Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Τα χαλιά τα περνούσα με ξύδι μετά το σκουπισμα για τα μικρόβια. Μπορείς για πλύσιμο πρώτα με αφρό από σαμπουάν μαλιών ή με υγρό πιάτων.

Τα περνάς με ξύδι με το χέρι και με βούρτσα ή έχεις κάποια ειδική σκούπα. Οπως διάβασα πιο πάνω υπάρχει κάποιος ατμοκαθαριστής που καθαρίζει με ξύδι τα χαλιά. Μήπως το γνωρίζεις?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν έχω τίποτα ειδικό

πρώτα σκούπα ηλεκτρική, μετά με ένα σφουγγάρι με αφρό σαμπουαν, και μετα με ένα σφουγγάρι με διαλύμα νερού και ξυδιού - με το χέρι (δεν τα βρέχεις πολύ τα χαλιά)

Ο ατμοκαθαριστής πιθανότατα να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Καλησπέρα. Πρόσφατα πήγα στο σπίτι μίας φίλης, που η μικρή της είναι 6 μηνών και μου ζήτησε να βγάλω τα παπούτσια μου. Όχι απλά δε με ενόχλησε, αλλά το βρήκα και θαυμάσια ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή που ζούμε, δε νομίζω να επηρεάζει δραματικά την κατάσταση, αλλά είναι γεγονός, ότι όπως εγώ που είμαι ενήλικας δε θα ήθελα να ξαπλώνω κάπου που πάτησαν παπούτσια, έτσι δε θα το ήθελα και για το μωρό μου. Βέβαια, η ίδια μου είπε ότι αυτό ίσχυε μόνο για το χαλί, στο οποίο περνάει η μικρή της τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά της το πρότεινα για όλο το σπίτι.

Εξάλλου, δε θα ήταν κακή ιδέα, να αγοράσετε "παντουφλίτσες" για τους "ξένους" χαχαχαχα. Θυμάμαι ότι μία παλιά φίλη της μητέρας μου είχε στο σπίτι 4-5 παραπάνω ζευγάρια και φοράγαμε κάθε φορά που την επισκεπτόμασταν. Επίσης θυμάμαι πόσο μου άρεσε αυτό. Ένιωθα πιο άνετα και όλοι ήταν ευτυχισμένοι.

• 1 month later...

Κοριτσια εμενα η μικρη μου ειναι 17 μηνων και απο τοτε που αρχισε να μπουσουλαει (7 μηνων) και να ερχεται σε επαφη με το πλακακια ολοι οι επισκεπτες μας βγαζουν τα παπουτσια τους, αλλιως δεν μπαινουν μεσα. Γενικα και απο παντα ισχυε αυτο στο σπιτι μας (παπουτσια εκτοσ) αλλα με το μπουσουλησε η μικρη ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ. Μπορει να φαινομαι υπερβολικη αλλα το απαιτω και αν δεν γινει σεβαστο δεν αφηνω να περασει κανενας. Στη τελικη το σπιτι ειναι δικο μου και εγω βαζω τους ορους και θελω να τους σεβονται ολοι, οπως εγω σεβομαι των αλλων. Εχω και ενα μπαουλακι με παντοφλες ανδρικες-γυναικειες-παιδικες και τους δινω και φορανε. Πλεον καθομαι παιζω με τη μικρη μου και νιωθω τα παντα καθαρα και σαφως λιγοτερο επικυνδυνα, ειδικα για το μωρο μου που οτι βρει το βαζει στο στομα της. Εννοειτε πως οταν παω επισκεψη σε σπιτι που ειτε εχουν μωρο ειτε οχι τα παπουτσια μου τα βγαζω.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο μενα!

Θεωρω πρεπων,ειτε υπαρχει παιδι,ειτε οχι,καποιος να βγαζει τα παπουτσια του!

Εκει εξω,παταμε ααααπειρα πραγματα!Δεν ειναι αναγκη να τα μεταφερουμε και στο σπιτι του αλλου.

Και κυριως οταν υπαρχει παιδι,το οποιο θα μπουσουλησει/παιξει κατω,θα βαλει τα παιχνιδια του κατω και επειτα στο στομα.

Για μενα αυτο δειχνει σεβασμο.Και γω δε θα ντραπω να πω σε καποιον να βγαλει τα παπουτσια του.

Διαβασα στα πεταχτα πως υπαρχει καποιος τροπος''απολυμανσης''των χαλιων χωρις ιδιαιτερα χημικα!

Θα πρεπει τα χαλια να ειναι στο μπαλκονι για να γινει αυτο ή οσο ειναι στο σπιτι μεσα?

Τα περνας με ξυδι και νερο?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

εμενα ο αντρας μου δεν θελει να ζητάμε να βγαζουν τα παππούτσια. ουτε ο ιδιος να τα βγαζει όταν μπαινει σπιτι και οπου ναναι που θα μουσουλισει η μικρη το εχω αγχος. ηδη τις πεφτουν τα παιχνίδια κατω και μετα τα τρωει. δεν μπορω να τα πλενω 100 φορες τη μερα που τις πεφτουν κατω. το εχουμε συζητησει και δεν πειθετε με τιποτα. κάθε φορα που της πεφτει ένα παιχνιδι ο αντρας μου με ρωτάει αν πρεπει να της το ξαναδωσει και όταν του λεω δεν ξερω γιατι πατας εκει που επεσε με τα παπούτσια σου αν θελεις πλυνε το εσυ και θυμωνει...

τι άλλο μπορω να κανω?

εμενα ο αντρας μου δεν θελει να ζητάμε να βγαζουν τα παππούτσια. ουτε ο ιδιος να τα βγαζει όταν μπαινει σπιτι και οπου ναναι που θα μουσουλισει η μικρη το εχω αγχος. ηδη τις πεφτουν τα παιχνίδια κατω και μετα τα τρωει. δεν μπορω να τα πλενω 100 φορες τη μερα που τις πεφτουν κατω. το εχουμε συζητησει και δεν πειθετε με τιποτα. κάθε φορα που της πεφτει ένα παιχνιδι ο αντρας μου με ρωτάει αν πρεπει να της το ξαναδωσει και όταν του λεω δεν ξερω γιατι πατας εκει που επεσε με τα παπούτσια σου αν θελεις πλυνε το εσυ και θυμωνει...

τι άλλο μπορω να κανω?

Μπορεις να τον παρεις απο το χερακι και να τον πας εκει που κανουν την αναγκη τους τα σκυλια, εκει που αφηνουμε τα σκουπιδια η στο νοσοκομειο και μετα να τους πεις βαλε τα παπουτσια σου στο στομα σου!!! Να δουμε τι θα κανει τοτε???!!!

Καλησπερα και απο μενα!

Θεωρω πρεπων,ειτε υπαρχει παιδι,ειτε οχι,καποιος να βγαζει τα παπουτσια του!

Εκει εξω,παταμε ααααπειρα πραγματα!Δεν ειναι αναγκη να τα μεταφερουμε και στο σπιτι του αλλου.

Και κυριως οταν υπαρχει παιδι,το οποιο θα μπουσουλησει/παιξει κατω,θα βαλει τα παιχνιδια του κατω και επειτα στο στομα.

Για μενα αυτο δειχνει σεβασμο.Και γω δε θα ντραπω να πω σε καποιον να βγαλει τα παπουτσια του.

Διαβασα στα πεταχτα πως υπαρχει καποιος τροπος''απολυμανσης''των χαλιων χωρις ιδιαιτερα χημικα!

Θα πρεπει τα χαλια να ειναι στο μπαλκονι για να γινει αυτο ή οσο ειναι στο σπιτι μεσα?

Τα περνας με ξυδι και νερο?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

Μπορεις να τα κανεις επιτοπου με νερο-ξυδι και βουρτσα αφου τα εχεις σκουπισει με ηλεκτρικη η εναλλακτικα μπορεις να τα βγαλεις και στο μπαλκονι αν δεν ειναι βαρυα και δεν σε κουραζουν, οχι τιποτα αλλο απλα απο πρακτικησ αποψησ θα ειναι πιο ανετα να τα καθαρισεις εξω για ευνοητους λογους.

Εχω δύο παιδιά 5 χρονών και 14 μηνών. Δεν ζήτησα ποτέ από επισκέπτη μου να βγάλει τα παπούτσια. Το θεωρώ τρομερή αγένεια. Αν δεν θέλω να μου πατούν τα χαλιά πολυ απλά δεν καλώ κόσμο στο σπίτι. Απο τη στιγμή όμως που τους καλώ δεν ζητάω να βγάλουν τα παπούτσια. Απλά μετά την αποχώρηση καθαρίζω. Εχω πάει σε πολλά σπίτια και μου ζήτησαν να βγάλω τα παπούτσια και το σεβάστηκα. Το έκανα αδιαμαρτύρητα χωρίς να το παρεξηγήσω. Το θεωρώ όμως αγένεια. Γνώμη μου! Δεν κατακρίνω αυτους που το κάνουν. Ο καθένας στο σπίτι του θέτει τους κανόνες του.

Διαφημίσεις

Εγώ αντίθετα επικροτώ αυτή την πρακτική. Πρόσφατα χάζευα στις βιτρίνες, και ένας άνδρας περαστικός, αισθάνθηκε την ¨ανάγκη" να βγάλει στον πεζόδρομο μια τεράστια ροχάλα (συγνώμη). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μια κομψή κυρία πάτησε στο ίδιο σημείο ανυποψίαστη.

Γιατί να επιβαρύνουμε τα σπίτια, δικά μας και οικείων με όλα αυτά τα μικρόβια.

Η αλήθεια είναι ότι σε "επίσημες" ή κάπως μαζικές συναθροίσεις όπου ούτως ή άλλως θα κάνεις καλή καθαριότητα μετά, και οι καλεσμένοι θα φοράνε τα καλά τους, το αφήνω. Αλλά αν περάσει τυχαία μια φίλη, η αν καλέσουμε παιδάκια με τη μαμά τους για παιχνίδι, όλα είναι πολύ πιο άνετα και καθαρά έτσι.

Σε σπίτια με παιδιά εγώ τα βγάζω οπωσδήποτε, κι έχω μάθει και τη μικρή έτσι. Μάλιστα σε πολύ κολλητούς παίρνουμε κι ένα σακουλάκι με τις παντόφλες μας κι είμαστε όλοι πολύ άνετα.

Μια φίλη που θα γιόρταζε τα πρώτα γενέθλια της μικρής της όταν μας κάλεσε, μας εξήγησε από το τηλέφωνο ότι θα μας ζητήσει να βγάλουμε τα παπούτσια μας. Επειδή όλοι ήταν προειδοποιημένοι, ο καθένας έκανε την προετοιμασία του, και τελικά σχολιάστηκε το πόσο άνεση και θαλπωρή αισθανόμασταν. Και φυσικά όλη την ώρα το μωράκι είχε θερίσει το χαλί με τη μούρη.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγώ αντίθετα επικροτώ αυτή την πρακτική. Πρόσφατα χάζευα στις βιτρίνες, και ένας άνδρας περαστικός, αισθάνθηκε την ¨ανάγκη" να βγάλει στον πεζόδρομο μια τεράστια ροχάλα (συγνώμη). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μια κομψή κυρία πάτησε στο ίδιο σημείο ανυποψίαστη.

Γιατί να επιβαρύνουμε τα σπίτια, δικά μας και οικείων με όλα αυτά τα μικρόβια.

Και εντάξει η ροχαλα, αλλά σκέψου να πατούσε και αυτά τα ωραία που κάνουν τα σκυλιά! (Τα πάτησα εγω την προηγούμενη βδομάδα!!)

Και εγω ζητάω να βγάλουν τα παπούτσια, τέτοιου είδους βρώμιες ειναι δύσκολο να τις βρεις και να τις καθαρίσεις!!

Εχω δύο παιδιά 5 χρονών και 14 μηνών. Δεν ζήτησα ποτέ από επισκέπτη μου να βγάλει τα παπούτσια. Το θεωρώ τρομερή αγένεια. Αν δεν θέλω να μου πατούν τα χαλιά πολυ απλά δεν καλώ κόσμο στο σπίτι. Απο τη στιγμή όμως που τους καλώ δεν ζητάω να βγάλουν τα παπούτσια. Απλά μετά την αποχώρηση καθαρίζω. Εχω πάει σε πολλά σπίτια και μου ζήτησαν να βγάλω τα παπούτσια και το σεβάστηκα. Το έκανα αδιαμαρτύρητα χωρίς να το παρεξηγήσω. Το θεωρώ όμως αγένεια. Γνώμη μου! Δεν κατακρίνω αυτους που το κάνουν. Ο καθένας στο σπίτι του θέτει τους κανόνες του.

Το εχω ξανακουσει αυτο αλλα γιατι να θεωρειται αγενεια? Δεν ευθυνεσαι γι αυτα...που πατας, δεν εχει να κανει με εσενα τον επισκεπτη. Το ρωταω απο περιεργεια, γιατι το εχω ακουσει και δεν το καταλαβαινω ειλικρινα. Εγω δεν αφηνω κανεναν με παππουτσια να μπει σπιτι.

Βασικα με εχει ξενισει που στη χωρα μας, ενω εχουμε τις πιο καλες νοικοκυρες (επιτρεψτε μου να πω συχνα και πιο υπερβολικες) που χρησιμοποιουν και ισχυρα καθαριστικα οπως η χλωρινη που σε αλλες χωρες δεν τη βρισκεις ουτε σε σουπερ μαρκετ, να αφηνουν μετα τον αλλο να παταει σπιτι τους με παππουτσια και να μεταφερει ακαθαρσιες απο υπονομους, αρουραιους και αλλα ζωα. Εκει, δεν μπορουμε να μιλαμε για "αντισωματα".

Σε περιοχες, δε, οπως αυτη που ζω τωρα, που υπαρχουν διαρκως βρωμονερα απο βοθρους που αδειαζουν, το βρισκω αδιανοητο το να μπαινω σπιτι με παππουτσια και μετα να ξαπλαρουμε ολοι στο χαλι. Ουτε ειναι εφικτο να το καθαριζω καθε μερα. Να μην στρωνω και χαλια οταν ερχονται? Ουτε αυτο ειναι εφικτο.

Το εχω ξανακουσει αυτο αλλα γιατι να θεωρειται αγενεια? Δεν ευθυνεσαι γι αυτα...που πατας, δεν εχει να κανει με εσενα τον επισκεπτη. Το ρωταω απο περιεργεια, γιατι το εχω ακουσει και δεν το καταλαβαινω ειλικρινα. Εγω δεν αφηνω κανεναν με παππουτσια να μπει σπιτι....

Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο του σπιτιού και όχι μόνο σε μουσουλμανικές χώρες!!! Δε πατάει κανείς μέσα με παπούτσια, ειδικά στις χώρες που χιονίζει, χώρια το ότι τα παπούτσια είναι γεμάτα χιόνια, είναι και το αλάτι που υπάρχει και καταστρέφει τα πάντα!!!

Όχι αγένεια δεν είναι καθόλου, αγένεια είναι όταν ο άλλος δεν σέβεται το σπίτι σου και θέλει πχ να καπνίσει ενώ δεν καπνίζει κανείς μέσα!!! ή να μπει με τα παπούτσια από τη στιγμή που εσύ ΔΕΝ μπαίνεις με αυτά!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Αγένεια το θεωρώ όταν καλώ κόσμο στο σπίτι και βάζει τα καλά του και του λέω τώρα βγάλε τα παπούτσια σου. Δεν μου αρέσει. Με ενοχλεί. Φυσικά αυτό γίνεται σε γιορτές και γένέθλια δηλαδή 3-4 μφορές το χρόνο. Απλά μετά καθαρίζω, δεν είναι φοβερό. Δεν έχω κάθε μέρα κόσμο στο σπίτι. Δεν μιλάω για τους κολλητούς που θά έρθουν για να παίξουν τα παιδιά. Αυτοί τα βγάζουν από μόνοι τους για να είναι άνετα. Δεν χρειαζεται να το ζητήσω. Κι αυτό όμως δυστυχώς είναι σπάνιο καθώς δουλεύουμε και έτσι σπάνια έχουμε κόσμο στο σπίτι.

Εχω όμως να παρατηρήσω και το φοβερό θέαμα των αραδιασμένων βρωμοπάπουτσων έξω από ορισμένα σπίτια. Κι εγώ δεν κυκλοφορώ στο σπίτι με παπούτσια. Μόλις μπω τα βγάζω και τα βάζω στην παπουτσοθήκη. Αυτό που μερικοι τα αραδιάζουν έξω από το σπίτι είναι απαράδεκτο.

Διαφημίσεις

και γω δεν θέλω με τίποτα παπούτσια στο σπίτι..αυτό δεν έχει σχέση με αντισώματα κλπ είναι απλά βρωμιά εκει που κυλιόμαστε και παίζουμε με τα παιδιά μας....βέβαια λόγο αυτού εχω κόψει και τις πολλές πολλές επισκέψεις και περιορίζομαι καλώς ή κακώς σε αυτούς που ξέρω οτι θα βγάλουν τα παπούτσια τους ερχόμενοι στο σπίτι...σε γιορτές κλπ σηκώνω τα χαλιά, δεν ζητάω να βγάλουν παπούτσια, όταν φύγουν σφουγγαρίζω καλά και ξαναστρώνω χαλιά

Ουτε εμενα μου αρεσει να μου ζηταει ο αλλος να βγαλω τα παπουτσια μου..ουτε εγω φυσικα το ζηταω...απλα στο σπιτι μου δεν εχω ποτε χαλια και γι αυτο δεν αγχωνομαι διοτι μπορω και σφουγγαριζω παντου καθε μερα;)

Αγένεια το θεωρώ όταν καλώ κόσμο στο σπίτι και βάζει τα καλά του και του λέω τώρα βγάλε τα παπούτσια σου.

Εχω όμως να παρατηρήσω και το φοβερό θέαμα των αραδιασμένων βρωμοπάπουτσων έξω από ορισμένα σπίτια. Κι εγώ δεν κυκλοφορώ στο σπίτι με παπούτσια. Μόλις μπω τα βγάζω και τα βάζω στην παπουτσοθήκη. Αυτό που μερικοι τα αραδιάζουν έξω από το σπίτι είναι απαράδεκτο.

Κι εμένα με εννοχλεί να βγάζουν τα παπούτσια τους. Δε λέω, όταν πηγαίνω στην κολλητή μου που έχει μικρά παιδιά, παρ'όλο που δεν μπουσουλάνε πια γιατί είναι 4 χρ. και 8 χρ. τα βγάζω, αλλά γιατί εκείνη θέλει.

Στο σπίτι μου όμως κανεις απο τους επισκέπτες δεν βγάζει παπούτσια και είναι και ξύλο το πάτωμα. Όπως λέει και η natydia είναι αγενεια να καλείς τον άλλον στο σπίτι σου και να του ζητήσεις να βγάλει τα παπούτσια του. Κι εμένα με αηδιάζει το γεγονός με τα πεταμένα παπούτσια έξω απο την πόρτα.

Ουτε εμενα μου αρεσει να μου ζηταει ο αλλος να βγαλω τα παπουτσια μου..ουτε εγω φυσικα το ζηταω...απλα στο σπιτι μου δεν εχω ποτε χαλια και γι αυτο δεν αγχωνομαι διοτι μπορω και σφουγγαριζω παντου καθε μερα;)

Κι εγώ πέρσι δεν έστρωσα καθόλου χαλιά. Ακόμη και οι παντόφες μας δεν είναι τόσο καθαρές πάντα. Άλλωστε γνωρίζει κανείς πως όταν στρώνει χαλιά, καθαρά μπορούν να λέγονται μόνο την πρώτη εβδομάδα. Επειδή ακριβώς ήθελα να σφουγγαρίζω και να νιώθω καθαρό το σπίτι, γι' αυτό και δεν έστρωσα.

sj3dp3.png

Ακομα ομως δεν μου λυσατε την απορια, γιατι θεωρειτε οτι ειναι αγενεια :?:

Το ρωταω γιατι το εχω ξανακουσει και προσπαθω να καταλαβω. Αγενεια, ειναι ενας ορος που δημιουργηθηκε για να εξηγησει μια αιτια, που ο αλλος σου δημιουργει μια δυσφορια. Αυτη ειναι η χρησιμοτητα των "καλων τροπων". Πχ μην διακοπτεις τον αλλο οταν μιλαει, γιατι δεν ολοκληρωσε αυτο που ηθελε να πει και εκνευριζεται. Αγενεια λοιπον στην προκειμενη περιπτωση, θεωρω να μην βγαλει ο αλλος τα παππουτσια του και η αιτια ειναι, οτι θα μου γεμισει το σπιτι βρωμιες απο εξω.

Οταν βεβαια δεν εχετε χαλια, τοτε ολα καλα δεν υπαρχει λογος να συζηταμε. Ομως οταν μου λετε θελω χαλια αλλα δεν στρωνω, η τα μαζευω οταν ερχονται (καλα αυτο μου φαινεται αδυνατον! Εκτος αν εχετε μικρα σαν διαδρομους εμενα ειναι 3χ4 στο σαλονι η μοκετα!) η δεν καλω κοσμο σπιτι μου και προτιμω κατι τετοιο, γιατι ντρεπομαι να τους πω να τα βγαλουν εκει το βρισκω αδικο για εσας....

Ακομα ομως δεν μου λυσατε την απορια, γιατι θεωρειτε οτι ειναι αγενεια :?:

Για 2 λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι η ξυπολησιά είναι συνδεδεμένη στο υποσυνείδητό μας με την βρωμιά και την φτώχια. Παρόλο λοιπόν που στην προκειμένη περίπτωση η βρωμιά αποφεύγεται με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί σε πολλούς αρνητικά αντανακλαστικά.

Ο δεύτερος είναι ότι η αφαίρεση των παπουτσιών, όπως και άλλων κομματιών της ένδυσής μας (εκτός από τα πανοφώρια), είναι δείγμα οικειότητας με τον χώρο και τους ανθρώπους που βρίσκονται εκείνη την στιγμή γύρω. Εάν η οικειότητα αυτή δεν υπάρχει (είτε με τον χώρο, είτε με τους ανθρώπους), τότε η κίνηση αυτή κάνει τον καλεσμένο μας να νιώθει άβολα, κατά συνέπεια είναι αγένεια προς αυτόν.

Τέλος, το ότι κάποιος οικοδεσπότης μπορεί να θεωρεί επίσης αγένεια εάν ο καλεσμένος δεν σκεφτεί να διατηρήσει την καθαριότητα του σπιτιού που επισκέπτεται, μπορεί μεν να έχει μία βάση, από την άλλη όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα, διότι, σύμφωνα με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, ο καλεσμένος λόγω της ιδιότητάς του (καλεσμένος=τιμώμενο πρόσωπο) απολαμβάνει μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε σχέση με την συμπεριφορά του. Εάν ο οικοδεσπότης βρίσκει κάποιον καλεσμένο απαράδεκτα αγενή για τα γούστα του, τότε απλά φροντίζει να μην του απευθύνει ξανά πρόσκληση.

Και ενας ακομη λογος, ο επισκεπτης μου ντυθηκε, στολιστηκε, φορεσε τα "καλα" του , ηρθε με τα γλυκα του κι εγω να του βαλω παντοφλιτσες? Ουτε εγω θα αισθανομουν ανετα μ αυτον τον συνδιασμο. Δεν ειμαστε κι ολοι 20 και 30 χρονων.

Εγω καταρχην εχω μια τεραστια ντουλαπα εξω απο την πορτα που τοποθετω εκει τα παπουτσια των επισκεπτων αφου τουσ ζητησω ευγενεστατα να τα βγαλουν για να τους δωσω παντοφλες που εχω σε ενα μπαουλακι, (χειμωνιατικες-καλοκαιρινες). Δεν το θεωρω αγενεια να ζητησω να βγαλουν τα παπουτσια τους ειτε ειναι καλεσμενοι ειτε ακαλεστοι. Ουτε και θεωρω βολικο να βγαζω τα χαλια για να μην λερωθουν η να μην στρωνω καθολου. Και στην τελικη θα σκεφτω το μωρο μου που γλυφει τα παντα και κινδυνευει απο πολλααα και οχι αν προσβαλω τους αλλους οι οποιοι δεν θα παθουν απολυτως τιποτα με το να αφησουν τα παπουτσια τους εκτος ;). Στις αρχεσ του καθενος ειναι να παρεξηγηθει η οχι τη στιγμη που το ζηταω ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ, προσφερω παντοφλες και τα τακτοποιω διασφαλιζωντας ετσι πρωτιστως την καθαριοτητα του εσωτερικου, εν συνεχεια την αισθητικη του εξωτερικου χωρου μου αλλα και το ενδεχομενο να υποστουν οσο το δυνατον λιγοτερη εκθεση (βροχη, σκονη κλπ...) τα παπουτσια των επισκεπτων μου.

Αυτοι οι κανονες φυσικα ισχυουν ΜΟΝΟ για το δικο μου χωρο και απαιτω σεβασμο οταν τον επισκεπτονται, αλλα σεβομαι και εγω τον χωρο των αλλων, καθως επισης και τις οποιες διαφορετικες αποψεις των αλλων περι του θεματος.

Συμφωνώ, είναι μεγάλη αγένεια. Ο άνθρωπος μαθαίνει να φοράει τα παπουτσια του όταν ντύνεται για να βγει από το σπίτι και δεν νομίζω να σκοπεύει να τα βγάλει αν δεν γυρίσει πάλι σπίτι του. Είναι πολύ παρεμβατικό να ζητάς από τους καλεσμένους σου να βγάλουν τα παπούτσια τους.. να βγάλουν και το παντελόνι τους τότε γιατί δεν ξέρεις πού έχουν κάτσει. Μπορεί να έχουν τρύπιες κάλτσες ή να βρωμάνε τα πόδια τους στην τελική. Ούτε βρίσκω δικαιολογία τα παιδιά, όταν σε λίγους μήνες θα κυλιούνται στην παιδική χαρά ή θα πάνε παιδικό σταθμό πώς θα "προστατευθούν"?

Για 2 λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι η ξυπολησιά είναι συνδεδεμένη στο υποσυνείδητό μας με την βρωμιά και την φτώχια. Παρόλο λοιπόν που στην προκειμένη περίπτωση η βρωμιά αποφεύγεται με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί σε πολλούς αρνητικά αντανακλαστικά.

Ο δεύτερος είναι ότι η αφαίρεση των παπουτσιών, όπως και άλλων κομματιών της ένδυσής μας (εκτός από τα πανοφώρια), είναι δείγμα οικειότητας με τον χώρο και τους ανθρώπους που βρίσκονται εκείνη την στιγμή γύρω. Εάν η οικειότητα αυτή δεν υπάρχει (είτε με τον χώρο, είτε με τους ανθρώπους), τότε η κίνηση αυτή κάνει τον καλεσμένο μας να νιώθει άβολα, κατά συνέπεια είναι αγένεια προς αυτόν.

Τέλος, το ότι κάποιος οικοδεσπότης μπορεί να θεωρεί επίσης αγένεια εάν ο καλεσμένος δεν σκεφτεί να διατηρήσει την καθαριότητα του σπιτιού που επισκέπτεται, μπορεί μεν να έχει μία βάση, από την άλλη όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα, διότι, σύμφωνα με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, ο καλεσμένος λόγω της ιδιότητάς του (καλεσμένος=τιμώμενο πρόσωπο) απολαμβάνει μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε σχέση με την συμπεριφορά του. Εάν ο οικοδεσπότης βρίσκει κάποιον καλεσμένο απαράδεκτα αγενή για τα γούστα του, τότε απλά φροντίζει να μην του απευθύνει ξανά πρόσκληση.

Και ενας ακομη λογος, ο επισκεπτης μου ντυθηκε, στολιστηκε, φορεσε τα "καλα" του , ηρθε με τα γλυκα του κι εγω να του βαλω παντοφλιτσες? Ουτε εγω θα αισθανομουν ανετα μ αυτον τον συνδιασμο. Δεν ειμαστε κι ολοι 20 και 30 χρονων.

Σας ευχαριστω και τις δυο, μου λυσατε την απορια. Σεβομαι τον τροπο που σκεπτεστε αλλα δεν θεωρω οτι ολα αυτα ειναι ανωτερα, απο την υγιεινη στο σπιτι μου και βασικα πιστευω οτι ο δικος μου κυκλος, δεν σκεπτεται κι ετσι, γενικα οποτε no problem.

Νομιζω οτι για τα υπολοιπα, το koalaki με καλυψε:

Εγω καταρχην εχω μια τεραστια ντουλαπα εξω απο την πορτα που τοποθετω εκει τα παπουτσια των επισκεπτων αφου τουσ ζητησω ευγενεστατα να τα βγαλουν για να τους δωσω παντοφλες που εχω σε ενα μπαουλακι, (χειμωνιατικες-καλοκαιρινες). Δεν το θεωρω αγενεια να ζητησω να βγαλουν τα παπουτσια τους ειτε ειναι καλεσμενοι ειτε ακαλεστοι. Ουτε και θεωρω βολικο να βγαζω τα χαλια για να μην λερωθουν η να μην στρωνω καθολου. Και στην τελικη θα σκεφτω το μωρο μου που γλυφει τα παντα και κινδυνευει απο πολλααα και οχι αν προσβαλω τους αλλους οι οποιοι δεν θα παθουν απολυτως τιποτα με το να αφησουν τα παπουτσια τους εκτος ;). Στις αρχεσ του καθενος ειναι να παρεξηγηθει η οχι τη στιγμη που το ζηταω ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ, προσφερω παντοφλες και τα τακτοποιω διασφαλιζωντας ετσι πρωτιστως την καθαριοτητα του εσωτερικου, εν συνεχεια την αισθητικη του εξωτερικου χωρου μου αλλα και το ενδεχομενο να υποστουν οσο το δυνατον λιγοτερη εκθεση (βροχη, σκονη κλπ...) τα παπουτσια των επισκεπτων μου.

Αυτοι οι κανονες φυσικα ισχυουν ΜΟΝΟ για το δικο μου χωρο και απαιτω σεβασμο οταν τον επισκεπτονται, αλλα σεβομαι και εγω τον χωρο των αλλων, καθως επισης και τις οποιες διαφορετικες αποψεις των αλλων περι του θεματος.

κι εγω τα τακτοποιω σε παππουτσοθηκη-δεν ειναι ωραιο θεαμα να στοιβαζονται!

καλησπερα σας

θα σας πω κι εγω την αποψη μου μιας κ μου εχει τυχη αυτο "εν μερη".

λοιπον... κατα την Αποψη μου εαν παω επισκεψη σε ενα σπιτι και μου ζητησουν να βγαλω τα παπουτσια μου...ειτε λογο μωρου ειτε λογο λευκου χαλιου.. αναλωγος τη σχεση που εχω με αυτο το ατομο... αν εχει κοσμο λογο εορτης του θα χαιρετησω ευγενικα θα αφησω το δωρο θα γυρισω τη πλατη μου κ θα φυγω, εαν δεν εχει κοσμο θα μπω με βαρια καρδια κ δε θα ξαναπατησω σπιτι τους άλλη φορα. ΠΟΤΕ!!!

Στο κουνιαδο μου που ξερω οτι θελει να βγαζουν τα παπουτσια λογο λευκου χαλιου δε τα βγαζω (σαν ατομο ειμαι υπερβολικα προσεχτικη στο τι παταω στο δρομο κ πριν μπω σε σπιτι σκουπιζω στο χαλακι με τις ωρες) αλλά αν μου το ζητησει αναγκαστικα θα το κανω και φυσικα μονο εαν δεν εχει εορτη.

( εαν σε αυτο το ατομο πηγαινα καθε μερα επισκεψη ναι θα τα εβγαζα. αλλά εαν παω μια φορα το μηνα κ αν, ΟΧΙ για κανενα λογο).

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...