Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποχρεώσεις Νονάς σε αβάφτιστο / πρίν την βάφτιση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

Το καλοκαίρι θα βαφτίσουμε μία μπεμπούλα. Κι αναρωτιόμουν, τι "πρέπει"να πάρουμε για το Πάσχα, σαν δωράκια. Ξέρω, ότι κανονικά οι νονοί το Πάσχα, προσφέρουν λαμπάδα, παπούτσια, τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό. Τώρα που το παιδάκι δεν έχει ακόμα βαφτιστεί, τι πρέπει να αγοράσω? Λαμπάδα, σίγουρα όχι. Πιθανώς, ούτε και παπούτσια, αφού υποτίθεται πως τα πρώτα παπουτσάκια του είναι τα βαφτιστικά. Άρα, προτιμότερο κάτι σε ρούχο / σετάκι / φορεματάκι. 

Κάποια άλλη ιδέα?

Διαφημίσεις

Οτιδήποτε! Παιχνίδι, βιβλία, κάτι σε εξοπλισμό (πχ ριλαξ, γυμναστήριο, πάρκο) (αν θες να διαθέσεις περισσότερα) ή και απλά χρήματα να πάρουν ο,τι θέλουν. Εξάλλου έτσι όπως πάει η κατάσταση και βαφτισμενο να ήταν λαμπάδα δεν θα χρησιμοποιηθεί λογικά αν δεν γίνει Ανάσταση με κόσμο, ρουχαλακια δύσκολο να τα φορέσει κάπου αν είναι "καλά", γενικά είναι περίεργη περίοδος τώρα. Εμάς πέρσι αν και είχε βαφτιστεί λίγο πριν την καραντίνα, λαμπάδα είπαμε στους νονους να μη στείλουν, αφού δεν θα πηγαίναμε στην Ανάσταση. Παπούτσια δεν μπορούσαμε να πάμε να δοκιμάσει (και δεν περπατούσε εξάλλου), τσουρεκια, αυγά κλπ αφού δεν θα συναντιομασταν δεν θα στέλνονταν εύκολα, κι έτσι όταν συναντηθήκαμε μετά το Πάσχα μας έδωσαν χρήματα.

πρίν από 33 λεπτά , Εύη-Εύη είπε:

Καλησπέρα σας, 

Το καλοκαίρι θα βαφτίσουμε μία μπεμπούλα. Κι αναρωτιόμουν, τι "πρέπει"να πάρουμε για το Πάσχα, σαν δωράκια. Ξέρω, ότι κανονικά οι νονοί το Πάσχα, προσφέρουν λαμπάδα, παπούτσια, τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό. Τώρα που το παιδάκι δεν έχει ακόμα βαφτιστεί, τι πρέπει να αγοράσω? Λαμπάδα, σίγουρα όχι. Πιθανώς, ούτε και παπούτσια, αφού υποτίθεται πως τα πρώτα παπουτσάκια του είναι τα βαφτιστικά. Άρα, προτιμότερο κάτι σε ρούχο / σετάκι / φορεματάκι. 

Κάποια άλλη ιδέα?

Θα σου πρότεινα αν δεν έχουν καλοκαιρινά ρούχα από κάποιο αδερφάκι να κινηθείς προς τα εκεί. (Πχ παράδειγμα έχουν βγει τα καλοκαιρινά μπλουζάκια σε πολλά καταστήματα σε δύο εβδομάδες καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξουν κανονικά οπότε με 30 40€ μπορείς να πάρεις 3 4 σετ καλοκαιρινά, δεν ξέρω το μπάτζετ σου έβαλα έναν μέσο όρο). Πασχαλινό αυγό φαντάζομαι δεν τρώει ακόμα οπότε είτε με ρουχαλάκια και κανένα κοκκαλακι κορδέλα κλπ θα είσαι μια χαρά. Αλλιώς παιχνίδι; Ίσως κάποια βιβλία; Πρακτικά πράγματα δλδ και που θα τα χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Και αν θες στους γονείς ένα τσουρέκι και λίγα πασχαλινά σοκολατένια μικρά αυγά; Αν και σε πολλές περιοχές αυτά τα προσφέρουν οι γονείς στους νονούς όταν φέρνουν την λαμπάδα. 

Κράτα το

Κράτα το

Εγώ επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος κι επειδη τα μωρά έχουν απίστευτα έξοδα, θα έλεγα να αφήσεις τα συμβολικά δώρα, που ούτως ή άλλως τσουρέκια και σοκολάτες δεν επιτρέπεται καν να φαγωθούν από μικρό παιδί. Αν το παιδί είναι σε ηλικία να περπατήσει σύντομα, να πάρεις παπούτσια, μιας και είναι το έθιμο, αλλά παπούτσια καλά για περπάτημα, όχι τα κοριτσίστικα που είναι για φιγούρα. Αλλιώς, θα έλεγα να ρωτήσεις τους γονείς αν χρειάζονται κάτι, να συνεννοηθείτε για ένα καλό δώρο, κι αν θες και κάτι πιο μικρό για την έκπληξη μπορείς να προσθέσεις κάτι ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου. 

Η νονά της κόρης μου της είχε φέρει λαμπάδα πριν βαφτιστεί. Δεν κάνει λένε αλλά μια χαρά την κράτησα εγώ στην Ανάσταση. Θα πρότεινα εκπαιδευτικό παιχνίδι, ρουχαλάκια (ένα καλό σετ/φόρεμα/φορμάκι ή πιο πολλά καθημερινά) ή ακόμη και βιβλία που σίγουρα θα είναι χρήσιμα. 

Διαφημίσεις

με τις ιδεες θα συμφωνησω

εγω δ κολλαω στα τυπικα.κ στα δυο παιδια μας φερνανε λαμπαδα κ αβαπτιστα,τι πειραζει;παπουτσια μονο αγκαλιας,βαφτιστηκαν μικρα.αλλα αν ηταν μεγαλο το παιδακι δ θα με πειραζε προσωπικα ενα καθημερινο σωστο παπουτσι

γενικα να μιλας με τους γονεις των παιδιων.να ρωτας αν χρειαζεται κτ,τι θα του αρεζε(κ για μεγαλτερη ηλικια),τουλ εγω ετσι κινουμαι.να ειναι πρακτικα κ να τα ευχαριστηθουν

Κι εμάς μας ρωτάει συνήθως η νονά, με την έννοια αν χρειάζεται π.χ. παπούτσια ή ρούχα ή καθημερινά ή πιο καλά ρούχα. Και φυσικά απαντά το παιδί γενικά (π.χ. παπούτσια μπαλαρίνες) χωρίς όμως αναφορά σε μάρκες.

Κορίτσια μου κάνει εντύπωση που λέτε για παπούτσια. Δεν μπορώ να φανταστώ να τα παίρνει κάποιος δώρο. Δεν τα πηγαίνατε να δοκιμάσουν; Εγώ όταν είπε η νονά της μικρής για τα πρώτα παπούτσια, της είπα να πάμε μαζί για να δοκιμάσει. Αν και ντρεπόμουν μήπως ερχόταν σε δύσκολη θέση που θα έβλεπα εγώ την τιμή. Αλλά της φάνηκε λογικό να δοκιμάσει. (Τελικά δεν πήγαμε γιατί αφ' ενός ήταν καραντίνα και αφ'ετέρου περπάτησε πολύ αργότερα από το πρώτο Πάσχα κι έτσι μας έδωσαν λεφτά όπως είπα).

Just now, little lamb είπε:

Κορίτσια μου κάνει εντύπωση που λέτε για παπούτσια. Δεν μπορώ να φανταστώ να τα παίρνει κάποιος δώρο. Δεν τα πηγαίνατε να δοκιμάσουν; Εγώ όταν είπε η νονά της μικρής για τα πρώτα παπούτσια, της είπα να πάμε μαζί για να δοκιμάσει. Αν και ντρεπόμουν μήπως ερχόταν σε δύσκολη θέση που θα έβλεπα εγώ την τιμή. Αλλά της φάνηκε λογικό να δοκιμάσει. (Τελικά δεν πήγαμε γιατί αφ' ενός ήταν καραντίνα και αφ'ετέρου περπάτησε πολύ αργότερα από το πρώτο Πάσχα κι έτσι μας έδωσαν λεφτά όπως είπα).

τα παπουτσια κ εγω τα "φοβαμαι" σαν αγορα.για τα παιδια μου δ ψωνιζω ηλεκτρονικα.θελω να το φορεσουν,να το δω

αλλα ως τωρα οποτε εχουν παρει οι νονες(3-4φορες)το πετυχανε ακριβως.βεβαια ειχαμε πει τι φορανε κ μετρηση του ποδιου

Πρώτον εγώ να πω ότι "υποχρέωση" δεν έχει να πάρει κάτι, αλλά εννοείται ότι αν θέλει παίρνει ότι θέλει! Μπορείς να συζητήσεις με τους γονείς τι θα τους ήταν πιο χρήσιμο.

Πάντως εγώ σαν μαμά επειδή μου έτυχε να βαπτιστεί το παιδάκι μου λίγο καιρό μετά το Πάσχα το συζητούσα με τους νονους να μην πάρουν τπτ γιατί τόσα λεφτά θα έδιναν για την βάπτιση. Δεν Μ πήγαινε η καρδιά να ξοδευτουν κ άλλο και δεν μου αρέσουν οι τυπικότητες! Ιδιαίτερα όταν το παιδάκι είναι κάτω του έτους που δεν καταλαβαίνει καν αν του πήραν δώρο η όχι!

Διαφημίσεις

Just now, vicky86 είπε:

τα παπουτσια κ εγω τα "φοβαμαι" σαν αγορα.για τα παιδια μου δ ψωνιζω ηλεκτρονικα.θελω να το φορεσουν,να το δω

αλλα ως τωρα οποτε εχουν παρει οι νονες(3-4φορες)το πετυχανε ακριβως.βεβαια ειχαμε πει τι φορανε κ μετρηση του ποδιου

Εξάλλου δεν είναι μόνο το νούμερο. Μπορεί να μην του κάνει στο κουντεπιε πχ.

Εγώ είμαι και περίεργη και θέλω να τα διαλέγω. Επειδή το παπούτσι δεν είναι όπως τα ρούχα που έχει πολλά, σε κάθε νούμερο συνηθως έχουν μονο ένα αθλητικό κι ένα πιο "καλό", οπότε δεν θέλω να είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν μπορείς να πεις "θα το βάλει μόνο 2-3 φορές κ δεν πειράζει", όπως σε ένα ρούχο. Και αργότερα υποθέτω που έχουν και τα ίδια προτιμήσεις πάλι μπορεί να μη θέλουν να τα φοράνε αν είναι δώρο.

Just now, little lamb είπε:

Εξάλλου δεν είναι μόνο το νούμερο. Μπορεί να μην του κάνει στο κουντεπιε πχ.

Εγώ είμαι και περίεργη και θέλω να τα διαλέγω. Επειδή το παπούτσι δεν είναι όπως τα ρούχα που έχει πολλά, σε κάθε νούμερο συνηθως έχουν μονο ένα αθλητικό κι ένα πιο "καλό", οπότε δεν θέλω να είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν μπορείς να πεις "θα το βάλει μόνο 2-3 φορές κ δεν πειράζει", όπως σε ένα ρούχο. Και αργότερα υποθέτω που έχουν και τα ίδια προτιμήσεις πάλι μπορεί να μη θέλουν να τα φοράνε αν είναι δώρο.

επειδη η μεγαλη μου ειναι 6,κ ως τωρα εχουμε αγορασει τουλ 7ζευγαρια αθλητικα,κ ποσα αλλα ειδη,κ αλλα τοσα για τον μικρο,οσο να ναι,εχω μια αποψη ποια εχουν πιο φαρδια γραμμη,ποια πιο στενη.επειδη εχει τυχει να μας παρουν κ all star,ξερω την γραμμη τους.κ οπως λες,η κορη μου εχει χοντρο ποδαρακι

οσο για το σχεδιο,τους εμπιστευομαι.κ στο κατω κατω,προτιμω να αλλαξω κτ αν δ μου αρεσει.δ εχω τετοιο κολλημα

προς το παρον ουτε τα παιδια εχει τυχει.ειδικα δωρα απο τις νονες.οτι κ να τους παρουν το λατρευουν

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ τους έστειλα για δώρο ένα... Σπίτι με παιδικη χαρά! Για την αυλή τους. Ακριβουτσικο αλλά σαν πρωτο δώρο το χα λαχτάρα!

Παπουτσια και ρουχα οχι έχουν ενα σωρό και παπουτσια τι να τα κανουν αφου δε περπατανε! 

Γενικά είμαι υπέρ των παιχνιδιων κ των παπουτσιων όταν περπατήσουν. Οχι τόσο με ρουχα δεν εμπλέκομαι.... 

On 2/3/2021 at 2:33 ΜΜ, Εύη-Εύη είπε:

Καλησπέρα σας, 

Κάποια άλλη ιδέα?

Καλησπέρα, εγώ θα το έπαιρνα ό, τι χρειαζόταν γενικά το παιδί... ρουχαλάκια, κουβερτούλες, παπούτσια, παιχνίδια... Γενικά σαν μια καλή θεία. 

Μετά τη βάφτιση θα προστεθεί και η λαμπάδα σε όλα τα δωράκια. Κι εμάς η νουνά  μας μας παίρνει σίγουρα παπουτσάκια δύο φορές το χρόνο (βγαίνουμε όλοι μαζί και διαλέγει το παιδί όποιο θέλει), σχολικά, λαμπάδες, και περνάνε και αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί. Από γλυκάκια μας φέρνει χειροποπιητα τσουρέκια. Σοκολάτες και τέτοια πολύ σπάνια.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

1 ώρα πρίν, jellyfishch είπε:

Καλησπέρα, εγώ θα το έπαιρνα ό, τι χρειαζόταν γενικά το παιδί... ρουχαλάκια, κουβερτούλες, παπούτσια, παιχνίδια... Γενικά σαν μια καλή θεία. 

Μετά τη βάφτιση θα προστεθεί και η λαμπάδα σε όλα τα δωράκια. Κι εμάς η νουνά  μας μας παίρνει σίγουρα παπουτσάκια δύο φορές το χρόνο (βγαίνουμε όλοι μαζί και διαλέγει το παιδί όποιο θέλει), σχολικά, λαμπάδες, και περνάνε και αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί. Από γλυκάκια μας φέρνει χειροποπιητα τσουρέκια. Σοκολάτες και τέτοια πολύ σπάνια.

Ωραία... Κι εγώ κάπως έτσι με φαντάζομαι και κάπως έτσι είναι και οι δικοί μας οι νονοι

Αυτό με το τσουρέκι δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν ξέρω να φτιάχνω  :P

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...