Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δόντια & άρνηση φαγητού - ισχύει;

Μαράκι

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους και Χρόνια ΠΟλλά!!!

Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: είναι 3 μέρες περίπου που παρατήρησα ότι η μικρούλα μου δεν τρώει με τόση όρεξη..<Δηλαδή εκεί που έπινε μονορούφι το πρωϊνό και βραδυνό γάλα, τώρα πίνει λίγο λιγότερο αλλά σε 2 δόσεις, πίνει συνολικά 240 μλ σταδιακά, το μισό αμέσως και μετά από μισή ώρα της δίνω και το υπόλοιπο...επίσης την απογευματινή κρέμα με τα χίλια ζόρια τρώει 5-6 κουταλιές, και δεν θέλει και συμπλήρωμα γάλα...το μεσημέρι τρώει κάπως καλά, αλλά όχι σπουδαία πράγματα...κατά τα άλλα δεν έχει κάτι, βήχα ή πυρετό ή ατονία είναι πολύ ζωηρή και χαρούμενη...τί μπορεί να φταιει?? μήπως αλλάζει τις διατροφικές της συνήθειες? ή μήπως είναι περίοδος οδοντοφυϊας και επηρεάζεται? σημειωτέωον δεν έχει βγάλει ακόμη κανένα δοντάκι...είναι 7μιση μηνών..

Διαφημίσεις

ΜΑΡΑΚΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ. ΚΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ . :lol::lol::lol: ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΖΕ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΡΟΙΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 10-12 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΕ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΟΛΑ :wink:

μην ανησυχεις μαλλον εχει ενοχληση απο τα δοντια και ο δικος μου τα ιδια εκανε πριν κανα τριμηνο επι 1 βδομαδα σταματησε να τρωει τιποτα και να φανταστεις ειναι φαγανο παιδακι οτι του δωσεις το τρωει αρα υπομονη και θα περασει φαση ειναι! :wink:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Εμένα πάλι όταν έσκασαν τα δόντια έτρωγε πιο πολύ...βέβαια θηλάζει και μπορεί να ζητούσε παρηγοριά στο στήθος αλλά και την κρέμα της την έτρωγε θυμάμαι και μάλιστα δάγκωνε με μανία το κουταλάκι..έτσι κατάλαβα ότι είχαν βγει δοντάκια αλλιώς χαμπάρι δεν θα έπαιρνα...

Μαράκι μην ανησυχείς πάντως,μπορεί απλά να περνάει μια φάση ανορεξίας...

Μαρακι υπαρχουν περιοδοι που τα παιδια τρωνε λιγοτερο και περιοδοι που τρωνε περισσοτερο.

Παντως και μενα ο Χαρης οταν ειναι σε περιοδους που ετοιμαζεται να βγάλει δοντι, επειδη ποναει, συνηθως δεν τρωει καλα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

koritsia kai ego to idio provlima exo mono pou emena h mpempa mou(6minon)den pinei oute to gala arneitai na faei frouto h ryzaleyro exei para polla salia kai oti vrei to vazei sto stoma...to xeri tis to exei monima mesa...ta exo dei ola pou den troei giati san vrefos kai mexri prin htan poly fagani...kai anysyxo!

• 3 months later...

Είναι φυσιολογικό που η μικρή μου είναι 10 μηνών και έχει 8 δοντάκια?Γνωρίζω παιδάκια της ίδιας ηλικίας που είτε έχουν 2 και άλλα κανένα.Εμένα μέχρι στιγμής ούτε πόνεσε,ούτε γκρίνιαζε.Ελπίζω και στα επόμενα να είναι έτσι.

το καθε μωρακι εχει τον χρονο του,ολα ειναι φυσιολογικα..αλλα απο τους 4μηνες βγαζουν δοντακια..εμεις στον ενατο βγαλαμε το πρωτο..με πολλη γκρινια...

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Καλησπερα σε ολους!Ειμαι μια απελπισμενη μαμα που δεν ξερει τι αλλο να κανει!Η μικρη μου ειναι 9 μηνων κ εχει σκασει το πρωτο δοντακι σχεδον ενα μηνα!Απο την Δευτερα εχει αρχισει να εχει ανορεξια,πινει ναι μεν το γαλα της πρωι κ βραδυ αλλα στα ενδιαμεσα γευματα σχεδον τπτ..Πιο συγκεκριμενα,την μια μερα μπορει να φαει ολα της τα γευματα κ την επομενη μερα να τρωει με το ζορι 3 κουταλιες!Τριβει συνεχεια τα ματια της,τρωει τα χερια της κ εχει φοβερη υπνηλια!Ο γιατρος μου λεει οτι δεν ειναι τπτ κ να μην την πιεζω!Αλλα εγω παω να σκασω γτ διαβασα οτι τετοια συμπτωματα εχει κ η ουρολοιμωξη κ με τρωνε οι τυψεις μηπως εχει κατι το παιδι μου που δεν τρωει κ εγω καθομαι απραγη!Ευχαριστω!

Καλησπερα σε ολους!Ειμαι μια απελπισμενη μαμα που δεν ξερει τι αλλο να κανει!Η μικρη μου ειναι 9 μηνων κ εχει σκασει το πρωτο δοντακι σχεδον ενα μηνα!Απο την Δευτερα εχει αρχισει να εχει ανορεξια,πινει ναι μεν το γαλα της πρωι κ βραδυ αλλα στα ενδιαμεσα γευματα σχεδον τπτ..Πιο συγκεκριμενα,την μια μερα μπορει να φαει ολα της τα γευματα κ την επομενη μερα να τρωει με το ζορι 3 κουταλιες!Τριβει συνεχεια τα ματια της,τρωει τα χερια της κ εχει φοβερη υπνηλια!Ο γιατρος μου λεει οτι δεν ειναι τπτ κ να μην την πιεζω!Αλλα εγω παω να σκασω γτ διαβασα οτι τετοια συμπτωματα εχει κ η ουρολοιμωξη κ με τρωνε οι τυψεις μηπως εχει κατι το παιδι μου που δεν τρωει κ εγω καθομαι απραγη!Ευχαριστω!

Ηρεμησε καλη μου!!! Αρχικα θα σου πω πως η (ατυπη) ουρολοιμωξη εχει τα εξης συμπτωματα:

1. Αυπνια.

2. Στασιμοτητα η απωλεια βαρους.

3. Ανορεξια.

4. Αδιαθεσια.

Τωρα, σχετικα με τα δοντακια, ειναι δυσκολη φαση και συχνα κραταει αρκετο καιρο με εξαρσεις και υφεσεις!!! Σε ορισμενα μωρακια, εκτος των κλασικων συμπτωματων (ανορεξια, αδιαθεσια, γκρινια κλπ...), προκαλειτε και η λεγομενη δυσκαταπωση (δυσκολια στην καταπωση φαγητου με συνεπεια την αρνηση). Τελος, η οξυτητα των φρουτων και η θερμοτητα του φαγητου προκαλει δυσφορια στα ουλα κατα την οδοντοφυια, γιαυτο μην την πιεζεις να φαει αν δεν θελει, και μην σε ανησυχει ιδιαιτερα, εφοσον και ο παιδιατρος σας ειναι εημερωμενος και σας εχει υπο ελεγχο!!!

Αυτα που μπορεις να κανεις προκειμενου να ανακουφισεις το μωρακι σου απο την ενοχληση της οδοντοφυιας ειναι:

1. Επαλειψη ουλων με καποια γελη.

2. Ενιοτε μπορεις να δινεις και depon (παντα με τη συμφωνη γνωμη του γιατρου σας).

3. Περα απο τα μασητικα με ειδικες προεξοχες, μπορεις να προμηθευτεις και κεχριμπαρι.

Περαστικα σας!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

καλημερα!εχω και γω ενα αγορακι 9 μηνων εχει βγαλει 2 δοντακια εδω και ενα μηνα.ειχε πολυ γκρινια το καημενο.τωρα τρωει τα χερια του ενω τον ταιζω και ναι και μενα την μια μερα θα φαει κανονικα την αλλη τιποτα!να τωρα του εδινα την φρουτοκρεμα και εφαγε 3 κουταλιες μετα τιποτα δεν ανοιγε το στομα του.τον αφησα,οταν θα πενασει θα το δειξει.δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις αφου στο ειπε και ο γιατρος σου και μην διαβαζεις απο το ιντερνετ διαφορα συμπτωματα τι μπορει να ειναι.ειναιι πολυ αγχωτικο και πολλες φορες λαθος.να ρωτας τον γιατρο σου καλυτεραμπορεις να το ξαναρωτησεις και του πεις την ανησυχια σου.

καλημερα!εχω και γω ενα αγορακι 9 μηνων εχει βγαλει 2 δοντακια εδω και ενα μηνα.ειχε πολυ γκρινια το καημενο.τωρα τρωει τα χερια του ενω τον ταιζω και ναι και μενα την μια μερα θα φαει κανονικα την αλλη τιποτα!να τωρα του εδινα την φρουτοκρεμα και εφαγε 3 κουταλιες μετα τιποτα δεν ανοιγε το στομα του.τον αφησα,οταν θα πενασει θα το δειξει.δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις αφου στο ειπε και ο γιατρος σου και μην διαβαζεις απο το ιντερνετ διαφορα συμπτωματα τι μπορει να ειναι.ειναιι πολυ αγχωτικο και πολλες φορες λαθος.να ρωτας τον γιατρο σου καλυτεραμπορεις να το ξαναρωτησεις και του πεις την ανησυχια σου.

*Ευχαριστω πολυ!Κ ολοι οι δικοι μου ανθρωποι αυτο μου λενε,οτι κανω μεγαλο λαθος που ψαχνω στο ιντερνετ!Κανει τα πραγματα χειροτερα!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...