Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μέγεθος στήθους & σουτιέν θηλασμού

Recommended Posts

koritsia kathe gunaika einai diaforetiki...alles megalonoun alles mikrainoun!

ego edo kai 3 mhnes pou thilazo...to ena mou stithos einai terastio se sxesi me to allo! otan forao stenes mplouzes fenete polu periergo ..prepei na exoun 2 noumera diafora :shock: ! elpizo na ksanagunoun fusiologika..pantos bre koritsia kai to megalo stithos pikra einai..duskolo na koumantaras 2 terastia sththoi 3 fores pio megala apo to kefali tou morou!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Sophia D σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!Κυρίως στην αρχή που καμία από τις δυο μας δεν ήξερε τα του θηλασμού, δεν μπορούσα να το κουμαντάρω...(φοράω 75Ε!!! η πλάτη μου τά'χει παίξει!)Άσε που ήθελα κι άλλο χέρι.Με το ένα να κρατάς το μωρό, με το άλλο το στήθος και να σε φαγουρίζει και η μύτη σου!Τα ρούχα μου, παρόλο που έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν μου κάνουν λόγω στήθους...Κι ενώ τον θηλασμό τον απολαμβάνω και είμαι πολύ περήφανη που τα καταφέραμε, αναρωτιέμαι αν θα ξαναεπανέλθω στα φυσιολογικά...

2zNUp2.png

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.Μόλις μπήκα στην παρέα σας .

Για το θέμα του στήθους νομίζω ότι βασικός παράγοντας είναι η κατασκευή του σώματος και η ποιότητα του δέρματος κάθε γυναίκας.Εγώ γέννησα πριν 7 μήνες.Πάντα είχα γεμάτο στήθος με λεπτή πλάτη αλλά γενικά σε καλή κατάσταση.Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρα ένα νούμερο πάνω.Μετά τη γέννα δεν μπόρεσα να θηλάσω ούτε για μια μέρα γιατί η πίεση μου χτύπησε κόκκινο και για ένα μήνα έπαιρνα χάπια.Αναγκαστικά πήρα και χάπια για να σταματήσω το γάλα.Το στήθος μου είχε πρηστεί αλλά δεν μεγάλωσε παραπάνω.Είχα πάρει 2 σουτιέν θηλασμού που με βόλεψαν πολύ μέχρι να ξεπρηστώ. Μετά όμως...πήραμε την κατιούσα.Και πριν προλάβω να συνέλθω μου προέκυψε και 2η εγκυμόσύνη.Τώρα είμαι στον 4ο μήνα και άρχισα λίίίγο να πρήζομαι(όχι όπως την 1η φορά όμως).Φοράω τα σουτιέν που αγόρασα μετά τη γέννα,με μπανέλα και λίγο μεγαλύτερα από πριν και με βολεύουν προς το παρόν.Μετά τη γέννα ελπίζω να μπορέσω να συμμαζευτώ λιγάκι.

Πάντως τα σουτιέν εγκυμοσύνης είναι βολικά.Στα prenatal βρήκα σε καλή τιμή.Σουτιέν θηλασμού πήρα λίγο πριν να γεννήσω και με βόλεψαν πολύ τον πρώτο καιρό.

Από που αγοράσατε σουτιέν θηλασμού και ποιο σας βόλεψε?

Είδα σήμερα ένα στα Prenatal που έκανε 19,90 ευρώ.Μου φάνηκε φτηνό γιατί στα Λητώ κάνουν γύρω στα 40.

Έχει πάρει καμιά?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο θηλασμός επηρεάζει το μέγεθος του στήθους. Εγώ που θηλάζω ακόμη (το δεύτερο παιδί) παρατηρώ αυξομειώσεις στο μέγεθος. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και ότι καλύτερο από αισθητικής πλευράς αλλά χαλάλι.

Όσον αφορά τα σουτιέν να προτιμήσεις αυτά που κρατάνε καλύτερα το στήθος. Τα σουτιέν που προτείνουν στα μαιευτήρια είναι πολύ καλά αλλά υπάρχουν εξίσου καλά και από άλλες εταιρείες.

.png.png

Εγώ θα πρότεινα να μην πάρετε πάνω από ένα σουτιέν θηλασμού σε μεγάλο νούμερο γιατί τους πρώτους 2 μήνες που θα θηλάζετε και που το μέγεθος θα αυξομειώνεται, στην ουσία θα είναι καλύτερα να μην φοράτε καθόλου σουτιέν για να αερίζονται και να σκληραίνουν οι θηλές, οπότε εκτός κι αν κάποια μένει πολύ μακριά από τον πολιτισμό...πετάγεστε και αγοράζετε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε μετά τη γέννα...

• 6 months later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για το θέμα??

Εϊμαι στην 14 εβδομαδα και το στήθος μου το πρώτο τρίμηνο μεγάλωσε ένα νούμερο.(σημειωτέων ότι δεν έχω μεγάλο στήθος)

τώρα στον τέταρτο μήνα που περπατάω δεν πονάει πιά όπως πονούσε στην αρχή ,παραμένει αρκετά σφηχτό και σταθερό στο νούμερο του.

Ξέρει καμία να μου πει αν θα μεγαλώσει άλλο??κάθε πότε μεγαλώνει??έχει καμία άλλη κοπέλλα μικρό στήθος και ξέρει να μου πει?μήπως και στις κοπέλες με μεγάλο μέγεθος από την φύση τους η κατάσταση λειτουργεί διαφορετικά...τι να πω δεν ξέρω...

Ή μήπως τώρα πιά θα μεγαλώσει με τον θηλασμό?

Είχα μία ευκαιρία να χαρώ λιγο μεγαλύτερο στήθος...αλλά δεν το βλέπωωω.... :shock::shock::lol:

Διαφημίσεις

Κοίτα Σωτηρια μου...το 70Β έγινε 75Β....και εκεί έμεινε....αλλά τιιι να σου κάνει ένα 75αρι...! :lol::lol::lol:

:oops::oops::oops::oops:

έχω ελπίδες μέχρι να θηλάσω δηλαδή ε...?

:shock::shock::shock::shock::D:D:D

(γιατι μετά λογικά θα αυξηθεί λόγω γάλατος)

Εμένα το 75Β έγινε 85C και είμαι στην 27η εβδομάδα.

Μεγαλώνει και άλλο το στήθος κατά το τέλος της εγκυμοσύνης? Ήθελα να αγοράσω κανένα καινούριο σουτιέν αλλά περιμένω να δω μηπως μεγαλώσει και άλλο.

Το σουτιέν θηλασμού πρέπει να το πάρω ένα νούμερο μεγαλύτερο??

ΦΕΗ

Κι εμένα το 70Β έγινε 85C προς το τέλος της εγκυμοσύνης. Στο 8ο μήνα αγόρασα τα μπουστάκια θηλασμού του Mothercare(τα επέλεξα γιατί σκέφτηκα ότι όσο και να μεγαλώσει, μέσα στο μπουστάκι θα χωράει)σε αυτό το νούμερο και τα χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα. Τώρα πια το μέγεθος έχει μειωθεί λίγο αλλά έχω χάσει και 30 κιλά από τότε και φυσικά έχει ρυθμιστεί η παραγωγή μου.

Δεν αλλάζει όμως τόσο πολύ το μέγεθος σε όλες τις κοπέλες και φυσικά σε κάποιες άλλες έχουν ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή...

kr3fp2.png

Κορίτσια εγώ πάντως πήρα μόνο ένα γιατί δεν βρέθηκε δεύτερο! Το στήθος μου ήταν 85 Ε και τώρα είναι 90 F!!!! Στο μαγαζι με τα Σουηδικά δεν είχε άλλο :( . Μου είπαν ότι μπορεί να φέρουν μετά τις γιορτές αλλά μπορεί και όχι γιατί δεν έχουν πέραση. Γιατί να μην ζώ στη Σουηδία :roll:

ssttaa

τι να πώ ρε παιδιά!αν και το δικό μου φτάσει 85 θα είμαι πανευτυχής!

Με ανησυχούσε πάντα που είχα μικρό στήθος για τον θηλασμό και εναπώθετα τις ελπίδες μου στην εγκυμοσύνη.Να έχω ικανοποιητικό μέγεθος για να μπορέσω να ταίσω το μωράκι μου άνετα :oops::oops:

Διαφημίσεις

Εμένα που είμαι στην 20η βδομάδα και δεν έχει μεγαλώσει καθόλου πρέπει να ανυσηχώ?

Απ'ότι θυμαμαι ούτε και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχε μεγαλώσει γιατί κοίταξα το σουτιέν θηλασμού που είχα πάρει τότε και είναι 80c, ότι δηλαδή φοράω κανονικά. Παίζει κάτι ρόλο στην αύξηση του μεγάθους του στήθους ?

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Νομίζω ότι το μέγεθος δεν μετράει στο θηλασμό! Ίσως το πολύ μεγάλο στήθος να είναι και μειονέκτημα (μήπως το πνίξω το μωρό μου :lol::lol:)Πάντως με το μεγάλωμα του στήθους είμαι στον 8ο και δεν κάνει μπάμ η κοιλιά! μου λένε "δεν φαίνεσαι" και με εκνευρίζουν!

ssttaa

• 2 εβδομάδες μετά...

ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι?αν και ντρέπομαι λίγο... :oops::oops:

σήμερα μπήκα στον πέμπτο μήνα ,το στήθος μου μέχρι και τον τρίτο μεγάλωνε,τώρα έχει αποτήσει ενάμιση νούμερο μεγαλύτερο και έχει μείνει εκει στάσιμο.ΤΟ θέμα είναι όχι μόνοα να θα μεγαλώσει άλλο-γιατι δεν είχα μεγάλο στήθος απτην αρχή-αλλά και αν και πότε μεγαλώνουν οι ρόγες και σκουραίνει η θυλή?δεν θα έλεγα ότι έχω μεγάλες ρόγες και βλέπω γυναίκες που θυλαζουν και οι ρόγες τους είναι τέτοιες που μπορουν να θηλάσουν και να πάρουν το γαλα τα μωράκια!! :?

οι δικές μου είναι ...παιδικες!!! :shock::shock::oops::oops:

όπως ήταν πάντα...έχουν σκοπό να....ή θα παραμείνουν έτσι?και να απογοητευτώ για τον θηλασμό απο τώρα??

κάτι απορίες που τις έχωκαι εγώ η άτιμη... :cool::oops:

Eμένα μεγάλωσαν και σκούρηναν οι ρώγες πριν την καθυστέρηση... απο αυτό κατάλαβα ότι είμαι έγκυος! Κάθε οργανισμός έχει το στυλάκι του. Για το θηλασμό νομίζω ο πιο σημαντικό είναι να επιμείνουμε, να έχουμε την κατάλληλη βοήθεια και να μην απογοητευόμαστε. Τα έχουν καταφέρει γυναίκες με όλων των ειδών τις θηλές :wink:

ssttaa

Εμένα πάλι άργησαν πολύ να αλλάξουν...............

Μετά τον έβδομο μεγάλωσαν και σκούρηναν.... :?:?

Αλήθεια ssttaa που βρίσκεται αυτό το μαγαζί με τα σουηδικά που ανέφερες???

Όύτε εμένα με καλύπτουν τα φυσιολογικά( :!: ) νούμερα :shock::shock::shock::shock::oops::oops::oops::oops:

D9kvp2.png?3X2batCM

Αααα...εντάξει...γιατί είμαι στον πέμπτο και ακόμα τίποτε...είναι παιδικές!!

και ανυσήχησα.. :oops::oops::D

Μη φοβάσαι, οι θηλές βοηθάνε το μωρό να πιάνει καλύτερα το στήθος αλλά θηλάζουν και μωρά που οι μαμάδες έχουν επίπεδες ή εισέχουσες θηλές, παρόλο που μπορεί να χρειαστούν λίγη βοήθεια και ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στην αρχή. Το μωρό θηλάζει πιάνοντας μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω, οπότε δεν έχει και πολλή σημασία πώς είναι οι θηλές. Το πιο συνηθισμένο λάθος στην αρχή του θηλασμού είναι να πιάνει το μωρό μόνο τη θηλή, οπότε ούτε γάλα τραβάει και η μαμά πληγώνεται και πονά χωρίς ουσιαστικό λόγο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έντάξει οι θηλές μου είναι επίπεδες και με το παραμικρό βγαινουν προς τα έξω δεν θα έχω πρόβλημα σίγουρα σε αυτο.Απλά μου κάνει εντύπωση που ακομα δεν έχει σκουρύνει ούτε η θηλαία άλως ούτε οι θηλές έχουν μεγαλώσει,τις βλέπω σχετικά μικρούλες και ροζ όπως ήταν πάντα,οχι οπως έχω δει σε μία φίλη που γεννησε τις προάλλες και θυλάζει.πιό διογκωμένες πιο στρογυλεμένες.ΚΑΙ απορούσα...πότε γινεται αυτό...μάλλον κάθε σώμ έχει το δικό του ρυθμό... :roll::roll:

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, ενώ το στήθος μου σχεδόν από την αρχή μεγάλωσε πολύ -από τον 5ο πάααααρα πολύ :mad: , οι θηλές μου που είναι σχεδόν επίπεδες...τίποτα. Μετά με το θηλασμό, βγήκαν λίγο πιο μόνιμα προς τα έξω αλλά πάλι τίποτα εντυπωσιακό.Και μια χαρά θήλασα :wink: Και αφού σταμάτησα να θηλάζω ξαναπήγαν στη θέση τους.

Σ'αυτήν από τον πρώτο μήνα πετάχτηκαν λίιιγο προς τα έξω και είναι πολύ ευαίσθητες. Μάλλον αυτή τη φορά ....το ξέρουν το παραμύθι :lol::lol:

Όσο για το στήθος γενικά....πάλι τα ίδια :mad::mad: Πολύ βάρος βρε παιδί μου :cry:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...