Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συμπτωματα τοκετού (πως καταλάβατε ότι θα γεννήσετε;)

Recommended Posts

Να σου ζήσει Γωγούλα!!!Συγχαρητήρια για το νέο μέλος!Να είναι γερό το παιδάκι σου και να το καμαρώνετε!!!!!!Πες μας...τελικά τα κατάλαβες τα σημάδια πριν γεννήσεις;;;;;; :) :)

Δεν κατάλαβα τίποτα, πήγα με ραντεβού, μου έβαλε ο γιατρός πόνους 3ώρες (τις 2 κοιμήθηκα γιατί είχα σηκωθεί πολύ νωρις το πρωι) και φυσικά αφου δεν εκανα καθόλου συσπάσεις και το παιδί ήταν ψηλα ακόμα δεν είχε πέσει στη λεκάνη έκανα καισαρική. Να σημειωθεί ότι δεν πόνεσα καθόλου μετα την καισαρική και τώρα πια που 40ήσαμε δεν νομίζω να πονέσω πια, για να φανταστείτε γύρισα σπίτι την 4η μέρα και την αμέσως επόμενη έβαλα πλυντήριο και σιδέρωσα τόσο καλά ήμουν. Εύχομαι λοιπόν σε όλες να μην πονέσουν καθόλου όπως εγω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 139
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οπως προειπε η αγαπητη tara η ροζ βλενα ειναι ενα σοβαρο συμπτωμα οτι γεννας ειναι το 'βλενωδες επιπωμα' στην βαση του τραχηλου ψηλα το οποιο δημιουργειτε για να σφαγιση κατα καποιο τροπο την μητρα και να μην μπαινουν μικροβια οταν αρχιση η διαστολη αυτο σιγα σιγα πεφτει εξου και τα ροζ ή καφε υγρα.ή δυσφορια μαζι με τα πονακια 'πετρωματα'και η αναγκη να πας στην τουαλετα για κενωσεις πανω απο μια φορα δειχνει οτι κατεβαινει το μωρο και ξεκιναει ο τοκετος αυτα μονο εμπειρικα λογο τριων τοκετον αντε κοριτσια και με ενα πονο!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Εγώ είμαι 5 μέρες πριν απο την πιθανή ημερομηνία τοκετού(πρώτο παιδάκι)και δεν βλέπω την ώρα.Σήμερα είχα ραντεβού με το γιατρό ο οποίος μου είπε ότι έχω πολύ καλές προδιαγραφές για τη γέννα(μαλακός τράχηλος).Την Δευτέρα(σε 5 μέρες δηλαδή)θα ξαναπάω για καρδιοτοκογράφημα και για να προγραμματίσουμε τον τοκετό εκτός και εάν έρθει η ώρα πιο νωρίς.Κατά τη γυναικολογική εξέταση που μου έκανε με πόνεσε λιγάκι και όταν γύρισα σπίτι είχα καφετιά υγρά.Εκανα μπανάκι και μετά όταν ξαναεπισκέφτηκα την τουαλέτα είδα πάλι καφετιά υγρά...υποθέτω οτί αυτά τα υγρά είναι λόγο της εξέτασης που μου έκανε(λόγο πίεσης στον τράχηλο).Τις τελευταίες μέρες πηγαίνω στην τουαλέτα 2 με 3 φορές την ημέρα και έχω νιώσει και ποναλάκια περιόδου αλλά αραιά και που.Λέτε να γλιτώσω τους τεχνιτούς πόνους και να έρθει το μωράκι μου πρίν την Δευτέρα???Ξέρω οτι είναι πολύ πιο επώδυνοι απο τους φυσιολογικούς και τους φοβάμε λιγάκι.

4Marp3.png

οπως προειπε η αγαπητη tara η ροζ βλενα ειναι ενα σοβαρο συμπτωμα οτι γεννας ειναι το 'βλενωδες επιπωμα' στην βαση του τραχηλου ψηλα το οποιο δημιουργειτε για να σφαγιση κατα καποιο τροπο την μητρα και να μην μπαινουν μικροβια οταν αρχιση η διαστολη αυτο σιγα σιγα πεφτει εξου και τα ροζ ή καφε υγρα.ή δυσφορια μαζι με τα πονακια 'πετρωματα'και η αναγκη να πας στην τουαλετα για κενωσεις πανω απο μια φορα δειχνει οτι κατεβαινει το μωρο και ξεκιναει ο τοκετος αυτα μονο εμπειρικα λογο τριων τοκετον αντε κοριτσια και με ενα πονο!

εγω βρε κοριτσια αυτα τα ροζ υγρα τα ειχα 2βδομαδες πριν γεννησω συνεχομενα..

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι 5 μέρες πριν απο την πιθανή ημερομηνία τοκετού(πρώτο παιδάκι)και δεν βλέπω την ώρα.Σήμερα είχα ραντεβού με το γιατρό ο οποίος μου είπε ότι έχω πολύ καλές προδιαγραφές για τη γέννα(μαλακός τράχηλος).Την Δευτέρα(σε 5 μέρες δηλαδή)θα ξαναπάω για καρδιοτοκογράφημα και για να προγραμματίσουμε τον τοκετό εκτός και εάν έρθει η ώρα πιο νωρίς.Κατά τη γυναικολογική εξέταση που μου έκανε με πόνεσε λιγάκι και όταν γύρισα σπίτι είχα καφετιά υγρά.Εκανα μπανάκι και μετά όταν ξαναεπισκέφτηκα την τουαλέτα είδα πάλι καφετιά υγρά...υποθέτω οτί αυτά τα υγρά είναι λόγο της εξέτασης που μου έκανε(λόγο πίεσης στον τράχηλο).Τις τελευταίες μέρες πηγαίνω στην τουαλέτα 2 με 3 φορές την ημέρα και έχω νιώσει και ποναλάκια περιόδου αλλά αραιά και που.Λέτε να γλιτώσω τους τεχνιτούς πόνους και να έρθει το μωράκι μου πρίν την Δευτέρα???Ξέρω οτι είναι πολύ πιο επώδυνοι απο τους φυσιολογικούς και τους φοβάμε λιγάκι.

εχουν μαγικα χερακια οι γιατροι!!!!το μονο που εκανε κατα την γνωμη μου ειναι οτι ασκησε λιγο πιεση στο τραχηλο για να ξεκινηση η διαδικασια του τοκετου κι εμενα ετσι ξεκινησε ο τοκετος της κορης μου!τα καφετια υγρα ειναι απο το βλενωδες επιπομα αντε με το καλο και με ενα πονο

εχουν μαγικα χερακια οι γιατροι!!!!το μονο που εκανε κατα την γνωμη μου ειναι οτι ασκησε λιγο πιεση στο τραχηλο για να ξεκινηση η διαδικασια του τοκετου κι εμενα ετσι ξεκινησε ο τοκετος της κορης μου!τα καφετια υγρα ειναι απο το βλενωδες επιπομα αντε με το καλο και με ενα πονο

Λές ε????Αντε να δούμε και έχω μια αγωνία ¨)Σε ευχαριστώ koufetaki!!!

4Marp3.png

εγω βρε κοριτσια αυτα τα ροζ υγρα τα ειχα 2βδομαδες πριν γεννησω συνεχομενα..

αυτο δεν μου τυχε δεν ξερω δηλ. ο γιατρος τι σου ελεγε?ειναι φυσιολογικο φανταζομε!

Γεια σας κορίτσια!

Τη Δευτέρα το βράδυ μου έκοψε ο γιατρός το ράμμα (είχα κάνει περίδεση τραχήλου). Επειδή ήταν βαθειά και το έψαχνε αρκετά μετά είχα λίγο αίμα. Επίσης μου βρήκε μύκητες και την επόμενη μέρα έβαλα ενδοκολπικό υπόθετο. Μου είπε ότι μάλλον το άλλο Σαββατοκύριακο θα γεννήσω γιατί ακόμα ο μπέμπης είναι ψηλά και να περπατάω 1 ώρα τη μέρα.

Σήμερα (3 μέρες μετά δηλ.) έχω ακόμα λίγο αίμα, ο μπέμπης μου κουνιέται συνέχεια, έχω κάποια πονάκια χαμηλά στην κοιλιά αλλά ακανόνιστα και πονάει πολύ η μέση μου. Βέβαια δεν περπατάω καθόλου γιατί είμαι και πολύ κρυομένη (όλα σε μένα συμβαίνουν...:mad:).

Τι λέτε οι έμπειρες; Με βλέπετε για σύντομα; Υπάρχει περίπτωση να μην φύγουν οι μύκητες και να γεννήσω με καισαρική; Κατά τ'άλλα το μωρό έχει την τέλεια θέση με το κεφαλάκι προς τα κάτω. Την Κυριακή μου είπε να βάλω και δεύτερο ενδοκολπικό υπόθετο για να φύγουν σίγουρα.

Περιμένω τη γνώμη σας!

Φιλιά σε όλες!:P

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Δεσποινα, σιγουρα θα ξεκινησουν οι συσπασεις μια απο αυτες τις μερες!

αντε, με το καλό!! :P

Εγω παντως την ημερα που γεννησα ξυπνησα με μια τρομερη ναυτια, σαν αδιαθεσια, ζαλαδα....σιγουρα κατι ειχε γινει με τις ορμονες μου διοτι κατα τα αλλα ημουν υγιεστατη! Οντως το ιδιο βραδυ γεννησα.

Διαφημίσεις

Θέλω κι εγώ να κάνω την ερώτηση μου. Πως ξέρουμε ότι δεν είναι απλά μία σύσπαση όπως τις καθημερινές που έχουμε και καταλαβαίνετε ότι γεννάτε..?Εγώ είμαι στον 7ο μήνα και έχω κάθε μέρα αυτά τα συμπτώματα.Και βλέννα και πόνους που είναι συσπάσεις.

dev023pps__.png

Η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν ξέρεις να ζεις!!!:)

Θέλω κι εγώ να κάνω την ερώτηση μου. Πως ξέρουμε ότι δεν είναι απλά μία σύσπαση όπως τις καθημερινές που έχουμε και καταλαβαίνετε ότι γεννάτε..?Εγώ είμαι στον 7ο μήνα και έχω κάθε μέρα αυτά τα συμπτώματα.Και βλέννα και πόνους που είναι συσπάσεις.

dev023pps__.png

οι συσπασεις που καταλήγουν σε γεννα ειναι αυτες που εχουν περιοδικοτητα. Δηλαδη καθε 20 λεπτα, μετα καθε 15, καθε 10 κοκ..

αν ειναι πχ μια συσπαση μεσα στη μερα, ειναι φυσιολογικο.

Τωρα για τη βλέεννα...αν ειναι με αιμα, καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου..

οι συσπασεις που καταλήγουν σε γεννα ειναι αυτες που εχουν περιοδικοτητα. Δηλαδη καθε 20 λεπτα, μετα καθε 15, καθε 10 κοκ..

αν ειναι πχ μια συσπαση μεσα στη μερα, ειναι φυσιολογικο.

Τωρα για τη βλέεννα...αν ειναι με αιμα, καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου..

Δεν έχουν ποτέ αίμα..Κάτι λευκά υγρά μόνο.Δεν ξέρω τι γίνεται...Οι συσπάσεις που έχω είναι ακανόνιστες...Τώρα έω περίπου 6-7 τη μέρα..:?

Η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν ξέρεις να ζεις!!!:)

• 2 εβδομάδες μετά...
Πως ξέρουμε ότι δεν είναι απλά μία σύσπαση όπως τις καθημερινές που έχουμε και καταλαβαίνετε ότι γεννάτε..?

Πολύ απλά, στις απλές συσπάσεις δεν πονάς, στις συσπάσεις τοκετού πονάς. Εγώ φαντάσου κοιμόνουν (νυχτα με πιασανε) και ξύπνησα από τον πόνο όταν πύκνωσαν οι συσπασεις τοκετού.

Επίσης πρέπει να έχουν κάποια διάρκεια (περίπου 35-40 δευτερόλεπτα η καθε μια). Και πρεπει να είναι σε τακτα χρονικά διαστηματα.

Εγώ συσπάσεις είχα από τον 5ο μήνα και είχα την ίδια έννοια. Πώς θα το καταλαβω. Όταν ήρθε η ώρα όμως το καταλαβα.

Μην σε τρομαζω. Ανεκτός πόνος.

CYaip2.png

• 2 months later...

γεια σε ολες κοριτσια!!!

ειμαι καινουργια στο φορουμ,ομως σας παρακολουθω αρκετο καιρο!!!

ειμαι στην 36 εβδομαδα και 3 ημερων,περιμενω την μπεμπα μου ανυπομονα θα γεννησω γυρω στης 5 φλεβαρη με καισαρικη!!ειναι το πρωτο μου παιδακι!!!ο γιατρος μου ειπε μετα τησ 15/1 να μην κουραστω ιδιαιτερα και να μην φυγω μακρυα!!!σημερα κουραστικα παρα πολυ και εχω πονους στη μεση και τσιμπιματα χαμηλα στην κοιλια

καθως και η μπεμπιτσα μου ειναι αρκετα ησυχη απλα γυρνα η κουνιετε!!λετε να μου τυχει τπτ απροοπτο????ευχαριστω για το χρονο σας!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα και από εμένα!!! Σας διαβάζω και λιγάκι έχω αγχωθεί...

Είμαι 33w5d και περιμένω μέχρι τις 7 Απριλίου που έχω ΠΗΤ, τον γιοκα μου!!! Είναι το πρώτο μου και έχω τρελή αγωνία να το πάρω στην αγκαλιά μου και να δω ότι είναι καλά!!!

Δόξα το Θεό όλη μου η εγκυμοσύνη είναι πολύ καλή...

Από την Παρασκευή πηγαίνω τουαλέτα 2-3 φορές την μέρα από εκεί που πήγαινα 1 φορά και με το ζόρι, έχω την εντύπωση ότι εχουν αυξηθεί τα υγρά μου αλλά όχι και ιδιαίτερα υπερβολικά, και ώρες ώρες σκληραίνει η κοιλιά μου στο ύψος του αφαλού οριζόντια σαν να βρίσκεται το παιδί εκεί και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω για λίγα δευτερόλεπτα...

Την Παρασκευή βέβαια πήγα στον γιατρό μου για υπέρηχο και τα βρήκε όλα μια χαρά!!! Πλακούντας μια χαρά, αμνιακό υγρό μια χαρά και ο μπέμπης μια χαρά... Είναι με το κεφάλι κάτω δεξια όμως και έχει το κεφαλάκι του στραμένο δεξιά λίγο και πίσω... Είναι μόλις 2100gr και δεν θέλω να συμβεί κάτι απρόοπτο τώρα... Ααα και είναι και υπερκινητικός!!! Δεν είπα τίποτα στο γιατρό γιατί δεν τα συνέδεσα καθόλου με όλα αυτά που γράφετε...

Valia81 με το καλό να γεννήσεις. Μην ανησυχείς. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό πιέζει το έντερό σου και για αυτό το λόγο έχεις δει διαφορά στις κενώσεις σου. Όσο για το πέτρωμα της κοιλιάς είναι φυσιολογικότατο. Πάντως καλό είναι να αναφέρεις όλα τα συμπτώματα σου στο γιατρό για να είναι ενήμερος ώστε πέρα από την κλινική εικόνα που σχηματίζει κάθε φορά κατά την εξέταση να γνωρίζει και τι άλλο συμβαίνει τις υπόλοιπες ώρες και μέρες. Είναι γεγονός ότι μέχρι να μπεις στο μήνα σου δεν χρειάζεται να κουράζεσαι και να ζορίζεσαι. Το σώμα μας μας δίνει τα μηνύματα. Εγώ σε αυτή την εγκυμοσύνη ήμουν πιο υποψιασμένη και όταν αισθανόμουν ενοχλήσεις προσπαθούσα να ξαπλώνω (όσο ήταν δυνατό!). Βλέπεις την προηγούμενη φορά η κόρη μου γεννήθηκε αρχές 37ης εβδομάδας μα χαμηλό βάρος και δεν ήθελα να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Καλή συνέχεια και όλα θα πάνε καλά.

A6s2p3.png

ώρες ώρες σκληραίνει η κοιλιά μου στο ύψος του αφαλού οριζόντια σαν να βρίσκεται το παιδί εκεί και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω για λίγα δευτερόλεπτα..

αυτά που περιγράφεις πιθανότατα είναι προπαρασκευαστικές ωδύνες (braxton hicks), είναι απολύτως φυσιολογικά και ο ρόλος τους είναι να προετοιμάσουν τη μήτρα και τον τράχηλο για τον τοκετο.

πάντος εάν τα παρατηρείς πολύ συχνά ξάπλωσε και ξεκουράσου...

• 9 months later...

Είμαι στον 9ο μήνα. Εχω αρχίσει είδη και έχω κάποια πονάκια περιόδου.Εκτός απο το σπάσιμο των νερών και απο αίμα που είναι σημάδια έναρξης τοκετού, όταν ξεκινάνε οι πόνοι πόσο δυνατοί είναι και που πονάς πιο πολύ στν κοιλιά ή στην μέση?

πονας στο κατω μερος της κοιλιας κ στη μεση.παραλληλα η κοιλια πετρωνει κ γινεται πολυ σκληρη.επισης εκεινη τη στιγμη δε μπορεις να κουνηθεις.ααα το μωρο δεν κινηται.ο πονος μοιαζει με δυσμηνοροια κ διαροια αλλα στο πιο εντονο:rolleyes:

Xρύσα μου σε καθε μαμα τα σημάδια μπορει να είναι ή να τα αντιλαμβάνεται ,διαφορετικά.

Για παράδειγμα εμενα δεν μου σπάσαν τα νερά, δεν ένιωθα συσπάσεις και δεν είχα την περιβόητη βλένα με το αίμα.

Σηκώθηκα το πρωί και είχα εναν πολύ ελαφρυ πόνο περιόδου(χαμηλά στην κοιλια) για πολύ λίγη ώρα και μια πολύ μικρη ροζ σταγονιτσα αιμα στο εσωρουχο.Αυτα στις 9 το πρωι.Στις 3.30 το μεσημερι αρχισα να καταλαβαινω συσπάσεις(ειχα μολις παει στο μαιευτηριο μετα απο οδηγια του γιατρού),μου εσπασαν εκει τα νερα, και στις 8.30 ειχα αγκαλιά τον γιο μου.

Με το καλό σου εύχομαι.Προσπάθησε να μην αγχωθεις και να χαρεις την μοναδικη αυτη εμπειρία!:)

QqmLp3.png

Τώρα είναι φυσικό να σε πιάνουν συχνά συσπασούλες. Εγώ τρεις νύχτες ξύπνησα και νόμιζα ότι γεννούσα απτις συχνες συσπάσεις, μεχρι που με επερνε πάλι ο υπνος και ξυπνουσα πάλι εγκυος. Οταν όμως είναι η ώρα της γέννας σίγουρα θα το καταλαβεις γιατί θα πονάς πολύ. Θα πονάς με πολύ δυνατούς πόνους περιόδου δηλαδή χαμηλά στη κοιλιά και πίσω στη μέση. Φυσικά οι πόνοι στην αρχή είναι πιο ανεκτοί και όσο περνάει η ώρα δυναμώνουν. Εγώ είχα τη βλένα με το αίμα και μετά από δύο μέρες μου έσπασαν τα νερά και εκεί κατευθείαν ξεκίνησαν αμεσως οι πονοι.

Εγω ειχα ραντεβου με τη γιατρο μου για τοκογραφημα και να με δει στις 7 το απογευμα(Σαββατο),με εξεταζει,μου λεει εχεις συσπασεις δε νιωθεις τιποτα? δεν ενιωθα πονο καθολου και ειχα και λιγη διαστολη με πολυ μαλακο τραχηλο.Μου λεει το πολυ μεχρι αυριο θα εχεις γεννησει.Μολις εφυγα απ'το μαιευτηριο αρχισαν τα πονακια,στην αρχη καθε 10 λεπτα και οταν εφτασαν καθε 3 λεπτα πηγα παλι στο μαιευτηριο.(μπορουσα να περιμενω κι αλλο αλλα ειχα αγωνια)Κατα τις 9;30 μπηκα,μεχρι να με ετοιμασουν,να μου βαλουν ορο κπλ εφτασε 10,τοτε αρχισαν τα οργανα!!!Στις 00:30 ειχα γεννησει.Με το καλο σου ευχομαι!!!:-P

N9Urp2.pngGowOp3.png

είμαι στον 9ο μηνα.ΠΗΤ ειναι στις 23/12.Εχουν αρχίσει τα πονάκια περιόδου.τισ προηγούμενες μέρες είχα και διάροια.Βγάζω κατι υγρά αλλα έχω σχεδόν σε όλη μου την εγκυμοσύνη υγρά.Ανυπομονώ να γεννήσω.Πόσο δυνατοί είναι οι πόνοι ώστε να καταλάβω ότι φτάνει η ώρα του τοκετού?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...