Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια,

Προσπαθούμε να αποφασισουμε για ονομα μωρου και εχουμε δυσκολια!!!!

Ο άντρας μου θέλει Δανάη κάτι που ειχαμε πει πιο παλιά,εμένα μου αρέσει Βαλέρια ή Αριαδνη

Για πείτε ρε κοριτσια ποιο σας αρεσει?

Διαφημίσεις

Just now, Μπουλάκι είπε:

Καλησπερα κοριτσια,

Προσπαθούμε να αποφασισουμε για ονομα μωρου και εχουμε δυσκολια!!!!

Ο άντρας μου θέλει Δανάη κάτι που ειχαμε πει πιο παλιά,εμένα μου αρέσει Βαλέρια ή Αριαδνη

Για πείτε ρε κοριτσια ποιο σας αρεσει?

Αν το είχατε πει παλαιότερα γτ οχι Δανάη; είναι πολύ ωραιο

Αλλιώς Αριάδνη, είναι ένα από τα αγαπημένα μου Βαλερια οχι κ τοσο

Αφήστε τον με κάποιο τρόπο στην τύχη, αν σας αρέσουν κ τα δυο. Να σας ζήσει! 

Διαφημίσεις

Κανένα από τα ονόματα που αναφέρεις δεν είναι ούτε πρωτακουστο ούτε μοναδικό. .. μην κολλας στο αν εχει ακουστεί πιο πολύ η όχι άσχετο και άνευ νοηματος. ..Δεν την κάνει την κόρη σου ξεχωριστή το όνομα της...Αυτό που θελω να πω κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν διαλεξατε ένα όνομα παλαιότερα και τώρα εσύ άλλαξες γνώμη μην μπείτε σε "διαμάχες" τώρα. ..Τι θα ακούσεις μεσα στο φόρουμ και αν ρωτάς για να μαζεψεις ψήφους για κάθε όνομα τζάμπα κόπος. ..σημασία έχει να συμφωνήσετε με τον άντρα σου. ..φιλικά πάντα. ..Όλα όμορφα είναι.

Δε μου αρέσει κανένα από αυτά, όχι γιατί δεν είναι αντικειμενικά ωραία ονόματα, αλλά γιατί εχουν γινει σούπα από τους γονείς που δε θέλανε να δώσουνε ονόματα γιαγιάδων την τελευταία 20ετία. Ειδικά το Δανάη.

Υπάρχουν άπειρα ωραιότατα ονόματα, που γιορτάζουν κιόλας.

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

Just now, Lisbet είπε:

Δε μου αρέσει κανένα από αυτά, όχι γιατί δεν είναι αντικειμενικά ωραία ονόματα, αλλά γιατί εχουν γινει σούπα από τους γονείς που δε θέλανε να δώσουνε ονόματα γιαγιάδων την τελευταία 20ετία. Ειδικά το Δανάη.

Υπάρχουν άπειρα ωραιότατα ονόματα, που γιορτάζουν κιόλας.

Ούτε εμένα μου αρέσει η τάση αυτή, ωστόσο το Αριάδνη και το Βαλέρια γιορτάζουν (18/9 και 22/11 αντίστοιχα). Για το Δανάη δεν ξέρω.

πρίν από 16 λεπτά , Deena είπε:

Ούτε εμένα μου αρέσει η τάση αυτή, ωστόσο το Αριάδνη και το Βαλέρια γιορτάζουν (18/9 και 22/11 αντίστοιχα). Για το Δανάη δεν ξέρω.

Όχι εγώ δεν έχω πρόβλημα με την τάση σαν τάση. Απλά η μονοτονία με ξενίζει. Τόσα ωραία ονόματα κι ακούς όλο Δανάη, Νεφέλη, Φίλιππος, Αλέξανδρος

Διαφημίσεις

On 6/17/2020 at 9:52 PM, chocolate_eater said:

Αριάδνη δαγκωτό! 

Το Δανάη ωραίο είναι αλλά όπως το λες....είναι όπως το Μελίνα στα 90s και το Νεφέλη στα 00s πλέον. :grin:

Ναι σίγουρα! Κάπως έτσι το σκέφτομαι 

Εγώ μεταξύ των τριών ψηφίζω το Βαλέρια, το Δανάη είναι σαν το Νεφέλη πλέον και την ίδια τάση τείνει να ακολουθησει και το Αριάδνη (ξέρω 2 κοριτσάκια) μαζί με το Ίρις και το Ηλέκτρα. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν είναι άσχημο και αφού είχατε συμφωνησει το Δανάη κριμα είναι να ψάχνετε άλλο, εκτός αν συμφωνήσετε εύκολα.

Κορίτσια στα 90ς ξεχάσατε και το "Άρτεμις" που κανείς δεν το έκλινε σωστά!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Ξέχασα να σας πω οτι μου αρεσει και το Ισαβελλα αλλα επειδή δεν εχει γιορτη το άφησα.Μετά κάπου διάβασα ότι γιορταζει 05/12 του Αγίου Σάββα.. 

Διαφημίσεις

Υποθέτω καταχρηστικά γιορτάζει του Αγίου Σάββα, απλώς επειδή μοιάζει ηχητικά. Λογικά είναι Αγία της καθολικής εκκλησίας.

Πολύ ωραίο πάντως κι αυτό, καλύτερο από Δανάη και Αριάδνη. Το Βαλέρια μου αρέσει λίγο περισσότερο

Αν ψάχνετε για πιο σπάνια ονόματα, το Ισαβέλα-Ιζαμπέλα σίγουρα δεν ανήκει εκεί, είναι αρκετά διαδεδομένο πια λόγω μεταναστών δεύτερης γενιάς, τουλάχιστον εγώ ξέρω αρκετά κορίτσια, σε μικρότερο βαθμό και το Βαλέρια για τον ίδιο λόγο, όπως φυσικά και το Δανάη είναι πολύ συνηθισμένο σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

4 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αν ψάχνετε για πιο σπάνια ονόματα, το Ισαβέλα-Ιζαμπέλα σίγουρα δεν ανήκει εκεί, είναι αρκετά διαδεδομένο πια λόγω μεταναστών δεύτερης γενιάς, τουλάχιστον εγώ ξέρω αρκετά κορίτσια, σε μικρότερο βαθμό και το Βαλέρια για τον ίδιο λόγο, όπως φυσικά και το Δανάη είναι πολύ συνηθισμένο σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Να σου πω την αλήθεια δεν ψάχνω απαραίτητα κάτι πρωτότυπο απλά κάτι να μας αρέσει! 

Άσχετο μεν, αλλά εμένα απο όλα τα ονόματα "μη παππούδων" το αγαπημένο μου είναι το Μυρτώ. Το λέω μήπως σας αρέσει κ δεν το σκεφτήκατε, γιατί νομίζω αρέσει γενικά.

Τα ονόματα σε κατάληξη -ώ είναι από τα ωραιότερα, αντικειμενικά.

Κλειώ, Ινώ, Λητώ, Διδώ, Καλυψώ

Έχουν το "κακό" οτι δε γιορτάζουν κι ότι, αν θέλεις να τα κλίνεις σωστά, πρέπει να βάλεις στη γενική την κατάληξη -ους.

Η Μυρτώ

της Μυρτούς κλπ

Νομίζω πλέον έχει ψιλοκαθιερωθει "της Μυρτως", "της Κλειώς" κλπ κ δεν χτυπάει άσχημα. Χειρότερο είναι το Άρτεμις ας πούμε γιατί δεν λέει κανείς της Αρτέμιδος ή της Αρτέμιδας. Ενώ στο Ίρις πχ έχει ψιλοκαθιερωθει το "η Ίριδα, της Ίριδας"

Επίσης το Μυρτώ γιορτάζει της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας μαζι με το Μυρσίνη (δεν ξέρω πότε είναι) και έχω ακούσει και μια παράδοση για των Βαΐων.

Ότι έχει καθιερωθεί είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο λάθος χαχα

Εγώ πάντως, αν έκανα κόρη, επειδή θα ήθελα όνομα που γιορτάζει, θα διάλεγα ανάμεσα στα

Εμμέλεια

Άννα

Ρεββέκα

Φοίβη

Αγγελική

Λυδία

Τατιανή

Εύα 

Στεφανία

Μάρθα

Χριστίνα

Σιμώνη

Αν δε με ένοιαζε για τη γιορτή, ανάμεσα στα

Νιόβη

Υβόννη

Χλόη

Διώνη

Αδριανή

Πανδώρα

Δάφνη

*εκτός από αυτά που έγραψα παραπάνω

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

Η επιβεβαίωση από τρίτους πάντως για την επιλογή ονόματος είναι για εμένα μεγάλο λάθος. Άντε δηλαδή και λένε 10 άγνωστοι, η μπακάλισσα και η θεία ότι απεχθάνονται το Βαλέρια. Αυτό θα αλλάξει το ότι το αγαπά η μαμά; Ή προτείνει η ξαδέρφη σε ένα τραπέζι το Μελίνα, ενθουσιάζονται οι 10 άλλοι που είναι εκεί αλλά οι γονείς το ακούν και αναγουλιάζουν, θα βγάλουν έτσι το παιδί; Νομίζω ότι είναι κουβέντα που έχει νόημα μονο στο ζευγάρι, στα μεγαλύτερα αδέρφια αν υπάρχουν, άντε και σε 1-2 κολλητούς φίλους μήπως κάτι έχει ξεφύγει (π.χ. "αν βγάλεις το παιδί Αριάδνη, πρόσεξε μη νομίζει εκείνη η αντιπαθητική θεία του άντρα σου ότι το βγάλατε για να την τιμήσετε - εκείνη η ξινή που ήταν στο γάμο σας, την ξέχασες;" )

Συμφωνώ απόλυτα με την Αργκ, είδα το μήνυμά της πάνω που πήγαινα να γράψω οτι είναι πολύ υποκειμενικό το γούστο στα ονόματα, γιατί πχ από όσα αρέσουν στη Lisbet εμένα μου αρέσει μόνο το Χριστίνα και το Ευα, ενώ αντιθέτως μου αρέσουν άλλα που δεν τα έχετε πει καν (πχ Λήδα, Αλίνα, Αθηνά, Πηνελόπη, Ρεγγίνα, Σμαράγδα, Σοφία, Φαίδρα, Ειρήνη, Δήμητρα, Βάλια, Αλεξάνδρα, Μάγια, Μαρίνα, Γλαύκη, Χρυσάνθη, Ανδρομάχη, Σάρα -στην ξένη εκδοχη Sarah είναι πιο ωραίο... Και το καημένο ξεχασμένο Μαρία μου αρέσει) Το μόνο που νομίζω αρέσει αντικειμενικά σε πολλούς είναι το Μυρτώ, γι'αυτό και το πρότεινα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...