Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρουσίαση νέων εννοιών μέσα από παιχνίδια και βιβλία

Recommended Posts

Just now, little lamb είπε:

Όντως, την τελευταία φορά που είχε πήραμε το σφυράκι με μπάλες και το σφυράκι με καρφακια! Αυτό με τις μπάλες δεν το έχω δώσει ακόμα γιατί θέλει δύναμη, σήμερα της έδωσα αυτό με τα καρφακια αλλά αντί να χρησιμοποιηθεί το σφυρί τα έβαζε μέσα με το χέρι!

Δυστυχως ομως μαλλον δεν θα φέρουν αυτα που είχαν προανήγγειλε το Δεκέμβριο λογω μέτρων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι το είδα. Δεν πειράζει, τα βαζουν συχνά τα ίδια. Μάλιστα αυτά που είχε τώρα 10 ευρώ είδα σε φυλλάδιο λίγων χρόνων πριν ότι τα είχε 12 τότε!

Το σφυράκι με μπάλες δεν το χρησιμοποίησε ποτέ ο δικός μας. Τις μπάλες μόνο ακόμα τις κυνηγάμε σε όλο το σπίτι κ το πλαίσιο που στέκονται το περιφέρει εδώ κ εκεί κ το αφήνει κ συχνά μπουρδουκλωνομαι κ σκονταφτω πάνω του. Το σφυρί σχεδον αχρησιμοποίητο! μ

αυτο το ουράνιο τόξο το είδα αλλά δεν κατάλαβα σε τι χρησιμεύει κ γιατί κάνει τόσο. 

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Το παρέλαβα.Δεν το έχω δώσει ακομη.

Εντυπωσιαστηκα σπο το μεγεθος.Εχω δει από κοντά μικρο.Ειναι παιχνιδι Waldfor δεν ξερω αν σου το είπα.Πιστευω οτι ειναι από τα βασικά παιχνιδια που πρέπει να έχει το κάθε παιδί.Χτιζει κόσμους.Ειναι σπο αυτα που θα κρατησει κ όταν μεγαλώσει σαν ενθύμιο λ διακοσμητικό.Ειναι φυσικό ξύλο βαμμένο με οικολογικά χρώματα.Πιστευω οτι έκανα καλή επιλογή.Το ψάχνω ποκυ με τα παιχνίδια κ τα βιβλία γιατιωτα θεωρώ επένδυση.

Σχετικά γενικοτερα με ξυλινα παιχνίδια,βγάζει φοβερα το lidl.

Όσοι είναι κ εξωτερικο ειναι πολυ τυχεροί.Τεραστια ποικιλία εκει. 

Τι ωραία! Εύχομαι να το χαρείτε! Θα το πάρω σίγουρα. Πρόλαβα και το έταξα στη μικρή για δώρο γενεθλίων και ήδη με έχει ρωτήσει πότε έχει γενέθλια για να της δώσω το ουράνιο τόξο (αργούμε ακόμα... ποτέ μην τάζεις σε παιδί)! Γενικά θεωρώ ότι θα το χαρεί γιατί από φαντασία πάμε καλά. Γκουγκλαροντας διάβασα κάπου ότι είναι montessori, αν είναι waldorf ακόμα καλύτερα. 

Για τα ξύλινα του lidl το έχω ακούσει αλλά δεν έχει τύχει να πάω. Γενικά πάντως της αρέσουν τα ξύλινα και σε εμένα πιο πολύ. Πρόσφατα πήραμε ένα ξύλινο κροκόδειλο που τοποθετείς κυλινδρικά τουβλάκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών στην κοιλιά του και προσπαθείς να τα ισορροπήσεις. Έχει και ζάρι για επιλιγή χρώματος και έτσι είναι το πρώτο τύπου επιτραπέζιο που παίζουμε οι τρεις μας! 

Just now, Anna3011 είπε:

Για τα ξύλινα του lidl το έχω ακούσει αλλά δεν έχει τύχει να πάω. Γενικά πάντως της αρέσουν τα ξύλινα και σε εμένα πιο πολύ. Πρόσφατα πήραμε ένα ξύλινο κροκόδειλο που τοποθετείς κυλινδρικά τουβλάκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών στην κοιλιά του και προσπαθείς να τα ισορροπήσεις. Έχει και ζάρι για επιλιγή χρώματος και έτσι είναι το πρώτο τύπου επιτραπέζιο που παίζουμε οι τρεις μας! 

Εμείς έχουμε ανάλογο με κουκουβάγια κ τουβλάκια διαφορα σχήματα, επίσης ξύλινο, όντως ωραίο παιχνίδι. Δεν θέλει να ρίχνουμε ζάρι, μου δίνει τα κομμάτια με τη σειρά που θέλει για να τα βαλω εγω όπου κρίνω κ μου φωνάζει αν πέσουν! Αυτό το παιχνίδι μ αρέσει κ εμένα παρα πολύ!

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Εμείς έχουμε ανάλογο με κουκουβάγια κ τουβλάκια διαφορα σχήματα, επίσης ξύλινο, όντως ωραίο παιχνίδι. Δεν θέλει να ρίχνουμε ζάρι, μου δίνει τα κομμάτια με τη σειρά που θέλει για να τα βαλω εγω όπου κρίνω κ μου φωνάζει αν πέσουν! Αυτό το παιχνίδι μ αρέσει κ εμένα παρα πολύ!

Και η δικιά μου ζητάει πολλές φορές να παίξουμε χωρίς ζάρι, προφανώς τα ζορίζει ακόμα να μην έχουν την επιλογή. Εγώ πάλι πιάνω τον εαυτό μου να βιάζεται να μεγαλώσει η μικρή για να ξεκινήσουμε επιτραπέζια. 

Δεν κατάλαβα πώς είναι αυτα τα παιχνίδια που λέτε με την κουκουβάγια και τον κροκόδειλο. Πώς λέγονται;

Το ουράνιο τόξο απ'ο,τι είδα είναι από αυτά τα παιχνίδια που κανεις οτιδήποτε. Το στήνουν σαν καμάρες, τα στοιβάζουν να ισορροπήσουν, ταξινομούν τα χρώματα, τα κάνουν γέφυρες, μαθαίνουν από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κλπ κλπ. Μας είχαν χαρίσει κάτι πλαστικα πολύχρωμα κυπελακια που επίσης υποτίθεται κανεις ό,τι θες, ήταν το ένα μέσα στο αλλο και είχα πραγματική απορία τι χαζό παιχνίδι ήταν αυτό που απλά έμπαινε το ένα μέσα στο αλλο. Και απορούσα και όταν είδα ότι το είχε το mothercare. Μέχρι που ρώτησα σε μια ομάδα του fb αν έχει κάποιο κρυφό νόημα και γέλασε και το παρδαλο κατσίκι. Μου είπαν ότι κανεις ο,τι θες και θα τα ανακαλυψει το μωρό, πχ τα στήνεις σαν πύργο, τα γεμίζεις με νερό για να δεις ποιο μέγεθος αδειάζει πιο γρήγορα (έχουν τρυπουλα) κι ένα σωρό άλλες χρήσεις που ούτε που είχα φανταστεί ότι υπάρχουν. Η πλάκα είναι ότι οντως για μήνες ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι, αυτό που το θεωρούσα το πιο χαζό που μας έδωσαν! Φαντασία μηδέν. Ας πάω να σκεφτώ με τι σειρά θα παρουσιάσω την πυροσβεστική και το αεροπλάνο καλύτερα,χαχα!

Πάντως για το ουράνιο τόξο μου φαίνεται λίγο υπερβολή να κάνει 60 ευρώ.

8 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Τι ωραία! Εύχομαι να το χαρείτε! Θα το πάρω σίγουρα. Πρόλαβα και το έταξα στη μικρή για δώρο γενεθλίων και ήδη με έχει ρωτήσει πότε έχει γενέθλια για να της δώσω το ουράνιο τόξο (αργούμε ακόμα... ποτέ μην τάζεις σε παιδί)! Γενικά θεωρώ ότι θα το χαρεί γιατί από φαντασία πάμε καλά. Γκουγκλαροντας διάβασα κάπου ότι είναι montessori, αν είναι waldorf ακόμα καλύτερα. 

Πες μας ποιό είναι θέλω να ξεκινήσω και γω να δω αν έχει υπομονή για σειρά και επιτραπέζιο. Στο μόνο που ψιλοκάθεται είναι ένας πειρατής που βάζεις σπαθάκια και πετιέται αλλά και εκεί μετά την πέμπτη έκτη φορά ή θα βαρεθεί ή θα θέλει να τα βάλει όλα μόνη της δεν κρατάει σειρά και προσοχή. Ίσως αυτό της κινήσει παραπάνω το ενδιαφέρον! 

5 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Δεν κατάλαβα πώς είναι αυτα τα παιχνίδια που λέτε με την κουκουβάγια και τον κροκόδειλο. Πώς λέγονται;

Το ουράνιο τόξο απ'ο,τι είδα είναι από αυτά τα παιχνίδια που κανεις οτιδήποτε. Το στήνουν σαν καμάρες, τα στοιβάζουν να ισορροπήσουν, ταξινομούν τα χρώματα, τα κάνουν γέφυρες, μαθαίνουν από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κλπ κλπ. Μας είχαν χαρίσει κάτι πλαστικα πολύχρωμα κυπελακια που επίσης υποτίθεται κανεις ό,τι θες, ήταν το ένα μέσα στο αλλο και είχα πραγματική απορία τι χαζό παιχνίδι ήταν αυτό που απλά έμπαινε το ένα μέσα στο αλλο. Και απορούσα και όταν είδα ότι το είχε το mothercare. Μέχρι που ρώτησα σε μια ομάδα του fb αν έχει κάποιο κρυφό νόημα και γέλασε και το παρδαλο κατσίκι. Μου είπαν ότι κανεις ο,τι θες και θα τα ανακαλυψει το μωρό, πχ τα στήνεις σαν πύργο, τα γεμίζεις με νερό για να δεις ποιο μέγεθος αδειάζει πιο γρήγορα (έχουν τρυπουλα) κι ένα σωρό άλλες χρήσεις που ούτε που είχα φανταστεί ότι υπάρχουν. Η πλάκα είναι ότι οντως για μήνες ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι, αυτό που το θεωρούσα το πιο χαζό που μας έδωσαν! Φαντασία μηδέν. Ας πάω να σκεφτώ με τι σειρά θα παρουσιάσω την πυροσβεστική και το αεροπλάνο καλύτερα,χαχα!

Πάντως για το ουράνιο τόξο μου φαίνεται λίγο υπερβολή να κάνει 60 ευρώ.

Αχ τα κυπελάκια ώρες ατελείωτες ειδικά στο αυτοκίνητο σωτήρια! Έμαθε όλα τα χρώματα από μικρή και μεγέθη ταξινόμιση σειρά να τα στιβάζει! Φοβερό παιχνίδι παρότι και εμείς όταν το είδαμε είπαμε τι θα το κάνει; 

Κράτα το

Κράτα το

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Πες μας ποιό είναι θέλω να ξεκινήσω και γω να δω αν έχει υπομονή για σειρά και επιτραπέζιο. Στο μόνο που ψιλοκάθεται είναι ένας πειρατής που βάζεις σπαθάκια και πετιέται αλλά και εκεί μετά την πέμπτη έκτη φορά ή θα βαρεθεί ή θα θέλει να τα βάλει όλα μόνη της δεν κρατάει σειρά και προσοχή. Ίσως αυτό της κινήσει παραπάνω το ενδιαφέρον! 

Αχ τα κυπελάκια ώρες ατελείωτες ειδικά στο αυτοκίνητο σωτήρια! Έμαθε όλα τα χρώματα από μικρή και μεγέθη ταξινόμιση σειρά να τα στιβάζει! Φοβερό παιχνίδι παρότι και εμείς όταν το είδαμε είπαμε τι θα το κάνει; 

Και το κουνελακι hop hop ειναι ωραίο.

Για το ουράνιο τόξο αν θέλετε κορίτσια να σας πω από που το πήρα. Ειναι η χαμηλότερη τιμή που βρήκα.

Για το ουράνιο τόξο αν θέλετε κορίτσια να σας πω από που το πήρα. Ειναι η χαμηλότερη τιμή που βρήκα.

Κι εμένα με ενδιαφέρει, γιατί η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε ένας ταμπλάς με την τιμή!

Διαφημίσεις

Ναι και πες μας και πόσα τέτοια έχει ) 

Πώς τα λέμε αυτά ρε παιδιά κόλλησα. 

Τόξα; Τόξα 

Κράτα το

Κράτα το

πρίν από 24 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Crocodile balancing λέγεται από Classic World. Τυχαία το βρήκα μπροστά μου και μου φανηκε γλυκούλι, και το πήρα. Αρχικά το παίζαμε κανονικά, τώρα βάζει πάνω του και δικά της ξύλινα τουβλάκια για να τα ισορροπήσει, πάει βόλτα τα κουκλιά της πάνω στον κροκόδειλο κτλ. Δεν περίμενα να έχει τέτοιο σουξέ το παιχνίδι. Και είναι σχετικά οικονομικό, 10 ευρώ κάνει. 

πρίν από 39 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Το δικό μας λέγεται zebalanceo κ είναι της djeco. Ίδια λογική με της ζάννας. 

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Ναι και πες μας και πόσα τέτοια έχει ) 

Πώς τα λέμε αυτά ρε παιδιά κόλλησα. 

Τόξα; Τόξα 

12 και είναι μεγάλο.59 ευρώ από το bbcake το πήρα.

Just now, Ilaeira είπε:

Κι εμένα με ενδιαφέρει, γιατί η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε ένας ταμπλάς με την τιμή!

59 ευρώ bbcake

Από τέτοια ισορροπίας έχω δει μια τέλεια κιβωτό του Νώε της le toy van! Είναι λίγο πιο ακριβή αλλά δεν έχει απλά τουβλάκια, έχει ζωάκια φιγουριτσες οπότε παίζουν κι έτσι.

Και μια καμήλα ή ελέφαντα παμφθηνο με 5 ευρώ αλλά μάλλον για μεγαλύτερα παιδιά γιατί ισορροπείς πάνω τους κάτι ξυλάκια σαν αυτά που είχαμε παλιά στα μαθηματικά.

Διαφημίσεις

12 και είναι μεγάλο.59 ευρώ από το bbcake το πήρα.

59 ευρώ bbcake

Και εγώ από εκεί έκανα την παταγγελία χθες. Αλλού το έβρισκα 65.

Just now, little lamb είπε:

Από τέτοια ισορροπίας έχω δει μια τέλεια κιβωτό του Νώε της le toy van! Είναι λίγο πιο ακριβή αλλά δεν έχει απλά τουβλάκια, έχει ζωάκια φιγουριτσες οπότε παίζουν κι έτσι.

Και μια καμήλα ή ελέφαντα παμφθηνο με 5 ευρώ αλλά μάλλον για μεγαλύτερα παιδιά γιατί ισορροπείς πάνω τους κάτι ξυλάκια σαν αυτά που είχαμε παλιά στα μαθηματικά.

Αυτό με τον κροκόδειλο λέει ότι είναι για 3+. Θα το έπαιρνα και σε μικρότερο παιδί σίγουρα αλλά για 1,5 έτους μου φαίνεται νωρίς.

Just now, Anna3011 είπε:

Και εγώ από εκεί έκανα την παταγγελία χθες. Αλλού το έβρισκα 65.

Αυτό με τον κροκόδειλο λέει ότι είναι για 3+. Θα το έπαιρνα και σε μικρότερο παιδί σίγουρα αλλά για 1,5 έτους μου φαίνεται νωρίς.

Ναι .έτσι είναι.

Just now, Anna3011 είπε:

Καλά ναι, ειδικά αφού είναι με ζάρι. Αλλά μαζεύω ιδέες γενικά, έχω μια λίστα και με υποψήφια παιχνίδια εκτός από βιβλία για να μην παίρνω ο,τι μου γυαλισε, να έχουν όλα ένα σκοπό, να είναι ένα από κάθε είδος δεξιότητας κλπ. Γιατί μας έχουν δώσει και διάφορα πλαστικά με φώτα κλπ χωρίς ιδιαίτερο νόημα κι έχει και παρα πολλά λούτρινα από εμένα μικρή, οπότε τα καινούργια τα παίρνω στοχευμένα (φαντάζομαι όλοι το ψιλοκανουμε)

Να ρωτησω κατι.θα ήθελα να αλλάξω κάτι από τον Μουστακα.Ξερετε αν μπορει να γίνει η αλλαγή όσο είναι κλειστά μέσω της αποθήκης κ να μου φέρουν το προϊόν που θέλω?

Πάνω που λέγαμε για τα βιβλία, έχει λίγες μέρες που ξαφνικά άρχισε να σκίζει τα "διαβάζω και διασκεδάζω", τα οποία τα έχει από ενός έτους και ποτέ δεν τα έσκιζε. Σκιζει κάποια σημεία που προεξέχουν. Κάθε μέρα κολλάω και κάτι και φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι και σούπερ, γιατί ακριβώς προεξέχουν και δεν έχουν σταθερό σημείο να κολλήσουν. Και το ξανασκιζει... Δεν έχω την απαίτηση να μην το κάνει, μάλιστα διάβασα ότι μάλλον θέλουν να βγάλουν τις εικόνες, γι'αυτό το κάνουν, και μάλλον έτσι είναι γιατί σκίζει φατσούλες. Αλλά στενοχωριέμαι, είναι πολύ ωραία βιβλία. Το ένα μάλιστα είναι αυτό που σας είπα ότι αγόρασα με τις κουκουβάγιες, το έσκισε πριν κλείσει 24ωρο. Εκρυψα τα δύο πιο επίμαχα που έχουν σημεία που προεξέχουν ελπίζοντας να το ξεχάσει για λίγο το σπορ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...