Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μισθός λογίστριας /-στή

Recommended Posts

@sweety** Στέκομαι κυρίως στο γεγονός ότι ο μισθός σου είναι πολύ μικρότερος , απο αυτό που έπρεπε νόμιμα να παίρνεις, για εξάωρη εργασία, το οποίο είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει να διεκδικήσεις να παίρνεις τον αντάξιο μισθό για τις ώρες που δουλευεις η να βρεις μια αλλη δουλειά. Οσον αφορά την καλυτέρευση της σχεσης σου με τον τον συζυγο, αυτο ειναι πολύ ευχαριστο. Να χαρεις αυτην την ομορφη περιοδο , και δωσε της χρονο να ξανα γνωριστείτε και να απολαυσετε αγαπημενοι το μωρό σας. Μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις. Ενα παιδί για να έρθει στον κόσμο , ιδανικά θα πρεπει να ειναι καλοδεχουμενο απο όλες τις αποψεις και απο τους δυο γονείς. 

Διαφημίσεις

5 hours ago, Maya14 said:

@sweety** Στέκομαι κυρίως στο γεγονός ότι ο μισθός σου είναι πολύ μικρότερος , απο αυτό που έπρεπε νόμιμα να παίρνεις, για εξάωρη εργασία, το οποίο είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει να διεκδικήσεις να παίρνεις τον αντάξιο μισθό για τις ώρες που δουλευεις η να βρεις μια αλλη δουλειά. Οσον αφορά την καλυτέρευση της σχεσης σου με τον τον συζυγο, αυτο ειναι πολύ ευχαριστο. Να χαρεις αυτην την ομορφη περιοδο , και δωσε της χρονο να ξανα γνωριστείτε και να απολαυσετε αγαπημενοι το μωρό σας. Μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις. Ενα παιδί για να έρθει στον κόσμο , ιδανικά θα πρεπει να ειναι καλοδεχουμενο απο όλες τις αποψεις και απο τους δυο γονείς. 

εγω λεω παλι καλα που εχω και αυτο οταν εχω στειλει βιογραφικα και τυχαινει να με παρουν τηλ για να παω για συνεντευξη και μολις με ρωτησουν αν ειμαι παντρεμενη εχω παιδια κτλ μου λενε οκ ευχαριστουμε η μου εχει τυχει κιολας απο μεγαλη εταιρεια να μου πει οτι επειδι το μικρο μ ειναι κατω των 3ων και δικαιουμαι μειωμενο ωραριο δεν μπορουμε να συνεργαστουμε!!χαχα!αυτό δεν το εχω ξαναακουσει ειλικρινα....δουλευω χρονια σε λογιστισο γραφειο και δεν εχω ακουσει εργοδοτη να ειναι τοσοοοο τυπικος...εδω οι περισσοτεροι κοιτανε να μην δωσουν καν την αδεια που δικαιουται η εγκυμονουσα!!το δευτερο παιδακι ειναι καλοδεχουμενο και απο τους δυο γονεις!!τα υπολοιπα ειναι το προβλημα!!

8 hours ago, sweety** said:

εγω λεω παλι καλα που εχω και αυτο οταν εχω στειλει βιογραφικα και τυχαινει να με παρουν τηλ για να παω για συνεντευξη και μολις με ρωτησουν αν ειμαι παντρεμενη εχω παιδια κτλ μου λενε οκ ευχαριστουμε η μου εχει τυχει κιολας απο μεγαλη εταιρεια να μου πει οτι επειδι το μικρο μ ειναι κατω των 3ων και δικαιουμαι μειωμενο ωραριο δεν μπορουμε να συνεργαστουμε!!χαχα!αυτό δεν το εχω ξαναακουσει ειλικρινα....δουλευω χρονια σε λογιστισο γραφειο και δεν εχω ακουσει εργοδοτη να ειναι τοσοοοο τυπικος...εδω οι περισσοτεροι κοιτανε να μην δωσουν καν την αδεια που δικαιουται η εγκυμονουσα!!το δευτερο παιδακι ειναι καλοδεχουμενο και απο τους δυο γονεις!!τα υπολοιπα ειναι το προβλημα!!

Κορίτσι η @Maya14 έχει δίκιο. Εμείς στην εταιρία δίνουμε 300 ευρώ για καθημερινό τετράωρο στην καθαρίστρια. 250 για εξάωρο για εργασία που απαιτεί προσόντα είναι πάρα πολύ λίγα. Βέβαια αν εσύ είσαι ευχαριστημένη, πάω πάσο.

8 hours ago, sweety** said:

Ναι ισχύει αυτό, έτσι είναι, αντιστοιχεί ουσιαστικά αν θυμάμαι καλά μία ώρα την ημέρα, πάντως κοπέλα μου αλήθεια και εγώ πιστεύω πως παίρνεις πολύ λίγα χρήματα για τις ώρες που δουλεύεις, πολυ κρίμα πραγματικά. Πάντως και εμείς όταν είχαμε στην εταιρεία τετράωρη ο μισθός της ήταν 320-350 ευρώ, ψάξε το λίγο.

8 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Sweety είναι πάρα πολύ λίγα τα λεφτά που παίρνεις. Εξευτελιστικά λίγα. Απορώ με τον εργοδότη σου. Επίσης υποθέτω ότι είναι μαύρα ή ότι σε δηλώνει για λιγότερες ώρες από 6ωρο καθώς δεν γίνεται να σου δίνει επισήμως κάτω από το βασικό (από το βασικό που αναλογεί στο 6ωρο σου δηλαδή). Νομίζω ότι πρέπει να ψάξεις για νέα δουλειά πριν αποφασίσεις για 2ο παιδί. 

Διαφημίσεις

Just now, Mary1976 said:

Sweety είναι πάρα πολύ λίγα τα λεφτά που παίρνεις. Εξευτελιστικά λίγα. Απορώ με τον εργοδότη σου. Επίσης υποθέτω ότι είναι μαύρα ή ότι σε δηλώνει για λιγότερες ώρες από 6ωρο καθώς δεν γίνεται να σου δίνει επισήμως κάτω από το βασικό (από το βασικό που αναλογεί στο 6ωρο σου δηλαδή). Νομίζω ότι πρέπει να ψάξεις για νέα δουλειά πριν αποφασίσεις για 2ο παιδί. 

Ναι και εγώ αυτό πιστεύω , αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε τετράωρη εργασία τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ τέσσερις!

Δ θα συνεισφέρω στο θέμα του παιδιού, αλλα πιστευω ξέρει κ η sweety ότι τα χρήματα είναι λίγα. Από την στιγμή που δ βρίσκει δουλειά με περισσότερα τι εναλλακτικές έχει; να μην δουλεύει καθόλου; η να κάνει καταγγελία κ πάλι σύντομα να μεινει χωρίς δουλειά; 

Ότι φυσικά έπρεπε να παιρνει περισσότερα εννοειται

Just now, vicky86 said:

Δ θα συνεισφέρω στο θέμα του παιδιού, αλλα πιστευω ξέρει κ η sweety ότι τα χρήματα είναι λίγα. Από την στιγμή που δ βρίσκει δουλειά με περισσότερα τι εναλλακτικές έχει; να μην δουλεύει καθόλου; η να κάνει καταγγελία κ πάλι σύντομα να μεινει χωρίς δουλειά; 

Ότι φυσικά έπρεπε να παιρνει περισσότερα εννοειται

Νομίζω δεν είπε κάποιος να παραιτηθεί πριν βρεί κάτι άλλο τουλάχιστον. Απλά από την φράση" λέω πάλι καλά που έχω και αυτό" δεν καταλαβαίνω ότι συνειδητοποιεί πόσο κακοπληρωμένη είναι. Εγώ δηλαδή αν δεν έβρισκα τίποτε άλλο και αναγκαζόμουν να δουλεύω για κάποιον σχεδόν full time και μου έδινε 250 ευρώ, θα είχα κολλήσει φωτογραφία του στον τοίχο και θα πετούσα βελάκια κάθε πρωί. Δεν θα έλεγα και πάλι καλά. Όπως είπα και πριν όμως , αν εκείνη είναι ευχαριστημένη, εμάς μας περισσεύει.

ξερω πολύ καλα οτι τα χρηματα αυτά δεν αντιστοιχούν στις ώρες που εργαζομαι,λογιστρια ειμαι αλλωστε!στο προηγουμενο που δουλευα επερνα το βασικο μισθο.φυσικα και με εχει δηλωμενη λιγοτερες ωρες οχι 6ωρη!!οταν λεω παλι καλα ,μπορει να παρεξηγήθηκα, αλλα αυτή την στιγμή πραγματικα τα έχουμε αναγκη τα 250 ευρω και εννοειται οτι ψαχνω και για κάτι αλλο το οποιο ειναιι πολύ δύσκολο!!και να φανταστεις αυτη π εχει το γραφειο επειδη εργαζεται και καπου αλλου σα λογιστρια πάει μόνο απογευματα στο γραφείο και εγω πάω τα πρωινα!φαντάσου δλδ τι θα εδινε αν δεν με ειχε και ανάγκη!!

Just now, sweety** said:

ξερω πολύ καλα οτι τα χρηματα αυτά δεν αντιστοιχούν στις ώρες που εργαζομαι,λογιστρια ειμαι αλλωστε!στο προηγουμενο που δουλευα επερνα το βασικο μισθο.φυσικα και με εχει δηλωμενη λιγοτερες ωρες οχι 6ωρη!!οταν λεω παλι καλα ,μπορει να παρεξηγήθηκα, αλλα αυτή την στιγμή πραγματικα τα έχουμε αναγκη τα 250 ευρω και εννοειται οτι ψαχνω και για κάτι αλλο το οποιο ειναιι πολύ δύσκολο!!και να φανταστεις αυτη π εχει το γραφειο επειδη εργαζεται και καπου αλλου σα λογιστρια πάει μόνο απογευματα στο γραφείο και εγω πάω τα πρωινα!φαντάσου δλδ τι θα εδινε αν δεν με ειχε και ανάγκη!!

Τι να πώ.. Μου κάνει λίγη εντύπωση, γιατί οι λογιστές είναι αρκετά καλοπληρωμένοι. Ο δικός μας έρχεται 2-3 φορές τη βδομάδα 3-4 ώρες και παίρνει 750. Και από άλλους που ξέρω. Εκτός αν δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Οπότε μόνο ως βοηθός λογιστή μπορεί να εργαστεί.

Διαφημίσεις

Λίγο πριν την κρίση θυμάμαι, σε μια εταιρεία που ήμουν ερχόταν ο λογιστής για 2 ώρες κάθε Παρασκευή και του έβαζαν ή 700 ή 800 ευρώ το μήνα! Όσα έπαιρνα εγώ που ήμουν 5ηερο 8ωρο. Γενικά πάντως δεν είναι όλοι καλοπληρωμένοι τώρα εξαρταται από την εταιρεία. Αν  λέμε για βοηθό δεν το συζητάω.Ούτε ο μισθός της sweety είναι κάτι που ακούω για πρώτη φορά, δυστυχώς. Κι εγώ που παίρνω λίγο παραπάνω αναλογικά στο 8ωρο πάλι κακοπληρωμένη θεωρώ πως είμαι.

Just now, Yovanna said:

Τι να πώ.. Μου κάνει λίγη εντύπωση, γιατί οι λογιστές είναι αρκετά καλοπληρωμένοι. Ο δικός μας έρχεται 2-3 φορές τη βδομάδα 3-4 ώρες και παίρνει 750. Και από άλλους που ξέρω. Εκτός αν δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Οπότε μόνο ως βοηθός λογιστή μπορεί να εργαστεί.

δεν ειναι ολοι καλοπληρωμενοι!!δεν ειναι παντα τα πραγματα οπως φαινονται....ο λογιστης μια εταιρείας ναιι...σιγουρα ειναι καλοπληρωμένος!!ενας λογιστής όμως ως υπάλληλος γραφείου δεν παίρνει τόσα λεφτα!!δικαιωμα υπογραφής έχω...αλλά έτσι κ αλλιώς ως υπάλληλος δουλεύω...εγω μπορει να φτιάξω τον ισολογισμο αλλα αυτός που έχει το γραφείο θα υπογράψει!!αντίστοιχα αν ανοιγα ενα λογιστικο γραφείο εγώ ή αν ήμουν λογιστρια μιας εταιρείας θθα μπορούσα να υπογραψω εγω!![τώρα θα μου πεις γτ δεν κάνεις κατι δικό σου γτ δεν ανοιγεις ενα λογιστικο γραφείο αφου την ξέρεις την δουλεια??μεγάλο το ρίσκο...στην πολη που μένω αν και γενικότερα νομιζω πραγματικά έχει βρωμίσει ο τόπος απο λογιστικά γραφεία!!και κάτι ακόμα...πιο ευκολα αλλάζει ο άλλος τον γιατρό του παρά τον λογιστή!!

Just now, Sunshine8 said:

Λίγο πριν την κρίση θυμάμαι, σε μια εταιρεία που ήμουν ερχόταν ο λογιστής για 2 ώρες κάθε Παρασκευή και του έβαζαν ή 700 ή 800 ευρώ το μήνα! Όσα έπαιρνα εγώ που ήμουν 5ηερο 8ωρο. Γενικά πάντως δεν είναι όλοι καλοπληρωμένοι τώρα εξαρταται από την εταιρεία. Αν δε λέμε για βοηθό δεν το συζητάω.Ούτε ο μισθός της sweety είναι κάτι που ακούω για πρώτη φορά, δυστυχώς. Κι εγώ που παίρνω λίγο παραπάνω αναλογικά στο 8ωρο πάλι κακοπληρωμένη θεωρώ πως είμαι.

κάπως έτσι...

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Just now, sweety** said:

δεν ειναι ολοι καλοπληρωμενοι!!δεν ειναι παντα τα πραγματα οπως φαινονται....ο λογιστης μια εταιρείας ναιι...σιγουρα ειναι καλοπληρωμένος!!ενας λογιστής όμως ως υπάλληλος γραφείου δεν παίρνει τόσα λεφτα!!δικαιωμα υπογραφής έχω...αλλά έτσι κ αλλιώς ως υπάλληλος δουλεύω...εγω μπορει να φτιάξω τον ισολογισμο αλλα αυτός που έχει το γραφείο θα υπογράψει!!αντίστοιχα αν ανοιγα ενα λογιστικο γραφείο εγώ ή αν ήμουν λογιστρια μιας εταιρείας θθα μπορούσα να υπογραψω εγω!![τώρα θα μου πεις γτ δεν κάνεις κατι δικό σου γτ δεν ανοιγεις ενα λογιστικο γραφείο αφου την ξέρεις την δουλεια??μεγάλο το ρίσκο...στην πολη που μένω αν και γενικότερα νομιζω πραγματικά έχει ρωμίσει ο τόπος απο λογιστικά γραφεία!!και κάτι ακόμα...πιο ευκολα αλλάζει ο άλλος τον γιατρό του παρά τον λογιστή!!

Σίγουρα πολύ δύσκολα αλλάζεις λογιστή. Εμείς τον έχουμε από πάντα. Πέρσι όμως που ψάχναμε για full time , in House λογιστή , γιατί δυστυχώς ο λογιστής μας έχει κάποια προβλήματα, δεν ερχόταν κανείς. Όλοι ήθελαν part time γιατί είχαν και άλλους πελάτες. Ο μόνος που ερχόταν, ήθελε 2000 ευρώ , φιλική τιμή.. Του κάναμε αντιπρόταση για 1500 και δεν δέχτηκε..

Just now, Yovanna said:

Σίγουρα πολύ δύσκολα αλλάζεις λογιστή. Εμείς τον έχουμε από πάντα. Πέρσι όμως που ψάχναμε για full time , in House λογιστή , γιατί δυστυχώς ο λογιστής μας έχει κάποια προβλήματα, δεν ερχόταν κανείς. Όλοι ήθελαν part time γιατί είχαν και άλλους πελάτες. Ο μόνος που ερχόταν, ήθελε 2000 ευρώ , φιλική τιμή.. Του κάναμε αντιπρόταση για 1500 και δεν δέχτηκε..

στην εταιρεία που δουλεύεις εννοεις?

@sweety** Έχεις δίκιο να απογοητεύεσαι εαν έχεις συναντήσει τετοιες απόψεις και συμπεριφορές. Όμως δεν πρέπει να νιωθεις ηττημένη για την κατάσταση, δεν σου κάνει χάρη που δουλεύεις με ψίχουλα. Μπορεί να είσαι σε ευάλωτη θέση αυτη τη στιγμή, χωρίς βοήθεια και με ένα μικρό μωράκι, αλλά αξίζεις να βρεις κάτι καλύτερο. Συγνώμη που μετέφερα το θέμα στη δική σου εργασία, ενω η ερωτηση σου είναι για ένα δευτερο μωράκι, όμως στο δικό μου το μυαλό η "ευημερία της μαμάς" είναι το κλειδί για την "ευημερία της οικογένειας".

Διαφημίσεις

1 hour ago, Yovanna said:

Στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

συγνωμη 2000 ευρω το μηνα??? Γ κατηγοριας ειναι?

και πάλι μου κανει εντυπωση...και στο προηγ γραφειο και σε αυτο που δουλευω τωρα σε εταιρεια γ κατηγορίας περνει ο λογιστης μεχρι 200 ευρω το μηνα!!

στα β κατηγοριας αναλογα με τον ογκο των τιμολογιων κυρίως 50 /70 ευρω...

εχετε το λογιστηριο εντος της επιχείρησης?τοτε αλλαζει γτ δουλεύει αποκλειστικα για εσας! ενω στο γραφειο εχεις πολλες επιχειρήσεις!

1 hour ago, Maya14 said:

@sweety** Έχεις δίκιο να απογοητεύεσαι εαν έχεις συναντήσει τετοιες απόψεις και συμπεριφορές. Όμως δεν πρέπει να νιωθεις ηττημένη για την κατάσταση, δεν σου κάνει χάρη που δουλεύεις με ψίχουλα. Μπορεί να είσαι σε ευάλωτη θέση αυτη τη στιγμή, χωρίς βοήθεια και με ένα μικρό μωράκι, αλλά αξίζεις να βρεις κάτι καλύτερο. Συγνώμη που μετέφερα το θέμα στη δική σου εργασία, ενω η ερωτηση σου είναι για ένα δευτερο μωράκι, όμως στο δικό μου το μυαλό η "ευημερία της μαμάς" είναι το κλειδί για την "ευημερία της οικογένειας".

εχεις πολύ δικιο ...πολλες φορες νιωθω στενοχωρημενη και απογοητευμενη  με την δουλεια τωρα και τελικα βλεπω ολο αυτο περναει στην οικογενεια και στο παιδι κυρίως!!

Just now, sweety** said:

συγνωμη 2000 ευρω το μηνα??? Γ κατηγοριας ειναι?

και πάλι μου κανει εντυπωση...και στο προηγ γραφειο και σε αυτο που δουλευω τωρα σε εταιρεια γ κατηγορίας περνει ο λογιστης μεχρι 200 ευρω το μηνα!!

στα β κατηγοριας αναλογα με τον ογκο των τιμολογιων κυρίως 50 /70 ευρω...

εχετε το λογιστηριο εντος της επιχείρησης?τοτε αλλαζει γτ δουλεύει αποκλειστικα για εσας! ενω στο γραφειο εχεις πολλες επιχειρήσεις!

Είναι Ανώνυμη Εταιρία. Ναι, μέσα είναι το λογιστήριο. Ψάχναμε όπως σου έγραψα για μόνιμο in house λογιστή. Τί εννοείς τον όγκο των τιμολογίων? Δεν κάνει τιμολόγηση ο λογιστής. Υπάλληλοι γραφείου τα κάνουν αυτά. 

12 hours ago, sweety** said:

Γ κατηγοριας ειναι?

!

200 ευρώ τον μήνα για γ κατηγορίας??? αλήθεια τώρα? καταλαβαίνεις πως είναι πολύ λίγα.

Γιατί δεν ψάχνεις εργασία σε λογιστήριο εταιρείας? ενδεχομένως να είναι καλύτερα. Έχεις τις γνώσεις την δυνατότητα και τα προσόντα, γιατί όχι?

θα προσπαθησω λιγο να γραψω τι παιζει με τους λογιστες!!λοιπον υπάρχουν,

1.τα λογιστικα γραφεία: ειναι ο λογιστής που έχει το λογιστικό γραφείο και μπορει να εχει και προσωπικο  ως βοηβό λογιστη(όπως εργάζομαι εγω). οι μισθοί ειναι κανονικά όπως ακριβώς τους ξερουμε βασικός 8ωρου και 4ωρου κτλ.το λογιστικό γραφείο αναλαμβάνει πολλές επιχειρήσεις εταιρείες. από την κάθε μια πέρνει καποια χρήματα!

τα καφε,μικρομαγαζα,ψιλικατζιδικα κτλ ειναι συνηθως β κατηγορίας...και το λογιστικό γραφείο  περνει από την καθε μια τους 50-70 ευρώ τον μήνα..δλδ αν εχει αναλαβει 15 επιχειρησεις β κατηγορίας πενρει συνολο το μηνα 1000 ΜΟ...αν εχει και γ κατηγορίας συνηθως περνει πιο ακριβά πχ εχουμε ενα μαγαζι απο αυτά που φτιάχνουν νύχια το οποίο ειναι γ κατηγορίας(δεν έχει λογιστήριο εντός του μαγαζιού) και δινει στο γραφείο 200 το μηνα..αν πχ εχει και 10 επιχειρήσεις γ κατηγορίας ειναι αλλα 2000 ευρώ το μηνα συνολο 3000 ευρώ τον μήνα!!από αυτά θα δώσει τα εξοδά του την μισθοδοσία του προσωπικού αν έχει! (ελπίζω να τα έγραψα κάπως κατανοητά)

2. τα λογιστήρια τα οποία υπάρχουν εντός της επιχείρησης. πχ ενα εργοστάσιο,τα lidl,τα souper market έχουν λογιστήριο εντός της επιχείρησης! εκέι υπάρχει συνήθως ο βασικός λογιστής που  συνήθως περνει ενα καλό μισθό και δεν δουλέυει για κάποιον άλλον πέρα από την συγκεκριμένη επιχείρηση! οι υπαλληλοι όμως επίσης πέρνουν τον βασικό μισθό...σε πολλές επιχειρήσεις υπάρχει και κάποιος εξωτερικός λογιστής....

.

στο γραφείο λοιπόν που δουλεύω εγω ανήκει στην 1 κατηγορία που ανέφερα!!! η κοπέλα βεβαια που έχει το γραφείο δουλέυει ως λογίστρια και σε μια επιχείρηση όπως αυτό που αναφέρω στην 2 κατηγορία και πέρνει τον πολύ καλο μισθό οκ?! επειδη όμως θελει και το γραφείο και θέλει κάποιον να της το κραταέι το πρωι διότι αυτή πάει στην εταιρεία πάω εγω τα πρωινά με 3 και 60!!! ελπίζω να έγινα κάπως κατανοητή!!

όσο γτ δεν παω σε μια εταιρεία ,εχω παει γι συνέντευξη η θα μου έχουν πει ωράρια 8-8 πράγμα αδύνατον για μενα!!η μόλις ακούσουν για οικογένεια τέλος.....

17 ώρες πρίν, sweety** είπε:

θα προσπαθησω λιγο να γραψω τι παιζει με τους λογιστες!!λοιπον υπάρχουν,

1.τα λογιστικα γραφεία: ειναι ο λογιστής που έχει το λογιστικό γραφείο και μπορει να εχει και προσωπικο  ως βοηβό λογιστη(όπως εργάζομαι εγω). οι μισθοί ειναι κανονικά όπως ακριβώς τους ξερουμε βασικός 8ωρου και 4ωρου κτλ.το λογιστικό γραφείο αναλαμβάνει πολλές επιχειρήσεις εταιρείες. από την κάθε μια πέρνει καποια χρήματα!

τα καφε,μικρομαγαζα,ψιλικατζιδικα κτλ ειναι συνηθως β κατηγορίας...και το λογιστικό γραφείο  περνει από την καθε μια τους 50-70 ευρώ τον μήνα..δλδ αν εχει αναλαβει 15 επιχειρησεις β κατηγορίας πενρει συνολο το μηνα 1000 ΜΟ...αν εχει και γ κατηγορίας συνηθως περνει πιο ακριβά πχ εχουμε ενα μαγαζι απο αυτά που φτιάχνουν νύχια το οποίο ειναι γ κατηγορίας(δεν έχει λογιστήριο εντός του μαγαζιού) και δινει στο γραφείο 200 το μηνα..αν πχ εχει και 10 επιχειρήσεις γ κατηγορίας ειναι αλλα 2000 ευρώ το μηνα συνολο 3000 ευρώ τον μήνα!!από αυτά θα δώσει τα εξοδά του την μισθοδοσία του προσωπικού αν έχει! (ελπίζω να τα έγραψα κάπως κατανοητά)

2. τα λογιστήρια τα οποία υπάρχουν εντός της επιχείρησης. πχ ενα εργοστάσιο,τα lidl,τα souper market έχουν λογιστήριο εντός της επιχείρησης! εκέι υπάρχει συνήθως ο βασικός λογιστής που  συνήθως περνει ενα καλό μισθό και δεν δουλέυει για κάποιον άλλον πέρα από την συγκεκριμένη επιχείρηση! οι υπαλληλοι όμως επίσης πέρνουν τον βασικό μισθό...σε πολλές επιχειρήσεις υπάρχει και κάποιος εξωτερικός λογιστής....

.

στο γραφείο λοιπόν που δουλεύω εγω ανήκει στην 1 κατηγορία που ανέφερα!!! η κοπέλα βεβαια που έχει το γραφείο δουλέυει ως λογίστρια και σε μια επιχείρηση όπως αυτό που αναφέρω στην 2 κατηγορία και πέρνει τον πολύ καλο μισθό οκ?! επειδη όμως θελει και το γραφείο και θέλει κάποιον να της το κραταέι το πρωι διότι αυτή πάει στην εταιρεία πάω εγω τα πρωινά με 3 και 60!!! ελπίζω να έγινα κάπως κατανοητή!!

όσο γτ δεν παω σε μια εταιρεία ,εχω παει γι συνέντευξη η θα μου έχουν πει ωράρια 8-8 πράγμα αδύνατον για μενα!!η μόλις ακούσουν για οικογένεια τέλος.....

Τι να πω κοπέλα μου, είναι κρίμα που η εργοδότρια σου ενώ είναι κ υπάλληλος ταυτόχρονα δεν μπαίνει στη θέση σου να σε καταλάβει κ να σου δώσει τουλάχιστον το βασικό μισθό των ωρών που δουλεύεις.. Αν της έλεγες ότι θες αύξηση να παίρνεις τα κανονικά λεφτά που σου αναλογούν πιστεύεις θα σε απελυε? Κ αν ναι θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον στη θέση σου με τόσα λίγα λεφτά? Γιατί καταλαβαίνω ότι σε έχει ανάγκη απ' τη στιγμή που δουλεύει κ αλλού... Κ δεν την συμφέρει να φύγει ενώ παίρνει τόσο καλό μισθό!

On 4/16/2020 at 12:40 PM, mama16 said:

Τι να πω κοπέλα μου, είναι κρίμα που η εργοδότρια σου ενώ είναι κ υπάλληλος ταυτόχρονα δεν μπαίνει στη θέση σου να σε καταλάβει κ να σου δώσει τουλάχιστον το βασικό μισθό των ωρών που δουλεύεις.. Αν της έλεγες ότι θες αύξηση να παίρνεις τα κανονικά λεφτά που σου αναλογούν πιστεύεις θα σε απελυε? Κ αν ναι θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον στη θέση σου με τόσα λίγα λεφτά? Γιατί καταλαβαίνω ότι σε έχει ανάγκη απ' τη στιγμή που δουλεύει κ αλλού... Κ δεν την συμφέρει να φύγει ενώ παίρνει τόσο καλό μισθό!

το εχουμε συζητησει,το παει απο μηνα σε μηνα....ξερω πολυ καλα οτι δεν θα αλλαξει...πριν ξεκινησω εγω στο γραφειο της αυτη πηγαινε απο δευτερα εως παρασκευη απο τις 5 το απογευμα εως 12-1 το βραδυ(αφου το πρωι ειναι στην εταιρεια που ειναι λογιστρια) και τα σκ καθοταν ολη παλι ολη μερα στο γραφειο και επειδη εχει και δυο παιδακια και θελει να τα βλεπει που και που λεει αποφασισε να εχει καποιο ατομο...και απο την στιγμη που ξεκινησα εγω πρωινα εχει κοοψει το ενα απογευματινο μεσ την εβδομαδα και τα σκ δεν δουλευει ολη την μερα αλλα μεχρι το μεσημερι!! επειδη ειχα φυγει περυσι κπ στιγμη για ενα διαστημα διοτι δεν ειχα που να αφησω το παιδι...δεν βρηκε κπ αλλον...απλα συνεχισε παλι να κανει το παλιο της ωραριο!!και τωρα να φυγω παλι αυτο θα κανει μεχρι και αν βρει καμια αλλη ...

Just now, sweety** είπε:

το εχουμε συζητησει,το παει απο μηνα σε μηνα....ξερω πολυ καλα οτι δεν θα αλλαξει...πριν ξεκινησω εγω στο γραφειο της αυτη πηγαινε απο δευτερα εως παρασκευη απο τις 5 το απογευμα εως 12-1 το βραδυ(αφου το πρωι ειναι στην εταιρεια που ειναι λογιστρια) και τα σκ καθοταν ολη παλι ολη μερα στο γραφειο και επειδη εχει και δυο παιδακια και θελει να τα βλεπει που και που λεει αποφασισε να εχει καποιο ατομο...και απο την στιγμη που ξεκινησα εγω πρωινα εχει κοοψει το ενα απογευματινο μεσ την εβδομαδα και τα σκ δεν δουλευει ολη την μερα αλλα μεχρι το μεσημερι!! επειδη ειχα φυγει περυσι κπ στιγμη για ενα διαστημα διοτι δεν ειχα που να αφησω το παιδι...δεν βρηκε κπ αλλον...απλα συνεχισε παλι να κανει το παλιο της ωραριο!!και τωρα να φυγω παλι αυτο θα κανει μεχρι και αν βρει καμια αλλη ...

Τι να πω... Γι αυτήν το παν είναι τα λεφτά... Πως θα βγάλει περισσότερα... 

@sweety αν μιλάμε για Αττική, παίρνεις κάτω από τα μισά από όσα παίρνουν νέοι συνάδελφοί σου για την ίδια δουλειά, μη σου πω και κάτω από το ένα τέταρτο. Τώρα, αν είσαι επαρχία, και πάλι αποκλείεται να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Πιθανώς να είσαι σε περιοχή που υπάρχουν πάρα πολλοί λογιστές και δεν έχει δουλειά, αλλά τότε έχει περισσότερο νόημα να αλλάξεις δουλειά παρά να μείνεις με αυτό το μισθό. Γραμματέας, πωλήτρια μη σου πω και ανειδίκευτος εργάτης που απλά αδειάζει κασόνια, με τόσο λίγα δεν δουλεύει, αν πραγματικά παίρνεις 250 το μήνα για 30 ώρες τη βδομάδα. Δηλαδή εργάζεσαι για περίπου 2μιση ευρώ την ώρα και λες και πάλι καλά ;;; Οταν η μέση καθαρίστρια στην Αττική θα γελούσε με αυτό το ωρομίσθιο; Για να καταλάβεις το παράλογο του να είσαι ευχαριστημένη, νεαρός φοιτητής γνωστός εργάζεται με ημιαπασχόληση απογεύματα σε σουπερ-μάρκετ σε αποθήκη και βγάζει περισσότερα από όσα λες, με λιγότερες ώρες.

55 minutes ago, mama16 said:

Τι να πω... Γι αυτήν το παν είναι τα λεφτά... Πως θα βγάλει περισσότερα... 

ακριβως...να φανταστεις πριν κανα διμηνο ενας συναδελφος της που διατηρει και αυτος λογιστικο γραφειο της ειπε οτι εφυγε το ατομο που ειχε στο γταφειο του και οτι ηθελε  κπ βοηθεια μεχρι να βει καποιο αλλο...το ακουσα που μιλουσε μαζι του στο τηλ...της λεω αν ειναι πεσ του να πηγαινω εγω να βοηθαω (να πηγαινω και σε αυτον δλδ οχι να την αφησω) φυσικα δεν το εκανε ποτε...παρ ολα αυτα πηγε αυτη να βοηθησει...και ολη μερα κλαιγεται οτι δεν βλεπει τα παιδια της..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...