Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

5 μηνων μωράκι και κοιμάται μόνο στο κρεβάτι  και πινει το γάλα του σε καρεκλάκι; Αγκαλιά δεν γυρεύει το μωρό; Ομολογώ ότι μου φαίνεται πολύ περίεργο το σκηνικό που περιγράφεις, ίσως κάτι να μην καταλαβα. Αγκαλιά πότε είναι; 

Αγκαλιά είναι της υπόλοιπες ώρες. Γιατί κ ύπνους την ημέρα κάνει αλλά κοιμάται για κάνα 30 λεπτό με 1 ώρα. 

Οπότε της υπόλοιπες ώρες είναι συνεχώς αγκαλιά. Δεν θέλει να κάθεται στο ριλαξ(10-15 λεπτά) κ στο καρεκλάκι μόλις τελειώσει το φαγητό δεν κάθεται ούτε λεπτό! Έτσι είμαστε αγκαλιά κ κάνουμε βόλτες στο σπίτι. Έτσι κ κάτσω ισιώνει τα πόδια γίνεται σανίδα κ τσιρίζει. 

Μόνο εγώ τον αφήνω να κοιμηθεί μόνο του το παιδί;;;;

Με κάνει εντύπωση!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , λιλουμ είπε:

Αγκαλιά είναι της υπόλοιπες ώρες. Γιατί κ ύπνους την ημέρα κάνει αλλά κοιμάται για κάνα 30 λεπτό με 1 ώρα. 

Οπότε της υπόλοιπες ώρες είναι συνεχώς αγκαλιά. Δεν θέλει να κάθεται στο ριλαξ(10-15 λεπτά) κ στο καρεκλάκι μόλις τελειώσει το φαγητό δεν κάθεται ούτε λεπτό! Έτσι είμαστε αγκαλιά κ κάνουμε βόλτες στο σπίτι. Έτσι κ κάτσω ισιώνει τα πόδια γίνεται σανίδα κ τσιρίζει. 

Μόνο εγώ τον αφήνω να κοιμηθεί μόνο του το παιδί;;;;

Με κάνει εντύπωση!

Οχι καλε, δεν εννοουσα αυτο, το να τρωει ολα τα γευματα ολα μονο στην καρεκλα τοσο μικρο με παραξενεψε. Αλλα παντως, μηπως εκει στην αγκαλια μετα το φαγτο τοτε βολευεται και χαλαρωνει και προσπαθει να κοιμηθει; Μηπως δηλαδη αν το επαιρνες αγκαλια για τον υπνο, να μην ειχατε πια δυσκολια; Καταλαβαινω 100% αυτο που λες οτι θες να κοιμαται μονο, αλλα μηπως το συγκεκριμενο μωρο σε αυτη τη φαση δε βολευεται ετσι και στο δειχνει με τον τροπο του; Υπαρχει καποιος λογος που ειναι συνηθισμενο το νανουρισμα στην αγκαλια που λεει κι η πεθερα σου, οτι συνηθως (οχι ολα τα μωρα, ουτε ολες οι ηλικιες) βοηθαει. Δηλαδη, δεν αξιζει να βασανιζεται κανεις μηνες μην "κακομαθει" το μωρο για να το εκπαιδευσει, οταν απλα ολον αυτο τον καιρο θα μπορουσε να απλα να εχει λυσει το αμεσο θεμα με το να θηλασει για υπνο, νανουρισει στην αγκαλια, κουνησει στο καροτσι κλπ κλπ.

Ασε που τα μωρα αλλαζουν με τον καιρο. Με το πρωτο μας, ανησυχουσαμε μην κακομαθει, και παλι αν και ποτε δεν εμαθε σε αγκαλιες για υπνο, εφτασε στου 7-8 μηνες να κλαιει ολη νυχτα (και να μην πιανει πια και η αγκαλια ως παρηγορια) και πιο μετα κατα τα δυο να σηκωνεται και να τσιριζει για να εχει παρεα. Με τα επομενα μωρα, που δεν ασχοληθηκε κανεις με το αν θα κακομαθουν και απλα καναμε ο,τι βολευε εκεινη την ωρα (συγκοιμιση, θηλασμος, νανουρισμα και γενικα ο,τι επιανε) και καθολου δεν αγχωθηκαμε, και υπνο χορτασαμε, και τελικα, το προγραμμα τους μια χαρα εστρωσε και δεν αλλαξε τιποτα, μην πω οτι η ειρωνια ειναι οτι εγιναν και πιο αυτονομα τελικα.

Κοινως, μην πολυσκας για κακες συνηθειες, προγραμματα κλπ, δες τι βολευει σημερα, και αμα αυριο δε βολευει, το αλλαζεις.

12 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Οχι καλε, δεν εννοουσα αυτο, το να τρωει ολα τα γευματα ολα μονο στην καρεκλα τοσο μικρο με παραξενεψε. Αλλα παντως, μηπως εκει στην αγκαλια μετα το φαγτο τοτε βολευεται και χαλαρωνει και προσπαθει να κοιμηθει; Μηπως δηλαδη αν το επαιρνες αγκαλια για τον υπνο, να μην ειχατε πια δυσκολια; Καταλαβαινω 100% αυτο που λες οτι θες να κοιμαται μονο, αλλα μηπως το συγκεκριμενο μωρο σε αυτη τη φαση δε βολευεται ετσι και στο δειχνει με τον τροπο του; Υπαρχει καποιος λογος που ειναι συνηθισμενο το νανουρισμα στην αγκαλια που λεει κι η πεθερα σου, οτι συνηθως (οχι ολα τα μωρα, ουτε ολες οι ηλικιες) βοηθαει. Δηλαδη, δεν αξιζει να βασανιζεται κανεις μηνες μην "κακομαθει" το μωρο για να το εκπαιδευσει, οταν απλα ολον αυτο τον καιρο θα μπορουσε να απλα να εχει λυσει το αμεσο θεμα με το να θηλασει για υπνο, νανουρισει στην αγκαλια, κουνησει στο καροτσι κλπ κλπ.

Ασε που τα μωρα αλλαζουν με τον καιρο. Με το πρωτο μας, ανησυχουσαμε μην κακομαθει, και παλι αν και ποτε δεν εμαθε σε αγκαλιες για υπνο, εφτασε στου 7-8 μηνες να κλαιει ολη νυχτα (και να μην πιανει πια και η αγκαλια ως παρηγορια) και πιο μετα κατα τα δυο να σηκωνεται και να τσιριζει για να εχει παρεα. Με τα επομενα μωρα, που δεν ασχοληθηκε κανεις με το αν θα κακομαθουν και απλα καναμε ο,τι βολευε εκεινη την ωρα (συγκοιμιση, θηλασμος, νανουρισμα και γενικα ο,τι επιανε) και καθολου δεν αγχωθηκαμε, και υπνο χορτασαμε, και τελικα, το προγραμμα τους μια χαρα εστρωσε και δεν αλλαξε τιποτα, μην πω οτι η ειρωνια ειναι οτι εγιναν και πιο αυτονομα τελικα.

Κοινως, μην πολυσκας για κακες συνηθειες, προγραμματα κλπ, δες τι βολευει σημερα, και αμα αυριο δε βολευει, το αλλαζεις.

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή. 

Όταν ήταν πολύ μικρός κάπου εκεί στο σαραντισμο είχε κάνει την νύχτα μέρα! Οπότε εγώ σιγά σιγά προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο. Αφού έπινε το γάλα τον απασχολουσα 2-3 μετά αυτά τα λεπτά έγιναν 5-7 μετά 10 κτλ.. Γιαυτόν όμως ακόμα κ τα 2-3 λεπτά ήταν πολλά οπότε ήξερα ότι θα κοιμηθεί χωρίς αγκαλιά. Κ ειπα να το εκμεταλλευτώ! Τον έβαζα στο κρεβάτι του κατευθείαν απλά τον χαιδευα λίγο το κεφάλι. Αυτό γινόταν σε κάθε γεύμα. Δηλαδή γαλα-2ή 3 λεπτά παιχνίδι μετά κρεβάτι με λίγο χάδι κ κοιμόταν. Γιαυτό έχω ξανά πει ότι δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στο να μάθει να κοιμάται μόνος του.

Αυτό όμως το να θέλει να κοιμηθεί κ να μην κοιμάται το κάνει μόνο μία φορά. Από τους 5-4 ύπνους(τον απογευματινό μπορεί κ να μην τον κανει) το κάνει μόνο στον έναν χωρίς όμως να το κάνει σε κάποιον συγκεκριμένο! Αυτό είναι που με προβλημάτισε. Κ το βράδυ όταν είναι να κοιμηθεί αφού τελειώσει με το γάλα κ περιμένω το 20 να ρευτεί εάν αυτός νυστάζει πολύ γκρινιάζει γιατί δεν τον αφήνω στο κρεβάτι να κοιμηθεί! Σπάνιες φορές κοιμήθηκε στην αγκαλιά!  Έχω σκεφτεί να γράφω ακριβώς τι γίνεται μήπως καταλάβω.

Όσο για το καρεκλάκι, στην αρχή δειλά δειλά τον έβαζα να πίνει γαλα στο ριλάξ(ούτε εδώ δυσκολεύτηκα) τον προηγούμενο μήνα μου είπε ο γιατρός ότι θα βαλουμε τα φρούτα οπότε σιγά σιγά τον έβαζα στο καρεκλάκι(ούτε εδώ δυσκολεύτηκα) για να συνηθίσει ώστε να τρώμε το φρούτο μας άνετα.

Κ της υπόλοιπες ώρες που είπα ότι είναι αγκαλιά δεν το λες κ κανονική! Η πλάτη του στο σώμα μου(στήθος κοιλιά) κ το πρόσωπο του πάντα μπροστά κ κοιτάμε δεξιά-αριστερά.

Αγκαλιά κανονική μετά χέρια του να με αγκαλιάζει δεν ξέρω. Τα χέρια τα θέλει ανοιχτά. Κ στραμμένο προς το πρόσωπο μου να τον έχω δεν κάθεται! Γυρνάει το κεφάλι του για να τον κρατήσω διαφορετικά. Σε όλους έτσι κάνει.

Να πω κι εγω μια γνωμη, για ολα τα θεματα του προγραμματισμου, αν και νεα μαμα...Λοιπον, εμεις ειμαστε 4 μηνων και κατι και θηλαζουμε αποκλειστικα. Ο μπεμπης προς το παρον μεγαλωνει κανονικοτατα και χωρις πολλη γκρινια. 

Αν και σε καποια φαση απο δυο μηνων εδειξε να εχει προγραμμα (9-6 το βραδυ, 9-10 πρωι, 2-5 μεσημερι, 6-7 απογευμα), τωρα φαινεται το χαλαει. Δεν πιστευω ομως στο προγραμμα κι ουτε και θελω να πιεσω το μωρο να το ακολουθησει, δεν ειναι ρομποτακι. Ποτε δεν κοιταξα ποτε τρωει, δεν εχω καμια ιδεα, οταν μοιαζει να πειναει τον ταιζω, καθε μια, μιαμιση, δυο ή τρεις ωρες. Το ιδιο και με τον υπνο, αν μου φαινεται οτι εχασε την ενεργεια του και δυσανασχετει τον βαζω για υπνο (εκτος απο τον βραδυνο που ευτυχως στις 9 εχει διακοπτακι και κατεβαζει τα στορια...). Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι θεωρω πολυ απανθρωπο να προσπαθησω να του βαλω προγραμμα τη στιγμη που καταρχας αλλαζει οσο μεγαλωνει κι επισης αλλαζει με τις εποχες, το μωρο δε βλεπει το ρολοι, εχει (μαλλον) τους κιρκαδικους ρυθμους που θα ειχαμε κι εμεις αν δεν ζουσαμε σε μια κοινωνια με ηλεκτρισμο και πολλες πολλες υποχρεωσεις που χρειαζονται αυστηρο προγραμματισμο με το ρολοι. Το μωρο ξερει. Επισης, οπως κι εμεις ετσι και τα μωρα, δεν εχουν τις ιδιες αναγκες καθε μερα...αλλη μερα εχουμε μεγαλυτερη δραστηριοτητα ή πιο πολυ ζεστη ή να ειναι λιγο αρρωστουλι,αρα θελει παραπανω φαγητο, αναλογα μπορει να μετατρεπεται κι ο υπνος. Να προσθεσω οτι αλλες φορες κοιμαται μονος του, αλλες φορες θελει μαμα ή μπαμπα για να τον χαλαρωσουν. Κι αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι.

Σε τελικη αναλυση, τον αντιμετωπιζω χαλαρα και, ναι, κοιμομαστε μαζι. Γιατι φυσικα πειναει και το βραδυ και επισης θεωρω βαρβαρο να τον βγαζω απο την κουνια- αρα να τον ξυπναω- για να τον ταισω.

Αν ειχα εναν ενηλικα, που δεν μπορει να περπατησει και να μιλησει, κι επρεπε να τον προσεχω, θα τον ειχα στο ιδιο δωματιο μαζι μου. Το μωρο γιατι να το βαλω σε αλλο δωματιο? Γιατι να του φερθω ετσι?

Επισης...το φιλοσοφησα κι αλλιως...Εχω ξενυχτησει με πρωην μου και με τον αντρα μου βεβαια...να τους κανω ψυχαναλυση, να μαλωσουμε, να κανουμε διαφορα...εχω ξενυχτησει με ταινιες, με βιβλια, απο τσατιλα για ασημαντα θεματα ή για σοβαρα, απο αγωνια. Δεν μπορω να ξενυχτησω για το μωρο μου? Ποσο θα χρειαστει? 1, 2, 3 χρονια? οκ, θα το κανουμε κι αυτο, μετα θα μεγαλωσει και θα τον παρακαλαω να ξυπνησει για να παει στο σχολειο!!!και πιο μετα θα μεγαλωσει και θα ξενυχτανε μαζι του αλλες γυναικες!

Δεν ξερω αν κανω λαθος, παντως νιωθουμε μια χαρα ετσι ολοι, μαμα μπαμπας και μωρο.

(Sorry για το μεγαλο post)

5 ώρες πρίν, xarouli είπε:

Να πω κι εγω μια γνωμη, για ολα τα θεματα του προγραμματισμου, αν και νεα μαμα...Λοιπον, εμεις ειμαστε 4 μηνων και κατι και θηλαζουμε αποκλειστικα. Ο μπεμπης προς το παρον μεγαλωνει κανονικοτατα και χωρις πολλη γκρινια. 

Αν και σε καποια φαση απο δυο μηνων εδειξε να εχει προγραμμα (9-6 το βραδυ, 9-10 πρωι, 2-5 μεσημερι, 6-7 απογευμα), τωρα φαινεται το χαλαει. Δεν πιστευω ομως στο προγραμμα κι ουτε και θελω να πιεσω το μωρο να το ακολουθησει, δεν ειναι ρομποτακι. Ποτε δεν κοιταξα ποτε τρωει, δεν εχω καμια ιδεα, οταν μοιαζει να πειναει τον ταιζω, καθε μια, μιαμιση, δυο ή τρεις ωρες. Το ιδιο και με τον υπνο, αν μου φαινεται οτι εχασε την ενεργεια του και δυσανασχετει τον βαζω για υπνο (εκτος απο τον βραδυνο που ευτυχως στις 9 εχει διακοπτακι και κατεβαζει τα στορια...). Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι θεωρω πολυ απανθρωπο να προσπαθησω να του βαλω προγραμμα τη στιγμη που καταρχας αλλαζει οσο μεγαλωνει κι επισης αλλαζει με τις εποχες, το μωρο δε βλεπει το ρολοι, εχει (μαλλον) τους κιρκαδικους ρυθμους που θα ειχαμε κι εμεις αν δεν ζουσαμε σε μια κοινωνια με ηλεκτρισμο και πολλες πολλες υποχρεωσεις που χρειαζονται αυστηρο προγραμματισμο με το ρολοι. Το μωρο ξερει. Επισης, οπως κι εμεις ετσι και τα μωρα, δεν εχουν τις ιδιες αναγκες καθε μερα...αλλη μερα εχουμε μεγαλυτερη δραστηριοτητα ή πιο πολυ ζεστη ή να ειναι λιγο αρρωστουλι,αρα θελει παραπανω φαγητο, αναλογα μπορει να μετατρεπεται κι ο υπνος. Να προσθεσω οτι αλλες φορες κοιμαται μονος του, αλλες φορες θελει μαμα ή μπαμπα για να τον χαλαρωσουν. Κι αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι.

Σε τελικη αναλυση, τον αντιμετωπιζω χαλαρα και, ναι, κοιμομαστε μαζι. Γιατι φυσικα πειναει και το βραδυ και επισης θεωρω βαρβαρο να τον βγαζω απο την κουνια- αρα να τον ξυπναω- για να τον ταισω.

Αν ειχα εναν ενηλικα, που δεν μπορει να περπατησει και να μιλησει, κι επρεπε να τον προσεχω, θα τον ειχα στο ιδιο δωματιο μαζι μου. Το μωρο γιατι να το βαλω σε αλλο δωματιο? Γιατι να του φερθω ετσι?

Επισης...το φιλοσοφησα κι αλλιως...Εχω ξενυχτησει με πρωην μου και με τον αντρα μου βεβαια...να τους κανω ψυχαναλυση, να μαλωσουμε, να κανουμε διαφορα...εχω ξενυχτησει με ταινιες, με βιβλια, απο τσατιλα για ασημαντα θεματα ή για σοβαρα, απο αγωνια. Δεν μπορω να ξενυχτησω για το μωρο μου? Ποσο θα χρειαστει? 1, 2, 3 χρονια? οκ, θα το κανουμε κι αυτο, μετα θα μεγαλωσει και θα τον παρακαλαω να ξυπνησει για να παει στο σχολειο!!!και πιο μετα θα μεγαλωσει και θα ξενυχτανε μαζι του αλλες γυναικες!

Δεν ξερω αν κανω λαθος, παντως νιωθουμε μια χαρα ετσι ολοι, μαμα μπαμπας και μωρο.

(Sorry για το μεγαλο post)

Θα μιλήσω αποκλειστικά για εμένα κ το παιδί μου. 

Όσο αφορά το πρόγραμμα εννοείται πως το παιδί δεν είναι ρομπότ. Εγώ απλά προσπαθώ να πηγαίνω βάση ενός προγράμματος γιατί αγχώνομαι με την κάθε αλλαγή. Κ θα σου πω τι έγινε εχθές. 

Ξυπνάει 07:30 πίνει γαλα κ κοιμάται 10:30 μέχρι 11:45 οπότε το φρούτο που έπρεπε να φαει 10:00 ή 11:00 όπως μου είπε ο γιατρός το έφαγε 12:00 εννοείται ότι δεν αγχώνομαι κ λέω δεν έγινε κ κάτι το ίδιο έκανε κ προχθές(πρώτη μέρα έφαγε φρούτο) κ γενικά το γάλα το έπινε στης 12:00 οπότε είπα ας φάμε έτσι κ το φρούτο. Κ τι έγινε μωρέ;;;;;;

Κ όλα καλά περνάει η ώρα κ πάει 14:00 κ θέλει να κοιμηθεί(εννοείται πως είπα ότι το παιδί δεν κοιμήθηκε πιο νωρίς αφού ξυπνησε αργά. Ξυπνησε αργά γιατί κοιμήθηκε αργά) κ εννοείται κοιμάται. Και ξυπνάει 17:30 παρακαλώ!!!! Κ λέω Εντάξει μωρέ θα παραλείψω ένα γεύμα το 15:00 (δόξα το θεό στα κιλά(επιτέλους) είμαστε καλα) κ τρωμε 18:00 έτσι όπως ήταν το πρόγραμμα. Κ ξαφνικά με πιάνει πανικός!!!! Σκέφτομαι ότι αργότερα θα μπει το μεσημεριανό, δεν γίνεται να μην το φάει. Εάν το είχα τώρα τι θα έκανα;;;; θα έδινα την χορτοσουπα 18:00;;;; κ την κρέμα που θα έτρωγε μάλλον 18:00 πότε θα την φάει;;; 

Αργότερα βέβαια ηρέμησα κ είπα εάν δω ότι συνεχίζει να κοιμάται έτσι θα πρέπει να βρω λύση στο πρόβλημα. Το εχει ξανά κάνει κ γιαυτό πελαγωσα!  Ας χαλαρώσω κ θα δούμε.

Καπως έτσι λες ή μάλλον λέω ότι πρέπει σε γενικές γραμμές να διατηρούμε ένα πρόγραμμα όχι αυστηρό βέβαια γιατί κ να θέλεις δεν μπορείς ούτε να ταισεις ούτε να κοιμήσεις ένα παιδί με το ζόρι! Αλλά να υπάρχει για να μην μου ξανά ξεφύγει γεύμα! ! ! !

Όλα όμως γίνονται χωρίς πολύ προσπάθεια κ χωρίς άγχος κ μπορεί να έτυχε αλλά σήμερα ξυπνησε 07:30 πίνει το γάλα του κ κοιμάται 09:30 μέχρι 10:30 οπότε έφαγε το φρούτο 11:00 κοιμήθηκε 13:00 μεχρι 14:30 πίνει γαλα 15:00 όπου αργότερα μάλλον θα μπει η χορτοσουπα.

Όλα καλά με λίγα λόγια.

Όσο για τον ύπνο το παιδί μου δόξα το θεό δεν έχει κλάψει γιατί το έχω παρατήσει στο κρεβάτι μόνο του. Κοιμάται μόνος του χωρίς αγκαλιά ίσως με κάποιο χάδι είμαστε στο ίδιο δωμάτιο κ εάν κλάψει θα το πάρω αγκαλιά για να το ηρεμήσω. 

Εάν ήμουν μάνα ή άνθρωπος που μπορεί να βλέπει το παιδί να κλαίει δεν θα τον ειχα συνέχεια αγκαλιά γιατί δεν κάθεται πουθενά(ριλαξ-καρότσι-καρεκλάκι φαγητου) θα τον άφηνα να κλαίει μέχρι να κουραστεί κ να σταματήσει.

Συγγνώμη για το μεγαλο μήνυμα.

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Διαφημίσεις

λιλουμ κοπελα μου γλυκια μη σε πιανει πανικος και μην αγχωνεσε τοσο πολυ γιατι στο τελος θα αρρωστησεις ηρεμησε και μωλις ηρεμησεις θα δεις πως και το μωρακι σου θα λειτουργει διαφορετικα..!!! και ο δικος μου ηταν υπναρας και εχει φαει το φρουτο του και στις 1 ωρα.. και ναι αν ξυπνησει 6 θα φαει 6..!!!! πραγματικα τωρα που ξεκινατε σιγα σιγα και μπενετε στις στερεες τροφες θα δεις τρομερες αλλαγες στο μωρακι σου.. μπορει να λιγοστεψει τους υπνους του  να ειναι η ωρα που πρεπει να φαει η που πιστευεις οτι πρεπει να φαει και αυτο να μη θελει να μην ανοιγει το στομα του να το φτηνει να στο πεταει με τα χερια του ειτε γιατι δε του αρεσει ειτε γιατι δε πειναει ειτε γιατι βγαζει δοντακια .. εκ τον πραγματων τοτε θα εχει χασει ενε γευμα μπορει και δυο  εσυ τοτε τι θα κανεις;;;; θα σε πιασει πανικος;;; πως θα το αντιμετωπισεις;;;και μπορει να μη γινει μονο μια φορα αλλα να γινετε συνεχεια.. η να γινει ακριβως το αντιθετο να του αρεσει τοσο πολυ το φαγητο και να θελει να τρωει συνεχεια η να μη το φτανει η ποσοτητα που θεωρεις οτι πρεπει να φαει και να κλαιει γιατι θα θελει κιαλο και τοτε τι θα κανεις;;; γιαυτο σου λεω μη σε πιανει πανικος εχεις να δεις τοσες πολλες αλλαγες στο μωρακι σου ακομα που πραγματικα δε θα πιστευεις στα ματια σου..!!!! απολαυσε τι καθε στιγμη που ζεις με το μωρακι σου γιατι ειναι διαφορετικη!!!!!!

17 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Θα μιλήσω αποκλειστικά για εμένα κ το παιδί μου. 

Όσο αφορά το πρόγραμμα εννοείται πως το παιδί δεν είναι ρομπότ. Εγώ απλά προσπαθώ να πηγαίνω βάση ενός προγράμματος γιατί αγχώνομαι με την κάθε αλλαγή. Κ θα σου πω τι έγινε εχθές. 

Ξυπνάει 07:30 πίνει γαλα κ κοιμάται 10:30 μέχρι 11:45 οπότε το φρούτο που έπρεπε να φαει 10:00 ή 11:00 όπως μου είπε ο γιατρός το έφαγε 12:00 εννοείται ότι δεν αγχώνομαι κ λέω δεν έγινε κ κάτι το ίδιο έκανε κ προχθές(πρώτη μέρα έφαγε φρούτο) κ γενικά το γάλα το έπινε στης 12:00 οπότε είπα ας φάμε έτσι κ το φρούτο. Κ τι έγινε μωρέ;;;;;;

Κ όλα καλά περνάει η ώρα κ πάει 14:00 κ θέλει να κοιμηθεί(εννοείται πως είπα ότι το παιδί δεν κοιμήθηκε πιο νωρίς αφού ξυπνησε αργά. Ξυπνησε αργά γιατί κοιμήθηκε αργά) κ εννοείται κοιμάται. Και ξυπνάει 17:30 παρακαλώ!!!! Κ λέω Εντάξει μωρέ θα παραλείψω ένα γεύμα το 15:00 (δόξα το θεό στα κιλά(επιτέλους) είμαστε καλα) κ τρωμε 18:00 έτσι όπως ήταν το πρόγραμμα. Κ ξαφνικά με πιάνει πανικός!!!! Σκέφτομαι ότι αργότερα θα μπει το μεσημεριανό, δεν γίνεται να μην το φάει. Εάν το είχα τώρα τι θα έκανα;;;; θα έδινα την χορτοσουπα 18:00;;;; κ την κρέμα που θα έτρωγε μάλλον 18:00 πότε θα την φάει;;; 

Αργότερα βέβαια ηρέμησα κ είπα εάν δω ότι συνεχίζει να κοιμάται έτσι θα πρέπει να βρω λύση στο πρόβλημα. Το εχει ξανά κάνει κ γιαυτό πελαγωσα!  Ας χαλαρώσω κ θα δούμε.

Καπως έτσι λες ή μάλλον λέω ότι πρέπει σε γενικές γραμμές να διατηρούμε ένα πρόγραμμα όχι αυστηρό βέβαια γιατί κ να θέλεις δεν μπορείς ούτε να ταισεις ούτε να κοιμήσεις ένα παιδί με το ζόρι! Αλλά να υπάρχει για να μην μου ξανά ξεφύγει γεύμα! ! ! !

Όλα όμως γίνονται χωρίς πολύ προσπάθεια κ χωρίς άγχος κ μπορεί να έτυχε αλλά σήμερα ξυπνησε 07:30 πίνει το γάλα του κ κοιμάται 09:30 μέχρι 10:30 οπότε έφαγε το φρούτο 11:00 κοιμήθηκε 13:00 μεχρι 14:30 πίνει γαλα 15:00 όπου αργότερα μάλλον θα μπει η χορτοσουπα.

Όλα καλά με λίγα λόγια.

Όσο για τον ύπνο το παιδί μου δόξα το θεό δεν έχει κλάψει γιατί το έχω παρατήσει στο κρεβάτι μόνο του. Κοιμάται μόνος του χωρίς αγκαλιά ίσως με κάποιο χάδι είμαστε στο ίδιο δωμάτιο κ εάν κλάψει θα το πάρω αγκαλιά για να το ηρεμήσω. 

Εάν ήμουν μάνα ή άνθρωπος που μπορεί να βλέπει το παιδί να κλαίει δεν θα τον ειχα συνέχεια αγκαλιά γιατί δεν κάθεται πουθενά(ριλαξ-καρότσι-καρεκλάκι φαγητου) θα τον άφηνα να κλαίει μέχρι να κουραστεί κ να σταματήσει.

Συγγνώμη για το μεγαλο μήνυμα.

Και αν έρθει η ώρα να φάει κανονικό φαγητό και μία μέρα δε φάει χορτόσουπα γιατί το πήρε ο ύπνος ή καταλήξετε ότι τη χορτόσουπα θα την τρώει για βραδυνό ή δεν φάει ποτέ χορτόσουπα (τα 2 από τα 3 παιδιά μου) και απλά αφήνεις ένα πιατάκι με λαχανικά δίπλα του το απόγευμα να μασουλάει ενώ παίζει, και τι έγινε; Μην αγχώνεσαι για τόσο λεπτομέρειες, είναι άνευ σημασίας όλο αυτό. Κι εμείς σαν ενήλικες ακόμη, άλλος κοιμάται από τις 10 το βράδυ, αλλος στις 2 το πρωί, άλλος κοιμάται το απόγευμα άλλος όχι, άλλος τρώει απαραιτήτως 5 γεύματα τη μέρα, άλλος μόνο πρωινό και βραδινό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και δεν υπάρχουν τόσο αυστηροί κανόνες σε καμία ηλικία.

λιλουμ, εχεις ενα δικιο, με την εννοια οτι ανησυχεις αν εφαγε σωστα, αν αυτο το επηρεασει συνολικα κτλ. Παντως, νομιζω οτι ειναι καλο το οτι κοιμαται και να μην το ξυπνας, το φαι αναπληρωνεται, ο υπνος οχι. Το παιδι σου μου φαινεται μια χαρα, αραχτο και χαλαρο. Για το φαγητο, οκ, και στη δικη μου οικογενεια τα μισα παιδια μεγαλωσαν μονο με γαλα ως τα 5 τους! Κι εγω μεσα σ΄αυτα...:-D

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για της συμβουλές σας. Το έχω ξανά πει κ θα θα το λέω συνεχώς. Είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Αγχώνομαι πάρα πολύ εύκολα κ με τα πάντα!!! 

Έχω όμως ηρεμήσει αρκετά μετά από της συμβουλές σας. Βέβαια έχω πολύ μέλλον ακόμα! ! ! Τόσα χρόνια είμαι έτσι γίνεται να αλλάξω μέσα σε μια μέρα;;; αχ, όχι! ! ! 

Αρχίσαμε κ τα φρούτα... 

Έχουμε φάει μια μέρα 60γρ. Την άλλη 110γρ. Κ την επόμενη 140γρ. Γκρινιάζει βέβαια αλλά τι να κάνουμε... θα συνηθίσει. 

Μέχρι τότε καλό μου κουράγιο(από θέμα άγχος γιατί δεν έφαγε 200γρ).

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Εμενα ειναι 7μηνων κ δ τρωει ουτε 150τι θα επρεπε να κανω;

Κ ναι θα εδινα λαχανικα στις 6.αν ετρωγε τρια γευματα απλα θα αυτοσχεδιαζα.η μονο λαχανικα,η κινοα με λαχανικα πχ

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Διαφημίσεις

1 hour ago, λιλουμ said:

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για της συμβουλές σας. Το έχω ξανά πει κ θα θα το λέω συνεχώς. Είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Αγχώνομαι πάρα πολύ εύκολα κ με τα πάντα!!! 

Έχω όμως ηρεμήσει αρκετά μετά από της συμβουλές σας. Βέβαια έχω πολύ μέλλον ακόμα! ! ! Τόσα χρόνια είμαι έτσι γίνεται να αλλάξω μέσα σε μια μέρα;;; αχ, όχι! ! ! 

Αρχίσαμε κ τα φρούτα... 

Έχουμε φάει μια μέρα 60γρ. Την άλλη 110γρ. Κ την επόμενη 140γρ. Γκρινιάζει βέβαια αλλά τι να κάνουμε... θα συνηθίσει. 

Μέχρι τότε καλό μου κουράγιο(από θέμα άγχος γιατί δεν έφαγε 200γρ).

λοιπων οπως ολα δειχνουν το μωρακι σου εκτος απο καλουπνο ειναι και καλοφαγο τι αλλο θελει μια μανουλα για να ειναι ηρεμη και ευτηχυσμενη;;;;  60 γραμμ την πρωτη μερα;; αλλα μωρακια δε τρωνε ουτε τη μια κουταλιτσα  για να συνηθισουνε τη γευση και να φανε 60γρμ μπορει να φτασει και βδομαδα.. στον γιο μου περασε και μηνας να μη σου πω για να φαει τεσσερης πεντε κουταλιτσες...!!τωρα οσο αφορα τα γραμμ η δικη μου γνωμη ειναι οτι δε πρεπει να μετρας 140 γραμμ μπορει να ειναι και γευμα κανονικο για ενα μωρακι με τις στερεες τροφες χορτενουν περισσοτερο αποτι με το γαλα..!! αλλα και αλλα μωρακια πχ μπορει να χορτενουν με τα 250 γρμ δλδ τα 200 να ειναι λιγα για αυτο..!!!! ακολουθεις το μωρακι σου και του δινεις τροφη βαση τις αναγκες του !!!

• 3 months later...

Καλημερα σε ολους. 

Ο μικρος μου γινεται 8 μηνων σημερα:-D και εκει που ολα ηταν σχετικα "προγραμματισμενα" ξαφνικα εχουν ερθει τα πανω κατω και ειδικα στον υπνο... 

Ενω απο 5 μηνων ξεκινησε να κοιμαται καπως καλυτερα, (εκανε 2-3 σερι ενω το 4ωρο καθε βραδυ ηταν σιγουρο) πλεον δε μπορουμε να κλεισουμε ματι!! Καθε μια ωρα η μιαμισι το πολυ, αρχιζει να γκρινιαζει με τα ματια κλειστα κι αν δεν τον σηκωσω να τον κρατησω λιγο στο στηθος αρχιζει το κλαμα και ξυπναει τελειως. Το παραδοξο ειναι οτι ενω στο παρελθον μπορει να συνεβαινε αυτο μια η δυο φορες καθε βραδυ, παρ ολ αυτα δεν ετρωγε, απλα με αισθανοταν και ξανακοιμοταν αμεσως, ενω τωρα τρωει κανονικα και απ τα 2 στηθη. Σημερα για παραδειγμα απο τις 8 που κοιμηθηκε με σηκωσε 11 φορες μετρημενες, και αποφασισε να ξυπνησει για "πρωι" στις 03.30 να ξανακοιμηθει στις 05.00 παρα και να ξαναξυπνησει στις 06.00... απο εκεινη την ωρα παιζει στο παρκο.

Πλεον μπορει ενα βραδυ να με σηκωσει ακομα και 15 φορες ετσι... εχει βγαλει 4 δοντια αλλα ουτε οταν τα εβγαζε δεν συνεβαινε αυτο... 

Το τραγικοτερο ειναι οτι ενω συνηθως ξυπναγε τελειως στις 6.30 το νωριτερο, την τελευταια εβδομαδα εχει τυχει να ξυπνησει και στις 4 και να μην κλεινει ματι. Ουτε με νανουρισμα, ουτε με κουνημα ουτε με στηθος ουτε με τιποτα. Τρωει σχετικα καλα μεσα στη μερα (δεν ειναι πολυ μεγαλος φαν της στερεης τροφης ακομα) και κοιμαται παντα στις 8 το βραδυ.

Εαν προσπαθησω να τον καθυστερησω να παει στις 9 η στις 10, γινεται πολεμος... Θεμα θερμοκρασιας δεν ειναι γιατι εχω θερμομετρο χωρου και παντα η θερμοκρασια στο δωματιο ειναι σταθερη. 

Βοηθηστε με, γιατι αλλαξε ετσι ξαφνικα; Τι αλλο μπορω να κανω για να τον βοηθησω (κι εμας μαζι...:confused:) Προσπαθω να κανω υπομονη και να μην απελπιζομαι αλλα εχω αρχισει να τα χανω.. :shock:

Επεξεργάστηκαν by Romaina

3 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Καλημερα σε ολους. 

Ο μικρος μου γινεται 8 μηνων σημερα:-D και εκει που ολα ηταν σχετικα "προγραμματισμενα" ξαφνικα εχουν ερθει τα πανω κατω και ειδικα στον υπνο... 

Ενω απο 5 μηνων ξεκινησε να κοιμαται καπως καλυτερα, (εκανε 2-3 σερι ενω το 4ωρο καθε βραδυ ηταν σιγουρο) πλεον δε μπορουμε να κλεισουμε ματι!! Καθε μια ωρα η μιαμισι το πολυ, αρχιζει να γκρινιαζει με τα ματια κλειστα κι αν δεν τον σηκωσω να τον κρατησω λιγο στο στηθος αρχιζει το κλαμα και ξυπναει τελειως. Το παραδοξο ειναι οτι ενω στο παρελθον μπορει να συνεβαινε αυτο μια η δυο φορες καθε βραδυ, παρ ολ αυτα δεν ετρωγε, απλα με αισθανοταν και ξανακοιμοταν αμεσως, ενω τωρα τρωει κανονικα και απ τα 2 στηθη. Σημερα για παραδειγμα απο τις 8 που κοιμηθηκε με σηκωσε 11 φορες μετρημενες, και αποφασισε να ξυπνησει για "πρωι" στις 03.30 να ξανακοιμηθει στις 05.00 παρα και να ξαναξυπνησει στις 06.00... απο εκεινη την ωρα παιζει στο παρκο.

Πλεον μπορει ενα βραδυ να με σηκωσει ακομα και 15 φορες ετσι... εχει βγαλει 4 δοντια αλλα ουτε οταν τα εβγαζε δεν συνεβαινε αυτο... 

Το τραγικοτερο ειναι οτι ενω συνηθως ξυπναγε τελειως στις 6.30 το νωριτερο, την τελευταια εβδομαδα εχει τυχει να ξυπνησει και στις 4 και να μην κλεινει ματι. Ουτε με νανουρισμα, ουτε με κουνημα ουτε με στηθος ουτε με τιποτα. Τρωει σχετικα καλα μεσα στη μερα (δεν ειναι πολυ μεγαλος φαν της στερεης τροφης ακομα) και κοιμαται παντα στις 8 το βραδυ.

Εαν προσπαθησω να τον καθυστερησω να παει στις 9 η στις 10, γινεται πολεμος... Θεμα θερμοκρασιας δεν ειναι γιατι εχω θερμομετρο χωρου και παντα η θερμοκρασια στο δωματιο ειναι σταθερη. 

Βοηθηστε με, γιατι αλλαξε ετσι ξαφνικα; Τι αλλο μπορω να κανω για να τον βοηθησω (κι εμας μαζι...:confused:) Προσπαθω να κανω υπομονη και να μην απελπιζομαι αλλα εχω αρχισει να τα χανω.. :shock:

Δεν ξέρω εάν μπορώ να σε βοηθήσω απλά θα σου πω τι γίνεται με το παιδί μου κ ίσως μπορώ να σε βοηθήσω. Ο μικρός πλέον κοιμάται 21:15-21:30 κ ξυπνάει 07:00-07:30 ή κ 07:45

Όσο πιο νωρίς μου κοιμηθεί τόσο πιο νωρίς θα μου ξυπνήσει. Ευτυχώς σπάνιες φορές κοιμάται πριν 21:00 πάντα κοιμόταν κατά της 21:00-21:30 

Θα σου πω ότι για να κάνεις 20:00 που κοιμάται σε 21:00 πρέπει να γίνει σιγά σιγά! Σήμερα να τον κοιμήσεις 20:10 αύριο 20:15 μεθαύριο 20:20 ίσως έτσι φτάσεις στης 21:00 βέβαια θα σου πω ότι γνωστή μου αν κ το παιδι της κοιμάται στης 22:00 ξυπνάει στης 06:00 οπότε δεν ξέρω εάν ισχύει ότι εάν κοιμηθεί λίγο πιο αργά θα ξεκινήσει κ αργά. 

Κ εμένα ο μικρός μου τα δύο πρώτα δοντια όταν τα έβγαλε δεν είχα θέμα το βράδυ. Πλέον εχω θεμα τι βραδυ. Κ ξέρω ότι είναι τα δόντια γιατί δύο φορές που έδωσα σιρόπι(ρώτησα το γιατρό) κοιμήθηκε πιο εύκολα. Κ έχω τα ίδια σημάδια όπως τα πρώτα δόντια. σάλια, τα χέρια στο στόμα, όλα τα αντικείμενα στο στόμα κ δεν καλό τρώμε! Αυτά τα σημάδια είχαν φύγει όταν βγήκαν τα δόντια. Να πω υπομονή;;;; ποσο εύκολο είναι να το λέμε αλλά να μην μπορούμε να το κάνουμε... εγω ειδικά που λατρεύω τον υπνο...

πρίν από 38 λεπτά , λιλουμ είπε:

Δεν ξέρω εάν μπορώ να σε βοηθήσω απλά θα σου πω τι γίνεται με το παιδί μου κ ίσως μπορώ να σε βοηθήσω. Ο μικρός πλέον κοιμάται 21:15-21:30 κ ξυπνάει 07:00-07:30 ή κ 07:45

Όσο πιο νωρίς μου κοιμηθεί τόσο πιο νωρίς θα μου ξυπνήσει. Ευτυχώς σπάνιες φορές κοιμάται πριν 21:00 πάντα κοιμόταν κατά της 21:00-21:30 

Θα σου πω ότι για να κάνεις 20:00 που κοιμάται σε 21:00 πρέπει να γίνει σιγά σιγά! Σήμερα να τον κοιμήσεις 20:10 αύριο 20:15 μεθαύριο 20:20 ίσως έτσι φτάσεις στης 21:00 βέβαια θα σου πω ότι γνωστή μου αν κ το παιδι της κοιμάται στης 22:00 ξυπνάει στης 06:00 οπότε δεν ξέρω εάν ισχύει ότι εάν κοιμηθεί λίγο πιο αργά θα ξεκινήσει κ αργά. 

Κ εμένα ο μικρός μου τα δύο πρώτα δοντια όταν τα έβγαλε δεν είχα θέμα το βράδυ. Πλέον εχω θεμα τι βραδυ. Κ ξέρω ότι είναι τα δόντια γιατί δύο φορές που έδωσα σιρόπι(ρώτησα το γιατρό) κοιμήθηκε πιο εύκολα. Κ έχω τα ίδια σημάδια όπως τα πρώτα δόντια. σάλια, τα χέρια στο στόμα, όλα τα αντικείμενα στο στόμα κ δεν καλό τρώμε! Αυτά τα σημάδια είχαν φύγει όταν βγήκαν τα δόντια. Να πω υπομονή;;;; ποσο εύκολο είναι να το λέμε αλλά να μην μπορούμε να το κάνουμε... εγω ειδικά που λατρεύω τον υπνο...

Δεν ξερω, το προγραμμα υπνου (ευτυχως) το εχει απο νεογεννητο μονο του. Πιο μικρος κοιμοταν απο τις 18.00 και σιγα σιγα μεγαλωνοντας το χει παει μονος του στις 20.00 εγω ποτε δεν τον καθυστερησα ουτε τον εβαζα πιο νωρις. Περιμενω μηπως με τον καιρο μεγαλωνοντας το καθυστερησει κι αλλο ... Αλλα δεν ειναι δοντια ουτε σιελορροια εχει ουτε βαζει χερια στο στομα και τετοια..  Επισης δεν κλαιει οπως εκλαιγε απ τον πονο των δοντιων, απλα ξεκιναει με γκρινια κι αν δεν τον σηκωσω τοτε πιανει και κλαιει. Εχει κανα μηνα που ειναι ηρεμος απο δοντια. Με το που εβγαλε τα 2 πανω δηλαδη ησυχασε προς το παρον.

πρίν από 51 λεπτά , vicky86 είπε:

Μηπως περνατε αλμα;αυτο μου θυμισαν οι περιγραφες σου

Πιο αργα μην προσπαθεις να τον κοιμιζεις θα εχετε τα αντιθετα αποτελεσματα

Να σου πω την αληθεια το σκεφτηκα γιατι πριν κανα 20ημερο σηκωθηκε πρωτη φορα ορθιος στο παρκο του (ενω κρατιεται φυσικα) κι απο τοτε εχει ξεκινησει και βηματιζει απο πλευρα σε πλευρα αλλα αυτα εγιναν πριν 15-20 μερες οπως σου ειπα, δε θα επρεπε να τον εχει πιασει ο ενθουσιασμος τοτε; το θυμαμαι γιατι ηταν 2 μερες πριν τον βαφτισω και περιμενα τα ζορια στον υπνο λογω ενθουσιασμου και αλματος αλλα ηταν πολυ πιο ηρεμος απ οτι τωρα... 

Αν ειχε ξεκινησει το "βαδισμα" πριν καμια βδομαδα θα μου φαινοταν λογικη αυτη η συμπεριφορα τωρα. 

Κι ακομη κι αν ειναι αναπτυξιακο ποσο κραταει βρε παιδια;;;:confused:

Διαφημίσεις

8 μηνων μου ξεκινησε κι εμενα τα περιεργα στον υπνο.Μεχρι τοτε αρκετες φορες κοιμοταν σερι ή θα ξυπναγε 5.30-6 για γαλα.Απο τοτε κ ακομα τωρα που χρονισαμε γινεται ο κακος χαμος.Τις καλες μερες θα ξυπνησει 2 φορες θα πιει γαλα κ θα κοιμηθει αμεσως.Εχω περασει κ βραδια ομως που καθε ωρα μη σου πω κ συντομοτερα ξυπναει κλαιει θελει αγκαλια για πανω απο ωρα κ ενω εχει κοιμηθει βαθια στα χερια μου τον βαζω κουνια κ πεταγεται πανω...αυτα τα ωραια. Δεν ξερω αμα βρεις τι φταιει κ πως θα επανελθουν πες μου κι εμενα

4 ώρες πρίν, Deena είπε:

Οταν βρω χρονο θα γραψω περισσοτερα, προς το παρον γκουγκλαρετε 8 month sleep regression.

Υπομονη!

Πολυ χρησιμο το αρθρο σ ευχαριστω. Ειδα οτι υπαρχουν πολλες αναφορες στο ιντερνετ αρα ειναι κατι που συμβαινει σε γενικες γραμμες...μπορει λοιπον να ναι κι αυτο... Με κανει να ελπιζω τουλαχιστον οτι σε καμια βδομαδα μπορει να στρωσει.

2 ώρες πρίν, lazariska είπε:

Ποσο κρατάει όμως πια αυτο?το ξερω το εχω ακουσει αλλα να επανελθουμε σιγα σιγα...δεν παλευεται

Δεν ξερω προσωπικα να σου πω, παντως στο αρθρο που παρεθεσε η Deena λεει οτι διαφερει απο παιδι σε παιδι και η διαρκεια κυμαινεται απο 2 εως και 6 εβδομαδες, ενω αυτη η ξαφνικη αλλαγη στη συμπεριφορα οσον αφορα στον υπνο συμβαινει σχετικα συχνα μεχρι τα 2 ετη, αλλες φορες πιο εντονα κι αλλες λιγοτερο.  Γι αυτο καποιες φορες μπορει να μην το παρατηρουμε καν...

Παρεμπιπτοντως, σημερα κοιμηθηκε καμια ωρα το πρωι και μετα αλλο τοσο το μεσημερι μεχρι τις 14.30. Εκτοτε νυσταξε στις 17.30 περιπου αλλα δεν τον αφησα να κοιμηθει, τον απασχολησα με τραγουδακια και παιχνιδι και τελικα τον εβαλα για υπνο στις 19.30. Δεν ξερω αν ηταν τοσο σωστο αυτο που εκανα αλλα θα περιμενω να δω μηπως ετσι αλλαξει κατι αποψε..

Επεξεργάστηκαν by Romaina

Έχω ένα θεματακι κ θέλω της γνώμες σας.

Εδώ κ 4 νύχτες ο μικρός ξυπνάει κ θέλει να παίξουμε. 

Κοιμάται 21:15-21:30 ξυπνάει κάτι ενδιάμεσα για πιπίλα ή για νερό ή γιατί έχει ενοχλήσεις στα δόντια ή απλά θέλει λίγη αγκαλιά αλλά κοιμάται ξανά γρήγορα.

Μετά περίπου 03:00 με 03:30 ξυπνάει χωρίς κλάμα ή γκρίνια κ τον ακούω που παίζει στο κρεβάτι του. Μόλις βαρεθεί γκρινιάζει να τον πάρω αγκαλιά. Είναι λες κ δεν θέλει να ξανά κοιμηθεί! 

Τον κρατάω αγκαλιά κ περιμένω... Μόλις δω τα ματάκια να κλείνουν το βάζω στο κρεβατάκι κ κοιμάται. Αυτό όμως κρατάει μία ώρα ή κ παραπάνω!

Μέσα στην ημέρα κάνει άλλους 2 ύπνους μια το πρωί 10:00-10:30 μέχρι 11:00-11:30 κ ο επόμενος είναι 14:30-15:00 μεχρι 16:00 ή 16:30 ή 17:00(σπάνια βέβαια). 

Το πρωί ξυπνάει  07:45-08:15 αυτό άρχισε τώρα τελευταία με το ξενύχτι, πριν ξυπνουσε πιο νωρίς.

Μήπως κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα κ γιαυτό δεν θέλει το βράδυ άλλο να κοιμάται;;; στο σύνολο μέσα στην ημέρα κοιμάται 2 με 3 ώρες. Μια ώρα το πρωί κ το μεσημέρι μία ώρα ή δύο. Αυτό το έχει σχεδόν στάνταρ! 

πρίν από 19 λεπτά , λιλουμ είπε:

Έχω ένα θεματακι κ θέλω της γνώμες σας.

Εδώ κ 4 νύχτες ο μικρός ξυπνάει κ θέλει να παίξουμε. 

Κοιμάται 21:15-21:30 ξυπνάει κάτι ενδιάμεσα για πιπίλα ή για νερό ή γιατί έχει ενοχλήσεις στα δόντια ή απλά θέλει λίγη αγκαλιά αλλά κοιμάται ξανά γρήγορα.

Μετά περίπου 03:00 με 03:30 ξυπνάει χωρίς κλάμα ή γκρίνια κ τον ακούω που παίζει στο κρεβάτι του. Μόλις βαρεθεί γκρινιάζει να τον πάρω αγκαλιά. Είναι λες κ δεν θέλει να ξανά κοιμηθεί! 

Τον κρατάω αγκαλιά κ περιμένω... Μόλις δω τα ματάκια να κλείνουν το βάζω στο κρεβατάκι κ κοιμάται. Αυτό όμως κρατάει μία ώρα ή κ παραπάνω!

Μέσα στην ημέρα κάνει άλλους 2 ύπνους μια το πρωί 10:00-10:30 μέχρι 11:00-11:30 κ ο επόμενος είναι 14:30-15:00 μεχρι 16:00 ή 16:30 ή 17:00(σπάνια βέβαια). 

Το πρωί ξυπνάει  07:45-08:15 αυτό άρχισε τώρα τελευταία με το ξενύχτι, πριν ξυπνουσε πιο νωρίς.

Μήπως κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα κ γιαυτό δεν θέλει το βράδυ άλλο να κοιμάται;;; στο σύνολο μέσα στην ημέρα κοιμάται 2 με 3 ώρες. Μια ώρα το πρωί κ το μεσημέρι μία ώρα ή δύο. Αυτό το έχει σχεδόν στάνταρ! 

Λοιπον, εγω του εκοψα τον 2ο "πρωινο" υπνο και κοιμαται μια το πρωι 8 με 10 και μετα αργα το μεσημερι κατα τις 15.30 μεχρι τις 17.30 το απογευμα. Μετα πολυυυ παιχνιδι και 19.00 η ωρα παμε βολτα μεχρι τις 20.00-20.30. Με το που γυρναμε σπιτι κοιμαται σαν πουλακι 3 βραδυα τωρα και σταματησε να ξυπναει στις 03.00 και τις 05.00 η ωρα για παιχνιδι. Πλεον απλα γκρινιαζει καθε λιγο και λιγακι με κλειστα ματια (δυστυχως αυτο μας εχει μεινει ακομα, μου ειπε η παιδιατρος οτι σκανε δοντια) τον σηκωνω για 2 λεπτα το πολυ και τον ξαναβαζω αμεσως. Το ευτυχες ειναι οτι ξυπναει για πρωι κατα τις 06.30-07.00 επιτελους! Με ρωτησε επισης η παιδιατρος εαν εχω αλλαξει κατι προσφατα π.χ αν πηγα ταξιδι, αν του αλλαξα την ωρα της βολτας η του φαγητου κι η αληθεια ειναι πως τα χω κανει και μαλιστα ολα αυτα προσφατα... μηπως κανατε κι εσεις καποια αλλαγη και το χει παρει λιγο αποτομα; Η τελευταια εκδοχη ειναι να περναει καποια φαση αναπτυξιακη οπως μου ειπε και σε ολες τις περιπτωσεις ειναι μια παροδικη κατασταση κι οτι συντομα θα αλλαξει. Δηλαδη αυτη η φαση που ξυπνανε ξαφνικα οποτε να ναι και παιζουν χωρις ν εχουν καποιο προβλημα οφειλεται πολλες φορες στον ενθουσιασμο τους για καποιο νεο επιτευγμα, καποια καινουρια δεξιοτητα που απεκτησαν την οποια και θελουν να εξασκουν λογω ενθουσιασμου, οσο πιο συχνα γινεται ακομα και μες το βραδυ. Μηπως ειναι κι αυτο;

Κ μενα μου το εκανε πριν λιγο καιρο κ ηταν η τελευταια επιλογη,ενθουσιασμος.πηγαινε στο κεφαλαρι του διπλου κ εκανε βηματακια πιανωμενος.καμια βδομαδα κρατησε

Τα μικρούλια μας, δυστυχώς, θα παρουσιαζουν διαφορες φάσεις σε ο,τι αφορά τον ύπνο τους. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς, ειδικά όταν εργάζεσαι κιόλας. Είχα την τύχη να μην εργάζομαι μέχρι τα δίδυμα να φτάσουν στην ηλικία των 2,5 ετών, πράγμα που έκανε τις νυχτερινές αφυπνίσεις να είναι πιο βατές. Η αλήθεια, όμως είναι, ότι δεν έπαυε να είναι επιβαρυντικό σε ο,τι αφορά την κούραση μας γεγονός.

Επιλέξαμε να λογαριαζουμε τα ξυπνήματα ως ανάγκη των παιδιών για επαφή. Τα αντιμετωπίζαμε με αγάπη, ηρεμία τρυφερότητα και όταν πια έπαψαν να ζητούν τη γενεϊκη μας αγκαλίτσα τη νύχτα, ξεκούραστοι πια, λιγουλάκι αναπολουσαμε αυτές τις νυχτερινές αγκαλιές, το πως κούρνιαζαν ικανοποιημένα στο στέρνο μας.

Σ Πιστεύουμε, πως ανταποκρινόμενοι στις συναισθηματικές τους ανάγκες, τους εμφυσήσαμε αρκετή ασφαλεια, ώστε να ξεπεράσουν γρηγορότερα τις ανασφαλειες τους.

Τώρα, βέβαια, βρισκόμαστε εκ νέου σε αυτή τη φάση, ενθυμούμενοι όμως τη νοσταλγία που νιώσαμε όταν ξεπεράστηκε την πρώτη φορά, απολαμβάνουμε διπλάσια τις νυχτερινές αγκαλίτσες...

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Πραγματι αννα ετσι ειναι.απολαμβανω πολυ περισσοτερο τα νυχτερινα ξυπνηματα στο δευτερο,αν κ ειναι λιγοτερα γενικα,η κουραση υπαρχει αλλα ειμαι ηρεμη.οταν ενιωσε ετοιμη η μεγαλη απλα πηγε στο κρεβατι της.παρολα αυτα αν τυχει κ ερθει για χουζουρι θα το ευχαριστηθω κ ας πιαστω

Να ρωτησω κι εγω ως νεα μαμα, που νομιζω θα οδηγηθω σε αδιεξοδο στο θεμα του υπνου: δλδ @vicky86 καποια στιγμη (ποτε; ) πηγε η μεγαλη στο κρεβατι της;

Κρινοντας απο το προσωπικο μου βιωμα, πηγα σε κρεβατι στα 3 με 4. Το θυμαμαι γιατι μου το ειχε εξηγησει η μητερα μου κι απλα το εκανα, σχεδον προθυμα. Αλλα μου φαινεται μεγαλη ηλικια...Και δυσκολο να γινει σε ολα τα παιδια. Στην οικογενεια του αδερφου μου...με ενα παιδι 12 κι ενα 9 φετος σταματησαν να κοιμουνται ολοι μαζι :shock:

Δε με πειραζει δλδ αλλα δεν εχουμε τοσο μεγαλο κρεβατι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...