Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ..!! Πληγωμένες θηλές, πόνος, μικρή ποσότητα γάλακτος

Recommended Posts

ΚΡΙΣΤΙΝΑ κ True ευχαριστώ για τις συμβουλες σας :P

χθες ηρθε η παδιατρος τον ζύγισε κ ευτυχως εχει βαλει βαρος απο 3600 που ηταν οταν γεννηθηκε πηγε μεσα σε 18 μερες 3.950 γρμ. ευτυχως ειναι υπερ του θηλασμου κ αυτη κ δεν μου αρχισε ιστοριες για συμπληρωμα κτλ.μου ειπε σε εχει μπλοκαρει ψυχολογικα ο πονος που νιωθεις,προσπαθησε εστω κ δεκα λεπτα να τον βαζεις στο στηθος ,το ενα μονο καθε φορα, να μην χανεται με την επαφη πανω σου κ θα τραβαει αυτος αυτο που θελει,παραπανω σου κανει ζημια στη θηλη μεχρι να συνηθισεις.

την σταση αυτη που αναφερεις ΚΡΙΣΤΙΝΑ ,κατω απο την μασχαλη με μαξιλαρι έχω χρησιμοποιησει κ έφερε αποτελεσμα καλυτερο σε σχεση με αλλες στασεις.έχω πάρει κι εγω medela (nipple shields) TRUE απο την προηγουμενη εβδομαδα.σταματησα τα γιατροσοφια με κονιακ κτλ κ βελτιωθηκαν οι θηλες μου,με την λανολινη ,την lansinoi μαλλον το ειχα παρακανει κ μαλακωνε πολυ τις θηλες :-(.

τον εβαζα μονο για δεκα λεπτά καθε φορα σήμερα με ψευδοθηλη όμως:oops: κ ευχομαι αυριο να ειναι λιγο περισσοτερο.μετα ομως του εδινα μπουκαλι:oops: με δικο μου φυσικα γαλα:) . ίσως περνα φαση γρηγορησ αναπτυξης,τρωει πολυ τις τελευταιες 3 μερες, η παδιατρος ειπε 100-120ml να του δινω ενω του εδινα 60-80,αλλα σημερα μετα τα 80 ήθελε αλλα 20.απο το στήθος δεν θα τραβα άλλα 20 σε αυτα τα δεκα λεπτά που τον ειχα σήμερα?

κ παλι ευχαριστώ ,μακαρι να τα καταφερω

lMVOp3.png

HcIWp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπομονη και επιμονη κοριτσια θελει ο αποκλειστικος θηλασμος κοριτσια!!! Και εγω ματωσα, πονεσα και καθομουν με τις ωρες με το μωρο αγκαλια να θηλαζει-πιπιλαει αλλα τωρα θηλαζω αποκλειστικα και εχω μια μπουμπουκα 4 μηνων και 7 κιλα τωρα!!

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

Ο πόνος δρα ανασταλτικά, γι αυτό σου είπα ότι πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα πονάς. Μόνο έτσι θα ξεμπλοκάρεις και δεν θα αποφεύγεις να τον βάζεις στο στήθος για να θηλάσει... Δυστυχώς είμαστε από τις άτυχες σ'αυτόν τον τομέα. Είναι όμως πολύ νωρίς για να απογοητεύεσαι, θα είναι πολύ καλύτερα μετά τις 40 μέρες... Κουράγιο! Να είσαι σίγουρη πως αφού θες να θηλάσεις, θα τα καταφέρεις.

Και πάλι σου εύχομαι καλή δύναμη

Καλημέρα!

Θηλάζω αποκλεστικά εδώ και 3 μήνες και έχω και εγώ θέμα με τις θηλές.

Από την αρχή του θηλασμού έχουμε περάσει διάφορα προβληματάκια όπως πληγωμένες θηλές από κακή στάση, μυκητίαση που την παλέψαμε με σοδόνερο, διατροφή και τελικά με gentian violet. Το πρόβλημα είναι ότι οι θηλές μου είναι κατακόκκινες και ενώ δεν πονάνε κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ούτε ανάμεσα στους θηλασμούς είναι πολύ ευαίσθητες αν τις ακουμπήσω. Επειδή φοβόμουν για φλεγμονή έχω χρησιμοποιήσει και 2 φορές κρεμούλα APNO μετά από σύσταση της συμβούλου θηλασμού αλλά και πάλι τίποτα.Καμιά μανούλα με παρόμοια εμπειρία? Μήπως η aglaia μπορεί να με συμβουλέψει?

Ευχαριστώ!

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

• 2 months later...

καλησπερα κ απο μενα, εχει δεκα μερες που γεννησα και διαρκως μου ματωνει τις θηλες. εδω κ 2 μερες βγαζω διαρκως με το θηλαστρο ξερετε αν το θηλαστρο μειωνει το γαλα?

Διαφημίσεις

Εξαρτάται το θήλαστρο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι το θήλαστρο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το μωρό. Και μην αφήνεις να περάσουν παραπάνω μέρες. Βάλε το μωρό στο στήθος. Κινδυνεύεις να βολευτεί με το μπουκάλι και να αρνηθεί το στήθος αν περάσουν πολλές μέρες.

Στις θηλές σου βάλε γάλα και άστο να στεγνώνει. Γενικά το στήθος σου πρέπει να αερίζεται για να επουλώνεται ανάμεσα στους θηλασμούς. Πάρε τα breast shells της medela http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breast-care/102/softshells-for-sore-nipples που κρατάνε τις θηλές να μην έρχονται σε επαφή με τα ρούχα και αφήνουν να αερίζονται. Τα βρίσκεις σε βρεφικά καταστήματα γύρω στα 17-18 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Εμένα αυτά με σώσανε.

κοριτσια θελω τη βοηθεια σας.εχω πληγωμενες και τις δυο θηλες.οταν ξεκιναει να θηλασει παθαινω στο πονο αλλα στη συνεχεια περναει.τωρα τελευταια ομως η αριστερη θηλη ειναι χειροτερα και ποναει παρα πολυ.σημερα ομως ειδα το φορμακι της μικρης και ειδα οτι ηταν λερωμενη με γαλα και αιμα ανακατεμενο.δε ξερω αν ηταν γουλιτσα η αν επειδη τη ταισα με θηλη σιλικονης και εχασε απο εκει γαλα.οπως και να εχει το θεμα ειναι οτι χανω και αιμα και οτι το παιδι καταπινει αιμα.απο τοτε τη ταιζω απο το αλλο στηθος δηλ.τα επομενα δυο γευματα απο τοτε.τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?εχω αγχωθει αρκετα!

KLinp2.pngjvcQp2.png

κοριτσια θελω τη βοηθεια σας.εχω πληγωμενες και τις δυο θηλες.οταν ξεκιναει να θηλασει παθαινω στο πονο αλλα στη συνεχεια περναει.τωρα τελευταια ομως η αριστερη θηλη ειναι χειροτερα και ποναει παρα πολυ.σημερα ομως ειδα το φορμακι της μικρης και ειδα οτι ηταν λερωμενη με γαλα και αιμα ανακατεμενο.δε ξερω αν ηταν γουλιτσα η αν επειδη τη ταισα με θηλη σιλικονης και εχασε απο εκει γαλα.οπως και να εχει το θεμα ειναι οτι χανω και αιμα και οτι το παιδι καταπινει αιμα.απο τοτε τη ταιζω απο το αλλο στηθος δηλ.τα επομενα δυο γευματα απο τοτε.τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?εχω αγχωθει αρκετα!

Νομίζω ότι με τις θηλες σιλικόνης δεν λύνεις το πρόβλημα. το θέμα με τις θηλές είναι θέμα τοποθέτησης του μωρού στο στήθος.

το μωρό όταν πιάνει στήθος πρέπει να πιάνει ένα μεγάλο μέρος θηλαίας άλω αν θηλάζει μόνο απο τη θηλή δεν θα τραφεί σωστά και οι θηλές θα πληγωθούν.

αν θέλεις νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να σας δει απο κοντά ένα έμπειρο μάτι και να αξιλογήσει το πρόβλμα (αν είναι λόγω κακής τοποθέτησης ή το μωρό για κάποιο λόγο δεν πιάνει καλά - οπότε και να δώσει λύσεις)

σου βάζω εδώ μια λίστα

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=157

μπορείς να μας δώσεις κάποιες επιπλεων πληρφορίες .....μήπως και μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα

το μωρό δεν πιάνει στήθος χωρίς τη θηλή σιλικόνης?

πιανει το στηθος και το πιανει καλα στην αρχη.θηλες σιλικονης εβαλα τωρα λογω προβληματος και πονου.απλα απο οτι καταλαβα στο τελος που ψιλοχορταινει και νυσταζει βγαζει το στομα προς τα εξω και τραβαει.προσπαθω να τη σταματησω αλλα ειναι τοσο λαιμαργη και επιμονη...στην αρχη τρωει σωστα!

KLinp2.pngjvcQp2.png

πιανει το στηθος και το πιανει καλα στην αρχη.θηλες σιλικονης εβαλα τωρα λογω προβληματος και πονου.απλα απο οτι καταλαβα στο τελος που ψιλοχορταινει και νυσταζει βγαζει το στομα προς τα εξω και τραβαει.προσπαθω να τη σταματησω αλλα ειναι τοσο λαιμαργη και επιμονη...στην αρχη τρωει σωστα!

δεν θα αφήνεις να σε τραβάει... θα βάζεις το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών και το στόμα θα ανοίξει (δεν γίνεται διαφορετικά) μετά θα προσφέρεις το άλλο στήθος.

για να επουλώσουν οι θηλές σου

όχι συχνά πλυσίματα κυρίως όχι με σαπούνι (μια φορά την ημέρα είναι αρκετή)

οι θηλές όσο το δυνατόν εκτεθιμένες στον αέρα.....καλό είναι να μην βάζεις και επιθέματα για την ώρα......

μετά από κάθε θηλασμό θα βάζεις το γάλα σου και θα αφήνεις το στήθος να στεγνώσει

κρέμα lanshinoh 1φορά την ημέρα γιατί πιο συχνά γίνονται πολύ μαλακές...

τώρα που είναι πληγωμένες είναι λογικό να σε πονάνε στην αρχή τα πρώτα δευτερόλεπτα του θηλασμού αφού ο πόνος μετά περνάει είσαι οκ

μην βάζεις θηλές σιλικόνης...

Διαφημίσεις

αυτο κανω τη βγαζω απο το στηθος και τη ξαναβαζω αλλα το ξανακανει.τωρα εχει ξεκινισει και το κανει αυτο στην αρχη ετρωγε πιο ομαλα

όταν την βγάζεις το γάλα συνεχίζει και τρέχει?

μερικες φορες ναι μερικες οχι πολλες φορες πιεζω μονη μου τη θηλη να δω αν βγαζει η αν εχει τελειωσει το γαλα αλλα βγαζει ακομα.δε ξερω τι εχει παθει.τωρα τη ταισα απο το ενα στηθος δεν εβγαζε αλλο γαλα και εβγαλα απο το αλλο στηθος και της εδωσα με το μπιμπερο(πρωτη φορα το κανω αυτο)γιατι ποναει πολυ το αλλο στηθος!εφαγε αλλα 80ml.δε ξερω τι να κανω εχω μπερδευτει πολυ.ειχαμε ξεκινησει πολυ καλα ολες τις μερες αλλα τωρα τελευταια δε ξερω τι εχει γινει και τι φταιει

KLinp2.pngjvcQp2.png

κι εμενα στο πρωτο παιδι οι θηλες μου ειχαν "κοπει" και βγαζαν λιγο αιμα.

πονουσα αφορητα, εβαζα το παιδι στο στηθος κι εκλαιγα απο τον πονο!

κανε υπομονή το στηθος σου θα συνηθίσει, θα σκληρηνουν οι θηλες. Εμενα μου πηρε πανω απο 2 μηνες+ θυμαμαι...

υπομονη, μη λυγισεις, ο θηλασμος ειναι σημαντικοτερος!

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

μερικες φορες ναι μερικες οχι πολλες φορες πιεζω μονη μου τη θηλη να δω αν βγαζει η αν εχει τελειωσει το γαλα αλλα βγαζει ακομα.δε ξερω τι εχει παθει.τωρα τη ταισα απο το ενα στηθος δεν εβγαζε αλλο γαλα και εβγαλα απο το αλλο στηθος και της εδωσα με το μπιμπερο(πρωτη φορα το κανω αυτο)γιατι ποναει πολυ το αλλο στηθος!εφαγε αλλα 80ml.δε ξερω τι να κανω εχω μπερδευτει πολυ.ειχαμε ξεκινησει πολυ καλα ολες τις μερες αλλα τωρα τελευταια δε ξερω τι εχει γινει και τι φταιει

συνήθως τα μωρά κάνουν αυτή τη κίνηση όταν τα ενοχλεί κάτι στη ροή ...

ή είναι πολύ μειωμένη ή το ανάποδο.

πόσα γεύματα κάνετε?

το μωρό θηλάζει στήθος και γεύμα?

πόσες πάνες βρέχει? λερώνει? τι χρώμα έχουν οι κενώσεις?

γράψε μου και ζυγίσεις με ημερομηνίες....

Διαφημίσεις

κανουμε περιπου 7-8 γευματα την ημερα.βρεχει και λερωνει ταυτοχρονα 6 πανες περιπου μπορει και παραπανω.τρωει ενα στηθος ανα γευμα.γεννηθηκε 22/2 4.050 βγηκαμε 26/2 3.850 9/3 ηταν 4.010 και 12/3 4.070

KLinp2.pngjvcQp2.png

κανουμε περιπου 7-8 γευματα την ημερα.βρεχει και λερωνει ταυτοχρονα 6 πανες περιπου μπορει και παραπανω.τρωει ενα στηθος ανα γευμα.γεννηθηκε 22/2 4.050 βγηκαμε 26/2 3.850 9/3 ηταν 4.010 και 12/3 4.070

τα γεύματα θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα καλό είναι τώρα που είναι μικρό (σε ηλικία γιατί σε κιλά δεν το λες μικρό:-D) να το ταίζεις πριν το κλάμα που είναι και η τελευταία ένδειξη πείνας για να είναι πιο συνεργάσιμο. π.χ ανά 2 μαξ 3ώρες την ημέρα (ο χρόνος μετράει απο την αρχή του προηγούμενου γεύματος π.χ αν θήλασες στις 10 προσφέρεις ξανά μεταξύ 12-13) και τη νύχτα ανά 4 ώρες...

έτσι λοιπόν θα μπορείς να χειριστείς το μωρό καλύτερα.

προσπάθησε αν σε βολέψει αυτή η στάση

θα σε βοηθήσει να κρατάς το μωρό πιο σταθερά οπότε και δεν θα χάνεται η στάση θηλασμού.

όταν το μωρό αρχίζει να τραβιέται πίεσε λίγο το στήθος περίπου στη μέση όχι κοντά στην άλω με τον αντίχειρα αν το μωρό δεν πιάνει ξανά το σηκώνεις να ρευτεί και περνάς στο άλλο στήθος

αν θέλει έχει καλώς αν όχι και πάλι οκ.

οι κενώσεις σας (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον) θα πρέπει να είναι σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου. (όχι πράσινες)

οι κενωσεις ειναι μουσταρδι με κομματακια σαν σπορακια

σούπερ:D αυτό σημαίνει ότι το μωρό τρέφεται καλά και τα σποράκια είναι απο το λιπαρό γάλα που είναι και το ιδανικό.....

απλά όπως είπα και πιο πάνω βάλε άλλα 1-2 γεύματα για να μην είναι ανυπόμονο το μωρό στο στήθος και προσπάθησε να το κρατάς στη στάση που σου έβαλα στο λινκ.

όλα καλά θα πάνε :-D

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια

ειμαι μια δευετρομανούλα και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που ειχα και με το πρώτο μου παιδάκι,μόνο που τωρα ειναι χειρότερα.

Το πρόβλημα μου ειναι οι πληγωμένες θηλές. Εχω διαβάσει τόσα εδω μέσα αλλά δεν φαίνεται να βρησκω κάτι για την περίπτωση μου.

Ξέρω πως οι ματωμένες θηλές είναι θέμα κακής τοποθέτησης της θηλής στο στώμα, όμως εγω δεν τοποθετώ λάθος το μωρό. Η θηλή μου μπαίνει όσο πιο μέσα γίνεται, μαζί με τη θηλαία άλω αλλά οι θηλές μου είναι μικρές και έτσι πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. Η θηλή είναι αρκετά "μπροστά" στο στωμα του μωρού, με αποτέλεσμα να με δαγκωνει. Αυτη τη στιγμή και ενω το μωρό είναι μόλις 5 ημερων, εχω και τις 2 θηλές ματωμένες και απλά υποφέρω! Αφηνω όσο μπορω περισσότερο το στήθος ελεύθερο. Βάζω το γάλα για επουλωση, βάζω και μια κρέμα που έχω αλλά θα πάω να πάρω την purelan.

Στο μαιευτηριο μας είπαν πως βοηθάει στην επούλωση το αλατόνερο. Ξέρει κάποια να μου πει αν αυτο ισχύει;;;;

Επίσης έχω πρόβλημα υπερπαραγωγής. Και τα 2 στήθη "τρέχουν" γάλα. Θηλάζω απο το ένα στηθος κάθε φορά, μπας και το ελέγξω αλλά ακόμα τιποτα. Οταν η μικρή πιάνει τη θηλή, της έρχεται πολύ γάλα, με αποτέλεσμα να τρώει πολύ γάλα σε λίγο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα ειναι πως "μπουκώνει" και μετά όλο ρεύεται και στο τέλος κανει και εμετό. Τα κακά της είναι βέβαια πρασινοπά και την πονάει η κοιλίτσα της.

Αν μπορείτε να μου δωσετε καμια ιδεα;;;;;;;

Οποια βοήθεια, ειναι ευπρόσδεκτη!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Γιατί όλα καλά στο μαιευτήριο αλλά δε μου είπε κανείς πως να φροντίζω τις θηλές,τί πρέπει να κάνω όταν είναι πληγωμένες, με αποτέλεσμα το στήθος μου, κυρίως το αριστερό, να είναι σε τραγική κατάσταση.

Οι θηλές πληγώνονται όταν το μωρό δεν έχει τη θηλή στη σωστή θέση μέσα στο στόμα του. Αν η θηλή είναι πιο έξω από ότι πρέπει, τότε και το μωρό δεν μπορεί να φάει αρκετά και η θηλή πληγώνεται.

Επίσης οι θηλές πληγώνονται αν είναι κοντός ο χαλινός της γλώσσας. Το μωρό με κοντό χαλινό δεν μπορεί να πιάσει σωστά τη θηλή και τη θηλαία άλω.

Τί σχήμα είχε η θηλή μετά το θηλασμό; Ήταν κυλινδρική; πιεσμένη; άσπρη σε κάποια περιοχή;

Ρώτησα μαία για το θέμα και μου είπε να βγάζω με το θήλαστρο από το αριστερό μέχρι να ηρεμήσει η θηλή, να βάζω λανολίνη, αλατόνερο και να το αφήνω ελεύθερο.
Αυτό με το αλατόνερο είναι βασανιστήριο. Δεν βοηθάει πουθενά.

κι εγώ 1 βδομάδα τώρα βγάζω με το θήλαστρο καθε 5-6 ώρες κι από τα 2 στήθη και του δίνω με το μπουκάλι.
ποιο θήλαστρο έχεις;

Κι έχω τρελαθεί μη ξέροντας τι να κάνω, να το κόψω με τα χάπια, να κάνω μειωμένες αντλήσεις με το θήλαστρο μήπως μειωθεί η παραγωγή??? ΤΙ?? Ας μου πει κάποιος...Δε θέλω να σταματήσω να θηλάζω,έχω γάλα και να το σταματήσω ενώ άλλες κοπέλες κάνουν 1 ώρα θήλαστρο για 10ml?

Μπορείς να συνεχίσεις το θηλασμό. Αν θέλεις γράψε σε ποια πόλη μένεις για να δούμε αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει.

Καλημέρα!

Πόσο χαίρομαι που κάποιος μου απάντησε και ίσως βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου.

Απ'ότι καταλαβαίνω εσύ είσαι ειδική Aglaia, (δεν ξέρω και πως να μιλήσω, ενικό, πληθυντικό). Λοιπόν οι θηλές μου μετά το θηλσμό είναι κάπως πιεσμένες, σίγουρα όχι κυλινδρικές και είναι άσπρες σχεδόν σε όλο το σημείο τους. Επίσης το κέντρο της αριστερής μου θηλής που έχει το μεγάλο πρόβλημα είναι σαν κομματιασμένο, σαν να έχει κάνει τρύπα, σαν μεγάλη σχισμή, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ενώ η δεξιά είναι ενιαία. Το θήλαστρο που χρησιμοποιώ είναι medela swing και μένω στον Πειραιά. Περιμένω νέα σου με ανυπομονησία...

Ξέχασα να πω ότι επειδή κι εγώ είχα διαβάσει πως αν ο θηλές ςξακολουθουν να πονάνε το μωρό δεν έχει τη σωστή θέση, έδειξα στη μαία πως τον κρατάω για να μου πει τί κάνω λάθος και μου είπε ότι το κάνω μια χαρά, άλλωστε κι εγώ καταλαβαινω ότι καταπίνει.Ο μεγάλος πόνος είναι στην αρχή και στα 2 απλά στο αριστερό, φανταζομαι επειδή είναι καιρό πληγωμένο, πονάει σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού και στο τέλος είναι κατακκόκινο παντού.

Όσο για τη γλώσσα του, κανονική μου φαίνεται, πώς μπορώ να καταλάβω ότι δεν είναι?

Λοιπόν οι θηλές μου μετά το θηλσμό είναι κάπως πιεσμένες, σίγουρα όχι κυλινδρικές και είναι άσπρες σχεδόν σε όλο το σημείο τους.

Σίγουρα το μωρό δεν πιάνει καλά, ίσως να έχει κοντό χαλινό.

Επίσης το κέντρο της αριστερής μου θηλής που έχει το μεγάλο πρόβλημα είναι σαν κομματιασμένο, σαν να έχει κάνει τρύπα, σαν μεγάλη σχισμή, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ενώ η δεξιά είναι ενιαία.

Παρόλο που από την περιγραφή δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, τα όσα γράφεις ενισχύουν τις αρχικές μου υποψίες για κοντό χαλινό.

Κανονικά θα έπρεπε να σου το πούνε ήδη από την κλινική ή να το δει ο παιδίατρος που παρακολουθεί το μωρό, όμως στα περισσότερα περιστατικά που έχω συναντήσει, κανείς δεν έχει πει τίποτα! Οι περισσότεροι παιδίατροι αδιαφορούν τελείως και θεωρούν ότι είναι ένα θέμα που θα το κοιτάξουν αργότερα αν το παιδί έχει πρόβλημα στην ομιλία.

Αν είναι αυτό, η επέμβαση είναι πολύ απλή και γίνεται σε μια στιγμή.

Ένας ΩΡΛ ή χειρουργός μπορεί να το αξιολογήσει με μια ματιά.

Φρόντισε να βρεις κάποιον το συντομότερο κάποιον σε δημόσιο νοσοκομείο για την αξιολόγηση.

Το θήλαστρο που χρησιμοποιώ είναι medela swing και μένω στον Πειραιά.

Το θήλαστρο αυτό είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, αλλά ακόμη και με αυτό, θα σε βοηθούσε να κάνεις περισσότερες αντλήσεις για να αυξήσεις την παραγωγή. Οι αντλήσεις που κάνεις είναι πολύ λίγες και σε οδηγούν σε μείωση.

Σε αυτή τη σελίδα θα βρεις πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας, δες ποιοι βρίσκονται στην περιοχή σου

http://www.thilasmosonline.info/lista.pdf

Αν το πρόβλημα είναι μόνο ο κοντός χαλινός, ίσως να μην χρειαστείς τίποτα επιπλέον. Οπότε φρόντισε πρώτα να δεις αν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, λύσε το και μετά προχώρησε στα υπόλοιπα.

έδειξα στη μαία πως τον κρατάω για να μου πει τί κάνω λάθος και μου είπε ότι το κάνω μια χαρά,

από το αλατόνερο και από το ότι δεν μπόρεσε να αξιολογήσει την κατάσταση της θηλής μετά το θηλασμό, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να σε βοηθήσει

άλλωστε κι εγώ καταλαβαινω ότι καταπίνει.

το ότι καταπίνει δεν σημαίνει ότι πιάνει σωστά

Όσο για τη γλώσσα του, κανονική μου φαίνεται, πώς μπορώ να καταλάβω ότι δεν είναι?

η γλώσσα είναι κανονική

ο χαλινός βρίσκεται κάτω από τη γλώσσα, αν είνα κοντός τότε περιορίζεται η κίνηση της γλώσσας και δημιουργούνται προβλήματα στο θηλασμό

διάβασε κι εδώ

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1871555&postcount=5

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...