Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραπονα δασκαλας απο την πρωτη μερα στον παιδικο

Recommended Posts

αν την πιάνεις να σου λέει ψέμματα είναι δύσκολα τα πράγματα (σε επίπεδο επικοινωνίας αναφέρομαι) και στα μάτια μου δηλώνει ενοχή... το άλλο που μου φαίνεται λίγο περίεργο είναι που η προισταμένη σε παρέπεμψε κατευθείαν στη δασκάλα, ούτε προσπάθησε να τη δικαιολογήσει ούτε τίποτα (δεν ξέρω όμως τι καθεστώς επικρατεί στους παιδικούς). νομίζω πως μετά τη συζήτηση που κάνατε θα έχει λίγο παραπάνω το νου της ως προς το πως να χειρίζεται το παιδί. από την ΄λλη εγώ θα μιλούσα και μαζί του στο να της ζητάει σαφείς οδηγίες. να ξέρει δηλαδή τι περιμένει η δασκάλα του από εκείνον και να μπορεί να πράξει ανάλογα...

σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τους χειρισμούς της, πιστεύω όμως πως πρέπει να βοηθήσεις το παιδί να αποδεχτεί τους γενικούς κανόνες μιας ταξης και να υιοθετήσει για κάποιες ώρες την αρμόζουσα συμπεριφορά΄(εκεί είναι που απέτυχε η δασκάλα του), αφού βέβαια λύσετε πρώτα το ότι δεν θέλει να πάει στο σταθμό...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μα στην αρχη τη λατρευε! του λεγαμε ποιο κοριτσακι αγαπας κι ελεγε τη Ματινα!

επισης το παιδι μου δε λεει ψεμματα...μου ειπε ολη τη φαση που μαλωνε με το παιδακι

ενα παιδι που λεει ψεμματα θα πει δεν εκανα τιποτα, δε θα πει μαλωνα με τον ταδε για το ταδε παιχνιδι και ηρθε η κυρια και ειπε αυτα κι αυτα τα λογια....δε μπορει να φανταστηκε η να εστησε ολοκληρο σκηνικο...και οτι μετα τον βαλανε στα μωρα που ειναι η δασκαλα η Μαριανθη! το παιδι τα λεει ολα χαρτι και καλαμαρι και στο σπιτι οταν κανει κατι το λεει αμεσως γιατι ετσι του μαθαμε,....

κι εμενα με παραξενεψε που η διευθυντρια δεν ειπε ενα "μα τι λετε? αποκλειεται!" αλλα τι να πω...

ακου λεει τρωει και γρηγορα μαλιστα!!!!!!! της γειτονισσας γυρναει καθε μερα μες τα λαδια και ο δικος μου γυρναει σιδερωμενος!!!!!! δεν ξερω καμια αλλη μαμα μονο τη γειτονισσα μου κι επειδη δεν περπαταω ακομα δε μπορω να παω να γνωρισω μαμαδες ειναι πολυ δυσκολο για μενα...

αυτο με την τουαλετα το κανει και στη γιαγια η αληθεις, στην πεθερα μου, της λεει να παει ενω σε μενα οχι....παιδια δεν ξερω.........να τα φανταστηκε ολα???

μα προχτες ελεγε στην προσευχη του να τον αγαπαει η κυρια και να μην τον χτυπαει!!!!!!!!!

παιδια δεν ξερω...........του χρονου θα παμε σε ιδιωτικο που δουλευει μια φιλη της πεθερας μου να εχω το κεφαλι μου ησυχο!!!!!!!!!!!!!!

αν πρόκειται να του αλλάξεις περιβάλλον ίσως είναι καλύτερα να το ΄κάνεις από τώρα. σκέψου ότι του χρόνου θα βρέθει πάλι σε καινούριο χώρο με άλλα άτομαι και φτου και απ'την αρχή προσαρμογή, φίλοι κτλ. απ'την άλλη το μύνημα που του δίνεις είναι ότι τα βρίσκουμε δύσκολα και την κάνουμε... δειξ'του πως να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες όχι πως να γίνεται λούης

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Η διευθύντρια μπορεί να έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο εκεί μέσα, μην το ψάχνεις.

Ένα μικρό παιδί φυσικά μπορεί να πει ψέμματα του τύπου : με μάλλωσε η δασκάλα και μου τράβηξε το αφτί κι αυτό ξεκόλλησε και μετά το πέταξε και το βρήκα και το κόλλησα πίσω, αλήθεια λέω μανούλα γιατί δεν με πιστεύεις????

Τα παιδιά-νήπια δεν έχουν ακόμα συναίσθηση του πόσο μπορεί να τραβήξουν μια ιστορία, οπότε αν πουν ψέμματα κάνει μπαμ καραμπαμ. Αν όμως λένε μου τράβηξε το μαλλί, μια δυο τρεις συνέχεια, να είσαι σίγουρη ότι έτσι γίνεται.

Μην νομίζεις ότι και στο ιδιωτικό θα ησυχάσει το κεφάλι σου όμως, εκτός κι αν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις δασκάλες και τις ξέρεις προσωπικά

Διαφημίσεις

αν πρόκειται να του αλλάξεις περιβάλλον ίσως είναι καλύτερα να το ΄κάνεις από τώρα. σκέψου ότι του χρόνου θα βρέθει πάλι σε καινούριο χώρο με άλλα άτομαι και φτου και απ'την αρχή προσαρμογή, φίλοι κτλ. απ'την άλλη το μύνημα που του δίνεις είναι ότι τα βρίσκουμε δύσκολα και την κάνουμε... δειξ'του πως να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες όχι πως να γίνεται λούης

ισα ισα τωρα αν παει θα ειναι ενας ξενος αναμεσα σε παιδακια που ειναι μαζι απ την αρχη της χρονιας ...αυτο θεωρω φυγη...ενω μετα το καλοκαιρι, μπορει να παει σε νεο περιβαλλον ουτως η αλλως τα παιδακια αλλαζουν καθε χρονο κι ετσι θα ειναι απ την αρχη στο νεο περιβαλλον... τον παιδικο τον πληρωνει ο παππους και αφου βρηκε καλο κονε εννοειται θα το παρω απ τον δημοσιο...αν το ηξερα απ την αρχη δε θα τον εστελνα. εγω ειμαι κατα του παιδικου εξ αρχης αλλα να που λογω υγειας αναγκαστηκα να το στειλω

Η διευθύντρια μπορεί να έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο εκεί μέσα, μην το ψάχνεις.

Ένα μικρό παιδί φυσικά μπορεί να πει ψέμματα του τύπου : με μάλλωσε η δασκάλα και μου τράβηξε το αφτί κι αυτό ξεκόλλησε και μετά το πέταξε και το βρήκα και το κόλλησα πίσω, αλήθεια λέω μανούλα γιατί δεν με πιστεύεις????

Τα παιδιά-νήπια δεν έχουν ακόμα συναίσθηση του πόσο μπορεί να τραβήξουν μια ιστορία, οπότε αν πουν ψέμματα κάνει μπαμ καραμπαμ. Αν όμως λένε μου τράβηξε το μαλλί, μια δυο τρεις συνέχεια, να είσαι σίγουρη ότι έτσι γίνεται.

Μην νομίζεις ότι και στο ιδιωτικό θα ησυχάσει το κεφάλι σου όμως, εκτός κι αν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις δασκάλες και τις ξέρεις προσωπικά

μεχρι τωρα δεν εχει πει ψεματα ξερω οτι καποια στιγμηθα το κανει αλλα ως τωρα δε μου εχει δωσει δικαιωμα εδω γινεται κατι καλο και λεω ο Στελιος το εκανε και λεει Οχι δεν το εκανα η μαμα το εκανε!!!! δεν πιστευω οτι θα καθοτανε στην προσευχη του να λεει ψεματα μας εβγαλε ολους απ το δωματιο και αφου παρακαλεσε να γινω καλα εγω και να ειναι καλα ολη μας η οικογενεια, παρακαλεσε και να τον αγαπαει η δασκαλα.........τον ακουσαμε απ εξω....

δε λεω οτι καποτε δε θα πει ψεματα αλλα τωρα? δε νομιζω........χτες ας πουμε του λεω σου τραβηξε η κυρια τα μαλλια? και μου λεει οχι,δεν ηρθε ειναι αρρωστη! και ηταν ετσι....

γυρναει το παιδι και αναστεναζει δεκα ωρες ουφ και ουφ και κουραστηκα εκει και ολο μας μαλωνουν και κατι αλλο να γινει το λεει πχ η κυρια εβαλε στα μωρα τον ταδε σημερα γιατι δεν την ακουγε.........τι να πω!

μεχρι τωρα δεν εχει πει ψεματα ξερω οτι καποια στιγμηθα το κανει αλλα ως τωρα δε μου εχει δωσει δικαιωμα εδω γινεται κατι καλο και λεω ο Στελιος το εκανε και λεει Οχι δεν το εκανα η μαμα το εκανε!!!! δεν πιστευω οτι θα καθοτανε στην προσευχη του να λεει ψεματα μας εβγαλε ολους απ το δωματιο και αφου παρακαλεσε να γινω καλα εγω και να ειναι καλα ολη μας η οικογενεια, παρακαλεσε και να τον αγαπαει η δασκαλα.........τον ακουσαμε απ εξω....

δε λεω οτι καποτε δε θα πει ψεματα αλλα τωρα? δε νομιζω........χτες ας πουμε του λεω σου τραβηξε η κυρια τα μαλλια? και μου λεει οχι,δεν ηρθε ειναι αρρωστη! και ηταν ετσι....

γυρναει το παιδι και αναστεναζει δεκα ωρες ουφ και ουφ και κουραστηκα εκει και ολο μας μαλωνουν και κατι αλλο να γινει το λεει πχ η κυρια εβαλε στα μωρα τον ταδε σημερα γιατι δεν την ακουγε.........τι να πω!

Stella συνήθως τα παιδάκια δε λένε τέτοια ψέμματα, για το τράβηγμα μαλλιών ή για τις τιμωρίες. Εμένα ο μικρός μου, μου λέει ότι καμια φορά τον βάζει τιμωρία αλλά ποτέ δε μου έχει πει ότι οι δασκάλες τραβάνε τα μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο. Μου φαίνεται ότι η δασκάλα προσπαθεί να τα πει αλλιώς, όμως εσύ να είσαι επιφυλακτική σε οτιδήποτε σου λέει. Επίσης ο μεγάλος μου που πάει τρίτη δημοτικού, μου είπε μια μέρα ότι η δασκάλα των αγγλικών στο σχολείο χαστούκισε ένα παιδάκι της τάξης του. Εγώ το διασταύρωσα και με άλλους γονείς και με άλλα παιδάκια και πραγματικά είχε γίνει αυτό. Να ζητήσεις συνάντηση με την δασκάλα παρουσία της διευθυντρίας και να μιλησετε, τόνισε όμως ότι έχεις εμπιστοσύνη στο παιδί σου. Και βέβαια αν μπορείς μίλα και με άλλους γονείς να δεις τι λένε τα δικά τους παιδάκια.

s-age.pngs-age.png

Ίσα ίσα που είπα ότι ο παιδάκι δεν λέει ψέμματα, αν έλεγε θα είχαν και μεγάλη δόση φαντασίας και θα το καταλάβαινες.

Να το διασταυρώσεις οπωσδήποτε με άλλα παιδάκια και γονείς, και η συγκεκριμένη δασκάλα τι να πει? Ναι τραβώ τα μαλλιά στα παιδάκια?

Διαφημίσεις

το βραδυ ειχαμε συνεχεια.....αφου ολη μερα τον επρηξα η κυρια σ αγαπαει και ειναι καλη και μου ειπε πολυ καλα λογια για σενα και χαρηκα και μπλα μπλα μπλα και το παιδι γυρνουσε τα μουτρα του αλλου, αργα ηρθε στο κρεβατι μου και λεω αυριο θα πας σχολειο και λεει ΠΑΛΙ??? και λεω μα η κυρια.....και μου λεει ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ..........τον πηρα στο φιλοτιμο λεει μηπως ειπες ψεματα και λεει ΟΧΙ ΜΑΜΑ ΔΕ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΩΓΟΥ....

σημερα εφυγε κλαιγοντας...................

το θεικο ηταν χτες δε, οταν γυρισε μου λεει ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΤΙΝΑ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΣΗΜΕΡΑ???? ρε τα κοροιδευεις αυτα??? δεν πιανονται τα παιδακια σημερα........

Άλλη μία που συνετίστηκε....Λέτε να διάβασε Παπαδιαμάντη χθες βράδυ?

Ευτυχώς, τυχερός ο γιός σου, κι εύχομαι να κρατήσει αυτή τη στάση μέχρι τέλος της χρονιάς...αν αντέξει βέβαια γιατί τα προσωπεία είναι βαριά κι εύκολα γλιστρούν και πέφτουν τα άτιμα.

σημερα το παιδι γυρισε χαρουμενο και μου ειπε οτι η κυρια τον φιλησε κιολας και τον ρωτησε με τι ηθελε να παιξει και του εδωσε αυτο που της ζητησε.........

παντως και ενας συναδελφος του συζυγου μου που εβαλε το παιδακι του τωρα σε μια κενη θεση στο σταθμο μας ειπε οτι εχει ακουσει οτι μια δασκαλα ειναι λιγο ξινη....

εμενα το παιδι μου τη γλυτωσε αλλα θα ηθελα καπως να ενημερωσω τις μητερες των βρεφων παιδια και δεν εχω τροπο,ειναι ανεπιτρεπτο να βαζουν τριχρονα και τετραχρονα τιμωρια μεσα στα βρεφη, εχουν ενα σωρο ιωσεις και τα βρεφη δεν εχουν ολοκληρωσει τα εμβολια τους, και μαλιστα και οταν φευγουν τα μεγαλα μου εχει πει η γειτονισσα μου ειναι ντυμενα με τα μπουφαν και τις τσαντες και περιμενουν τις μαμαδες μεσα στην αιθουσα των βρεφων....

και σημερα χαρες και γελια

της εκανε μια ζωγραφια της κυριας μην πω και τη βαλαμε σε φακελο να της την παει

εφυγε μες τη χαρα και μαλιστα ζητησε και βρακακι δεν ηθελε πανα

αντε να δουμε πως θα γυρισει

Άρα στο ότι "τα λέει" (κακά-τσίσα) είχε δίκιο η δασκάλα του...

Ήθελα να στο γράψω και χθες...

Η συμπεριφορά των παιδιών στον παιδικό σε ό,τι αφορά τις συνήθειες (φαγητό, τσίσα/κακά, ύπνος) ΜΠΟΡΕΙ να είναι εντελώς διαφορετική από το σπίτι!

Εγώ είδα σε βίντεο την κόρη μου καθισμένη σε τραπεζάκι φαγητού με ένα πιάτο φακές μπροστά της να κάθεται το πιάτο ακούνητο επί 5 ολόκληρα λεπτά! Στο σπίτι έτσι και της βάλω πιάτο στο τραπεζάκι φαγητού σε χρόνο dt θα έχει βρεθεί στο πάτωμα!!!!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Εδώ λειτούργησε η παροιμία και ο Αγιος φοβέρα θέλει. Φαίνεται θα είχαν μια συζήτηση τετατετ η διευθύντρια και η δάσκαλα και θα της είπε να αλλάξει συμπεριφορά. Εντάξει είπαμε μικρά είναι τα παιδιά μας, ξέρουν ομως να μας μιλάνε.

s-age.pngs-age.png

Τόσο καιρό διαβάζω τα μηνύματα και τώρα αποφάσισα να γράψω....

Πριν κάποιαν χρόνια σε ένα νηπιαγωγείο είχα παράλληλη στήριξη σε ένα προνήπιο με νοητική καθυστέρηση (παράλληλη στήριξη σημαίνει ότι ήμουν συνέχεια δίπλα του μέσα στην τάξη και κάποιες στιγμές τον έπαιρνα μόνο του και κάναμε κάποιες δραστηριότητες).

Το παιδάκι, λοιπόν, αυτό είχε και διάσπαση προσοχής. Είχα επιλέξει όταν το έβλεπα να μην προσέχει και να "ταξιδεύει" από εδώ και από εκεί, να του πιάνω το χέρι με τον αντίχειρα και το δείκτη μου (σαν τσίμπημα, αλλά πολύ πολύ πολύ απαλό) Εννοε΄ται ότι το παιδί δεν πονούσε καθώς αυτό που έκανα ήταν σαν χάδι (το τονίζω ότι δεν ήταν τσίμπημα, αλλά ΣΑΝ τσίμπημα, η κίνηση δηλαδή χωρίς το σφίξιμο).

Μια μέρα λοιπόν ήρθε η μαμά του παιδιού αγριεμένη και έψαχνε την απαράδεκτη δασκάλα που χτυπάει το παιδί της. Ρώτησε το παιδί ποια είναι η δασκάλα σου που σε τσιμπάει, και φυσικά το παιδί έδειξε εμένα! Προσπάθησα να ηρεμήσω τη μαμά, και με πολλή προσπάθεια της εξήγησα τι κάνω και γιατί το κάνω. Μάλιστα, η μαμά κάθισε και είδε πώς δουλέυω. Είδε και την χειρονομία, και μόλις το έκανα, το παιδί γύρισε και της είπε "είδες πώς με τσιμπάει;" Η μαμά όμως είχε καταλάβει τι κάνω. Κατάλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν τσιμπούσα και σε καμία περίπτωση δεν πονούσα το παιδί, οπότε καθίσαμε μαζί και εξηγήσαμε τη διαφορά τσιμπήματος που μας πονάει και χαδιού για να κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Το ΄παιδί είπε αμέσως "ναι μαμά, δεν πονάω. ναι μαμά, μετά προσέχω"...

Τι θέλω να πω; Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και ερμήνευεται από το παιδί ως τράβηγμα μαλλιών; Μήπως του κάνει π.χ. τα μαλλιά πορς τα πίσω, μήπως κάνει κάποια χειρονομία που δεν είναι γνωστή στο παιδί και αυτό δεν μπορεί να την ερμηνεύσει αλλιώς;

Δεν διακιολογώ τη νηπιαγωγό σε καμία περίπτωση, απλά αναρωτιέμαι μήπως συμβαίνει κάτι άλλο γιατί αυτό το κάτι άλλο το έχω ζήσει....

ολα αυτα που λες ειναι ο λογος που ενω το παιδι παραπονιεται βδομαδες τωρα δεν εκανα τιποτα

τωρα οπως κουρεθτηκε και λεει οτι ποναει ! οποτε δε μπορω να μη ρωτησω

και μαλιστα οταν το αρνηθηκε δεν επεμεινα, ισα ισα της ειπα να μη στεναχωριεται, οτι παιδακι ειναι και λεει διαφορα..........για να μην αιστανθει ασχημα..........κι εγω εκπαιδευτικος ειμαι και ξερω....αλλα δε μπορει να εχει βγει φημη σε ολκο το δημο για τη συγκεκριμενη και να ειναι ψεμματα....απ την αρχη εχουμε προβληματα μαζι της.......στην αρχη αυτην αγαπουσε ο μικρος, μετα ξαφνικα αρχισε να αγαπαει την αλλη την οποια αλλη αμα τη δειτε θα φρικαρετε!!! η γυναικα ειναι ΕΜΟ...μαυρα eye liner πρωι πρωι γραμμες περα ως περα, κατρανι μαλλι σηκωμενο και φουσκωμενο, μαυρα ρουχα παντα...σα χαρος ειναι! τεσπα, το καλο ειναι οτι τωρα ξερουν και θα προσεχουν!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

επειδη οφειλω στις καλες μανουλες να τελειωσω το θεμα που αρχισα

ο γιος μου καθε μερα παει κι ερχεται πολυ χαρουμενος

τον εβαλα κι εκανε μια ζωγραφια για την καλη του την κυρια

τον αγκαλιασε εκεινη τη μερα τον ευχαριστησε

ολα καλα το παιδι δεν καναπαραπονεθηκε αλλα

πειστηκα οτι το παιδι μου δε λεει ψεμματα

καθε μερα που ερχεται τον ρωταω οπως παντα λεπτομερειες

τωρα τελευταια μου λεει

η κυρια τραβηξε τα μαλλια του Πετρου και του Χρηστου

κι εβαλε στα μωρα την Ξενια

εμενα μου ειπε παιξε με οτι θες Στελιο !!!

και του Ευθυμη του πηρε το φαγητο γιατι αργησε να το φαει

και να ξερεις εγω δεν ελεγα ψεματα μαμα

τωρα βεβαια ανησυχω για τα αλλα παιδακια πολυ, αλλα ακομα δεν εχω παει απο κει ουτε για το δικο μου δεν μπορω να κινηθω ουτε ξερω καμια μαμα οποτε δε μπορω να βοηθησω....

την ωρα που πανε να τα παρουν ειναι φανερο οτι τις περιμενουν μεσα στην αιθουσα των βρεφων καλα καμια δεν ανησυχησε δεν καταλαβαινω.....

η κυρια τραβηξε τα μαλλια του Πετρου και του Χρηστου

κι εβαλε στα μωρα την Ξενια

εμενα μου ειπε παιξε με οτι θες Στελιο !!!

και του Ευθυμη του πηρε το φαγητο γιατι αργησε να το φαει

και να ξερεις εγω δεν ελεγα ψεματα μαμα

Ορίστε?

Μήπως να αρχίσεις να μιλάς διακριτικά σε κα'να άλλο γονιό μήπως και δεν έχει καταλάβει τι γίνεται εκεί μέσα?

Άφησε το δικό σου παιδί στην ησυχία του κι έπιασε τα άλλα?

Ήμαρτον Κύριε........άκου πήρε το φαγητό του παιδιού γιατί άργησε να φάει!!!!!!!!!

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

σε ποια περιοχή είσαι stella μου;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

• 1 month later...

επανερχομαι.....

ο γιος μου συνεχιζει κανονικα τον παιδικο, καθε πρωι λεει στο μπαμπα του "μπαμπα με στελνετε παιδικο επειδη δεν ημουν καλο παιδι χτες ε???" και ο μπαμπας του εξηγει οτι ολοι πηγαιναμε σχολειο μπλαμπλαμπλα....

οταν το παιδι γυρναει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στεκεται στο κατωφλι κανει ενα "ουουουφ!" μπαινει μεσα και οταν ρωταω λεει αναστεναζοντας "καλα περασα.."

και μετα επι ενα δυωρο καθε μερα κανει οτι μπορειτε να φανταστειτε

χτυπαει το μικρο συνεχεια

βριζει (με κανα δυο λεξεις που ουτε ξερω που τις ακουσε)

νευριαζει και πεταει αντικειμενα πανω μας

κατουραει στο πατωμα

παιρνει τα κακα του και τα απλωνει στους τοιχους

ουρλιαζει και εχει κατι νευρα αστα να πανε

μετα ηρεμει και γινεται το παιδι που ξερω

με βοηθαει ειναι ολο αγκαλιες, μαζευει τα παιχνιδια του, παει τα ρουχα στο πλυντηριο, φερνει πανες, μαντηλακια για το μωρα, μιλαει με την πιο γλυκεια φωνη "αδερφουλη μου, μανουλιτσα μου" και πηγαινει μονος του τουαλετα......

δεν ξερω τι να κανω ειναι καθε μερα αυτο

αν και μου λεει "απο τοτε που μιλησες με την κυρια ολο αγκαλιες και φιλια ειναι"

δεν ξερω τι γινεται ειναι τοσο υπερβολικα προθυμο και κατανοητικο παιδι ολες τις αλλες ωρες....

του χρονου θα αλλαξουμε παιδικο βεβαια προνηπιο δε νομιζω να μας παρουν αλλα ετσι κι αλλιως ειναι πολυ λιγες οι ωρες του προνηπιου οποτε θα παμε παιδικο που γυρναμε μιαμιση

ανησυχω τοσο και ολοι με μαλωνουν γιατι του εξηγω με λογια και δεν τον δερνω μου λενε οτι εγινε ολοκληρο γαιδουρι και δε συγχωρουνται αυτα που κανει αλλα δεν ειμαι καθολου του ξυλου να παρει!

Στέλλα δεν κουβεντιάζει ο μικρός σου; Τι ακριβώς τον ενοχλει στο σταθμό αυτό τον καιρό δεν σας λέει;

Μπορεί να βγάζει ένταση γιατί μπορεί να "πιάνει" κάποια ένταση στο σπίτι. Βέβαια δεν εκφράζεστε όπως εκείνος, αλλά μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Βέβαια αυτά που αναφέρεις, κάπου τα είδε/τα άκουσε. Επαφές με άλλους γονείς έχετε, για να διασταυρώσετε κάποια πράγματα;

Τα παιδιά μπορούμε να τα ανατρέφουμε με άλλο δρόμο. Θέλει λίγο να το "δουλέψεις". Δεν είναι είτε τα αφήνουμε ανεξέλγκτα είτε τα δέρνουμε. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Φυσικά καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι καμιά φορά ό,τι και να πούμε, μας "γράφουν".

Όμως, υπάρχουν και άλλες πράξεις, εκτός από το ξύλο.

Τα δικά μου, όταν είδα και απόειδα, τα έβαζα στο δωμάτιό τους... Μου φαίνεται το έχω ξαναγράψει κάποτε εδώ; Αλλά πολύ ήρεμα και τους ζητούσα να είναι ήρεμα εκεί μέσα για την επόμενη μισή ώρα και εφόσον ήταν ήρεμα (και εννοείται θα άφηναν το δωμάτιο όπως το βρήκαν) θα έβγαιναν. Ξέρω τι λες όταν τα πιάνει κάτι και αφηνιάζουν και αναρωτιόμουν και εγώ τι εικόνες εισπράττουν όταν είναι μακριά από εμάς για να κοινωνικοποιηθούν υποτίθεται! Τους κανόνες όμως στο σπίτι εσύ τους βάζεις.

Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει μετά το πολύ μπρίρι μπίρι να συνειδητοποιούν ότι όσο πιο πολλά ψιχουλα και λεκέδες κάνουν στο σπίτι, τόσο πιο λίγη ώρα έχουμε οι μεγάλοι στη διάθεσή μας να τους αφιερώσουμε και αυτό τους στοιχίζει και το μετράνε πολύ. Επίσης ότι αν το σπίτι είναι σε μαύρα χάλια αποκλείεται να έρθει κόσμος στο σπίτι να παίξουν με τους φίλους τους.

Και είναι μια υπέροχη ηλικία, όπως βλέπεις και από το άλλο πρόσωπο που δείχνει το παιδάκι σου, όταν είναι στις καλές του. Αν προσπαθούμε να έχουμε οι μεγάλοι καλή διάθεση, είναι αρκετά μεταδοτικό, στα μικρά παιδιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...