Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Μαλλον εχετε μπει σε εναν φαυλο κυκλο αϋπνιας γιατι αν κοιμαται λιγο μεσα στην μερα αρχιζει η υπερενταση και δυσκολευεται να κοιμηθει το βραδυ κοκ. Ποσο καιρο συμβαινει αυτο; Περνανε φασεις που δυσκολευονται πολυ να τους παρει ο υπνος για διαφορους λογους (οδοντοφυϊα, αλμα αναπτυξης κλπ). Την αφηνεις στο λικνο για να κοιμηθεις κι εσυ λιγο αλλα απ'οτι φαινεται συμβαινει το αντιθετο. Μηπως να σκεφτοσουν την συγκοιμιση; Απ'οτι φαινεται το μωρακι σου σε χρειαζεται αυτον τον καιρο περισσοτερο.

Διαβασε λιγο και τις προηγουμενες παραθεσεις (και σελιδες) του θεματος και θα βρεις πολλες απαντησεις. Παντως, με το κλαμα δεν θα μαθαινει το παιδι να κοιμαται μονο του. Αν τελικα το παρει ο υπνος ειναι επειδη απογοητευεται που δεν ερχεται κανεις να ανταποκριθει στο κλαμα του και απλα τα παραταει. Ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες (αληθεια σου ειπε καποιος να την αφησεις να κλαιει ή απλα απογοητευτηκες και την αφησες;) δεν συστηνεται το ελεγχομενο κλαμα ή το Cry It Out. Προσωπικα, δεν θα το χρησιμοποιουσα σε καμια ηλικια, θελω τα παιδια μου να γνωριζουν οτι η μαμα τους ειναι διπλα τους οποτε την χρειαζονται. Μπορω να καταλαβω την απελπισια σου για να εφτασες μεχρι εκει απλα καλο ειναι να συνειδητοποιουμε γιατι ενα μωρο δυσκολευεται να κοιμηθει, πως μπορουμε να το βοηθησουμε, γιατι ξυπναει (ειναι στη φυσιολογια τους να ξυπνανε τα μωρα) και να κανουμε φυσικα υπομονη γιατι οσο ειναι μικρα εχουν την αναγκη μας και πρεπει να ανταποκρινομαστε σε αυτην. Θα σου προτεινα να διαβασεις το βιβλιο "Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας", θα μαθεις πολλα για τον υπνο των μωρων, τι θεωρειται φυσιολογικο και τι οχι, πως μπορουμε να τα βοηθησουμε με ομαλο τροπο-χωρις κλαματα-να κανουν εναν ηρεμο υπνο και πολλα αλλα που θα σου φανουν χρησιμα και θα μπορεσεις να ξεκινησεις μια προσπαθεια για να κοιμηθει στο λικνο.

Επισης, το οτι θελει να κοιμαται στην αγκαλια σου ειναι απολυτα φυσιολογικο για ενα μωρο. Υπαρχει ωραιοτερος υπνος απο την αγκαλια του αγαπημενου μας ανθρωπου;;;; Απο την ζεστασια του; Απο τα τρυφερα του χερια; Καταλαβαινω το πρακτικο ζητημα και επειδη ο πρωτος μου ηταν επισης ενα μωρο που ξυπνουσε αμεσως μολις τον αφηνα απο την αγκαλια (απολυτα φυσιολογικο και αυτο) τον εβαζα στον μαρσιπο και κοιμοταν διωρακια. Γυρω στους 5 μηνες αρχισα να τον κοιμιζω θηλαζοντας τον στο κρεβατι αλλα μεχρι τοτε κοιμοταν μονο στον μαρσιπο. Παρ'ολα αυτα οταν περνουσε ζορικες φασεις ο μαρσιπος ερχοταν και εσωζε την κατασταση. Εχεις υφασματινο μαρσιπο αγκαλιας; Θα σωθεις αν τον χρησιμοποιεις. Το παιδακι σου θα κοιμαται ηρεμο και εσυ θα κανεις τις δουλειες σου. Και σιγα σιγα, οσο θα κοιμαααι περισσοτερο τη μερα θα κοιμαται και νωριτερα το βραδυ (ο υπνος φερνει υπνο) και θα μπορεσεις να ξεκινας νωριτερα. Δηλαδη κατα τις 7-8 ξεκινας την ρουτινα (χαλαρη δραστηριοτητα, μπανιο οποτε την κανεις, αλλαγη πανας, πιζαμες και γαλα). Επισης, προσεξε πραγματα που μπορουν να αναστειλουν  την χαλαρωση πριν τον υπνο, πχ εντονες δραστηριοτητες, εντονα φωτα, δυνατη μουσικη, τηλεοραση ή αλλη οθονη, το μπανιο -που για μερικα παιδια ειναι ωρα ξεσηκωματος και οχι χαλαρωσης.

Σευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Κοίτα από την αρχή κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι γτ δεν κοιμόταν με τίποτα στο λίκνο αλλά από τότε που άρχισε να κουνιέται περισσότερο την έβρισκα όλο κάτω από το μαξιλάρι μου η κάτω από το χέρι μου παρόλο που έβαζα το μαξιλάρι και το κεφάλι μου εκεί που είναι τα πόδια της. Τρόμαξα και αποφάσισα να μην την αφήσω να ξανακοιμηθει στο κρεβάτι. Το λίκνο είναι κολλημένο δίπλα μου στο κρεβάτι δεν μας χωρίζει ουσιαστικά τίποτα απλά ειναι λίγο πιο εκεί. Όσο για το κλάμα ήταν η τελευταία μου λύση, βέβαια εννοείται ότι όση ώρα έκλαιγε ημουν δίπλα της ξαπλωμένη και της χαιδευα το κεφαλάκι και της τραγουδούσα, παρολαυτα έκλαιγε. Μετά ένοιωσα τύψεις και την σήκωσα όπου και σταμάτησε αμέσως. Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα να φάει, αυτό εφόσον θηλάζει είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για την ανάπτυξη της φοβάμαι πιο πολύ που δεν κοιμάται νωρίς. Επίσης δεν έχω βοήθεια στο σπίτι και κάποιος πρέπει να μαγειρεύει και να καθαρίζει οπότε δεν μπορώ εκ των πραγμάτων να την έχω 24/7 αγκαλιά όσο και να το θέλω. Άσε που όταν κοιμάται στην αγκαλιά μου μπορεί ας πούμε να θέλω να πάω τουαλέτα, πρέπει να την αφήσω και να πάω. Πάλι θα ξυπνήσει... Μάρσιπο δεν κάθεται καθολου πόσο μάλλον να κοιμηθεί... Προσπαθώ να βρω μια ρουτίνα να την ακολουθώ αλλά δεν βρίσκω πουθενά τίποτα. Θα παραγγείλω το βιβλίο που μου είπες πάντως και σευχαριστώ πολύ... 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Irina095 είπε:

Πω πω τι είναι αυτό που άκουσα τώρα ... καλύτερα να μην το διάβαζα. Την άφησες να κλαίει μισή ώρα και μετά την λυπήθηκες; Απίστευτο .... μισή ώρα είναι παρά πολύ ποσό μάλλον για ένα μωρό που ο χρόνος τους φαίνεται πολύ περισσότερος από όσο περνάει πραγματικά. Έχω ακούσει μανούλες να λένε ότι αφήσανε το μωρό τους να κλάψει για 3 για 4 λεπτά αλλά ποτε για μισή ώρα. Αυτό για μένα είναι βάρβαρο αλήθεια. Το κατανοώ ότι έχεις απελπιστεί ναι και προφανώς δεν είχαμε όλες ήσυχα μωρά που κοιμούνται πολλές ώρες. Πολλές μανούλες είμαστε που είχαμε πιο δύσκολα μωράκια. Αλλά σε παρακαλώ μην καταφεύγεις σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές ... είναι μωρό δεν είναι ενήλικας ούτε μεγάλο παιδάκι να καταλάβει ποτε θες να κοιμηθεί κ ποτε όχι. Είναι πολύ μικρή ακόμα για να κοιμάται καλά το βράδυ. Η πλειοψηφία που θα διαβάσεις εδώ μέσα θα σου πουν για μωράκια που δεν κοιμούνται το βράδυ. Οκ κάνουμε κάτι άλλο για αυτό για να κοιμηθούμε και εμείς και να δείξουμε και στο μωράκι μας ασφάλεια για να μπορέσει και εκείνο να νιώθει ζεστά και όμορφα Και σε καμία περίπτωση δεν το απομονώνουμε. Εμένα το πρώτο διάστημα το παιδί μου που έχω γράψει πολλές φορές για την κατάσταση που είχα περάσει πιο παλιά σε πολλά τοπικ. Ήταν ένα πολύ υστερικό μωράκι. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου εκτός από την αγκαλιά μου. Ναι θήλαζε όλη μέρα μαααα όλη μέρα για το πρώτο δίμηνο και για τους πρώτους 4 μήνες είχαμε τρελό θέμα με τον ύπνο. Εγώ λοιπόν επειδή δεν θα την πάλευα αλλιώς διάβασα για σηγκοιμηση και πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και τους πρώτους 5 μήνες του περάσαμε έτσι. Αγκαλίτσα να μυρίζει την μυρωδιά μου , να ακούει την καρδιά μου και επιτέλους να ηρεμεί και να μπορεί να κοιμηθεί. Αν της δώσεις αυτή την σιγουριά τώρα δεν θα σου την ζητάει αργότερα γιατί θα της έχεις καλύψει το κενό. Εφόσον βλέπεις ότι δεν βγαίνει με το λίκνο προσπάθησε κάτι άλλο. Προφανώς αν το μωρό κοιμόταν στο λίκνο ναι να την άφηνες εκεί αλλά από την στιγμή που βλέπεις ότι δεν μπορεί και κάτι της λείπει μ. Δωσε της αυτό που της λείπει. Μην την αφήνεις να κλαίει αμαρτία είναι πραγματικά στεναχωρήθηκα με αυτό. Ελπίζω να βρεις δυνάμεις και να λάβεις κάποια πιο φιλικά μέτρα για να μάθει να κοιμάται. 

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως ανέφερα και σε άλλη κοπέλα Το λίκνο είναι κολλημένο δίπλα μου στο κρεβάτι δεν μας χωρίζει ουσιαστικά τίποτα απλά ειναι λίγο πιο εκεί. Όσο για το κλάμα ήταν η τελευταία μου λύση, βέβαια εννοείται ότι όση ώρα έκλαιγε ημουν δίπλα της ξαπλωμένη και της χαιδευα το κεφαλάκι και της τραγουδούσα... Δεν ουρλιαζε παραπονιοταν την περισσότερη ώρα παρολαυτα δεν το ξαναέκανα γτ ένοιωσα τρελές τύψεις. Μέχρι πριν μια εβδομάδα κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο κρεβάτι αλλά άρχισα να ξυπνάω και να τη βρίσκω κολλημένη πάνω στο μαξιλάρι μου η πάνω στο χέρι μου και τρόμαξα πολύ γιαυτό και αποφάσισα να το κόψω. Και εγώ δεν ξέρω ότι μου λένε προσπαθώ και πραγματικά έχω δοκιμάσει τα πάντα γιαυτό και απευθύνθηκα εδώ μήπως κάποια πιο έμπειρη από μένα με βοηθήσει να βρω μια ρουτίνα να ακολουθώ μέσα στην ημέρα. Επίσης δεν παίρνει πιπίλα που πιστεύω ότι είναι και ένας από τους λόγους που δεν κοιμάται εύκολα, αλλά όσο και να έχω προσπαθήσει δεν τα έχω καταφέρει. Νοιώθω πραγματικά άχρηστη που δεν μπορώ να κάνω ένα πρόγραμμα για τη μπέμπα ενώ γύρω μου ακούω ότι όλες έχουν τα μωρά τους σε ένα πρόγραμμα. Για εμάς κάθε μέρα είναι διαφορετική και πραγματικά μέχρι και τώρα απλά την άφηνα να κοιμάται οπότε νυσταζε. Πέσαν όλοι πάνω μου να με φάνε όταν το έλεγα αυτό οπότε προσπαθώ να βρω λύσεις... 

@Eir_maΚαλημέρα κοριτσάκι μου.  Διάβασα την τελευταία σου ανάρτηση και στενοχωρήθηκα που έγραψες "Νοιώθω πραγματικά άχρηστη... ". Δεν είσαι καθόλου, είσαι μια καλή μανούλα όπως όλες και προσπαθείς για το παιδάκι σου. Όλα αυτά που κάνεις είναι σωστά. Και μπράβο σου που προσπαθείς και ρωτάς συμβουλές! Αν διαβάσεις τα δικά μου ποστ σε αυτό το θέμα, λίγες σελίδες πιο πριν θα δεις ότι είχα το ίδιο θέμα :καμια βοήθεια, πρέπει να καθαρίζω και μαγειρεύω μόνη μου και ταυτόχρονα να κρατάω ένα μωράκι που κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου.  Κι εγώ έχω περάσει 3 ώρες (με το ρολόι)  στον καναπέ με το μωρό αγκαλιά για να κοιμάται κι εγώ να λυσσαω της πείνας και να θέλω να πάω στη τουαλέτα. Τώρα που πέρασε το θυμάμαι με γέλια αλλά και θαυμάζω τον εαυτό μου που έκανε αυτή τη μικρή θυσία για να μην χαλάσω τον ύπνο από το λατρεμένο μου μωράκι. Πόσο σε καταλαβαίνω... Έχω λοιπόν να σου πω μπράβο! Και να σου πω την ταπεινή μου συμβουλή αφού σε μένα καλυτέρεψε η κατάσταση : πρωτα από όλα θα σου πω ότι ο δικός μου παιδίατρος σε όλη αυτή τη κατάσταση που κοιμόταν λίγο και περίεργες ώρες και δεν είχε "πρόγραμμα " και ήθελε μόνο στα χέρια μου μου έλεγε "καταρχάς υπομονή, θα περάσει, θα μεγαλώσει, θα φτιάξει από μόνο του τον ύπνο του. Στα προγράμματα δεν πιστεύω, είναι πιο απαρχαιωμενη άποψη, πλέον οι γιατροί ακολουθούν τα θέλω του μωρού. Όποτε θέλει να κοιμηθεί, όσο θέλει και όπως θέλει. Το  ίδιο ισχύει και για το φαγητό του. Εσύ απλά να το υποστηρίζεις. "  Επίσης, άσε για λίγο το μαγείρεμα και την καθαριότητα (εκτός από τα απαραίτητα για τον ιό, απολύμανση σε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά, πόμολα κλπ).  Δοκίμασε μήπως στο καρότσι κοιμάται με βόλτα μέσα στο σπίτι. Είναι το μόνο που βλέπω ότι δεν δοκίμασες, τα άλλα που διαβάζω τα δοκίμασες όλα. Και κάνε υπομονή λίγο ακόμα, θα φτιάξουν όλα. Αλήθεια. Σου στέλνω τα φιλιά μου και αγωνιστικούς χαιρετισμούς :)

2 ώρες πρίν, Sansa είπε:

@Eir_maΚαλημέρα κοριτσάκι μου.  Διάβασα την τελευταία σου ανάρτηση και στενοχωρήθηκα που έγραψες "Νοιώθω πραγματικά άχρηστη... ". Δεν είσαι καθόλου, είσαι μια καλή μανούλα όπως όλες και προσπαθείς για το παιδάκι σου. Όλα αυτά που κάνεις είναι σωστά. Και μπράβο σου που προσπαθείς και ρωτάς συμβουλές! Αν διαβάσεις τα δικά μου ποστ σε αυτό το θέμα, λίγες σελίδες πιο πριν θα δεις ότι είχα το ίδιο θέμα :καμια βοήθεια, πρέπει να καθαρίζω και μαγειρεύω μόνη μου και ταυτόχρονα να κρατάω ένα μωράκι που κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου.  Κι εγώ έχω περάσει 3 ώρες (με το ρολόι)  στον καναπέ με το μωρό αγκαλιά για να κοιμάται κι εγώ να λυσσαω της πείνας και να θέλω να πάω στη τουαλέτα. Τώρα που πέρασε το θυμάμαι με γέλια αλλά και θαυμάζω τον εαυτό μου που έκανε αυτή τη μικρή θυσία για να μην χαλάσω τον ύπνο από το λατρεμένο μου μωράκι. Πόσο σε καταλαβαίνω... Έχω λοιπόν να σου πω μπράβο! Και να σου πω την ταπεινή μου συμβουλή αφού σε μένα καλυτέρεψε η κατάσταση : πρωτα από όλα θα σου πω ότι ο δικός μου παιδίατρος σε όλη αυτή τη κατάσταση που κοιμόταν λίγο και περίεργες ώρες και δεν είχε "πρόγραμμα " και ήθελε μόνο στα χέρια μου μου έλεγε "καταρχάς υπομονή, θα περάσει, θα μεγαλώσει, θα φτιάξει από μόνο του τον ύπνο του. Στα προγράμματα δεν πιστεύω, είναι πιο απαρχαιωμενη άποψη, πλέον οι γιατροί ακολουθούν τα θέλω του μωρού. Όποτε θέλει να κοιμηθεί, όσο θέλει και όπως θέλει. Το  ίδιο ισχύει και για το φαγητό του. Εσύ απλά να το υποστηρίζεις. "  Επίσης, άσε για λίγο το μαγείρεμα και την καθαριότητα (εκτός από τα απαραίτητα για τον ιό, απολύμανση σε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά, πόμολα κλπ).  Δοκίμασε μήπως στο καρότσι κοιμάται με βόλτα μέσα στο σπίτι. Είναι το μόνο που βλέπω ότι δεν δοκίμασες, τα άλλα που διαβάζω τα δοκίμασες όλα. Και κάνε υπομονή λίγο ακόμα, θα φτιάξουν όλα. Αλήθεια. Σου στέλνω τα φιλιά μου και αγωνιστικούς χαιρετισμούς :)

Καλημέρα να είσαι καλά κοπέλα μου και σε χιλιοευχαριστω πραγματικά να ξέρεις με ηρεμησαν αρκετά αυτά που μου είπες. Αυτό με την τουαλέτα πόσο αλήθεια φτάνω πάντα σε σημείο να τα κάνω σχεδόν πάνω μου για να μην την ξυπνήσω... Χθες την έβαλα και στο καρότσι και βόλτες γύρω από το σπίτι αλλά και πάλι ενώ γλαρωνε άνοιγε κάθε δύο λεπτά το μάτι να δει αν έχω φύγει, πήγα να πάρω το τηλεκοντρόλ και ξύπνησε τελείως... Μου αρέσει που είμαστε όλοι μέρα μαζί και ας ήμαστε μόνες γιατί ο μπαμπάς μας δουλεύει και λείπει από το σπίτι όλη μέρα αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο γιαυτην. Τη λυπάμαι γιατί βλέπω ότι νυσταζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Όσο για το να αφήσω το μαγείρεμα μια κουβέντα είναι εμένα δεν με πειράζει αλλά ο άντρας μου πεινάει πολύ και θέλει αρκετό φαΐ χαχαχαχ. Πριν τον ιό παραγγέλναμε καμία φορά απέξω τώρα κόπηκαν και αυτά. Γενικά είναι δύσκολο να μην έχεις βοήθεια και μπράβο σου κι εσένα που τα κατάφερες, τις θαυμάζω τις κοπέλες που τα έχουν καταφέρει μόνες τους. Και πριν από όλα αυτά που γίνονται τώρα ακόμα και οι φίλες μου εξαφανιστηκαν ούτε να με δουν δεν ερχοντουσαν ποιος θέλει άλλωστε να περάσει το απόγευμα του με ένα μωρό που τσιριζει και με μια αλουστη αναμαλιασμενη με το στήθος έξω, πόσο μάλλον για μια βοήθεια ένα πιάτο φαγητό. Παράπονο τοχω... Τελοσπαντων θα τα καταφέρουμε και σευχαριστώ για την υποστήριξή το είχα ανάγκη... 

Just now, Eir_ma είπε:

Καλημέρα να είσαι καλά κοπέλα μου και σε χιλιοευχαριστω πραγματικά να ξέρεις με ηρεμησαν αρκετά αυτά που μου είπες. Αυτό με την τουαλέτα πόσο αλήθεια φτάνω πάντα σε σημείο να τα κάνω σχεδόν πάνω μου για να μην την ξυπνήσω... Χθες την έβαλα και στο καρότσι και βόλτες γύρω από το σπίτι αλλά και πάλι ενώ γλαρωνε άνοιγε κάθε δύο λεπτά το μάτι να δει αν έχω φύγει, πήγα να πάρω το τηλεκοντρόλ και ξύπνησε τελείως... Μου αρέσει που είμαστε όλοι μέρα μαζί και ας ήμαστε μόνες γιατί ο μπαμπάς μας δουλεύει και λείπει από το σπίτι όλη μέρα αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο γιαυτην. Τη λυπάμαι γιατί βλέπω ότι νυσταζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Όσο για το να αφήσω το μαγείρεμα μια κουβέντα είναι εμένα δεν με πειράζει αλλά ο άντρας μου πεινάει πολύ και θέλει αρκετό φαΐ χαχαχαχ. Πριν τον ιό παραγγέλναμε καμία φορά απέξω τώρα κόπηκαν και αυτά. Γενικά είναι δύσκολο να μην έχεις βοήθεια και μπράβο σου κι εσένα που τα κατάφερες, τις θαυμάζω τις κοπέλες που τα έχουν καταφέρει μόνες τους. Και πριν από όλα αυτά που γίνονται τώρα ακόμα και οι φίλες μου εξαφανιστηκαν ούτε να με δουν δεν ερχοντουσαν ποιος θέλει άλλωστε να περάσει το απόγευμα του με ένα μωρό που τσιριζει και με μια αλουστη αναμαλιασμενη με το στήθος έξω, πόσο μάλλον για μια βοήθεια ένα πιάτο φαγητό. Παράπονο τοχω... Τελοσπαντων θα τα καταφέρουμε και σευχαριστώ για την υποστήριξή το είχα ανάγκη... 

Με το να αφήσεις το φαγητό εννοώ : σαντσουιτς, πίτσες κατεψυγμένες, ζυμαρικά.. Ο, τι πιο εύκολο και γρήγορο για να μην κουράζεσαι και με το μαγείρεμα. Καταλαβαίνω γιατί κι εμένα τρώει πολύ αλλά συμβιβαστηκε με αυτά σε μεγάλες ποσότητες. Στη δύσκολη στιγμή φαίνονται όσοι μας αγαπάνε και μας βοηθάνε. Δεν πειράζει, μην στενοχωριέσαι, θα σε κάνει πιο δυνατή αυτή η κατάσταση και θα δεθείς πολύ με το παιδάκι σου. Επίσης πιστεύω ότι και ο άντρας κι όσοι το μάθουν θα σε θαυμάσουν που τα βγάζεις πέρα μόνη σου. Έτσι κι εγώ. Εντελώς μόνη, Ο σύζυγος λείπει 12 ώρες από το σπίτι. Θα τα καταφέρεις. Φαγητό + μαγείρεμα θα κάνεις τα βασικά!  Προέχει το μωρό και αμέσως μετά εσύ :) Θα φτιάξει ο ύπνος του μωρού, αλήθεια. Μην αγχώνεσαι για "πρόγραμμα " κλπ, είδες τι μου είπε ο δικός μου γιατρός. Και μην συγκρίνεσαι με άλλους, κακό κάνει στη ψυχολογία σου. Πολλά φιλιά 

Α, όσο για το αλουστη : έχω φτάσει και 2 βδομάδες (έχω ξηρά μαλλιά οπότε δεν λαδώνουν) :-P

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Eir_ma είπε:

23 ώρες πρίν, Eir_ma είπε:

Σευχαριστώ για την απάντηση!!! Δεν ξέρω εγώ δεν έχω πρόβλημα να κοιμάται στις 12 γτ κι εμείς τέτοια ώρα περίπου κοιμόμαστε αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο γιαυτην και εφόσον η γιατρός λέει ότι το πολύ 10 πρέπει να εχει πέσει για βράδυ τι προσπαθώ, αλλά χωρίς επιτυχία... Τελικά είναι στο παιδί τι θέλει μάλλον και όσο και να πιέσεις δεν αλλάζει κάτι... 

Είναι σίγουρα στο παιδί και όσο για το πρόγραμμα η αλήθεια είναι οτι όσο κι αν προσπαθείς θα καθιερώσει μονο του το δικό του πρόγραμμα αρκεί να αναγνωρίζεις τις ανάγκες του. Εννοώ οτι αν δεις οτι δυο τρεις ωρες μετά το πρωτο ξύπνημα νυσταζει, η έχει γκρίνια, τρίβει τα μάτια του κτλ τις επόμενες φορές μόλις δεις καποιο σημάδι παρτο στο δωμάτιο και χαλαρωστε ώστε να κοιμηθεί. Εγώ στον 6ο το καταφερα αυτό. Και μέχρι τότε προσπαθούσα να κάνω εγω το πρόγραμμα που νόμιζα οτι ηταν σωστο επειδή μου έλεγαν αλλες γνωστές μου "σούπερ" μαμαδες τι βολεψε αυτες! 

On 22/3/2020 at 1:00 ΜΜ, Eir_ma είπε:

Προσπαθώ αλλά μάταια, συνήθως μετά το πρωινό ξύπνημα θέλει να ξανακοιμηθει κατά τις 11 την αφηνω και μετά το μεσημέρι μια με δύο αλλά μόνο στην αγκαλιά μου άμα έχω χρόνο να κάτσω μια ώρα να την κρατάω. Ετσι και την αφήσω κάτω ξυπνάει αμέσως και μπορεί και να μην κοιμηθεί καθόλου μέσα στη μέρα. Κοιμόταν και κατά τις 7 το απόγευμα για μισή ωρίτσα πάλι φυσικά αγκαλια αλλά της το έκοψα για να κοιμάται λίγο πιο νωρίς το βράδυ. Τι πρόγραμμα να ακολουθήσω μήπως έχεις κάποια συμβουλή; 

Και ο δικός μου από νεογέννητος μέχρι να του περάσουν οι κολικοι κοιμόταν για βράδυ μετά τα μεσάνυχτα, ακόμα και δύο την νύχτα πηγαινε! Προσπάθησα να κάνω μία ρουτίνα που την ακολουθούσα κάθε βράδυ ώστε να ξέρει τα βήματα, μπάνιο, θηλασμός με κουνημα κ νάνι. Όταν ξυπνούσε είχα ελάχιστο φως, οι ρυθμοί του σπιτιού είχαν πέσει και δεν ενθάρρυνα παιχνίδια. Σταδιακά κοιμόταν καλύτερα αλλά δεν σου κρύβω ότι μου φαινόταν ακατόρθωτο στην αρχη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα και εγώ λίγο την γνώμη σας σαν πιο έμπειρες μανούλες μήπως καταλάβω τί φταίει και δεν μου κοιμάται ο μικρούλης μας.. Είναι 13 μηνών και από 6 μηνών κοιμάται σερι το βράδυ και μόνος του. Κάνει μπανάκι, πίνει το γάλα του και μετά κοιμάται στην κούνια μόνος του με τα νανουρίσματα του. Κατά διαστήματα, έχουμε ζήσει πολύ έντονα ξενύχτια και κλάμματα αλλά πάντα ήταν ή επειδή έβγαζε δοντάκια (τώρα έχουμε 10) ή επειδή περνούσε κάποιο άλμα ανάπτυξης. Εκεί χαλούσε το πρόγραμμα του ύπνου του για κάποιες μέρες και ήθελε να τον κοιμίζεις αγκαλιά αλλά μετά όταν περνούσε αυτή η φάση, έστρωνε πάλι η κατάσταση. Και πάμε στο παρόν.. έχουμε εδώ και 3 εβδομάδες που ξυπνάει κάθε βράδυ 2-3 φορές με κλάμματα. Την πρώτη εβδομάδα δεν κοιμόταν ούτε μέσα στη μέρα, ξαφνικά έτρωγε ελάχιστα (ενώ ποτέ δεν είχαμε θέμα με το φαγητό) και ξύπναγε τα βράδυα (αλλά λογικό γιατί πεινούσε). Την δεύτερη εβδομάδα έστρωσε και το φαγητό και ο μεσημεριανός του ύπνος αλλά από τότε δεν έχει στρώσει ο βραδυνός του και δεν ξέρω τί τον ενοχλεί. Κάποιες μέρες καταλάβαινα ότι τον ενοχλούσαν τα δοντάκια του αλλά τώρα δεν φαίνεται να πονάει άρα δεν νομίζω να είναι αυτό. Επίσης, δεν ξυπνάει για να φάει γιατί όντως δεν θέλει γάλα και τρώει καλά μέσα στη μέρα. όταν ξυπνήσει θέλει αγκαλιά. ή που θα τον πάρω αγκαλίτσα και θα ηρεμήσει και θα κοιμηθεί αμέσως ή αν δω ότι δεν κοιμάται (ενώ φαίνεται ότι νυστάζει) ξαπλώνω δίπλα του στο κρεβάτι που είναι απέναντι από την κούνια του και κάνω ότι κοιμάμαι και κοιμάται και εκείνος. άρα τί φταίει; νιώθει ανασφάλεια; θέλει παρέα; είναι άγχος αποχωρισμού; ή κάτι άλλο;

Να πω σε αυτό το σημείο ότι ετοιμάζεται να περπατήσει (άρα μήπως φταίει αυτό;;) και αυτά που έχουν αλλάξει αυτή την περίοδο είναι ότι δεν βγαίνουμε έξω λόγω κορονοϊού (μόνο στο μπαλκόνι), εγώ δουλεύω από το σπίτι (άρα βλεπόμαστε περισσότερο) και δεν πάει στους παππούδες (που τον κρατούσαν το πρωϊ που δούλευα). Να φταίει τίποτα από αυτά; πάντως μέσα στην μέρα είναι χαρούμενος, παίζει μια χαρά και δεν φαίνεται να έχει καποιο πρόβλημα.

Σας έχει συμβεί; έχετε κάποια σκέψη; μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός από υπομονή;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εφόσον με λίγη αγκαλια η αν κοιμηθείς απέναντι του κοιμαται, θα έλεγα ότι μάλλον το αγχος

Πολύ λογικό να έχει αποσυντονιστεί κ με τις αλλαγές λόγω του ιου

Μπορει να βλέπει κάποιο άσχημο όνειρο, αλλα γενικα είναι συχνό φαινόμενο μια ανησυχία στον υπνο στον χρονο, που συνδυάζεται κ με τις προσπάθειες για περπατημα

• 2 εβδομάδες μετά...

Ότι θα έγραφα κάτι σχετικό.

ειναι κοντά 8 μηνών και στους ημερήσιους 2-3 μέρες τώρα μας βγάζει το λάδι ας πούμε.

κοιμαται 2 φορές την ημέρα και ενώ νυσταζει θα τη βάλω κούνια ( κοιμάται μόνη της μετά από λίγα Χάδια) με το που βγω από το δωμάτιο να την αφήσω να ηρεμήσει όπως πάντα τσουπ σηκώνεται..

μπαινω αμέσως τη βάζω κάτω τη χαϊδεύω σκεπάζω κλπ κάθομαι λίγο στο καναπε δίπλα της βγαίνω έξω τσουπ όλο όρθια.

όλο αυτό μέχρι να βγω και να μείνει ξαπλωμένη κ επιτέλους να έχει κοιμηθεί.

τι φάση ;;;;

εβγαλε 2 δοντια κάποιες φορές φαίνεται ότι πονάει κ δίνω λίγο ντεπόν κ αμέσως ηρεμεί 

Παίζει άγχος άποχωρισμου;

παιζει ο εγκέφαλος να μη χαλαρώνει;

το βράδυ κοιμάται ευτυχώς 

το πρώτο μου παιδί αυτό το έπαθε εκεί 8 μηνών αλλά κράτησε μόνο 2 βραδιά.

να πω ότι κ ό μπαμπάς της όταν αναλαμβάνει τα ίδια του κάνει 

επισης να πω ότι μπορεί να σηκωθεί όρθια κι να κλαίει.μπαινουμε την ηρεμούμε και πάλι τα ίδια μέχρι να κοιμηθεί.εχω προσπαθήσει στην αγκαλιά μου αλλά εκεί μόνο ηρεμεί δε κοιμάται.

Επεξεργάστηκαν by Mummyof2

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Mummyof2 είπε:

Ότι θα έγραφα κάτι σχετικό.

ειναι κοντά 8 μηνών και στους ημερήσιους 2-3 μέρες τώρα μας βγάζει το λάδι ας πούμε.

κοιμαται 2 φορές την ημέρα και ενώ νυσταζει θα τη βάλω κούνια ( κοιμάται μόνη της μετά από λίγα Χάδια) με το που βγω από το δωμάτιο να την αφήσω να ηρεμήσει όπως πάντα τσουπ σηκώνεται..

μπαινω αμέσως τη βάζω κάτω τη χαϊδεύω σκεπάζω κλπ κάθομαι λίγο στο καναπε δίπλα της βγαίνω έξω τσουπ όλο όρθια.

όλο αυτό μέχρι να βγω και να μείνει ξαπλωμένη κ επιτέλους να έχει κοιμηθεί.

τι φάση ;;;;

εβγαλε 2 δοντια κάποιες φορές φαίνεται ότι πονάει κ δίνω λίγο ντεπόν κ αμέσως ηρεμεί 

Παίζει άγχος άποχωρισμου;

παιζει ο εγκέφαλος να μη χαλαρώνει;

το βράδυ κοιμάται ευτυχώς 

το πρώτο μου παιδί αυτό το έπαθε εκεί 8 μηνών αλλά κράτησε μόνο 2 βραδιά.

να πω ότι κ ό μπαμπάς της όταν αναλαμβάνει τα ίδια του κάνει 

επισης να πω ότι μπορεί να σηκωθεί όρθια κι να κλαίει.μπαινουμε την ηρεμούμε και πάλι τα ίδια μέχρι να κοιμηθεί.εχω προσπαθήσει στην αγκαλιά μου αλλά εκεί μόνο ηρεμεί δε κοιμάται.

Αρχικά χρόνια πολλά παντα υγεία! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Δε ξερω να σου βρω λυση σίγουρη, αλλά κι εμένα ειχε μια αναστάτωση αυτό το μήνα, τη Τετάρτη κλείνει 9 μηνων, ακόμα καμία φορά μας κάνει λίγο τον δύσκολο, σα να νυσταζει αλλά να μη θέλει να κοιμηθεί, μόλις παει να κοιμηθεί σηκώνεται κι εμένα. Υπομονή λοιπόν και περνάει. Βεβαια εγω τον κοιμιζω στο στήθος, αλλά και πάλι στον 8ο είναι το sleep regresion που λένε κι αυτό πρέπει να είναι. Επίσης εμείς δε βγάζουμε δόντια ακόμα αρα δεν πονάει. 

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών έχουμε δύο θέματα το πρώτο είναι ότι όλη μέρα νυστάζει τρώει την παίρνει ύπνος την βάζω να γευτεί κοιμισμένη και μετα απο 2 λεπτά το πολύ κουνάει χέρια πόδια ενώ κοιμάται και τρομάζει και ξυπνάει...δοκιμασα τα πάντα να την βάλω πλάγια να κοιμάται να ξαπλώνω δίπλα της τίποτα θα ξυπνήσει 5 6 φορες θα την κοίμησω ξανά και μετα θα κοιμηθεί κάνα μισάωρο και παλι τα ίδια ενώ την νύχτα κοιμάται μια χαρά...τι μου προτείνεται?

On 13/5/2020 at 1:15 ΠΜ, Λιανικ είπε:

Καλησπέρα έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών έχουμε δύο θέματα το πρώτο είναι ότι όλη μέρα νυστάζει τρώει την παίρνει ύπνος την βάζω να γευτεί κοιμισμένη και μετα απο 2 λεπτά το πολύ κουνάει χέρια πόδια ενώ κοιμάται και τρομάζει και ξυπνάει...δοκιμασα τα πάντα να την βάλω πλάγια να κοιμάται να ξαπλώνω δίπλα της τίποτα θα ξυπνήσει 5 6 φορες θα την κοίμησω ξανά και μετα θα κοιμηθεί κάνα μισάωρο και παλι τα ίδια ενώ την νύχτα κοιμάται μια χαρά...τι μου προτείνεται?

Προτεινω αρχικα να εκτιμησεις το οτι τη νυχτα κοιμαται πολυ, κατι που δεν ειναι καθολου συνηθισμενο για νεογεννητο :) Αυτα που γραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικα και τα κανουν το 90% των νεογεννητων. Κοιμουνται σχεδον ολη μερα και συνηθως μονο στην αγκαλια. Οσο μεγαλωνει θα κοιμαται περισσοτερο εκτος αγκαλιας. Δοκιμασε να την βαλεις να κοιμηθει σε υφασματινο μαρσιπο αγκαλιας (εμενα μονο εκει εκλεινε 2ωρα ο πρωτος μου) ή να την ξαπλωσεις μετα απο 20 λεπτα ή να βαλεις ενα μαξιλαρακι κατω απο τα ποδια, στον ποπο, ωστε να ειναι διπλωμενα και υπερυψωμενα. Επισης, σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο "Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας" (αν και εσενα κοιμαται τη νυχτα....ακομη :razz:) ωστε να καταλαβεις λιγο την φυσιολογια του υπνου των μωρων, τι θεωρειται φυσιολογικο, τι μπορεις να κανεις για να βοηθηθεις κλπ. Θεωρω πως ολοι οι νεοι γονεις πρεπει να διαβασουν αυτο το βιβλιο ωστε να μην εχουν πλασματικες προσδοκιες και αντιμετωπισουν το ζητημα με λανθασμενο τροπο.

Αν διαβασεις και τις προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις πολλες συμβουλες και εμπειριες!

On 13/5/2020 at 1:15 ΠΜ, Λιανικ είπε:

Κι εγώ όταν ηταν τόσο, έψαχνα απαντήσεις και λύσεις αλλά δεν υπάρχουν λύσεις σίγουρα. Θα ρυθμίσει μονο του το ωράριο του, ειτε θα κοιμάται όσο πάει και καλύτερα είτε θα συνεχίσει ετσι μέχρι ποτε(?) δε ξερω, διότι εμένα ακόμα κάνει τον πιο χάλια υπνο που υπάρχει(10 μηνων). . Χαλια για εμένα, αυτός υποθέτω μια χαρα περνάει συνέχεια με ένα βυζι στο στομα. Συγγνώμη που δε μπορώ να βοηθήσω αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι υπάρχουν πολλες που συμπασχουν. Πάντως όντως όπως σου είπαν δοκιμασε μαρσιπο,εμενα νε εσωσε. Κι αυτό που περιγράφεις το εκανε και πρωι και βράδυ σε μένα. 

Πάντως μια πολύ καλη συμβουλή που εχω πάρει από εδώ μεσα και σχεδόν καθε μερα την επαναλαμβάνω στον εαυτό μου είναι να μην εχω προσδοκιες μεγάλες, αλλά να κανω υπομονη, να συμφιλιωθω με το πρόγραμμά - ύπνο - συνήθειες του παιδιου μου και να πορευτω.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Προτεινω αρχικα να εκτιμησεις το οτι τη νυχτα κοιμαται πολυ, κατι που δεν ειναι καθολου συνηθισμενο για νεογεννητο :) Αυτα που γραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικα και τα κανουν το 90% των νεογεννητων. Κοιμουνται σχεδον ολη μερα και συνηθως μονο στην αγκαλια. Οσο μεγαλωνει θα κοιμαται περισσοτερο εκτος αγκαλιας. Δοκιμασε να την βαλεις να κοιμηθει σε υφασματινο μαρσιπο αγκαλιας (εμενα μονο εκει εκλεινε 2ωρα ο πρωτος μου) ή να την ξαπλωσεις μετα απο 20 λεπτα ή να βαλεις ενα μαξιλαρακι κατω απο τα ποδια, στον ποπο, ωστε να ειναι διπλωμενα και υπερυψωμενα. Επισης, σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο "Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας" (αν και εσενα κοιμαται τη νυχτα....ακομη :razz:) ωστε να καταλαβεις λιγο την φυσιολογια του υπνου των μωρων, τι θεωρειται φυσιολογικο, τι μπορεις να κανεις για να βοηθηθεις κλπ. Θεωρω πως ολοι οι νεοι γονεις πρεπει να διαβασουν αυτο το βιβλιο ωστε να μην εχουν πλασματικες προσδοκιες και αντιμετωπισουν το ζητημα με λανθασμενο τροπο.

Αν διαβασεις και τις προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις πολλες συμβουλες και εμπειριες!

Εγώ το παράγγειλα μόλις το βιβλίο :p και ας περιμένω δεύτερο μωράκι τώρα. Δεν πειράζει κάλιο αργά παρά ποτε :) να ρωτήσω κάτι για μαρσιπο ; Είχα δυο ένα της cico και άλλο ένα δεν θυμάμαι καν την εταιρία. Βόλεψαν για βόλτα μέσα για το σπίτι όχι κ τόσο. Τώρα σκέφτομαι για το δεύτερο μωρό να αγοράσω ένα μαρσιπο που έχω δει από το σαιτ αστερακι slings ένα ring sling συγκεκριμένα. Για να μπορεί άνετα να κοιμάται πάνω μου κ εγώ να μπορώ να κάνω καμία δουλειά. Γιατί θα έχω κ τον «μεγάλο» και θα είμαι μόνη μου. Έχεις άποψη για το συγκεκριμένο αν θα βολεύει ; 

Διαφημίσεις

Just now, Super.mum είπε:

Εγώ το παράγγειλα μόλις το βιβλίο :p και ας περιμένω δεύτερο μωράκι τώρα. Δεν πειράζει κάλιο αργά παρά ποτε :) να ρωτήσω κάτι για μαρσιπο ; Είχα δυο ένα της cico και άλλο ένα δεν θυμάμαι καν την εταιρία. Βόλεψαν για βόλτα μέσα για το σπίτι όχι κ τόσο. Τώρα σκέφτομαι για το δεύτερο μωρό να αγοράσω ένα μαρσιπο που έχω δει από το σαιτ αστερακι slings ένα ring sling συγκεκριμένα. Για να μπορεί άνετα να κοιμάται πάνω μου κ εγώ να μπορώ να κάνω καμία δουλειά. Γιατί θα έχω κ τον «μεγάλο» και θα είμαι μόνη μου. Έχεις άποψη για το συγκεκριμένο αν θα βολεύει ; 

Ειναι πολυ ωραιο το σλινγκ, ευκολο, γρηγορο κ δροσερο. Λιγο κουραστικο με βαρυ μωρο γτ οιανει στον εναν ωμο

Ειχα αστερακο, θα προτεινα καποια αλλη εταιρια απλα κ μονο λογω υφασματος. Δες πχ yaro, little frog, ειναι πολυ οικονομικα, αλλιως απειρες εταιριες

Είχα και τα δύο εγώ. . Ring με κούρασε πολύ κάποια φάση γιατί έπεφτε το βάρος σε έναν ώμο. ..πήραμε λοιπόν μει ται και καμιά σχέση!  Μεγάλωσε δύο μωρά πάνω μου τι σε βόλτες τι μέσα στο σπίτι τι σε παραλίες κτλ...Και τα παιδιά μου εχουν 14 μήνες διάφορα. .Οπότε φαντάσου πόσο σωτήριο ήταν. ..Ακόμη το έχω εύκαιρο για βόλτες που θέλουν πολύ περπάτημα σε περίπτωση που κουραστεί κάποιο. ...

Just now, vicky86 είπε:

Ειναι πολυ ωραιο το σλινγκ, ευκολο, γρηγορο κ δροσερο. Λιγο κουραστικο με βαρυ μωρο γτ οιανει στον εναν ωμο

Ειχα αστερακο, θα προτεινα καποια αλλη εταιρια απλα κ μονο λογω υφασματος. Δες πχ yaro, little frog, ειναι πολυ οικονομικα, αλλιως απειρες εταιριες

Σωστό αυτό με τον ένα ώμο δεν το είχα σκεφτεί ότι μετά γίνεται κουραστικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Just now, Fenia27 είπε:

Είχα και τα δύο εγώ. . Ring με κούρασε πολύ κάποια φάση γιατί έπεφτε το βάρος σε έναν ώμο. ..πήραμε λοιπόν μει ται και καμιά σχέση!  Μεγάλωσε δύο μωρά πάνω μου τι σε βόλτες τι μέσα στο σπίτι τι σε παραλίες κτλ...Και τα παιδιά μου εχουν 14 μήνες διάφορα. .Οπότε φαντάσου πόσο σωτήριο ήταν. ..Ακόμη το έχω εύκαιρο για βόλτες που θέλουν πολύ περπάτημα σε περίπτωση που κουραστεί κάποιο. ...

Αχααα ωραία αλλά κατά ποσό θα βόλευε και το mei tai από άποψη θηλασμού ; Όσο είναι νεογέννητο ας πούμε και θέλω να το έχω κ πάνω μου κ να θηλάσω Το μωρό κάπου έξω. Και σε τι ύφασμα να προτιμήσω κορίτσια σε βαμβάκι ; Η πιο ελαστικό ; Και κάτι ακόμα .. θα μπορώ να το δένω μόνη μου πάνω μου το μωρό ; 

πρίν από 53 λεπτά , Super.mum είπε:

Το ρινγκ σλινγ είναι πολύ βολικό για μικρό μωρό. Τον δεύτερο τον ειχα πολύ αλλά όσο μεγαλώνει και βαραίνει το μωρό μπορεί να πιανεσαι γιατί όπως ειπώθηκε όλο το βάρος πηγαίνει στον έναν ώμο. Αλλα το χρησιμοποίησα πολύ και μετά τους 4 μήνες αν ήταν να τον φορέσω για λίγο η οταν κάναμε μπάνιο στη θάλασσα. Μπορείς να δεις πληροφορίες στα αντίστοιχα θέματα μήπως βοηθηθεις να αποφασίσεις :

Αχααα ωραία αλλά κατά ποσό θα βόλευε και το mei tai από άποψη θηλασμού ; Όσο είναι νεογέννητο ας πούμε και θέλω να το έχω κ πάνω μου κ να θηλάσω Το μωρό κάπου έξω. Και σε τι ύφασμα να προτιμήσω κορίτσια σε βαμβάκι ; Η πιο ελαστικό ; Και κάτι ακόμα .. θα μπορώ να το δένω μόνη μου πάνω μου το μωρό ; 

Bεβαια, το meh tai βολευει στο θηλασμο (νομιζω οχι οσο το ring sling). Ειδικα αν εισαι εξω μπορεις να το κανεις και διακριτικα ανεβαζοντας λιγο το πανω υφασμα..Aπλα εμενα το meh tai απο asterakislings δεν μου φανηκε να κρατα σε καλη θεση τα ποδια, μου φαινοταν οτι τα ανοιγε υπερβολικα. Το ελαστικο υφασμα ειναι για νεογεννητα, αργοτερα δεν θεωρουνται ασφαλη ουτε βολικα. Καλυτερα προτιμησε βαμβακερο. Το meh tai ειναι το πιο ευκολο στο δεσιμο. Και το ring sling ειναι ευκολο, με λιγη εξασκηση θα μαθεις να το βαζεις σε 2 λεπτα.

Eχω και μηνυμα σε αποκρυψη που γραφω κι αλλα απλα περιμενει να εγκριθει.

Κι εμένα μ' έσωσε το mei tai, κι ακόμα μάς ξελασπώνει (7,5 μηνών). Τη θεωρώ από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει για το μωρό.

Δένεται πανεύκολα, μην ανησυχείς. Αστεράκι έχω κι εγώ. Δεν ξέρω τι παίζει με τις άλλες εταιρείες, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε πραγματικά στα αστεράκια είναι το after sales. Μιλάμε για φοβερή υποστήριξη, βίντεο, αναλυτικές οδηγίες... Έχουν και ομάδα στο φβ για ό,τι χρειαστείς.

Σωστό αυτό με τον ένα ώμο δεν το είχα σκεφτεί ότι μετά γίνεται κουραστικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Κ μαι ται έχω. Για μένα θηλαζεις πανευκολα, απλα το βάζεις λιγο πιο χαμηλά. Αλλα το θεωρώ πολύ πιο ζεστό από το ρινγκ

Αν πας σε αυτην την επιλογή δες ραπ ται, που έχει πιο φαρδιές τιραντες κ μακριές, κ προσαρμόζει το ύφασμα με κορδονάκια συνηθως, σε πολύ μωρακια. Ενω τα αστεράκια, έχουν αυτό το κακό, δ μαζεύει το υφασμα

Πχ fidella έχει αρκετά δροσερά βαμβακερά υφάσματα, η LIMAS επίσης, didymos νομιζω εχει κ λεπτά υφάσματα, κ diva Di milano νομιζω εχει κ με λινό κ μπαμπού που ειναι πιο δροσερα

18 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Εγω από αστερακι εχω εναν εργονομικό μαρσιπο με κλιπς,τον lunadream. Δε βολευει τοσο για νεογέννητο μεσα στο σπίτι, αλλά μετα απο 2-3 μηνων εμένα με βολεψε παρα πολύ. Τωρα τον χρησιμοποιώ πολύ για βόλτα και θα τον χρησιμοποιώ απο ότι φαίνεται. Για νεογέννητο πάντως εγώ θα επέλεγα mei tai, στο δεύτερο σίγουρα θα πάρω. 

On 15/5/2020 at 12:53 ΠΜ, Sentir...natureza είπε:

Το ρινγκ σλινγ είναι πολύ βολικό για μικρό μωρό. Τον δεύτερο τον ειχα πολύ αλλά όσο μεγαλώνει και βαραίνει το μωρό μπορεί να πιανεσαι γιατί όπως ειπώθηκε όλο το βάρος πηγαίνει στον έναν ώμο. Αλλα το χρησιμοποίησα πολύ και μετά τους 4 μήνες αν ήταν να τον φορέσω για λίγο η οταν κάναμε μπάνιο στη θάλασσα. Μπορείς να δεις πληροφορίες στα αντίστοιχα θέματα μήπως βοηθηθεις να αποφασίσεις :

Ευχαριστώ πολύ πολύ :) είσαι τέλεια 

Τα asteraki γενικά είναι καλά, ενώ τα Chicco κλπ δεν είναι πάντα μελετημένα για τα ισχία. Εμένα μου έδωσαν ρινγκ σλινγκ και μει ται. Το ρινγκ σλινγκ τελικά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, γιατί εχει περιπλοκο δέσιμο κι έτσι αφού είχα και μει ται το προτίμησα για να μην ψάχνομαι με το άλλο. Γενικά όμως δεν χρησιμοποιήσαμε πολύ μάρσιπο, δηλαδή είναι ενός έτους κ δεν νομίζω να το έχω βάλει πάνω από 15-20 φορές, κι αυτές μέσα στο σπίτι σε συνθήκες γκρίνιας. Έξω μόνο 2-3 φορές σε κάποιο μαγαζί.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...