aggiolina

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  103
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον aggiolina

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Ευχαριστώ για την απάντηση, ξέρεις όταν παίζουν αλλεργίες πάντα εκεί πάει το μυαλό μου, μήπως δεν κοιμάται επειδή πονάει στην κοιλίτσα κλπ. Εμένα συμβαίνει το αντίθετο... Το καλοκαίρι με τις βόλτες εκτροχιάστηκε τελείως, δεν ήταν ύπνος αυτό που έκανε! Νομίζω θέλει ηρεμία πριν ξεκινήσουμε διαδικασία ύπνου, αν έχει κουραστεί πολύ ή έχουμε κόσμο ή είμαστε έξω μέχρι τις 8 πχ, μετά κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο, ξυπνάει και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί, μένει ξύπνια κανένα 2ωρο, εκνευρίζεται, στριφογυρνάει, χάλια... Τώρα για το στήθος, 2 φορές το άφησε και κοιμήθηκε, τις υπόλοιπες με τίποτα... Ναι, ελπίζω μεγαλώνοντας να βελτιωθεί ο ύπνος...
 2. Θα δοκιμάσω αυτό με το παραμυθάκι/τραγουδάκι... Ναι, τα καταλαβαίνει όλα και γι'αυτό ψάχνω κάτι λογικό να της πω γιατί αλλιώς επαναστατεί. Οταν εκλογικεύω, πχ όχι έτσι, πονάω, σταματάει. Εδώ και 2 μέρες της εξηγώ πως δεν μπορεί να κοιμηθεί θηλάζοντας και ενώ δεν θέλει να το δεχτεί, κοιμάται πιο γρήγορα -με στήθος όμως. Το πάω λάου λάου και δεν ξέρω αν θα πιάσει... Αλλα γάλατα δεν μπορώ, φυτικά πχ, γιατί είναι όλα ροφήματα -με συντηρητικά ή ζάχαρη και επίσης δεν ενδείκνυνται λόγω πολλών Ω6. Θα κοιτάξω το ασβέστιό της και ίσως να δώσω συμπλήρωμα αν χρειαστεί αλλιώς τίποτα. Και σε μένα έτσι, έκοψε στο χρόνο τους 2 ύπνους, αλλά το μεσημεριανό τον θέλει, είναι κουρασμένη, τη βλέπω -αν όμως την κοιμίσω εγώ αλλάζει γνώμη! Ευχαριστώ!
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, ελπίζω να κυλίσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται. Πιστεύεις πως θα ήταν καλό να αφήσω το κοίμισμα στον μπαμπά για λίγο? Θα βοηθούσε ή μετά θα ήταν πάλι δυσκολότερο να κοιμάται μαζί μου? Δεν το έχω εφαρμόσει επειδή συνήθως είμαι εγώ νωρίτερα σπίτι και τη βάζω εγώ για ύπνο για να μην αργεί, εκείνος γυρνάει 8.30-9. Μήπως την μπερδεύει μια ο ένας μια ο άλλος? Θα ήθελα να μπορούμε και οι 2 να την κοιμίσουμε. Ο μεσημεριανός καταργείται γύρω στα 3 περίπου? Ανάλογα και το παιδί βέβαια... Γνωρίζω 4χρονα που κοιμούνται μεσημέρι και αναρωτιέμαι...
 5. Ναι, τα είπα λίγο μπερδεμένα για να τα χωρέσω όλα! Οχι, δεν έχει αποθηλάσει και δεν θα με πείραζε να την κοιμίζω θηλάζοντας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί πια να κοιμηθεί θηλάζοντας. Προσπαθεί για πολλή ώρα αλλά ξαγρυπνάει περισσότερο παρά αποκοιμιέται. Ομως, από την άλλη, επειδή έχει συνδυάσει τον ύπνο μαζί μου με θηλασμό, δεν δέχεται να την κοιμίσω με άλλο τρόπο και ζητάει να θηλάσει. Αυτό συμβαίνει 1 χρόνο περίπου και απλά πλέον δεν το μπορώ άλλο. Δεν έχω προσπαθήσει να αποσυνδέσω θηλασμό-ύπνο, επειδή δεν θέλω δράματα, όμως αν υπάρχει κάποιος ήπιος τρόπος να δεχτεί εναλλακτικές στον ύπνο αντί για θηλασμό -η ιδανικά να μάθει να κοιμάται μόνη της- θα ήθελα πολύ να το προσπαθήσω. Νομίζω θα ξεκινήσω όπως είπε και η Deena παραπάνω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
 6. Deena έχεις δίκιο, έχω το άλλο!!! Niki, με τον αποθηλασμό δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά λόγω πολυτροφικών αλλεργιών η μικρή δεν ανέχεται άλλο γάλα εκτός αν μπλέξω με στοιχειακά, που εκτός από πανάκριβα είναι και απαίσια, δεν θα πρόκειται να τα πιει τώρα που έχει συνηθίσει στο μητρικό -ή και σε όποιο και αν έπινε, γιατί μυρίζουν απαίσια. Αυτά σε συνεννόηση με την αλλεργιολόγο. Οπότε ακόμα δεν θα ήθελα να αποθηλάσω μέχρι να μπορεί να τρώει έστω τυροκομικά. Ομως, ναι, θα ήταν πολύ καλό πιστεύω να αποσυνδέσει τον ύπνο από το θηλασμό όταν είμαστε μαζί, γιατί πχ κάποιες φορές που αργώ στη δουλειά την κοιμίζει ο μπαμπάς της, δεν αντέχει να περιμένει και έτσι δεν θηλάζει καθόλου! Αρα γίνεται!!! Εχω παρατηρήσει πως στις 5.5-6 ώρες είναι καλά να κοιμηθεί αλλά θέλει πιο σταθερή ρουτίνα ύπνου. Νομίζω πως όταν ξυπνάει και θηλάζει το βράδυ είναι οκ και για μένα επειδή μπορεί λόγω δουλειάς να μην προλάβει να θηλάσει το απόγευμα ΄πριν τον ύπνο, αλλά για το να αποκοιμηθεί τη σαμποτάρει πολύ. Σίγουρα θα προσπαθήσω να φτιάξω πρώτα το πρόγραμμα πρώτα, ήδη έχω δει από προσπάθειες πως με σταθερότητα και επιμονή φτιάχνει έτσι και ο ύπνος, και ταυτόχρονα θα δοκιμάσω να την πείσω όσο μπορέσω να κοιμηθεί και χωρίς θηλασμό -ίσως αν είναι σωστή η ρουτίνα και η ώρα να αποκοιμηθεί έτσι και αλλιώς πιο γρήγορα... Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να έχουμε καλά νέα, το πρόβλημα του ύπνου είναι τρομερό, απορώ άλλες θηλάζουσες που καταφέρνουν ακόμα και τα κοιμίζουν με στήθος αμέσως ?!?!? χωρίς να παλεύουν... Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη φάση οπότε κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Μετά σκέφτομαι και μεταφορά στο δωμάτιό της...
 7. Deena ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, ξέρω ότι έχεις μεγάλη εμπειρία στο θέμα. Το είχα διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά δεν μου έκανε δυστυχώς ως προς τον πολύ προγραμματισμό... Κάπου χάθηκα. Ούτε το σταδιακό "τράβα το στήθος όταν νυστάξει" έπιανε. Τελικά αυτό το κάνει μόνη της. Αν σταθούμε τυχεροί και κοιμηθεί, αφήνει το στήθος. Ναι, πολύ καλά κατάλαβες, δεν θέλω κλάματα και ας πάρει χρόνο -τόσο καιρό περίμενα! Εννοείται πως όταν της προτείνω να κοιμηθεί χωρίς στήθος -κάνουμε και συγκοίμηση, αλλά ένα-ένα- διαφωνεί και διαμαρτύρεται και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση όντως να το δεχτεί και τι ακριβώς να εξηγώ που να το καταλάβει ως λόγο ηλικιακά. Θα σου πω περίπου τις ώρες του μεσημεριανού. Κοιμάται κατά τη 1.30-2 για 2 συνήθως ώρες. Τι ώρα είναι πιθανό να νυστάζει άραγε το βράδυ? Δεν ξέρω αν είναι υπερένταση ή απλά ενέργεια, αλλά μέχρι και λίγο πριν τον ύπνο, με ημίφως και χωρίς θορύβους αυτή κάνει πάρτυ και δυσκολεύομαι να καταλάβω πότε κουράζεται. Οταν δεν κοιμάται μεσημέρι τη βάζω 7.30-8 παρά για ύπνο και το πολύ 8.30 έχει κοιμηθεί. Το πρωί με απασχολεί που κουράζεται από τις 11.30 και φαίνεται... Σκέψου, φωνάζει "νάνι" και πάει να ξαπλώσει! Εννοείται δεν κοιμάται όμως μόνη της...Ούτε μαζί μου. Το άλλο που με απασχολεί είναι μήπως δεν πρέπει να την αφήνω στη γιαγιά να την κοιμίζει αλλά να είμαι πάντα εγώ -το αποφεύγω επειδή θα μείνει ξύπνια και τη λυπάμαι... Θα ξεκινήσω αυτό με την αποσύνδεση θηλασμού-ύπνου πιο εντατικά και θα προσπαθήσω να μεταθέσω πιο πάνω το βραδινό ύπνο. Αν κοιμόταν πιο γρήγορα, θα ήταν οκ να πάει για ύπνο 8-8.30 γιατί αλλιώς δεν μας βγαίνουν και τα γεύματα, αλλά κάνει και 1.30 ώρα... Αυτό πάλι τι είναι??? Αυτό που λες για τη μικρή σου το ακούω και από άλλα παιδάκια και σε μεγαλύτερες ηλικίες, δεν έχετε αλλάξει τίποτα? Σταθμό πχ ή κάτι στη δυναμική της οικογένειας?
 8. Καλησπέρα. Γνωρίζω ότι η ενότητα έχει πολλά παρόμοια θέματα, αλλά αναρτώ νέο επειδή το πρόβλημά μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Το πρόβλημα υφίσταται πάνω από 1 χρόνο, οποτε είμαι σε απόγνωση. Η μικρή μου είναι πλέον 2 χρονών, συνήθιζε παλιά να κοιμάται θηλάζοντας αλλά εδώ και καιρό αυτό έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να το αποσυνδέσει και όταν αρνούμαι να προσφέρω στήθος για να τη βοηθήσω αλλιώς να κοιμηθεί, διαμαρτύρεται έντονα καθώς βέβαια δεν καταλαβαίνει το λόγο, και κλαίει. Τη βάζω για ύπνο γύρω στις 8.30 αλλά τελικά δεν κοιμάται πριν τις 10, ενώ προσπαθεί. Εξαντλητικό. Ξυπνούσε ανά 1-2 ώρες μέχρι πρόσφατα που πήγα το βραδινό νωρίτερα, καθώς και την ώρα που ξεκινάμε τη ρουτίνα ύπνου. Τώρα ξυπνάει 6.30-7 παρά και στις 11 αρχίζει να νυστάζει, όμως δεν θα ήθελα να καθιερώσουμε αυτή την ώρα μεσημεριανό ύπνο...Το μεσημέρι αν την κοιμίσει η γιαγιά κοιμάται 2 ώρες, αν προσπαθήσω εγώ ή ο μπαμπάς, δεν κοιμάται καθόλου και το απόγευμα είναι βέβαια κατάκοπη και σε υπερένταση. Πώς θα μπορούσα να τη βοηθήσω να κοιμηθεί μόνη της χωρίς να την αφήσω να αισθανθεί απόρριψη, ή έστω πώς θα μπορούσα να καταφέρω να την κοιμίζω εγώ -δεν μπορώ να βασίζομαι στη γιαγιά, νοιώθω άχρηστη... Περιμένω τις συμβουλές σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. aggiolina

  Παιδίατρος Χαιδάρι

  Ξέρω που είναι το ιατρείο της, είναι πολύ κοντά μου! Τι σου αρέσει στη συγκεκριμένη περισσότερο -ξέρω πως είναι πολύ υποκειμενική η επιλογή γιατρού. Οι γυναίκες νομίζω πως είναι και πιο γλυκές με τα παιδάκια, ε? Τρομάζουν λιγότερο!
 10. aggiolina

  Παιδίατρος Χαιδάρι

  Επαναφέρω το θέμα μήπως υπάρχει πιο πρόσφατη εμπειρία... Εχω αλλάξει παιδίατρο και τώρα έχω έναν που εξειδικεύεται στις αλλεργίες στο Περιστέρι, αλλά θα ήθελα και άλλη μια γνώμη από παιδ/τρο -αν υπάρχει Χαιδάρι με εξυπηρετεί ακόμη περισσότερο. Αν υπάρχει και κάποιος που δεν συστήνει κρέμες, γάλατα κλπ ακόμη καλύτερα. Ευχαριστώ μανούλες!
 11. Εχω καταμπερδευτεί. Εχω ανοξείδωτη κατσαρόλα για το φαγητό, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα ένα τηγάνι -πχ για να φτιάχνω τηγανίτες. Είχα ένα καλό αντικολλητικό -παλιό, άρα σίγουρα με τεφλόν- το οποίο είχε γδαρθεί και φοβάμαι να το χρησιμοποιώ για το μωρό, λυπάμαι που το έχω ήδη χρησιμοποιήσει κάποιες φορές... Εμαθα ότι τελικά τα ανοξείδωτα είναι τα πιο ακίνδυνα, πήρα λοιπόν ένα τέτοιο, αλλά για τηγανίτες κλπ δεν κάνει. Πήρα και ένα αντικολλητικό λοιπόν. Με ενημέρωσαν -λίγο αργά- φίλες ότι όποιο τηγάνι έχει αλουμίνιο κάνει ανθυγιεινό το φαγητό, και ότι περνάει και μέσα από την επίστρωση η χημική ουσία. Μου πρότειναν μαντεμένιο από τα λιντλ -επειδή αλλιώς είναι πανάκριβα. Το κρατάω ή δεν το χρησιμοποιώ τελικά το αντικολλητικό? Από τα λιντλ είναι αξιόπιστο το μαντεμένιο?
 12. Δυστυχώς της ράγισαν πολύ βαθιά και μου είπε πως μπορεί να χρειαστεί να τα βγάλουμε αν αποχρωματιστούν -πως άραγε σε τόσο μωρό??? Με δόντια πήγαμε, χωρίς δόντια γυρίσαμε. Ηταν μου είπε έτοιμα να κοπούν και έπρεπε να τροχιστούν. Τώρα τουλαχιστον το αντέχω, πριν μέσα σε 1 μέρα μου είχε κάνει ήδη πληγές.
 13. Κορίτσια τη βοήθειά σας! Η μικρή μου 15 μηνών έσπασε το πρωί τα μπροστινά της δόντια. Την πήγα οδοντ/τρο της το λίμαρε λίγο και έφυγε ένα κομμάτι! Οταν θηλάζω πονάει τρομερά και πρέπει επειγόντως να τα λιμάρουμε ξανά αλλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να βρω παιδοδοντίατρο. Εχει τύχει σε κάποια μαμά μήπως? Αν γνωρίζετε για δυτική Αττική... Ευχαριστώ πολύ!
 14. Συγγνώμη που γράφω βιαστικά αλλά την έχω μόνη μου. Οσο θηλάζει από το ένα με πασπατεύει με το άλλο. Αυτό την ηρεμεί πολύ, το κάνει τώρα τελευταία. Της εξηγησα ότι πονάω και η καημένη προσέχει όταν το θυμάται, αλλά το κακό μου το κάνει όταν θηλάζει και τραβάει το στήθος, με ακουμπάνε νομίζω και τα δόντια ή μου φαίνεται επειδή πονάω. Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στη σύμβουλο -παίρνει 50 την ώρα- επειδή έδωσα άλλα 50 στον γυναικ/γο, θα αναγκαστώ να αρκεστώ σε αυτόν. Μου είπε ότι δεν είναι μυκητας, ο πόρος είχε φράξει και αποσυμφορήθηκε, ο πόνος όμως που εντείνεται είναι από τραυματισμό. Αν συνεχίσει να με τραυματίζει και ξαναμολυνθεί το στήθος ή χειροτερεύει η κατάσταση πρότεινε να σταματήσω, αρνήθηκα και είπε να προσέχω πολύ με καθαριότητα αλλά ρε παιδια τώρα που τρέχει και πιάνει τα πάντα δεν μπορώ να της πλένω πάντα τα χέρια πριν θηλάζει, θηλάζει όποτε της έρθει, θα πρέπει κάθε φορά να την πηγαίνω να την πλένω? Προσέχω έτσι και αλλιώς αλλά πόσο? Προς το παρόν βοηθάει λίγο το αλατόνερο αλλά νιώθω ένα συνεχές τσούξιμο συνέχεια, αυτό δεν περνάει. Διάβασα εδώ και για σπαθόλαδο αλλά δεν βρίσκω στα φαρμακεία. Πού μπορώ να βρω? Και γκρέιπφρουτ μπορώ να δοκιμάσω αρκεί κάτι να με ανακουφίσει. Πλησιάζει να θηλάσει και τρομάζω!