Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

18 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εμείς δεν το ψαξαμε τόσο πολυ, πήρα μία απλή ηχητική ενδοεπικοινωνια απ το Λητω. Προς το παρόν δεν σκοπεύω να την αλλάξω αλλα αν χρειαστεί θα ήθελα να πάρω κάποια με κάμερα. Αυτες οι συσκευες που συνδέονται με το κινητό ακούγονται βολικες κ εξυπηρετικες για όσους το χρησιμοποιούν αρκετά.  Εγώ ξεχναω πως έχω κινητό πολλές φορές! :lol: 

Και πολύ καλά κάνεις. Πιστεύω ότι υπερβάλλω κι εγώ. Το μόνο που δε θεωρώ υπερβολή είναι το fever scout αν το γράφω σωστά το θερμόμετρο. Πρόλαβε και αρρώστησε και η ανιψιά μου και αποδεικνύεται αξία ανεκτίμητη λέει η ξαδέλφη μου. Πολύ ακριβές και με ειδοποιήσεις. Ελπίζω να μην το χρειαστώ άμεσα.

Αυτό με το να κοιμάμαι διακεκομμένα δίωρα ξέρετε πότε σταματάει γιατί αρχίζω και τα παίζω; :shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 5/3/2020 at 2:38 ΜΜ, marina87 είπε:

Και πολύ καλά κάνεις. Πιστεύω ότι υπερβάλλω κι εγώ. Το μόνο που δε θεωρώ υπερβολή είναι το fever scout αν το γράφω σωστά το θερμόμετρο. Πρόλαβε και αρρώστησε και η ανιψιά μου και αποδεικνύεται αξία ανεκτίμητη λέει η ξαδέλφη μου. Πολύ ακριβές και με ειδοποιήσεις. Ελπίζω να μην το χρειαστώ άμεσα.

Αυτό με το να κοιμάμαι διακεκομμένα δίωρα ξέρετε πότε σταματάει γιατί αρχίζω και τα παίζω; :shock:

Εννοείς πως ξυπνάς για να ταισεις το μωρό ή ξυπνά μόνο του κάθε δύο ώρες?

On 7/3/2020 at 11:51 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Εννοείς πως ξυπνάς για να ταισεις το μωρό ή ξυπνά μόνο του κάθε δύο ώρες?

Ξυπνάω για τάισμα και με όλη τη διαδικασία ρεψιμο κλπ δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ καθόλου. :blink:

2 ώρες πρίν, marina87 είπε:

Ξυπνάω για τάισμα και με όλη τη διαδικασία ρεψιμο κλπ δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ καθόλου. :blink:

Παιδίατρος έχει δει το μωρο στο σπίτι? Εκείνος θα σε καθοδηγήσει για το πότε σταματάμε να ξυπνάμε τα μωρά την νύχτα για γάλα γιατί κάθε παιδι έχει διαφορετικές ανάγκες. 

και μας ρε παιδια...60 ημερων τωρα..αυξησαμε την ποσοτητα που πινει στα 150 μλ

βεβαια το κουτι λεει για 180 απο τον τριτο μηνα

να το δοκιμασουμε? παντα αφηνει υπολοιπο

ξυπναει στις 2 ωρες...στην 3η τρωει..μετα απο μια ωρα κοιμαται αφου ρευτει...και παλι απο την αρχη

χτες βραδυ εφαγε 11, μετα 2 μετα 5 και 7 ξυπνησε παλι...με το ζορι κοιμηθηκε ως τις 7.45 πχ

Διαφημίσεις

Just now, Stakiss είπε:

και μας ρε παιδια...60 ημερων τωρα..αυξησαμε την ποσοτητα που πινει στα 150 μλ

βεβαια το κουτι λεει για 180 απο τον τριτο μηνα

να το δοκιμασουμε? παντα αφηνει υπολοιπο

ξυπναει στις 2 ωρες...στην 3η τρωει..μετα απο μια ωρα κοιμαται αφου ρευτει...και παλι απο την αρχη

χτες βραδυ εφαγε 11, μετα 2 μετα 5 και 7 ξυπνησε παλι...με το ζορι κοιμηθηκε ως τις 7.45 πχ

Να πω κ γω τον πόνο μου; σε τρεις μέρες η μπέμπα μου γίνεται 3 μηνων. Από την αρχή δεν κοιμόταν μέσα σρη μέρα.το βράδυ κοιμάται ένα τρίωρο, μέρα ξυπνάει στο δίωρο, ξανά στο δίωρο, μπορεί κ νωρίτερα. Μερα τις 3-4 τ βράδυ είναι πολύ ανήσυχη. Κουνιέται πάρα πολύ, κάνει ήχους, γκρινιάζει. Θηλάζουμε αλλά τώρα τελευταία δίνω λίγο συμπλήρωμα τ βράδυ αλλά κ πάλι δεν άλλαξε κάτι. Μέσα στη μέρα ελάχιστο ύπνο. Νιώθω ότι νυσταζει από τη γκρίνια που έχει, θέλει περπάτημα κ αγκαλιά. Αν κάτσω κλαίει... Είναι πολύ δύσκολη στον ύπνο κ γω πτώμα γτ δεν έχω βοήθεια. Οκ ν ξυπνάει ανά δύο τρεις ώρες ν φάει αλλά στον ενδιάμεσο ειβαι τόσο ανήσυχη που ούτε αυτή κοιμάται ούτε εγώ γτ κάνουμε συγκομιση.καμια ιδέα; 

εμεις σωθηκαμε με το καθισμα αυτοκινητου-ριλαξ

εκει μεσα κοιμαται σιγουρα 2 ωρες μεσα στη μερα

απορροφητηρας, η white sounds στο κινητο βαζεις? 

τελικα και μας με μεγαλυτερη ποσοτητα γαλακτος κοιμηθηκε χτες σερι 6 ωρες 

μηπως δε χορταινει εσενα?

20 ώρες πρίν, Vespa33 είπε:

Από την αρχή δεν κοιμόταν μέσα σρη μέρα.το βράδυ κοιμάται ένα τρίωρο, μέρα ξυπνάει στο δίωρο, ξανά στο δίωρο, μπορεί κ νωρίτερα. Μερα τις 3-4 τ βράδυ είναι πολύ ανήσυχη. Κουνιέται πάρα πολύ, κάνει ήχους, γκρινιάζει.

Ετσι έκανε και ο μπέμπης μου. Ήταν πολύ ανήσυχος και στεναχωριομουμ που δε ξεκουράζεται. Δε μπορεσα να κάνω κάτι, τηρουσα ρουτίνα κτλ αλλά πάντα έτσι ειδικά όταν πέρναγε αλματα γινόταν ακόμα χειρότερο. Τώρα είναι 7μιση μηνων και ακόμα ξυπνάει μεσα στη νύχτα και δεν τον βλέπω να το κοβει αλλά είναι πιο ήρεμος οσο κοιμαται. Η εξήγηση μου για το δικό μου το μωρό είναι ότι λογω που κοιμοταν ελαφριά ήταν ευαίσθητο στους ήχους ακόμα και στο τριψιμο του σεντονιου, ειχε αερια ή ήθελε να κάνει κακα, επισης εγώ τον θηλαζω και επειδή στην αρχη για να βεβαιωθώ ότι πινει αρκετά και για να εδραιωθει ο θηλασμος τον είχα συνέχεια στο στήθος και του άρεσε μετα ηρεμουσε μονο εκεί και κανονια να πέφτανε δεν χαμπαριαζε. Βέβαια έχουν και την ιδιοσυγκρασια τους το κάθε παιδί. 

20 ώρες πρίν, Vespa33 είπε:

τελευταία δίνω λίγο συμπλήρωμα τ βράδυ αλλά κ πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Συμπλήρωμα του έδωσες για να κοιμηθεί καλύτερα; δε νομίζω να βοηθήσει μονο αν σκοπεύεις να σταματήσεις το θηλασμό θα βοηθήσει.

Απο ότι κατάλαβα δεν έχει κολικούς, μήπως αυτη η ανησυχία είναι τα αερια και το εντερακι του γενικοτερα; στο αυτοκίνητο κοιμαται ήρεμα; δοκίμασε και τους λευκούς ηχους που σου πρότειναν εμενα παντως δε μου δούλεψε αυτο. 

Υπομονή μονο θα περάσουν γρήγορα αυτες οι μέρες, εγω τις λησμονω. 

Κορίτσια μου νομίζω πως είναι στο μωρό,Ο δικός μου είναι 9,5 μηνών και ακόμη ξυπνάει το βράδυ,δεν θηλασα από την αρχή ήξερα πόσο τρώει και όμως μέχρι τον 5 ξυπναγε κάθε  τρεις ώρες για να φάει δεν ισχύει ότι με τη φόρμουλα χορταίνουν καλύτερα 

Just now, Mikraki2207 είπε:

Ετσι έκανε και ο μπέμπης μου. Ήταν πολύ ανήσυχος και στεναχωριομουμ που δε ξεκουράζεται. Δε μπορεσα να κάνω κάτι, τηρουσα ρουτίνα κτλ αλλά πάντα έτσι ειδικά όταν πέρναγε αλματα γινόταν ακόμα χειρότερο. Τώρα είναι 7μιση μηνων και ακόμα ξυπνάει μεσα στη νύχτα και δεν τον βλέπω να το κοβει αλλά είναι πιο ήρεμος οσο κοιμαται. Η εξήγηση μου για το δικό μου το μωρό είναι ότι λογω που κοιμοταν ελαφριά ήταν ευαίσθητο στους ήχους ακόμα και στο τριψιμο του σεντονιου, ειχε αερια ή ήθελε να κάνει κακα, επισης εγώ τον θηλαζω και επειδή στην αρχη για να βεβαιωθώ ότι πινει αρκετά και για να εδραιωθει ο θηλασμος τον είχα συνέχεια στο στήθος και του άρεσε μετα ηρεμουσε μονο εκεί και κανονια να πέφτανε δεν χαμπαριαζε. Βέβαια έχουν και την ιδιοσυγκρασια τους το κάθε παιδί. 

Συμπλήρωμα του έδωσες για να κοιμηθεί καλύτερα; δε νομίζω να βοηθήσει μονο αν σκοπεύεις να σταματήσεις το θηλασμό θα βοηθήσει.

Απο ότι κατάλαβα δεν έχει κολικούς, μήπως αυτη η ανησυχία είναι τα αερια και το εντερακι του γενικοτερα; στο αυτοκίνητο κοιμαται ήρεμα; δοκίμασε και τους λευκούς ηχους που σου πρότειναν εμενα παντως δε μου δούλεψε αυτο. 

Υπομονή μονο θα περάσουν γρήγορα αυτες οι μέρες, εγω τις λησμονω. 

Τον θηλασμο θα τον διακοψω στον 6ο μηνα,ετσι εχω αποφασισει οποτε θελω να μαθαινει στο μπιμπερο

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Vespa33 είπε:

Να πω κ γω τον πόνο μου; σε τρεις μέρες η μπέμπα μου γίνεται 3 μηνων. Από την αρχή δεν κοιμόταν μέσα σρη μέρα.το βράδυ κοιμάται ένα τρίωρο, μέρα ξυπνάει στο δίωρο, ξανά στο δίωρο, μπορεί κ νωρίτερα. Μερα τις 3-4 τ βράδυ είναι πολύ ανήσυχη. Κουνιέται πάρα πολύ, κάνει ήχους, γκρινιάζει. Θηλάζουμε αλλά τώρα τελευταία δίνω λίγο συμπλήρωμα τ βράδυ αλλά κ πάλι δεν άλλαξε κάτι. Μέσα στη μέρα ελάχιστο ύπνο. Νιώθω ότι νυσταζει από τη γκρίνια που έχει, θέλει περπάτημα κ αγκαλιά. Αν κάτσω κλαίει... Είναι πολύ δύσκολη στον ύπνο κ γω πτώμα γτ δεν έχω βοήθεια. Οκ ν ξυπνάει ανά δύο τρεις ώρες ν φάει αλλά στον ενδιάμεσο ειβαι τόσο ανήσυχη που ούτε αυτή κοιμάται ούτε εγώ γτ κάνουμε συγκομιση.καμια ιδέα; 

Βόλτα με καρότσι έξω έχεις δοκιμασει; εμένα αυτό με εσωσε. παρατήρησα α περίπου ποτέ άρχιζε το κλάμα, κ κανόνιζαν λίγο πριν να βγαίνουμε έξω. κάναμε γύρους, κοιμόταν κ τον ξαναβάζα μεσα, ετσι κοιμοταν απο μιση εως μιαμιση ωρα. βεβαια δεν ξερω που μενεις κ αν πρακτικα σε βολευει αυτο, εγώ μένω σε ισόγειο σχεδόν εξοχικά κ ήταν πανεύκολο. αλλά ακόμα κ αν δεν μπορείς να το κανείς πολλές φορές τη μερα, μπορείς να κανονίζεις μια μεγάλη βόλτα, κ μόλις κοιμηθεί να κάτσεις κάπου  να πιεις ένα καφέ ή να κανείς ψώνια ή να δεις μια φίλη κ έτσι να αδειάσει λίγο το κεφάλι σου τουλάχιστον. 

On 9/3/2020 at 4:53 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Παιδίατρος έχει δει το μωρο στο σπίτι? Εκείνος θα σε καθοδηγήσει για το πότε σταματάμε να ξυπνάμε τα μωρά την νύχτα για γάλα γιατί κάθε παιδι έχει διαφορετικές ανάγκες. 

Ναι, καλά είναι μικρούλης ακόμα και το βράδυ το πήγε και στο τετράωρο στο τάισμα αλλά τώρα έχει ξεκινήσει κάτι πονάκια και έχει γκρίνια. Το ξενύχτι όπως και να χει δεν το γλιτώνω. Απλά υπάρχει συσσωρευμένη κούραση, είμαστε και κλεισμένοι μέσα λόγω ιού..

αυτο

χτες υπνο ολη μερα και το βραδυ φαι 8, 11, 2, 5 και 7 ξυπνημα...σερνομαστε ..τι να κανουμε να δωσουμε εξτρα 30 μλ οπως προχτες μπας και κοιμαται 5ωρο?

να μενει στα χερια περισσοτερο ξυπνιος μες τη μερα?

23 ώρες πρίν, marina87 είπε:

Ναι, καλά είναι μικρούλης ακόμα και το βράδυ το πήγε και στο τετράωρο στο τάισμα αλλά τώρα έχει ξεκινήσει κάτι πονάκια και έχει γκρίνια. Το ξενύχτι όπως και να χει δεν το γλιτώνω. Απλά υπάρχει συσσωρευμένη κούραση, είμαστε και κλεισμένοι μέσα λόγω ιού..

2 ώρες πρίν, Stakiss είπε:

αυτο

χτες υπνο ολη μερα και το βραδυ φαι 8, 11, 2, 5 και 7 ξυπνημα...σερνομαστε ..τι να κανουμε να δωσουμε εξτρα 30 μλ οπως προχτες μπας και κοιμαται 5ωρο?

Κορίτσια οι περισσότερες έχουμε περάσει τα ίδια και καταλαβαίνουμε την κούραση, την αϋπνία, την κλεισούρα. Υπομονή και σε λίγο καιρό θα αλλάξουν συνήθειες τα μικρουλια σας. Πραγματικα τα πράγματα θα καλυτερευσουν, οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι αλλά τελικά περνούν! 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Κορίτσια οι περισσότερες έχουμε περάσει τα ίδια και καταλαβαίνουμε την κούραση, την αϋπνία, την κλεισούρα. Υπομονή και σε λίγο καιρό θα αλλάξουν συνήθειες τα μικρουλια σας. Πραγματικα τα πράγματα θα καλυτερευσουν, οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι αλλά τελικά περνούν! 

Συμφωνω απολυτα

Επισης @Stakiss φαίνεται ότι δ εχει διαχωριστεί η μέρα με την νύχτα. Είναι μικρό για να έχει γίνει ήδη τελειως, απλα εστιάστε σε αυτο

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Stakiss είπε:

αυτο

ναι Να προσπαθήσετε να τον κρατάτε ξύπνιο μέσα στην μέρα όσο μπορείτε και όταν βραδιάζει να οργανώσετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο ώστε να καταλαβαίνει ότι τώρα είναι ώρα για νάνι. Εμένα τουλάχιστον αυτό έπιανε. Πάντως και τις ώρες που γράφεις ότι ξυπναει το βράδι μου φαίνεται πολύ καλά :p μακάρι κ εμένα να ήταν έτσι. Υπομονή όσο μπορείτε και προγραμμα. Λατρεύω το προγραμμα Και μάλλον και τα μωρά ,για μένα ήταν ότι καλύτερο να φτιάξω προγραμμα στο μωρό. Ύπνο πάντα σχεδων κάθε μέρα την ίδια ώρα , με τις ίδιες συνήθειες πιο πριν (πχ μπανάκι, μασαζακι , χαλαρή μουσική , χαμηλός φωτισμός ) μέσα στην μέρα πάλι προγραμμα με τον ύπνο. Λίγο το πρωί , λίγο το μεσημεράκι , μετά νωρίς το απόγευμα. Σιγά σιγά θα συνηθησει σε κάποιους ρυθμούς. Θα το βρείτε κ εσείς μαζί του ότι σας ταιριάζει καλύτερα. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα μανούλες, έχω ένα κοριτσάκι 4,5 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον ύπνο γενικά δεν την παίρνει καθόλου εύκολα. Μέσα στη μέρα δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί πουθενά αλλού εκτός από την αγκαλιά μου και με το που την αφηνω στο λίκνο ξυπνάει και ας είμαι δίπλα της. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορούσα να την κρατήσω αγκαλιά πολλές ώρες για να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα και έμεινε ξύπνια. Το βράδυ την αφηνω να κοιμηθεί στο λίκνο για να κοιμάμαι κι εγώ κάποιες ώρες αναγκαστικά. Μόνο που και πάλι ξυπνάει και κλαίει, την ξαναπαίρνω αγκαλιά κοιμάται την αφηνω ξυπνάει... Έχω δοκιμάσει ακόμα και να την αφήσω να κλάψει μια μέρα αλλά είχε φτάσει μισάωρο και ακόμα έκλαιγε, τη λυπήθηκα και την πήρα αγκαλιά. Ξέρει καμία πιο έμπειρη να μου πει πως θα την καταφέρω να μάθει να κοιμάται στο λίκνο; επίσης έχουμε ένα άλλο θέμα... Δεν κοιμάται πριν τις 12 ο, τι ώρα και να την σηκώνω το πρωι. Βέβαια όταν την παίρνει ο ύπνος κοιμάται ένα δώδεκαωρο με δύο τρεις φορές ενδιάμεσα που ξυπνάει για να φάει και ξανακοιμαται κατευθείαν. Αλλά με φόβισε η γιατρός που μου είπε ότι πρεπει να κοιμάται 10 με 2 το βράδυ σίγουρα γτ είναι η ώρα που εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη. Τι πρόγραμμα να ακολουθήσω για να κοιμάται νωρίτερα; θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. 

16 ώρες πρίν, Eir_ma είπε:

Καλησπέρα μανούλες, έχω ένα κοριτσάκι 4,5 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον ύπνο γενικά δεν την παίρνει καθόλου εύκολα. Μέσα στη μέρα δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί πουθενά αλλού εκτός από την αγκαλιά μου και με το που την αφηνω στο λίκνο ξυπνάει και ας είμαι δίπλα της. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορούσα να την κρατήσω αγκαλιά πολλές ώρες για να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα και έμεινε ξύπνια. Το βράδυ την αφηνω να κοιμηθεί στο λίκνο για να κοιμάμαι κι εγώ κάποιες ώρες αναγκαστικά. Μόνο που και πάλι ξυπνάει και κλαίει, την ξαναπαίρνω αγκαλιά κοιμάται την αφηνω ξυπνάει... Έχω δοκιμάσει ακόμα και να την αφήσω να κλάψει μια μέρα αλλά είχε φτάσει μισάωρο και ακόμα έκλαιγε, τη λυπήθηκα και την πήρα αγκαλιά. Ξέρει καμία πιο έμπειρη να μου πει πως θα την καταφέρω να μάθει να κοιμάται στο λίκνο; επίσης έχουμε ένα άλλο θέμα... Δεν κοιμάται πριν τις 12 ο, τι ώρα και να την σηκώνω το πρωι. Βέβαια όταν την παίρνει ο ύπνος κοιμάται ένα δώδεκαωρο με δύο τρεις φορές ενδιάμεσα που ξυπνάει για να φάει και ξανακοιμαται κατευθείαν. Αλλά με φόβισε η γιατρός που μου είπε ότι πρεπει να κοιμάται 10 με 2 το βράδυ σίγουρα γτ είναι η ώρα που εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη. Τι πρόγραμμα να ακολουθήσω για να κοιμάται νωρίτερα; θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. 

Ακολουθεις κάποια ρουτίνα προ ύπνου? Τι ώρα είναι ο τελευταίος ύπνος μέσα στην μερα? 

18 ώρες πρίν, Eir_ma είπε:

Σίγουρα υπάρχουν πιο εμπειρες απο εμενα να σε βοηθήσουν. Εγώ θα σου πω υπομονή και προσπάθησε να κατανοήσεις το παιδάκι σου, δε στο λεω εκ του ασφαλους κι εγώ έτσι την έβγαλα, ολη μέρα αγκαλιά και στήθος, ύπνος μεσα στη μέρα δεν υπήρχε και αν κοιμοταν αγκαλιά μου τον αφηνα κατω και άνοιγε το μάτι γαρίδα. Αυτό που θα αλλαζα τώρα είναι να τον αφηνα λίγο παραπάνω κατω με μούσκουλα ή στο ρηλαξ ακόμα κι ας γκρίνιαζε, διαβασα ότι το δοκιμασες αλλά δε νομίζω να υπάρχει μαγικό κόλπο για να σταματήσει να θελει να είναι στην αγκαλιά σου μονο υπομονή. Επίσης μου φάνηκε υπερβολική η γιατρος σου, δηλαδή άλλα παιδιά που κοιμοντουσαν μετά τις 12 δεν μεγάλωσαν; ο ύπνος θρέφει τα παιδιά το ξέρουμε αλλά εντάξει είναι σε μια φάση που ακόμα δεν έχει βρει το πρόγραμμα του, υπάρχουν και παιδιά που κοιμούνται 9-10 εως και το πρωί αλλα δε νομίζω οτι αυτά τα παιδιά είναι ο κανόνας. 

19 ώρες πρίν, Eir_ma είπε:

Κοριτσακι μου θα σε απογοητευσω ομως δεν πιστευω πως μπορεις να κανεις και πολλα. Η μεγαλη μου κορη ως νεογεννητο δεν συμπληρωνε πανω απο 5 ωρες υπνο την ημερα, διακεκομενο φυσικα και εννοειται πανω σε καποιον. Και ξαφνικα, 4 μερες πριν γινει 2 μηνων κοιμηθηκε 9-9 σερι. Δυσκολευομουν να την κοιμισω το βραδυ αλλα ξυυπνουσε το βραδυ μονο αν ηταν αρρωστη, και πραγματικα πιστευα πως ολο αυτο ηταν δικο μου κατορθωμα και το επαιζα εξυπνη και εδινα και συμβουλες! Και μετα ηρθε ο δευτερος ο οποιος ηταν το εντελως αντιθετο! Κοιμοταν ολη μερα αλλα το βραδυ ξυπναγε σχεδον καθε μια ωρα. Κοιμοταν απο μονος του πολυ νωρις, απο τις 8 και ξυπναγε για πρωι απο τις 6!! Καταφερε να ξυπναει εως 2 φορες τη νυχτα μετα το χρονο οταν προσθεσα κανονικο βραδινο γευμα!! Και φυσικα ολα αυτα αλλαζουν ξανα και επαναπρογραμματιζονταο γυρω στους 18 μηνες!! Οποτε θεωρω ειναι στο παιδι και δεν μπορεις να κανεις και πολλα..

13 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Ακολουθεις κάποια ρουτίνα προ ύπνου? Τι ώρα είναι ο τελευταίος ύπνος μέσα στην μερα? 

Προσπαθώ αλλά μάταια, συνήθως μετά το πρωινό ξύπνημα θέλει να ξανακοιμηθει κατά τις 11 την αφηνω και μετά το μεσημέρι μια με δύο αλλά μόνο στην αγκαλιά μου άμα έχω χρόνο να κάτσω μια ώρα να την κρατάω. Ετσι και την αφήσω κάτω ξυπνάει αμέσως και μπορεί και να μην κοιμηθεί καθόλου μέσα στη μέρα. Κοιμόταν και κατά τις 7 το απόγευμα για μισή ωρίτσα πάλι φυσικά αγκαλια αλλά της το έκοψα για να κοιμάται λίγο πιο νωρίς το βράδυ. Τι πρόγραμμα να ακολουθήσω μήπως έχεις κάποια συμβουλή; 

11 ώρες πρίν, Mikraki2207 είπε:

Σίγουρα υπάρχουν πιο εμπειρες απο εμενα να σε βοηθήσουν. Εγώ θα σου πω υπομονή και προσπάθησε να κατανοήσεις το παιδάκι σου, δε στο λεω εκ του ασφαλους κι εγώ έτσι την έβγαλα, ολη μέρα αγκαλιά και στήθος, ύπνος μεσα στη μέρα δεν υπήρχε και αν κοιμοταν αγκαλιά μου τον αφηνα κατω και άνοιγε το μάτι γαρίδα. Αυτό που θα αλλαζα τώρα είναι να τον αφηνα λίγο παραπάνω κατω με μούσκουλα ή στο ρηλαξ ακόμα κι ας γκρίνιαζε, διαβασα ότι το δοκιμασες αλλά δε νομίζω να υπάρχει μαγικό κόλπο για να σταματήσει να θελει να είναι στην αγκαλιά σου μονο υπομονή. Επίσης μου φάνηκε υπερβολική η γιατρος σου, δηλαδή άλλα παιδιά που κοιμοντουσαν μετά τις 12 δεν μεγάλωσαν; ο ύπνος θρέφει τα παιδιά το ξέρουμε αλλά εντάξει είναι σε μια φάση που ακόμα δεν έχει βρει το πρόγραμμα του, υπάρχουν και παιδιά που κοιμούνται 9-10 εως και το πρωί αλλα δε νομίζω οτι αυτά τα παιδιά είναι ο κανόνας. 

Σευχαριστώ για την απάντηση!!! Δεν ξέρω εγώ δεν έχω πρόβλημα να κοιμάται στις 12 γτ κι εμείς τέτοια ώρα περίπου κοιμόμαστε αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο γιαυτην και εφόσον η γιατρός λέει ότι το πολύ 10 πρέπει να εχει πέσει για βράδυ τι προσπαθώ, αλλά χωρίς επιτυχία... Τελικά είναι στο παιδί τι θέλει μάλλον και όσο και να πιέσεις δεν αλλάζει κάτι... 

11 ώρες πρίν, CMES είπε:

Κοριτσακι μου θα σε απογοητευσω ομως δεν πιστευω πως μπορεις να κανεις και πολλα. Η μεγαλη μου κορη ως νεογεννητο δεν συμπληρωνε πανω απο 5 ωρες υπνο την ημερα, διακεκομενο φυσικα και εννοειται πανω σε καποιον. Και ξαφνικα, 4 μερες πριν γινει 2 μηνων κοιμηθηκε 9-9 σερι. Δυσκολευομουν να την κοιμισω το βραδυ αλλα ξυυπνουσε το βραδυ μονο αν ηταν αρρωστη, και πραγματικα πιστευα πως ολο αυτο ηταν δικο μου κατορθωμα και το επαιζα εξυπνη και εδινα και συμβουλες! Και μετα ηρθε ο δευτερος ο οποιος ηταν το εντελως αντιθετο! Κοιμοταν ολη μερα αλλα το βραδυ ξυπναγε σχεδον καθε μια ωρα. Κοιμοταν απο μονος του πολυ νωρις, απο τις 8 και ξυπναγε για πρωι απο τις 6!! Καταφερε να ξυπναει εως 2 φορες τη νυχτα μετα το χρονο οταν προσθεσα κανονικο βραδινο γευμα!! Και φυσικα ολα αυτα αλλαζουν ξανα και επαναπρογραμματιζονταο γυρω στους 18 μηνες!! Οποτε θεωρω ειναι στο παιδι και δεν μπορεις να κανεις και πολλα..

Έχεις δίκιο μάλλον είναι στο παιδί γιατί έχω παρατηρήσει κι εγώ όσο και να την νανουριζω τραγουδάω βάζω λευκούς θορύβους το μάτι ειναι γαρίδα άμα δεν νυστάζει... Δεν με πειράζει για μένα το πότε κοιμάται εγω γενικά σαν άνθρωπος δεν κοιμάμαι και πολύ αλλά δεν ξέρω αν της κάνω κακό που δεν μπορώ να τη βάλω σε ένα πρόγραμμα. Δεν ξέρω και τι κάνουν τα άλλα μωράκια η αλήθεια είναι με τρόμαξε και η γιατρός... 

On 21/3/2020 at 2:36 ΠΜ, Eir_ma είπε:

Μαλλον εχετε μπει σε εναν φαυλο κυκλο αϋπνιας γιατι αν κοιμαται λιγο μεσα στην μερα αρχιζει η υπερενταση και δυσκολευεται να κοιμηθει το βραδυ κοκ. Ποσο καιρο συμβαινει αυτο; Περνανε φασεις που δυσκολευονται πολυ να τους παρει ο υπνος για διαφορους λογους (οδοντοφυϊα, αλμα αναπτυξης κλπ). Την αφηνεις στο λικνο για να κοιμηθεις κι εσυ λιγο αλλα απ'οτι φαινεται συμβαινει το αντιθετο. Μηπως να σκεφτοσουν την συγκοιμιση; Απ'οτι φαινεται το μωρακι σου σε χρειαζεται αυτον τον καιρο περισσοτερο.

Διαβασε λιγο και τις προηγουμενες παραθεσεις (και σελιδες) του θεματος και θα βρεις πολλες απαντησεις. Παντως, με το κλαμα δεν θα μαθαινει το παιδι να κοιμαται μονο του. Αν τελικα το παρει ο υπνος ειναι επειδη απογοητευεται που δεν ερχεται κανεις να ανταποκριθει στο κλαμα του και απλα τα παραταει. Ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες (αληθεια σου ειπε καποιος να την αφησεις να κλαιει ή απλα απογοητευτηκες και την αφησες;) δεν συστηνεται το ελεγχομενο κλαμα ή το Cry It Out. Προσωπικα, δεν θα το χρησιμοποιουσα σε καμια ηλικια, θελω τα παιδια μου να γνωριζουν οτι η μαμα τους ειναι διπλα τους οποτε την χρειαζονται. Μπορω να καταλαβω την απελπισια σου για να εφτασες μεχρι εκει απλα καλο ειναι να συνειδητοποιουμε γιατι ενα μωρο δυσκολευεται να κοιμηθει, πως μπορουμε να το βοηθησουμε, γιατι ξυπναει (ειναι στη φυσιολογια τους να ξυπνανε τα μωρα) και να κανουμε φυσικα υπομονη γιατι οσο ειναι μικρα εχουν την αναγκη μας και πρεπει να ανταποκρινομαστε σε αυτην. Θα σου προτεινα να διαβασεις το βιβλιο "Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας", θα μαθεις πολλα για τον υπνο των μωρων, τι θεωρειται φυσιολογικο και τι οχι, πως μπορουμε να τα βοηθησουμε με ομαλο τροπο-χωρις κλαματα-να κανουν εναν ηρεμο υπνο και πολλα αλλα που θα σου φανουν χρησιμα και θα μπορεσεις να ξεκινησεις μια προσπαθεια για να κοιμηθει στο λικνο.

Επισης, το οτι θελει να κοιμαται στην αγκαλια σου ειναι απολυτα φυσιολογικο για ενα μωρο. Υπαρχει ωραιοτερος υπνος απο την αγκαλια του αγαπημενου μας ανθρωπου;;;; Απο την ζεστασια του; Απο τα τρυφερα του χερια; Καταλαβαινω το πρακτικο ζητημα και επειδη ο πρωτος μου ηταν επισης ενα μωρο που ξυπνουσε αμεσως μολις τον αφηνα απο την αγκαλια (απολυτα φυσιολογικο και αυτο) τον εβαζα στον μαρσιπο και κοιμοταν διωρακια. Γυρω στους 5 μηνες αρχισα να τον κοιμιζω θηλαζοντας τον στο κρεβατι αλλα μεχρι τοτε κοιμοταν μονο στον μαρσιπο. Παρ'ολα αυτα οταν περνουσε ζορικες φασεις ο μαρσιπος ερχοταν και εσωζε την κατασταση. Εχεις υφασματινο μαρσιπο αγκαλιας; Θα σωθεις αν τον χρησιμοποιεις. Το παιδακι σου θα κοιμαται ηρεμο και εσυ θα κανεις τις δουλειες σου. Και σιγα σιγα, οσο θα κοιμαααι περισσοτερο τη μερα θα κοιμαται και νωριτερα το βραδυ (ο υπνος φερνει υπνο) και θα μπορεσεις να ξεκινας νωριτερα. Δηλαδη κατα τις 7-8 ξεκινας την ρουτινα (χαλαρη δραστηριοτητα, μπανιο οποτε την κανεις, αλλαγη πανας, πιζαμες και γαλα). Επισης, προσεξε πραγματα που μπορουν να αναστειλουν  την χαλαρωση πριν τον υπνο, πχ εντονες δραστηριοτητες, εντονα φωτα, δυνατη μουσικη, τηλεοραση ή αλλη οθονη, το μπανιο -που για μερικα παιδια ειναι ωρα ξεσηκωματος και οχι χαλαρωσης.

On 21/3/2020 at 2:36 ΠΜ, Eir_ma είπε:

Πω πω τι είναι αυτό που άκουσα τώρα ... καλύτερα να μην το διάβαζα. Την άφησες να κλαίει μισή ώρα και μετά την λυπήθηκες; Απίστευτο .... μισή ώρα είναι παρά πολύ ποσό μάλλον για ένα μωρό που ο χρόνος τους φαίνεται πολύ περισσότερος από όσο περνάει πραγματικά. Έχω ακούσει μανούλες να λένε ότι αφήσανε το μωρό τους να κλάψει για 3 για 4 λεπτά αλλά ποτε για μισή ώρα. Αυτό για μένα είναι βάρβαρο αλήθεια. Το κατανοώ ότι έχεις απελπιστεί ναι και προφανώς δεν είχαμε όλες ήσυχα μωρά που κοιμούνται πολλές ώρες. Πολλές μανούλες είμαστε που είχαμε πιο δύσκολα μωράκια. Αλλά σε παρακαλώ μην καταφεύγεις σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές ... είναι μωρό δεν είναι ενήλικας ούτε μεγάλο παιδάκι να καταλάβει ποτε θες να κοιμηθεί κ ποτε όχι. Είναι πολύ μικρή ακόμα για να κοιμάται καλά το βράδυ. Η πλειοψηφία που θα διαβάσεις εδώ μέσα θα σου πουν για μωράκια που δεν κοιμούνται το βράδυ. Οκ κάνουμε κάτι άλλο για αυτό για να κοιμηθούμε και εμείς και να δείξουμε και στο μωράκι μας ασφάλεια για να μπορέσει και εκείνο να νιώθει ζεστά και όμορφα Και σε καμία περίπτωση δεν το απομονώνουμε. Εμένα το πρώτο διάστημα το παιδί μου που έχω γράψει πολλές φορές για την κατάσταση που είχα περάσει πιο παλιά σε πολλά τοπικ. Ήταν ένα πολύ υστερικό μωράκι. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου εκτός από την αγκαλιά μου. Ναι θήλαζε όλη μέρα μαααα όλη μέρα για το πρώτο δίμηνο και για τους πρώτους 4 μήνες είχαμε τρελό θέμα με τον ύπνο. Εγώ λοιπόν επειδή δεν θα την πάλευα αλλιώς διάβασα για σηγκοιμηση και πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και τους πρώτους 5 μήνες του περάσαμε έτσι. Αγκαλίτσα να μυρίζει την μυρωδιά μου , να ακούει την καρδιά μου και επιτέλους να ηρεμεί και να μπορεί να κοιμηθεί. Αν της δώσεις αυτή την σιγουριά τώρα δεν θα σου την ζητάει αργότερα γιατί θα της έχεις καλύψει το κενό. Εφόσον βλέπεις ότι δεν βγαίνει με το λίκνο προσπάθησε κάτι άλλο. Προφανώς αν το μωρό κοιμόταν στο λίκνο ναι να την άφηνες εκεί αλλά από την στιγμή που βλέπεις ότι δεν μπορεί και κάτι της λείπει μ. Δωσε της αυτό που της λείπει. Μην την αφήνεις να κλαίει αμαρτία είναι πραγματικά στεναχωρήθηκα με αυτό. Ελπίζω να βρεις δυνάμεις και να λάβεις κάποια πιο φιλικά μέτρα για να μάθει να κοιμάται. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...