Recommended Posts

  Η μικρή μας η μπουμπού κάνει ένα συριγμό όταν αναπνέει, συνήθως όταν πίνει το γάλα της είναι πιο εντόνο, υπάρχουν βέβαια και στιγμές που είναι τελείως ήρεμη και δεν ακούγεται τίποτα, κυρίως όταν κοιμάται βαθειά. Ο νεογνολογος της κλινικής που γεννήθηκε είπε ότι πιθανόν να προέρχεται απο οίδημα στο λάρυγγα που προκλήθηκε κατα τη διασωλήνηση (η μικρή γεννήθε οριακά πρόωρα και χρειάστηκε να μπει για λίγες μέρες στη θερμοκοιτίδα με παροχή οξυγόνου) και ότι θα περάσει με τον καιρό ... όσο το παιδί τρώει και παίρνει βάρος δεν ανησυχούμε ήταν τα λογια του.

  Η παιδίατρος μας όμως που την είδε χθες μου είπε οτι κατα τη γνώμη της αυτο που ακούει ειναι λαρυγγομαλακια, όχι κάτι σοβαρό, συνήθως περνάει απο μόνο του, απλά θέλει τακτική παρακολούθηση. Αν ο συριγμός προερχόταν μόνο απο το οίδημα της διασωλήνωσης θα έπρεπε λέει να έχει ήδη περάσει. Επίσης μας πρότεινε το εμβόλιο synagis για να προστατευτεί καλύτερα η μικρή και κυρίως απο την μεγάλη της αδερφή που έχει ιστορικο βροχιολίτιδας.

  Η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα λίγο, με την έννοια ότι δεν μου είπε τίποτα απο όλα αυτά ο νεογνολόγος της κλινικής. Φυσικά και θα τον ρωτήσω απο βδομάδα που θα ξαναπάω τη μικρή και για το εμβόλιο και για τη διάγνωση της λαρυγγομαλακιας.

  Προσωπικά πρώτη φορά ακούω τον όρο. Υπάρχουν γονείς που έχουν εμπειρία απο την πάθηση αυτή; Όποιος έχει παρόμοιες εμπειρείες θα με βοηθούσε πολυ αν τις μοιραζόταν μαζί μας.

   

   

   

   

   

  Ψάχνοντας στο internet βρήκα αυτά για όποιον τον ενδιαφέρουν ...

   

  Τι είναι η λαρυγγομαλακία;

   

  Η λαρυγγομαλακία είναι η συχνότερη εκ γενετής ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει κυρίως θορυβώδη αναπνοή (συριγμό) αλλά κάποτε και δύσπνοια στα νεογνά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το τοίχωμα από τον οποίο αποτελείται ο λάρυγγας, δηλαδή ο χόνδρος και ο βλεννογόνος (το εσωτερικό κάλυμμα του χόνδρου) είναι μαλακά και χαλαρά σε βαθμό που κατά την διάρκεια της εισπνοής συμπίπτουν και αποφράσσουν την αναπνευστική οδό του λάρυγγα και προκαλούν συγκεκριμένα συμπτώματα.

   

  Το κυριότερο σύμπτωμα της λαρυγγομαλακίας είναι η θορυβώδης αναπνοή, κάτι σαν σφύριγμα κατά την διάρκεια της εισπνοής. Αυτό συνήθως παρουσιάζεται μερικές μέρες μέχρι εβδομάδες μετά την γέννα και είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει από ανησυχία μέχρι και πανικό στους γονείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία αλλά βεβαίως είναι ορθό να πάρετε την γνώμη του παιδιάτρου σας. Ο παιδίατρος σας το πιο πιθανό είναι να σας καθησυχάσει και σπανιότατα μπορεί να σας παραπέμψει σε παιδο-ωτορινολαρυγγολόγο ή παιδοπνευμονιολόγο. Συνήθως, τα συμπτώματα υποχωρούν πριν την ηλικία των δυο χρονών

   

  Η διάγνωση της λαρυγγομαλακίας γίνεται με την βοήθεια του ιατρικού ιστορικού και της κλινικής εξέτασης από τον γιατρό σας. Συγκεκριμένα, όπως προαναφέρθηκε, στις περισσότερες περιπτώσεις το συχνότερο και συνήθως μοναδικό σύμπτωμα είναι η θορυβώδης αναπνοή. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξέταση (αίματος, ακτινολογική κτλ) που να μπορεί να θέσει τη διάγνωση με βεβαιότητα. Άρα ο γιατρός στηρίζεται ουσιαστικά στο ιστορικό που παίρνει από τους γονείς και από την εξέταση του παιδιού.

   

  Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται μόνο περιοδική παρακολούθηση από τον γιατρό και θεραπεία με αντιόξινα φάρμακα. Ο λόγος για την αντιόξινη θεραπεία είναι η συχνή παλινδρόμηση γαστρικών υγρών (Τα οποία είναι όξινα) από το στομάχι προς τον οισοφάγο (και πολλές φορές προς το λάρυγγα) που παρατηρείται στα βρέφη και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της λαρυγγομαλακίας. Χειρουργική επέμβαση τίθεται αναγκαία μόνο εάν παρουσιαστούν συμπτώματα πέραν της θορυβώδης αναπνοής, όπως επεισόδια μελανιάσματος (κυάνωση) και στασιμότητα βάρους του βρέφους. Η χειρουργική επέμβαση ονομάζεται επιγλοττοπλαστική και επιτελείται από ειδικό παιδο-ωτορινολαρυγγολόγο.

   

   

  εδιτ αδμιν   δείτε και εδώ 

  https://ehealth.metamorfossi.gr/tracheiomalakia-bronchomalakia

   

  Τραχειομαλάκια - Βρογχομαλάκια

  Ανήκει στις συγγενείς διαμαρτίες του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη ενδοτικότητα του τοιχώματος της τραχείας ή των βρόγχων λόγω δυσπλασίας, υποπλασίας ή απουσίας υποκείμενων χόνδρινων δακτυλίων. Φυσιολογικά, κατά τη διάρκεια της αναπνοής η διάμετρος στην εξωθωρακική μοίρα της τραχείας καθορίζεται από την ατμοσφαιρική και ενδοαυλιακή πίεση, ενώ στους ενδοθωρακικούς αεραγωγούς από την ενδοθωρακική και ενδοαυλική πίεση. Η σύμπτωση της εξωθωρακικής τραχείας κατά την εισπνοή και των ενδοθωρακικών αεραγωγών κατά την εκπνοή ή το κλάμα δεν είναι πλήρης, γιατί τα τοιχώματα των αεραγωγών είναι σχετικά δύσκαμπτα.

  Αν όμως υπάρχει αυξημένη ενδοτικότητα των αεραγωγών (τραχειομαλακία ή βρογχομαλακία) τα τοιχώματά τους μπορεί να συμπέσουν και να αποφραχθούν κατά το ευένδοτο τμήμα τους στην εισπνοή ή την εκπνοή ,ανάλογα με τη θέση που εντοπίζεται η βλάβη. Η τραχειοβρογχομαλακία συχνότερα συνυπάρχει με άλλες συγγενείς ανωμαλίες (π.χ. τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο, αγγειακός δακτύλιος) ή παθήσεις (π.χ. βρογχοπνευμονική δυσπλασία).

   

  Κλινική Εικόνα

  Η νόσος προβάλλει κλινικά τους πρώτους μήνες της ζωής με α) αναπνευστική δυσχέρεια και συρίττουσα αναπνοή, ιδιαίτερα στη διάρκεια των γευμάτων και του κλάματος, β) υποτροπιάζοντα επεισόδια άπνοιας ,ωχρότητας, κυάνωσης ή «απειλούμενου θανάτου», γ) εκπνευστικό σιγμό ,που εξελικτικά επιδεινώνεται και δ) συχνές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Σε μερικές περιπτώσεις οι εκδηλώσεις είναι αρχικά ήπιες ,αλλά στη συνέχεια επιδεινώνονται.

   

  Διάγνωση

  Επιτυγχάνεται με πλάγια ακτινοσκόπηση του τραχήλου και του θώρακα και κατάποση σκιαγραφικού υλικού, που δείχνει ελάττωση της διαμέτρου της τραχείας κατά την εισπνοή ή την εκπνοή.
  Η διάγνωση επιβεβαιώνεται ενδοσκοπικά με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο. Οι ασθενείς με τραχειομαλακία ,που συνυπάρχει με τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο, παρουσιάζουν συχνά Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή και στένωση του οισοφάγου. Το τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο μπορεί να υποτροπιάσει μετά τη χειρουργική διόρθωση. Χρειάζεται προσεκτικός έλεγχος για να διευκρινιστεί αν με την τραχειομαλακία συνυπάρχουν άλλες ανωμαλίες.

   

  Θεραπεία

  Αν οι εκδηλώσεις είναι ήπιες ακολουθείται συντηρητική αντιμετώπιση αναμένοντας την πλήρη υποχώρησή τους με την πρόοδο της ηλικίας. Σημειώνεται ότι με την εισπνοή β2 διεγερτών μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα από την απόφραξη των αεραγωγών, επειδή ελαττώνεται περισσότερο ο τόνος τους. Σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα (υποτροπιάζουσες πνευμονίες ,επεισόδια απειλητικά για τη ζωή) απαιτείται επεμβατική αντιμετώπιση.

  Η αορτοπηξία έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περισσότερο από τα 2/3 των ασθενών και πρέπει να εφαρμόζεται από τους πρώτους μήνες της ζωής. Αν συνυπάρχει σοβαρή Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, διορθώνεται χειρουργικά σε δεύτερο χρόνο. Σε ασθενείς που έχει αποτύχει ή δεν μπορεί να εκτελεστεί αορτοπηξία, εκτελείται συνήθως τραχειοτομία και εξασφαλίζεται η βατότητα του αεραγωγού κατά την εκπνοή ,είτε εφαρμόζοντας συνεχή θετική πίεση (CPAP) είτε χρησιμοποιώντας επιμήκεις σωλήνες τραχειοτομίας.

  Η ενδοτικότητα του τοιχώματος της τραχείας αναμένεται να βελτιωθεί με την πρόοδο της ηλικίας. Σε ασθενείς με βρογχομαλακία μπορεί να γίνει εκτομή του προσβεβλημένου τμήματος του βρόγχου και τελικο - τελική αναστόμωση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό μπορεί να χρειαστεί πνευμονεκτομή.

   

  Πρόγνωση

  Η τραχειομαλάκια , σε όσους επιβιώνουν συνήθως υποχωρεί τον 1Ο -2Ο χρόνο ζωής. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να επιμένει για χρόνια.

  Χρυσή Δ. Σπάρταλη
  Παιδίατρος

   

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  Παιδιατρική - Ν. Ματσανιώτης Θ. Καρπάθιος και συνεργάτες.


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Jean
  
  Ένταξη: 22 Μάϊ 2007
  Δημοσιεύσεις: 2849
  Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  
  ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 18, 2008 12:08 am  Θέμα δημοσίευσης:
  
  Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
  Ολγα μου μην αγχωνεσαι μ' αυτα τωρα. Αλλωστε δεν θα σε απασχολησει ποτε το θεμα μιας και το synagis
  γινεται σε προωρα που γεννηθηκαν ΠΡΙΝ την 32 εβδομαδα. Εσυ την περασες Very Happy Για να σου απαντησω,
  κανουν 1 δοση στο μαιευτηριο (αν φυσικα κατσει το παιδι τοσο πολυ) αλλιως την κανεις εσυ αφου παρεις το παιδι.
  Γινεται μια δοση το μηνα στην ιδια ημερομηνια καθε φορα (μιας και το synagis καλυπτει το μωρο ΜΟΝΟ για το μηνα που γινεται καθε φορα).
  Ενισχυει με λιγα λογια τα πνευμονακια του μωρου και τα θωρακιζει 
  απεναντι σε διαφορα που μπορει να παθει απο μια ιωση λογου χαρη.
  Εγω να φανταστεις γεννησα την 31η εβδομαδα και παλι το συζητουσανε
  , να την κανω, να μην την κανω... Μην απασχολεις το μυαλο σου με τετοια τωρα.
  _________________

   

  Όλγα δεν ισχύει αυτό που είχε γράψει η Jean?ρωτάω απλώς για να γνωρίζουμε τι τελικά συμβαίνει με τα εμβόλια......

  Πολύτιμα όσα έγραψες για την λαρυγγομαλακία προσωπικά πρώτη φορά τ΄ακούω

   

  εύχομαι η μικρούλα να μην έχει τελικά τίποτα και να περάσει με τον καιρό ο συριγμός!!!


  Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ολγα μου μην αγχωνεσαι μ' αυτα τωρα. Αλλωστε δεν θα σε απασχολησει ποτε το θεμα μιας και το synagis

  γινεται σε προωρα που γεννηθηκαν ΠΡΙΝ την 32 εβδομαδα. Εσυ την περασες Very Happy Για να σου απαντησω,

  κανουν 1 δοση στο μαιευτηριο (αν φυσικα κατσει το παιδι τοσο πολυ) αλλιως την κανεις εσυ αφου παρεις το παιδι.

  Γινεται μια δοση το μηνα στην ιδια ημερομηνια καθε φορα (μιας και το synagis καλυπτει το μωρο ΜΟΝΟ για το μηνα που γινεται καθε φορα).

  [/code]

   

  Όλγα δεν ισχύει αυτό που είχε γράψει η Jean?ρωτάω απλώς για να γνωρίζουμε τι τελικά συμβαίνει με τα εμβόλια......

   

  Sam μου μια χαρά τα έγραψε η jean, απλά υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το ποια παιδιά θεωρουνται πρόωρα απο ότι κατάλαβα.

  Σύμφωνα με τους μαιευτήρες το παιδι που γεννιέται μετά την 34 βδομάδα κύησης δεν θεωρείται πρόωρο, σύμφωνα με τους παιδιάτρους όμως το παιδί που γεννιέται πριν κλείσει την 38η θεωρείται πρόωρο, ή οριακά πρόωρο όπως το ονομάζουν.

  Τώρα σχετικά με το εμβολιο synagis η παιδίατρος μου ειπε ότι δεν ειναι μονο κριτήριο ποια εβδομάδα γεννήθηκε το παιδί αλλά η αναπνευστική του ευχέρια ακριβώς μετα τη στιγμή της γέννησης και τις πρώτες ώρες. Κρίνεται δηλαδή κατα περίπτωση κάθε φορά αν χρειάζεται ή οχι.

  Τώρα συγκεκριμένα για μας, μπορεί λέει να έκλαψε αμέσως μετά την γέννα, όμως επειδή ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος τοκετός (χρειάστηκε να κοπεί πρώτα ο πλακούντας και μετά να βγει το παιδί) ζορίστηκε γενικότερα το μωρό και παρουσίασε μια αναπνευστική δυσχέρεια ώστε κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του για κάποια εικοσιτετράωρα.

  Όλα αυτά συν τη διαγνωση της λαρυγγομαλακίας, συν το ιστορικό βροχιολίτιδας της μεγάλης αδερφής της συνηγορούν στο να γίνει το εμβόλιο στο παιδί είπε αυτή...

  Το γιατί δεν μας το ανέφεραν μέσα απο τη μενν αυτο δεν το γνωρίζω. Ίσως γιατί όπως λέει και η jean οι απόψεις διιστανται για το πια παιδιά πραγματικά το χρειάζονται. Πάντως δεν θα το αφήσω έτσι, θα ρωτήσω η ίδια τον Κυριακίδη γιατί δε μου πρότεινε το εμβόλιο και ίσως πάρω και τρίτη γνώμη. Το μονο που με φρενάρει απο το να αρχίσω τις επισκέψεις σε εξιδεικευμένους γιατρούς, είναι ότι ίσως απο ένστικτο πιστεύω ότι το μωράκι μου είναι μια χαρά υγιειστατο απλά θέλει το χρόνο του και δεν θέλω να το ταλαιπωρώ επιπλέον χωρίς λόγο.


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Eυχαριστώ για την απάντηση Όλγα και για τις διευκρινίσεις που έδωσες..

  Έχεις δίκαιο είναι λίγο περίεργο ότι δεν το αναφέρανε στην ΜΕΝ οπότε

  καλό θα ήταν να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη το αναφέρω γιατί προσωπικά

  φοβάμαι λίγο με όλα αυτά τα εμβόλια και τελικά δεν γνωρίζουμε ποιά είναι

  τα απαραίτητα και ποιά όχι....

   

  Φιλάκια στην μπουμπουδένια σου έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια

  οπότε είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά :D:D


  Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  [email protected] με συγχωρείς που παρεμβαίνω και πάλι, απλώς θέλω να επιστήσω την προσοχή σου στο γεγονός ότι το synagis δεν είναι εμβόλιο και κακώς χρησιμοιούμε αυτόν τον όρο. Είναι μονοκλωνικό αντίσωμα, αν ψάξεις στο νετ θα καταλάβεις τι θα πει αυτό.

   

  Ο συριγμός που αναφέρεις είναι ένα σημαντικό κλινικό έυρημα για την διάγνωση μίας νόσου όπως αυτήν από την οποία μας καλύπτει το synagis, δαλλά όπως καταλαβαίνεις, η διαφοροδιάγνωση είναι δυσκολη όταν απουσιάζουν λοιπά ευρήματα. Πιστεύω ότι για αυτό τον λόγο προτείνει ο γιατρός σου να synagis, ίσως και λόγω της βεβαρυμένης κύησης.

   

  Αν ξαναπάς στο ποστ πού είχες αναρτήσει, σου είχα γράψει ότι συνταγογραφείται όχι βάσει της προωρότητας (που και αυτό βέβαια είναι ένα κριτήριο) αλλά βάσει της αναπνευστικής τους ικανότητας, για αυτό και΄δίνεται και στα hri.

   

  Δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, αντιθέτως, μέχρι τον Μάρτη είναι η δύσκολη εποχή για τον rhv και αφού έχεις κιόλας άλλο παιδί που πιθανον να νοσήσει, εγώ στην θέση σου θα το έκανα το διχως άλλο .

   

  Οσο για την λαρυγγομαλακία που αναφέρεις, μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικό ωρλ, αν και είναι εξαιρετικά νωρίς για διαφοροδιάγνωση. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που σου προτάθηκε το synagis.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Βούλα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, από ότι καταλαβαίνω (και το προηγούμενο ποστ σου που αναφέρεις για το synagis το θυμάμαι :wink:) έχεις κάποια επαγγελματική ιδιότητα που σου επιτρέπει να έχεις κάποιες παραπάνω γνώσεις πάνω σε ιατρικά ζητήματα για αυτό να σε ρωτήσω τι εννοείς με τον όρο διαφοροδιαγνώση; Πρώτη φορά τον ακούω :oops: ...

  Επίσης ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει ασφαλής διάγνωση της λαρρυγγομαλακίας; Ξέρεις κάποιον παιδο ωρλ να μου προτείνεις αν αργότερα αποφασίσω να πάω σε κάποιον ειδικό;

   

  Τώρα σχετικά με το synagis συμφωνώ με τη δική σου λογική ... θα το κάνουμε και ας είναι το μοναδικό μας κόστος το χρηματικό, τουλάχιστον θα ξέρω ότι εγω για το μπεμπάκι μου έκανα ότι δυνατόν παραπάνω να το προφυλάξω.

  Δεν θυμάμαι αν το έχω ξανα αναφέρει κάπου αλλά η παιδίατρος που μας το πρότεινε είναι οικογενειακη μας φίλη, δεν θα το κανει αυτή γιατι γίνεται στο νοσοκομείο (αυτη ειναι η συμφωνία με τον οπαδ εδω στο νομό μας) ... οπότε ειμαι σίγουρη ότι δεν μου το προτεινε γιατί έχει κάποιο οικονομικό κέρδος, η γυναίκα δεν μου χρεώνει καν επίσκεψη.

  Απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν αναφέρθηκε τίποτα στη μονάδα απο το νεογνολόγο ... και εκείνος υποτίθεται ότι είναι πλήρως ενημερωμένος του περαστικού μου ...

  Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που δείχνεις...


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  τι εννοείς με τον όρο διαφοροδιαγνώση;

   

  δηλ. η ικανότητα να κάνεις διάγνωση μίας νόσου αποκλείοντας άλλες νόσους με ίδια συμπτώματα. Π.χ. ο συριγμός παρατηρείται στην βρογχιολίτιδα αλλά και στην λαρυγγομαλακία που αναφέρεις. Ομως ο γιατρός πρέπει να διαγνώσει με ποια ακριβώς περίπτωση έχει να κάνει ώστε να δώσει την κατάλληλη αγωγή. ΄

   

  Επίσης ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει ασφαλής διάγνωση της λαρρυγγομαλακίας; Ξέρεις κάποιον παιδο ωρλ να μου προτείνεις αν αργότερα αποφασίσω να πάω σε κάποιον ειδικό;

   

  από όσο έχω καταλάβει, δεν μένεις Αθήνα. Δυστυχώς μόνον εδώ γνωρίζω πραγματικά πολύ καλούς επιστήμονες κυρους, τόσο ιδιώτες όσο σε δημ. νοσοκομεία, δοκιμασμένους και από μένα στα δικά μου παιδιά.

  Αν ποτέ σκεφτείς να κατέβεις για οποιονδήποτε λόγο, πες μου να σε ενημερώσω.

   

  Απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν αναφέρθηκε τίποτα στη μονάδα απο το νεογνολόγο ...και εκείνος υποτίθεται ότι είναι πλήρως ενημερωμένος του περαστικού μου ...

   

  ξέρεις, το δικό μου παιδί νοσηλεύτηκε πολύ καιρό σε μονάδα. ΟΙ άνθρωποι εκεί έχουν καθήκον να σου παραδώσουν ένα υγιές κατά το δυνατόν παιδί, να μπορέσεις να το πάρεις σπίτι με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα ανάπτυξης. Στόχος τους είναι δηλαδή η επιβίωση πρωταρχικά και μετά η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αφού ολοκληρωσουν αυτό το έργο, τα βρεφη αναλαμβάνονται από τους παιδιάτρους και εκφεύγουν πια από την δική τους αρμοδιότητα. Συνεπώς είναι θέμα αξιολόγησης από τον γιατρό που θα αναλάβει να παρακολουθεί το μωρό σου αν και πότε θα κάνει ή όχι ένα εμβόλιο, φάρμακο κλπ. Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση που δεν ειπώθηκε τίποτα, αν και θα μπορούσαν να σου κάνουν μία νυξη.

   

  Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που δείχνεις...

   

  εγώ σε ευχαριστώ που με διάβασες. Για αυτό συμμετέχουμε άλλωστε. :wink:

   

   

  Σημειώνω ως εκ περισσού ότι δεν είμαι γιατρός αλλά το οικείο περιβάλλον μου αποτελειται από γιατρούς και έχω πρόσβαση σε μία τεράστια διεθνή βιβλιογραφία. Αλλά κυρίως είμαι μία παθουσα μητέρα που ακόμα αγωνιζεται να ξεπεράσει το παιδί της τα προβλήματα υγείας και αυτό είναι που με κάνει να μελετώ συνεχώς έκτοτε.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Σήμερα κάναμε τελικά την πρώτη δόση του synagis, ραντεβού ακριβώς σε ένα μήνα και πάλι ...

  Χαίρομαι που όλα έγιναν γρήγορα και χωρίς καμιά ταλαιπωρία στο νοσοκομείο της πόλης μας ... να λέγονται και τα καλά :lol: ...


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  ολγιτσα, εγω την πηρα απο το μαιευτηριο με αυτο το προβλημα που περιγραφεις... απο τη πρωτη μερα στο σπιτι ειχα ανησυχισει...εμπαινα μαλιστα και στο φορουμ και ρωταγα τι μπορει να φταιει και αναπνεει το μωρο ετσι...

   

  η γιατρος δεν εβρισκε κατι παθολογικο... στην αρχη μου ελεγε οτι φταιει η γαστρ.παλλινδρομηση,μετα μου ανεφερε τη λαρυγγομαλακια... για να ειμαστε ομως σιγουροι, πηγαμε στο παιδων... την ειδε πνευμονολογος και καρδιολογος για τριπλεξ... εκει μου ειπαν οτι οντως,ειναι λαρυγγομαλακια και οτι θα περασει με το καιρο...

   

  φαντασου ποσο εντονο ηταν,που το παιδι ειδικα μετα το ταισμα αγκομαχουσε να παρει αναπνοη...

   

  μεχρι να σαραντησει η κατασταση γινοταν χειροτερη... απο κει και μετα, χωρις κανενα φαρμακο αρχισε να υποχωρει... οντως,σημερα δεν υπαρχει προβλημα... πολυ σπανια,αν φαει λαιμαργα η αν κλαψει πολυ μου το ξαναπαρουσιαζει, αλλα ειναι παροδικο

   

  μολις μεγαλωσει λιγακι η μπουμπου και ωριμασει το αναπνευστικο, θα της περασει...

   

  μου κανει εντυπωση που εχω ακουσει πως η λαρυγγομαλακια εμφανιζεται στα προωρα μωρακια η εκεινα που ταλαιπωρηθηκαν λιγο κατα τον τοκετο.. η δικια μου γεννηθηκε 38η εβδομαδα, φυσιολογικα και δε ταλαιπωρηθηκε καθολου...

   

  ετυχε, μαλλον

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  ο γιόκας μου ως μωράκι έβγαζε κάτι περίεργους ήχους όταν κοιμόταν. Επειδή πηγαίναμε για follow up στο αγία σοφία, πήγαμε και σε ωρλ, μας είπε ότι είναι λαρρυγομαλακία, ότι δηλ είναι μαλακός ο λάρυγγας και με την αναπνοή δημιουργούνται αυτοί οι ήχοι. Μεγαλώνοντας επειδή σκληραίνει θα σταματήσει να το κάνει. Ετσι και έγινε, βέβαια αν είναι μπουκωμένος και έχει μύξες, όλο το βράδυ δίνει συναυλία.


  .png

  Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κορίτσια πολύ χαίρομαι που λέτε ότι τον είχαν τον συριγμό και τα ζουζουνια σας και το ξεπέρασαν με ευκολία και χωρίς καμιά παρέμβαση. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και σε μας, η παιδίατρος μου είπε ότι της ακούγεται απο τις απλές περιπτώσεις.

  Ευχαριστώ που μοιραστήκατε την εμπειρία σας μαζί μου....


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  ο μικρουλης μου ειναι 7 μηνων τωρα απο την γεννηση ακουγαμε εναν συριγμο ο οποιος βεβαια διαγνωστηκε μετα απο 4 μηνες απο την γεννηση του οτι ηταν λαρυγγομαλακια. ειχαμε ενα επεισοδιο πριν ενα μηνα ακριβως λυποθιμιας (μελανιασμα, χασιμο αισθησεων). αυτη τη στιγμη εχουμε λιγοτερες δυσποιες την μερα το αντιμετωπιζουμε με εισπνοες πανω απο βραστο νερο.Ακομη ομως ειμαστε πολυ αχγωμενοι με την ολη κατασταση. Περιμενουμε να περασει ενας χρονος απο οπου και μας ειπαν οτι θα πιθανον να ξεπεραστει το προβλημα.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Βublenebula καλωσήρθες στην παρέα και να χαίρεσαι το ζουζούνι σου!!!

   

  Φαντάζομαι την αγωνία σας όταν ο μικρός σας έχασε τις αισθήσεις του ...

   

  Ήθελα να σε ρωτήσω αν ήταν το πρώτο περιστατικό του αυτό ή αν είχε και άλλο παλιότερα ... και επειδή μιλάς για δύσπνοιες, τι ακριβώς εννοείς;;; Βλέπεις δηλαδή ότι το μωρό δυσκολεύεται στην αναπνοή του κάποιες στιγμές;;;

  Σε ρωτάω γιατί εγω ας πουμε δεν έχω καταλάβει αν αυτός ο συριγμός ενοχλεί τη μικρή ... δεν τον έχει συνέχεια αλλα όταν τον κάνει αναπνέει κανονικά απλά ακούγεται κάπως ... και κυρίως την πιάνει όταν τρώει και είναι λαίμαργη, σπάνια σε άσχετες ώρες....

  Μάλιστα όταν πήραμε εξιτήριο απο την εντατική μονάδα η ερώτηση που έκανα στο γιατρό ήταν η εξής: Γιατρε τι ακριβώς να περιμένω και για τι να είμαι έτοιμη ... πείτε μου θέλω να ξέρω ... υπάρχει περίπτωση το παιδί να κάνει περιστατικά άπνοιας και πως θα τα αντιμετωπίσω;;; Η απάντηση του ήταν κάθετη ... το παιδί σας κυρία μου ποτέ δεν είχε ούτε ένα περιστατικό απνοιας γιατι να κάνει τώρα... Μου κάνει εντύπωση που λες ότι είχε περιστατικό ξαφνικά στους εφτά μήνες, εκτος αν κάτι δεν κατάλαβα καλά...

   

  Και κάτι ακόμα να σε ρωτήσω ... πήγατε σε κάποιον ειδικό ωρλ και σας έκανε τη διάγνωση της λαρυγγομαλακίας;

  Συγγνώμη που σε βομβαρδίζω με ερωτήσεις αλλα προσπαθω να μάθω και εγώ :roll: ...


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Επίσης κάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση ...

  Ο συριγμός, ο θόρυβος αυτός που κάνει το μωράκι βγαίνει απο το στοματάκι του έτσι δεν είναι;;; Γιατι η μυτούλας τους ακούγεται και είναι τελείως καθαρή ... έτσι δεν είναι και σε σας;;;


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  δεν ειχαμε τιποτα παρομοιο πριν απο αυτο.Μας ειχανπει απο το νοσοκομειο οταν δυσκολευεται στην αναπνοη να τον βγαζουμε εξω στον καθαρο αερα, και με το που καναμε αυτο, το μωρο λυποθυμησε στα χερια μας και δεν συνερχοταν οσο και αν το ταρακουνουσαμε. πηγαμε στο νοσοκομειο και το επανεφεραν εκει με οξυγονο. Μετα πηγαμε σε εναν καθηγητη παιδιατρο.πνευμονολογο, και μας ειπαν οτι αυτο που καναμε τοσο καιρο (με τον καθαρο αερα) ηταν λαθος γιατι το μωρο ειχε δυσπνοια (δηλ.δεν λαμβανε καλα οξυγονο ) , και βγαζοντας το εξω επαθε υπεροξυγονοση.

  -οταν εχει δυσποια αναπνεει απο το στομα και ακουγεται ενα ηηηηηη και λακουβιαζει ο λαιμος του. Ειναι ηρεμος μονο οταν κοιμαται βαθια. Εγω δεν εχω παρατηρησει στον δικο μου να το κανει πιο εντονα οταν τρωει η πινει γαλα ..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Αυτό με το λακούβιασμα στο λαιμό το βλέπω και στη μικρή μου ...

  Τι σας είπε ο καθηγητής ότι πρέπει να κάνουμε στην περιπτωση δύσπνοιας, ποιος ειναι δηλαδή ο καλύτερος χειρισμός;;; Γενικότερα τι οδηγίες σας έδωσε;;; Αυτό με τις εισπνοες και το βραστο νερό βοηθάει;;; Κάθε πότε το κάνετε;;;

  Την διάγνωση της λαρυγγομαλακίας ποιος την έκανε;;; Απο το μαιευτήριο δεν σας είχα πει τίποτα;

   

  Καταλαβαίνω και μοιράζομαι την αγωνία σας ... είναι πολύ τρομαχτικό να ακους το μωράκι σου να αναπνέει έτσι ... πολλές φορές έχω μεινει ξάγρυπνη όλη τη νύχτα προκειμένου να τσεκάρω ότι είναι οκ ... τελικά κατέληξα να την κοιμίζω δίπλα μου στο κρεββάτι για να μπορώ να την ελέγχω ανα πάσα στιγμή ...


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ολγάκιιιι :) κουκλαρα η μικρη :) και εμεις το ειχαμε αυτο, ηταν 2-3 μηνων οταν το ανακαλυψα γιατι εμφανιστηκε καποια στιγμη που κρυωσε :( εκραζε σαν κοτοπουλο το παιδι και φαινοταν οτι δεν αναπνεει...αυτο ειναι κριση λαρυγγομαλακιας αν το παθει μην ανυσιχεις δεν ειναι τπτ θα το βγαλεις αμεσως εξω στον αερα εστω και καταχειμωνο να ειναι...το δραμα ηταν οτι περναγε μονο με κοριζονη :( Μολις χρονισε εξαφανιστηκε και αυτο ακριβως οπως μου το ειχε πει ο παιδιατρος!! Φαντασου οτι οταν το πρωτοπαθε απο την τρομαρα μου (ετυχε να ειμαι και στο νοσοκομειο για ασχετο λογο), το παραλαβανε οι ορυλά και κοιτουσανε τον λαρυγγα με μια καμερα δεν ξερω πως΄λεγεται αυτη η εξεταση και βγαλανε το ιδιο συμπερασμα! Απλα δεν ειναι οσο τραγικο δειχνει και σας ευχομαι να ειναι αυτο το μονο πραγματακι που θα ταλαιπορισει λιγο την ζουζουνα :)

  Μάκια σας :)


  HAmI.jpgHAmIp3.png

  Μαρικακι 12/1/2007

  Λενιώ 26/5/2009

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Η λαρυγγομαλακια ειναι παθηση που περναει με τον καιρο (οπως λενε ολοι) η δυσποια ειναι κριση. Εμας στο Ιπποκρατειο ο καθηγητης μας απαγορευσε να τον βγαζουμε στον κρυο αερα οταν εχει κριση δυσποιας. Τωρα που μεγαλωσε λιγο βλεπω διαφορα με τον ατμο απο το βρασμενο νερο, γιατι μαλακωνει τον λαιμο,, αρχιζει να βηχει εντονα ωσπου βγαζει το φλεμμα που τον ενοχλει.

  Την λαρυγγομαλακια την διεγνωσαν οταν ηταν πια 4 μηνων. .... (αφου ταλαιπωρηθηκαμε με μασκες στα νοσοκομεια ενα σωρο φορες...) και αυτο στο Ιπποκρατειο!

  Οταν επιμενει η κριση δυσποιας ειπε και δεν ηρεμει με τον ατμο τοτε χρειαζεται μασκουλα κορτιζονης στο νοσοκομειο. ποσο ειναι τωρα η δικια σου?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  απο την κλινικη δεν μας ειπαν τιποτα ενω εγω επεμενα οτι ακουω το μωρο να "χουρχουριζει" ... αλλα τοτε και μεχρι 4 μηνων δεν με ακουγε κανεις..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  το παραλαβανε οι ορυλά και κοιτουσανε τον λαρυγγα με μια καμερα δεν ξερω πως΄λεγεται αυτη η εξεταση και βγαλανε το ιδιο συμπερασμα! Απλα δεν ειναι οσο τραγικο δειχνει και σας ευχομαι να ειναι αυτο το μονο πραγματακι που θα ταλαιπορισει λιγο την ζουζουνα :)

  Μάκια σας :)

   

  Ζουζουνίτσα ευχαριστώ για τις ευχές ... και εσεις δεν πατε πίσω όμως!!! Θέλω να σε ρωτήσω για την εξέταση που λες .... Είναι αυτή η μόνη ασφαλης μέθοδος για διάγνωση της λαρυγγομαλακίας;;; Πόσο ήταν η μικρή σου όταν την κάνατε ... όντως ακούγεται λίγο βάρβαρη :roll: ...

   

  Βublenebula αυτό με το φλέγμα το εννοείς μάλλον οταν αρρωσταίνει το μωρό όχι ότι έχει πάντα έτσι δεν είναι ... και μάσκες φαντάζομαι κάνετε όποτε αρρωσταίνετε και το πιάνει δύσπνοια όχι συνέχεια έτσι δεν είναι ή έχω μπερδευτεί...

  Η δικιά μου η μικρούλα ειναι πολύ μικρούλα ... μονο 20 ημερών για αυτό δεν το έχουμε ψάξει ακόμα εκτενώς ... απο το μαιευτήριο δεν μας είπαν τίποτα μόνο η παιδίατρος που έφερα σπιτι διέγνωσε λαρυγγομαλακια...

  Αν μπορείς στείλε μου με πμ το όνομα του καθηγητή στο Ιπποκράτειο ... αχρείαστο να είναι...


  1aLup3.png

   

  BtUIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  οχι οταν ειναι αρρωστος ,αυτο με τα φλεματα το εχουμε 1-2 φορες την μερα και η μασκα γινεται οταν δεν καταφερει να τα βγαλει και συνεχιζει να τον ταλαιπωρει δυσκολευοντας το, να αναπνευσει.

  Η εξεταση με την καμερα λεγεται λαρυγγοσκοπηση και μια αλλη που λεγεται βρογχοσκοπηση.(εμεινα μερες στο ιπποκρατειο και μας τα ελεγαν..)Επισης μου ειπαν στην δικη μας περιπτωση , οτι αν επιμεινει η λαρυγγομαλακια μετα που θα κλεισουμε το ετος , τοτε θα χρειαστουν αυτες οι επεμβασες (εσωτερικες εξετασεις).

  Οι μοναδικες συμβουλες που μας εδωσαν βγαινοντας ηταν, καθαρο περιβαλλον ( οχι τσιγαρα , αρωματικα χωρου κτλ..) και ανανεωση οξυγονου στο σπιτι, και εισπνοες με ατμους σε περιπτωση που δυσκολευεται και υπομονη..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα