ανακουφισμενη και το θηλαζει και το μασαει με μανια.ο γιατρος μας ειπε πως ειναι λιγο πρησμενα τα ουλα της, αλλα δεν βλεπει δοντακι τον οκτωβρη. τι λετε? να ναι αυτο?

φιλια!!

LfwCp3.png

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Η μικρούλα μου είναι μόλις 3 μηνών και μετά από εξέταση της παιδιάτρου μου μου είπε και μου έδειξε ότι τα έξι επάνω και έξι κάτω δοντάκια της (έως τους κυνόδοντες) έχουν ήδη κατέβει. Τα κάτω μάλιστα είναι τόσο προχωρημένα που στο πάνω μέρος του ούλου της έχουν σχηματιστεί "ακρούλες" και το μόνο που μένει είναι να σχιστεί το ούλο και να βγούν.

Έχω παρατηρήσει φυσικά ότι από τον 2ο στον 3ο μήνα βάζει τα χεράκια της στο στόμα με μανία (στην αρχή του 2ου μάλιστα δεν ήξερε ακόμα πώς να καλοβάλει τα χέρια στο στόμα η κακομοίρα!!!) και τα ρουφάει συνεχώς. Δεν είχα παρατηρήσει ανησυχία γιατί έχουμε κολικούς και γενικότερα είναι ανήσυχη. Όμως μερικές φορές η έντονη ανησυχία της δεν έμοιαζε με κολικούς και αυτό με προβλημάτιζε.

Τί μπορώ να περιμένω? Θα βγει δόντι από τον 3ο προς 4ο μήνα? Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν την εξέλιξη και να την ταλαιπωρούν για αρκετό καιρό μέχρι να βγούν? Είναι δικαιολογημένη αυξημένη ανησυχία? Τί μπορώ να κάνω για να την ανακουφίζω μιας που ακόμα είναι πολύ μικρούλα και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα διάφορα μασητικά παιχνίδια που υπάρχουν?

Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Ωχ! και ο δικος μου το χερι το εχει συνεχεια στο στωμα και το μασαει , το γλυφει και οτι βρει μπροστα του στο στομα το βαζει, ασε τα σαλια! να ανησυχω για δοντια απο τωρα;;; :shock:

5om2p2.png

sCPfp2.png

Διαφημίσεις

Μπα δεν νομίζω...

Κι εμείς τέτοια "συμπτώματα" είχαμε από 3 μηνών, αλλά το πρώτο δόντι έσκασε στους 6 μήνες (άλλο που μετά εξαφανίστηκε, όπως έχω ξαναγράψει... Από τότε πάλι φαφούτηδες είμαστε...)!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

• 3 εβδομάδες μετά...

Ο μικρός μου είναι 3 μηνών. Έχει πολύ καιρό που βγάζει σαλάκια και προσπαθεί να μασουλήσει τα χεράκια του, και φυσικά υπέθεσα ότι πρόκειται για δόντια (αν και ο παιδίατρος μου είπε μετά τον 5ο μήνα όταν του το ανέφερα).

Όμως τις τελευταίες 3-4 μέρες έχει αρχίσει να κάνει και εμετό(γουλιές γουλιές εμετού όχι γάλακτος) πολλές φορές μέσα στη μέρα και να είναι ανήσυχος.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν συμβαίνει και ο εμετός να είναι σύμπτωμα των δοντιών. Το έχετε ακούσει ποτέ αυτό?

Πυρετό δεν έχει κάνει καθόλου.

Ο παιδίατρος είπε ότι τρώει πολύ γι' αυτό κάνει εμετό :shock::?:?:?:shock::mad: Με κούφανε πάλι μιας και το παιδί μου θηλάζει αποκλειστικά και τρώει συνήθως ανά 3-4 ώρες από μόνος του :!::!::!:

Πρόσεχε όταν βάζει τα δακτυλάκια του στο στόμα να μην μπένει πολυ μέσα γιατί πολυ απλά ενεργοποιεί το αντανακλαστικό του εμετού και έτσι βγάζει ...

eleftheriak μια που σε βρηκα,να σε ρωτησω κατι;

Ξερεις να μας πεις αν τα δευτερα δοντια βγαινουν οπως και τα πρωτα.Πχ τα 2 πανω κεντρικα δοντακια της ανηψιας μας εχουν πολυ μεγαλο κενο,αυτο σημαινει οτι ετσι θα ειναι και τα δυετερα δοντια;

Και της μικρης μου,τωρα που βγαινουν τα 2 κατω,δεν μου φαινονται και πολυ ισια.Εχω την εντυπωση οτι το ενα ειναι λιγακι,μια ιδεα στραβο,ή ειναι λιγο πιο πισω απο το αλλο.Τωρα παλι δεν ειμαι σιγουρη...ας βγουν ολοκληρα και βλεπουμε!

Καλησπέρα πρωτοι ανατέλουν(βγένουν )οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι (τα δοντάκια πίσω από τα τελευταία νεογιλά)οι λεγόμενοι και εξαρήτες γιατι η ανατολή του έχει ολοκληρωθεί συνήθως στα 6 χρόνια,μετά τα μπροστινά πάνω και κάτω! :wink:

Διαφημίσεις

ο γιός μου έβγαλε το πρώτο δοντάκι 5,5 μηνών και τώρα που είναι 16 μηνών έχει 16 δόντια!

αλήθεια ισχύει πως όσο νωρίς και γρήγορα βγάζουν τα δοντάκια τους, τόσο γρήγορα τα αλλάζουν;;; να ξέρω τί να περιμένω δηλαδή!! :lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Δεη ν είναι απαραίτητο,η αλλαγή των δοντιών εξαρτάτε από την ανάπτηξη της γνάθου( φαίνονται πολυ αραιομένα τα νεογιλα για να ανατήλουν στην θέση τους τα μόνιμα...)

γεια σας μαμαδες ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι την eleftheriak ποσα δοντια νεογιλα βγαζουν τα παιδια? η μικρη ειναι 2 χρονων(την αλλη τριτη γινεται 2) και εχει 16 δοντια ποσα ακομη να περιμενουμε? εμενα αργησε να βγαλει το πρωτο ηταν 9 μηνων και μετα αρχισε ανα 4 να τα βγαζει. ευχαριστω.

Τα νεογιλά (πρώτα )είναι 20 στο σύνολο 4 κεντικοί τομείς 4 πλάγιοι τομείς,4 κυνόδοντες,4 πρώτοι γομφίοι και 4 δεύτεροι γομφίοι,είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα μόνιμα και έλαχιστα ποιό διάφανα...

Διαφημίσεις

Πολύ γάλα στα μωρά και ΌΧΙ πρόσθετα χημικά!!!Μετά την ηλικία των 2 χρόνων Αpoflux σε καραμέλες(είναι μασώμενες καραμέλες με φθόριο)

Πολύ γάλα στα μωρά και ΌΧΙ πρόσθετα χημικά!!!Μετά την ηλικία των 2 χρόνων Αpoflux σε καραμέλες(είναι μασώμενες καραμέλες με φθόριο)

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.omega-pharma.gr/static/images/articles/apoflux.jpg&imgrefurl=http://www.omega-pharma.gr/174/category/greek/174/0/100/1/index.html&h=247&w=445&sz=37&hl=el&start=1&usg=__jOTZ6vnk_j4pZWvet53EZpbGDCc=&tbnid=S4PwfM9SuFHN_M:&tbnh=70&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3DApoflux%26gbv%3D2%26hl%3Del%26sa%3DX

γμτ δεν είναι για εμάς ακόμα :cry:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

eleftheriak η κόρη μου είναι 5 ετών και παρατηρώ το εξής φαινόμενο: από τριών ετών περίπου έχουν εμφανιστεί μαύρα σημάδια (σαν να χάλασαν τα δόντια της δηλαδή- ίσως και να το έπαθαν δεν ξέρω...) πάνω στους τραπεζίτες. Το παιδί τρώει ελάχιστα γλυκά και πλένουμε δόντια πρωί - βράδυ. Να κάνουμε επιφανειακό σφράγισμα ή να το αγνοήσουμε εφόσον σιγά σιγά θα αρχίσει να αλλάζει τα δόντια με τα μόνιμα? Το Αpoflux θα τη βοηθήσει καθόλου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Υπάρχουν ειδικές ορθοδοντικές πιπίλες που μπορείς να πάρεις από το φαρμακείο για την μικρή σου,μην μου ζητήσεις μάρκες δεν γνωρίζω.Όσο για τα δαχτηλάκια της αν μπορείς να την ξαγελάς με ειδικά παιχνιδάκια οδοντοφυΐας.Είναι καλύτερο να μην βάζει τα χεράκια της στο στόμα γιατί απλά θα κάνει βαθύτερο τον ουρανίσκο της,όχι οτι είναι κάτι και τόσο ανσηχιτικό για τα πρώτα της δοντάκια ,αλλά για τα μόνιμα τα οπία θελουν πολυ περισσότερο χώρο για να βγούν!Μην φοβάσαι όλα θα πάνε μια χαρά :wink:

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ 7 ΜΗΝΩΝ (ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΜΕ . ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ.

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Υπάρχουν ειδικές ορθοδοντικές πιπίλες που μπορείς να πάρεις από το φαρμακείο για την μικρή σου,μην μου ζητήσεις μάρκες δεν γνωρίζω.Όσο για τα δαχτηλάκια της αν μπορείς να την ξαγελάς με ειδικά παιχνιδάκια οδοντοφυΐας.Είναι καλύτερο να μην βάζει τα χεράκια της στο στόμα γιατί απλά θα κάνει βαθύτερο τον ουρανίσκο της,όχι οτι είναι κάτι και τόσο ανσηχιτικό για τα πρώτα της δοντάκια ,αλλά για τα μόνιμα τα οπία θελουν πολυ περισσότερο χώρο για να βγούν!Μην φοβάσαι όλα θα πάνε μια χαρά :wink:

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ 7 ΜΗΝΩΝ (ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΜΕ . ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ.

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ

Από ιατρική άποψη (δεν μπορώ να απαντήσω μιας και δεν έχω δει την περίπτωση ,αλλά σας γενική πληροφορία χαλινό έχουμε ΟΛΟΙ υπερτροφία παρατηρήτε σε ορισμένα παιδάκια,η εκτομή του χαλινού είναι μια πρακτικη που πραγματοποιήται κυρίως οταν το παιδί δεν μπορεί να συτηστεί σωστά,και απόαισθητικής απόψεως όταν παρατηρούμε μεγάλο κενό ανάμεσα στα μπροστηνά δόντια..Ελπίζω να σε κάλυψα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...