Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρεση προσωπικού νεύρου σε μωρό / παιδί

Recommended Posts

Οι παιδονευρολογοι δεν μου λενε απολυτως τιποτα.Κανεις δεν μου λεει τι να κά νω. Αφηστε το χρονο και θα σας δειξει, ετσι μου λενε. Μονη μου εκανα φυσιοθεραπειες στην κορη μου, μονη μου την πηγα για κρανιοθεραπεια και αυτα μονο διαβαζοντας πολυ για την παρεση. Η μικρη οταν ειναι σοβαρη κανεις δεν καταλαβαινει τιποτα,εχει μια απολυτη συμμετρια στο προσωπο της. Οταν γελαει ομως η μια η πλευρα της δεν λειτουργει καθολου.Το φρυδι της το ενα δεν σηκωνετε καθολου να φανταστεις. Το ματι της το ενα ηταν παντα πιο κλειστο απο το αλλο ομως αυτο της εχει περασει και υπαρχει και μια κινηση διπλα στην μυτουλα της κατι που δεν το ειχαμε. Εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που το επαθεκαι παλευουμε μαζι με την κορη μου,εχει ερθει μια βελτιωση μεσα στον χρονο αλλα πολυ πολυ αργα. Ειναι τοσο μικρη,εχει περασει τοσα πολλα και εχει κουραστει. Φυσικα να ρωτησεις αν δεν σε βαζω σε κοπο τι της εκαναν στην Σουηδια.Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας, μου δινει κουραγιο!

Διαφημίσεις

Αχ πόσο θυμώνω με την αντιμετώπιση των γιατρών, ιδιαίτερα σε ένα μικρό παιδί.

Στο Παίδων έχετε πάει?

Μου κάνει τόση εντύπωση να σας αφήνουν στην τύχη.

Πολύ θα ήθελα ν' ακούσω κι εγώ για τη θεραπεία στη Σουηδία.

Γράφε μας τις εξελίξεις σε παρακαλώ.

Απο το Παιδων ξεκινησαμε. Την εχουν δει οι Top παιδονευρολογοι και στο Παιδων στην Πεντελη και στο Παιδων στην Αθηνα.

Ειμαι πολυ περιεργη η φιλη μας να μας πει τι εγινε στην Σουηδια.

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας...

έχουμε τρία παιδιά... τρία αγόρια. Ο μεγάλος μας είναι τεσσάρων χρόνων και τα άλλα είναι δίδυμα διαζυγωτικά σχεδόν μηνών.

Το ένα από τα δίδυμα το στερνοπούλι μας και καλά... η διαφορά τους είναι ένα λεπτό .. Γεννήθηκε με ένα σύνδρομο πάρεσης προσωπικού  νεύρου  ή αλλιώς σύνδρομο Bell. Για να καταλάβετε όσοι δεν γνωρίζουν... η δεξιά  πλευρά του προσώπου του δεν λειτουργεί  σωστά.  Το ματάκια του δεν το κλείνει πάντα...  μέχρι και στον ύπνο ακόμα είναι μισανοιχτο... Το χαλίκι του από την δεξιά πλευρά δεν σηκώνεται πολύ... και έτσι ποτέ δεν έχουμε δει από εκείνον ένα μεγάλο χαμόγελο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν γελάει.. ή κλαίει το αν δεν κάνει μορφασμους δεν καταλαβαίνεις ότι έχει κάτι. Το έχουμε πάει στους 2 από τους 3 γιατρούς που μας είπαν παιδονευρολογίας και οι δύο μας είπαν ακριβώς το ίδιο. Ότι το έπαθε στην κοιλιά όταν ήταν από κάποιο ζούλιμα ή από την ώρα που έβγαζαν το μωρό από γέννα καισαρικής. Είναι κάποιο νεύρο πίσω από το αυτί που αυτό δεν δίνει σωστές εντολές. Εμείς δεν το είχαμε καταλάβει από την αρχή. Αν και βλέπαμε κάτι νομιζαμε ότι έκανε μορφασμους σαν τα άλλα μωρά όταν πρώτο γεννιούνται. Το αντιλιφθηκαμε και καταλάβαμε πως κάτι έχει... όταν έβγαινε στον ήλιο και έκλεινε μόνο το ένα ματάκι του.

Οι γιατροί μας είπαν και οι δυο ότι έχει ότι πιο ελαφρύ  θα μπορούσε να του τύχη.  Υγρών υγρενεται το μάτι του σωστά... λειτουργούν όλα τα αντανακλαστικά τού... και δεν έχει πρόβλημα διαρροών από το στόμα του όταν τρώει. Του κάναμε και μια αξονική εγκεφάλου και ήταν τέλεια. 

Το θέμα μου είναι ότι μας είπαν και οι δυο ότι το παρέλαβες μέχρι δώδεκα μηνών όλα θα διορθωθούν από μόνα τους. Και ίσως να του μείνει κάτι στα χειλακια ενά ανεπαιστιτο στραβωμα. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποια διαφορά. Μοιράζομαι την εμπειρία μου για να δω αν σε άλλους έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο το παθαίνουν και ενήλικες αλλά εμένα με ενδιαφέρει σε κάτι αντίστοιχο με μας. Και λέω λεπτομέρειες γιατί κάποιος μπορεί να μην γνωρίζει τι είναι ακριβώς... όπως και εμείς πριν. 

Πάντως και διανοητική και σωματική ανάπτυξη έχει φυσιολογική για όσους έχουν απορία.

Σας ευχαριστώ πολύ....

Για μωράκια δεν γνωρίζω, απλά εγώ το είχα πάθει πριν κάποια χρόνια από ρεύμα, βγήκα λουσμένη, μου δώθηκε θεραπεία, κορτικοστεροειδή και κάποιες βιταμίνες αλλά δεν θυμάμαι ποιού συμπλέγματος. Η θεραπεία μου πήρε 2 μήνες περίπου γιατί τα χάπια έπρεπε να τα κάνω σταδιακή διακοπή, η αποκατάσταση πήρε περίπου 1 τρίμηνο και πλέον δεν φαίνεται τίποτα, η ζημία ήταν πολύ μεγάλη και φαινόταν ακόμα και με τον παραμικρό μορφασμό. Σας εύχομαι γρήγορη αποκατάσταση!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...