Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Εμείς προσπαθούμε εδώ και 3,4 μήνες. Αυτές τις μέρες περιμένω περίοδο, έχω πόνους στη κοιλιά και πολύ πρησμένο στήθος. Πάντα όμως λίγες μέρες πριν αδιαθετήσω είχα λίγο αίμα καφέ σκούρο, τώρα δεν έχω τίποτα. Ναι εδώ είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα..Πιστεύω αφού δεν κάνουν υπέρηχο θα έχουν άλλα μηχανήματα που ελέγχουν το μωρό.Όπως και να χει δεν με αγχώνει αυτό γιατί εδώ από θέματα ιατρικής και γενικά είναι 100 χρόνια μπροστά από μας εκεί.. Σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου όλα να πάνε καλά και για σένα. Να σου πω την αλήθεια άμα είμαι θα τρελαθώ απο τη χαρά μου, αλλά άμα είμαι θα έχω τρομερό άγχος γιατί δεν έχω κανέναν για βοήθεια εδώ στα ξένα.. εκτός απο τον άντρα μου φυσικά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι να σου πω, δεν το έχω ψάξει. Πάντως και οι δυο φίλες μου (Ελληνίδες) που γέννησαν πρόσφατα εδώ μου είπαν πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα και οι γιατροί ήταν πολύ καλοί.Ειδικά για τα μαιευτήρια είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, δεν ήθελαν να φύγουν απο κει χαχαχχαχα

γεια σε ολες!εγω εμεινα εγκυος σχεδον αμεσως,μπορω να πω ξεκαθαρα με την πρωτη σοβαρη μας προσπαθεια.δυστυχως ομως το μωρακι μας το χασαμε στην 10η εβδομαδα λογω παλινδρομης κυησης.σημερα κιολας εκανα την αποξεση και πραγματικα δεν ξερω πως νιωθω.εχει τυχει σε καμια κατι παρομοιο?μετα απο ποσο καιρο μεινατε ξανα εγκυες?ο γιατρος μου,μου ειπε πως μετα απο 2 με 3 κυκλους μπορουμε να ξαναξεκινησουμε τις προσπαθειες..ελπιζω το 2016 να τα καταφερω.καλη χρονια σε ολες :)

γεια σε ολες!εγω εμεινα εγκυος σχεδον αμεσως,μπορω να πω ξεκαθαρα με την πρωτη σοβαρη μας προσπαθεια.δυστυχως ομως το μωρακι μας το χασαμε στην 10η εβδομαδα λογω παλινδρομης κυησης.σημερα κιολας εκανα την αποξεση και πραγματικα δεν ξερω πως νιωθω.εχει τυχει σε καμια κατι παρομοιο?μετα απο ποσο καιρο μεινατε ξανα εγκυες?ο γιατρος μου,μου ειπε πως μετα απο 2 με 3 κυκλους μπορουμε να ξαναξεκινησουμε τις προσπαθειες..ελπιζω το 2016 να τα καταφερω.καλη χρονια σε ολες :)

Αφού έπιασες σχετικά γρήγορα...είμαι σίγουρη ότι εντός του 16 θα μείνεις σίγουρα!!!λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου...αλλά καλύτερα τώρα που ήταν νωρίς παρά αργότερα!!!το θέμα είναι να βγει το μωρό υγιή...οπότε όταν είναι για να μείνει ,να ξέρεις θα μείνει!!!😃😃😃😃σ εύχομαι ότι καλύτερο!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Κοριτσια καλησπερα!!ειμαι καινουρια στο φορουμ...χαιρομαι πολυ για οσες διανυουν ηδη μια εγκυμοσυνη και ευχομαι και σε ολες τις υπολοιπες συντομα να ζησουν αυτο το θαυμα!!!εγω με τον αντρα μου ξεκινησαμε αυτον τον μηνα τις προσπαθειες για μπεμπε και ελπιζουμε να τα καταφερουμε συντομα...

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ! Να μη στενοχωριεσαι αφού υπάρχει σύλληψη θα ξαναγίνει! Σου εύχομαι αμέσως! Μπορώ να ρωτήσω κάτι άλλο,στην 10η εβδομάδα πως κατάλαβες ότι ήταν παλλινδρομη; Οι καρδιακοι παλμοι ήταν χαμηλοι ? Είχες αιμορραγια ?

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Κοριτσια καλημερα.ειμαι νεο μελος στην σελιδα σας.θελω ν σας κανω μια ερωτηση.ειμαι 23 χρονων και με τον συντροφο μ εχουμε σεξουαλικη επαφη χωρις προφυλαξη αλλα δν ολοκληρωνει μεσα μου.τελευταια μας επαφη ηταν στς 26/12 και εκεινο το βραδυ αδιαθετησα μεχρι τς 29/12. Χθες αλλα και σημερα εχω ενοχληση περιοδου και οταν παω τουαλετα διακρινω ενα ροζ χρωματακι.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης?

Κοριτσια καλημερα.ειμαι νεο μελος στην σελιδα σας.θελω ν σας κανω μια ερωτηση.ειμαι 23 χρονων και με τον συντροφο μ εχουμε σεξουαλικη επαφη χωρις προφυλαξη αλλα δν ολοκληρωνει μεσα μου.τελευταια μας επαφη ηταν στς 26/12 και εκεινο το βραδυ αδιαθετησα μεχρι τς 29/12. Χθες αλλα και σημερα εχω ενοχληση περιοδου και οταν παω τουαλετα διακρινω ενα ροζ χρωματακι.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης?

Μήπως είναι τώρα ωορρηξία???μπορεί να τύχει να δεις αίμα ροζ...αλλά γενικά έγκυος με τα υγρά Ναι μπορείς να μείνεις.

hiEW.pngpFRip3.png

Μήπως είναι τώρα ωορρηξία???μπορεί να τύχει να δεις αίμα ροζ...αλλά γενικά έγκυος με τα υγρά Ναι μπορείς να μείνεις.

4 χρονια εχουμε επαφες με αυτον τον τροπο..ειχαμε πολυ καιρο ν βρεθουμε.τν πρωτη μερα ειχαμε προφυλαξεις.μετα ομως για 10 μερες δν ειχαμε.αλλα ειχα και περιοδο 3 μερες..

Καλησπέρα Ανδρομάχη και καλωσήρθες. εμενα μου κάνει για ωορρηξία. με βαση την τελευταία σου περίοδο δηλ στις 26 Δεκεμβ σήμερα είσαι στις επικίνδυνες μέρες (13η μέρα του κύκλου). έγκυος να έμενες στις 26 χλωμό το κόβω, γιατί δεν μας είπες καταρχάς σε ποια ημέρα του κύκλου ήσουν. επίσης το τριήμερο που είχες αιμα ήταν κανονική ροή;

γενικά μπορείς να μείνεις έγκυος με προσπερματικά υγρά, απλά πρεπει την ημέρα εκείνη να έχεις ωορρηξία. δηλ σήμερα να αποφύγεις για καλό και για κακό την επαφή.

σε κάθε περίπτωση, για να βγεις από την αγωνία, κάνε ένα τεστ. ωστόσο εγω πιστεύω με την μικρή μου εμπειρία και όχι με την γνώση του ιατρού, ότι αποκλείεται να είσαι.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια, νέα και παλαια! Τιτικα μου, σε παρακαλώ όλα είναι μέσα στη ζωή. κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί μια εγκυμοσύνη. ευτυχώς είσαι πολύ μικρή και όσο και τωρα να μη σε παρηγορεί, όμως θα μπορέσεις σύντομα να ξαναμείνεις έγκυος εύκολα. λυπάμαι παρα πολύ, καταλαβαίνω πόσο πρεπει να πονάς... να έχεις ανθρωπους δίπλα σου να σε στηρίξουν. είναι πολύ σημαντικό να εχεις κάποιον να μιλήσεις.

ninagiorgos καλή αρχή, εύχομαι ειλικρινά η πρωτη σας φορά να είναι και η τυχερή.. άλλα παιδάκια έχετε;

Καλησπέρα Ανδρομάχη και καλωσήρθες. εμενα μου κάνει για ωορρηξία. με βαση την τελευταία σου περίοδο δηλ στις 26 Δεκεμβ σήμερα είσαι στις επικίνδυνες μέρες (13η μέρα του κύκλου). έγκυος να έμενες στις 26 χλωμό το κόβω, γιατί δεν μας είπες καταρχάς σε ποια ημέρα του κύκλου ήσουν. επίσης το τριήμερο που είχες αιμα ήταν κανονική ροή;

γενικά μπορείς να μείνεις έγκυος με προσπερματικά υγρά, απλά πρεπει την ημέρα εκείνη να έχεις ωορρηξία. δηλ σήμερα να αποφύγεις για καλό και για κακό την επαφή.

σε κάθε περίπτωση, για να βγεις από την αγωνία, κάνε ένα τεστ. ωστόσο εγω πιστεύω με την μικρή μου εμπειρία και όχι με την γνώση του ιατρού, ότι αποκλείεται να είσαι.

Η ροη δν ηταν μεγαλη..αλλα δν ηταν μονο εκεινη η μερα επαφης..απο τις 16 γινοταν...για 10 μερες.

Ρίτα Σ. σε ευχαριστω πολυ!!οχι δεν εχουμε αλλα παιδακια...αγχωνομαι τοσο πολυ παντως..μακαρι να τα καταφερουμε γιατι το θελουμε κ οι δυο πολυ.οπως κ ολες οι κοπελες εδω μεσα φυσικα..για να δουμε

Καλησπέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Σήμερα έκανα την χοριακή και από 130 που ήταν την Δευτερα σήμερα πήγε 760! δεν φαντάζεστε πόσο χάρηκα!

ninagiorgos, μην αγχώνεσαι! απλά κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της - όπως λέμε- εφοδιάζεται με τεστάκια ωορρηξίας και κυήσεως. εγω αρχικά ήμουν της γνώμης ότι αν έχεις σταθερό κύκλο δεν τα χρειάζεσαι. όμως είναι πολύ φθηνα και έχεις το ατού πότε να μετράς καθυστέρηση. δηλ αν δεν τα έχεις, μπορεί να νομίζεις λανθασμένα ότι έχεις καθυστέρηση, ενω στην πραγματικότητα δεν έχεις. αφού κυκλοφορούν στο εμπόριο σε χαμηλή τιμή, καλό είναι να εφοδιαστείς. μην αγχώνεσαι, γιατι το άγχος είναι αποδιοργανωτικό. κάνε τις προσπάθειές σου και όλα καλά θα πάνε. δεν έχεις λόγο να ανησυχείς!

Ανδρομάχη μου, ένα ακόμη κόλπο για να καταλάβεις αν πάιζει εγκυμοσύνη είμαι η πρωινή σου θερμοκρασία. αν είσαι όντως έγκυος θα είναι υψηλή, αν δεν είσαι και βρίσκεσαι σε φάση ωορρηξίας, θα είναι χαμηλή. μετρήσου αύριο και πες μας. επίσης αν ήσουν έγκυος με τόσες μέρες κλαθυστέρησης όλο και κάποιες ενδείξεις εγκυμοσύνης θα είχες. θα σε πόναγε το στήθος, η πλάτη κάτι τελοσπάντων. εσύ τι συμπτώματα έχεις;; αν ήσουν έγκυος, θα ήταν ευπρόσδεκτη η εγκυμοσύνη; το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; εύχομαι να σου έρθουν όλα βολικά!

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας. Μετράω 2 μέρες καθυστέρησης πλεον. Σήμερα όμως το πρήξιμο στο στήθος έφυγε. Σημαίνει κάτι αυτό? Τόσες μέρες πόναγε πολύ,σήμερα όμως δεν το νιώθω.

Ρίτα Σ.συγχαρητηρια κοριτσακι μου!!!πολλα πολλα πολλα μπραβο!!!τι ευχαριστα νεα θεε μου!!σου ευχομαι να πανε ολα οπως τα ονειρευεστε με τον αντρουλη σου κ να εχεις μια ομορφη τελειομηνη εγκυμοσυνη!!!!

Αχ σε ευχαριστώ ninagiorgos. εύχομαι σύντομα μια τεράστια χοριακή και σε σένα!! ποτε δεν περιμένεις περίοδο;

beb alex το στηθος μπορεί να πρήζεται και να ξεπρήζεται. μην σκας. από θερμοκρασία πώς είσαι; μετρησε την αύριο το πρωί και πες μας. εγω βεβαια θα είχα από χθες πάρει τεστάκι!

9 του μηνος ειναι να αδιαθετησω...ενταξει σιγουρα θα ερθει η ακατονομαστη γιατι μονο μια φορα εγινε επαφη χωρις προφυλαξεις...οποτε απο τον αλλο μηνα θα ελπιζουμε περισσοτερο...

Ρίτα συγχαρητήρια, σου εύχομαι τα καλύτερα :) Να σου πω την αλήθεια αυτό με τη θερμοκρασία δεν το έχω ως ψάξει γιατί δεν έχω καν θερμόμετρο. .:P Για το τεστ το έχω πάρει απόφαση αν δεν μου ρθει περίοδος μέχρι τις 15-20 θα πάω να κάνω. Κάτι που μου χει κάνει εντύπωση αυτές τις μέρες είναι που δεν μπορώ να φάω. Μετά τις 4-5 το μεσημέρι τρώω και αυτό με το ζόρι. Δεν θέλω να βλέπω φαΐ και μου φαίνεται περίεργο γιατί ειδικά το πρωί πάντα έτρωγα.Δρν ξέρω καν αν έχει σημασία αυτό βέβαια. .

Καλησπέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Σήμερα έκανα την χοριακή και από 130 που ήταν την Δευτερα σήμερα πήγε 760! δεν φαντάζεστε πόσο χάρηκα!

ninagiorgos, μην αγχώνεσαι! απλά κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της - όπως λέμε- εφοδιάζεται με τεστάκια ωορρηξίας και κυήσεως. εγω αρχικά ήμουν της γνώμης ότι αν έχεις σταθερό κύκλο δεν τα χρειάζεσαι. όμως είναι πολύ φθηνα και έχεις το ατού πότε να μετράς καθυστέρηση. δηλ αν δεν τα έχεις, μπορεί να νομίζεις λανθασμένα ότι έχεις καθυστέρηση, ενω στην πραγματικότητα δεν έχεις. αφού κυκλοφορούν στο εμπόριο σε χαμηλή τιμή, καλό είναι να εφοδιαστείς. μην αγχώνεσαι, γιατι το άγχος είναι αποδιοργανωτικό. κάνε τις προσπάθειές σου και όλα καλά θα πάνε. δεν έχεις λόγο να ανησυχείς!

Ανδρομάχη μου, ένα ακόμη κόλπο για να καταλάβεις αν πάιζει εγκυμοσύνη είμαι η πρωινή σου θερμοκρασία. αν είσαι όντως έγκυος θα είναι υψηλή, αν δεν είσαι και βρίσκεσαι σε φάση ωορρηξίας, θα είναι χαμηλή. μετρήσου αύριο και πες μας. επίσης αν ήσουν έγκυος με τόσες μέρες κλαθυστέρησης όλο και κάποιες ενδείξεις εγκυμοσύνης θα είχες. θα σε πόναγε το στήθος, η πλάτη κάτι τελοσπάντων. εσύ τι συμπτώματα έχεις;; αν ήσουν έγκυος, θα ήταν ευπρόσδεκτη η εγκυμοσύνη; το έχεις σκεφτεί καθόλου;;; εύχομαι να σου έρθουν όλα βολικά!

Εννοειται οτι θα ηταν ευπροσδεκτη.ειμαστε 5 χρονια μαζι.μπορει ν μην εχουμε παντρευτει ακομα αλλα του χρονου σκεφτομαστε ν εχουμε ενα νινι..εννοειται αν ερθει νωριτερα καλοδεχουμενο.και πριν ημουνα σε μια φιλη μ κ εκει π καθομασταν παλι αρχισα ν ποναω χαμηλα ενω το ειχα ψιλοξεχασει..δν εχω καθυστερηση

..ειναι ν μ ερθει περιοδος στς 24..ειχα περιοδο 3 μερες..στς 26 με 29 δεκεμβρη..αλλα απο τς 16 εως κ τς 26 ειχαμε επαφες χωρις προφυλαξεις αλλα δν τελειωνε μεσα μου..ηταν στς γονιμες μερες μου...το μονο π εχω παρατηρησει ειναι οτι τρωω λιγο παραπανω κ ενω θελω ν φαω κατι οταν το τρωω μετα νιωθω κατι σαν αναγουλα.οχι ακριβως αναγουλα..κατι σαν ανακατεμα.ελπιζω ν καταλαβες..δν ξερω.αν ηταν οωρηξια δν επρεπε ν ειχε σταματησει ολο αυτο?συνηθως κραταει λιγο.οχι 3 μερες..δν ξερω..

Kαλημέρα κορίτσια! Σήμερα είναι η πρωτη μέρα για το σχολείο και έτσι ξύπνησα νωρίς να ετοιμάσω τα ζουζούνια!

Ανδρομάχη, τωρα κατάλαβα, ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιο από αυτά που περιγράφεις είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης. σίγουρα μπορεί και να είναι. μακάρι να είσαι έγκυος τότε, αφού το θέλεις πολύ το νινι!!

beb alex, απορώ πώς κρατιέσαι και δεν κάνεις ένα τεστ! αλήθεια εκεί τα τεστ του φαρμακείου πόσο κοστίζουν; σ αρεσει στην Νορβηγία; εχεις φίλες Ελληνίδες για κοινωνικοποίηση; κάνει κρύο;

εδω η κατάσταση είναι ανυποφορη, μακάρι να είχα την δυνατότητα και χθες θα έφευγα. προσπαθώ να τελειώσω μεχρι τον Σεπτέμβρη το διδακτορικό μου μπας και βρω καμια δουλειά με στάνταρ μισθό. και να μην έχω αυτές τις παλιοεισφορές!

εσείς κορίτσια σε τί κατάσταση είστε;

Καλημέρα!! Τα τέστ κοστίζουν 100 κορόνες (11 ευρω). Είμαι 2 χρόνια σχεδόν εδώ με τον αρραβωνιαστικό μου, εκείνος βέβαια ήρθε πιο νωρίς και μετά ακολούθησα και εγώ. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα λόγω μοναξιάς, κρύου κτλ αλλά τώρα δεν το μετανιώνω με τίποτα. Είναι μερικές φορές που μου λείπει η Ελλάδα αλλά δεν θέλω να ξαναγυρίσω εκει, μόνο λόγω της οικογένειας μου πηγαίνω. Εχώ κάνει 3 φίλες ελληνίδες, είναι και οι 3 παντρεμένες με παιδάκια. Οι δυο όπως σου είπα έχουν γεννήσει εδώ και έτσι έχω μάθει τα πάντα για τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα από τη στιγμή που κάνει μια γυναίκα τεστ και βγει θετικό τότε κλείνει ραντεβού σε κάποιο ιατρείο και εκεί την παρακολουθεί κάποιος γιατρός μέχρι τη γεννά. Δαλέγεις εσύ το νοσοκομείο που θες να γεννήσεις και φυσικά το ένα είναι καλύτερο από το άλλο ( είναι σαν 5στερα ξενοδοχεία) και εννοείται πως δεν πληρώνεις τίποτα. Όταν σου λέω τίποτα, τίποτα όμως. Όταν γεννάς το κρατος σου δίνει δώρο 50.000 κορόνες (5,500 ευρώ περίπου) και μέχρι να φτάσει το παιδί 18 εννοείται τρελά επιδόματα και δεν πληρώνεις για το παιδί για γιατρούς πχ παιδίατρους, παθολόγους, οδοντίατρους και ότι χρειαστεί. Στο θέμα μάνας-παιδιού είναι πολύ προσεκτικοί εδώ αυτοί. Οι περισσότερες Νορβηγέζες εδώ κάνουν παιδιά χωρίς να ζούνε με κάποιον άντρα μόνο και μόνο για τα επιδόματα, για να μη δουλέψουν ποτέ.Γενικά σαν χώρα μου αρέσει πολύ αλλά το κρύο μερικές φορές δεν παλεύεται. Σήμερα για παράδειγμα έχουμε -16. ΑΑΑ και το πιο τρελό που το έμαθα και το είδα πρόσφατα με τα μάτια μου είναι πως τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μέχρι -15 κοιμούνται έξω στα καρότσια. Με ισοθερμικά ρούχα βέβαια κτλ, μόνο το προσωπάκι τους πρέπει να είναι έξω. Θεωρούν οτι το κρύο κάνει πολύ καλό. Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ μαζί τους γιατί πραγματικά κανένας τους δεν αρρωσταίνει εδώ, τα παιδιά είναι όλη μέρα έξω στα χιόνια και παίζουν με πραγματικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και όσο για τους Νορβηγούς μην ακούς τι λένε στην Ελλάδα οτι δουλεύουν όλη μέρα. Δουλεύουν 5,6 ώρες τη μέρα μόνο και μετά τρέχουν στις καφετέριες και στα εστιατόρια. Υπάρχει και εδώ λοιπόν διασκέδαση!! Μακάρι να τα καταφέρεις να φύγεις και εσύ και όποιος μπορεί πραγματικά απο κει για το καλύτερο μέλλον των παιδιών του!

Kαλημέρα κορίτσια! Σήμερα είναι η πρωτη μέρα για το σχολείο και έτσι ξύπνησα νωρίς να ετοιμάσω τα ζουζούνια!

Ανδρομάχη, τωρα κατάλαβα, ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιο από αυτά που περιγράφεις είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης. σίγουρα μπορεί και να είναι. μακάρι να είσαι έγκυος τότε, αφού το θέλεις πολύ το νινι!!

beb alex, απορώ πώς κρατιέσαι και δεν κάνεις ένα τεστ! αλήθεια εκεί τα τεστ του φαρμακείου πόσο κοστίζουν; σ αρεσει στην Νορβηγία; εχεις φίλες Ελληνίδες για κοινωνικοποίηση; κάνει κρύο;

εδω η κατάσταση είναι ανυποφορη, μακάρι να είχα την δυνατότητα και χθες θα έφευγα. προσπαθώ να τελειώσω μεχρι τον Σεπτέμβρη το διδακτορικό μου μπας και βρω καμια δουλειά με στάνταρ μισθό. και να μην έχω αυτές τις παλιοεισφορές!

εσείς κορίτσια σε τί κατάσταση είστε;

Καλημεραααα!!!και σημερα συνεχιζονται οι ενοχλησεις περιοδου χαμηλα..μα καλα αν ειναι οωρηξια ποσο καιρο κραταει??4η μερα ειναι σημερα...τν θερμοκρασια δν μπορω ν τν ελεγξω γτ εχω χρονι αμυγδαλυτιδα και ειναι μονιμως ανεβασμενη στ 37 μεχρι ν τελειωσει η θεραπεια μου..

Καλημέρα!! Τα τέστ κοστίζουν 100 κορόνες (11 ευρω). Είμαι 2 χρόνια σχεδόν εδώ με τον αρραβωνιαστικό μου, εκείνος βέβαια ήρθε πιο νωρίς και μετά ακολούθησα και εγώ. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα λόγω μοναξιάς, κρύου κτλ αλλά τώρα δεν το μετανιώνω με τίποτα. Είναι μερικές φορές που μου λείπει η Ελλάδα αλλά δεν θέλω να ξαναγυρίσω εκει, μόνο λόγω της οικογένειας μου πηγαίνω. Εχώ κάνει 3 φίλες ελληνίδες, είναι και οι 3 παντρεμένες με παιδάκια. Οι δυο όπως σου είπα έχουν γεννήσει εδώ και έτσι έχω μάθει τα πάντα για τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα από τη στιγμή που κάνει μια γυναίκα τεστ και βγει θετικό τότε κλείνει ραντεβού σε κάποιο ιατρείο και εκεί την παρακολουθεί κάποιος γιατρός μέχρι τη γεννά. Δαλέγεις εσύ το νοσοκομείο που θες να γεννήσεις και φυσικά το ένα είναι καλύτερο από το άλλο ( είναι σαν 5στερα ξενοδοχεία) και εννοείται πως δεν πληρώνεις τίποτα. Όταν σου λέω τίποτα, τίποτα όμως. Όταν γεννάς το κρατος σου δίνει δώρο 50.000 κορόνες (5,500 ευρώ περίπου) και μέχρι να φτάσει το παιδί 18 εννοείται τρελά επιδόματα και δεν πληρώνεις για το παιδί για γιατρούς πχ παιδίατρους, παθολόγους, οδοντίατρους και ότι χρειαστεί. Στο θέμα μάνας-παιδιού είναι πολύ προσεκτικοί εδώ αυτοί. Οι περισσότερες Νορβηγέζες εδώ κάνουν παιδιά χωρίς να ζούνε με κάποιον άντρα μόνο και μόνο για τα επιδόματα, για να μη δουλέψουν ποτέ.Γενικά σαν χώρα μου αρέσει πολύ αλλά το κρύο μερικές φορές δεν παλεύεται. Σήμερα για παράδειγμα έχουμε -16. ΑΑΑ και το πιο τρελό που το έμαθα και το είδα πρόσφατα με τα μάτια μου είναι πως τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μέχρι -15 κοιμούνται έξω στα καρότσια. Με ισοθερμικά ρούχα βέβαια κτλ, μόνο το προσωπάκι τους πρέπει να είναι έξω. Θεωρούν οτι το κρύο κάνει πολύ καλό. Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ μαζί τους γιατί πραγματικά κανένας τους δεν αρρωσταίνει εδώ, τα παιδιά είναι όλη μέρα έξω στα χιόνια και παίζουν με πραγματικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και όσο για τους Νορβηγούς μην ακούς τι λένε στην Ελλάδα οτι δουλεύουν όλη μέρα. Δουλεύουν 5,6 ώρες τη μέρα μόνο και μετά τρέχουν στις καφετέριες και στα εστιατόρια. Υπάρχει και εδώ λοιπόν διασκέδαση!! Μακάρι να τα καταφέρεις να φύγεις και εσύ και όποιος μπορεί πραγματικά απο κει για το καλύτερο μέλλον των παιδιών του!

Με λιγα λογια εχει οτι χρειαζεται μια μανα για να ζει στο ιδανικο κρατος, με μεγαλο μειονεκτημα τον καιρο..... Καταλαβα... Αχ μακαρι να εισαι εγκυος, να εχουμε φιλη απο το εξωτερικο!!!!😁

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...