Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ..!! Πληγωμένες θηλές, πόνος, μικρή ποσότητα γάλακτος

Recommended Posts

καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σου!!!

καταρχην υπαρχουν ωραιοτατες κρεμουλες για τη θηλη που επιτρεπεται να τις "φαει" το μωρο και κανουν δουλεια, ειχα τρελο ερεθισμο και γω. Ανακουφιζει και μπορεις να το παλεψεις.

Επισης, δεν χρησιμοποιουμε επιθεματα ΠΟΤΕ μεχρι εστω να σκληρυνουν αρκετα και να μη σε πονανε.

Ακομα, λιγο ενοχλητικο αλλα πιανει: δεν φοραμε σουτιεν, αφηνουμε τη θηλη να τριβεται στη μακο μας μπλουζα, δεν πλενομαστε με νερο κ σαπουνι συχνα αλλα βγαζουμε γαλα (με καθαρα χερια) και το απλωνουμε στη θηλη ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ καθε θηλασμο και το αφηνουμε να στεγνωσει στον αερα!!!Μαγεια;:wink:

Πολυ σημαντικη η ληψη της θηλης απο το μωρο: ακουμπησε τη θηλη σου πανω απο το πανω χειλος του, περιμενε να ανοιξει διαπλατα το στομα του και ωθησε το μωρο (και ΟΧΙ το στηθος σου) υποστηριζοντας το κεφαλακι του, προς το στηθος σου ετσι ωστε να παρει στο στομα του οσο το δυνατον περισσοτερο ιστο γινεται , χωρις καθυστερηση.Για να καταλαβεις πρεπει να μπει περισσοτερο η κατω μερια του στηθους σου και λιγοτερο η πανω, και το κεφαλακι του πρεπει να γερνει ελαφρως προς τα πισω.Ειδικος δεν ειμαι αλλα τα περασα και τα εμαθα, εστω εμπειρικα..Αν νιωθεις πονο την ωρα που θηλαζει,κατι παει στραβα..Βγαλε το μωρο με το μικρο σου πλυμενο δαχτυλο στην ακρη του στοματος του και ξαναπροσπαθησε.

Για τον πονο και το πρηξιμο,μασαζ, θηλαστρο, ζεστη η κρυα πετσετα ( υπαρχουν διαφορα στο εμποριο, ακομα και για φουρνο μικροκυματων) και υπομονη, λογικα θα στρωσει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΑΡΧΙΚΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤΙΕΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΕΡΙΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ!ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΣΟΥ!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ, ΣΙΔΕΡΟΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΕΞΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΛΕΠΤΑ!ΣΙΔΕΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΞΑΝΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!

"ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!"

Αυτο φοβομουν κι εγω και καθομουν και εκλαιγα απο τον πονο .Ειχα την αλοιφη διπλα μου και δεν την εβαζα με το σκεπτικο οτι θα μαλακωσουν, μεχρι που δεν αντεχα αλλο κι εβαλα λιγο ενα βραδυ τρελλου πονου..και το θαυμα εγινε!!!Οχι μονο ανακουφιστηκα αλλα εγιναν τραχιες οι θηλες.Εγω εβαζα purelan αλλα ειμαι σιγουρη οτι πολλες κρεμες αυτης της κατηγοριας κανουν την δουλεια !

καλησπέρα. γέννησα την παρασκευή και έχω τα γνωστά προβλήματα θηλασμού . Τα είχα και στο πρωτο παιδί μου και με κούρασε τόσο που απογοητευτηκα και σταμάτησα να θηλάζω στο 40ημερο.

Τα συμπτωματα που έχω είναι αφόρητο πόνο την ώρα που πιάνει τη θηλή ( κατά τη διάρκεια ψιλοπονάω αλλά το αντέχω ) και από χθές που κατέβηκε το γάλα εχω τρελό πρήξιμο στο στηθος ιδιαίτερα στο πλάι προς τη μασχάλη .

διαβασα όσα εχετε κατά καιρούς γραψει και τωρα που θήλασα εβγαλα μετά το γάλα με το θήλαστρο και θα κάνω και μασαζ με λαδάκι .

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΜΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ

Να σου ζήσει!

Ο πόνος έχει υποχωρήσει καθόλου; Έχεις πληγές;

Το πρηξιμο έφυγε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 3 εβδομάδες μετά...

Βρε κοριτσια εχω μεγαλο προβλημα...γεννησα στις 23/5 και απο την κλινικη ακομη οι θηλες μου εχουν πληγωθει...οσο και να προσπαθησα για σωστη σταση θηλασμου εχω φτασει στο σημειο να κλαιω ολη μερα...και απορω αν θα συνεχισω να θηλαζω...μπορει να ειναι και η τελευταια μου προσπαθεια σημερα...εχω ραγαδες και απο την μια βγαινει κ πυον...πειραζει το μωρο αυτο?ναι ναιξερω πρεπει να το τοποθετω σωστα...στη πραξη ομως τι γινεται????προσπαθω αλλα θα της φυγει σε καποια φαση η θηλη και παει να την αρπαξει και με ρημαζει...αλλες στιγμες οπως ρουφαει ειναι το στοματακι της σαν βεντουζιτσα και δεν ποναω....αλλα την περισσοτερη ωρα κλαιω........τι να κανω...η Αγλαια δινει ακομη συμβουλες εδω μεσα???

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια εχω μεγαλο προβλημα...γεννησα στις 23/5 και απο την κλινικη ακομη οι θηλες μου εχουν πληγωθει...οσο και να προσπαθησα για σωστη σταση θηλασμου εχω φτασει στο σημειο να κλαιω ολη μερα...και απορω αν θα συνεχισω να θηλαζω...μπορει να ειναι και η τελευταια μου προσπαθεια σημερα...εχω ραγαδες και απο την μια βγαινει κ πυον...πειραζει το μωρο αυτο?ναι ναιξερω πρεπει να το τοποθετω σωστα...στη πραξη ομως τι γινεται????προσπαθω αλλα θα της φυγει σε καποια φαση η θηλη και παει να την αρπαξει και με ρημαζει...αλλες στιγμες οπως ρουφαει ειναι το στοματακι της σαν βεντουζιτσα και δεν ποναω....αλλα την περισσοτερη ωρα κλαιω........τι να κανω...η Αγλαια δινει ακομη συμβουλες εδω μεσα???

Να σου ζήσει!

Η στάση θηλασμου ειναι σωστή στην αρχη και της φεύγει η θηλή αργότερα; Δεν το κατάλαβα αυτο!

Το μωρο πρέπει να έχει ορθάνοιχτο στόμα και να το οδηγησεις στο στήθος (όχι το στήθος στο μωρο αλλα το μωρο προς το στήθος), να πιάσει μεγαλο μέρος της θηλαιας αλου κι όχι μόνο τη θηλή, και τα χειλακια να ειναι στραμμένα προς τα έξω. Επίσης πρέπει να ειναι κοιλια με κοιλια με εσένα, το αυτί ο ώμος κι ο γοφος σε ευθεία γραμμή ώστε να μη στρίβει το κεφάλι.

Τα κανεις όλα αυτα σωστά;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλημέρα stella-allex, θα συμφωνήσω απόλυτα με την Nina-Nana σχετικά με την σωστή στάση θηλασμού. πρέπει να ηρεμήσεις λίγο ψυχολογικά για να μπορέσεις να θηλάσεις. πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου τις ραγάδες και οτιδήποτε άλλο δεν σου αρέσει στο στήθος σου τώρα. πρέπει να βρείτε και εσύ αλλά και το μωράκι σου τους ρυθμούς σας για να είστε χαρούμενοι και οι δύο. δώσε λίγο χρόνο και στους δυο σας!! φαντάζομαι ότι θα έχεις προμηθευτεί κάποια κρέμα για τις θηλές σου, αλλά η purelan της medela είναι εκπληκτική. εγώ την έβαζα όταν με τραυμάτιζε ο μικρούλης μου και μέσα σε 2 ώρες δεν πόναγα. δεν έχει φόβο για το μωράκι σου ακόμα και να την θηλάσει. εγώ δεν ξέπλενα τις θηλές μου.

stella-alex να σου ζησει το μικρο σου να ειναι παντα υγιείς και καλοτυχο .Ειναι δυσκολος στην αρχη ο θηλασμος αλλα μετα απο λιγο καιρο ειναι ωραια ,δενεσαι με το μικρο σου τοσο πολυ ,σε χαλαρωνει σε κανει να νιωθεις χαρα και ευτυχια.Για ολα αυτα και κυριως για την υγεια του μικρου σου πρεπει να κανεις λιγο υπομονη .Εγω αφου εψαξα απο εδω ,εψαξα απο εκει κατεληξα στα εξης που με βοηθησαν αρκετα .

1) Πηρα καρεκλα θηλασμου και μαξιλαρι θηλασμου επειδη το μαξιλαρι το βρηκα εξαιρετικα λεπτο του προσθεσα κι αλλο βαμβακι απο ενα δικο μας μαξιλαρι και τοεκανα τοσο οσο οταν την εχω πανω να μην χρειαζεται να σκυβω προς το μερος της η πλατη μου δηλαδη ακουμπαει στην πλατη της καρεκλας ,του εραψα επισης μια βαμβακερη ζωνη για να το δενω στην μεση μου και να μην μου γλυστραει (χιχιιχιχ)

2)Το στηθος πρεπει να μπαινει βαθια μεσα στο στομα του μωρου (να μην φαινεται το ροζ δερματακι που εχουμε γυρω αποτην θηλη) Μερικες φορες τα μικρα επειδη τους δινουμε και συμπληρωμα μπερδευονται και πιανουν μονο την θηλη αυτο ειναι λαθος

ειναι το στοματακι της σαν βεντουζιτσα
αυτο ειναι το σωστο ειδες που το βρηκε απο μονο το μωρο?

3)Ασε τον ευατο σου ελευθερο και θα δουλεψει το ενστικτο σου μερικες φορες οι κανονες δεν βοηθανε πχ η δικια μου οταν ειμαστε ξαπλωμενες της αρεσει να κοιταει προς το νταβανι και δεν θελει να γυριζει προς εμενα παρολο που ο κανονας λεει αλλα ,το μικρο τεντώνεται και την καταβρισκει ετσι

4)Πιστευω (χωρις να το εχω διαβασει καπου)οτι οι ραγαδες σκληραινουν τις θηλες και μετα ειναι πιο ευκολος ο θηλασμος .

5)Βαλε λιγο γαλατακι πανω στην ραγαδα και θα επουλωθει ,προσεξε τα σουτιεν που φορας να ειναι βαμβακερα

Αυτα εκανα εγω και ακομα θηλαζουμε παρολο που ειχα φρικτους πονους στην πλατη και στην μεση και στις θηλες... ξεχασε τα ολα κα ιμην κανεις δουλειες στο σπιτι και τετοια αυτη την εποχη ζητησε απο καπου βοηθεια

Οσα σου λενε οι αλλες κοπελες ειναι επισης σωστα θα τα καταφερεις γιατι ειναι το πιο φυσικο πραγμα που υπαρχει.:)

RA3Np3.png

συμφωνώ με τα κορίτσια για την σωστή θέση θηλασμού αλλά επειδή τώρα σε πονάνε κ ειδικά αν έχουν ματώσει δεν κάνει να του δίνεις από εκείνο το στήθος, μπορείς να πάρεις τις θηλες σιλικόνης που εφαρμόζουν πάνω στο δικό σου κ τρώει κ το μωρό από εκεί κ δεν πονάς κ εσυ μέχρι να φτιάξει.τις έχει νομίζω κ στα πολυκαταστήματα λητώ κ στο μαιευτήριο μητέρα.υπάρχουν κ σε μεγέθη .για κανονική θηλη αν έχεις πάρε το μεσαίο.είναι της medela ,έχει κ κρέμα.

hiEW.pngpFRip3.png

να 'μαι παλι...μετα απο ενα μαρτυρικο βραδυ...το πρωι ημουν λιγο πιο ηρεμη και θηλασα την μικρη οση ωρα ηθελε χωρις ψευδοθηλες και ολα μια χαρα...δεν πονουσα...βοηθησε η συμβουλη της φιλης παραπανω να βαζω το μωρο στο στηθος κ επιανε καλυτερα ετσι...βεντουζαριζε κ δεν πονουσα...σημερα ομως ηρθε η παιδιατρος για την 2η μετρηση και το μωρο εχασε κι αλλο βαρος...οποτε αναγκαστηκα συμπληρωμα γτ απο την μερα που γεννηθηκε ολο χανει...θα κανω αντλησεις και πριν το γευμα της θα της δινω πρωτα στηθος...θα νοικιασω κ ενα διπλο της μεντελα μου ειπε αν θελω να το προσπαθησω και με το καιρο να μην παιρνει συμπληρωμα...θα κανω μια προσπαθεια κ ευχομαι να τα καταφερω...ευχαριστω για τις απαντησεις σας....

Διαφημίσεις

να 'μαι παλι...μετα απο ενα μαρτυρικο βραδυ...το πρωι ημουν λιγο πιο ηρεμη και θηλασα την μικρη οση ωρα ηθελε χωρις ψευδοθηλες και ολα μια χαρα...δεν πονουσα...βοηθησε η συμβουλη της φιλης παραπανω να βαζω το μωρο στο στηθος κ επιανε καλυτερα ετσι...βεντουζαριζε κ δεν πονουσα...σημερα ομως ηρθε η παιδιατρος για την 2η μετρηση και το μωρο εχασε κι αλλο βαρος...οποτε αναγκαστηκα συμπληρωμα γτ απο την μερα που γεννηθηκε ολο χανει...θα κανω αντλησεις και πριν το γευμα της θα της δινω πρωτα στηθος...θα νοικιασω κ ενα διπλο της μεντελα μου ειπε αν θελω να το προσπαθησω και με το καιρο να μην παιρνει συμπληρωμα...θα κανω μια προσπαθεια κ ευχομαι να τα καταφερω...ευχαριστω για τις απαντησεις σας....

Μπορείς να μου γράψεις όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες;

Επίσης πόσες φορές θηλαζει το 24ωρο, πόσες πάνες βρέχει και λερώνει κι αν παίρνει πιπιλα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 4 εβδομάδες μετά...
Μπορείς να μου γράψεις όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες;

Επίσης πόσες φορές θηλαζει το 24ωρο, πόσες πάνες βρέχει και λερώνει κι αν παίρνει πιπιλα.

Λοιπον...καταρχην χαρη σε σενα καταφερα κ την εβαλα καλυτερα στο στηθος κ ετσι αρχισα να μην ποναω κ να στρωνω κ σε ευχαριστω...λοιπον οπως εχω πει κι αλλου που εχεις διαβασει μπηκαμε νοσοκομειο για απωλεια βαρους κ τωρα αρχισα να ξαναμπαινω γιαυτο δεν απαντησα...λοιπον...

γεννηθηκε 3050

βγηκαμε 2600

1η μετρηση μετα απο 3-4 μερες απο παιδιατρο 2520..

κ ηρθε να ξαναμετρησει με την δικια της για σιγουρα κ ηταν 2410...

μετα απο 16-18 ωρες που προσπαθουσαμε να την ταισουμε ξενο κ δεν επινε πηγαμε κ μας εκαναν εισαγωγη στο νοσοκομειο....τις πανες της τις μετρουσα...εκανε κακα πρασινα σκουρα σαν μυξες σχεδον σε καθε θηλασμο μεχρι τοτε...μετα στο νοσοκομειο εγιναν ανοιχτοχρωμα πρασινα κ αλλαξε κ η υφη απο το ξενο...μετα κιτρινισαν σιγα σιγα...

Λοιπον...καταρχην χαρη σε σενα καταφερα κ την εβαλα καλυτερα στο στηθος κ ετσι αρχισα να μην ποναω κ να στρωνω κ σε ευχαριστω...λοιπον οπως εχω πει κι αλλου που εχεις διαβασει μπηκαμε νοσοκομειο για απωλεια βαρους κ τωρα αρχισα να ξαναμπαινω γιαυτο δεν απαντησα...λοιπον...

γεννηθηκε 3050

βγηκαμε 2600

1η μετρηση μετα απο 3-4 μερες απο παιδιατρο 2520..

κ ηρθε να ξαναμετρησει με την δικια της για σιγουρα κ ηταν 2410...

μετα απο 16-18 ωρες που προσπαθουσαμε να την ταισουμε ξενο κ δεν επινε πηγαμε κ μας εκαναν εισαγωγη στο νοσοκομειο....τις πανες της τις μετρουσα...εκανε κακα πρασινα σκουρα σαν μυξες σχεδον σε καθε θηλασμο μεχρι τοτε...μετα στο νοσοκομειο εγιναν ανοιχτοχρωμα πρασινα κ αλλαξε κ η υφη απο το ξενο...μετα κιτρινισαν σιγα σιγα...

Δηλαδή δεν πονάς καθόλου; Ούτε πληγές έχεις;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Οχι τωρα πια δεν ποναω...φαινονται καπως ταλαιπωρημενες αλλα δεν ποναω...το θηλαστρο μπορω να πω μου τις πληγωνει λιγο κ ερεθιζονται αλλα οχι κατι τρομερο...

• 2 εβδομάδες μετά...
Οχι τωρα πια δεν ποναω...φαινονται καπως ταλαιπωρημενες αλλα δεν ποναω...το θηλαστρο μπορω να πω μου τις πληγωνει λιγο κ ερεθιζονται αλλα οχι κατι τρομερο...

Το θηλαστρο κανονικα δεν πρέπει ούτε να πονάει ούτε να τις ερεθίζει. Είσαι σίγουρη οτι ειναι το σωστο μέγεθος η χοανη;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Χρειαζομαι επειγοντως τη βοηθεια σας πριν εγκαταλειψω οριστικα τις προσπαθειες να θηλασω... Γεννησα πριν 3 εβδομαδες ενα αγορακι 4240, τον θηλασα αρκετες ωρες αργοτερα και 2 μερες μετα αφου υπεφερα απο πληγωμενες και ματωμενες θηλες υπεκυψα στην παγιδα των ψευδοθηλων. Με βοηθησαν παρα πολυ τις προηγουμενες εβδομαδες αλλα μικρος σε αυτο το διαστημα θηλαζε επι 4-5 ωρες, εκλαιγε ασταματητα, κοιμοταν ελαχιστα. Προχθες λοιπον αποφασισα να ακολουθησω τη συμβουλη που μου εδωσαν στο μαιευτηριο αλλα και της παιδιατρου και να βγαλω τις ψευδοθηλες. Ανακαλυψα λοιπον οτι τωρα τρωει πολυ πιο ευκολα, πιο γρηγορα, χορταινει, δεν κλαιει τοσο και κοιμαται περισσοτερο! Κανονικα θα επρεπε να ειμαι ευτυχισμενη αλλα δεν.... Παρολο που προσεχω παρα πολυ να εχει τη σωστη σταση οταν θηλαζει, με ποναει παρα πολυ!! Βαζω λανολινη, αφηνω το στηθος να στεγνωσει στον αερα, δε χρησιμοποιω επιθεματα αλλα κοχυλακια και παλι ποναω παρα πολυ! Εχετε να μου προτεινετε καποια λυση; Υπαρχει περιπτωση να περασει σε λιγες μερες, μηπως ειναι αρχη ακομα; Στο μεταξυ εχω τον αντρα μου που ενω γενικα με υποστηριζει με το θηλασμο, απο τοτε που με βλεπει ετσι επιμενει να του δινουμε συμπληρωμα το βραδυ!! Μηπως τελικα να το κανουμε; Χθες που το δοκιμασαμε κοιμηθηκε ολη νυχτα και ξεκουραστηκαμε και οι τρεις. Μετα στεφτομουν να αντλω με το θηλαστρο, τουλαχιστον απο το στηθος που ποναει περισσοτερο, για να του δινουμε 1-2 γευματα την ημερα. Εχω το swing. Ποια ειναι η γνωμη σας; Συγγνωμη για το κατεβατο και τις πολλες αποριες...

Λοιπόν θα σ πω την εμπειρία μου.εγώ είχα θέμα λίγο με το ένα στήθος μου δλδ δεν το έπιανε καλά κ μου το είχε τραυματίσει.μέχρι λοιπόν να περάσει χρησιμοποιούσα τις θηλες σιλικόνης για λίγες μέρες,έβαζα κ εγώ αυτή την κρέμα κ μετά το βρήκαμε κ οι δύο μας καλύτερα.πάντως εμένα με ανακουφιζε κ οι ζέστες πετσέτες πάνω στο στήθος δλδ κομπρεσες αλλά κ πλησεις με χαμομιλη.αυτα ελπίζω να σε βοήθησα κ παλεψε το με τον θηλασμό!!!!είναι καλό για το μωρό!!!!

Υ.γ. μπορεί κ να σ είχε βουλουσει το στήθος κ δεν έβγαινε γάλα κ γιαυτό έκλαιγε το μωρό.εγώ το είχα πάθει κ είχα πάρει για μίζα δύο μέρες brufen κ όλα καλά μετά.κ τον έβαζα να θηλασει στο στήθος που είχα το θέμα.

hiEW.pngpFRip3.png

• 1 month later...

Κορίτσια απορία!!!Εδώ και 4-5 μέρες ενώ το στήθος μου δεν είναι πρισμένο και δεν έχω πληγές στις θηλές το νιώθω να μουδιάζει όπως όταν σκληραίνει η θηλή απο το κρύο.Τι μπορεί να είναι?Συμβαίνει και κατα τη διάρκεια του θηλασμου αλλα και σε ξεκάρφωτες ώρες.

Είναι όταν κατεβαίνει το γάλα. Απόλυτα φυσιολογικό, τόσο όταν θηλάζεις όσο και σε ενδιάμεσες ώρες.

σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την άμεση απάντηση!

Καλησπέρα,

Στέλνω τα παρακάτω στοιχεία μιας και δυσκολεύομαι να ταίσω το αγγελούδι μου από το στήθος. Θα ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να έχω τις συμβουλές της κας Αγλαίας διότι με βοήθησε ιδιαίτερα και στην προηγούμενη γέννα μου! Μακάρι να μπορέσω να πετύχω αυτό που απο ζητάω τόσο πολύ, δηλαδή να θηλάζει το παιδί μου σωστά από το στήθος μου , χρησιμοποιώντας τις συμβουλές σας!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36

Β. Το φύλο του βρέφους Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκλειρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Έχει ακόμα ίκτερο ο οποίος υποχωρεί. Μέγιστη τιμή 11,1

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Νοσηλεύτηκε 15 ημέρες στην ΜΕΝ λόγω μικρού βάρους σε συνδυασμό με σχιστία μαλακής υπερώας, πολύ μικρού ανοίγματος η οποία θα αποκατασταθεί.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες βάρος εξόδου 2,160, 15 ημερών 2,290, πριν μία εβδομάδα 23 ημερών 2,640.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 το λιγότερο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ποτέ εξολοκλήρου δίνω με μπιμπερό το γάλα που έχω αντλήσει με θήλαστρο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5 αντλήσεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι μέρα και νύχτα ανάλογα με τα γεύματα του μικρού

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6 με 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5 με 6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωρό πιάνει με δική μου επιμονή και ζούλιγμα το στήθος και μετά από 5-6 θηλαστικές κινήσεις αφήνει το στήθος, το παιδί πίνει 90 ml σε κάθε γεύμα από δικό μου γάλα. Από το μπιμπερό πίνει χωρίς δυσκολία .

Θα ήθελα να απο δεσμευτώ από τα μπιμπερό μιας και έχω τουλάχιστον μέχρι σήμερα αρκετό γάλα. Παρακαλώ πολυ για την πολύτιμη βοήθειά σας διότι έχω αγχωθει πάρα πολύ που δεν βρίσκω τρόπο να διαχειριστώ το πρόβλημά μου. Μήπως θα έπρεπε να προγραμματίζω επίσκεψη από κάποιο σύμβουλο θηλασμού;

Ευχαριστώ θερμά!

Κορίτσια θα ήθελα τη βοήθεια όποιας γνωρίζει. Γέννησα πριν 23 ημέρες ένα κοριτσάκι το οποίο από την αρχή έπιασε πολύ καλά το στήθος. Παρολαυτά εδώ και 10 μέρες έχω μια πληγή στη βάση της αριστερής μου θηλής η οποία δεν κλείνει με τίποτα και τώρα μάλιστα βγάζει και πύον ανάμεσα στους θηλασμούς. Έχω προσπαθήσει όσα έχω διαβάσει εδώ, να βάζω γάλα και να αφήνω τη θηλή να αερίζεται και βάζω και purelan. Το παιδί πιάνει σίγουρα σωστά το στήθος μιας και πάντα έχει σχεδόν όλη τη θηλαία άλω στο στόμα του. Αυτό που πιστεύω είναι ότι με το τέντωμα της θηλής σε κάθε θηλασμό η πληγή ανοίγει περισσότερο. Σκεφτόμουν λοιπόν να χρησιμοποιήσω ψευδοθηλές. Η ερώτησή μου είναι αν ρισκάρω τη γαλουχία με αυτό τον τρόπο ή αν το παιδί δεν θα ξαναθέλει τη θηλή μετά; Τα έχουμε πάει πραγματικά πολύ καλά και έχω και πολύ γάλα και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο αυτό που έχουμε πετύχει. Δυστυχώς μένω επαρχία και δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού εδώ.

Κορίτσια θα ήθελα τη βοήθεια όποιας γνωρίζει. Γέννησα πριν 23 ημέρες ένα κοριτσάκι το οποίο από την αρχή έπιασε πολύ καλά το στήθος. Παρολαυτά εδώ και 10 μέρες έχω μια πληγή στη βάση της αριστερής μου θηλής η οποία δεν κλείνει με τίποτα και τώρα μάλιστα βγάζει και πύον ανάμεσα στους θηλασμούς. Έχω προσπαθήσει όσα έχω διαβάσει εδώ, να βάζω γάλα και να αφήνω τη θηλή να αερίζεται και βάζω και purelan. Το παιδί πιάνει σίγουρα σωστά το στήθος μιας και πάντα έχει σχεδόν όλη τη θηλαία άλω στο στόμα του. Αυτό που πιστεύω είναι ότι με το τέντωμα της θηλής σε κάθε θηλασμό η πληγή ανοίγει περισσότερο. Σκεφτόμουν λοιπόν να χρησιμοποιήσω ψευδοθηλές. Η ερώτησή μου είναι αν ρισκάρω τη γαλουχία με αυτό τον τρόπο ή αν το παιδί δεν θα ξαναθέλει τη θηλή μετά; Τα έχουμε πάει πραγματικά πολύ καλά και έχω και πολύ γάλα και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο αυτό που έχουμε πετύχει. Δυστυχώς μένω επαρχία και δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού εδώ.

Προσπάθησε με τις ψευδοφηλές δεν νομίζω να δυσκολευτεί το μωράκι σου αλλά εφόσον λές ότι η θηλή σου βγάζει πύον μήπως θα έπρεπε να σε δεί ο γιατρός σου?

Προσπάθησε με τις ψευδοφηλές δεν νομίζω να δυσκολευτεί το μωράκι σου αλλά εφόσον λές ότι η θηλή σου βγάζει πύον μήπως θα έπρεπε να σε δεί ο γιατρός σου?

Ευχαριστώ, θα τον πάρω τηλ.

Δυστυχώς, μετά από τέτοια περιπέτεια που πέρασες, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην έχεις αρκετό γάλα.

Προσπάθησε να διατηρήσεις τη γαλουχία που έχεις και να αναρρώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν βελτιωθεί η κατάστασή σου, ίσως μπορέσεις να αυξήσεις την παραγωγή.

Το σώμα σου κάνει "οικονομία" για να αναρρώσει πιο γρήγορα. Θα πρέπει να εστιάσεις στην ανάρρωση για καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα όχι μόνο με τη γαλουχία αλλά και με το μεγάλωμα του μωρού που είναι απαιτητικό, ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι.

kalhspera gennhsa prowra stis 34 evdomades kai edw kai 6 meres pistevw pws den exw arketo gala.. antlw me ena mhxaniko thilastro alla den m fainetai polu kalo.isxuei;;h mpempa mou einai akoma sto paidwn tha thn parw logika se kamia vdomada..gennhsa me ektakto xeirourgeio logo epipwmatikou plakounta kai aimoragias.mporei na ftaiei to stress ths gennas .kai niwthw pws den exw gala;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...