Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ EMBRYOLAB στη θεσσαλονικη

Recommended Posts

Εσύ κοριτσάκι μου, μια και μιλάς έτσι, μπορείς να πιστεύεις και να κάνεις ό,τι θέλεις. Από τη στιγμή όμως που εκφράζεσαι δημόσια, ο καθένας μπορεί να σχολιάσει αυτά που λες, ιδίως όταν δεν έχουν και καμία σχέση με αυτό που είναι αντικειμενικά σωστό. Μπορείς να δεις τον βιολόγο, τον ψυχολόγο ακόμα και την καθαρίστρια του κέντρου. Τη θεραπεία όμως πρέπει να σου την επιλέξει ο γιατρός. Κατάλαβες κοριτσάκι μου? Πώς να στο πω απλά. Πες ότι θέλεις να χτίσεις ένα σπίτι. Δε θα σου κάνει τη μελέτη ο αρχιτέκτονας ή ο πολιτικός μηχανικός, αλλά ο χτίστης γιατί σου βάζει ωραία τα τούβλα και είναι και ωραίος τύπος. Ο,τι και να κάνει χτίστης θα είναι..

Καλημέρα Bettina... Είσαι πολύ εκνευρισμένη, και βγάζεις μια κακία για το συγκεγκριμένο κέντρο για κάποιο δικό σου λόγο. Σου είπα ξανά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για ποιό λόγο επέλεξα το συγκεγκριμένο κέντρο, ο καθένας έχει την αποψή του... Φυσικά ξέρω τί μου γίνεται και είμαι καλή γνώστης του όλου θέματος της εξωσωματικής... Και φυσικά όλη την συνεργασία την κάνω με το γιατρό και όχι με την εμβρυολόγο... Ομως επειδή πήγα αλλού στην πρώτη αποτυχημένη μου προσπάθεια μου, μπορώ να εκτιμήσω το γεγονός ότι πέρα από τον γυναικολόγο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όλη την ομάδα του, από την βιολόγο,την μαία, και όποιον άλλο χρειάζεται... Το παράδειγμα που έδωσες ήταν μάλλον ατυχές γιατί εδώ μιλάμε για για την ίδια μας την ζωή, την υγεία μας.... Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις και ευχομαι να βρείς το κατάλληλο γιατρό για σένα....

an1cMac09j60000Nzc3MTE3ZHw0MzU2NjdkYXxteSB6b3V6b3VuYWtpIGlz.gif

Διαφημίσεις

Δεν ρώτησες γιατί πήρες τόσο μικρή δόση; Τέτοιες δόσεις δίνουν συνήθως για σπερματέγχυση, όχι για εξωσωματική. Στη σπερματέγχυση που είχα κάνει πήρα κι εγώ 150 μονάδες κι έκανα ένα μόνο ωάριο. Τώρα στην εξωσωματική μου έδωσαν τη μέγιστη δόση (450) κι έχω 10 ωοθηλάκια.

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός... Εαν πάρω μεγάλη δόση φαρμάκου θα έχω πρόβλημα, δηλ. δεν θα κάνω καθόλου ωάρια... Ο οργανισμός μου αντιστέκεται και έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που πρέπει να κάνει... Γι αυτό τον λόγο λίγες μονάδες και μικρό πρωτόκολλο...

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός... Εαν πάρω μεγάλη δόση φαρμάκου θα έχω πρόβλημα, δηλ. δεν θα κάνω καθόλου ωάρια... Ο οργανισμός μου αντιστέκεται και έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που πρέπει να κάνει... Γι αυτό τον λόγο λίγες μονάδες και μικρό πρωτόκολλο...

leon ???

πως καταλαβατε οτι ετσι αντιδραει ο οργανισμος σου????

στο εμβρυολαμπ εισαι???

εγω στην πρωτη πηρα 225 και 275 puregon και τωρα ο Χριστοφοριδης μου ειπε οτι θα την αυξησουμε την δοση!! λες να μπλοκαρει ο οργανισμος μου και απο 5 την προηγουμενη φορα να πεσω στα χειροτερα???

η ηλικια μου ειναι 35?? η δικη σου ? αν θελεις απαντας φυσικα:)

leon ???

πως καταλαβατε οτι ετσι αντιδραει ο οργανισμος σου????

στο εμβρυολαμπ εισαι???

εγω στην πρωτη πηρα 225 και 275 puregon και τωρα ο Χριστοφοριδης μου ειπε οτι θα την αυξησουμε την δοση!! λες να μπλοκαρει ο οργανισμος μου και απο 5 την προηγουμενη φορα να πεσω στα χειροτερα???

η ηλικια μου ειναι 35?? η δικη σου ? αν θελεις απαντας φυσικα:)

Στην πρώτη μου εξωσωματική πήρα συνολικά 5100 μονάδες gonal και έκανα τρία ωάρια μόνο. Και από αυτά μόνο ένα γονομοποιήθηκε... Κοίτα και εγώ τον Χριστοφορίδη έχω για γιατρό, και αφου του εξήγησα τί έγινε κάνω φυσικό κύκλο με λίγα φαρμακα... Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός... Η ηλικία μου 36!!!

Βρε κορίτσια! Για όνομα του Θεού! Καθόμαστε τώρα και συζητάμε τα αυτονόητα!! Ο εμβρυολόγος είναι βιολόγος και οι σπουδές του έχουν πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν είναι σε θέση και δεν έχει το δικαίωμα ούτε διάγνωση να κάνει, ούτε εξετάσεις να ερμηνεύσει, ούτε θεραπεία να προτείνει. Αυτά είναι δουλειά γυναικολόγου, ενδεχομένως και ουρολόγου όταν υπάρχει πρόβλημα στον άντρα. Κανένας βιολόγος δεν έχει δικαίωμα να ανοίξει μονάδα εξωσωματικής. Το κράτος δίνει την άδεια μόνο σε γιατρό. Τυχαίο? Η συγκεκριμένη βιολόγος του embryolab, εργαζόταν παλιά στο ΙΑΚΕΝΤΡΟ και δεν αμφιβάλλω ότι στο εργαστηριακό κομμάτι είναι καλή. Είναι όμως ανεπίτρεπτο να ανακατεύεται σε όλα τα άλλα. Λες ότι ανακάλυψε ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημά σου. Και πώς είσαι τόσο σίγουρη? Και ο γιατρός που συνεργάζεται είναι τόσο άχρηστος? Και κάθεσαι ακόμα? Τι να σου πώ....

Σκοπός αυτού του φόρουμ - όπως και άλλων που υπάρχουν - είναι γράψει η καθεμία τις εμπειρίες της, μπας και ξεστραβωθούν οι υπόλοιπες και γλιτώσουν από κόπο & βάσανα. Την εμπειρία μου λοιπόν καταθέτω κι εγώ, κι όποια κοπέλα θέλει ας την αξιολογήσει μόνη της, με τα εργαλεία που μπορεί να βρει στο ιντερνετ (μελέτες, βιβλιογραφία κλπ.).

Εχω κάνει πολλούς κύκλους παρακολούθησης ωορρηξίας, 4-5 σπερματεγχύσεις και 4 προσπάθειες εξωσωματικής, όλες αποτυχημένες. Εχουμε κάνει ότι εξέταση υπάρχει και δεν υπάρχει. Έχουμε πάρει γνώμες από καμιά 10αριά εξωσωματικούς στην Αθήνα. Έχουμε πάει σε πολλούς γιατρούς με ειδικότητες γύρω από θέματα εξωσωματικής (ουρολόγους, αιματολόγους, ενδοκρινολόγους, λοιμωξιολόγους), ψάχνοντας να βρούμε τι φταίει και δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί. Ολοι μας κατατάσουν στην ανεξήγητη υπογονιμότητα. Στην πορεία μας αυτά τα 3 και χρόνια, υπήρξαν μικρά προβληματάκια που διορθώσαμε, τίποτα όμως τόσο σοβαρό ώστε να εξηγεί την αδυναμία να κάνουμε παιδί - κατά τη γνώμη τους. Ανεξήγητη υπογονιμότητα, ηλικία, πιθανότητες...

Η εμβρυολόγος κοιτάζοντας τις εξετάσεις σπέρματος - με κατάτμιση αρχικά 45% και μετά από θεραπεία 38% - και χωρίς ακόμα να έχει πάρει το ιστορικό μας για να γνωρίζει τις αποτυχίες μας, μας είπε ότι ποσοστό πάνω από 30% σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της εμβρυολογίας, είναι απαγορευτικό για γονιμοποίηση και πρότεινε κατευθείαν βιοψία με τη μέθοδο λεπτής βελόνης. Προφανώς και οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του σπέρματος είναι αντικείμενο της, αφού η δουλειά της είναι να δημιουργεί έμβρυα με το γενετικό μας υλικό. Δεν μας πρότεινε θεραπεία για το σπέρμα. Δεν μας πρότεινε πρωτόκολλο φαρμάκων. Μας είπε την άποψή της και την εμπειρία της πως θα πάρουμε δυνατό σπέρμα και καλύτερα ωάρια. Μας πρότεινε έναν άλλο τρόπο γονιμοποίησης. Μας άνοιξε έναν άλλο δρόμο. Ευτυχώς είχαμε τα αυτιά μας ανοιχτα και ακούσαμε την άποψή της. Και μετά ρωτήσαμε και το ψάξαμε και μόνοι μας. Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ κανέναν, άλλωστε η επιλογή της καθεμιάς μας θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ απλά παραθέτω την εμπειρία μου και το λύση που προτάθηκε για το δικό μας πρόβλημα. Καλή επιτυχία

Διαφημίσεις

Εγώ δεν κατηγόρησα κανένα κέντρο. Κατηγόρησα το να εμπλέκονται άνθρωποι που δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις σε τόσο σοβαρά θέματα. Αν πραγματικά έχεις κάνει τόσες προσπάθειες, τότε θα έπρεπε να καταλάβεις τη δυσαρέσκειά μου, καθώς και την επιθυμία μου να προφυλάξω όλες εμάς που η αγωνία και ο πόνος θολώνουν την κρίση μας. Επίσης αν πραγματικά εσύ είσαι αυτή που λες, θα περίμενα να δώσεις μια συγκεκριμένη απάντηση στη διαφωνία σου μαζί μου και όχι απλά να επαινέσεις το κέντρο. Για να μην σχολιάσω βέβαια το γεγονός ότι κατηγορηματικά απαντάς στην newbie G ότι η δόση της άλλης κοπέλας είναι σωστή, και μάλιστα με τόσο επιστημονικό τρόπο. "τροποποιημένος φυσικός κύκλος", μπράβο...

Έχω κάνει προσπάθειες σε κέντρα καταστροφικά για εμένα και όμως ποτέ δεν έγραψα με τόσο άσχημο τρόπο όσο εσύ. Προσπαθώ να μετρώ τις καταστάσεις και να σέβομαι τις κοπέλες που τη δεδομένη στιγμή εμπιστεύονται το συγκεκριμένο κέντρο και γιατρό και να μην τις απογοητέψω με τη δική μου κακή εμπειρία. Γιατί δε θα τις βοηθήσει σε τίποτα πέρα από να τις κλονήσει και να τις στεναχωρήσει. Όταν με το καλό τελειώσουν και αν δεν έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν, τότε με ένα πμ τις ενημερώνω προσωπικά.

Το ποια είμαι και τι έχω κάνει θα το βρεις στα ποστ μου. Δε νιώθω πραγματικά καμιά ανάγκη να εξηγήσω σε εσένα το ποια είμαι και τι έχω κάνει.

Για να γίνω όμως ποιο συγκεκριμένη για το θέμα που λες, η συγκεκριμένη βιολογος μονο άσχετη δεν είναι. Βάση του ιστορικού σου, προτείνει εκείνες τις λύσεις που θα δώσουν το καλύτερο δυνατό σπέρμα και το καλύτερο δυνατό ωάριο, τους τομείς της δικής ειδικότητας. Δε σου προσδιορίζει δόσεις, φάρμακα, ούτε ελέγχει τη μήτρα σου, αυτά είναι δουλειά του γιατρού.

Επίσης σε μια προσπάθεια παίζει 50% ρόλο ο γιατρός και 50% το εργαστήριο, δηλαδή η βιολόγος. Αν αυτή δεν έχει ρόλο και λόγο για την προσπάθεια, τότε θα είναι σαν να κάνεις μισή προσπάθεια. Στη μακρά μου "θητεία" σε κέντρα εξωσωματικής μόνο δυο βιολόγους εκτίμησα για τις γνώσεις τους. Την Αλεξία και την Αφροδίτη που είναι στο κέντρο της newbeG και εγώ την γνώρισα στο Διαβαλκανικό.

Όσο για αυτό που τόνισες με μαύρο, μάλλον η απάντηση της ίδιας της leon αρκεί. :wink:

Στην πρώτη μου εξωσωματική πήρα συνολικά 5100 μονάδες gonal και έκανα τρία ωάρια μόνο. Και από αυτά μόνο ένα γονομοποιήθηκε... Κοίτα και εγώ τον Χριστοφορίδη έχω για γιατρό, και αφου του εξήγησα τί έγινε κάνω φυσικό κύκλο με λίγα φαρμακα... Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός... Η ηλικία μου 36!!!

Και cool. Όσο πιο ήρεμη είσαι, τόσο πιο καλά αποτέλεσματα θα έχεις. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Επίσης σε μια προσπάθεια παίζει 50% ρόλο ο γιατρός και 50% το εργαστήριο, δηλαδή η βιολόγος. Αν αυτή δεν έχει ρόλο και λόγο για την προσπάθεια, τότε θα είναι σαν να κάνεις μισή προσπάθεια. Στη μακρά μου "θητεία" σε κέντρα εξωσωματικής μόνο δυο βιολόγους εκτίμησα για τις γνώσεις τους. Την Αλεξία και την Αφροδίτη που είναι στο κέντρο της newbeG και εγώ την γνώρισα στο Διαβαλκανικό.

Την Αφροδίτη Ζησοπούλου την ξέρω κι εγώ από το Διαβαλκανικό, πριν 10-11 χρόνια είχα κάνει 3 σπερματεγχύσεις εκεί και η ίδια ήταν ένας από τους λόγους που προτίμησα το νέο κέντρο εξωσωματικής, στο οποίο βρίσκεται τώρα. Όντως η δουλειά της εμβρυολόγου είναι πολύ σημαντική.

Κορίτσια τα φώτα σας ... Πριν κάνω την ένεση με την puregon pen με τί ακριβώς καθαρίζω - απολυμαίνω την περιοχή ? Με λίγο βαμβάκι ποτισμένο σε οινόπνευμα ή με αποστειρωμένη γάζα ? Διάβασα τις οδηγίες , είδα και το σχετικό video αλλά δεν κατάλαβα το συγκεκριμένο σημείο.

Κορίτσια τα φώτα σας ... Πριν κάνω την ένεση με την puregon pen με τί ακριβώς καθαρίζω - απολυμαίνω την περιοχή ? Με λίγο βαμβάκι ποτισμένο σε οινόπνευμα ή με αποστειρωμένη γάζα ? Διάβασα τις οδηγίες , είδα και το σχετικό video αλλά δεν κατάλαβα το συγκεκριμένο σημείο.

Θα ποτίσεις ένα βαμβακάκι με λίγο οινόπνευμα και θα σκουπίσεις το στόμιο του φιαλίδου (εκεί μπροστά που είναι μεταλλικό) ΠΡΙΝ το βάλεις μέσα στην πένα. Εγώ απολυμαίνω λίγο και την κοιλίτσα εκεί που θα τρυπήσω. :mrgreen:

mir μου γειά σου. εμένα προσωπικά μου είχαν πει να χρησιμοποιώ καθαρό οινόπνευμα για τις απολυμάνσεις. απολύμανα το φυαλίδιο της puregon εκεί που είναι το αλουμίνιο, πριν το τοποθετήσω μέσα στο pen, μετά απολυμαίνω την κοιλιά εκεί όπου θα μπει η ένεση και τέλος απολυμαίνω και λίγο τη βελόνη. όταν κάνεις την απολύμανση στην κοιλιά σου άφησε μερικά δευτερόλεπτα να στεγνώσει η περιοχή γιατί αλλιώς υπάρχει περίπτωση την ώρα που μπαίνει η βελονίτσα (όσο μικρή και αν είναι) να σε τσούξει λιγάκι!!! καλή επιτυχία πουλάκι μου και πολύ πολύ σύντομα μανούλα!!!!!

Μαργαρίτα

Διαφημίσεις

μηπως καμια κοπελα γνωριζει!!!

αυτο τον μηνα ειπαμε να κανουμε μια τελευταια προσπαθεια για φυσικη συλληψη πριν την δευτερη εξωσωματικη...

τα υγρα (ασπραδι αυγου) δηλωνουν παντα "ωορρυξια"??

εγω ειχα υγρα αλλα η θερμομετρηση (ιδια ωρα και χωρις κρυωματα) δεν εδειξε καμια μεταβολη...

λετε ο κυκλος να ειναι ανωορρυκτικος???

ο προβληματισμος μου ειναι οτι ολα τα τελευταια χρονια υγρα παντα εχω, τις περισσοτερες φορες, αλλα με την θερμοκρασια και τα τεστ ωορρυξιας δεν εχω καταλαβει τιποτα...

τι λετε να συμβαινει???

φιλακια κοριτσια και καλη μας εβδομαδα

Ki εγώ ξεκινάω επιτέλους γι άλλη μία φορά ! αλλά εμένα μου είπανε να ξεκινήσω με Gonal..

καλη σου επιτυχια κοπελα μου η 2η?? μακαρι να ειναι και η τελευταια σου ..

να μας ενημερωνεις ....για να ακολουθουμε ...

gonal εε?? διεγερσης ετσι??? βραχυ πρωτοκολλο???

εγω μαλλον θα ξεκινησω με puregon γιατι μου περισσεψαν 2100 μοναδες απο την προηγούμενη φορα...

αν θελεις πες μου την προηγουμενη φορα τι ενεσεις εκανες και τι ανταποκριση ειχες??

πριν ποσο καιρό???

με συγχωρεις για τις τοσες πολλες ερωτησεις:oops:

φιλια

Την Αφροδίτη Ζησοπούλου την ξέρω κι εγώ από το Διαβαλκανικό, πριν 10-11 χρόνια είχα κάνει 3 σπερματεγχύσεις εκεί και η ίδια ήταν ένας από τους λόγους που προτίμησα το νέο κέντρο εξωσωματικής, στο οποίο βρίσκεται τώρα. Όντως η δουλειά της εμβρυολόγου είναι πολύ σημαντική.

την αφροδιτη την γνωριζω και εγω και ειναι εξαιρετικη. Παντως και εγω κοριτσια πιστευω αν και η δουλεια του εμβρυολογου ειναι σημαντικη, το παν ειναι η ποιοτητα ωαριων και μετα την ωοληψια το ορμονικο επιπεδο της γυναικας(τουμπαρουν αποτομα τα οιστρογονα). σε ολα τα κεντρα σου μιλανε πολυ γλυκα και ετσι πρεπει ,στην ουσια την πραγματικοτητα την γνωριζεις στην εμβρυομεταφορα, γιατι μεχρι τοτε σου λενε -ολα καλα.

μετα μαθαινεις οτι καποια δεν ειναι τοσο καλα, λιγες διαιρεσεις... την εμβρυομεταφορα σου την κανουν και αρχιζει η αγωνια, ειναι στην ουσια τα πραγματα ξερουν πως μπορουν να πανε. αυτο εμενα προσωπικα με πειραξε πολυ-θα προτιμουσα να ξερω τι μου γινετε. κατι τετοιο βλεπω οτι εγινε με τη synik.

αυτο ισως ηθελε να πει η Bettina, ετσι το καταλαβα εγω.κουραγιο και καλη δυναμη σε ολες.

Διαφημίσεις

την αφροδιτη την γνωριζω και εγω και ειναι εξαιρετικη. Παντως και εγω κοριτσια πιστευω αν και η δουλεια του εμβρυολογου ειναι σημαντικη, το παν ειναι η ποιοτητα ωαριων και μετα την ωοληψια το ορμονικο επιπεδο της γυναικας(τουμπαρουν αποτομα τα οιστρογονα). σε ολα τα κεντρα σου μιλανε πολυ γλυκα και ετσι πρεπει ,στην ουσια την πραγματικοτητα την γνωριζεις στην εμβρυομεταφορα, γιατι μεχρι τοτε σου λενε -ολα καλα.

μετα μαθαινεις οτι καποια δεν ειναι τοσο καλα, λιγες διαιρεσεις... την εμβρυομεταφορα σου την κανουν και αρχιζει η αγωνια, ειναι στην ουσια τα πραγματα ξερουν πως μπορουν να πανε. αυτο εμενα προσωπικα με πειραξε πολυ-θα προτιμουσα να ξερω τι μου γινετε. κατι τετοιο βλεπω οτι εγινε με τη synik.

αυτο ισως ηθελε να πει η Bettina, ετσι το καταλαβα εγω.κουραγιο και καλη δυναμη σε ολες.

ναι οντως θελω να ξερω τι μου γινεται ...πεπα..ετσι εγω προσωπικα μπορω να διαχειριστω την αποτυχια μου...

ασε που θα σας εκμυστηρευτω μια αμαρτια μου :( εγω μετα απο ολα αυτα τα χρονια με τις απειρες εξετασεις , επεμβασεις γιατρους και φαρμακα κατεληξα να μην εμπιστευομαι τυφλά κανεναν γιατρο ....κακο αυτο για την ψυχολογια μου αλλα κατι εφταιγε για να αναπτυχθει ενα τετοιο συναισθημα δυσπιστιας μεσα μου ....το χρημα κοριτσια... το χρημα ειναι μεγαλη υποθεση .

Καλησπέρα κορίτσια εγώ την πάτησα όχι μόνο από τον γυναικολόγο που πήγαινα,δεν ξαναπάτησα πότε,άλλα από τον ουρολόγο,ο άντρας μου είχε πρόβλημα με την κινητικότητα,γύρω στο 30,του έδωσε βιταμίνες και αντιφλεγονώδη.80 ευρώ η επίσκεψη,τα αντιφλεγονώδη τα έδινε ένα μισύ χρόνο με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του όσο για τις βιταμίνες του έδινε το φασόν,ένας πολύ καλός φίλος φαρμακοποιός μου τα εξηγησέ και όταν ξαναπήγα στο γραφείο του έξαλλη μου πήρε και 30 ευρώ για να διαβάσει την έξεταση που αυτός ήθελε.

κοριτσια καλημερααα!!!

να σας πω τον προβληματισμο μου????? εχω μεγαλη αγωνια για το τι θα μου πει ο γιατρος την τριτη 1/2 που εχω ραντεβου!!

εγω στις 5/12 ειχα την περιοδο μου που σημαινε την αποτυχια της εξωσωματικης ...

μετα ειχα εναν κυκλο 26 ημερων με περιοδο στις 30/12 ..ενδιαμεσα πηγα στον γιατρο για την επομενη προσπαθεια εξωσωματικης και μου ειπε οτι θα ξεκινησουμε με τον κυκλο του Φεβρουαριου...(αναμενομενη περιοδο τον Φεβρουαριο 22/02) ΑΛΛΑ ειχα μια πρωτοφανης ανωμαλια στον κυκλο μου (απο την εξωσωματικη μαλλον) και απο τις 30/12 μου ξαναήρθε περιοδος στις 11/01 δηλαδη σε 13 μερες.....

Ο επομενος κυκλος που διανυω(τωρινος) φαινετε φυσιολογικοτατος....

και περιμενω τωρα περιοδο στις 07/02

κοριτσια λετε να ξεκινησω την εξωσωματικη μου τωρα στις 07/02 ????? ή λογω της ανωμαλιας θα μου πει να παμε στον επομενο κυκλο δηλαδη αρχες Μαρτιου????

Ξερω τωρα οτι γινομαι υπερβολικη και λογικο ειναι να μην μπορει καμια να μου απαντησει αλλα εχω μεγαλη αγωνια....

εχει τυχει αυτο σε καμια????

φιλακια !!!!!

θα συμφωνήσω με την maroulita στο σημείο ότι αυτό το forum όπως και όλα τα άλλα υπάρχουν για να ανταλλάζουμε τις εμπειρίες μας. Εγώ κατέγραψα μία εμπειρία, μία άσχημη εντύπωση. δικαίωμά μου ήταν. Με εντυπωσίασε όμως η πληθώρα ιατρικών γνώσεων που υπάρχει στους συμμετέχοντες σ'αυτήν ειδικά τη σελίδα. Ιατρικές γνώσεις, οδηγίες, εξηγήσεις, χρήση λέξεων, φράσεων, ερμηνεία αποτελεσμάτων και εξετάσεων, γνώμες και απόψεις κατηγορηματικές, που δεν τις βρήκα σε καμία άλλη σελίδα όσο και να διάβασα. Και άρχισα να πιστεύω ότι κάποια από τα μηνύματα, όχι όλα βέβαια, είναι φτιαχτά. Είναι φτιαχτά όχι από απλές γυναίκες που κάνουν οι ίδιες την εξωσωματική αλλά από αυτούς που κάνουν σε εμάς εξωσωματική. Για κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε τις άλλες σελίδες. Κανένα άλλο κέντρο δεν έχει συγκεντρώσει σαν πελάτισες τόσους ειδήμονες στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μια γυναίκα, όσες εξωσωματικές κι αν έχει κάνει η ίδια, μπορεί να έχει μόνο τις δικές της εμπειρίες. Και πάλι περιορισμένες θα είναι, μπροστά στο εύρος των γνώσεων και των απόψεων που εκφράζονται εδώ. θετικά και αρνητικά σχόλια γράφονται σποραδικά για όλα τα κέντρα. Φυσικό και επόμενο είναι. Υπάρχουν κέντρα πολύ μεγαλύτερα από το συγκεκριμένο, με μεγαλυτερη αριθμητικά πελατεία από το συγκεκριμένο. Δε διάβασα όμως πουθενά να εξυψώνουν το ένα βγάζοντας άχρηστα όλα τα υπόλοιπα. Οπως λέει και η Maroulita "πήγα σε πολλούς μεγαλογιατρούς που δεν βρήκαν το πρόβλημά μου. μόνο η βιολόγος το βρήκε".

Dawn δεν είπα πουθενά ότι η βιολόγος, ίσα ίσα είπα ότι στο θέμα του εργαστηρίου είναι πολύ καλή και έμπειρη από το ιακεντρο. εσύ μας έχει πει μέχρι τώρα ότι έχεις διάφραγμα στη μήτρα σου, ότι είχες κύστες ενδομητρίωσης, ότι είχες υδροσάλπιγγες και ότι δεν κάνεις ωάρια!!! οτι προσπαθείς σε φυσικό κύκλο (01.09.10), ότι χρειάζεσαι φάρμακα για το φυσικό κύκλο (25.10.10). Μοιράστηκες μαζί μας ακόμα και πώς κάνουμε καλούς λουκουμάδες (03.09.10). Μας μίλησες για το ενδομήτριο που έχει τρεις γραμμές (αλήθεια τί είναι αυτό?) και για πολλά άλλα... Δεν μοιράστηκες όμως σ'αυτό το forum ούτε την αγωνία σου ούτε τους φόβους σου ούτε το ότι έμεινες έγκυος. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι εδώ δεν πρόκειται για την εκφραση του πόνου και της αγωνίας, για την έκφραση χαράς και ευγνωμοσύνης αλλά για έναν τρόπο ανέξοδης διαφήμισης ενός κέντρου. προτιμώ όταν μου δίνουν ιατρικές συμβουλές να με κοιτάνε στα μάτια και να είναι κάποιος υπεύθυνος και υπόλογος. Δεν υπάρχει επομένως κανένας λόγος να βγάζω την αγωνία μου, να καταθέτω την ψυχή μου και να παίρνω απαντήσεις από ανθρώπους που είμαι πλέον σίγουρη ότι δεν έχουν περάσει κάτι ανάλογο. Κάποιοι από εμάς πραγματικά πονάμε γιατί δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη το όνειρό μας. καποιοι άλλοι προσπαθούν να αυξήσουν την πελατεία τους. Καλή επιτυχία σε όλες σας.

δεν ξερω bettina πως ακριβως απεκτησαν τις γνωσεις τους οι αλλες κοπελες ....αλλα εμενα "η αγωνια μου" μου για να κανω ενα παιδακι ειναι ΤΟΟΟΟΣΟΟ μεγαλη οσο και η δυσπιστια μου στος γιατρους ωστε καθημερινα 8 ωρες σχεδον (οσες και οι ωρες τις εργασιας μου) ειμαι στο internet και ψαχνω για τα θεματα της εξωσωματικης και της υπογονιμοτητας....γιατι με χαλαρωνει να ξερω τι μου γινεται ..να μην προχωρω στα τυφλα ....και να προσπαθησω(δυσκολο βεβαια) να μην γινω υποχειριο στα χερια οποιουδηποτε μικρογιατρου ή μεγαλογιατρου.....με σκοπο το κερδος!!!!

επισης εκτος απο την ηθικη συμπαρασταση που μου παρεχουν τα κοριτσια εδω μεσα ...

στο (forum) εγινα μελος για να εμπλουτισω τις γνωσεις μου με τις εμπειριες των αλλων κοριτσιων...και να ειμαι περισσοτερο προετοιμασμενη στην επομενη εξωσωματικη μου....

θα συμφωνήσω με την maroulita στο σημείο ότι αυτό το forum όπως και όλα τα άλλα υπάρχουν για να ανταλλάζουμε τις εμπειρίες μας. Εγώ κατέγραψα μία εμπειρία, μία άσχημη εντύπωση. δικαίωμά μου ήταν. Με εντυπωσίασε όμως η πληθώρα ιατρικών γνώσεων που υπάρχει στους συμμετέχοντες σ'αυτήν ειδικά τη σελίδα. Ιατρικές γνώσεις, οδηγίες, εξηγήσεις, χρήση λέξεων, φράσεων, ερμηνεία αποτελεσμάτων και εξετάσεων, γνώμες και απόψεις κατηγορηματικές, που δεν τις βρήκα σε καμία άλλη σελίδα όσο και να διάβασα. Και άρχισα να πιστεύω ότι κάποια από τα μηνύματα, όχι όλα βέβαια, είναι φτιαχτά. Είναι φτιαχτά όχι από απλές γυναίκες που κάνουν οι ίδιες την εξωσωματική αλλά από αυτούς που κάνουν σε εμάς εξωσωματική. Για κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε τις άλλες σελίδες. Κανένα άλλο κέντρο δεν έχει συγκεντρώσει σαν πελάτισες τόσους ειδήμονες στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μια γυναίκα, όσες εξωσωματικές κι αν έχει κάνει η ίδια, μπορεί να έχει μόνο τις δικές της εμπειρίες. Και πάλι περιορισμένες θα είναι, μπροστά στο εύρος των γνώσεων και των απόψεων που εκφράζονται εδώ. θετικά και αρνητικά σχόλια γράφονται σποραδικά για όλα τα κέντρα. Φυσικό και επόμενο είναι. Υπάρχουν κέντρα πολύ μεγαλύτερα από το συγκεκριμένο, με μεγαλυτερη αριθμητικά πελατεία από το συγκεκριμένο. Δε διάβασα όμως πουθενά να εξυψώνουν το ένα βγάζοντας άχρηστα όλα τα υπόλοιπα. Οπως λέει και η Maroulita "πήγα σε πολλούς μεγαλογιατρούς που δεν βρήκαν το πρόβλημά μου. μόνο η βιολόγος το βρήκε".

Dawn δεν είπα πουθενά ότι η βιολόγος, ίσα ίσα είπα ότι στο θέμα του εργαστηρίου είναι πολύ καλή και έμπειρη από το ιακεντρο. εσύ μας έχει πει μέχρι τώρα ότι έχεις διάφραγμα στη μήτρα σου, ότι είχες κύστες ενδομητρίωσης, ότι είχες υδροσάλπιγγες και ότι δεν κάνεις ωάρια!!! οτι προσπαθείς σε φυσικό κύκλο (01.09.10), ότι χρειάζεσαι φάρμακα για το φυσικό κύκλο (25.10.10). Μοιράστηκες μαζί μας ακόμα και πώς κάνουμε καλούς λουκουμάδες (03.09.10). Μας μίλησες για το ενδομήτριο που έχει τρεις γραμμές (αλήθεια τί είναι αυτό?) και για πολλά άλλα... Δεν μοιράστηκες όμως σ'αυτό το forum ούτε την αγωνία σου ούτε τους φόβους σου ούτε το ότι έμεινες έγκυος. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι εδώ δεν πρόκειται για την εκφραση του πόνου και της αγωνίας, για την έκφραση χαράς και ευγνωμοσύνης αλλά για έναν τρόπο ανέξοδης διαφήμισης ενός κέντρου. προτιμώ όταν μου δίνουν ιατρικές συμβουλές να με κοιτάνε στα μάτια και να είναι κάποιος υπεύθυνος και υπόλογος. Δεν υπάρχει επομένως κανένας λόγος να βγάζω την αγωνία μου, να καταθέτω την ψυχή μου και να παίρνω απαντήσεις από ανθρώπους που είμαι πλέον σίγουρη ότι δεν έχουν περάσει κάτι ανάλογο. Κάποιοι από εμάς πραγματικά πονάμε γιατί δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη το όνειρό μας. καποιοι άλλοι προσπαθούν να αυξήσουν την πελατεία τους. Καλή επιτυχία σε όλες σας.

Μια που φαίνεται ότι τα έχεις βάλει με εμένα ειδικά, ας συνεχίσουμε το παιχνίδι. Παρεπιπτόντως έστειλα το μήνυμα σου σε όσους με γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν τι έχω τραβήξει και έχουν ξεραθεί στο γέλιο. Μπράβο λένε που τους κοροϊδευα τόσο καλά και αυτούς. Επίσης, δεν θυμάμαι τι έγραψα για τους λουκουμάδες, θα πάω να δω.:-P

Σε αυτό το φόρουμ, όντως δεν έχω μοιραστεί τίποτα απ' αυτά που έζησα και νιώθω. Και αυτό γιατί είμαι γραμμένη σε άλλο φόρουμ εξωσωματικής, όπου νιώθω ομολογώ πιο άνετα να εκφραστώ γιατί εκεί δεν έχει άσχετους. Εκεί έχω γράψει τα πάντα. Επίσης με γνωρίζουν όλοι προσωπικά. Αν θέλεις σου στέλνω ευχαρίστως το λινκ.

Όπως είπες ξέρω για ενδομήτριο, ενδομητρίωση, σάλπιγγες (μόνο υδροσάλπιγγες), μεγάλη FSH και φυσικούς κύκλους. Δηλαδή ακριβώς τα προβλήματα που έχω. Δεν έχω γράψει ποτέ για σπέρμα, πολυκυστικές, θυρεοειδή, υπερδιέγερση και άλλα τέτοια γιατί πραγματικά δεν έχω καμιά ιδέα.

Γνωρίζω όντως πολλά για τα θέματα που με απασχολούν. Γιατί μετά από 3 προσπάθειες σαν πρόβατο, αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και διάβασα, ρώτησα, έμαθα τα πάντα για τα θέματα μου. Μου πήρε άλλες 4 εξωσωματικές και 5 χρόνια για να φτάσω να τα καταφέρω, ακριβώς επειδή διάβασα πολύ.

Και αφού πλέον ξέρεις ένα σωρό για μένα, γιατί δε λες κάτι και για σένα επιτέλους; Γιατί μόνο το δάχτυλο έχεις σηκώσει και δείχνεις. Γιατί η υπομονή τελειώνει.

Επίσης μάλλον δεν το έχεις καταλάβει, αλλά πουθενά δεν έγραψα ότι η επιτυχημένη μου προσπάθεια έγινε σε αυτό το κέντρο. Εσύ από που το συμπέρανες;

κοριτσια μη μαλωνετε! δε θα οδηγησει πουθενα! ανταλλαξατε αποψεις και τωρα ΧΑΛΑΡΑ. μην αγχωνετε τη synik γιατι την βλεπω να ζοριζεται.

Synik, εσυ ακους, βλεπες αλλα και να μην επηρεαζεσαι οσο μπορεις.

μηπως να περιμενες ακομα εναν κυκλο τωρα που εχει σταθεροποιηθει η περιοδος και να προσπαθησεις μονη σου? πως νιωθεις? σε ειχα πει οτι ετσι ετυχε σε μενα και εμεινα εγκυος ενω ειχα φοβερο αγχος και σκεφτομουνα ποτε να την ξανακανω. αν ειναι ομως να περιμενεις ξεκινα εντατικα 8,10,12,14,και 16 μερα και ο θεος βοηθος!

κοριτσια μη μαλωνετε! δε θα οδηγησει πουθενα! ανταλλαξατε αποψεις και τωρα ΧΑΛΑΡΑ. μην αγχωνετε τη synik γιατι την βλεπω να ζοριζεται.

Synik, εσυ ακους, βλεπες αλλα και να μην επηρεαζεσαι οσο μπορεις.

μηπως να περιμενες ακομα εναν κυκλο τωρα που εχει σταθεροποιηθει η περιοδος και να προσπαθησεις μονη σου? πως νιωθεις? σε ειχα πει οτι ετσι ετυχε σε μενα και εμεινα εγκυος ενω ειχα φοβερο αγχος και σκεφτομουνα ποτε να την ξανακανω. αν ειναι ομως να περιμενεις ξεκινα εντατικα 8,10,12,14,και 16 μερα και ο θεος βοηθος!

πεπα μου καλημερα!!

Δεν τρεφω πολλες ελπιδες.. για φυσιολογικη συλληψη γιατι βλεπεις οκτω χρονια επαφων και τζιφος:-( φυσικα παντα υπαρχει μια τελευταια ελπιδα για αυτο και μολις βρω την ευκαιρια του "δινουμε και καταλαβαινει"

η επομενη εξωσωματικη λοιπον εχει δρομολογηθει αλλα ισως να περιμενω ακομα εναν κυκλο οπως λες....φυσικα να δω τι θα μου πει και οτι ο γιατρος...

φιλακια:-P

Εγώ πάντως την Παρασκευή κάνω εμβρυομεταφορά κρυσυντηρημένων !

matina μου σου ευχομαι καλη επιτυχια και πολυ κουραγιο για το πιο δυσκολο κομματι της εξωσωματικης που ερχεται

πανω απο ολα καλη διαθεση και να σκεφτεσαι τα μωρακια σου!!!

η πρωτη ηταν με φρεσκα και δεν πετυχε????

τα κρυοσυντηρημενα σου ποτε θα τα αποψυξουν??? ή το καναν ήδη??

να μας ενημερωσεις για τα ποσοστα επιβιωσης γιατι και εγω μαλλον κατι παρομοιο θα κανω και με ενδιαφερει πολυ ...:-P

φιλια πολλα

:-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...