Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο

Recommended Posts

Εγώ είχα πάει Γυμνάσιο λίγο πιο παλιά...:mrgreen::mrgreen:

Just now, Έσπερος είπε:

Το πού θα πέσετε θα το δεις, ευχομαι σε κατι φυσιολογικο!

Για να δούμε... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mιας και έχω 2 παιδιά που είναι/ήταν μαθητές Γυμνασίου, και με πολλούς φίλους σε διαφορετικά Γυμνάσια, να πω την εμπειρία μου:

- για δημόσιο, εξαρτάται το τι και πώς, πάρα πολύ από το σχολείο και το Διευθυντή/Διευθύντρια. Άλλος μπορεί να γυρεύει ενημέρωση για απουσίες π.χ. , άλλος να μην ενδιαφέρεται καθόλου (τουλάχιστον στην Αττική). Θεωρητικά τα μαθήματα είναι συνδυασμός από επτάωρα και εξάωρα, πρακτικά μπορεί για βδομάδες λόγω ελλείψεων τα παιδιά να έχουν και τετράωρα και σαφώς και δεν υπάρχει ενημέρωση, απλά τους λένε να φύγουν. Δεν ισχύει το "δε φεύγεις αν δεν το ξέρουν οι γονείς σου", εκτός αν το παιδί είναι άρρωστο και ζητήσει να πάρει τηλέφωνο στη μέση της μέρας π.χ. γιατί πονάει, οπότε προφανώς δε θα το αφήσουν να τα βγάλει πέρα μόνο του. 

- η προσαρμογή έχει να κάνει με δύο πράγματα. Καταρχήν το περιβάλλον, γιατί ξαφνικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία, μαθητές που είναι ενήλικες ή σχεδόν ενήλικες αν συστεγάζεται το σχολείο με λύκειο, οπότε είναι απόλυτο λογικό ότι κάποιοι θα έρχονται με μηχανάκι, θα καπνίζουν έξω από το σχολείο, θα έχουν τα πρώτα τατουάζ  και πήρσινγκ σε περίεργα σημεία κλπ, οπότε είναι ένα πολιτιστικό σοκ για μερικά αρκετά προστατευμένα πρωτάκια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σχολεία που θα δεις μόνο κανένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στο πεζοδρόμιο, άλλα που θα καπνίζουν και στο χώρο του σχολείου, άλλα που θα γίνεται και διακίνηση, συνήθως πάει και με τον αριθμό των παιδιών (άλλο 200 παιδιά στο σχολικό συγκρότημα άλλο 1000). Από όσο συγκρατώ και τα αρχαία χρόνια που πήγαινα σχολείο έτσι ήταν. 

- προσαρμογή στο ίδιο μάθημα του γυμνασίου: η έκθεση ας πούμε συνήθως έχει εντελώς άλλες απαιτήσεις ξαφνικά, ή τα μαθηματικά, αυτά είναι τα δύο που μπορεί να είναι τα πιο χαρακτηριστικά, και αρκετές φορές φαίνεται στο πρώτο τετράμηνο ότι το παιδί είχε κενά που κρυβόντουσαν πίσω από το "όλα τα παιδιά να έχουν 9 και 10 να μη στεναχωριούνται" του Δημοτικού. Δεν είναι και όλοι οι καθηγητές ίδιοι, μερικοί έχουν πιο προσωπική σχέση με τα παιδιά σαν το δάσκαλο του δημοτικού, άλλοι απλά μπαίνουν, παραδίδουν, εξετάζουν με κατάλογο και ποτέ δε θα μάθουν ούτε δύο ονόματα, ειδικά αν διδάσκουν από λίγες ώρες σε πολλά σχολεία.  Από την άλλη πολλές φορές έχω δει την προσαρμογή να τη θέλει τελικά ο γονιός και όχι το παιδί, με παιδιά χωρίς κανένα μαθησιακό πρόβλημα να τα φορτώνουν πανικόβλητοι γονείς από την Α γυμνασίου με φροντιστήρια και λυσάρια.

Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι και ο γυμναστής μπορεί να δώσει απουσία για τον εξής λόγο: A.Π. (άνευ περιβολής). 

Μου έχει τύχει να δω απουσία γιατί δεν έφερε ο μαθητής βιβλίο. Δεν ξέρω σε ποια νομοθεσία υπάρχει αυτό.

Just now, popi76 είπε:

Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι και ο γυμναστής μπορεί να δώσει απουσία για τον εξής λόγο: A.Π. (άνευ περιβολής). 

Μου έχει τύχει να δω απουσία γιατί δεν έφερε ο μαθητής βιβλίο. Δεν ξέρω σε ποια νομοθεσία υπάρχει αυτό.

Στη γυμναστική θεωρείται απουσία γιατί δεν συμμετέχει στο μάθημα αν δεν φοραει φορμα ή αθλητικα. Δεν ξερω πού στηριζεται αυτο νομικά, ισως υπαρχει καποια παλια διάταξη. Για τα βιβλια απουσια δεν εχω δει πουθενα νομο, τουλαχιστον στη συγκεντρωτική νομοθεσία περι ποινών, ουτε στις προηγούμενες διατάξεις ουτε σε αυτες που βγηκαν προ διετίας. Τωρα αν ειναι τιποτα που εχει ξεμεινει σε καποιον παλιότερο νομο που δεν ανατρέχουμε σ αυτον πια αλλα δεν εχει καταργηθεί τυπικα, δεν το γνωριζω. Παντως η μικρη μου εμπειρια μου εχει δειξει οτι αν καποιος συστηματικα δεν φερνει βιβλια, πιθανότατα θα δωσει κ αλλου ειδους αφορμες για τιμωρια, πιο βάσιμες. Απουσια επειδη το παιδι ξεχασε μια φορα το βιβλιο, ειναι απαράδεκτη μεθοδος. Αν δεν στηριζεται νομικά, ειναι κατι για το οποιο αξιζει να γινει θεμα. Απο περιεργεια κ μονο θα το ψαξω να δω τι ισχυει. 

16 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Οι εκδρομές με διανυκτέρευση είναι στα όρια του νόμου. Υποτιθεται οτι επιτρέπονται μονο με εκπαιδευτικο προγραμμα ή στα πλαίσια καποιου μαθηματος. Δηλαδη κανονικα πρεπει να συνδεθούν με δραστηριοτητες που σχετίζονται με εκπαιδευτικο προγραμμα ή μαθημα οπως πχ να πας στη Βουλη κ να πεις οτι γινεται στα αίσια του μαθηματος ΚΠΑ κ λογω αποστασης βαζεις κ μια διανυκτερευση κ κολλάς κ 1-2 μουσεια κ εγινε εκδρομη. Οι πολυήμερες στα Γυμνάσια ειναι μάστιγα -συγγνωμη μοδα- των τελευταίων ετων. Στο δικο μας σχολείο πιέζουν οι διευθυντες κ γινονται κ συνοδεύουν συνηθως αναπληρωτες ή μόνιμοι αποσπασμένοι που ειναι λιγο πιο χαλαροί. Εγω καταψηφίζω παντα. Δυστυχως εμας τις χρηματοδοτεί ο συλλογος γονεων, αντι να ερθει να μας βρίσει που τις οργανώνουμε. 

ποσο συμφωνω μαζι σου για τις πολυημερες εκδρομες των γυμνασιων!!! κανενα λογο υπαρξης δεν θα επρεπε να εχουν σε αυτες τις ηλικες...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

οπότε είναι ένα πολιτιστικό σοκ για μερικά αρκετά προστατευμένα πρωτάκια. 

-

Αυτό το πολιτισμικό σοκ που περιγράφεις, το έχουμε πάθει ήδη από την Έκτη Δημοτικού που πραγματικά κάποια παιδιά μεταλλάχθηκαν...

Ως προς τα μαθήματα ακόμα δεν έχω άποψη γιατί στην ουσία δεν έχουν ξεκινήσει. Ακόμα γνωρίζονται. :) 

6 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Προφανώς σε καμία... 

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Απουσια επειδη το παιδι ξεχασε μια φορα το βιβλιο, ειναι απαράδεκτη μεθοδος. Αν δεν στηριζεται νομικά, ειναι κατι για το οποιο αξιζει να γινει θεμα. Απο περιεργεια κ μονο θα το ψαξω να δω τι ισχυει. 

Για ψάξτο να το έχω υπόψη μου.

Γενικώς η κόρη μου είναι επιμελής αλλά δεν θέλω να έχει το πρόσθετο άγχος ότι θα πάρει απουσία επειδή μπορεί να τύχει να ξεχάσει κάτι. Γιατί μια από τις καθηγήτριες ξεκίνησε έτσι με το καλημέρα σας.

16 hours ago, little lamb said:

Εγώ που πήγα γυμνάσιο 2001-2004 υπήρχαν ήδη πολυήμερες εκδρομές στη Γ' Τάξη. Συγκεκριμένα είχαν πάει 4 μέρες Κέρκυρα και 7 μέρες Ιταλία και επέλεγες σε ποια θα πας (ήταν ταυτόχρονα). Εμένα βέβαια δεν με είχαν αφήσει να πάω σε καμία από τις δύο, αλλά ήμασταν ελάχιστοι που δεν πήγαμε, ίσως μονοψήφιος αριθμός. Στην Α' και Β' τάξη πηγαίναμε μια μονοήμερη όλη μέρα.

Ναι εε? Κοίταξε να δεις εγώ που πήγα λίγο (γκουχ γκουχ) νωρίτερα από σένα Γυμνάσιο μόνο μονοήμερες είχαμε τότε και όπως είπα την πενταήμερη στην Γ' Λυκείου.

17 hours ago, Έσπερος said:

Τα γυμνάσια σχολάνε δυο δυο μέρες και μια και κάτι τις υπόλοιπες τρεις. Δυο 7ωρα δλδ κ 3 6ωρα. Συχνα τις υπολοιπες 7εδ γινονται προγραμματα ή αλλες εκδηλωσεις. Στο δικο μου σχολείο κραταμε τα παιδια γιατι περιμενουν λεωφορεία για τα χωρια τους. οχι ομως μεσα σε ταξη με καθηγητή, απλως εξηγούμε οτι μπορουν να παραμείνουν στο σχολείο, να μην ενοχλουν τις ταξεις που κάνουν μάθημα, αλλά  να παιζουν με μπάλες ή επιτραπέζια ή  στη βιβλιοθηκη. Κανονικά είναι ευθύνη των διευθυντών να μεριμνούν για την περίπτωση πρόωρης αποχώρησης λογω κενού ή αλλης αιτίας. 

Οι εκδρομές με διανυκτέρευση είναι στα όρια του νόμου. Υποτιθεται οτι επιτρέπονται μονο με εκπαιδευτικο προγραμμα ή στα πλαίσια καποιου μαθηματος. Δηλαδη κανονικα πρεπει να συνδεθούν με δραστηριοτητες που σχετίζονται με εκπαιδευτικο προγραμμα ή μαθημα οπως πχ να πας στη Βουλη κ να πεις οτι γινεται στα αίσια του μαθηματος ΚΠΑ κ λογω αποστασης βαζεις κ μια διανυκτερευση κ κολλάς κ 1-2 μουσεια κ εγινε εκδρομη. Οι πολυήμερες στα Γυμνάσια ειναι μάστιγα -συγγνωμη μοδα- των τελευταίων ετων. Στο δικο μας σχολείο πιέζουν οι διευθυντες κ γινονται κ συνοδεύουν συνηθως αναπληρωτες ή μόνιμοι αποσπασμένοι που ειναι λιγο πιο χαλαροί. Εγω καταψηφίζω παντα. Δυστυχως εμας τις χρηματοδοτεί ο συλλογος γονεων, αντι να ερθει να μας βρίσει που τις οργανώνουμε. 

Από την πλευρά της καθηγήτριας, βλέπω ότι πολλά παιδιά δυσκολεύονται στο Γυμνάσιο επειδή θεωρούμε περισσότερα πράγματα αυτονόητα. Δεν είμαστε τόσο αναλυτικοί όσο στο δημοτικό, όχι στην εξήγηση του μαθήματος, αλλά στο πώς πρέπει να μελετήσουν. Πχ θεωρούμε αυτονόητο ότι όταν έχουμε διαβάσει ένα κείμενο για ανάλυση, τα παιδιά το κάνουν ξανά ανάγνωση στο σπίτι για να μπορούν να συμμετάσχουν στη συνέχεια της ανάλυσης την επόμενη φορά. Αυτό δεν το έχουν όμως όλοι οι μαθητές ως δεδομένο!! Εγώ βέβαια μετά από τόσα χρόνια κ επειδή μου αρέσει να κάνω στην Α, τα εξηγώ πολύ αναλυτικά, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Όχι επίτηδες, αλλά πχ οι αναπληρωτές που μπορεί μία χρονιά να έχουν κατεύθυνση λυκείου κ την άλλη α γυμνασίου, έχουν μια δυσκολία μετάβασης από το ένα επίπεδο στο άλλο κ οι ίδιοι. Ή ίσως ένας καθηγητής που συμπληρώνει λίγες ώρες από το λύκειο κ βρίσκεται ξαφνικά τη μία ώρα με 17χρονα κ την άλλη με 12χρονα. Επίσης έχουμε πολλές προφορικές ανακοινώσιες για θέματα λειτουργίας του σχολείου, οι γονείς παίρνουν χαρτάκι μόνο αν είναι να υπογράψουν για κάτι ή αν είναι κάποια εκδήλωση που τους αφορά. Έτσι τα παιδιά πρέπει να ακούν προσεκτικά και να θυμούνται ή να σημειώνουν ανακοινώσεις σχετικά με εκδηλώσεις, αλλαγές προγράμματος κλπ. Σ' αυτό πάλι κάποιοι δυσκολεύονται. 

Εγώ πάντως θυμάμαι στις μονοήμερες περιμέναμε πως και πως να πάμε ντισκοτέκ στον γυρισμό! Αλλά και στην πενταήμερη από μπουζούκια σε club μας γυρνούσαν τα βράδια, μάλλον θα είχαν ως εκπαιδευτικό θέμα την εξέλιξη της μουσικής οι εκδρομές μας :mrgreen:

Και εγώ είμαι κατά των πολυήμερων εκδρομών στο Γυμνάσιο, απορώ γιατί τις κάνανε!

21 ώρες πρίν, elenip είπε:

Δεν ξέρω αν τους ειδοποίησαν, αυτό που ξέρω ειναι πως το Γυμνάσιο τελειώνει στις 2, χτες γυρίσανε στις 12:30

Αν υπάρχει ακόμα κενό σε καθηγητή και δεν είναι κάτι έκτακτο, το σχολείο θα μπορούσε να ενημερώσει τους γονείς ενδεχομένως και μέσω των παιδιών ότι για μία πχ. εβδομάδα δεν θα γίνεται το κανονικό πρόγραμμα. Πάντως νομίζω ότι η επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς, μαζικά και για διάφορα θέματα είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, και εγώ θα το ρωτούσα πρώτο πρώτο. Το δικό μου παιδί πχ. αν έφευγε πιο νωρίς από το σχολείο, δεν θα έβρισκε κανέναν μας στο σπίτι. 

9 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Στη γυμναστική θεωρείται απουσία γιατί δεν συμμετέχει στο μάθημα αν δεν φοραει φορμα ή αθλητικα. Δεν ξερω πού στηριζεται αυτο νομικά, ισως υπαρχει καποια παλια διάταξη.

Αν πάω με τακούνια στη γυμναστική, δεν πηγαίνω για να κάνω γυμναστική οπότε δεν  είμαι στο μάθημα και λογικό μου φαίνεται να μπει απουσία. Δεν χρειάζεται να το λέει κάποιος νόμος. Είναι σαν να πηγαίνω μάθημα κολύμβησης και να μην έχω φέρει αδικαιολόγητα το μαγιό μου. 

Τα βιβλία είναι άλλο ζήτημα, αφορούν την επιμέλεια, απλά μειώνεται ο βαθμός.....

Just now, Βερενίκη είπε:

Το δικό μου παιδί πχ. αν έφευγε πιο νωρίς από το σχολείο, δεν θα έβρισκε κανέναν μας στο σπίτι. 

Μάλλον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα γιατί στην εποχή μας (που για εμένα όπως είπα δεν ήταν πολύ παλιά, το 2001-2004), ένα παιδί γυμνασίου μπορούσε να μείνει μόνο του στο σπίτι!

Just now, little lamb είπε:

Μάλλον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα γιατί στην εποχή μας (που για εμένα όπως είπα δεν ήταν πολύ παλιά, το 2001-2004), ένα παιδί γυμνασίου μπορούσε να μείνει μόνο του στο σπίτι!

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Άλλο είναι να μπορεί να μείνει μόνο στο σπίτι (που θεωρώ λογικό να μπορεί ), άλλο να μπορεί να ΠΑΕΙ σπίτι (που αυτό δεν το θεωρώ πάντα εφικτό) και άλλο να έχει κλειδιά μαζί του στο σχολείο, να ανοίξει ένα άδειο σπίτι και να μπει. Γιατί να έχει κλειδιά μαζί του χωρίς λόγο το δωδεκάχρονο; Αν το ξέρω, θα έχουμε φροντίσει να αφήσουμε κάπου κλειδιά. 

Το να έχω εμπιστευθεί ένα ανήλικο σε δημόσια δομή και να βρίσκεται εν αγνοία μου να πίνει καφέ στην πλατεία με ξεπερνάει.....Σέβομαι το ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να πρέπει να σχολάσουν τα παιδιά πιο νωρίς αλλά δεν μπορεί να καταλήγει αυτό να τριγυρνάνε τα παιδιά στα παρακείμενα πολυκαταστήματα. Όχι επειδή δεν μπορούν, επειδή δεν πρέπει. 

Επεξεργάστηκαν by Βερενίκη

Διαφημίσεις

Just now, little lamb είπε:

Κοίταξε, αυτό είναι κάτι που γίνεται σταδιακά. Όχι επειδή ξεκίνησε κάποιο παιδί στην Α Γυμνασίου και μπορεί να μην έχει κλείσει ούτε τα 12, να το θεωρούμε ξαφνικά αυτόνομο, ανεξάρτητο κτλ. Κάποια παιδιά μπορεί να μην νιώθουν άνετα ακόμα, να πρέπει να διασχίσουν λεωφόρους, σε άλλα να μην έχουν δώσει κλειδιά, να μην έχουν μαζί ούτε κινητό γιατί απαγορεύεται υποτίθεται ή να μην έχουν γενικώς κινητό.

Από την άλλη υπάρχουν και παιδιά που τα αφήνουν να κυκλοφορούν μόνα τους από πολύ μικρά, να μενουν μόνα τους, να μαγειρεύουν μόνα τους (άλλη συζήτηση, ας μην την ανοίξω τώρα).

Δεν είναι θέμα του σχολείου όμως αυτό.  Το σχολείο οφείλει να επικοινωνεί και να ενημερώνει τους γονείς και όχι να φέρεται στα παιδιά σαν να είναι ενήλικα.

Just now, Βερενίκη είπε:

Αν πάω με τακούνια στη γυμναστική, δεν πηγαίνω για να κάνω γυμναστική οπότε δεν  είμαι στο μάθημα και λογικό μου φαίνεται να μπει απουσία. Δεν χρειάζεται να το λέει κάποιος νόμος. Είναι σαν να πηγαίνω μάθημα κολύμβησης και να μην έχω φέρει αδικαιολόγητα το μαγιό μου. 

Τα βιβλία είναι άλλο ζήτημα, αφορούν την επιμέλεια, απλά μειώνεται ο βαθμός.....

Ναι κι εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Θα μπορούσε αυτό για τη γυμναστική να το ρυθμίζει κάποιος νόμος, θα μπορούσε και όχι. Τυπικά κιόλας αν δεν φοράς κατάλληλα ρούχα μπορεί και να τραυματιστείς οπότε κανονικά δεν μπορεί να σε αφήσει ο καθηγητής να κάνεις γυμναστική με τα μποτάκια ή το τζιν. ΕΚεί είσαι όντως εκτός μαθήματος. Και για το βιβλίο πάλι όπως τα λες το καταλαβαίνω. Αν δεν έχεις βιβλίο είνια δικό σου πρόβλημα γιατί δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα πάντα στο μάθημα, όμως δεν είναι ταυτισμένο το βιβλίο με το μάθημα, μπορείς να συμμετάσχεις κανονικά άρα δεν είσαι εκτός. 

πρίν από 35 λεπτά , erin0000 είπε:

Γενικώς η κόρη μου είναι επιμελής αλλά δεν θέλω να έχει το πρόσθετο άγχος ότι θα πάρει απουσία επειδή μπορεί να τύχει να ξεχάσει κάτι. Γιατί μια από τις καθηγήτριες ξεκίνησε έτσι με το καλημέρα σας.

Εντάξει αν είπε η καθηγήτρια ότι όποιος ξεχνάιε βιβλίο παίρνει απουσία, είναι απαράδεκτη. Άλλο ένας που δν φέρνει ποτέ βιβλίο.

Just now, Έσπερος είπε:

Ναι κι εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Θα μπορούσε αυτό για τη γυμναστική να το ρυθμίζει κάποιος νόμος, θα μπορούσε και όχι. Τυπικά κιόλας αν δεν φοράς κατάλληλα ρούχα μπορεί και να τραυματιστείς οπότε κανονικά δεν μπορεί να σε αφήσει ο καθηγητής να κάνεις γυμναστική με τα μποτάκια ή το τζιν. ΕΚεί είσαι όντως εκτός μαθήματος. Και για το βιβλίο πάλι όπως τα λες το καταλαβαίνω. Αν δεν έχεις βιβλίο είνια δικό σου πρόβλημα γιατί δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα πάντα στο μάθημα, όμως δεν είναι ταυτισμένο το βιβλίο με το μάθημα, μπορείς να συμμετάσχεις κανονικά άρα δεν είσαι εκτός. 

Εντάξει αν είπε η καθηγήτρια ότι όποιος ξεχνάιε βιβλίο παίρνει απουσία, είναι απαράδεκτη. Άλλο ένας που δν φέρνει ποτέ βιβλίο.

Ήταν η πρώτη ή η δεύτερη μέρα και κάποια παιδιά δεν είχαν φέρει βιβλίο γιατί νόμιζαν ότι δεν θα χρειαστεί, μπερδεύτηκαν, δεν ξέρω. Ε τους έβαλε απουσία... 

Πάντως εγώ είχα από το Δημοτικό δικάμου κλειδιά. Γυρνούσα μόνη σπίτι πολλές φορές πάντα από φανάρια αφού και οι δύο γονείς δούλευαν βάρδιες. Δεν έπαθα κάτι αντιθέτως έμαθα να είμαι αυτόνομη. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό να έχει ένα παιδί ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ κλειδιά. Ίσα ίσα που θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλο για να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες. Καλό είναι κι εμείς οι γονείς κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν και να μην τα έχουμε πάντα κάτω από υπερβολική προστασία. 

Just now, erin0000 είπε:

Ήταν η πρώτη ή η δεύτερη μέρα και κάποια παιδιά δεν είχαν φέρει βιβλίο γιατί νόμιζαν ότι δεν θα χρειαστεί, μπερδεύτηκαν, δεν ξέρω. Ε τους έβαλε απουσία... 

Ντροπή! Τα πρωτάκια καλά καλά δεν έχουν καταλάβει τι μάθημα κάνει ο καθένας. Εμένα σήμερα κάποιοι δεν είχαν καταλάβει ότι την άσκηση που βάζω στα Κείμενα θα τη διορθώνω τη μέρα που έχουμε Κείμενα κ όχι τη μέρα της Γλώσσας που είναι η επόμενη. Και είχαν φέρει κ τα δυο βιβλία ενώ είχα πει τι μάθημα κάνουμε κάθε μέρα. και πάλι στο τέλος τους έβαλα άσκηση κ ρωτούσαν αν θα τη φέρουν αύριο ή τη μέρα που έχουμε το αντίστοιχο μάθημα. Είναι αρχή ακόμα, πολλές πληροφορίες, τα μπερδεύουν. 

Διαφημίσεις

Just now, MagdaP είπε:

Πάντως εγώ είχα από το Δημοτικό δικάμου κλειδιά. Γυρνούσα μόνη σπίτι πολλές φορές πάντα από φανάρια αφού και οι δύο γονείς δούλευαν βάρδιες. Δεν έπαθα κάτι αντιθέτως έμαθα να είμαι αυτόνομη. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό να έχει ένα παιδί ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ κλειδιά. Ίσα ίσα που θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλο για να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες. Καλό είναι κι εμείς οι γονείς κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν και να μην τα έχουμε πάντα κάτω από υπερβολική προστασία. 

Είναι άλλη συζήτηση αυτό.

Όπως και να χει οφείλω ως γονιός να το γνωρίζω αν τα παιδιά θα σχολάσουν εκτάκτως νωρίτερα. Ή ακόμα καλύτερα, να μην τα διώχνουν νωρίτερα από το ωράριο που λέει το πρόγραμμα.

Το αν θα έχει κλειδιά, αν θα είναι άλλος στο σπίτι κτλ είναι δικό μου θέμα, όχι του σχολείου.

Just now, Έσπερος είπε:

Ντροπή! Τα πρωτάκια καλά καλά δεν έχουν καταλάβει τι μάθημα κάνει ο καθένας. Εμένα σήμερα κάποιοι δεν είχαν καταλάβει ότι την άσκηση που βάζω στα Κείμενα θα τη διορθώνω τη μέρα που έχουμε Κείμενα κ όχι τη μέρα της Γλώσσας που είναι η επόμενη. Και είχαν φέρει κ τα δυο βιβλία ενώ είχα πει τι μάθημα κάνουμε κάθε μέρα. και πάλι στο τέλος τους έβαλα άσκηση κ ρωτούσαν αν θα τη φέρουν αύριο ή τη μέρα που έχουμε το αντίστοιχο μάθημα. Είναι αρχή ακόμα, πολλές πληροφορίες, τα μπερδεύουν. 

Ναι ρε συ. Αφού στην αρχή δεν το πίστευα. Λέω μήπως έκανε χιούμορ, μήπως ήθελε να σας φοβίσει, κτλ. Αλλά όχι... Η κόρη μου το είχε μαζί της, διαφορετικά θα ήταν από τα θέματα που οπωσδήποτε θα έθετα στο σχολείο. Παρόλαυτά την επηρέασε το θέμα.

Αυτό με τη γλώσσα και με τα αρχαία που είναι πολλά βιβλία  όντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Να φανταστείς, εμένα ήθελε να κουβαλάει και τα συντακτικά μαζί της καλού κακού (τα πάντα όλα δηλαδή) και δεν την άφησα εγώ. Της λέω αν σου βάλει κανείς απουσία γιατί ξέχασες κάποιο βιβλίο ή δεν κατάλαβες ότι πρέπει να το φέρεις, πες το μου και θα το συζητήσω εγώ μαζί τους.

Just now, erin0000 είπε:

Είναι άλλη συζήτηση αυτό.

Όπως και να χει οφείλω ως γονιός να το γνωρίζω αν τα παιδιά θα σχολάσουν εκτάκτως νωρίτερα. Ή ακόμα καλύτερα, να μην τα διώχνουν νωρίτερα από το ωράριο που λέει το πρόγραμμα.

Το αν θα έχει κλειδιά, αν θα είναι άλλος στο σπίτι κτλ είναι δικό μου θέμα, όχι του σχολείου.

Στο Δημοτικό είναι λίγο πιο εύκολο να ειδοποιηθούν οι γονείς από τον δάσκαλο της τάξης αν προκύψει λόγος μα σχολασουν νωρίτερα. Στο Γυμνάσιο αν π.χ. λείψει ένας καθηγητής με ασθένεια και έχει 5 ώρες μάθημα θα πρέπει να ειδοποιηθούν 5×25=125 μαθητές!!! Είναι πρακτικά δύσκολο από τη στιγμή που η πλειοψηφία των σχολείων δεν έχει γραμματειακή υποστήριξη να ειδοποιηθούν όλοι οι γονείς. Ποιος θα πάρει τόσα τηλέφωνα; Ο διευθυντής που έχει έναν σωρο γραφειοκρατικές δουλειές ενώ παράλληλα κάνει και μάθημα ή οι υπόλοιποι καθηγητές που ο καθένας μπαίνει στα δικά του μαθήματα;

Στο Δημοτικό δεν διώχνουν τα παιδιά. Αν λείπει δάσκαλος τα μοιράζουν σε άλλες τάξεις.

Στο Γυμνάσιο θα πρέπει να ειδοποιηθούν μόνο οι γονείς των οποίων τα παιδιά θα φύγουν νωρίτερα (σε περίπτωση που δεν μπορούν να τα κρατήσουν στο σχολείο). Αν έχουν μάθημα με αυτόν τον καθηγητή πχ την τρίτη ώρα, απλώς θα έχουν κάποιο κενό. Σωστά;

Εγώ πάντως τόσα χρόνια σε σχολεία αλλά και μιλώντας και με πολύ κόσμο, δυστυχώς έχω αποκομίσει την αίσθηση ότι ο δάσκαλος (θα μιλήσω για το Δημόσιο σχολείο) "κρύβεται" πίσω από την Νομοθεσία για τα πάντα και για να κάνουν το παραμικρό, πρέπει να το ορίζει σαφώς και με απόλυτη ακρίβεια ο Νόμος. Και έχω καταλάβει ότι αναλόγως του διευθυντή κάθε σχολείου πορεύεται και το σχολείο.

Μην μου πείτε ότι εν έτη 2019 δεν υπάρχουν τα τεχνικά μέσα, χωρίς χρόνο και έξοδο αν θέλει το σχολείο να ενημερώνει τους γονείς! θες μέσω viber που είναι και ανέξοδο, θες μέσω email? Δεν λέω να ανοίξουν ψιλή κουβέντα αλλά για 5 βασικά πράγματα θα μποροούσε να φεύγει μήνυμα / email κλπ. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουν όλοι οι γονείς κινητό ή email!

Just now, Βερενίκη είπε:

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Άλλο είναι να μπορεί να μείνει μόνο στο σπίτι (που θεωρώ λογικό να μπορεί ), άλλο να μπορεί να ΠΑΕΙ σπίτι (που αυτό δεν το θεωρώ πάντα εφικτό) και άλλο να έχει κλειδιά μαζί του στο σχολείο, να ανοίξει ένα άδειο σπίτι και να μπει. Γιατί να έχει κλειδιά μαζί του χωρίς λόγο το δωδεκάχρονο; Αν το ξέρω, θα έχουμε φροντίσει να αφήσουμε κάπου κλειδιά.

Just now, Βερενίκη είπε:

Το να έχω εμπιστευθεί ένα ανήλικο σε δημόσια δομή και να βρίσκεται εν αγνοία μου να πίνει καφέ στην πλατεία με ξεπερνάει.....Σέβομαι το ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να πρέπει να σχολάσουν τα παιδιά πιο νωρίς αλλά δεν μπορεί να καταλήγει αυτό να τριγυρνάνε τα παιδιά στα παρακείμενα πολυκαταστήματα. Όχι επειδή δεν μπορούν, επειδή δεν πρέπει. 

Just now, erin0000 είπε:

Κοίταξε, αυτό είναι κάτι που γίνεται σταδιακά. Όχι επειδή ξεκίνησε κάποιο παιδί στην Α Γυμνασίου και μπορεί να μην έχει κλείσει ούτε τα 12, να το θεωρούμε ξαφνικά αυτόνομο, ανεξάρτητο κτλ. Κάποια παιδιά μπορεί να μην νιώθουν άνετα ακόμα, να πρέπει να διασχίσουν λεωφόρους, σε άλλα να μην έχουν δώσει κλειδιά, να μην έχουν μαζί ούτε κινητό γιατί απαγορεύεται υποτίθεται ή να μην έχουν γενικώς κινητό.

Από την άλλη υπάρχουν και παιδιά που τα αφήνουν να κυκλοφορούν μόνα τους από πολύ μικρά, να μενουν μόνα τους, να μαγειρεύουν μόνα τους (άλλη συζήτηση, ας μην την ανοίξω τώρα).

Δεν είναι θέμα του σχολείου όμως αυτό.  Το σχολείο οφείλει να επικοινωνεί και να ενημερώνει τους γονείς και όχι να φέρεται στα παιδιά σαν να είναι ενήλικα.

Καλά συμφωνώ ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση, ακὀμα και στο λύκειο που τα παιδιά είναι απολύτως ικανά να γυρίσουν και να μείνουν μόνα.

Μην το παίρνετε προσωπικά ως γονείς, γενικά μου έκανε εντύπωση (όχι για τα δικά σας παιδιά δηλαδή) το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα και ενώ τα παιδιά είναι πολύ πιο προχωρημένα σε διάφορους τομείς (μην το αναλύσω!) φοβόμαστε να έχουν κλειδιά!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, erin0000 said:

Ναι προφανώς. Αφού πάντα δηλώνουμε email στο σχολείο για παράδειγμα, αλλά ποτέ δεν μου έχει έρθει ούτε ένα...

Έχουμε μείνει στα απαρχαιωμένα χαρτάκια! :) Όλες τις ενημερώσεις τις δίνουν σε χαρτιά που και αντιοικολογικό είναι και πρέπει να κάθεται ο γονιός να ψάχνει στην τσάντα μην έβαλαν τίποτε από το σχολείο. Μία απλή βάση δεδομένων φτιάχνουν ΜΙΑ φορά με τα στοιχεία των γονιών και απλώς την ενημερώνουν!

Ήθελα να ξερα και στο εξωτερικό έτσι γίνεται?

Επεξεργάστηκαν by elenip

Just now, little lamb said:

Καλά στο εξωτερικό, τουλάχιστον στο Στρασβούργο που ήμουν εγώ, γυρνούσαν τα 6χρονα μόνα τους με ποδήλατο!!

Οπότε να υποθέσω ότι από το σχολείο πέρνατε ενημέρωση ηλεκτρονικά και όχι hard copy :)

Just now, MagdaP είπε:

Πριν από πόσα χρονια;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...