Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργία στην πρωτεΐνη γάλακτος

Tzeni tzeni

Recommended Posts

Καλημέρα Σας! Ο μικρός 12 μηνων έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος έμμεσου τύπου . είχαμε κάνει πατς  τεστ  κ ήταν θετικό.. του έκανα τώρα ραστ τεστ εξεταση αίματος δλδ κ ήταν αρνητικός.  Όμως Μ είπαν πως η αλλεργία έμμεσου τύπου δεν βγαίνει σωστό το ραστ κ είναι ψευδής. Έχει κάνει κάποια μαμά στο παιδάκι και τελικά το είχε ξεπεράσει?? γιατ θέλω να του κάνω εισαγωγή! 

Διαφημίσεις

Just now, Tzeni tzeni είπε:

Καλημέρα Σας! Ο μικρός 12 μηνων έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος έμμεσου τύπου . είχαμε κάνει πατς  τεστ  κ ήταν θετικό.. του έκανα τώρα ραστ τεστ εξεταση αίματος δλδ κ ήταν αρνητικός.  Όμως Μ είπαν πως η αλλεργία έμμεσου τύπου δεν βγαίνει σωστό το ραστ κ είναι ψευδής. Έχει κάνει κάποια μαμά στο παιδάκι και τελικά το είχε ξεπεράσει?? γιατ θέλω να του κάνω εισαγωγή! 

Τα παιδια συνηθως ξεπερνουν αλλεργιες και δυσανεξιες στο αγελαδινο γαλα στα πρωτα χρονια. Το ποτε δεν ειναι στανταρ και μονο ελεγχομενη δοκιμη θα δειξει. Δεν εχει δωσει οδηγιες ο παιδιατρος;

Ναι μου είπε ας το δοκιμάσουμε... απλά ήθελα να δω αν όντως τα ραστ στην έμμεσου τύπου δείχνουν... αν  δλδ βγαίνουν ψευδής να το καθυστερούσα...

6 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Τα ραστ τεστ δειχνουν μονο την αμεσου τυπου αλλεργια...

Κ εμεισ καναμε γυρω στον 12 μηνα..βγηκαν αρνητικα..κ ξεκινησαμε εισαγωγεσ με τισ οδηγιεσ τησ παιδογαστρεντερολογου

.πχ στην αρχη για 15 μερεσ μονο ψημενα τα γαλακτοκ..μετα εισαγωγη σε υποαλλεργικο γαλα..μετα κανονικο...ενδεικτικα τα γραφω για να καταλαβεισ..

Θα σασ τα αναλυσει ο γιατροσ σασ...οχι μονοι σασ εισαγωγεσ...αν δειτε κολικουσ αερια ή αιμα σταματατε τισ εισαγωγεσ..

Συνηθωσ παντωσ στο χρονο το χουν ξεπερασει

11 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Τα ραστ τεστ δειχνουν μονο την αμεσου τυπου αλλεργια...

Κ εμεισ καναμε γυρω στον 12 μηνα..βγηκαν αρνητικα..κ ξεκινησαμε εισαγωγεσ με τισ οδηγιεσ τησ παιδογαστρεντερολογου

.πχ στην αρχη για 15 μερεσ μονο ψημενα τα γαλακτοκ..μετα εισαγωγη σε υποαλλεργικο γαλα..μετα κανονικο...ενδεικτικα τα γραφω για να καταλαβεισ..

Θα σασ τα αναλυσει ο γιατροσ σασ...οχι μονοι σασ εισαγωγεσ...αν δειτε κολικουσ αερια ή αιμα σταματατε τισ εισαγωγεσ..

Συνηθωσ παντωσ στο χρονο το χουν ξεπερασει

εσείς τ ξεπεράσατε στο χρόνο??? Ναι εγώ του έκανα ψημένο αλλά ειδε το γιαούρτι π του έβαλα μέσα και ούρλιαζε και γενικά επειδή δεν μου τρώει του έδωσα να δοκιμάσει λίγο... βέβαια αυτός ήθελα πολύ αλλά τον σταμάτησα... ξέρω δεν ήταν σωστό... Και το βράδυ συγκαηκε ο ποπος του .  λες να είναι από Αυτό,,??

11 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

αρχη για 15 μερεσ μονο ψημενα

ξέρεις για ποιο λόγο Πρέπει να τα δίνουμε με ψημένη μορφή??

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Tzeni tzeni είπε:

εσείς τ ξεπεράσατε στο χρόνο??? Ναι εγώ του έκανα ψημένο αλλά ειδε το γιαούρτι π του έβαλα μέσα και ούρλιαζε και γενικά επειδή δεν μου τρώει του έδωσα να δοκιμάσει λίγο... βέβαια αυτός ήθελα πολύ αλλά τον σταμάτησα... ξέρω δεν ήταν σωστό... Και το βράδυ συγκαηκε ο ποπος του .  λες να είναι από Αυτό,,??

Για να ξεκινήσεις πιο ήπια την εισαγωγή. Άλλοι παιδίατροι δίνουν οδηγία κατευθείαν γιαούρτι( εμένα δεν έφαγε ποτέ ψημένα, αλλά ήρθε αρχικά σε επαφή μέσω του δικού μου γάλακτος). Πότε εμφάνισε το παιδάκι αλλεργία αρχικά; Εμένα ημερών ήταν, αλλά στον έβδομο μήνα άρχισα εγώ να τρώω γαλακτοκομικα και τις πρώτες φορές έβγαλε αίμα (τη θήλαζα και τη θηλάζω). Η παιδίατρος μου είπε ότι ήταν από το σοκ του οργανισμού, αλλά να μην σταματήσω. Εγώ έκανα αποχή τρεις μέρες και ξαναεφαγα λίγο τυρί. Σιγά σιγά συνηθίσε. Στο τέλος του έβδομου μήνα, έφαγε πρόβειο και η ίδια πρώτη φορά. Ραστ τεστ δεν κάναμε ποτέ, για αυτό δεν σου απάντησα αρχικά. Τα περισσότερα μωρά το ξεπερνάνε στον χρόνο. Αφού συγκαηκε ρωτα τον γιατρό σας , αν πρέπει να περιμένετε λίγες μέρες ακόμα και μετά να τα εντάξετε

2 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Το συγκαμα ειναι δειγμα αλλεργιασ...

Ψημενα τα δινουν για να γινει πιο ηπια εισαγωγη..αν δεν εχει παρενεργεια προχωρασ σε αλλο βημα..

Κ εγω εκανα πρωτα σε μενα εισαγωγεσ..το θυμηθηκα τωρα που το γραψε η αννιταμικ..

Ναι εμεισ στο χρονο το χαμε ξ2περασει..

Εσασ τι σασ ειπε ο παιδιατροσ???

On 25/11/2020 at 12:43 ΜΜ, Tzeni tzeni είπε:

Επεξεργασμένα (γιαούρτι και τυρί αντί για γάλα ας πούμε, ή γαλακτοκομικά μαγειρεμένα) δίνουν από όσο ξέρω σε παιδιά με δυσανεξία ή αλλεργία στις πρωτεϊνες του γάλακτος, γιατί με την επεξεργασία διασπώνται και μπορεί να είναι πιο καλά ανεκτές. Αν όμως υπάρχει σοβαρή ευαισθηία, δε θα τα ανεχτεί καλά ούτε αυτά. Δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά το ωμό γιαούρτι από το φαγητό με γάλα στην παρασκευή του, έτσι κι αλλιώς η επεξεργασία έχει γίνει. Απλά δεν ξεκινάς με γάλα. Αλλά αν αντιδρά, σταματάς. Αν έφαγε μια μπουκιά και μετά είδες σύγκαμα, παίζει να είναι και άσχετο πάντως.

Σας ευχαριστω ολες για τς απαντησεις σας! δυστυχως αργησα να απαντησω γιατ ειχα καποιο θέμα υγειας! λοιπον ο μικρος ευτυχώς  τς πρωτες μερες εβγαλε συγκαμα και καποιες κοκκινιλες μαλλον ηταν αντιδραση του οργανισμου του! Σήμερα είν αι η 10η μέρα και ευτυχως ολα καλα! μάλλον την ξεπερασε την αλλεγία! στην αρχη του εδινα μαγειρεμενα περιπου  3 μερες μςτα τς επομενες μονο γιαουρτι! ελπιζω να την ξεπερασε κια να μην απογοητευτο μετα!! και παλι σας ευχαριστω πολυ ολες!!!!

Κορίτσια Γεια σας!έχω το δεύτερο μπουμπούκι μου 4.5 μηνών αποκλειστικό θηλασμό 1.5 μηνών είδα σ πάνα της ίχνη αίματος η παιδίατρος μας είπε δεν κάνουμε τίποτε απλά παρακολουθούμε έως 3 μηνών μας είχε ξανά Κάνει μια φορά σ μια πάνα ανά 15 μέρες λίγο πριν κλείσουμε τ 3 μήνα άρχιζε να γίνεται πιο συχνά όποτε η παιδίατρος μ είπε να ξεκινήσω διατροφή εγώ πιθανότατα να έχουμε αλλεργία σ αγελαδινό ξενικαω διατροφή μια 10 μέρες περίπου τ έβλεπα κάθε μέρα έκοψα γαλακτοκομικά ψάρι αυγο ξηρούς καρπούς μοσχάρι χοιρινό άρχιζε κ εστρωνε σιγά σιγά από βάρος ενώ σ αρχή έπρεπε πολύ καλά μετά ανά 500 το μήνα!πήγαμε κ σ παοδογαστεντερολο μας είπε ν τρώω κρέας και κανονικά μόνο γαλακτοκομικά ψάρι αυγο ξηροκαρπια  να κόψω.απο εξετάσεις μόνο μ γενική αίματος η οποία την δείχνει στα κατώτερα επίπεδο σιδήρου η παιδογαστεντερολογο την θεωρεί οκ για την ηλικία της και ν περιμένουμε να στρώσει λέει όταν αρχίσουμε στέρεες..έχει καμία μανούλα παρόμοια εμπειρία?ειμαι έτοιμη ν κόψω τ θηλασμό σήμερα πάλι είδα αιματακι νιώθω άσχημα στην ιδέα ότι μπορεί ν έχει πονακια από τ γάλα μου..σόρρυ γ τ μεγάλο κείμενο.. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...