Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ίκτερος και διακοπή θηλασμού - Βοήθεια!

Recommended Posts

Πιστευουν οτι ηταν αποτελεσμα της υψηλης τιμης του ικτερου, μου κανει ομως εντυπωση και θελησα να γραψω και να ρωτησω ποιο ειναι τελικα το σωστο ,το γεγονος οτι θεωρουν απαραδεκτη τη συμβουλη του παιδιατρου που συνεστησαι το θηλασμο και απο το παιδων εδωσαν συνχαρητηρια στο παιδιατρο του νοσοκομειου που συνεστησαι διακοπη θηλασμου.Επισης να επισημανω οτι μενω σε νησι και οι φημες για την παιδιατρο υπερ του θηλασμου εχουν παρει και εχουν δωσει....:|

δεν μπορεί να υπάρχει γιατρός που να λέει ότι ο ίκτερος φταίει για ουρολοίμωξη (είναι μικρόβιο...) η συζήτηση μου θυμίζει κάτι από κουφό τηλέφωνο κάποιος είπε κάτι κάποιος το έπιασε λάθος και μετά βγαίνουν ασυναρτησίες...........(δεν το λέω για σένα...) και όχι τίποτα άλλο δυσφημίζουν την παιδίατρο χωρίς λόγο. οι δυο καταστάσεις μπορεί να συνηπάρχουν αλλά δεν έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους. αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.......για τον ίκτερο όπως βάζει το λινκ η Αγλαία για την ουρολοίμοξη φαρμακευτική αγωγή.........

το ξένο γάλα είναι άσχετο

Διαφημίσεις

δεν μπορεί να υπάρχει γιατρός που να λέει ότι ο ίκτερος φταίει για ουρολοίμωξη (είναι μικρόβιο...) η συζήτηση μου θυμίζει κάτι από κουφό τηλέφωνο κάποιος είπε κάτι κάποιος το έπιασε λάθος και μετά βγαίνουν ασυναρτησίες...........(δεν το λέω για σένα...) και όχι τίποτα άλλο δυσφημίζουν την παιδίατρο χωρίς λόγο. οι δυο καταστάσεις μπορεί να συνηπάρχουν αλλά δεν έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους. αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.......για τον ίκτερο όπως βάζει το λινκ η Αγλαία για την ουρολοίμοξη φαρμακευτική αγωγή.........

το ξένο γάλα είναι άσχετο

Καταρχην να σας ευχαριστησω αλλη μια φορα για τα φωτα σας:D.Προσπαθησα στη συζητηση να υπερασπισω την αποφαση του γιατρου συμφωνα με αυτα που εχω μαθει απο το forum αλλα δεν ειχα αρκετα γνωσεις επι του θεματος, τωρα νομιζω οτι μπορω να υπερασπιστω την παιδιατρο μου αλλα και την επιμονη για το θηλασμο και με στοιχεια :wink:

dhmhtrianna+ μένουμε στο ίδιο μέρος και μάλλον έχουμε την ίδια παιδίατρο (αν το επίθετό της αρχίζει από Π). Είναι υπερ του θηλασμού, αν και μπορεί οι γνώσεις της να μην φτάνουν τις γνώσεις μιας συμβουλου. πχ. της Αγλαΐας. Πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένη μαζί της γιατί είχαμε πρόβλημα με το βάρος και δεν μας είπε ποτέ να δώσουμε ξένο.... ίσα ίσα που κάθε φορά μου έλεγε "δεν θέλω να δώσεις ξένο, πάλεψέ το με πολλούς θηλασμούς" και έτσι έγινε. Βέβαια με βοήθησαν και τα κορίτσια εδώ.... Όσο για το ποιον γιατρό επιλέγει ο καθένας νομίζω ότι είναι και θέμα χημείας. Αν το ένστικτό σου λέει ότι αυτή είναι η κατάλληλη κράτα την. Όσο για το γιατρό του νοσοκομείο (αν και έχω ακούσει από μερικούς καλά λόγια) εμείς δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι.... Η χημεία που σου έλεγα!

Ταπεινή συμβουλή: Μην κόψεις τον θηλασμό....

Περαστικά στο μικρούλι σου

Τώρα είδα ότι το θέμα αφορά μια φίλη σου.... Όπως και να έχει από μέρος μου τα ίδια ισχύουν :)

Κορίτσια συγνώμη αλλά και εμένα μου ακούγεται τρελλό.Ο παιδιάτρος μου δεν είναι υπέρμαχος του θηλασμού αλλά δεν τον κατακρίνει ,φυσικά πάντα πρότεινε να δίνουμε συμπλήρωμα για να είμαστε καλλημένοι αλλά εγώ προτίμησα όχι.Η μικρή παρουσίασε ίκτερο 19είμασταν στην λάμπα και το μοναδικό που επέμενε ήταν να την ταίζω ανα δύωρο .Αυτό λοιπόν και έκανα και στο σπίτι και το μωράκι μου πολύ γρήγορα συνήρθε αφού και στην πρώτη επίσκεψη στις 10μέρες που ήρθε σπίτι την βρήκε μια χαρά και απο βάρος και απο χρώμα.Ο Θηλασμός βοηθάει το μωρό και του δίνει αντισώματα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανένα γάλα και βοήθημα και αυτά που λέγανε κάποτε ότι το γάλα της μαμάς προκαλεί ίκτερο είναι στερεότυπα αναληθη και ανακριβή.

Διαφημίσεις

Τώρα είδα ότι το θέμα αφορά μια φίλη σου.... Όπως και να έχει από μέρος μου τα ίδια ισχύουν :)

Ναι το ονομα της αρχιζει απο Π και ειμαι και εγω πολυ ευχαριστημενη και για αυτο το λογο προσπαθησα να υποστηριξω την επιλογη μου.Σιγουρα ειναι θεμα χημειας και για αυτο το λογω δυσκολα θα συστησω σε καποιον παιδιατρο.Παρολα αυτα χαρηκα που βρηκα καποιον συντοπιτη(Βρηκε ο γυφτος τη γενια του και αναγαλλιασε η καρδια του)χαχαχα:-D:-D:-D:-D

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Κάτι έγινε και το 2010 έχουν ξεφυτρώσει πολλά μωράκια στο νησί! Καρπερό το 2009:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

'Ολο και κάπου θα έχουμε βρεθεί,ε? Είναι μικρό το νησί....

Καταρχην να σας ευχαριστησω αλλη μια φορα για τα φωτα σας:D.Προσπαθησα στη συζητηση να υπερασπισω την αποφαση του γιατρου συμφωνα με αυτα που εχω μαθει απο το forum αλλα δεν ειχα αρκετα γνωσεις επι του θεματος, τωρα νομιζω οτι μπορω να υπερασπιστω την παιδιατρο μου αλλα και την επιμονη για το θηλασμο και με στοιχεια :wink:

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε αν οι γιατροί είπαν πράγματι στη μητέρα αυτό που σου μετέφερε. Έχω ακούσει σημεία και τέρατα από μητέρες που υποστηρίζουν ότι τα είπε ο γιατρός αλλά τελικά δεν τα είπε ποτέ.

Δυστυχώς, αυτά που μεταφέρουν, συχνά απέχουν πολύ από όσα τους έχουν πει οι γιατροί.

Σου μεταφέρω διάλογο για να καταλάβεις τι μπορεί να συμβαίνει:

-Αποκλείεται να υπάρχει στην πόλη μας γιατρός που έχει πει κάτι τέτοιο.

-Εεεεε.... Δεν το είπε ακριβώς ο γιατρός, το είπε η μαία του.

-Θέλετε να μου πείτε ότι τηλεφωνήσατε κυριακάτικα στη μαία που δουλεύει στο ιατρείο και σας έδωσε αυτές τις οδηγίες; Είναι σίγουρα μαία;

-Είναι μαία...

-Τότε δεν σας είπε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρη.

-Ε, τέλος πάντων δεν είπε ακριβώς αυτό...

-Δεν σας είπε τίποτα και αυτή τη στιγμή μου λέτε ψέματα για το γιατρό σας και τη μαία του και θίγετε δυο ανθρώπους που σας έχουν βοηθήσει...

Παρόλο που έχω ακούσει απίστευτα πράγματα από γιατρούς, τα όσα έχω ακούσει από μητέρες που τα προσάπτουν στους γιατρούς δεν φτάνονται. Μην εμπιστεύεσαι τα όσα σου μεταφέρουν, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

αγλαια με αφορμη αυτο το περιστατικο θα ηθελα να ρωτησω το εξης

η προσληψη υγρων στη διαρκεια του ικτερου ειναι σημαντικη

εαν ενα νεογεννητο εχει απο τη δευτερη μερα χολερυθρινη 12-13 και αφου η μητερα εχει ακομη πρωτογαλα που σημαινει μικρη ποσοτητα γαλατος σημαινει οτι σιγουρα θα παρει και ξενο γαλα.?

πρωτογαλα θεωρειται το γαλα των πρωτων 2-3 ημερων ετσι δεν ειναι?

αγλαια με αφορμη αυτο το περιστατικο θα ηθελα να ρωτησω το εξης

η προσληψη υγρων στη διαρκεια του ικτερου ειναι σημαντικη

εαν ενα νεογεννητο εχει απο τη δευτερη μερα χολερυθρινη 12-13 και αφου η μητερα εχει ακομη πρωτογαλα που σημαινει μικρη ποσοτητα γαλατος σημαινει οτι σιγουρα θα παρει και ξενο γαλα.?

πρωτογαλα θεωρειται το γαλα των πρωτων 2-3 ημερων ετσι δεν ειναι?

ο ίκτερος (ο απλός, όχι ο παθολογικός) δεν εμφανίζεται τα πρώτα 2 24ωρα, εμφανίζεται μετά που κατεβαίνει και το γάλα

Διαφημίσεις

ο ίκτερος (ο απλός, όχι ο παθολογικός) δεν εμφανίζεται τα πρώτα 2 24ωρα, εμφανίζεται μετά που κατεβαίνει και το γάλα

απο οτι ξερω ο φυσιολογικος εμφανιζεται απο την δευτερη η τριτη μερα

ο παθολογικος την πρωτη μερα

αλλα για να μην μπερδεψουμε και τις πρωτοτοκες κυριως μαμαδες μπορει το γαλα να κατεβαινει απο τη 3η μερα δεν σημαινει οτι τις πρωτες 2 η μικρη ποσοτητα γαλακτος δεν επαρκει για το μωρο

προσφατα μαι φιλη που γεννησε σε μια ιδιωτικη κλινικη βγηκε με χολερυθρινη 13

ενω στο κλινικη της ειχαν υποσχεθει οτι θα το φερνουν το παιδι για να θηλασει αποκλειστικα τελικα του εδιναν και ξενο γαλα

οταν λοιπον θα εφευγαν σπιτιι τους ειπαν να επανελθουν την επομενη μερα για μετρηση χολερυθρινης και να τρωει καλα το μωρο χωρις να διευκρινισουν οτι ειναι σημαντικο να προσλαμβανει το μωρο πολλα υγρα ,χωρις να της πουν ποσες φορες και ποσα μλ ξενου γαλατος επινε

οποτε εαν μια μαμα προσπαθησει να θηλασει στο σπιτι αποκλειστικα αθελα της μπορει να συμβαλλει στο να ανεβει η χολερυθρινη αφου μπορει να μην επαρκει απο μονη της η ποσοτητα του μητρικου γαλακτος ,γιατι εξαρχης το ξενο γαλα εχει συμβαλλει στο να μην αυξηθει η παραγωγη του,οχι οτι δεν μπορει να ανεβει ουτως η αλλος ακομη και εαν προσλαμβανει αρκετη τροφη υγρα δηλ. και συν του οτι της εχουν στερησει το πρωτογαλα αρα μια πηγη γεματη αντισωματα .

Απλό ίκτερο είχαμε εμείς και εμφανίστηκε τις πρώτες-πρώτες ώρες του δεύτερου 24ωρου (12,9 η πρώτη μέτρηση). Αλλά και το γάλα μου κατέβηκε το δεύτερο 24ωρο, με το που μπήκε η μικρή στη λάμπα (αμέσως δηλαδή) έκανα μεγάλες αντλήσεις.

Ίσως η φύση να φροντίζει σ' αυτές τις περιπτώσεις;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Απλό ίκτερο είχαμε εμείς και εμφανίστηκε τις πρώτες-πρώτες ώρες του δεύτερου 24ωρου (12,9 η πρώτη μέτρηση). Αλλά και το γάλα μου κατέβηκε το δεύτερο 24ωρο, με το που μπήκε η μικρή στη λάμπα (αμέσως δηλαδή) έκανα μεγάλες αντλήσεις.

στις δευτερότοκες κλπ το γάλα κατεβαίνει νωρίτερα από το 3ο 24ωρο!

απο οτι ξερω ο φυσιολογικος εμφανιζεται απο την δευτερη η τριτη μερα

ο παθολογικος την πρωτη μερα

αλλα για να μην μπερδεψουμε και τις πρωτοτοκες κυριως μαμαδες μπορει το γαλα να κατεβαινει απο τη 3η μερα δεν σημαινει οτι τις πρωτες 2 η μικρη ποσοτητα γαλακτος δεν επαρκει για το μωρο

προσφατα μαι φιλη που γεννησε σε μια ιδιωτικη κλινικη βγηκε με χολερυθρινη 13

ενω στο κλινικη της ειχαν υποσχεθει οτι θα το φερνουν το παιδι για να θηλασει αποκλειστικα τελικα του εδιναν και ξενο γαλα

οταν λοιπον θα εφευγαν σπιτιι τους ειπαν να επανελθουν την επομενη μερα για μετρηση χολερυθρινης και να τρωει καλα το μωρο χωρις να διευκρινισουν οτι ειναι σημαντικο να προσλαμβανει το μωρο πολλα υγρα ,χωρις να της πουν ποσες φορες και ποσα μλ ξενου γαλατος επινε

οποτε εαν μια μαμα προσπαθησει να θηλασει στο σπιτι αποκλειστικα αθελα της μπορει να συμβαλλει στο να ανεβει η χολερυθρινη αφου μπορει να μην επαρκει απο μονη της η ποσοτητα του μητρικου γαλακτος ,γιατι εξαρχης το ξενο γαλα εχει συμβαλλει στο να μην αυξηθει η παραγωγη του,οχι οτι δεν μπορει να ανεβει ουτως η αλλος ακομη και εαν προσλαμβανει αρκετη τροφη υγρα δηλ. και συν του οτι της εχουν στερησει το πρωτογαλα αρα μια πηγη γεματη αντισωματα .

Για το 99,...% των περιπτώσεων το γάλα είναι υπεραρκετό.

Η μητέρα θα πρέπει να έχει σωστές και πλήρεις οδηγίες για να καταλάβει αμέσως αν υπάρχει κάποιο θέμα με το θηλασμό, με ή χωρίς ίκτερο:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

During the early weeks of breastfeeding, mothers should be encouraged to have 8 to 12 feedings at the breast every 24 hours, offering the breast whenever the infant shows early signs of hunger such as increased alertness, physical activity, mouthing, or rooting.170 Crying is a late indicator of hunger.171 Appropriate initiation of breastfeeding is facilitated by continuous rooming-in throughout the day and night.172 The mother should offer both breasts at each feeding for as long a period as the infant remains at the breast.173 At each feed the first breast offered should be alternated so that both breasts receive equal stimulation and draining. In the early weeks after birth, nondemanding infants should be aroused to feed if 4 hours have elapsed since the beginning of the last feeding.

..........

Formal evaluation of breastfeeding, including observation of position, latch, and milk transfer, should be undertaken by trained caregivers at least twice daily and fully documented in the record during each day in the hospital after birth.174,175

Encouraging the mother to record the time and duration of each breastfeeding, as well as urine and stool output during the early days of breastfeeding in the hospital and the first weeks at home, helps to facilitate the evaluation process. Problems identified in the hospital should be addressed at that time, and a documented plan for management should be clearly communicated to both parents and to the medical home.

All breastfeeding newborn infants should be seen by a pediatrician or other knowledgeable and experienced health care professional at 3 to 5 days of age as recommended by the AAP.124,176,177

This visit should include infant weight; physical examination, especially for jaundice and hydration; maternal history of breast problems (painful feedings, engorgement); infant elimination patterns (expect 3–5 urines and 3–4 stools per day by 3–5 days of age; 4–6 urines and 3–6 stools per day by 5–7 days of age); and a formal, observed evaluation of breastfeeding, including position, latch, and milk transfer. Weight loss in the infant of greater than 7% from birth weight indicates possible breastfeeding problems and requires more intensive evaluation of breastfeeding and possible intervention to correct problems and improve milk production and transfer.

Αν η μητέρα έχει τις παραπάνω οδηγίες και την παραπάνω αξιολόγηση, τότε από το 1ο 24ωρο (που θα μετρήσεις τις βρεγμένες πάνες) θα καταλάβει αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι

Περίπου το 10% των μωρών δεν θηλάζει αποτελεσματικά και χρειάζεται παρέμβαση. Αν η μητέρα γνωρίζει τα παραπάνω, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει αμέσως οποιδήποτε πρόβλημα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, το 99% των παιδιάτρων που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές δεν δίνει επαρκείς και σωστές οδηγίες στις μητέρες.

Πόσα λάθη θα απέφευγα αν ήξερα από την αρχή όλα τα παραπάνω. Τα καταφέραμε παρ' όλα αυτά. Στο επόμενο θα τα πάω καλύτερα.

Διαφημίσεις

rosie με τι τιμες μπηκε το μωρο στην λαμπα?

απο οτι καταλαβαινω το γαλα σου το επερνε με μπιμπερο ? δεν γινοταν να θηλαζει? η ετσι ειναι πιο ξεκουραστα, γιατι μπορει με το μπουκαλι να πιει περισσοτερο γαλα καθε φορα αρα να μειωσει τον αριθμο των θηλασμων στη διαρκεια της θεραπειας

ναι η φυση μπορει να προβλεπει για καποια πραγματα αλλα οταν διαφοροι καλοθελητες ,εκμεταλευονται τις απειρες και τις μη ενημερωμενες μαμαδες ,παρεμβαινουν και εμποδιζουν την παραγωγη του γαλατος ,τοτε η φυση σηκωνει τα χερια ψηλα

Για το 99,...% των περιπτώσεων το γάλα είναι υπεραρκετό.

Η μητέρα θα πρέπει να έχει σωστές και πλήρεις οδηγίες για να καταλάβει αμέσως αν υπάρχει κάποιο θέμα με το θηλασμό, με ή χωρίς ίκτερο:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Αν η μητέρα έχει τις παραπάνω οδηγίες και την παραπάνω αξιολόγηση, τότε από το 1ο 24ωρο (που θα μετρήσεις τις βρεγμένες πάνες) θα καταλάβει αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι

Περίπου το 10% των μωρών δεν θηλάζει αποτελεσματικά και χρειάζεται παρέμβαση. Αν η μητέρα γνωρίζει τα παραπάνω, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει αμέσως οποιδήποτε πρόβλημα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, το 99% των παιδιάτρων που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές δεν δίνει επαρκείς και σωστές οδηγίες στις μητέρες.

επιτελους βρηκα λιγο χρονο για να γραψω

Αγλαια οι παραπανω οδηγιες σιγουρα βοηθανε ,αλλα για μια απειρη μητερα η ακομη και εμπειρη οπως π.χ εγω, που εχω τωρα και δευτερο παιδι παιρνει λιγο χρονο μεχρι να τις καταλαβει ακριβως .Εγω ακομη και στο δευτερο παιδι την τριτη μερα δεν μπορουσα να καταλαβω εαν οι πανες ηταν βρεγμενες η οχι ,στην αφη ηταν εντελως στεγνες και δεν ειχαν βαρος ,για αυτο αναρωτιεμαι οταν ερχεται μια μαμα στο σπιτι με ικτερικο παιδι οι μερες που μεσολαβουν για να καταλαβει αν το μωρο τρεφεται σωστα ,εστω η μια -δυο μερες, εαν τελικα ειναι κρισιμες στο να επιδεινωθει ο ικτερος .Ειδικα οταν στην κλινικη την εχουν μπερδεψει με τα ξενα γαλατα ενω στο σπιτι προσπαθει για αποκλειστικο θηλασμο.Τελος παντων οσο στις κλινικες προσφερουν απλοχερα τα ξενο γαλα και οσο οι γιατροι θα ειναι ασαφεις με τις οδηγιες τους τοσο πιο πολλα προβληματα θα αντιμετωπιζουμε.

επιτελους βρηκα λιγο χρονο για να γραψω

Αγλαια οι παραπανω οδηγιες σιγουρα βοηθανε ,αλλα για μια απειρη μητερα η ακομη και εμπειρη οπως π.χ εγω, που εχω τωρα και δευτερο παιδι παιρνει λιγο χρονο μεχρι να τις καταλαβει ακριβως .Εγω ακομη και στο δευτερο παιδι την τριτη μερα δεν μπορουσα να καταλαβω εαν οι πανες ηταν βρεγμενες η οχι ,στην αφη ηταν εντελως στεγνες και δεν ειχαν βαρος ,για αυτο αναρωτιεμαι οταν ερχεται μια μαμα στο σπιτι με ικτερικο παιδι οι μερες που μεσολαβουν για να καταλαβει αν το μωρο τρεφεται σωστα ,εστω η μια -δυο μερες, εαν τελικα ειναι κρισιμες στο να επιδεινωθει ο ικτερος .Ειδικα οταν στην κλινικη την εχουν μπερδεψει με τα ξενα γαλατα ενω στο σπιτι προσπαθει για αποκλειστικο θηλασμο.Τελος παντων οσο στις κλινικες προσφερουν απλοχερα τα ξενο γαλα και οσο οι γιατροι θα ειναι ασαφεις με τις οδηγιες τους τοσο πιο πολλα προβληματα θα αντιμετωπιζουμε.

Έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι για να καταλάβουμε αν το μωρό βρέχει την πάνα, βάζουμε ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας μέσα στην πάνα. Αυτό βρέχεται κι έτσι μετράμε τις βρεγμένες πάνες με ασφάλεια, χωρίς να κάνουμε λάθος.

Ο αριθμός των κενώσεων είναι επίσης κάτι που μετριέται με ασφάλεια.

Άρα η μητέρα μπορεί από το 1ο 24ωρο να γνωρίζει με σιγουριά τι συμβαίνει και αν κάτι δεν πάει καλά, ή που θα προσπαθήσει να το βελτιώσει με το θηλασμό ή αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τότε μπορεί να νοικιάσει θήλαστρο.

Σε κάθε περίπτωση το ένα ή τα δύο, ακόμη και τα τρία 24ωρα δεν είναι κρίσιμα. Αν η λάθος κατάσταση συνεχιστεί για πάνω από 3 24ωρα, ΜΟΝΟ τότε είναι κρίσημη.

Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτό το περιθώρειο ασφάλειας, δεν συνιστάται μια πιο δραστική παρέμβαση. Αν η κατάσταση ήταν κρίσημη σε συντομότερο χρονικό διάστημα, τα πρωτόκολλα παρέμβασης θα ήταν διαφορετικά. Το πιθανότερο είναι ότι θα απαιτούσαν το μωρό να νοσηλευτεί για παρακολούθηση. Γενικά όταν η κατάσταση είναι τόσο οριακά κρίσημη που μπορεί το ένα 24ωρο να θέσει σε κάποιο κίνδυνο το μωρό, τότε το μωρό δεν επιτρέπεται να φύγει για το σπίτι.

Οι οδηγίες είναι διαφορετικές για μωρά που νοσηλεύονται και απαιτούν και πιο συχνή και πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση και αξιολόγηση.

ναι Αγλαια αν δεν τυχει σε μια μαμα να σε διαβασει και αρκετες φορες μαλιστα δεν θα ξερει τι να κανει

ποσες μαμαδες ενημερωνονται για τον θηλασμο πριν γεννησουν ? νομιζω λιγες ,και εγω αναμεσα σε αυτες γιατι απλα πιστευα οτι ειναι κατι πολυ φυσικοκαι δεν χρειαζεται καμια παρεμβαση η γνωση.

ναι Αγλαια αν δεν τυχει σε μια μαμα να σε διαβασει και αρκετες φορες μαλιστα δεν θα ξερει τι να κανει

τις οδηγίες οφείλουν να τις δίνουν οι παιδίατροι, τουλάχιστον αυτό λέει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής

ποσες μαμαδες ενημερωνονται για τον θηλασμο πριν γεννησουν ? νομιζω λιγες ,και εγω αναμεσα σε αυτες
ούτε λίγες, ελάχιστες και εγώ επίσης ανάμεσε σε αυτές

γιατι απλα πιστευα οτι ειναι κατι πολυ φυσικοκαι δεν χρειαζεται καμια παρεμβαση η γνωση
δυστυχώς όμως γίνονται πολλές παρεμβάσεις εναντίων του θηλασμού από την πρώτη στιγμή που γεννιέται το βρέφος μέχρι που η μητέρα θα φύγει από την κλινική, γίνονται τα πάντα για να μην θηλάσει

οπότε το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου στραβώνει και έχει ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει

αυτά τα γνωρίζουν στις κλινικές γι αυτό και οι παρεμβάσεις είναι τόσο πολλές και τόσο νωρίς!

Θα πρέπει κάποτε να ξυπνήσουμε και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όλους αυτούς που μπαίνουν με τόση άνεση στο χειρουργείο για να εγχειρήσουν υγιείς, όλους αυτούς που συνταγογραφούν δεκαπλάσια από τα απαραίτητα φάρμακα, αδιαφορόντας και για την υγεία των ασθενών τους που επιβαρύνονται με τόσα φάρμακα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...