Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ειναι σπανια περιπτωση βεβαια η λιποθυμια απο δυσπνοια (απο οσο μας ειπαν) συνηθως τα μωρα εχουν μεγαλη βελτιωση μετα τον 6 μηνα.

υπομονη να ξερεις οτι ειναι κατι που περναει με τον καιρο ... εγω αυτο σκεφτομαι και περιμενω πως και πως τα πρωτα μας γενεθλια (καταλαβαινεις τον λογο) ! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ολγάκι καλημέρα :) ήταν μωρο πολύ οταν κάναμε την εξέταση αυτή ουτε 2 μηνών δεν ηταν ακόμα :( πολυ βάρβαρη όντως νομιζα πως θα μου μείνει στα χέρια το παιδι γιατί σε βάζουνε και το κρατάς εσυ για να είναι λεει πιο ήρεμο :( Ενα λεπτό σχετικά σωληνάκι είναι που στην άκρη του είναι κάμερα. Ευχομαι να μην σου χρειαστεί αν και θα σε καθησιχάσει νομιζω αν την κάνεις!

Με το καλό το νέο έτος με υγεία και ευτυχια :)

Μάκια!

p.s. μου είχε εξηγήσει τότε ο γιατρος οτι είναι πολύ μαλακά τα τοιχώματα του λάρυγγα και κολλάνε μεταξύ τους γιαυτο και κλείνει ο λαιμός και ζορίζεται το παιδι! Υπομονή να χρονισει που ειπε και η προηγούμενη κοπέλα :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Υπομονή λοιπόν κορίτσια μέχρι τα πρώτα γενέθλια ... :lol: ...

Αν και όπως μας βλέπω δεν θα το γλιτώσουμε το ψάξιμο απο τους γιατρούς πάλι ... :roll:

Καλές γιορτες σε όλους και φιλιά!!!!!!!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

καλησπέρα και καλή χρονιά!Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών(συγκεκριμένα 7\1 χρονίζει).Γεννήθηκε πρόωρα, 34 εβδομάδα και νοσηλεύτηκε στην εντατική του Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης. Όταν την βάλανε στα κουνάκια άκουγα έναν βρόχο. Τους ρωτούσα και μου λέγανε ότι είναι η αναπνοή της και θα φτιάξει. Η παιδίατρος μας μας είπε ότι πιθανότατα είναι λαρρυγκομαλακία και την πήγαμε σε ωρλ. έκτος από τον δυνατό βρόχο που έκανε, έκανε συνέχεια εμετούς. ο ωρλ μας είπε ότι είναι ήπιας μορφής απ' την στιγμή που βάζει βάρος και δεν την προκαλεί δύσπνοιες και προβλήματα στον υπνό. θα βελτιωθεί με τον καιρό. Δεν μας έδωσε φάρμακα και η παιδίατρος μας ήταν κατά τον φαρμάκων λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας της. Μας είπε αν θελήσουμε μετά από κάποια ηλικία να κάνουμε λαρυγκοσκόπηση. Πράγματι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, υπάρχουν στιγμές που δεν ακούγεται καθόλου και οι εμετοί έχουν μειωθεί κατά πολύ. αν δεν έχει δύσπνοιες, κοιμάται καλά και βάζει βάρος νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς. Πολλές φορές αν δεν ακούω το ροχαλητό της το βράδυ ανησυχώ. Μου έχει γίνει συνήθεια. Θα την δώσω προίκα και το ροχαλητό της!

• 3 months later...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΡΥΓΚΟΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΗΓΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΡΗΣΑΝΕ ΠΩΣ ΑΝΕΠΝΕΕ ΤΟ ΜΩΡΟ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΝΕ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΤΟΝΙΑ Ο ΩΡΛ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝ Η ΥΠΟΤΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΡΥΓΚΟΜΑΛΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΣΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ!

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Να ρωτήσω Olg@ τελικά τι έγινε με το κοριτσάκι σου και την λαρυγγομαλακία? Εμένα σε 5 μέρες γίνεται 4 μηνών η μικρή μου και επειδή το έχει 2 μήνες το σφύριγμα, μετά από καλλιέργεια ρινικού υγρού, μετά από αντιβίωση 1 εβδομάδα, και μετά από αλλαγή 3 παιδιάτρων μου είπε η παιδίατρος πως είναι λαρυγγομαλακία και να μην ανησυχώ γιατί θα φύγει με την πάροδο του χρόνου.

GUryp2.png

Ο γιος μου πάσχει από τραχειομαλακία. Νομίζω είναι το ίδιο και έχει να κάνει με την διασωλήνωση, την παλινδρόμηση που βρήκες (εφόσον υπάρχει) καθώς και πολλά άλλα που δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με τη δική σας περίπτωση.

Η σοβαρότητα της κατάστασης μπορεί να κριθεί από το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα και στο μεγαλύτερο ποσοστό βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον όταν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο μπορεί να γίνει μια εξέταση για να επιβεβαιωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Με απλά λόγια μπαίνει μια πολύ μικροσκοπική κάμερα και ελέγχει τι συμβαίνει. Αυτό, με νάρκωση φυσικά.

Καλό θα ήταν αν το πρόβλημα σας είναι μεγάλο και εφόσον είπες ότι το παιδί διασωληνώθηκε, να το δει κάποιος ειδικός, η παιδίατρος δεν είναι σε θέση να διαγνώσει κάτι τέτοιο (σε καμία περίπτωση).

Να ξέρεις πάντως ότι η τραχεία είναι πολύ ευαίσθητο όργανο.

• 8 months later...

καλησπερα κοριτσια.

εχω ενα αγορακι 38 ημερων και μου παρουσιαζει τα συμπτωματα που αναφερατε.συριγμο στην αναπνοη και κατι περιεργους ηχους απο το στομα του και πνιγεται οταν τρωει.ο παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι λαρυγγομαλακια.

υπαρχει καποιος ειδικος που πρεπει να εξετασει το παιδι??

καλησπερα κοριτσια.

εχω ενα αγορακι 38 ημερων και μου παρουσιαζει τα συμπτωματα που αναφερατε.συριγμο στην αναπνοη και κατι περιεργους ηχους απο το στομα του και πνιγεται οταν τρωει.ο παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι λαρυγγομαλακια.

υπαρχει καποιος ειδικος που πρεπει να εξετασει το παιδι??

στο παιδων πεντελης

σαραβακος λεγεται ο ΩΡΛ

age.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα.κι ο μικρουλης μου μετα την διασωληνωση που χρειαστηκε λογο προωροτητας κ αφου τον πηραμε σπιτι παρουσιασε συριγμο.οταν πηγαμε στο παιδων αγια σοφια για το χειρουργειο στην καρδουλα......καναμε λαρυγγοσκοπηση και τελικα βρηκαμε οτι εχει τραχειομαλακια..απο τη διασωληνωση φυσικα.ευτυχως οπως μας ειπε ο καλυτερος γιατρος κ ανθρωπος κ κουδουμνακης,ορλ,αυτο περναει μονο του κ δεν χρειαζετε καμεια θεραπεια...σιγα σιγα θα φτιαξει μονο του.καλο ειναι ομως να πας σε εναν ορλ για πιο σιγουρα.

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Γεια σας ! Ειμαστε καινουργιοι , αλλα διαβαζω τα θεματα απο πριν γεννησω.

Εχω διδυμακια αγορι-κοριτσι 2μιση μηνων. Γεννηθηκαν 36βδομαδες αλλα δεν χρειαστηκαν καθολου θερμοκοιτιδα.

Η στελλιτσα μας απο την αρχη εκανε ενα συριγμο και μας ειπαν στο μαιευτηριο

οτι ονομαζεται grunding και οτι δεν ειναι ανησυχητικο και θα περασει μονο του.

Ο παιδιατρος μας ειπε οτι φταιει ο λαρυγγας και δεν πρεπει να ανησυχουμε.

Εχει σχεση με λαρυγγομαλακια οπως το λετε πιο πανω?

Γενικα ειναι λαιμαργη , της τρεχουν απο παντου και τρωει λιγο , κλαιει , σταματαει , φωναζει και ειχε πολλους κολικους . Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι εδω και δυο μερες οταν ειναι ξαπλωμενη κανει σαν να πνιγεται , της κοβεται η αναπνοη , την σηκωνουμε , κανει σαν να θελει εμετο και τελικα βγαζει σαλια.

Για τους κολικους της δινουμε το aptamil ec και ειδαμε βελτιωση.

Πειτε μου σας παρακαλω γενικα οτι γνωριζετε γιατι μας ανησυχει πολυ αυτο το πνιξιμο. Τι θα γινοταν αν δεν την ακουγαμε αμεσως?

• 5 months later...

Ειμαι καινουρια στη παρεα,εγω εχω το ιδιο προβλημα με την ανηψουλα μου τωρα ειναι 4 μηνων λιγες μερες αφου βγηκαμε απο το νοσοκομειο αρχισαμε να ακουμε τον συριγμο που λεγατε πιο πανω ανισιχισαμε οταν την ειδε η παιδιατρος μας ειπε οτι μαλλον εχει λαρυγγομαλακια και ειπε οτι θα περασει δεν ειναι κατι ανησυχιτικο..Η μπεμπα ομως συνεχισε να εχει αυτο το συριγμο και να κανει εμετους συνεχεια, το καλο ειναι οτι το μωρο τρωει κανονικα....οταν την ειδε και αλλοσ παιδιατροσ μας ειπε να την δει καποιος ωρλ για να μασ πει και εκεινος την γνωμη του...πηγαμε στο ιποκρατειο και μας ειπε οτι η μικρη εχει λαρυγγομαλακια και πρεπει ν γινει καποια ναρκωσει για να την εξετασει και συχρονος να γινει κ η επεμβαση...αλλα πρεπει πρωτα να παρει μια αγωγη για να σταματησουν οι εμετοι...και μασ εστειλε σε μια γαστροπαιδολογο για να μας δωσει αγωγη επειδη εχει ισοφαγικη παλινδρομιση...περνει αυτη την αγωγη εδω και 10 μερες αλλα οι εμετοι γινονται ολο και πιο εντονοι...και λογικα μεσα φεβρουαριου θα κανουμε επεμβεση....

αλλα ειναι ενας αλλοσ παιδιατρος στο κεντρο υγειας του χωριου που την εχει δει και αυτος και μας ειπε οτι δεν χρειαζεται να γινει η επεμβαση και οτι μεχρι να γινει 2 χρονων το μωρο θα ειναι μια χαρα...

και εχουμε μπερδευτει και δεν ξερουμε πιο ειναι το σωστο για την μπεμπα μασ....αν γνωριζεται κατι και μπορειται νμ βοηθησετε περιμενω...

ευχαριστω πολυ...;)

Καλημέρα εμένα η μεγάλη μου κόρη είχε Λαρυγγομαλακια, θα σας γράψω την εμπειρια μου. Οταν ηταν περίπου 1μηνων αρχησε να ροχαλίζει αρκετα για τοσο μικρο μωρό, την είδε ο παιδιατρος της κ αφου δεν εβλεπε κατι αλλο που να προκαλει το ροχαλητό μας ειπε οτι ειναι σιγουρος οτι ειναι Λαρυγγομαλακια αλλα θα καναμε κ διαφορες εξετάσεις να αποκλείσουμε πιθανο πχ καρδιολογικο προβλημα ή οτιδηποτε αλλο. Το ροχαλητό εννοειτε συνεχιζόταν κ οσο μεγάλωνε η μικρη γινοταν κ πιο εντονο σε σημείο δλδ να μην μπορω να κοιμηθω με το μωρο διπλα μου. Οταν εγινε 5-6 μηνων που αρχηζουν κ τα πρωτα γελακια φανταστειτε οτι δεν μπορουσε ουτε να γελασει ακουγοταν ενας ηχος περιεργος + οτι καθε φορα που γελαγε την επιανε λοξυγγας, ειχαμε αποφασισει να την παμε στο παιδων για να ειμαστε σιγουροι κ εκει μας ειπαν οτι εχει Λαρυγγομαλακια (της εκαναν ενδοσκοπηση χωρις ναρκωση να δουν κ οισοφαγο) κ απεκλεισαν κ εκει οποιοδηποτε αλλο προβλημα. Μας ειπαν οτι ειναι εκ γενητης επειδη ειναι μαλακοι οι κυκλοι που εχουμε στον λαρυγγα κ χτυπαν μεταξυ τους κ οτι μεχρι τα 2 χρονια περναει απο μονο του. Κ ο δικος μας παιδιατρος αυτο μας ειχε πει (ενας αλλος παιδιατρος που ειχα ρωτησει μας ειχε πει μεχρι τα 3 περιπου) Ο παιδιατρος μας μας ειπε απλα να προσεχουμε να μην κανει απνοιες στο υπνο της και να της εχουμε ελαφρως ανασηκωμενο το στρωματακι της για να μην κανει εμετο (η κορη μου δεν ειχε ποτε προβλημα ΓΟΠ) αλλα προληπτικα μιας κ θα εμπενε στις τροφες. Τελικα το ροχαλητο σε συνδιασμο με τον περιεργο ηχο γελιου (δεν μπορουσε να γελασει κανονικα αλλα φαινοταν σαν να μην ενοχλειτε απο αυτο) αρχησε να υποχωρει κοντα στα 2 της χρονια κ τωρα που ειναι πλεον 3,5 δεν ακουγεται πλεον τπτ

letak_i μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,μπορω να πω οτι με καθυσηχασες λιγακι που ξεπερασε το προβλημα χωρις επεμβαση..!!αλλα το κακο ειναι οτι εμας κανει συνεχεια τρεις την ωρα εμετο καιτην ενοχλει παρα πολυ αυτο και πιστευω οτι εμεισ δεν θα γλιτωσουμε την επεμβαση..:-(

Διαφημίσεις

stellitadim να σου πω την αληθεια ειναι η πρωτη φορα που ακούω για επεμβαση Λαρυγγομαλακιας εμας ποτε κανενας γιατρος δεν μιλησε για κατι τετοιο. Γνωμη μου ειναι να πατε κ σε καποιον αλλο γιατρο για δευτερη γνωμη οπωσδηποτε.

katerina-maria

καλησπέρα και καλή χρονιά!Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών(συγκεκριμένα 7\1 χρονίζει).Γεννήθηκε πρόωρα, 34 εβδομάδα και νοσηλεύτηκε στην εντατική του Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης. Όταν την βάλανε στα κουνάκια άκουγα έναν βρόχο. Τους ρωτούσα και μου λέγανε ότι είναι η αναπνοή της και θα φτιάξει. Η παιδίατρος μας μας είπε ότι πιθανότατα είναι λαρρυγκομαλακία και την πήγαμε σε ωρλ. έκτος από τον δυνατό βρόχο που έκανε, έκανε συνέχεια εμετούς. ο ωρλ μας είπε ότι είναι ήπιας μορφής απ' την στιγμή που βάζει βάρος και δεν την προκαλεί δύσπνοιες και προβλήματα στον υπνό. θα βελτιωθεί με τον καιρό. Δεν μας έδωσε φάρμακα και η παιδίατρος μας ήταν κατά τον φαρμάκων λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας της. Μας είπε αν θελήσουμε μετά από κάποια ηλικία να κάνουμε λαρυγκοσκόπηση. Πράγματι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, υπάρχουν στιγμές που δεν ακούγεται καθόλου και οι εμετοί έχουν μειωθεί κατά πολύ. αν δεν έχει δύσπνοιες, κοιμάται καλά και βάζει βάρος νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς. Πολλές φορές αν δεν ακούω το ροχαλητό της το βράδυ ανησυχώ. Μου έχει γίνει συνήθεια. Θα την δώσω προίκα και το ροχαλητό της! katerina-maria

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΡΥΓΚΟΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΗΓΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΡΗΣΑΝΕ ΠΩΣ ΑΝΕΠΝΕΕ ΤΟ ΜΩΡΟ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΝΕ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΤΟΝΙΑ Ο ΩΡΛ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝ Η ΥΠΟΤΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΡΥΓΚΟΜΑΛΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΣΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ!

απο οτι καταλαβα το ιδιο προβλημα εχουμε περιπου κ η μικρη εδω εχει κανει επεμβαση..ειναι το μονο που εχω δει για επεμβαση κ εγω..

Καλημερα κι απο μενα.Η μικρη μου απο τη μερα που γεννηθηκε εμφανισε αυτο το χαρακτηριστικο βρογχο που παραπεμπει σε λαρυγγομαλαχια.Ο γιατρος μας ειχε πει πως οσο μεγαλωνει κυριως μετα το πρωτο ετος θα βλεπαμε ουσιαστικη βελτιωση και πραγματι απο 9 περιπου μηνων μεχρι και σημερα εχει σημαντικη διαφορα.Βεβαια καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και εχω ακουσει κι εγω για περιπτωσεις που χρειζουν χειρουργειου.

Παντως δεν ειναι κατι ανησυχητικο στην ουσια του αφου προκειτε για μαλακη τραχεια που με τη παροδο του χρονου σκληραινει και το προβλημα στην αναπνοη αποκαθηστατε.

rT3np3.png

• 1 month later...

kalispera sas...telika i anipsoula m ekane diafores prospathies me siropi allaksame to gala tora pleon pinoume ena antialergiko to pio akrivo p kikloforei gia kali mas tixei pernoume piso t xrimata apo to ika.....den eidame kamia sovari veltiosi kai kaname apofasisame n kanoume tin eksetasi mazi m tin epemvasi...mpikame sto ipokratio sti thessaloniki k tin kaname...i mikri efage tin talaiporia alla egine mono i eksetasi epemvasi de xriastike giati to provlima itan mikro kai mexri n ginei 1.5 xronon th perasei..kai mas eipan oti exei ΓΟΠ kai prospathume na elenxoume auto....:)telos kalo ola kala eutixos.......

• 6 months later...

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ και είμαι ο μπαμπάς Παναγιώτης, 47 ετών.

Ο γιός μου ο Κωνσταντίνος είναι έξι ετών και εδώ και δύο χρόνια ξέρουμε πως έχει λαρυγγομαλάκυνση η οποία προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από τον αναπνευστήρα στην εντατική των νεογνών λόγω του ότι ήταν πρόωρος (32 εβδομάδων).

Το θέμα είναι πως λόγω της λαρυγγομαλάκυνσης στενεύει απίστευτα ο λάρυγγας λίγο πριν διακλαδωθεί στους δύο βρόγχους των πνευμόνων, όταν βήχει. Όταν έχει κάποια ίωση και έχει φλεγματάκια, η προσωρινή αυτή στένωση του λάρυγγα, όταν βήχει, δεν τα αφήνει να βγουν προς τα έξω με αποτέλεσμα να μένουν μέσα και χωρίς αντιβίωση να κάνουν λοίμωξη και πνευμονία. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η συντηρητική αντιβίωση ώστε τα μικρόβια να είναι πάντα σκοτωμένα και η αύξηση της αντιβίωσης όταν αρρωσταίνει και έχει βήχα.

Ο πνευμονολόγος μας είπε πως σε περιπτώσεις μεγάλων στενώσεων τοποθετείται (στην Αμερική) μεταλλικός δακτύλιος διάνοιξης που είναι μόνιμος και δεν ενοχλεί, εκτός από κάποιες περιπτώσεις απόρριψης από τον οργανισμό.

Θέλω να ρωτήσω αν και κάποιος άλλος γονιός εδώ από το φόρουμ αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα λαρυγγομαλάκυνσης με το παιδί του και πως το αντιμετωπίζει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα.

Ο μικρος μας γεννηθηκε με ατρησια οισοφαγου με τραχειοοισοφαγικο συρριγγιο. Εκανε το πρωτο χειρουργειο ωρων ακομα και εμεινε στη μοναδα δυο μηνες περιπου, από τους οποιους τον ενα περιπου στον αναπνευστηρα. Εχουμε λοιπον κι εμεις λαρυγγοτραχειομαλακια (οπως μας τη λενε). Οι λοιμωξεις του αναπνευστικου ειναι συχνοτατες. Η αντιμετωπιση ειναι οι μασκες. Συμφωνα με τον πνευμονολογο μας οχι aerolin γιατι επιδεινωνει την τραχειομαλακια, flixotide πηγαμε να του κανουμε την πρωτη φορα που αρρωστησε και τον επιασε βροχοσπασμος, δεν το εχουμε επαναλαβει. Κι ετσι ειμαστε με atrovent και pulmicort και νεφελοποιητη. Για διανοιξη δεν μας εχει μιλησει κανεις ακομα. Γενικα μας λενε υπομονη μεχρι τα δυο και θα δυναμωσουν οι μυες και θα ξεπεραστει. Βλεπω αυτο σε εσας δεν εγινε. Εμεις ελπιζουμε.

Ευχομαι να πανε ολα καλα...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντ' αυτού αυξήθηκαν και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού με αποτέλεσμα σε 2 χρόνια να έχουμε 3 πνευμονίες (η μια μαζί με ψευδομονάδα και 4 ημέρες εντατική, στο παρά τρίχα γλυτώσαμε τον αναπνευστήρα).

Σε αντίθεση με τον δικό σας πνευμονολόγο ο δικός μας τώρα μας έχει στο aerolin και στο seretide, αν και όταν ήταν τεσσάρων είχαμε προσέξει πως μετά τη χρήση του aerolin ο βήχας χειροτέρευε, αυτό όμως δεν συμβαίνει πια, άρα θεωρήθηκε τυχαίο γεγονός.

Το θέμα είναι σε ποιά ηλικία ωριμάζει και σκληραίνει ο τράχηλος.

Αυτό ούτε οι ίδιοι μπορούν να πουν εκτός από εικασίες.

Φέτος κάναμε τεστ ιδρώτα(αρνητικό) για κυστική ίνωση, χρωμοσώματα DNA (στάλθηκαν στην Αμερική από το Ιατρικό- αρνητικό), αξονική(χωρίς ευρήματα) και εκκρεμούν μια μαγνητική και μια βρογχοσκόπηση (με σκληρό βρογχοσκόπιο, γιατί με το ελαστικό κάναμε στο Αγία Σοφία όπου φάνηκε σε βίντεο η στένωση της τραχείας στη διακλάδωσή της με τους δυο βρόγχους των πνευμόνων).

Τουλάχιστον φέτος που ξεκίνησε το Νηπιαγωγείο και με τη βοήθεια του πνευμονολόγου, ο οποίος εφάρμοσε τη φόρμουλα της συντηρητικής αντιβίωσης(ελάχιστη κάθε βράδυ) και τις δυο φορές ημερησίως όταν αρρωσταίνει, δεν μπήκαμε στο νοσοκομείο.

Έμεινε στο σπίτι μόνο δύο ημέρες με πυρετό και την επόμενη πήγε στο σχολείο.

Ο βήχας που έχει παραμείνει άλλοτε λίγος, άλλοτε λίγο περισσότερος, έχει άμεση σχέση με φλέγματα που αργούν να βγουν από τους πνεύμονες.

Νατάσα, εύχομαι να πάνε όλα καλά για το μικρό σας και θα σε συμβούλευα, αν μου επιτρέπεις, δύο πραγματάκια:

1)Μην στηρίζεσαι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία όλες τις φορές που χρειάζεται κάτι ο μικρός σας. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια μπαινοβγαίναμε στο Αγία Σοφία, άριστοι γιατροί, άριστο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά δεν υπάρχουν πόροι και χρόνος δυστυχώς. Φέτος αποφασίσαμε να πάμε μια ''βόλτα'' από το Ιατρικό στο Μαρούσι, πληρώνεις ακόμη και τις γάζες (δεν είχα ιδιωτική ασφάλεια) αλλά όλες αυτές τις εξετάσεις που σου ανέφερα, οι πολύ άξιοι γιατροί (γνώμη μου) του Ιατρικού τις ζήτησαν κατηγορηματικά και πριν από όλα έκαναν ένα πλάνο που αφορούσε τον μικρό μας και κάπως έτσι καταλήξαμε κάπου και ξέρουμε τουλάχιστον πως να προφυλαχθούμε.

2)Ο πνευμονολόγος σας πρέπει να έχει οπωσδήποτε νοσοκομειακή εμπειρία για να μην τρέχετε τζάμπα.

Οτιδήποτε χρειαστείς μη διστάσεις να το ζητήσεις καθώς και να γράφουμε εδώ κάθε εξέλιξη των παιδιών μας για να βοηθηθούμε και εμείς και άλλοι γονείς με το ίδιο πρόβλημα.

Να είσαι πάντα καλά, εσύ, η οικογένειά σου και ειδικά ο λεβένταρός σου.

Καλημερα.

Ο πνευμονολογος μας ειναι ο Τσιλιγιαννης. Θεωρειται κορυφη και τον εμπιστευομαστε απόλυτα. Στο Αγια Σοφια εχουμε περασει αρκετες φορες γιατι γεννηθηκε με διαφορες συγγενεις ανωμαλιες, ευτυχως ολες χειρουργησιμες και ειχαμε εκει το χειρουργο μας. Με βροχιολιτιδα εχουμε νοσηλευτει δυο φορες τριων (αγια Σοφια) και εννεα μηνων (Αγλαια Κυριακου), απλα επειδη ετυχε να εφημερευουν. Τις υπολοιπες φορες, που δεν ηταν και λιγες, τα καταφερναμε από το σπίτι, με τη βοηθεια παντα του γιατρου εννοειται και της κορτιζονης!!!

Οσο ηταν στη θερμοκοιτιδα κι επειδη αργησε να βγει από τον αναπνευστηρα, εκανε για κυστικη ινωση (αρνητικο) και μια τρισδιαστατη αξονικη (τον στειλανε ενδονοσοκομειακα στο Ιασω) οπου φανηκε οτι η τραχεια του ειναι λιγο πιο κοντη (μαλλον δεν θα τον επηρρεαζει μεγαλωνοντας). Βρογχοσκοπηση καναμε πριν το καλοκαιρι στο Πεντελης με τον Πριφτη. Βρηκε δυο μικροβια (επιθετικη αντιβιωση) και επιβεβαιωσε τη μαλακυνση. Κανονικα επρεπε να την επαναλαβουμε οταν τελειωσαμε την αντιβιωση και σκοτωθηκαν τα μικροβια, αλλα χαλαστηκε τοσο μετα την εξεταση, σαν να παραγδαρθηκε ο λαιμος του και ειχε πολυ βηχα για πολυ καιρο, που το εχουμε αναβαλει.

Η αληθεια ειναι οτι εχουμε καιρο να επισκεφτουμε και τον πνευμονολογο, γιατι ειναι καλα σε γενικες γραμμες, και τα ελαφρα επεισοδια εχουμε μαθει να τα αντιμετωπιζουμε απο το τηλεφωνο. Παντως νομιζω οτι αυτη τη στιγμη δεν θελουμε να κανουμε κατι επιλπεον. Εκτος βεβαια από το να τον εχουμε λιγο στην απομονωση, οχι κατι υπερβολικο, αλλα και την κορη δεν τη στελνω ακομα παιδικο. Μαλλον στο υποχρεοτικο θα πανε και τα δυο, στα πεντε....

tndLp2.png

FgHKp2.png

Καλησπέρα.

Για το ενδεχόμενο του βήχα μετά τη βρογχοσκόπηση μας το είχε επισημάνει και ο δικός μας γιατρός αλλά τελικά δεν συνέβη, μπορεί να συμβεί την επόμενη με τον άκαμπτο βρογχοσκόπο, μακάρι βέβαια να μην ξαναβήξει ποτέ ο μικρός αλλά ποτέ δεν γίνεται αυτό που θέλουμε, σωστά;

Για την μαγνητική που ανέφερα, αφορά το πιθανό σενάριο κάποιας αρτηρίας που παρεκλίνει από την φυσιολογική πορεία της και ίσως ευθύνεται για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Στα πρόωρα που έμειναν για καιρό στον αναπνευστήρα της Μ.Ε.Θ. υπάρχει θέμα με τον πνευμονοθώρακα γιατί απλά τίποτα το μη φυσιολογικό δεν μπορεί να υποκαταστήσει το φυσιολογικό. Η ''βίαιη'' μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μέσω ενός αναπνευστήρα έχει μόνο ένα θετικό, το ότι το νεογνό καταφέρνει να επιβιώσει, κάτι που πριν από πολλά χρόνια ήταν αδιανόητο.

Οι πνεύμονες στα φυσιολογικά νεογνά καλύπτονται από μια-ας πούμε- λιπαντική ουσία, έτσι ώστε στην εισπνοή οι πνεύμονες να ακουμπούν και να ξεκολλούν ο ένας από τον άλλον, αυτή η ουσία λείπει στα πρόωρα αφού οι πνεύμονές τους δεν ωρίμασαν.

Δεν υπάρχει συγκλονιστικότερο πάντως από την εικόνα του βρέφους που γεννήθηκε πριν λίγες ώρες και αντί να βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του, να τρυπιέται με σύριγγες, να είναι διασωληνωμένο και με τα μάτια κλειστά λόγω ίκτερου.

Τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο και στρωμένο με ροδοπέταλα σε αυτή τη ζωή και ο αγώνας για το παιδί σου διαρκεί για πάντα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Παρεπιπτότως σήμερα διακόψαμε το aerolin γιατί υποψιαστήκαμε πως του δημιουργεί πάλι παροξυσμικό βήχα όπως παλιά.

Οι ψευδομονάδες (μικρόβιο στους πνεύμονες που χρήζει ενδοφλέβιας αντιβίωσης) ξέρει κάποιος ή κάποια αν κυκλοφορούν έξω σε σχολεία, παιδότοπους και γενικά κλειστούς χώρους ή μόνο μέσα στα νοσοκομεία;

Αυτά για την ώρα και στο επανιδείν.

• 2 εβδομάδες μετά...

Φίλες μου...ο μπέμπης μόλις έγινε 1 ετους, χωρις να προηγηθεί κάποια ασθένεια και χωρίς να έχει πρόβλημα πρίν άρχισε να ακούγεται η εισπνοή του σαβ να βάζει και όχι πάντα αλλά πιο έντονα όταν μπουσουλάει. Έφερα τον παιδίατρο και μου είπε λαρυγγομαλάκια, αλλά εγω φοβάμαι...τώρα εκδηλώθηκε ξαφνικά; Έχει καμία κάτι παρόμοιο να καταθέσει; Πέρασε; Μήπως να τον πήγαινα και σε ΩΡΛ; ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΣΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΥΧΝΑ.

Φοβαμαι εαν και έχω εμπιστοσύνη στον παιδιατρόμου.

Περιμένω απάντηση σας, ευχαριστώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...