Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίστα δώρων για παιδικό πάρτι

Recommended Posts

Επαρχία πάντως(τουλ εδώ που μένω) στους παιδότοπους το παρτυ κοστίζει 3-5€το άτομο, αναλογα τι θέλεις να προσφέρουν. Πχ στα 3εναν χυμό, στα 5εναν χυμό κ ενα πιατάκι με σφολιατοειδη. Έξτρα η τουρτα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

22 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Γιατι ειναι κακο να πουμε τι θελουμε να μας παρουν; Φυσικα ο γονεας του παιδιου θα εγκρινει ή οχι την αγορα (βαση κοστους ή αλλων παραμετρων) αλλα γιατι να μην συζητησουν μεταξυ τους οι φιλοι τι δωρο θελουν; Εγω παντως παντα ρωταω τους κοντινους μου αν χρειαζονται κατι, τι θελουν να τους παρω οταν το απαιτει η περισταση (πχ γενεθλια). Καποιες φορες δεν μου λενε και αλλες μου λενε τι θελουν. Δεν θα το θεωρησω περιεργο αν παει ενας φιλος του στο γιο μου και του πει οτι θελει το ταδε δωρο απο το μαγαζι. Με χαρα θα του το παρω (βαση καποιων παραγοντων οπως εγραψα) και θα ξερω οτι θα το ευχαριστηθει κιολας!

Κι εμένα έχει την επόμενη εβδομάδα η ανηψια μου γενέθλια. Ρώτησα την αδερφή μου αν θέλει παιχνίδι ή ρούχο. Μου είπε ρούχο. Τώρα το τι ρούχο θα το επιλέξω εγώ ανάλογα με την οικονομική μου δυνατότητα... Δεν θα ρωτούσα ποτέ ποιο ρούχο ακριβώς θελει

9 ώρες πρίν, Lacostaki είπε:

Κι εμένα έχει την επόμενη εβδομάδα η ανηψια μου γενέθλια. Ρώτησα την αδερφή μου αν θέλει παιχνίδι ή ρούχο. Μου είπε ρούχο. Τώρα το τι ρούχο θα το επιλέξω εγώ ανάλογα με την οικονομική μου δυνατότητα... Δεν θα ρωτούσα ποτέ ποιο ρούχο ακριβώς θελει

18 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Μόνο αν μας ρωτήσουν, αλλά και πάλι καλό είναι να μην δώσουμε και κωδικό προϊόντος.:mrgreen: Να πούμε μια γενική κατηγορία, πχ casual ρούχο, παιχνίδι κτλ  Γιατί μετά παύει να είναι δώρο και είναι εκτέλεση παραγγελίας...

Να διευκρινησω οτι δεν μιλαω για συζητησεις γονεων οσον αφορα ενα δωρο για το παιδι, αλλα για ευθεια ερωτηση ενος ενηλικα σε εναν φιλο του ή τις συζητησεις των παιδιων μεταξυ τους, πχ ενας φιλος του γιου μου του πει στον ιδιο ποιο παιχνιδι θα ηθελε για δωρο. Δηλαδη δεν θα μου φαινοτανε περιεργο να μου πει μια φιλη μου τι δωρο θελει για τα γενεθλια της, ουτε να ερθει να μου πει ο γιος μου "Ο Γιωργος μου ειπε οτι θα ηθελε για τα γενεθλια του το ταδε τηλεκατευθυνομενο". Με βγαζει και απο τη δυσκολη θεση να διαλεξω κατι που δεν ειμαι σιγουρη αν θα του αρεσει.

Παντως, σε αυτο που λες εγω με τους κοντινους μου ανθρωπους μπορει να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι. Δηλαδη να μου πει μια φιλη μου, μου αρεσε αυτο το φορεματακι στο ζαρα, εννοειται οτι θα παρω εκεινο. Δεν το βλεπω σαν παραγγελια αλλα σαν επιθυμια :)

Just now, Sentir...natureza είπε:

Να διευκρινησω οτι δεν μιλαω για συζητησεις γονεων οσον αφορα ενα δωρο για το παιδι, αλλα για ευθεια ερωτηση ενος ενηλικα σε εναν φιλο του ή τις συζητησεις των παιδιων μεταξυ τους, πχ ενας φιλος του γιου μου του πει στον ιδιο ποιο παιχνιδι θα ηθελε για δωρο. Δηλαδη δεν θα μου φαινοτανε περιεργο να μου πει μια φιλη μου τι δωρο θελει για τα γενεθλια της, ουτε να ερθει να μου πει ο γιος μου "Ο Γιωργος μου ειπε οτι θα ηθελε για τα γενεθλια του το ταδε τηλεκατευθυνομενο". Με βγαζει και απο τη δυσκολη θεση να διαλεξω κατι που δεν ειμαι σιγουρη αν θα του αρεσει.

Παντως, σε αυτο που λες εγω με τους κοντινους μου ανθρωπους μπορει να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι. Δηλαδη να μου πει μια φιλη μου, μου αρεσε αυτο το φορεματακι στο ζαρα, εννοειται οτι θα παρω εκεινο. Δεν το βλεπω σαν παραγγελια αλλα σαν επιθυμια :)

Έχω μια φίλη που κάθε φορά στη γιορτή μου, μου λέει τι να σου πάρω; Άμα της πω "ό,τι θέλεις" νευριάζει... και νευριάζει πραγματικά. Εγώ ΔΕΝ θέλω να υποδεικνύω τι να μου πάρει ο άλλος. Και νευριάζω που με ρωτάει κάθε χρόνο...

Συνήθως αναγκάζομαι να υποχωρήσω και της λέω, όχι όμως κάτι συγκεκριμένο. Της λέω μια γενική κατηγορία. πχ μπλούζα, ζακέτα, τσάντα, καλλυντικό, κόσμημα... Και πάλι με μισή καρδιά το κάνω για να μην μαλώσουμε στο τέλος και να τα βρούμε στη μέση. Αλλά νιώθω πολύ γύφτισσα εκείνη τη στιγμή.

Μια φορά που αρνιόμουν και εκείνη επέμενε μέχρι τελικής πτώσεως, της λέω "γιατί επιμένεις τόσο;" Και μου απαντάει, "δεν ξέρω τι να πάρω και θα κάθομαι να τρέχω; έτσι θα είμαι σίγουρη". Περιττό να σας πω πόσο νευρίασα... Στην τελική μην μου πάρεις και τίποτα.

Καλή χρυσή κοπέλα, αλλά με το συγκεκριμένο θέμα έχει τρελό κόλλημα... Εγώ πάλι δεν την έχω ρωτήσει ΠΟΤΕ τι να της πάρω. Παίρνω ό,τι νομίζω από μέρη που μπορεί με ευκολία να αλλάξει το δώρο με ο,τιδήποτε και αν θέλει ας πάει να το αλλάξει. Τώρα αν βαριέται και να το αλλάξει, ας το χαρίσει κάπου, ας το πετάξει. Ε μα έλεος...

Just now, erin0000 είπε:

Αλλά νιώθω πολύ γύφτισσα εκείνη τη στιγμή.

Eαν εχεις την οικειοτητα να το κανεις, το κανεις χωρις να νιωθεις ασχημα. Εννοειται οτι δεν θα ενιωθα το ιδιο ανετα με οποιον με ρωτησει, αλλα με τους κοντινους μου δεν εχω προβλημα να τους πω τι θελω. Οπως δεν θα ειχα προβλημα να μου ελεγαν κι εμενα τι θα ηθελαν, απλα οταν δεν τον ξερεις καλα τον αλλον μπορει να νιωσεις λιγο αβολα (σαν παραγγελια οπως εγραψες) γιατι δεν εισαι σιγουρος για τις πραγματικες του προθεσεις. Αν ομως προκειται για καλη μου φιλη δεν θα διστασει να μου πει, δεν θα νιωσει αβολα που το ζηταει ουτε εγω που θα το παρω.

Just now, erin0000 είπε:

Μια φορά που αρνιόμουν και εκείνη επέμενε μέχρι τελικής πτώσεως, της λέω "γιατί επιμένεις τόσο;" Και μου απαντάει, "δεν ξέρω τι να πάρω και θα κάθομαι να τρέχω; έτσι θα είμαι σίγουρη". Περιττό να σας πω πόσο νευρίασα... Στην τελική μην μου πάρεις και τίποτα.

Προσωπικα, δεν ρωταω "για να μην τρεχω". Αντιθετα, μου αρεσει πολυ σαν διαδικασια να ψαχνω δωρο για καποιον αλλα μου αρεσει ακομη περισσοτερο να ξερω οτι θα παρω κατι που θα χρησιμοποιηθει, θα αρεσει και δεν θα παει χαμενο, οποτε δεν παρεξηγουμαι ουτε αν μου πουνε τι να παρω για αυτους, ουτε αμα πω εγω η ιδια πω τι να μου παρουν αν με ρωτησουν.

Διαφημίσεις

Just now, Sentir...natureza είπε:

Αν ομως προκειται για καλη μου φιλη δεν θα διστασει να μου πει, δεν θα νιωσει αβολα που το ζηταει ουτε εγω που θα το παρω.

Στη δική μου φίλη με ενοχλεί η επιμονή της. Δεν δέχεται το "πάρε ό,τι θέλεις, δεν έχω πρόβλημα". Δεν μου αρέσει να με πιέζουν έτσι.

Just now, erin0000 είπε:

Νομίζω ότι και μένα θα μ' ενοχλούσε αυτό γιατί θα ένιωθα ότι το κάνει από υποχρέωση και βαριέται να ασχοληθεί.

Δεν ξέρω, εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό να σου κάνει δώρο η φίλη σου, ο φίλος σου, ο άντρας σου, η κουμπάρα σου κλπ. χωρίς να σε ρωτάει ευθέως ''τι θέλεις να σου πάρω'', αλλά να σου παίρνει κάτι το οποίο θα είναι ναι μεν της επιλογής του, αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στα γούστα μου ή στις ανάγκες μου χωρίς όμως να το έχω ζητήσει. Μ' αυτό το τρόπο μου δείχνει ότι με αγαπάει, με ξέρει καλά, έχει καταλάβει τι άνθρωπος είμαι, με ακούει και με καταλαβαίνει όταν μιλάω κλπ. Το ίδιο αρέσει και σε μένα φυσικά να κάνω. Προσπαθώ να αφουγκραστώ τις ανάγκες του άλλου, τις επιθυμίες του, με τι θα χαιρόταν και έτσι διαλέγω αντίστοιχα το δώρο. 

Τώρα σε ότι αφορά τον προβληματισμό της θεματοθέτριας,  μάλλον θα αδιαφορούσα για την παράκληση που θα είχε η πρόσκληση και θα έπαιρνα αυτό που ήθελα και μπορούσα. Αν πάλι με βόλευε το κατάστημα ή δεν είχα χρόνο να ψάξω για δώρο, όπως έγραψαν κάποια κορίτσια, θα πήγαινα να αγοράσω από κει. 

Αν θα στράβωνα ή αν θα σ' έκραζα;;;;;;...χμμ.....Όχι, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Περισσότερο θα κρατούσα επιφυλακτική στάση από κει και πέρα απέναντι σου και μάλλον δεν θα κάναμε και πολύ παρέα λόγω της αντίθεσης μου με όλη την φιλοσοφία του θέματος.      

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

Just now, elemaxi είπε:

Δεν ξέρω, εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό να σου κάνει δώρο η φίλη σου, ο φίλος σου, ο άντρας σου, η κουμπάρα σου κλπ. χωρίς να σε ρωτάει ευθέως ''τι θέλεις να σου πάρω'', αλλά να σου παίρνει κάτι το οποίο θα είναι ναι μεν της επιλογής του, αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στα γούστα μου ή στις ανάγκες μου χωρίς όμως να το έχω ζητήσει. Μ' αυτό το τρόπο μου δείχνει ότι με αγαπάει, με ξέρει καλά, έχει καταλάβει τι άνθρωπος είμαι, με ακούει και με καταλαβαίνει όταν μιλάω κλπ. Το ίδιο αρέσει και σε μένα φυσικά να κάνω. Προσπαθώ να αφουγκραστώ τις ανάγκες του άλλου, τις επιθυμίες του, με τι θα χαιρόταν και έτσι διαλέγω αντίστοιχα το δώρο. 

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό! Κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω.

Ωστόσο έχουμε σταματήσει πλέον να κάνουμε δώρα οι ενήλικες μεταξύ μας σε γιορτή-γενεθλια, μόνο αν καλεστουμε σε σπίτι ή έξω με αφορμή τη γιορτή-γενεθλια.Δωρο έτσι απλά χωρις συνάντηση επί τούτου για τη γιορτή μόνο ως φοιτήτριες θυμάμαι να κάναμε.

Κι εμένα με δυσκολεύει να με ρωτάνε τι θέλω όσο οικείος κι αν είναι γιατί δεν ξέρω τι θα διέθετε ο άλλος κι επίσης χάνω εντελώς την έκπληξη του δώρου αν ξέρω από πριν τι είναι.Ακομα και στον άντρα μου δεν λεω.Και στο γάμο που με ρωτούσαν, αν επέμεναν έλεγα απλά όχι σεντόνια κ πετσέτες γιατί είχαμε πολλά. Συνήθως λέω κιόλας δεν με νοιάζει να φέρετε τίποτα (και στο γάμο το ελεγα) γιατί με δυσκολεύει να μιλάμε για δώρο σαν να είναι δεδομένο κι έτσι ο άλλος μετά λέει ότι θα φέρει κ λέω μην ξοδεύεις κλπ και κάπως έτσι αλλάζει η κουβέντα κ γλιτώνω το να πω κάτι συγκεκριμένο για δώρο!

Just now, erin0000 είπε:

Έχω μια φίλη που κάθε φορά στη γιορτή μου, μου λέει τι να σου πάρω; Άμα της πω "ό,τι θέλεις" νευριάζει... και νευριάζει πραγματικά. Εγώ ΔΕΝ θέλω να υποδεικνύω τι να μου πάρει ο άλλος. Και νευριάζω που με ρωτάει κάθε χρόνο...

Συνήθως αναγκάζομαι να υποχωρήσω και της λέω, όχι όμως κάτι συγκεκριμένο. Της λέω μια γενική κατηγορία. πχ μπλούζα, ζακέτα, τσάντα, καλλυντικό, κόσμημα... Και πάλι με μισή καρδιά το κάνω για να μην μαλώσουμε στο τέλος και να τα βρούμε στη μέση. Αλλά νιώθω πολύ γύφτισσα εκείνη τη στιγμή.

Καλή χρυσή κοπέλα, αλλά με το συγκεκριμένο θέμα έχει τρελό κόλλημα... Εγώ πάλι δεν την έχω ρωτήσει ΠΟΤΕ τι να της πάρω. Παίρνω ό,τι νομίζω από μέρη που μπορεί με ευκολία να αλλάξει το δώρο με ο,τιδήποτε και αν θέλει ας πάει να το αλλάξει. Τώρα αν βαριέται και να το αλλάξει, ας το χαρίσει κάπου, ας το πετάξει. Ε μα έλεος...

Αχ το κάνω κι εγώ σε μια πολύ καλή μου φίλη. Μην την παρεξηγείς. Απλώς εγώ με τη συγκεκριμένη επειδή είναι δύσκολη στα γούστα με βοηθάει να μου λέει  κι εγώ δεν ταλαιπωρούμαι κι έτσι κι εγώ την πρήζω.. ^^. Γιατί πιστεύω κάποια που της έχω πάρει άμα καιρούς από μόνη μου δεν ξετρελάθηκε οπότε γιαυτό τη ρωτάω... Νεύριαζει κι εκείνη αλλά όταν μου λέει και της το παίρνω χαίρεται και χαίρομαι που θα πιάσει τόπο... 

On 5/11/2019 at 10:04 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Μιλάμε για παιδί 5 ετών έτσι; και δε σε ανησυχεί το να είναι τόσο κακομαθημένο; δεν ειρωνεύομαι, μιλάω πολύ ειλικρινά, πώς θα ζήσει αυτό το παιδί την εφηβεία;

Γιατί είναι κακομαθημένο ένα παιδί 5 χρονών όταν έχει το δικό του στυλ και θέλει να επιλέγει εκείνη τα ρούχα της κι όχι άλλοι για εκείνην? Κακομαθημένο θα ήταν αν φορούσε μόνο μάρκες, όπως ξέρω άλλα παιδιά που τους μαθαίνουν οι γονείς τους. 

Μπορεί ένα κατάστημα να μη ταιριάζει με το προσωπικό του στυλ και να του αρέσει κάποιο άλλο. Πολλά κοριτσάκια πχ τρελλαίνονται για ροζουλιά, δαντέλες και στρας, που μπορεί να βρίσκεις στο παζάρι, αλλά όχι σε καταστήματα με γνωστές μάρκες. Άλλα πάλι είναι αγοροκόριτσα, δεν τους νοιάζει ό,τι και να φοράνε. Δε σημαίνει ότι τα μεν είναι κακομαθημένα ενώ τα δε όχι. Ίσα ίσα, θα χαιρόμουν γιατί είναι παιδί με προσωπικότητα και άποψη για το πως φαίνεται. 

On 8/11/2019 at 12:41 ΜΜ, erin0000 είπε:

Στη δική μου φίλη με ενοχλεί η επιμονή της. Δεν δέχεται το "πάρε ό,τι θέλεις, δεν έχω πρόβλημα". Δεν μου αρέσει να με πιέζουν έτσι.

Μπορεί να επιμένει επειδή πραγματικά σε εκτιμάει και θέλει να σου πάρει κάτι που σου αρέσει, κι όχι απλά να βγει από την υποχρέωση. Το πιο εύκολο θα ήταν να μπει σε ένα μαγαζί και να πάρει το πρώτο πράγμα που θα βρει.

Μήπως εσύ πρέπει να κοιτάξεις την άρνησή σου να αφήσεις τους άλλους να σε ευχαριστήσουν? Πολλές φορές είναι και πως μαθαίνουμε στο σπίτι μας κάποια πράγματα. Μερικές οικογένειες θεωρούν προσόν το να δείχνουν ότι δεν έχουν επιθυμίες, δεν έχουν ανάγκες, δε χρειάζονται τίποτα. Γενικά έχουν πρόβλημα στο να δέχονται.

Διαφημίσεις

On 8/11/2019 at 2:39 ΜΜ, Nefeli2014 είπε:

Αχ το κάνω κι εγώ σε μια πολύ καλή μου φίλη. Μην την παρεξηγείς. Απλώς εγώ με τη συγκεκριμένη επειδή είναι δύσκολη στα γούστα με βοηθάει να μου λέει  κι εγώ δεν ταλαιπωρούμαι κι έτσι κι εγώ την πρήζω.. ^^. Γιατί πιστεύω κάποια που της έχω πάρει άμα καιρούς από μόνη μου δεν ξετρελάθηκε οπότε γιαυτό τη ρωτάω... Νεύριαζει κι εκείνη αλλά όταν μου λέει και της το παίρνω χαίρεται και χαίρομαι που θα πιάσει τόπο... 

Μα εγώ δεν είμαι δύσκολη στα γούστα...:grin:

On 9/11/2019 at 8:42 ΜΜ, Manoulitsa75 είπε:

Μπορεί να επιμένει επειδή πραγματικά σε εκτιμάει και θέλει να σου πάρει κάτι που σου αρέσει, κι όχι απλά να βγει από την υποχρέωση. Το πιο εύκολο θα ήταν να μπει σε ένα μαγαζί και να πάρει το πρώτο πράγμα που θα βρει.

Μήπως εσύ πρέπει να κοιτάξεις την άρνησή σου να αφήσεις τους άλλους να σε ευχαριστήσουν? Πολλές φορές είναι και πως μαθαίνουμε στο σπίτι μας κάποια πράγματα. Μερικές οικογένειες θεωρούν προσόν το να δείχνουν ότι δεν έχουν επιθυμίες, δεν έχουν ανάγκες, δε χρειάζονται τίποτα. Γενικά έχουν πρόβλημα στο να δέχονται.

Δεν αμφιβάλλω ότι με εκτιμάει και έχουμε καλή σχέση γενικώς.

Αλλά αν θέλει να με ευχαριστήσει, εγώ ευχαριστιέμαι με το να μου κάνει ο άλλος έκπληξη. Δεν θέλω να παραγγέλνω κάτι για να πάει να μου το φέρει... Άρα μάλλον δεν έχει να κάνει με το τι νιώθω εγώ. Γιατί έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι αν θέλει να μου κάνει δώρο, προτιμώ να είναι έκπληξη. Και ποτέ δεν έχω σχολιάσει κάποιο δώρο αρνητικά ή οτιδήποτε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...