Engleza

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  302
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

12 Neutral

Περισσότερα για την/τον Engleza

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Engleza

  ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΕΤΟΥ

  Ακριβώς. Έπρεπε συνέχεια να εξηγώ γιατί ενώ έλεγα my husband και όχι my partner δε λεγόμουν κα Ταδόπουλου. Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά. Η άλλη παρεξήγηση είναι να νομίζουν οτι επειδή λέγεσαι κα Brown και το παιδί σου κος ή κα Yellow οτι προέρχεται από προηγούμενο γάμο και εσύ έχεις ως δεύτερο σύζυγο τον κο Brown.
 2. Engleza

  ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΕΤΟΥ

  Η δική μου άποψη εξακολουθεί να είναι οτι ένας πατέρας που όταν χώρισε από τη μάνα θεώρησε οτι χώρισε και από το παιδί του και το αποδεικνύει έμπρακτα με αδιαφορία ή με το να δημιουργεί προβλήματα, από μόνος του δείχνει οτι δε μπορεί να έχει λόγο στο πώς θα λέγεται το παιδί του. Άλλωστε, παντού θα φαίνεται το όνοματεπώνυμό του, σε όλα τα πιστοποιητικά, όπως αντίστοιχα φαίνεται και της μητέρας όταν το παιδί δε φέρει το επώνυμό της. Και δε λέμε να αλλάξεις το επώνυμο ενός δεκάχρονου παιδιού μετά το διαζύγιο, μιλάμε για ένα αγέννητο παιδί που ποτέ δε γνώρισε τον πατέρα του.
 3. Engleza

  ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΕΤΟΥ

  Και μόνο που υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα να φέρουμε το επώνυμό μας μετά το γάμο είναι δείγμα ελευθερίας και δημοκρατίας. Το ποιό επώνυμο θα φέρει το παιδί μας πιστεύω οτι αφορά το ζευγάρι και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει. Για τον προβληματισμό της θεματοθέτριας, εγώ συμφωνώ οτι ένας ανύπαρκτος και αδιάφορος πατέρας δε μπορεί να έχει την απαίτηση να φέρει το παιδί το όνομά του από εγωισμό και μόνο επειδή συνεισέφερε σε ένα βιολογικό γεγονός όπως η σύλληψη. Γονέας δεν είναι αυτός που γεννά αλλά αυτός που μεγαλώνει ένα παιδί και που μαζί με έναν τίτλο του δίνει αγάπη, προστασία, ασφάλεια, αρχές, υποστήριξη, γνώσεις κλπ. Το να πληγώνεται καθημερινά για έναν γονέα που είναι ηθελημένα απών δεν του προσφέρει, αντίθετα του αφαιρεί. Καλύτερα να αλλάζει το επώνυμο όσο το παιδί είναι μικρό ώστε να μην αναγκάζεται να ζει με την επιθυμία και το βάρος να το αλλάξει με την ενηλικίωση και να έχει και τα παρατράγουδα που ανέφερε κάποια κυρία πιο πάνω. Αν τελικά θέλει το επώνυμο του πατέρα, ας το πάρει μόνο του με την ενηλικίωση.

 4. Διαφημίσεις


 5. Βάζε το μωρό συνέχεια στο στήθος και αν χρειαστεί να δίνεις συμπλήρωμα να το κάνεις χωρίς στενοχώρια και τύψεις. Το βέλτιστο είναι ο αποκλειστικός θηλασμός, είναι η ιδανικότερη τροφή αλλά αν δεν πετύχει μην το αφήσεις να σου χαλάσει τη διάθεση και τις μοναδικές στιγμές με το μωρό σου. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να του προσφέρεις· η μητρότητα και η αγάπη δεν εξαντλούνται στον αποκλειστικό θηλασμό. Ακόμη και με μεικτή διατροφή μπορείς να θηλάσεις πολύ καιρό, ακόμα και εννιάμηνο. Εγώ θήλασα κοντά στους 6 1/2 μήνες και σταμάτησα με απόφαση του παιδιού ενώ είχα γάλα. Είναι όμως πολύ νωρίς για εσένα και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις για αποκλειστικό αν το θες, όπως είπαν και πιο πάνω. Το 10λεπτο είναι αυτό που συνήθως συστήνουν οι παιδίατροι αλλά δε βοηθά. Και δεν υπάρχει λόγος να διακόπτεται ο θηλασμός για να δώσεις συμπλήρωμα· το δίνεις μετά το θηλασμό ώστε να το μειώσεις σταδιακά. Εγώ είχα παρατηρήσει οτι το παιδί ζητούσε συμπλήρωμα κυρίως απόγευμα και βράδυ. Το πρωί και μεσημέρι συνήθως μόνο θήλαζα (και κάπου είχα διαβάσει οτι συμβαίνει σε πολλές γυναίκες να μειώνεται λίγο η παραγωγή απόγευμα και βράδυ).
 6. Επανέρχομαι στο θέμα γιατί είχα μια διαφωνία σε ένα φαρμακείο. Κάποια στιγμή πήγα και ρώτησα για μια κρέμα που αναφέρθηκε κι εδώ και δεν την είχαν. Οι κοπέλες εκεί επέμεναν οτι η βαζελίνη είναι επικίνδυνη σε σχέση με τις ειδικές κρέμες γιατί είναι προϊόν πετρελαίου. Σήμερα πήγα και ξαναζήτησα την κρέμα στο ίδιο φαρμακείο για να της ρίξω μια ματιά. Με πολύ γρήγορη ματιά στα συστατικά διαπίστωσα οτι έχει μέσα τουλάχιστον δύο ειδών parabens (και δε διάβασα και όλα τα συστατικά, σταμάτησα εκεί) και μου σηκώθηκε η τρίχα. Όταν είπα στο φαρμακοποιό που ήταν εκεί οτι κακώς την προηγούμενη φορά οι βοηθοί εκεί επέμειναν οτι η βαζελίνη (υψηλής καθαρότητας όπως του επεσήμανα) δεν είναι πολύ πιο αθώα από αυτές τις κρέμες μου είπε οτι κάνω λάθος! Εχε χάρη που βιαζόμουν και περίμενε και κόσμος αλλιώς θα τον έβαζα να το ψάξει εκείνη τη στιγμή! Τα πάντα στο βωμό του χρήματος! Η υποψία για τη βαζελίνη είναι μόνο στη μη υψηλής καθαρότητας που ΠΙΘΑΝΟΝ να έχει ίχνη προσμίξεων. Για τα parabens βουίζει ο τόπος!
 7. Engleza

  Accuran - Roacutan

  http://www.otispregnancy.org/files/isotretinoin.pdf
 8. Μα οικονομικά είναι και τα συμφέροντα της ίδιας της εφημερίδας που θέλει έναν "πιασάρικο" τίτλο για να πουλήσει
 9. Νομίζω οτι η Little Monkey έδειξε τι συμβαίνει όταν υπάρχει εσκεμμένη "αλλοίωση" μιας είδησης από τα ΜΜΕ (τι πρωτότυπο!) και "μυρίζομαι" οικονομικά συμφέροντα στη μέση. Είδατε που δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα;
 10. Κανέναν. Απλώς είναι θέμα προτίμησης. Άντε μόνο να σκεφτώ το πλαστικό στο μπουκάλι αλλά το ίδιο θέμα υπάρχει και στα φρέσκα στην Ελλάδα.
 11. Και ένα άρθρο για το θέμα με το κατσικίσιο γάλα σκόνη για βρέφη: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1492334/Goats-milk-formula-not-suitable-for-infants-Government-warns.html#
 12. Εννοείς τα έτοιμα στα μπουκαλάκια ή milk carton; Έχω δώσει και τέτοια όταν ο γιος μου σε μία βόλτα στα μαγαζιά μου ζητούσε γάλα (έμπαινα σε ένα Boots κι έπαιρνα). Να πούμε, γιατί τα κορίτσια που είναι Ελλάδα πιθανόν να μη γνωρίζουν, οτι φρέσκο εμπλουτισμένο παιδικό γάλα στην Αγγλία δεν υπάρχει. Το πρωί και το βράδυ, όμως, που το ήθελε ζεστό είχα πχ στο ξενοδοχείο το electric kettle και ζέσταινα το νερό. Απλώς τη σκόνη την προτιμούσε και γευστικά και ήταν και πιο εύκολη στη μεταφορά και την αποθήκευση στο σπίτι (λιγότερος χώρος στο ντουλάπι).
 13. Ασφαλή είναι και τα τρία. Το δεύτερο δε μου άρεσε ως ιδέα γιατί είχα άγχος μην ακουμπήσουν σε κάποιο από τα άλλα τρόφιμα (άσε, είχα πάθει μεγάλη πλάκα στη λοχεία·φοβερό στρες για τα πάντα, σε σημείο παραλογισμού. Δεν άφηνα κανένα-ούτε μάνα κι αδέρφια-να πιάσει το παιδί για κανά δίμηνο). Εγώ προτιμούσα το τρίτο για να είναι όσο πιο "φρέσκο" γίνεται και να μην έχω πρόβλημα με παγοκύστες, να ψάξω να βρω πού να το ζεστάνω, αν θα το καταναλώσω ή θα το πετάξω κλπ. Επίσης, κάναμε μεγάλο ταξίδι (κάπου 400 km) στους 5 1/2 μήνες και δεύτερο (κάπου 500 km) στους 6 1/2 μήνες και είχα γεμάτο θερμός και 2-3 δόσεις γάλα και δεν είχα θέμα πού θα σταματήσω για να φάει το παιδί. Γενικά επειδή είμαστε των μετακινήσεων δεν είναι πολύς καιρός που σταματήσαμε τη σκόνη (για την ανάλογη ηλικία). Είχα παντού μαζί μου και δεν είχα άγχος αν το ξενοδοχείο θα είχε ψυγείο (στην Αγγλία δε συνηθίζεται) για να διατηρώ το φρέσκο, αν θα έβρισκα όταν γυρίζαμε αργά στο ξενοδοχείο από τις εξορμήσεις κλπ.
 14. Είπα να βρω και μια επίσημη πηγή για να το έχουμε και στο topic. Εγώ δεν το έκανα γιατί πολλές φορές αν ήταν μικρή η βόλτα μπορεί να έφτανε ο θηλασμός μεχρι να γυρίσουμε σπίτι και δε χρησιμοποιούσα τη σκόνη.
 15. Once prepared, the formula is ready to feed to your baby immediately without additional refrigeration or warming. Formula that's been prepared should be consumed or stored in the refrigerator within 1 hour. If it has been at room temperature for more than 1 hour, throw it away. And if your baby doesn't drink all the formula in the bottle, throw away the unused portion — do not save it for later. Formula may be prepared ahead of time (for up to 24 hours) if you store it in the refrigerator to prevent the formation of bacteria. Open containers of ready-made formula, concentrated formula, and formula prepared from concentrate also can be stored safely in the refrigerator for up to 48 hours. http://m.kidshealth.org/parent/pregnancy_newborn/formulafeed/formulafeed_storing.html Για τα βαζάκια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα γιατί πρόκειται για κονσερβοποιημένο τρόφιμο, οπότε δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν ήταν επικίνδυνο τόσο καιρό μετά τη λήξη του. Απλώς μπορεί να είχε χάσει κάποιο ποσοστό βιταμινών.
 16. Κι εγώ θυμάμαι κάτι για διάφορα βότανα και "τσάγια", χαμομήλια, κάτι τριμμένα μοσχοκάρυδα...σε νεώτερες εποχές ακόμα και αντιισταμινικά σιρόπια αν το παιδί δεν κοιμόταν εύκολα! Και τις δουλειές τους έκαναν, και τα μωρά δεν έκλαιγαν και γάλα έπιναν ήρεμα και κοιμόνταν αμέσως ("ο ύπνος θρέφει τα παιδιά") και όλα καλά! Κάπως έτσι τα κατάφερναν όταν είχαν και μία ντουζίνα παιδιά και δύσκολες συνθήκες ζωής. Η μήπως φαντάζεστε οτι πολυασχολούνταν αν το μωρό πήρε Χ γραμμάρια, αν θα παίξει μαζί τους κλπ. Αλλά ήταν οι συνθήκες της ζωής τέτοιες που δε είχαν καιρό για "πολυτέλειες".