Angel74

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  47
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  Μουσική, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Μαγειρική
 • Επάγγελμα
  Web Designer
 1. Πήγε ενός -είναι τώρα 17 μηνών- και συνεχίζει να προτιμάει τον μπαμπά του. Τον μπαμπά του φωνάζει όταν ξυπνάει, τον μπαμπά του αγκαλιάζει και λέει "μπαμπά-μπαμπά", τον μπαμπά του ζητάει συνέχεια ό,τι κι αν κάνουμε μαζί. Νιώθω το ίδιο φριχτά και χειρότερα.
 2. Θα συγκινούμουν αν η θεία του συγκινούταν κι εκείνη για τα δικά μου συναισθήματα και αυτά των γονιών μου.
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Δεν νομίζω ότι εφόσον οι πραγματικοί παππούδες του είναι εν ζωή είναι σωστό να αντικαταστήσουν στην καρδιά του παιδιού τη θέση τους ο θείος και η θεία του άντρα μου. Αυτή μάλιστα όσο ήμουν έγκυος ποτέ δεν ρώτησε για μένα. Πάντα ήταν "τι κάνει το μωρό μας;", λες και αυτή πόνεσε για να το φέρει στον κόσμο. Ήρθε σπίτι μου και ούτε με ρώτησε αν είμαι καλά, ούτε ένα λουλούδι δεν μου έφερε. Και στα γράμματά της αποκαλεί τον γιο μου εγγονάκι της. Ακόμη και να πέθανα δεν θα την ένοιαζε αρκεί να είναι καλά το μωρό. Η μητέρα του άντρα μου εκτός ότι με αγαπά πολύ, έγραψε σε μένα γραμματάκι ότι της κάνω το μεγαλύτερο δώρο, δεν καθόταν να γράφει στον άντρα μου ότι την ευχαριστεί για το μεγάλο δώρο που έκανε στην οικογένειά τους. Γενικά έχει αυτό με "το σόι μας". Άλλωστε τι παράδειγμα παππούδων να δώσουν. Έχουν απομονωθεί απ' όλους στο χωριό γιατί αυτή τσακώνεται με όλους, δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά (ο θείος δεν μιλάει καθόλου, μάλιστα). Τι να πουν στο παιδί; Ποιηματάκια, τραγουδάκια, ιστορίες; Απ' αυτούς θα καταλάβει ο μικρός τη συνέχεια των γενεών; Απ' αυτούς θα μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους; Που όλους τους κατεβάζει "κακούς ανθρώπους" που "θέλουν να της κάνουν κακό;" Εγώ τον μικρό θα τον πηγαίνω στους γονείς μου να τους βλέπει κάθε δεκαπέντε μέρες και σ' όποιον αρέσει.
 5. Επειδή κοντεύω να σκάσω και έχω χάσει τον ύπνο μου εδώ και καιρό γι' αυτό το θέμα, θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί ενδαφιέρομαι για τις απόψεις σας. Μετά από επιμονή του άντρα μου πρόκειται να μετακομίσουμε στην Κεφαλονιά. Εκεί τον περισσότερο καιρό μένει εκεί (στο κάτω σπίτι) και η θεία του με τον θείο του (τον υπόλοιπο καιρό μένουν Γερμανία - ο θείος του είναι Γερμανός). Η θεία του λόγω αφαίρεσης μήτρας δεν μπόρεσε να κάνει παιδιά και γι' αυτό του άνδρα μου του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ωστόσο, αυτό που με φρίκαρε είναι ότι όταν γεννήθηκε το παιδί μου, άρχισε να του στέλνει φακέλλους με χρήματα και γράμματα που έγραφαν διάφορα υπερβολικά όπως ότι φωτίστηκε η ζωή της, ότι θα κάνει τα πάντα γι' αυτό, περί "δώρου που της έκανε ο ανιψιός της", περί "νέου μέλους στην οικογένειά τους" κλπ. Επιμένει να υπογράφει τις επιστολές ως η γιαγά σου και ο παππούς σου, ενώ και όταν είχαν έρθει επίσκεψη στο σπίτι μας έλεγε στον μικρό για τον άντρα της "ο παππούς, ο παππούς" και "έλα στη γιαγιά". Εμένα αυτό με κάνει να υποφέρω. Ο πατέρας του άντρα μου πέθανε εδώ και δύο χρόνια και ο πατέρας μου είναι ο μοναδικός παππούς του γιου μου και εκείνος είναι το μοναδικό του εγγόνι. Πιστεύω ότι η σχέση του παιδιού με τους παππούδες του είναι μοναδική, όπως και η σχέση του παιδιού με τους γονείς, και θεωρώ απαράδεκτο η θεία του άντρα μου να προσπαθεί να κατακτήσει μια τέτοια θέση στην καρδιά του παιδιού. Επίσης το θεωρώ έλλειψη λεπτότητας και ευαισθησίας και σεβασμού ως προς τους γονείς μου, οι οποίοι τώρα που θα πάμε στην Κεφαλονιά θα στερηθούν και την κόρη τους και το εγγονάκι τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να συννενοηθώ με τον άντρα μου πάνω σ' αυτό το θέμα γιατί μου λέει συνέχεια ότι λειτουργώ συναισθηματικά (δηλαδή πώς να λειτουργήσω. Επίσης, και η πεθερά μου αποκαλεί στον μικρό παππού και γιαγιά την αδερφή της και τον άντρα της. Πιστεύετε ότι είμαι παράλογη; Πώς μπορώ να προσεγγίσω αυτό το θέμα; Φιλικά Αγγελική
 6. Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω αυτό το καθισματάκι. Μάλιστα, στο myToys.de έχει τώρα 139,99 (18% έκπτωση) + 16 ευρώ μεταφορικά. Ωστόσο, κι εμένα με απασχολεί το ζήτημα της ζέστης, μιας και καλό είναι να αποφεύγουμε το air-condition στα μικρά παιδιά. Αν το έχει αγοράσει κανείς μπορεί παρακαλώ να μου πει ποια είναι η εμπειρία του; Σίγουρα όλα τα καρεκλάκια είναι ζεστά το καλοκαίρι αλλά αυτό έχει το επιπλέον θέμα του μαξιλαριού που ζώνει το παιδάκι.
 7. Οι μητέρες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) δικαιούνται: - Επίδομα τοκετού: 800 ευρώ εφάπαξ (εγώ έλαβα τόσα το 2008, ρωτήστε αν έχει ανεβεί). - 50% μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών για τους 12 μήνες που έπονται του μηνός που γέννησαν. Σχετικά με το δεύτερο: Γέννησα Μάιο 2008 και το έμαθα τυχαία από το περιοδικό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Δεκέμβριο 2008. Έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως από τον Απρίλιο του 2008 και κανείς δεν ενημερώθηκε! Ούτε καν όταν πήγα τον Ιούλιο να ζητήσω το επίδομα μου είπαν κάτι και τους πλήρωνα τόσους μήνες άδικα! Και ούτε καν ξέρουν πότε θα πάρω πίσω τα χρήματα που τους έχω ήδη καταβάλει ενώ δικαιούμουν μείωσης! Είναι άδικο γιατί όταν γίνεται συζήτηση για την εργαζόμενη μητέρα, κανείς δεν δίνει δεκάρα ούτε αναφέρει τη μητέρα ελευθεροεπαγγελματία, λες κι εμείς δεν έχουμε ψυχή. Εγώ βγήκα Τρίτη από το μαιευτήριο με καισαρική και Πέμπτη αναγκάστηκα να δουλέψω δεκάωρο γιατί σιγά μη ζήσω με τα 800 ευρώ του εφάπαξ επιδόματος.
 8. Εμένα ο μικρούλης μου είναι 7 μηνών. Και εγώ και ο μπαμπάς του δουλεύουμε στο σπίτι οπότε μας βλέπει και τους δύο συνέχεια, αλλά εγώ ασχολούμαι μαζί του λίγο περισσότερο γιατί τον θηλάζω κιόλας και είμαι εγώ που συνήθως τον ντύνω, τον αλλάζω, τον ταϊζω. Όμως ποτέ δεν έχει σηκώσει τα χεράκια του να τον πάρω αγκαλιά. Όταν τον αφήνω στη μαμά μου δεν τον νοιάζει που φεύγω ούτε κάνει χαρούλες όταν πηγαίνω να τον πάρω και όταν έρχεται η πεθερά μου δεν τη χάνει από τα μάτια του ενώ για μένα αδιαφορεί. Νιώθω πολύ άσχημα και μερικές φορές αισθάνομαι απορριπτικά συναισθήματα γι' αυτόν. Πραγματικά υποφέρω, γιατί άλλες μανούλες ακούω ότι κάνουν σαν τρελά τα παιδάκια τους γι' αυτές. Επίσης, έχω τη φοβία ότι αν ποτέ χωρίσω με τον άντρα μου ο μικρός θα προτιμήσει εκείνον και τη μητέρα του απ' ό,τι εμένα. Ξέρω ότι όλα αυτά που νιώθω μπορεί να είναι παρανοϊκά, νόμιζα αρχικά ότι οφείλονταν στην επιλόχιο κατάθλιψη αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο έντονα γίνονται αυτά τα συναισθήματα.
 9. Γεια! Προληπτικά, επειδή φοβάμαι μήπως αρχίσει να μη φτάνει το γάλα μου, γιατί θέλω να καταφέρω να τον θηλάσω τον μικρό μου για έξι μήνες. Επίσης για να έχω περισσότερο γάλα ώστε ο μικρός να χορταίνει ευκολότερα. Είναι δυόμιση μηνών και εδώ και μια εβδομάδα έχει καταφέρει και κοιμάται από τις 9.30 ή τις 10.00 μέχρι τις 6.00 ή τις 7.00 το πρωί και πιστεύω ότι είναι γιατί χορταίνει ευκολότερα. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.
 10. Καλημέρα, Διάβασα ότι η μαγιά μπορεί να αυξήσει την παραγωγή και προληπτικά αγόρασα τις ταμπλέτες της Lanes και παίρνω 7 χάπια κάθε 3 φορές την ημέρα όποτε το θυμάμαι. 1. Κάνω καλά; 2. Είναι αυτή η σωστή δοσολογία τις ταμπλέτες της Lanes; 3. Πρέπει να σταματάω κάθε τόσο; Αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
 11. Η μαγιά μπύρας κάνει όντως δουλειά στην αύξηση της παραγωγής του γάλακτος; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα που ζητάω από το φαρμακείο;
 12. 1) Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο ένας μαστός φαίνεται να παράγει πολύ λίγο, ο άλλος φαίνεται να παράγει πάρα πολύ και είναι συνέχεια πρησμένος και πονάει. Για να το αντιμετωπίσω θήλασα σήμερα το πρωί από τον "μικρό" μαστό για 5 λεπτά και μετά για άλλα 5 (τόσο ήθελε ο μπέμπης) από τον "μεγάλο". Μετά, επειδή ο μεγάλος ήταν πρησμένος, άντλησα για 20 λεπτά με το θήλαστρο (medela mini) και έβγαλα 95ml. Η μαία του γιατρού μου μου είπε να βάζω πάντα τον μικρό και στους δύο μαστούς ώστε και να διεγείρω τον μικρό και να ανακουφίζω τον μεγάλο. 5 λεπτά από τον μικρό και το υπόλοιπο από τον μεγάλο. Είναι σωστή αυτή η συμβουλή; 2) Εργάζομαι στο σπίτι. Το θήλαστρο το χρειάζομαι για να έχω ένα μπουκάλι γάλα την ημέρα διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψω ώστε να του το δίνει ο μπαμπάς του. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το medela mini για να αντλώ δυο φορές την ημέρα; Αν μπορώ να έχω ένα μπουκαλάκι γάλα την ημέρα και κάνα-δυο στην κατάψυξη για έκτακτη ανάγκη θα είμαι πλήρως καλυμμένη.
 13. Ο μπέμπης μου θηλάζει (με το ζόρι) μόνο 10 λεπτά και δεν θέλει ποτέ δεύτερο μαστό, οπότε δεν μπορώ να κάνω εναλλαγή στη διάρκεια ενός θηλασμού. Και με το αίμα τι γίνεται;
 14. Επίσης, πριν από λίγο έβαλα το θήλαστρο για να τραβήξω από τον μαστό που δεν παράγει πολύ και έβγαλε μόνο 5 ml (όπως λέω πιο πάνω). Αφού σταμάτησα το θήλαστρο, μετά από λίγο πίεσα με το χέρι μου το στήθος μου να δω αν βγάζει γάλα και έβγαλε αίμα! Μπορεί να είναι γιατί το ζόρισα με το θήλαστρο βάζοντάς το στη μεγάλη ένταση άντλησης; Έχω τρομοκρατηθεί.
 15. Έχω απελπιστεί!!!! Σήμερα με το θήλαστρο το πρωί ο αριστερός μαστός έβγαλε 40 ml σε 10 λεπτά και το απόγευμα 5 ml! Ενώ ο δεξιός μαστός είναι συνεχώς πρησμένος και το πρωί έβγαλε 90 ml σε 10 λεπτά. Ο μπέμπης μου θηλάζει μόνο 10 λεπτά και μόνο από ένα μαστό τη φορά. Οπότε, πώς να ξεκινάω τον θηλασμό από τον μαστό που παράγει λιγότερο; Θα πρέπει να θηλάζω μόνο από αυτόν! Ο δε μπέμπης μένει πεινασμένος όταν θηλάζω από τον αριστερό μαστό. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με. Φοβάμαι ότι θα σταματήσει η παραγωγή μου και θέλω πολύ να θηλάζω τον μικρό μου για έξι μήνες τουλάχιστον. Τι να κάνω;