Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.....

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ

Recommended Posts

Αbbie περαστικά σε σένα και στο παιδάκι σου!

Το ταμιφλού δεν είναι εμβόλιο,είναι αντιΐκό φάρμακο που σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τον ιό της γρίπης.Το εμβόλιο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά.

Αυτό που φοβούνται απ΄ότι κατάλαβα είναι να μην μεταλαχτεί ο ιός οπότε και το ταμιφλού ίσως να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει,αλλά και το εμβόλιο που θα έχουν φτιάξει δεν θα ανταποκρίνεται στην νέα μορφή του ιού!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitrali

Dimitrali 111 δημοσιεύσεις

• vera

vera 70 δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 69 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 66 δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε να μου πείτε;

Οι γονείς μου έχουν πάει ταξίδι Βέλγιο - Ολλανδία και επιστρέφουν σε λίγες μέρες , οι οδηγίες λένε να μην φιλάμε και αγκαλιάζουμε ανθρώπους που έχουν έρθει από εξωτερικό και εγώ αναρωτιέμαι για πόσες μέρες να τους έχω σε απόσταση από την στιγμή που θα έρθουν;

Ξέρουμε σε πόσες μέρες εκδηλώνεται ο ιός;

a94dd1bc2e.png

Εγώ πάντως που ο πατέρας μου ταξιδεύει κάθε βδομάδα σχεδόν με τη δουλειά του τον αγκαλιάζω μια χαρά και του πάω και το παιδί. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να το περάσουμε τώρα που υπάρχουν ακόμα φάρμακα παρά μετά ... (φυσικός εμβολιασμός!). Εγώ φοβάμαι για το τι θα γίνει απο Σεπτέμβριο.

azHYp2.png

vwuep3.png

εδω κυκλοφορει "ελευθερα" ο ιος οποτε μας ειπαν οτι αν καποιος εχει συμπτωματα γριπης, μαλλον ειναι αυτη η γριπη, και δινουν κατευθειαν το tamiflu - αλλα εχουμε φτασει στο σημειο να εχουμε χιλιαδες νεα περιστατικα καθε μερα. Βεβαια, αυτο που ειδα με την μικρη ειναι οτι ειχε πυρετο 39,5 - 40,5 συνεχεια για 3 μερες, εδινα αντιπυρετικο καθε 4 ωρες αλλα δεν κατεβαινε και πολυ ο πυρετος. Με την πρωτη δοση tamiflu μεσα σε μια ωρα κατεβηκε στο 36,5! Ειναι μια κανονικη γριπη οπως και οι υπολοιπες, μονο που ειναι λιγο πιο βαρια και κραταει περισσοτερο.

Έτσι πήγαινε και ο πυρετός του Τζώρτζη, Άμπι, να μη σου πω ανέβαινε κάθε 3,5 ώρες (το 38 - ελάχιστο πήγαινε 39.7-40). Δυο-τρεις μέρες αφού επέστρεψε στον παιδικό, έμαθα για άλλα δυο παιδάκια που αρρώστησαν (δεν εξακριβώθηκε όμως με τεστ) με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, στα οποία έδωσαν ταμιφλού. Η γιατρός που τον είδε δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι γρίπη, παρόλα αυτά του έδωσε αντιβίωση γιατί είχε αρχίσει να κάνει βροχίτιδα (ακόμα η κατάσταση ήταν στα 'όρια'). Μου είχε πει όμως να τον παρακολουθώ και αν δε δω βελτίωση να επικοινωνήσω με το GP. Αν τον είχα πάει από την αρχή, ίσως να έπαιρνε και εκείνος. Πέρα από δυο μέρες που αισθανόμουν αδιάθετη (μπορεί να ήταν και το άγχος και η κούραση) δεν έχω κάποιο σύμπτωμα γρίπης η ίδια. Αν δεν το κόλησα από εκείνον, σίγουρα θα το κολλήσω από κάποιον άλλον στο μετρό!

το εμβολιο (αποτι λενε) δεν ειναι ετοιμο ακομα. Θα γινει διαθεσιμο εδω καποια στιγμη μεσα στο φθινοπωρο, αλλα ισως να μην προλαβουν να κατασκευαστουν επαρκεις ποσοτητες για ολο τον πληθυσμο, και θα δωσουν προτεραιοτητα φυσικα στις ευπαθεις ομαδες (ανω των 65, ατομα με ασθμα και αναπνευστικα προβληματα, προβληματα με συκωτι, νεφρα κλπ). Καποια στιγμη ειπωθηκε οτι μπορει να δωσουν το εμβολιο σε ολους μας, αλλα μη ξεχνας οτι εδω ειναι μια χωρα με πληθυσμο πανω απο 60 εκατομυρια, οποτε προσωπικα το βλεπω λιγο δυσκολο. Το δικο μας συστημα υγειας ισως να μην ειναι το καλυτερο στην ευρωπη, αλλα ειναι αρκετα προηγμενο και αν το παρακολουθειτε θα μπορειτε να λαβετε μια πληρεστερη εικονα του τι γινεται. Φοβαμαι οτι τα μεσα δινουν μια εικονα πολυ χειροτερη απο την πραγματικη...

Διαφημίσεις

Έτσι πήγαινε και ο πυρετός του Τζώρτζη, Άμπι, να μη σου πω ανέβαινε κάθε 3,5 ώρες (το 38 - ελάχιστο πήγαινε 39.7-40). Δυο-τρεις μέρες αφού επέστρεψε στον παιδικό, έμαθα για άλλα δυο παιδάκια που αρρώστησαν (δεν εξακριβώθηκε όμως με τεστ) με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, στα οποία έδωσαν ταμιφλού. Η γιατρός που τον είδε δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι γρίπη, παρόλα αυτά του έδωσε αντιβίωση γιατί είχε αρχίσει να κάνει βροχίτιδα (ακόμα η κατάσταση ήταν στα 'όρια'). Μου είχε πει όμως να τον παρακολουθώ και αν δε δω βελτίωση να επικοινωνήσω με το GP. Αν τον είχα πάει από την αρχή, ίσως να έπαιρνε και εκείνος. Πέρα από δυο μέρες που αισθανόμουν αδιάθετη (μπορεί να ήταν και το άγχος και η κούραση) δεν έχω κάποιο σύμπτωμα γρίπης η ίδια. Αν δεν το κόλησα από εκείνον, σίγουρα θα το κολλήσω από κάποιον άλλον στο μετρό!

Ετσι ακριβως ηταν και η Ντεμπυ, μονο που επρεπε να παρει το tamiflu για να δουμε βελτιωση - οσο για μενα, ολη τη βδομαδα με γυροφερνε, αλλα χτες ανεβασα πυρετο οποτε μου δωσανε το tamiflu. Αν μου το ειχανε δωσει απο την προηγουμενη εβδομαδα, ισως τωρα να ημουν οκ.... τελος παντων, για πρωτη φορα στην ζωη μου 2 εβδομαδες αναρρωτικη! αντε, να κατσω και λιγο και να μη φαω ολη την αδεια...

Σαν το λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα, έτσι και οι φαρμακοβιομήχανοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη τρίβουν τα χέρια τους απ' τις συνεχιζόμενες διαστάσεις της γρίπης των χοίρων (ή νέα γρίπη τύπου Α/Η1Ν1). Εως το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησίαζαν τα 2.100 (εκ των οποίων τα 44 θανατηφόρα) σε 23 χώρες της υφηλίου (ιδιαίτερα σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη)...

Δεν είναι τυχαίο, πως προ ημερών η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε απ' το Κογκρέσο την έγκριση 1,5 δισ. δολαρίων για τη λήψη μέτρων έναντι της ασθένειας. Ούτε τυχαία είναι τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν διεθνώς για την αγορά διαγνωστικών εργαλείων της νέας «γρίπης», χρηματοδότησης πειραμάτων και αγοράς μελλοντικών αντιγριπικών εμβολίων. Εμβόλια που αναμένεται να παράξουν φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Sanofi - Afentis, GlaxoSmithKline, Baxter International που είτε συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είτε (και...) με τον αμερικάνικο στρατό (όπως η Βaxter) γεμίζοντας εκ νέου τα ταμεία τους με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Στις 14 του μήνα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη μεταξύ στελεχών φαρμακοβιομηχανιών, επιστημονικών φορέων υγειονομικών υπηρεσιών και αξιωματούχων του ΠΟΥ, ώστε να αποφασιστεί εάν θα σταματήσει διεθνώς η παραγωγή των κοινών αντιγριπικών εμβολίων, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων (που δε θα είναι έτοιμα πριν το Σεπτέμβρη).

Εάν αποφασιστεί τελικώς κάτι τέτοιο και η βιομηχανία στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή εμβολίων, τότε (λένε κάποιοι ερευνητές επιδημιολογίας, όπως ο Δρ. Χένρι Μίλερ στη Νιου Γιορκ Ποστ στις 7/5) «αυτό θα γίνει εις βάρος των συνήθων προετοιμασιών για τους ιούς της κοινής γρίπης που σκοτώνει κάθε χρόνο στον πλανήτη περίπου 250.000 ανθρώπους». Επιπλέον, ένα τέτοιο πρόγραμμα θα «βοηθούσε» στην εκδήλωση ενός δεύτερου πιο επιθετικού κύματος της γρίπης των χοίρων από το ερχόμενο φθινόπωρο (στο βόρειο ημισφαίριο) με ολέθριες συνέπειες στις ζωές πολλών ανθρώπων. Συνάμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος προβληματικών εμβολίων, αφού μέσα στην πίεση του χρόνου πιθανώς να περιοριστούν σημαντικά οι απαραίτητες κλινικές δοκιμές...

Τα επικίνδυνα εμβόλια του 1975...

Δε θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που προκαλούνται επιδημίες από προβληματικά εμβόλια. Το 1975 στις ΗΠΑ επί προεδρίας Φορντ, ο εμβολιασμός στρατιωτών στο στρατόπεδο Φορτ Ντιξ του Νιου Τζέρσεϊ κατά (;) των ιών της γρίπης ...των χοίρων είχε προκαλέσει επιδημία γρίπης. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, (που και τότε διαπλέκονταν με τις φαρμακοβιομηχανίες), πέτυχαν την έναρξη υποχρεωτικού εμβολιασμού πολιτών, γεμίζοντας τα συρτάρια των φαρμακοβιομηχάνων με εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τα εμβόλια αποδείχτηκαν φαρμάκι. Προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων Αμερικανών και τη μόνιμη παράλυση πολλών άλλων, με αποτέλεσμα την ακύρωση του προγράμματος (που στο μεταξύ είχε ακριβοπληρώσει ο αμερικανικός λαός...).

Ετσι και στην τωρινή υγειονομική κρίση. Τα συμφέροντα που αναμένεται να βαρύνουν στη ζυγαριά της επικείμενης σύσκεψης του ΠΟΥ είναι μεγάλα.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5075373&publDate=10/5/2009

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγώ πάντως που ο πατέρας μου ταξιδεύει κάθε βδομάδα σχεδόν με τη δουλειά του τον αγκαλιάζω μια χαρά και του πάω και το παιδί. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να το περάσουμε τώρα που υπάρχουν ακόμα φάρμακα παρά μετά ... (φυσικός εμβολιασμός!). Εγώ φοβάμαι για το τι θα γίνει απο Σεπτέμβριο.

Να σου πω Βέρα το σκέφτηκα και εγώ αυτό ......αλλά μετα αν μεταλαχθεί ο Ιός δεν είσαι καλυμένος, έτσι δεν είναι;

a94dd1bc2e.png

Ετσι ακριβως ηταν και η Ντεμπυ, μονο που επρεπε να παρει το tamiflu για να δουμε βελτιωση - οσο για μενα, ολη τη βδομαδα με γυροφερνε, αλλα χτες ανεβασα πυρετο οποτε μου δωσανε το tamiflu. Αν μου το ειχανε δωσει απο την προηγουμενη εβδομαδα, ισως τωρα να ημουν οκ.... τελος παντων, για πρωτη φορα στην ζωη μου 2 εβδομαδες αναρρωτικη! αντε, να κατσω και λιγο και να μη φαω ολη την αδεια...

Καλή ανάρρωση και υπομονή. Τα παιδιά να είναι καλά, οι μεγάλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο το παλεύουμε! Ελπίζω και για το μικρό να ήταν τελικά γρίππη (γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην ήταν) και να μην το έχουμε άγχος τουλάχιστον για εκείνον.

Καλή ανάρρωση και υπομονή. Τα παιδιά να είναι καλά, οι μεγάλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο το παλεύουμε! Ελπίζω και για το μικρό να ήταν τελικά γρίππη (γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην ήταν) και να μην το έχουμε άγχος τουλάχιστον για εκείνον.

thanks κουκλα μου! μακαρι ο τζωρτζης να ξεμπερδεψε για φετος! πριν απο λιγο μιλησα με το νοσοκομειο και μου ειπαν οτι το κολλησαν και καποια απο τα παιδακια που κανουν αιμοκαθαρση, αλλα και μεταμοσχευμενα, ολα ειναι οκ και αναρρωνουν, και μαλιστα τα περισοτερα δεν νοσηλευτικαν αλλα εμειναν σπιτι. Εμεις θα δωσουμε στον Ηθαν δευτερη δοση tamiflu και μακαρι να μην το περασει καθολου - λενε μενει 10 μερες στον οργανισμο του - οποτε θα ειναι καλυμενος, και ελπιζω το εμβολιο να μην το καθυστερησουν, αλλα και να του δωσουν προτεραιοτητα

Διαφημίσεις

Αν μεταλλαχθεί ο ιος δεν ξέρω αν είσαι καλυμένος ... αλλά αν παρουσιάσει απλά αντίσταση στα φάρμακα όπως φοβούνται νομίζω είσαι καλυμένος. Δεν ξέρω κιόλας ... δεν είμαι γιατρός. Επίσης αν το περάσεις τώρα πιστεύω αποκτάς μια ανοσία και δεν είσαι τόσο ευάλωτος από Σεπτέμβρη που θα γίνεται χαμός.

azHYp2.png

vwuep3.png

Τσεκαρα τα συμπτωματα και δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να διακρινει κανεις οτι ειναι ο συγκεκριμενος ιος και οχι μια κοινη γριπη. Οποτε ειχα εγω γριπη, αυτα τα συμπτωματα ειχα. Αρα, πως ειναι σιγουροι στις στατιστικες τους οτι κολλησαν συγκεκριμενο αριθμο με τον ιο των χοιρων απο την στιγμη που πλεον δεν ελεγχεται εργαστηριακα?

Επισης, αδυνατω να καταλαβω γιατι εδω μιλανε για επικειμενους μαζικους εμβολιασμους, ακομα και στα σχολια, με ενα εμβολιο που δεν θα εχει υπαρξει χρονος να γινουν δοκιμες, απο την στιγμη που - προς το παρον - ειναι οσο επικινδυνη ειναι και η κοινη γριπη.

Το οτι η Baxter και η Bayer εχουν πολυ προσφατες εγκληματικες "αμελειες" με παρτιδες μολυσμενες με AIDS που οταν διαπιστωσαν οτι εχουν τον ιο, τις εσπρωξαν Ευρωπη και Ασια και με εμβολια που ειχα ενεργο ιο των πτηνων, δεν ανησυχει κανεναν ?

Εμένα πολύ!!! Και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το αν θα κάνω το εμβόλιο στο παιδί. Φοβάμαι μήπως έχει παρενέργειες. Και πρώτα πρώτα τα παιδιά < 15 ετών θα εμβολιαστούν λένε ... αρχές Σεπτεμβριου.

azHYp2.png

vwuep3.png

Οι γονείς μου έχουν πάει ταξίδι Βέλγιο - Ολλανδία και επιστρέφουν σε λίγες μέρες , οι οδηγίες λένε να μην φιλάμε και αγκαλιάζουμε ανθρώπους που έχουν έρθει από εξωτερικό και εγώ αναρωτιέμαι για πόσες μέρες να τους έχω σε απόσταση από την στιγμή που θα έρθουν;

Διάβασα τουλάχιστον 7 μέρες μετα την εκδήλωση συμπτωμάτων, τώρα αν δεν έχουν συμπτώματα δεν ξέρω....

Το έλαβα στο email μου σήμερα το πρωί...

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!

Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω (μεταξύ άλλων) πως θα γίνουν εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων τον Σεπτέμβριο, όταν ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου. Μας δουλεύουν όπως και σε πολλά άλλα θέματα.

εχω δυο μπουμπουκακια

καλά έχω πεθάνει στο γέλιο από το πρωί...αυτοί οι Αμερικάνοι είναι απίστευτοι....

Έκαναν πάρτυ γρίπης στο Κολωνάκι

16 Ιουλίου 2009, 10:13

160709maketapartygripisINSIDE.jpg

Παροξυσμός φόβου, γελοιότητα, μόδα, σωτηρία από τη γρίπη ή απλώς μια πράξη που οδηγεί αφελείς σε δύσβατα μονοπάτια;

Σε χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι μια από τις περιοχές του πλανήτη που πλήγεται ιδιαιτέρως (έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι), διοργανώνονται τα περίφημα πια «πάρτυ της γρίπης».

Ομάδες συγκεντρώνονται σε κοινούς χώρους ελπίζοντας... να κολλήσουν τον ιό της νέας γρίπης από κάποιον που είναι ήδη φορέας του.

Είναι απίστευτο. Σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για πράδειγμα, οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους όχι σε παιδικά πάρτυ, αλλά στα «πάρτυ της γρίπης», ελπίζοντας να είναι κάποιος εκεί που νοσεί και να τους μεταδώσει τον ιό. Πρωτοφανές, αλλά πέρα για πέρα πραγματικό.

dasodasudiusayiuyeuywqey984.jpgΗ μόδα αυτή με τα πάρτυ της γρίπης ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία και γρήγορα επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην ηπειρωτική Ευρώπη και τώρα στην Ελλάδα.

Πληροφορίες μιλάνε για το πρώτο παρόμοιο πάρτυ που διοργανώθηκε σε περιοχή του Κολωνακίου, όπου συγκεντρώθηκε άγνωστος αριθμός ατόμων για να «λάβουν» τον ιό στο -ακόμη- πρώιμο στάδιό του.

Αυτή η κατά πολλούς γελοιότητα της εποχής μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιους, καθώς είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει καν τη δυναμική που έχει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, πολλώ δε δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτός ο ιός και βασίζονται μόνο σε φήμες, διαρροές και πληροφορίες αμφιβόλου ποιότητας.

Αυτή η προφανής γελοιότητα, ή μόδα της εποχής, προκαλείται από τον βομβαρδισμό των πληροφοριών που παρέχονται από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, ότι ο ιός είναι στο στάδιο της μετάλλαξης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει η επιστημονική κοινότητα, η οποία παραμένει διχασμένη σχετικά με τη νέα γρίπη.

Μιλώντας στη zougla.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Παναγιώτης Ευσταθίου, δήλωσε ότι εάν συνέβη ένα ανάλογο πάρτι και στη χώρα μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς δεν ξέρει ο καθένας σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ανοσοποιητικό του σύστημα και επομένως ποια επιπλοκή μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό του ο ιός της νέας γρίπης.

Για επιπόλαιες κινήσεις που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους έκανε λόγο στη zougla.gr ο πνευμονολόγος, κ. Γιώργος Βαρουχάκης.

Γιώργος Βαρουχάκης

Πού βασίζεται η προοπτική των «πάρτυ της γρίπης»

Για τους περισσότερους -κυρίως αδαείς σχετικά με ιατρικά ζητήματα- είναι ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν απέναντι στην κατά πολλούς επερχόμενη «καταιγίδα» ιώσεων από τον ιό H1N1.

Θεωρητικά, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το καλύτερο αντίδοτο για την αποκαλούμενη νέα γρίπη είναι η έκθεση στον ιό κατά το πρώιμο στάδιό της.

Συγκεκριμένα, λένε ότι αυτή τη στιγμή ο ιός είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, δεν έχει fdshgdasgdhgasjdgahsdg39472.jpgμεταλλαχθεί και είναι αντιμετωπίσιμος.

Ταυτόχρονα, όσοι έχουν νοσήσει και ιαθεί ''θωρακίστηκαν'', καθώς ο οργανισμός τους δημιούργησε αντισώματα και δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δεχτούν νέο «κύμα του ιού». Με βάση αυτή τη λογική που οι ειδικοί επισημαίνουν, γίνονται τα «πάρτι της γρίπης. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά, η οποία πρέπει να επισημανθεί.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πνευμονία απ' αυτόν τον ιό.

Επομένως, το θέμα είναι απλό… Ο καθένας σταθμίζει και αποφασίζει…

http://www.zougla.gr/news.php?id=53167

iro μου τα mail που λαμβάνουμε καθημερινά θέλουν μεγάλη προσοχή διότι σχεδόν όλα περιέχουν κάποιες αλήθιες για να παραπλανήσουν και να σε κάνουν να το μεταδόσεις ευκολότερα

rQGhp3.png

Εναν στους 2 Ελληνες θα «χτυπήσει» η γρίπη

Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

Σε έναν στους δύο Ελληνες θα διαγνωστεί η νέα γρίπη. Το 54% του πληθυσμού θα νοσήσει από το νέο στέλεχος Η1Ν1. Μόνο τους επόμενους τρεις μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί κατά 33%. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να σημειωθούν θάνατοι. Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, είπε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αυξήθηκαν κατά πολύ τα περιστατικά δευτερογενούς μετάδοσης και το υπ. Υγείας ετοιμάζει μαζικούς εμβολιασμούς

«Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στη φάση 6 - πανδημίας. Η γενική ευαισθητοποίηση στον ιό της νέας γρίπης και η διασπορά της είναι μία πραγματικότητα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά των κρουσμάτων σημειώνονται στις νεότερες ηλικίες. Η περίοδος της πανδημίας υπολογίζεται να διαρκέσει από 12 μέχρι 15 μήνες με ανώτατη πιθανή διάρκεια μέχρι και 2 χρόνια», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Η ευρεία μετάδοση του στελέχους του ιού στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ο μη εντοπισμός σε ορισμένες νέες διαγνώσεις της πηγής μετάδοσης της γρίπης είναι οι δείκτες που οδήγησαν τη χώρα μας στην αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και συναγερμού. Η φάση 6 είναι το ανώτερο επίπεδο στο οποίο ισχύουν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κανόνες όπως είναι η αυστηρή χρήση φαρμάκων στα κρούσματα, ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων όταν διατεθεί το εμβόλιο κ.ά.

«Στη χώρα μας μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 220 κρούσματα, εκ των οποίων σε ποσοστό 78% αφορούν ταξιδιώτες. Ωστόσο θα ήθελα να προσέξετε το εξής: Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία αύξηση των περιστατικών με δευτερογενή μετάδοση που σηματοδοτεί, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, την έναρξη μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, ενώ συγχρόνως ανιχνεύονται μεμονωμένα περιστατικά που δεν μπορεί να ανιχνευτεί η πηγή μετάδοσης του ιού με σαφήνεια. Παράλληλα συναντούμε μικρο-επιδημίες και συναθροίσεις κρουσμάτων σε ομάδες ταξιδιωτών», τόνισε ο υπουργός. Χθες καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα του ιού, έξι από τα οποία δεν είχαν σαφή πηγή μετάδοσης.

Επί του παρόντος, όπως ανέφερε ο υπουργός, «τα κρούσματα στη χώρα μας είναι όλα αντιμετωπίσιμα και πάνω από 70% έχουν ήδη πλήρως ιαθεί. Οι θάνατοι σε άλλες χώρες αφορούν μέχρι στιγμής κυρίως περιστατικά ατόμων με προβλήματα υγείας. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο -του θανάτου- στη χώρα μας, αλλά δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει με την ίδια ακρίβεια που προβλέπουμε την εξέλιξη των κρουσμάτων».

Το εμβόλιο

Το εμβόλιο που θα χορηγείται δωρεάν θα είναι διαθέσιμο τέλη 2009 με αρχές 2010, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Προτεραιότητα σε αυτό θα έχουν τα παιδιά -από βρέφη μέχρι μαθητές Λυκείου- και οι νέοι μέχρι 30 ετών. «Η νόσος κλινικά αφορά κυρίως νέα άτομα, παιδιά και ενήλικες μέχρι 30 ετών. Εκτιμάται ότι λόγω προηγηθείσης ανοσίας οι μεγαλύτερες ηλικίες πλήττονται σε μικρότερο βαθμό», εξήγησε ο υπουργός Υγείας. Τα παιδιά δεν θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης αλλά μόνο με το Η1Ν1, τόνισε ο υπουργός.

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, θα γίνει σε συνεργασία με τις νομαρχίες και το υπουργείο Παιδείας σε σχολεία ή άλλους χώρους στα παιδιά κάθε ηλικίας και στους νέους. Οι ειδικοί χώροι ανά νομό θα έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνικούς λειτουργούς. Το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις.

Οι επαγγελματίες της Υγείας βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη σειρά για το εμβόλιο.

Αφού καλυφθούν τα παιδιά, οι νέοι και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, σειρά έχουν τα άτομα άνω των 60 ετών και οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Το υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει να καλύψει τον μισό πληθυσμό (4 εκατομμύρια άτομα) με το νέο εμβόλιο.

Την ίδια ώρα τα αποθέματα σε αντιικά φάρμακα που βρίσκονται στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας και του ΙΦΕΤ είναι αρκετά για να καλύψουν το 20% του πληθυσμού (2,2 εκατομμύρια άτομα).

Καραντίνα

«Μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, δηλαδή πιθανό κλείσιμο σχολείων ή και υπηρεσιών, το χειρότερο δηλαδή σενάριο, δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα μέχρι τώρα σε χώρες όπου αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε, κυρίως στο νότιο ημισφαίριο. Γι' αυτό και η αναγκαιότητα θα πρέπει να κρίνεται πολύ αυστηρά και κατά περίπτωση», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.

«Σε χώρες όπου υπάρχει εκτεταμένη διασπορά της νόσου όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Αγγλία και η Δανία έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της νόσου. Αυτό σημαίνει πως παρακολουθούνται οι συνέπειες της νόσου, τα σοβαρά νοσηλευόμενα περιστατικά και βέβαια οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αντιμετωπίζονται

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=62219

Ξαναπαραθέτω το άρθρο απο προηγούμενη σελίδα επειδή,κανένας υπέυθηνος δε μίλησε για εμβολιάσμό το Σεπτέμβρη.Το εμβόλιο θα υπάρχει το νωριτερο στο τέλος του 2009.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Φίλη μου που δουλεύει σε νοσοκομείο μου είπε για 10 μέρες περίπου να αποφεύγουμε όσους γυρνάνε απ' έξω. Έτσι έκανα κι εγώ με συγγενείς και φίλους από Αμερική και UK.

Με τις εγκύους ρε παιδιά τι γίνεται;;; Είμαι πραγματικά τρομοκρατημένη. Τι γίνεται σε περίπτωση που μια έγκυος κολλήσει;;;

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

Καλησπέρα!Εγώ ανησυχώ πιο πολύ από εσάς γιατί έχω δύο μικρά παιδιά, είμαι εκπαοδευτικός και προγραμματίζω να ξαναμείνω έγκυος το φθινόπωρο!

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Μια και με απασχολεί πολύ, είπα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα........

Προσπαθώ να μείνω έγκυος και τον Σεπτέμβρη σκοπεύω να κάνω εξωσωματική!

Έχω όμως δύο μικρά παιδάκια που πάνε παιδικό σταθμό και είμαι η ίδια εκπαιδευτικός, άρα υπάρχει μεγαλη πιθανότητα να κολλήσω αυτή τη γρίπη!

Έτσι ανησυχώ τρελλά και δεν ξέρω τί να κάνω!!!!!!!!

Εσεις όλες που προσπαθείτε για μωρό ή που είστε έγκυες πώς αντιμετωπίζετε τη νέα γρίπη;;;;;

Έχει ρωτήσει καμμία το γιατρό της;;;;;;;;;;

:confused::confused::confused::confused::confused:

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Μεγαλη προσοχη με τα εμβολια,μην σπευσετε χωρις συμβουλη γιατρου γιατι υπαρχει (μικρη) πιθανοτητα να παθετε ζημια αντι για καλο.

Οσες ειστε εγκυες οπωσδηποτε περιοριστε (ή αποκλείστε τελειως αν μπορειτε) συναναστροφες με συγγενεις/ταξιδιωτες απο το εξωτερικο.

Συχνο πλυσιμο στα χερια και οχι χερια στο στομα κτλ.

Παντως απο οτι φαινεται τα κρουσματα θα ειναι πραγματικα πολλα...οποτε επικεντρωθειτε στο τι κανουμε μετα!

Μιλησα με την παιδιατρο μας και ηταν καθησυχαστικη. Ειπε οτι η συμπτοματολογια ειναι πολυ ηπια, σαν της κοινης γριπης και οτι δεν θα πρεπει να φοβομαστε. Μου ειπε επισης οτι το εμβολιο δεν θα το εκανε. Οπως αναφερθηκε και πριν, θελει λογικη και συνεση - καλη υγιεινη, πλυσιμο χεριων, να αποφευγουμε μερη με πολυ κοσμο οταν ξεσπασει πραγματικα η επιδημια εδω. Αλλα δεν ανησυχει και αυτο με εκανε να αισθανθω πολυ καλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...