Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΛΥ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

KUKU

Recommended Posts

πρίν από 31 λεπτά , Νεκταρινακι είπε:

Καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε!! 

Νομίζω το θέμα ταιριάζει με την κατάσταση που θέλω να περιγράψω, επομένως γράφω εδώ. 

Η μικρή μου 15 μηνών, εδώ κι ένα μήνα περίπου άρχισε να ξυπνάει πολύ νωρίτερα από πριν. Ξυπνούσε επί μήνες 7.30-8 πάρα (συνήθως 7.30) και ξανακοιμοταν μετά από δύο ωρίτσες για λίγο, κ μετά πάλι μετά από το μεσημεριανό φαγητό. Τον τελευταίο μήνα, λοιπόν, ξυπνάει περίπου 6.30 κ την βάζω για ύπνο πάλι γύρω στις 8-9. Φαίνεται δηλαδή κουρασμένη πολύ εκείνη την ώρα. Έχουμε δοκιμάσει να την βάλουμε απευθείας μετά το γάλα στις 6.30 αλλά δε θέλει με τίποτα, θέλει να τρέξει κ να παίξει...

Τρώει πολύ καλά μέσα στην ημέρα, επομένως δε νομίζω ότι ξαφνικά κάθε βραδυ άρχισε τις πεινες :P

Επίσης, βγάζει δόντια αυτόν τον καιρό.

Για βράδυ κοιμάται στις 20.00-20.15. Το να κοιμηθεί αργότερα, το δοκιμάσαμε και δε βοηθάει κι επίσης δεν αντέχει περισσότερο ξύπνια. 

Δε λέω ότι κοιμάται λίγες ώρες, απλά αναρωτιέμαι τι είδους αλλαγή πρέπει να κάνω ώστε να τη βοηθήσω να ενώσει τον πρώτο πρωινό ύπνο με τον προηγούμενο ενιαίο βραδινό ύπνο.

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη :)

Πόσο είναι το παιδάκι σου?? γιατί δεν θυμάμαι..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, Νεκταρινακι είπε:

Καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε!! 

Νομίζω το θέμα ταιριάζει με την κατάσταση που θέλω να περιγράψω, επομένως γράφω εδώ. 

Η μικρή μου 15 μηνών, εδώ κι ένα μήνα περίπου άρχισε να ξυπνάει πολύ νωρίτερα από πριν. Ξυπνούσε επί μήνες 7.30-8 πάρα (συνήθως 7.30) και ξανακοιμοταν μετά από δύο ωρίτσες για λίγο, κ μετά πάλι μετά από το μεσημεριανό φαγητό. Τον τελευταίο μήνα, λοιπόν, ξυπνάει περίπου 6.30 κ την βάζω για ύπνο πάλι γύρω στις 8-9. Φαίνεται δηλαδή κουρασμένη πολύ εκείνη την ώρα. Έχουμε δοκιμάσει να την βάλουμε απευθείας μετά το γάλα στις 6.30 αλλά δε θέλει με τίποτα, θέλει να τρέξει κ να παίξει...

Τρώει πολύ καλά μέσα στην ημέρα, επομένως δε νομίζω ότι ξαφνικά κάθε βραδυ άρχισε τις πεινες :P

Επίσης, βγάζει δόντια αυτόν τον καιρό.

Για βράδυ κοιμάται στις 20.00-20.15. Το να κοιμηθεί αργότερα, το δοκιμάσαμε και δε βοηθάει κι επίσης δεν αντέχει περισσότερο ξύπνια. 

Δε λέω ότι κοιμάται λίγες ώρες, απλά αναρωτιέμαι τι είδους αλλαγή πρέπει να κάνω ώστε να τη βοηθήσω να ενώσει τον πρώτο πρωινό ύπνο με τον προηγούμενο ενιαίο βραδινό ύπνο.

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη :)

Εμένα ο δικοσ μου που είναι 20 μηνών μέχρι τώρα κοιμόταν 20:00 με 08:00 και εδώ και κάνα 2 εβδομάδες ξυπνάει 6:30. Όποτε είμαστε σε παρόμοια φάση. Φυσιολογικό το βρίσκω πάντως. Τα περισσότερα γνωστά μωράκια που έχουμε , σε αυτή την ηλικία τέτοια ώρα ξυπνάνε (αυτό το ωράριο ακολουθούν)γιατί πάνε παιδικό. Απλά εμείς δεν πάμε. 

1 ώρα πρίν, mama16 είπε:

Πόσο είναι το παιδάκι σου?? γιατί δεν θυμάμαι..

Είναι 15 μηνών τώρα :)

Just now, Super.mum είπε:

Εμένα ο δικοσ μου που είναι 20 μηνών μέχρι τώρα κοιμόταν 20:00 με 08:00 και εδώ και κάνα 2 εβδομάδες ξυπνάει 6:30. Όποτε είμαστε σε παρόμοια φάση. Φυσιολογικό το βρίσκω πάντως. Τα περισσότερα γνωστά μωράκια που έχουμε , σε αυτή την ηλικία τέτοια ώρα ξυπνάνε (αυτό το ωράριο ακολουθούν)γιατί πάνε παιδικό. Απλά εμείς δεν πάμε. 

Α οπότε κι εσείς έχετε παρατηρήσει αλλαγή;; Πάντως ένα εύστοχο που διάβασα εδώ στο θέμα αυτό, είναι ότι αλλάζει η ώρα τέλη Μαρτίου οπότε μπορεί να είναι υπέρ μας αυτό!!

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Νομίζω λογικό να ξυπνάει εκείνη την ώρα εφόσον κοιμάται από τις 8, αν το σκεφτείς είναι κοντά στις 11 ώρες ύπνου.

Ναι ναι δε λέω, κοιμάται πολλές ώρες, δεν έχω παράπονο, απλά αναρωτιέμαι τι να έχει αλλάξει κι έχει πάει μια ώρα νωρίτερα το ξύπνημα κ αν μπορώ να τη βοηθήσω κάπως :)

πρίν από 6 λεπτά , Νεκταρινακι είπε:

Α οπότε κι εσείς έχετε παρατηρήσει αλλαγή;; Πάντως ένα εύστοχο που διάβασα εδώ στο θέμα αυτό, είναι ότι αλλάζει η ώρα τέλη Μαρτίου οπότε μπορεί να είναι υπέρ μας αυτό!!

Πω πω μακάρι γιατί το 6:30 δεν παλεύεται με τίποτα :lol:

Πω πω μακάρι γιατί το 6:30 δεν παλεύεται με τίποτα :lol:  Ναι και εμείς έχουμε αλλαγή ... ούτε εγώ κατάλαβα τον λόγο που ξαφνικά ξυπνάει νωρίτερα. Μήπως είναι καμία φάση πάλι 

Just now, Νεκταρινακι είπε:

Ναι ναι δε λέω, κοιμάται πολλές ώρες, δεν έχω παράπονο, απλά αναρωτιέμαι τι να έχει αλλάξει κι έχει πάει μια ώρα νωρίτερα το ξύπνημα κ αν μπορώ να τη βοηθήσω κάπως :)

Ίσως επειδή μεγαλώνει δεν χρειάζεται τόσο πολύ ύπνο, αν κατάλαβα καλά μετά το πρωί ξανά κοιμάται κάποια στιγμή? Κ αν ναι το μεσημέρι πάλι κοιμάται η όχι?

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Ίσως επειδή μεγαλώνει δεν χρειάζεται τόσο πολύ ύπνο, αν κατάλαβα καλά μετά το πρωί ξανά κοιμάται κάποια στιγμή? Κ αν ναι το μεσημέρι πάλι κοιμάται η όχι?

Εμένα πάντως κοιμάται το μεσημεράκι κάνα 2 ωρο και αυτό ήταν όλο :p

Εμένα πάντως κοιμάται το μεσημεράκι κάνα 2 ωρο και αυτό ήταν όλο :p

Ναι συνήθως σε αυτή την ηλικία ένα ημερήσιο ύπνο κάνουν. 2 ώρες που σου κοιμάται πάντως το μεσημέρι καλά είναι

9 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Ναι κάνει δύο ημερήσιους. Λογικά σιγά σιγά ο ένας θα κοπεί κ θα μείνει ο μεσημεριανος. Αλλά δεν αντέχει με τίποτα ξύπνια από τις 6.30 μέχρι το μεσημεριανό. Θέλει μετά από ένα δίωρο να ξανακοιμηθεί οπωσδήποτε. Ενώ αν ξυπνούσε πχ 8 θα μπορούσε να αντέξει παραπάνω ίσως... 

Just now, Νεκταρινακι είπε:

Ναι κάνει δύο ημερήσιους. Λογικά σιγά σιγά ο ένας θα κοπεί κ θα μείνει ο μεσημεριανος. Αλλά δεν αντέχει με τίποτα ξύπνια από τις 6.30 μέχρι το μεσημεριανό. Θέλει μετά από ένα δίωρο να ξανακοιμηθεί οπωσδήποτε. Ενώ αν ξυπνούσε πχ 8 θα μπορούσε να αντέξει παραπάνω ίσως... 

Ίσως είναι στη φάση που προσπαθεί σιγά σιγά να προσαρμοστεί. Το μεσημέρι μετά τι ώρα κοιμάται? Κ πόσο διαρκεί ο πρωινός ύπνος κ πόσο ο μεσημεριανος? Πιστεύω αν κοιμάται λιγότερο μέσα στη μέρα μετά θα νυστάζει κ δεν θα ξυπνάει το πρωί τόσο νωρίς, τώρα είναι ξεκούραστη με τον ύπνο

Διαφημίσεις

Just now, mama16 said:

Ναι συνήθως σε αυτή την ηλικία ένα ημερήσιο ύπνο κάνουν. 2 ώρες που σου κοιμάται πάντως το μεσημέρι καλά είναι

Αυτό πήγα να πω! 2 ώρες σ αυτή την ηλικία είναι μια χαρά! Τα περισσότερα παιδάκια σ αυτή την ηλικία τόσο κοιμούνται. 

Εγώ την δικιά μου (19 μηνών) την ξυπνάω μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά γιατι αλλιώς πάει αργά (για τα δικά μας δεδομένα) το βράδυ για ύπνο. 

Just now, Chrysoum είπε:

Αυτό πήγα να πω! 2 ώρες σ αυτή την ηλικία είναι μια χαρά! Τα περισσότερα παιδάκια σ αυτή την ηλικία τόσο κοιμούνται. 

Εγώ την δικιά μου (19 μηνών) την ξυπνάω μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά γιατι αλλιώς πάει αργά (για τα δικά μας δεδομένα) το βράδυ για ύπνο. 

Άσε μην το συζητάς. Εμένα ο δικός μου αν κοιμηθεί πάνω από ώρα μετά κοιμάται μετά τις 11 το βράδυ. Για να κοιμηθεί κατά τις 9 ο μεσημεριανος ύπνος πρέπει να κρατήσει λιγότερο από μισή ώρα. Βέβαια το πρωί ευτυχώς ξυπνάει κατά τις 8-8:30

πρίν από 57 λεπτά , mama16 είπε:

Ίσως είναι στη φάση που προσπαθεί σιγά σιγά να προσαρμοστεί. Το μεσημέρι μετά τι ώρα κοιμάται? Κ πόσο διαρκεί ο πρωινός ύπνος κ πόσο ο μεσημεριανος? Πιστεύω αν κοιμάται λιγότερο μέσα στη μέρα μετά θα νυστάζει κ δεν θα ξυπνάει το πρωί τόσο νωρίς, τώρα είναι ξεκούραστη με τον ύπνο

Ναι κι εγώ αυτό πιστεύω ότι προσπαθεί να κάνει νέο πρόγραμμα!! Κοιμάται συνήθως κάνα 40-60' το πρωί κ το μεσημέρι συνήθως λίγο παραπάνω, μιάμιση ώρα περίπου. Σήμερα,όμως, για παράδειγμα αν κοιμήθηκε το πρωί ήταν για κάνα εικοσαλεπτο (μπορεί κ να στριφογύριζε κ να μην κοιμήθηκε καν).

Επειδή τα μωρά όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο ευαίσθητα στα ερεθίσματα και επειδή πάντα το πρωί είναι πιο ελαφρύς ο ύπνος, πιθανότατα είναι απλά αναπτυξιακό στάδιο. Μπορείς να προσπαθήσεις κάποια κόλπα ώστε να παρατείνεις λίγο τον ύπνο της, δηλαδή αν υποψιάζεσαι ότι πχ κρυώνει, βάλε υπνόσακο ή ίσως μπαίνει φως ή οι πρώτοι πρωινοί ήχοι εκείνη την ώρα, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκούς ήχους και πλήρη συσκότιση στο δωμάτιο.

Κατά τα άλλα, το 6.30 είναι βάρβαρο για κάποιους ενήλικες, αλλά γενικά δεν είναι τόσο τραγική ώρα αφύπνισης, μάλλον φυσιολογική θα την χαρακτήριζα για μωρό. 

Το έκανε κ εμένα στην ίδια ηλικία κ ήταν βάρβαρο γιατί ήταν καλοκαίρι κ δεν δούλευα. Λίγους μήνες μετά άρχισε να κοιμάται πιο αργά το βράδυ κ πάλι γκρίνιαζα, αλλά ξυπνούσε αργότερα το πρωί. Τώρα γκρινιάζω γιατί το πρωί δεν ξυπνάει με τίποτα κ χάνω όλη μου την ώρα το πρωί να προσπαθώ να τον ξυπνήσω κ κοιμάται κ αργά το βράδυ κ έτσι πάλι δεν είμαι ευχαριστημένη. Οπότε έχω καταλήξει στο συμπερασμα ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας στον ύπνο του παιδιού. 

Διαφημίσεις

Οπότε είναι κοινό το να ξυπνάνε τόσο νωρίς... Άντε να δούμε πως θα πάει! Αν και νομίζω πως σιγά σιγά θέλει να κόψει ύπνο μέσα στη μέρα. Σήμερα πέρα από το πρωινό που ήδη έγραψα ότι κοιμήθηκε ελάχιστα, και το μεσημέρι έκανε το ίδιο! Για να δούμε τι ώρα θα ξυπνήσει αύριο...

• 2 εβδομάδες μετά...

Μόνο εμένα τώρα που δεν παει παιδικο λυσσάει κάθε βράδυ και κοιμάται αργά και ξυπνάει αργά και κάνω αμαν και πως να την ξυπνήσω!! Αλλά τζίφος και που την ξυπνάω τα ίδια Παντελάκη μου. Αλλά τουλάχιστον δεν ξυπνάω από τα χαράματα. Θα ήθελα να σε καταλαβω η αλήθεια είναι δεν το χω ζήσει αυτο με τα παιδιά μου πάντα κοιμονταν πιο αργά καθώς σχολαω αργά και με περιμένουν είτε πάνε σχολείο είτε όχι... Οποτε ξυπνάνε κι αργά. Κι αν έχουν σχολείο σηκώνονται μια χαρά και παίρνουν υπνάκο το μεσημέρι. Αλλά να κοιμηθουν το βράδυ νωρίς αποκλείεται.. Δεν ξέρω έτσι ήμουν κι εγώ όμως μωρό. Λες να ναι κληρονομικό? Δεν το χω σκεφτεί... 

3 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Μόνο εμένα τώρα που δεν παει παιδικο λυσσάει κάθε βράδυ και κοιμάται αργά και ξυπνάει αργά και κάνω αμαν και πως να την ξυπνήσω!! Αλλά τζίφος και που την ξυπνάω τα ίδια Παντελάκη μου. Αλλά τουλάχιστον δεν ξυπνάω από τα χαράματα. Θα ήθελα να σε καταλαβω η αλήθεια είναι δεν το χω ζήσει αυτο με τα παιδιά μου πάντα κοιμονταν πιο αργά καθώς σχολαω αργά και με περιμένουν είτε πάνε σχολείο είτε όχι... Οποτε ξυπνάνε κι αργά. Κι αν έχουν σχολείο σηκώνονται μια χαρά και παίρνουν υπνάκο το μεσημέρι. Αλλά να κοιμηθουν το βράδυ νωρίς αποκλείεται.. Δεν ξέρω έτσι ήμουν κι εγώ όμως μωρό. Λες να ναι κληρονομικό? Δεν το χω σκεφτεί... 

δεν ξέρω αν είναι κληρονομικό .. εγώ πάντως ποτέ δεν κοιμόμουν μεσημέρι από μωρό ... τώρα βλέπω ότι ο μεγάλος κοιμάται .. ο μικρός όμως όχι .. πολύ λίγο. Και λέω λες να είναι σαν εμένα ; Εγώ ακόμα κ τώρα κ κομμάτια να είμαι και από χαράματα να έχω ξυπνήσει αν μου πεις ξάπλα κοιμήσου μια ωριτσα το μεσιμερι θα σου πω όχι. Απλά θα ξαπλώσω να ξεκουραστώ όχι να κοιμηθώ όμως 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...