Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλιο της νέας γρίπης

tanya77

Recommended Posts

Αυτό μου το έστειλαν με e-mail!! Διαβάστε το!!

Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιʼαυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιʼ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απʼ όλες, μια πανδημία!!!

Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γιʼαυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γιʼ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απʼ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αθήνα

-email.gif-print.gifΠροηγούμενο άρθρο: Να ανοίξουν τα σχολεία εισηγείται το Επιστημονικό Συμβούλιο για τη νέα γρίπη (19/8/2009)Πέντε είναι οι κατηγορίες προτεραιότητας των πολιτών που θα εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης, όπως καθορίστηκαν από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Πανδημία Γρίπης, βάσει της επικινδυνότητας που διατρέχει να νοσήσει η κάθε ομάδα. Σε συνολικά 1.631 ανήλθαν τα κρούσματα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού θα ληφθούν από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε η πρώτη ομάδα που πρέπει να εμβολιαστεί είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι έγκυες (όσες βρίσκονται στο 2 ή 3 τρίμηνο της κύησης) και όσους φροντίζουν μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 300.000 άνθρωποι.

Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται όσοι πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, οι διαβητικοί, έχοντες αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι.

Στην τρίτη κατηγορία είναι οι υγιείς ενήλικοι 18-49 ετών, η τέταρτη οι υγιείς ενήλικοι 49-65 ετών και στο τέλος, η πέμπτη κατηγορία, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Έφηβοι και παιδιά κάτω των 18 ετών δεν προτείνεται να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εργαζομένων σε θέσεις του δημόσιου τομέα, που έχουν καθημερινή και άμεση επαφή με το κοινό ή εργάζονται με πολλά άτομα μαζί σε κλειστούς χώρους, εργάζονται στις ΔΕΚΟ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον Στρατό, αναμένονται οι προτάσεις για τον αριθμό των εμβολίων που θα χρειαστούν, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει προ 15νθήμερου μεταξύ των εκπροσώπων της επιτροπής γρίπης με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Από κει και πέρα, θα καθοριστούν και οι προτεραιότητες γι΄ αυτούς, σε συνδυασμό με τις παραλαβές των εμβολίων από την ειδική επιτροπή.

Δεν φθάνουν τα εμβόλια

Τα εμβόλια που έχουν παραγγελθεί δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των πολιτών της χώρας. «Έχουμε παραγγείλει 8.000.000 δόσεις που καλύπτουν το 36,5% του πληθυσμού, αφού για τον καθένα χρειάζονται δύο δόσεις. Επίσης, έχουμε κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος για όλο τον πληθυσμό» διευκρινίζει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου.

Η διάθεση των εμβολίων έχει αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ότι θα γίνει στις χώρες της Ευρώπης κατά προτεραιότητα παραγγελίας. Ωστόσο, και μετά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή που ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, το θέμα των προτεραιοτήτων για τις χώρες-μέλη της ΕΕ αναμένεται να τεθεί εκ νέου τον Οκτώβριο, όταν θα συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας για τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, μπορεί να παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα εμβολίων στις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν θα προχωρήσουν οι εμβολισμοί έως ότου, τελικά, δοθεί το πράσινο φως από τον ΕΜΕΑ.

Newsroom ΔΟΛ

QJZup3.png

bxuCp3.png

Εμένα αυτό που με εξοργίζει περισσότερο απ' όλα είναι ότι ενώ πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει υποψιαστεί τα συμφέρονται που βρίσκονται πίσω από την όλη υπόθεση και είναι αρνητικό έναντι του εμβολιασμού, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναφέρονται στο θέμα σαν να μην τρέχει τίποτα και συνέχεια θεωρούν δεδομένο ότι θα εμβολιαστούν οι τάδε και τάδεα ομάδες πληθυσμού. Ούτε μία δημοσκόπηση για τις αντιδράσεις του κόσμου, ούτε μία αναφορά σε αντίθετες απόψεις. Δηλαδή πόσο ηλίθιους μπορεί να μας θεωρούν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Διαφημίσεις

καλημέρα σας....κάθε καλοκαίρι πρέπει να υπάρχρι και κάτι να ασχολούνται τα ΜΜΕ

ηλίθιοι δεν είμαστε καθόλου αλλά χτυπάνε στο ευαίσθητο σημείο μας..τα παιδιά...εμένα με τσατίζει το όλο σκηνικό...εργάζομαι στο χώρο της υγείας αυτήν την στιγμή κάθομαο μια φίλη που δουλεύει Αθήνα στο Θριάσιο μου είπε ότι πάει χιλιάδες κόσμος χωρίς λόγο τόσο πολύ φοβήθηκε ο κόσμος,το κόστος και οι εξετάσεις και η ταλαιπωρία που τα βάζουν;στην Γερμανία μια γνωστή λέεικαμμιά σχέση με τον πανικό που επικρατεί εδώ..τι να πω;;;ας αποφασίσουν τελικά τι θα γίνει και ας μας το ανακοινώσουν...

g598zf3jh69s483c.png

Ειδικα στις εγκυες?? :shock:Που οτι φαρμακο κι αν παρει θα περασει στο εμβρυο? Εδω με το ζορι παιρνουμε ντεπον και απαγορευεται συνηθως ακομα και τοκοινο εμβολιο της γριπης..

Δεν ξερωα ν το μωρο μου θα κινδυνεψει περισσοτερο απο τη γριπη η απο το εμβολιο. εγω παντως ειμαι πολυ αρνητικη στο να κανω αυτο το εμβολιο. Δεν με εχει τρομαξει και τοσο η γριπη τους για να γινω πειραματοζωο. Ας βρουνε καμια αλλη.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Συγνωμη... Εγκυος να κανει το εμβολιο; και ασθενεις σε ανοσοκαταστολή; αφου δε δουλευει το ανοσοποιητικο, τι θα ενεργοποιησει το εμβολιο; Καπως περιεργα μου φαινονται ολα...

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ .ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΑΜΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!??????

Διαφημίσεις

Οχι, ούτε εγώ, ούτε εννοείται το μωρό...Πειραματόζωα αν ψάχνουν, ας βρουν αλλού!

Διάβαζε ο άντρας μου κάπου ότι το ένα από τα εμβόλια έχει δοκιμαστεί σε 200 ατομα!!

Και ότι είχαν σκοπό να εμβολιάσουν και 100 έγκυες και αν ήταν όλα καλά να το δώσουν παραγωγή!

Είναι δυνατόν, πως μπορούν να έχουν ελέγξει ένα εμβόλιο κάνοντας το μόνο σε 200/100 άτομα? Πως ξέρουν τις παρενέργειες που θα έχει? Και για πιο λόγο να το κάνεις? Ξαδέρφη μου νόσισε..έμεινε σπίτι μια βδομάδα και το παρακολουθούσε, σιγά το κακό! Και απλή γρίπη να πάθεις πυρετό θα έχεις..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Οχι, ούτε εγώ, ούτε εννοείται το μωρό...Πειραματόζωα αν ψάχνουν, ας βρουν αλλού!

Διάβαζε ο άντρας μου κάπου ότι το ένα από τα εμβόλια έχει δοκιμαστεί σε 200 ατομα!!

Και ότι είχαν σκοπό να εμβολιάσουν και 100 έγκυες και αν ήταν όλα καλά να το δώσουν παραγωγή!

Είναι δυνατόν, πως μπορούν να έχουν ελέγξει ένα εμβόλιο κάνοντας το μόνο σε 200/100 άτομα? Πως ξέρουν τις παρενέργειες που θα έχει? Και για πιο λόγο να το κάνεις? Ξαδέρφη μου νόσισε..έμεινε σπίτι μια βδομάδα και το παρακολουθούσε, σιγά το κακό! Και απλή γρίπη να πάθεις πυρετό θα έχεις..

Κι εγώ έτσι πιστεύω, δεν θέλω και πολύ να το κάνω και μάλλον δεν θα το κάνω. Κι εμένα κάτι γνωστοί μου που κόλλησαν την γρίπη των χοίρων πυρετό έκαναν τέσσερις μέρες και μετά μια χαρά.

Νομίζω πως οι γιατροί μας αγχώνουν πολύ..

οταν το ανεφερα στην παιδιατρο μας γυρισε και μου ειπε....

εγω κανενα απο τα ¨παιδια μου¨(ετσι αποκαλει τα παιδακια που παρακολουθει)δεν προκειτε να τα εμβολιασο..........πειραματοζωο δεν κανω κανενα.

Εξαμηνο δοκιμασμενο εμβολιο μου λεει ουτε σε ζωα δεν κανουν.............

Εμεις απλα θα κανουμε τα κοινα εμβολια της γριπης οταν κυκλοφορησουν και κανουμε και μια θεραπεια για να τονωσει το ανοσοποιητικο μας συστημα και τιποτα παραπανω.

Απο εκει και περα μας ειπε απλα να ειμαστε λιγακι πιο προσεκτικοι και οταν βλεπουμε πυρετο καλο ειναι να εξεταζονται αμεσως τα παιδια και να μην περιμενουμε οπως κανα με.

Τωρα απο εκει και περα αν ου μη γενετο κολλησουμε να μην πανικοβληθουμε ,με την καταλληλη προσοχη και αγωγη ολα θα πανε καλα...........

Εγω μπερδευτηκα λιγο..zoitheodos σε πιο εμβολιο αναφερεσαι?

Σε αυτο της νεας γριπης ή το κοινο που κυκλοφορει καθε χρονο?

Εμας μας ειπε σε καμμια περιπτωση δε θα κανουμε το νεο αλλα θα εμβολιαστουμε με της κοινης γριπης μολις κυκλοφορησει...

Οσες μανουλες το εκανα τα προηγουμενα χρονια ας μας πουν ειχε παρενεργειες?

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Εγω μπερδευτηκα λιγο..zoitheodos σε πιο εμβολιο αναφερεσαι?

Σε αυτο της νεας γριπης ή το κοινο που κυκλοφορει καθε χρονο?

Εμας μας ειπε σε καμμια περιπτωση δε θα κανουμε το νεο αλλα θα εμβολιαστουμε με της κοινης γριπης μολις κυκλοφορησει...

Οσες μανουλες το εκανα τα προηγουμενα χρονια ας μας πουν ειχε παρενεργειες?

Εμεις το κανουμε καθε χρονο .........

παρενεργιες ειχαμε αλλα παλι αυτο εξαρτατε και απο τον οργανισμο του παιδιου.

Η κορη μου που ειναι πιο μεγαλη μου καναε κατι δεκατα μονο για 1 με 2 μερες.

Ο μικρος μου εκανε πυρετο μεχρι 38,5 θυμαμαι και ειχε μπουκωμα ,σαν να ηταν λιγακι κρυομενος,τιποτα το ιδιαιτερο δηλαδη και αυτο για κανα 2 με 3 μερες .Μετα ηταν μια χαρα.............

Εμείς πέρσι που η μικρή ήταν 2,5 χρονών κάναμε για πρώτη φορά το απλό εμβόλιο κατά της απλής γρίπης σε 2 δόσεις μάλιστα. Φέτος μας είπε ο παιδίατρος να το ξανακάνουμε 1 δόση. δεν είχαμε καμία παρενέργεια. Ισα ίσα που πέρασε και μια αμυγδαλίτιδα στο πόδι.

Αν μιλάμε για το Η1Ν1, τότε μιλάμε για την πανδημία του κέρδους.

Ας εμβολιάσουν οι φαρμακοβιομήχανοι της μανάδες, τις θειές τους και τους "κύριους υπεύθυνους" του ΠΟΥ.

Α να μην ξεχάσω: Να εμβολιάσουν οπωσδήποτε τους δημοσιογράφους των 8 που για να χουν θέμα συζήτησης έχουν πανικοβάλλει τον κοσμάκη.

Οι σοβαροί επιστήμονες γελάνε (ή κλαίνε) με όλη αυτή την παράκρουση.

AMl8p2.png s30Tp2.png

Κι εμάς μόνο της απλής γρίπης μας συνέστησε ο γιατρός.

Θεία μου γιατρός είναι κατηγορηματικά κατά του νέου εμβολίου και είπε ότι θα έπρεπε να δοκιμαστεί πρώτα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για να το κυκλοφορήσουν.

καλησπέρα κι απο 'μενα...

ούτε κι εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της γρίππης για τον λόγο ότι δεν ξέρουμε τις παρενέργειες που μπορεί να έχει μακροχρόνια. Η μικρή μου είναι 3,5 χρονών πάει παιδικό σταθμό και έχει κάνει το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου...ελπίζω κάπως να την προστατεύσει

Καλά για το καινούριο εμβόλιο δεν το συζητώ, αλλά με το κοινό της γρίπης τι κάνουμε? Έχει παρενέργειες?

Μια σκέφτομαι έτσι μία αλλιώς, αν δεν είσαι σχετικός δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Κι εγώ είμαι στο ίδιο δίλλημα! Η παλιά παιδίατρος μας μου έλεγε ότι είναι περιττό, ότι θα πρέπει το παιδί να αρρωστήσει από μόνο του για να αναπτύξει αντισώματα και ότι ούτως ή άλλως δεν καλύπτει την γρίπη της τρέχουσας χρονιάς διότι έχει δημιουργηθεί από στελέχη της γρίπης της προηγούμενης χρονιάς τα οποία στην επόμενη μπορεί και να μεταλλαχτούν αρκετά. Κοινώς είναι ΠΕΡΙΤΤΟ! Η νέα παιδίατρος μας όμως είναι υπέρ. Από πέρυσι θυμάμαι ότι προσπαθούσε να με πείσει ότι στη μικρή μου τουλάχιστον θα έπρεπε να το κάνω. ΔΕΝ το έκανα όμως σε καμιά από τις δύο. Φέτος όμως που με δεδομένη τη νέα γρίπη υπάρχει μεγαλύτερος φόβος πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Η παιδίατρος εξακολουθεί και είναι κατηγορηματική ότι θα πρέπει να τα κάνω, το ίδιο και ένας φίλος μας που είναι προιστάμενος σε ιατροφαρμακευτική εταιρία και ο ίδιος τα κάνει στα παιδιά του από 1 ετών. Εγώ όμως γιατί δεν έχω πειστεί ΑΚΟΜΗ? Περιμένω να ακούσω και άλλες προβληματισμένες ή αποφασισμένες μανούλες που με επιχειρημάτα να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Κι εγώ είμαι στο ίδιο δίλλημα! Η παλιά παιδίατρος μας μου έλεγε ότι είναι περιττό, ότι θα πρέπει το παιδί να αρρωστήσει από μόνο του για να αναπτύξει αντισώματα και ότι ούτως ή άλλως δεν καλύπτει την γρίπη της τρέχουσας χρονιάς διότι έχει δημιουργηθεί από στελέχη της γρίπης της προηγούμενης χρονιάς τα οποία στην επόμενη μπορεί και να μεταλλαχτούν αρκετά. Κοινώς είναι ΠΕΡΙΤΤΟ! Η νέα παιδίατρος μας όμως είναι υπέρ. Από πέρυσι θυμάμαι ότι προσπαθούσε να με πείσει ότι στη μικρή μου τουλάχιστον θα έπρεπε να το κάνω. ΔΕΝ το έκανα όμως σε καμιά από τις δύο. Φέτος όμως που με δεδομένη τη νέα γρίπη υπάρχει μεγαλύτερος φόβος πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Η παιδίατρος εξακολουθεί και είναι κατηγορηματική ότι θα πρέπει να τα κάνω, το ίδιο και ένας φίλος μας που είναι προιστάμενος σε ιατροφαρμακευτική εταιρία και ο ίδιος τα κάνει στα παιδιά του από 1 ετών. Εγώ όμως γιατί δεν έχω πειστεί ΑΚΟΜΗ? Περιμένω να ακούσω και άλλες προβληματισμένες ή αποφασισμένες μανούλες που με επιχειρημάτα να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Σεβαστη η αποψη σου,αλλα περιτο δεν ειναι κανενα εμβολιο...........

Κανοντας το κοινο εμβολιο της γριπης νοσης κανονικα απο τον ιο και ο οργανισμος αναπτυσει αντισωματα...........

Εμας τουλαχιστον ιδιως στην κορη μου μας εχει βοηθηση παρα πολυ.

Ειχα αγανακτηση καθε χειμωνα ,απο το καιρο ομως που τα ξεκινησα περναμε απλες ιωσουλες χωρις ατιβιωση(το βασικοτερο)στο ποδι που λεω εγω......

Τωρα αν καποιος γονιος κανει το κοινο εμβολιο της γριπης ειναι καθαρα προσωπικη του αποψη και ευθυνη φυσικα

αλλα ας κανουμε το καλυτερο πλεον φετος για την καλυτερη ασφαλεια ολων μας και ιδιαιτερα το παιδιων μας......

Ντίντι,

όταν λες ότι περνάτε τις ιωσούλες στο πόδι τι εννοείς? ¨οτι δεν ανεβάζουν πολύ πυρετό? Ή ότι δεν κάνουν επιπλοκές δηλ.βρογχιολίτιδες, αμυγδαλίτιδες κ.λ.π.? Ο λόγος που βρίσκομαι σε δίλλημα είναι ότι βλέπω και τα παιδάκια φίλων μας που έχουν κάνει το απλό αντιγριπικό το προηγούμενα χρόνια να είναι το ίδιο άρρωστα στη διάρκεια του χειμώνα όπως και τα δικά μου. Επίσης ιστορικό με βρογχιολίτιδες κ.λ.π. μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι ανεβάζουν αρκετά υψηλό πυρετό και πιθανώς μια ίωση να τους ταλαιπωρεί και 5-6 ημερές, όμως την ξεπερνούν συνήθως χωρίς αντιβιώσεις. (εκτός από δύο φορές που μου έκανε η μικρή μου ωτίτιδα.) Αυτό που μου είπαν για φέτος και με έχει κάνει να είμαι λίγο πιο θετική στο αντιγριπικό εμβόλιο είναι ότι μπορεί να είναι εξασθενισμένος ο οργανισμός από από μια κοινή γρίπη και πάνω στην ανάρρωση να κολλήσει το παιδί και τη νέα γρίπη. Αυτό το ενδεχόμενο με κάνει να σκέφτομαι πιο θετικά τον εμβολιασμό.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της κανονικής γρίπης, η παιδίατρός μας, μας είπε ότι έχει βγει οδηγία να το κανουν φέτος όλα τα παιδάκια. Μας είπε επίσης ότι επειδη το έχει κανει παρα πολλές φορές και ειναι δοκιμασμένο, δεν έχει κάποιο λόγο να μην το κάνει. Για το αλλο της νέας γρίπης εννοείται ότι δεν θα το κάνει. Αλλά και να μου έλεγε ότι το κάνει, θα επέλεγα να μην το κάνω.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...