Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπήματα στα νηπιαγωγείο

Recommended Posts

βρε παιδιά, αφού η εξώπορτα είναι κλειστή, πώς θα μπω μέσα στο νηπιαγωγείο, ακόμη και να ήθελα; 

Emmaki, μήπως μπορείς να μου πεις πώς θα βρω την σχετική νομοθεσία; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Lenia16 είπε:

Φαντάζομαι εννοείς κακώς. Εννοείται πως κακώς φαίνεται φυσιολογικό, το θέμα είναι οτι σε μια χώρα υπό διάλυση δεν μπορείς να σκεφτεσαι λες κ ζεις στην Ελβετία, πρέπει να υπάρχει αναπροσαρμογή ανάλογα τις συνθήκες. Ο γιατρός κ η νοσοκόμα πολλές φορές δεν κάνουν μόνο τη δουλειά τους πάντως. Κ εγώ σε προηγούμενη δουλειά μου καθάριζα εκ περιτροπής τις τουαλέτες, σφουγγάρια κ ξεσκονιζα. Σίγουρα δε με είχαν προσλάβει ως καθαριστρια βέβαια.

Ο γιατρος και η νοσοκομα και εσυ και ολοι ομως το κανετε γιατι θελετε να το κανετε. Οχι γιατι σας υποχρεωνουν....

Για σκεψου τι θα γινοταν σε εκεινο το νηπιαγωγειο αν 1 μηνα δεν καθαριζοταν.... ενα παιδι να κολλουσε κατι απο την τουαλετα, ποιος ακουγε τους γονεις! Τους γονεις που οταν τους ζητηθηκε βοηθεια, αρνηθηκαν!

Just now, popi76 είπε:

βρε παιδιά, αφού η εξώπορτα είναι κλειστή, πώς θα μπω μέσα στο νηπιαγωγείο, ακόμη και να ήθελα; 

Emmaki, μήπως μπορείς να μου πεις πώς θα βρω την σχετική νομοθεσία; 

Ποια νομοθεσια; Που απαγορευει την εισοδο τριτων στο σχολειο; 

Προεδρικο διαταγμα λειτουργιας των νηπιαγωγειων (εκει λεει και για κλειδωμα πορτας) νομιζω του 18 ή του 17

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, emmaki είπε:

Το ξερεις οτι ειναι παρανομο να πηγαινεις «φαντης μπαστουνι» στο σχολειο υποθετω. Επισης, επειδη ειναι παρανομο, ο/η νηπθαγωγος εχει καθε δικαιωμα να φωναξει την αστυνομια! 

Γιατί, θα με διώξεις μήπως? Απαγορεύεται να χαζεύω το παιδί μου απέξω από τα κάγκελα? Μην μου ξαναμιλήσεις στο ζητησα και άλλη φορά. Άμα πω στην αστυνομία ότι τα παρατάς και σε αναφέρω θα δούμε τι θα μου κάνουν.. 

Για μενα πρέπει να παραιτηθείς από νηπιαγωγός. Όσο περνάνε τα ποστς τόσο πιο ακατάλληλη σε θεωρω. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
  • Μπερδεμένη/-ος 3
  • Λυπημένη/-ος 2

Just now, emmaki είπε:

Ο γιατρος και η νοσοκομα και εσυ και ολοι ομως το κανετε γιατι θελετε να το κανετε. Οχι γιατι σας υποχρεωνουν....

Για σκεψου τι θα γινοταν σε εκεινο το νηπιαγωγειο αν 1 μηνα δεν καθαριζοταν.... ενα παιδι να κολλουσε κατι απο την τουαλετα, ποιος ακουγε τους γονεις! Τους γονεις που οταν τους ζητηθηκε βοηθεια, αρνηθηκαν!

Φαντάζομαι δεν το πιστευεις πως δεν μας υποχρεώνουν. Πιστεύω έχεις ακούσει για γιατρούς που εφημερεύουν καθημερινά γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ή για γιατρούς που επειδή δεν έφυγαν από τη χώρα τους τιμωρούν με την επικουρικοτητα, κάθε χρόνο να μένουν άνεργοι κ ξανά στη λίστα; Κ εγω σίγουρα δεν ήθελα να κανω τη δουλειά της καθαρίστριας επειδή η εργοδότρια μου ήταν απλά τόσο τσιγκουνα για να προσλάβει μια κανονική καθαρίστρια κ μας έβαζε να τα κάνουμε εμείς. 

Δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι. Όχι παντού αλλά είναι. Κ δεν ισχυριζομαι ότι πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, εγώ ας πούμε παραιτήθηκα, αλλά όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, ε θα την κάνεις κ την καθαρίστρια αναγκαστικά, είτε από φιλότιμο είτε από ανάγκη.

Just now, emmaki είπε:

Βοηθητικο προσωπικο μπορει να ειναι για παιδια που χρειαζονται βοηθεια στην αυτοεξυπηρετηση. Καθαριστριες δεν προβλεπονται στα σχολεια σε μονιμη βαση. 

Η διευθυντρια, προϊσταμενη ειναι ο σωστος ορος, εχει κανονικοτα διδακτικα καθηκοντα, απλα ειναι επιφορτισμενη και με ολη υη γραφειοκρατια του σχολειου. Μη νομθζρις, δηλαδη, οτι ειναι εξτρα ατομο!

Τραπεζαρια μου κανει εντυπωση και μπραβο που εχετε!!!!!

Εννοειται οτι δεν ειναι υποχρεωση μου!!!

Αλλωστε αυτες ειναι και οι οδηγιες που εχουμε απο τον προϊσταμενο πρωτοβαθμιας: Δεν βοηθαμε παιδια στην τουαλετα και δεν αλλαζουμε παιδια!

(παμε τωρα, νεος γυρος)

Ναι εννοειται έχει τάξη κανονικά η προϊσταμένη. Δυο χρονιές τώρα το ολοημερο, φετος μάλιστα δυο κυρίες. Έχουμε τμήμα ένταξης κ ξερω την κυρία που ειναι για βοηθεια σε μερικά παιδακια, αλλα έβλεπα κ 2-3κοπελες όχι κάθε μέρα, συνηθως στο σχόλασμα, απλα στον χώρο όχι με παιδια. αλλα δ ξερω πραγματικά τι εκαναν

Διαφημίσεις

Just now, Lenia16 είπε:

Φαντάζομαι δεν το πιστευεις πως δεν μας υποχρεώνουν. Πιστεύω έχεις ακούσει για γιατρούς που εφημερεύουν καθημερινά γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ή για γιατρούς που επειδή δεν έφυγαν από τη χώρα τους τιμωρούν με την επικουρικοτητα, κάθε χρόνο να μένουν άνεργοι κ ξανά στη λίστα; Κ εγω σίγουρα δεν ήθελα να κανω τη δουλειά της καθαρίστριας επειδή η εργοδότρια μου ήταν απλά τόσο τσιγκουνα για να προσλάβει μια κανονική καθαρίστρια κ μας έβαζε να τα κάνουμε εμείς. 

Δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι. Όχι παντού αλλά είναι. Κ δεν ισχυριζομαι ότι πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, εγώ ας πούμε παραιτήθηκα, αλλά όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, ε θα την κάνεις κ την καθαρίστρια αναγκαστικά, είτε από φιλότιμο είτε από ανάγκη.

Ναι, αυτο λεω.

Αππ φιλοτιμο την εκανα. Για να τα εχω εγω καλα με τον εαυτο μου

Just now, vicky86 είπε:

Ναι εννοειται έχει τάξη κανονικά η προϊσταμένη. Δυο χρονιές τώρα το ολοημερο, φετος μάλιστα δυο κυρίες. Έχουμε τμήμα ένταξης κ ξερω την κυρία που ειναι για βοηθεια σε μερικά παιδακια, αλλα έβλεπα κ 2-3κοπελες όχι κάθε μέρα, συνηθως στο σχόλασμα, απλα στον χώρο όχι με παιδια. αλλα δ ξερω πραγματικά τι εκαναν

Για την προϊσταμενη το λεω για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις οτι δουλεια της ειναι μονο το διοικητικο κομματι. Ειναι ΚΑΙ το διοικητικο κομματι.

Τωρα τι ηταν οι κοπελες που ειχατε... μπορει ειδικο βοηθητικο προσωπικο (δεν μπαινουν αναγκαστικα μεσα στην ταξη), μπορει νοσηλευτριες (δεν μπαινουν σιγουρα μεσα στην ταξη), μπορει να εκαναν πρακτικη.... Πολλα μπορει

Just now, Nefeli2014 είπε:

Για μενα δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν Πόπη μου. Τη δεύτερη φορά δεν ξέρεις κούφια η ώρα τι σοβαρότερο μπορεί να γίνει. Δεν είναι να τα αφήνουμε αυτά. Από μένα, κι ας με θεωρούμαι απόλυτη και σκληρή, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να με σχολιάσουν οι νηπιαγωγοί ωχ έρχεται αυτή η τρελή, από το να περνάω αδιάφορη κι εγώ και το παιδί μου, θα γινόμουν από πίσω της ο κακός ο λύκος. Στην μπούκα θα την είχα και έλεος κανένα. Μέχρι να ησυχάσω. Στα διαλείμματα φαντης μπαστουνης έτσι στα ξαφνικά, νωρίς στο σχόλασμα, αυστηρό και σοβαρό  ύφος στις συζητήσεις μας και φυσικά να μην ξανακούσω κανένα άλλο ευτράπελο για λίγο καιρό όχι μόνο από δικό μου παιδί αλλά γενικά από αλλα παιδάκια. Το παιδάκι που έχει πρόβλημα να μαζευτεί άμεσα κοκ. Δε μου έχει τύχει ποτέ να καταγγείλω να αναφέρω και να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν γιατί με τον ανάλογο τρόπο τους κόβω τον αέρα. Αλλά αν χρειαστεί το κάνω κι αυτό. Ειδικά με ότι σχετίζεται με παιδιά είμαι πάρα μα πάρα πολύ ευαίσθητοποιημενη.. Κι από στεναχώρια μου βγαίνει αυτός ο θυμός. Δυστυχώς. Δεν είναι ωραίο να σε ενοχλούν όταν δεν έχεις δώσει αφορμές, το ίδιο ισχύει για το παιδί σου, για το παιδί μου.. Σε ενόχλησα? Ενοχλησε με θα σου ζητήσω και συγνώμη. Με ενόχλησες? Θα θυμωσω.. Κάπως έτσι μου βγαίνει.. 

Θα προτιμούσα μια δασκάλα έντιμη, μια δασκάλα που θα ζητήσει συγνώμη και θα το δείξει έμπρακτα. Καθώς από τοτε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Μια δασκάλα που έν πιάσει περιπτώσει με τον τρόπο της θα καταλάβει τη... Βλακεια που έκανε. 

Α είναι και Σεπτέμβρης....εχουμε 9 μήνες μέχρι τον Ιούνιο.. Πολυ πολύ νωρίς για θαρρετά... 

Νεφελη πολυ φιλικα και χωρίς παρεξήγηση σε βρισκω λιγο υπερβολική. Οι περισσότεροι είναι ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά τα παιδιά, ειδικά οι μαμάδες, αλλά αυτό που περιγράφεις πραγματικά σε μένα ακούγεται τουλάχιστον υπερβολικό. Τα παιδιά θα παίξουν, θα μαλώσουν, θα σπρωχτουν, θα τα ξαναβρούν. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χτυπήσει το ενα το αλλο, οχι απαραίτητα επιτηδες, πανω στο παιχνίδι. Πρεπει να μάθουν να το αντιμετωπίζουν μονα τους. Δεν το βρισκω πολυ υγιες με το παραμικρό να τρεχει η μαμα απο πισω να ζητήσει το λογο. Δε λεω να μην ενδιαφερθεί. Προφανως θα φροντίσει να μαθει τι εγινε αλλα πρεπει να μαθει στο παιδι να αντιμετωπίζει μονο του καποιες καταστασεις. Και δε μιλαω μονο για το σχολείο. Στο σχολείο να μαθει να ενημερώνει τη δασκαλα. Προσωπικά πιστεύω οτι απο μικρα πρεπει να μαθαίνουν τα παιδια να αντιμετωπίζουν αλλα παιδάκια που τα ενοχλούν και μα μην περιμένουν να τρέξει κάθε φορά η μαμά να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Έτσι θα μάθουν να διεκδικούν το δίκιο τους και να εχουν αυτοπεποίθηση. 

• Μου αρέσει 2

Για μενα δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν Πόπη μου. Τη δεύτερη φορά δεν ξέρεις κούφια η ώρα τι σοβαρότερο μπορεί να γίνει. Δεν είναι να τα αφήνουμε αυτά. Από μένα, κι ας με θεωρούμαι απόλυτη και σκληρή, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να με σχολιάσουν οι νηπιαγωγοί ωχ έρχεται αυτή η τρελή, από το να περνάω αδιάφορη κι εγώ και το παιδί μου, θα γινόμουν από πίσω της ο κακός ο λύκος. Στην μπούκα θα την είχα και έλεος κανένα. Μέχρι να ησυχάσω. Στα διαλείμματα φαντης μπαστουνης έτσι στα ξαφνικά, νωρίς στο σχόλασμα, αυστηρό και σοβαρό  ύφος στις συζητήσεις μας και φυσικά να μην ξανακούσω κανένα άλλο ευτράπελο για λίγο καιρό όχι μόνο από δικό μου παιδί αλλά γενικά από αλλα παιδάκια. Το παιδάκι που έχει πρόβλημα να μαζευτεί άμεσα κοκ. Δε μου έχει τύχει ποτέ να καταγγείλω να αναφέρω και να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν γιατί με τον ανάλογο τρόπο τους κόβω τον αέρα. Αλλά αν χρειαστεί το κάνω κι αυτό. Ειδικά με ότι σχετίζεται με παιδιά είμαι πάρα μα πάρα πολύ ευαίσθητοποιημενη.. Κι από στεναχώρια μου βγαίνει αυτός ο θυμός. Δυστυχώς. Δεν είναι ωραίο να σε ενοχλούν όταν δεν έχεις δώσει αφορμές, το ίδιο ισχύει για το παιδί σου, για το παιδί μου.. Σε ενόχλησα? Ενοχλησε με θα σου ζητήσω και συγνώμη. Με ενόχλησες? Θα θυμωσω.. Κάπως έτσι μου βγαίνει.. 

Θα προτιμούσα μια δασκάλα έντιμη, μια δασκάλα που θα ζητήσει συγνώμη και θα το δείξει έμπρακτα. Καθώς από τοτε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Μια δασκάλα που έν πιάσει περιπτώσει με τον τρόπο της θα καταλάβει τη... Βλακεια που έκανε. 

Α είναι και Σεπτέμβρης....εχουμε 9 μήνες μέχρι τον Ιούνιο.. Πολυ πολύ νωρίς για θαρρετά... 

@Nefeli2014 θα σου έλεγα για το καλό και των δικών σου παιδιών, και το δικό σου, να επαναπροσδιορίσεις τις προσδοκίες σου. Δεν είμαι από τους γονείς που το βουλώνουν αν κάτι πάει στραβά. Και σε δασκάλα έχω διαμαρτυρηθεί, και σε διευθύντρια, και με σχολικό σύμβουλο έχω συναντηθεί για θέματα με εκπαιδευτικό, και καταγγελία στην Πρωτοβάθμια εγγράφως έχω κάνει και μάλιστα με πολλούς γονείς να επιμένουν ότι έχω τρελαθεί να πάρω το ρίσκο και να γράψω αυτά που όλοι συζητούσαν αλλά κανείς δεν υπέγραφα για να μη στοχοποιηθούν τα παιδιά τους. Όμως έχει τεράστια διαφορά ένας κακός εκπαιδευτικός από το ανθρώπινο λάθος. Σου εύχομαι να μη σας τύχει ο πραγματικά κακός εκπαιδευτικός. 

Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν για το καλό του παιδιού σου να το προετοιμάσεις για το ότι μπορεί να συμβούν ατυχήματα στο σχολείο και αν "θυμώσει" αυτόματα θα χάσει το δίκιο της. 

• Μου αρέσει 3

Just now, popi76 είπε:

Προσωπικά προτιμώ την μητέρα-σκύλα που όμως έχει δίκιο από την μητέρα που διστάζει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του παιδιού της. 

Ποια δικαιωματα μωρέ @popi76; Να μην παίζουν στο διάλειμμα για να μην χτυπήσουν κατά λάθος ή να πάνε ομαδικώς τουαλέτα για να μη μείνουν 2 λεπτά μόνα τους 5 χρονών σε μια προστατευμενη αυλή; Γι αυτό όλα τα παιδιά σήμερα βγαίνουν μαμουχαλα κ ανίκανα. Κρίμα πραγματικά να σκέφτεται κάποιος έτσι. 

• Μου αρέσει 4

Just now, popi76 είπε:

@popi76 από την αρχή έθεσες το θέμα ότι ο "θύτης" είναι παιδί με αναπηρία, το οποίο από μόνο του δηλώνει τι; Γιατί να μην αναφέρεις ότι είναι κοντός, ή ξανθός, ή ότι αγαπά το μπάσκετ; Κάπου στο συλλογισμό σου η αναπηρία αυξάνει την επικινδυνότητά του και αυτό το επιβεβαιώνεις αργότερα, με νέο υπονοούμενο για το ότι περιμένει παράλληλη στήριξη, σαν αυτό να επιβεβαιώνει ότι το παιδί είναι επιθετικό. Μακάρι λοιπόν το πρόβλημα των παιδιών με αναπηρίες και δυσκολίες να ήταν η ανοργανωσιά των σχολείων. Το πρόβλημα είναι η προκατάληψη των άλλων γονιών, που τη μεταφέρουν στα παιδιά τους, έστω και υποσυνείδητα. 

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

Εγώ θα επανέλθω στο αρχικό θέμα, σημειώνοντας μόνο ότι συμπερασματικά το μονοθέσιο νηπιαγωγείο είναι πολύ πολύ δύσκολη υπόθεση και εγώ δεν θα ήθελα να δουλέψω σε μια τέτοια δομή λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών. 

Just now, Macgyver είπε:

Θα τη ρωτούσα τι είχε συμβεί και θα της ζητούσα να ρωτήσει και το δικό μου παιδί . 

Θα ζητούσα από το παιδί μου να μιλάει στη δασκάλα του άμεσα σε τέτοια περιστατικά και θα ζητούσα από τη δασκάλα να του το πει ξανά και ξανά . 

Αλλα δεν την βλέπω ως εχθρό μου . 

Τη θεωρώ σύμμαχο που με βοηθάει να κάνω το μικρό μου έναν υπεύθυνο άνθρωπο . 

Ο μικρός μού λέει ότι ο το παιδί αυτό τον χτύπησε απρόκλητα, βέβαια κρατάω τις επιφυλάξεις μου, γιατί είναι 5χρονο. Λέτε να πάω στην δασκάλα και να της πω να του το πει ξανά και ξανά, όπως λες;. 

Ή να το αφήσω έτσι και να σταθώ μόνο στις δικές μου συμβουλές; 

Άλλο το κύρος της δασκάλας, στα μάτια ενός παιδιού, και άλλο η μαμά που όλο μας πρήζει με τις συμβουλές της.

Επεξεργάστηκαν by popi76

Just now, popi76 είπε:

Εγώ θα επανέλθω στο αρχικό θέμα, σημειώνοντας μόνο ότι συμπερασματικά το μονοθέσιο νηπιαγωγείο είναι πολύ πολύ δύσκολη υπόθεση και εγώ δεν θα ήθελα να δουλέψει

σε μια τέτοια δομή λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών. 

Ο μικρός μού λέει ότι ο το παιδί αυτό τον χτύπησε απρόκλητα, βέβαια κρατάω τις επιφυλάξεις μου, γιατί είναι 5χρονο. Λέτε να πάω στην δασκάλα και να της πω να του το πει ξανά και ξανά, όπως λες;. 

Ή να το αφήσω έτσι και να σταθώ μόνο στις δικές μου συμβουλές; 

Άλλο το κύρος της δασκάλας, στα μάτια ενός παιδιού, και άλλο η μαμά που όλο μας πρήζει με τις συμβουλές της.

Εγώ θα ζητούσα από τη δασκάλα να του το πει «να της μιλάει». 

Ισα ίσα που τελικά αν αυτό εντυπωθεί στο παιδί σου, θα είναι το καλύτερο μάθημα για τον ίδιο. 

Με το άλλο παιδί δεν θα ασχολιόμουν, παρά μόνο αν ήξερα ότι κάνουν παρέα αρκετή. 

Ούτε θα το ανέφερα ξανά στο παιδί μου- θα του έλεγα απλά ανα τα τακτά διαστήματα ότι αν κάτι συμβεί «πάμε και το λεμε στη δασκάλα»

Επίσης θα ήμουν πολύ επιφυλακτική μην όντως το παιδάκι λόγω ακουστικού κλπ έχει γενικά στοχοποιηθεί και την πληρώνει άδικα. 

Ειναι αρχή της χρονιας και θέλει διπλωματία. 

• Μου αρέσει 2

Έχεις έναν τρόπο βρε Macgyver πολύ πολύ συμπαθη.δεν μπορει νομίζω να μη σε ακούσει άνθρωπος. Να σαι καλά.. :)

Just now, Έσπερος είπε:

@Nefeli2014 έχεις γράψει πολλές φορές για σκηνικά "βίας" αναμεσα στις κορες σου, κ λες ποσο φοβασαι μηπως χτυπησει ιδιως η μικρη. υποθετω οτι την ιδια επαγρύπνηση που λες οτι δείχνεις για τους μσθητές σου, τη δειχνεις κ στο σπίτι σου,με δυο παιδια κ σε πολυ πιο περιορισμένο κ ελεγχόμενο χωρο. Πώς θα σου φαινοταν αν μια φορα σ εναν καβγα γινοταν ενα μικρο ατύχημα που θα αντιλαμβανόμουν μονο οταν άκουγες κλαμα, να ερχοταν μετα ο αντρας σου απο τη δουλεια κ να σου άρχιζε την επίθεση οτι επι της ουσιας σε θεωρει ανεύθυνη κ επικινδυνη και ανησυχει για τη σωματικη ακεραιότητα των κοριτσιών οταν τα αφηνει μαζι σου; καταλαβαινεις την αναλογία φαβταζομαι. 

κατα τ αλλα συμφωνω οτι μπορει να μην προλαβεις πραγματα, αλλα το λογικο ειναι τα δεις ή εστω να τρέξεις μολις ακουσεις καποια αναστατωση. Αλλα προφανως, οταν 20 παιδια τρεχουν σε μια αυλη, δεν εχει κανεις όραση 360 μοιρών για να τα βλεπει ολα ταυτοχρονα κ εξαλλου μπορει να ειναι απασχολημένος με καποιο αλλο περιστατικο. Ας εχουμε κ μια λογικη στο τι περιμενουμε αναλογα με τις συνθηκες. Τελος θα πω κατι που δεν αναφερεται προσωπικα εδω, αλλα ξερω οτι μια διαδεδομένη αποψη. πολλες μαμαδες λενε οτι χρειαζονται βοηθεια οταν ειναι μονες σπίτι με δυο παιδια, ή δυσκολευονται στη βολτα με δυο παιδια. Αν εχει μια λογικη να ακουμε αυτο, ας σκεφτουμε τη θεση ενος ανθρώπου με 25 παιδια νηπιακής ηλικιας. πραγματικα στις βρεφονηπιοκόμους κ τις  νηπιαγωγούς υποκλίνομαι για αυτο που κανουν. 

Εσπερο, Ειναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση μιας μαμάς κι εντελώς μιας δασκάλας. Εγώ δε διαφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις. Αλλά δεν μπορώ να γράφω όλη την ώρα που διαφωνώ. Τα έγραψα τα ειπα. Τώρα αν όλες μπείτε και μου λέτε το ίδιο μπείτε δείτε τι έχω γράψει. Όχι μόνα τα παιδιά. Κι εγώ θεωρώ εργο αυτό που κάνουν αλλά δεν ειναι όλοι κι όλες ικανοί και ικανές. Όπως και καθηγητές και δάσκαλοι και όσοι σχετίζονται με παιδιά  γενικώς. Γενικά αν δεν αγαπάς τα παιδιά πολυ και δεν έχεις και την αίσθηση του φόβου και του κινδύνου.. Γενικά πρέπει να προλαμβάνεις. Υπάρχουν τρόποι να προλαμβάνεις. Όταν σταματήσεις να σκέφτεσαι τα αρνητικά, έχεις χρόνο να σκεφτείς λύσεις. Κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα που δεν προβάλλω ξέρεις γιατί γιατί πρέπει να σκεφτώ να βρω λύσεις. Κι αν έχεις προσέξει στα θέματα μου οποίο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζω στο τέλος ψάχνω και βρίσκω μια λύση. Δεν μπορώ να κλαίγομαι δεν μπορώ να δικαιολογούμαι. Όλοι κάνουν λάθη αρκεί να τα αναγνωρίζουν και να προσέχουν μετά. Επίσης τα δικά μου προβλήματα είτε δουλειάς είτε δικά μου  τα λύνω όλα αργά ή γρήγορα. Αν κάθομαι και ψάχνω όλη την ώρα δικαιολογίες και χρόνο χάνω αλλά και κάτι δείχνει αυτό. Κάτι αρνητικό πάντως. Εγώ κατάλαβα αμέσως για την εμμακι ότι δεν ήθελε εξαρχής αυτό το επάγγελμα, είναι πολύ βασικό αυτό, το προσπεράσατε όλες και μείνατε στην καθαρίστρια, επίσης δεν έχει παιδιά, είναι αρκετα σημαντικό γιατί έχοντας παιδιά ανακαλύπτεις πολλά περισσότερα και για τα ξένα παιδιά, κανεις με άλλη προσέγγιση τη δουλειά σου, δε λέω πως όσες δεν έχουν δεν είναι καλές, λέω όμως πως είναι ένα συν ειδικά αν ασχολείσαι με παιδιά. Τελοσπαντων. 

Τώρα που ηρεμησα, σας λέω πως δεν αλλάζει η άποψη μου και πάλι. Δε θα εμπιστευομουν εύκολα μια δασκάλα που ψαχνει να βρει θύτες τους γονείς και που τα αφήνει μόνα ακόμα και εν ώρα ανάγκης. Και που τελικά θα μου έφερνε και την αστυνομια.. επειδή θα την.. έλεγχα. Θα έλεγχα δηλαδή αν είναι εντάξει απέναντι στο παιδί μου, στο παιδί σου, αν ειναι κοντά αν έχει το μου της γιατί και κοντά να ειναι μπορεί να είναι στο κινητό ξέρω γω. Δικτατορία ένα πράμα. Έκλεισε η πόρτα του σχολείου, εξαφανίζεται και μη νοιάζεσαι. Με τίποτα. Θα έχανα κάθε μα κάθε εμπιστοσύνη. Ενώ πάντα ξεκινάω εγώ προσωπικά με τις καλύτερες διαθέσεις. Και ευγενικά και όλα. 

Μπορώ να έχω αυτή την άποψη?

Και αναμασαω συνεχώς τα ίδια και έχει αρχίσει να γίνεται βαρετό. 

Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι η καλύτερη δασκάλα που είχα ποτέ και μας λάτρευε δεν είχε δικά της παιδιά!

Επίσης, σε σχολείο που έχω δουλέψει η καλύτερη καθηγήτρια επίσης δεν έχει δικά της παιδιά. Είναι όμως τόσο καταρτισμένη σε όλα, που κανένας δεν την φτάνει, τόσο απλά. Και όταν λέω καλύτερη, δεν εννοώ στις γνώσεις, αλλά στην παιδαγωγική προσέγγιση.

Από την άλλη, ως μαθήτρια γνώρισα και "γεροντοκόρες" ιδιότροπες και ανεπαρκείς ως εκπαιδευτικούς. Αλλά και παντρεμένες με παιδιά και ανεπαρκείς εξίσου. 

Επεξεργάστηκαν by popi76
  • Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Just now, emmaki είπε:

Ξαναλεω! Προσβαλεις οποια γυναικα δεν μπορει για καποιο λογο να κανει παιδια!!!!

Εβγαλες συμπερασμα οτι δεν εχω παιδια και αυτο συντελει στο να μην ειμαι καλη στξ δουλεια μου!!!!

Δεν θα αναφερθω καν σε ολα τα αλλα που μπυ προσαπτεις! Μονο σε αυτο! Πώς να αισθανεται μια γυναικα που διαβαζει αυτο το πραγμα;;;  !!!!

Για την ιστορια, δεν θα παραθεσω εδω πιστπποιητικο οικογενειακης καταστασης μου! Δεν αφορα κανενα το αν εχω ή δεν εχω παιδια! Οπως δεν αφορα κανενα το αν μπορω να κανω παιδια, το αν εχω συντροφο κλπ κλπ κλπ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!

Παίζει ρόλο όταν έχεις. Δυστυχώς έτσι είναι. Έχεις άλλη προσέγγιση. Το χω προσέξει με όλες τις συναδέλφους μου αλλά και όσες έχω συνδιαλαγει θεραπευτές παιδογιατρούς εκπαιδευτές. Μη θυματοποιεισαι πάλι. Αυτό είναι συν. Δε λέμε ότι ειναι το πιο βασικό αλλά είναι συν.. Κι αν επίσης δεν μπορείς να κανεις η δε θέλεις όλα αυτά παίζουν ρόλο. Όλα παίζουν ρόλο. Μα όλα. Κι αν έχεις καλή προσωπική ζωή παίζει ρόλο. Γενικά η ψυχική υγεία παίζει πολύ σημαντικο ρόλο. Πρέπει να είσαι απολυτως καλά για να κουμαντάρεις παιδιά. 

• Λυπημένη/-ος 3

Just now, popi76 είπε:

Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι η καλύτερη δασκάλα που είχα ποτέ και μας λάτρευε δεν είχε δικά της παιδιά!

Επίσης, σε σχολείο που έχω δουλέψει η καλύτερη καθηγήτρια επίσης δεν έχει δικά της παιδιά. Είναι όμως τόσο καταρτισμένη σε όλα, που κανένας δεν την φτάνει, τόσο απλά. Και όταν λέω καλύτερη, δεν εννοώ στις γνώσεις, αλλά στην παιδαγωγική προσέγγιση.

Από την άλλη, ως μαθήτρια γνώρισα και "γεροντοκόρες" ιδιότροπες και ανεπαρκείς ως εκπαιδευτικούς. Αλλά και παντρεμένες με παιδιά και ανεπαρκείς εξίσου. 

Αυτό πράγματι μπορει να το συναντήσεις. Αλλά μπορείς να συναντήσεις κ το αντίθετο, γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν κι όντας ψυχολογικά ασταθείς.. Να ζημιωνουν αυτά των άλλων γυναικών. Όλα μπορεί να συμβούν.. 

• Λυπημένη/-ος 1

Αυτό πράγματι μπορει να το συναντήσεις. Αλλά μπορείς να συναντήσεις κ το αντίθετο, γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν κι όντας ψυχολογικά ασταθείς.. Να ζημιωνουν αυτά των άλλων γυναικών. Όλα μπορεί να συμβούν.. 

Επειδή όλα μπορεί να συμβούν καλό είναι να μη στοχοποιούμε κοπέλες που μπορεί να λατρεύουν τα παιδιά και να λαχταρανε να κάνουν ένα παιδάκι αλλά να μη μπορούν και να δίνουν όλη την αγάπη τους στους μαθητές τους (γενικά μιλαω). Απο την άλλη, μπορεί να είναι μια δασκάλα που να έχει πολύ ζωηρά δικά της παιδιά που της βγάζουν την ψυχή στο σπίτι και να ξεσπάει στους μαθητές της.

Πάντως η δική μας δασκάλα στο νηπιαγωγείο δε μπόρεσε να κάνει παιδιά, έκανε πολλές εξωσωματικες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Είναι εξαιρετική με τα παιδάκια!!! Τα λατρεύει! Όλα είναι σχετικά. 

Απο αυτό που παραθέτεις, τι συμπέρασμα βγάζεις δηλαδή? 

Δεν ειναι αλήθεια ότι έχοντας παιδιά έχεις άλλη προσέγγιση? Το ίδιο είσαι ελεύθερη, το ίδιο μητέρα? Τι το περίεργο βρίσκεις σε αυτό.? Παράθεσε τα μου όλα. Τι με ρωτήσες κ δε σου απάντησα? Νομίζω σε όλα έχω απαντήσει, δεν έχω θέμα να μην απαντάω. 

1. Λες παντα οτι ΑΝ χρειαστει να πας τουαλετα, φωναζεις συναδελφο στη θεση σου. Αν δεν ειχες συναδελφο και επρεπε να πας, τι θα εκανες,

2. Αν την ωρα που ησουν τουαλετα, και ειχες 25 παιδι μαζι σου (υποθετω θα ησουν με κλειστη πορτα!) δυο χτυπιοταν, θα το επαιρνες χαμπαρι;

3. Θα σου αρεζε αν η κορη σου ερχοταν στο σπιτι και σου ελεγε «μαμα, σημερα στην τουαλετα ηθελα βοηθεια και ηρθε η κυρια με ολα τα παιδια»;  Γιατι αυτο ειπες οτι επρεπε να κανω!

4. Εστω οτι ακολουθω τη συμβουλη σου και παω με 25 παιδι στην τουαλετα, καθε φορα που καποιο θελει να κατουρησει (ξερεις, δεν ειναι προγραμματισμενα να τους λες πατε μετα το διακειμμα και να πηγαινουν, ολη μερα καποιο θα θελει), πώς θα γινει πρακτικα αυτο; Θα κανω κατι αλλο ή θα μετακινουμαστε συνεχως;

5. Ομοιως, αν ενα παιδι θελει να πλυνει τα χερια του σε αλλη φαση απο αυτη που τα εστειλα ολα μαζι, θα πηγαινουμε ολοι;

6. Εβγαλες το συμπερασμα, και το γραφεις σε ποστ σου στην αρχη, οτι απο τα 45 λεπτα του διαλειμματος τα 15 τα παιδια ειναι μονα τπυς. Πώς το εβγαλες αυτο; 

7. Και ξανα! Πώς εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν εχω παιδια!!!!!

Περιμενω!

Πάμε πρόταση πρόταση. 

Παιζει ρόλο αν έχεις καθώς έχεις άλλη προσέγγιση. Καλά μέχρι εδώ? Το γράψαμε παραπάνω. Δεν παίζει ρόλο? Δεν είναι διαφορετική η προσέγγιση?

Είπα :"Το χω προσέξει με διάφορους μπλα μπλα". 

Ναι, τι είπα? 

Βρε συ, παραθέσεις περιμένω που μου στέλνουν εξώδικο και παραθέσεις δε βλέπω. 

Ξανακάνε μου τις ερωτήσεις, θα στις απαντήσω ευχαρίστως. Προφανώς τις προσπέρασα. Είχα τα νεύρα μου μαζί σου. 

Σου τις ξανακανα τις ερωτησεις μαζεμενες!

Ψαξε λιγο!

Με την ησυχια σου! Εχεις οοοολο το βραδυ! Παω για υπνο, γιατι ειμαι με πυρετο! Και για να σου αποδειξω ποσο ανεπαρκγς ειμαι ακομα μια φορα, αυριο δεν θα παω σχολειο γιατι εχω πυρετο και δεν θελω να κολλησω και τα παιδια!!!!! Και, δυστυχως, δεν θα πανε και τα παιδια για οσο ειμαι εγω αρρωστη το σχολειο μενει κλειστο. Και εγω η αχρηστη, δεν σηκωνω το σαρκιο μου απο το κρεβατι, να συρθω μεχρι την ταξη....

Είχα τα νεύρα μου μαζί σου. 

Αυτο με τα νευρα να το προσεξεις! Οι ιδανικες μεθοδοι που εφαρμοζεις στο φροντιστηριο με τα νευρα δεν ταιριαζουν!

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Καλά τα λέει η Νεφέλη! Όλοι οι παιδαγωγοί άμεσα μετά τη σχολή πρέπει να τεκνοποιούν πριν βρουν θέση!  Όπως όλοι οι γιατροί πρέπει να έχουν αρρωστήσει από αυτό που γιατρεύουν γιατί πώς αλλιώς θα το γιατρέψουν σε εμένα; Και οι δικηγόροι πρέπει να έχουν οι ίδιοι δολοφονήσει/κλέψει αλλιώς πώς να υπερασπιστούν τον οποιοδήποτε; ο δε νεκροθάφτης; Ας μη πω καλύτερα! 

Μπα. Εγώ τόσα χρόνια παιδαγωγός δεν είχα παιδιά. Μόλις έκανα ομως τα είδα όλα με άλλο μάτι. Σαφώς καλύτερο. Για τα άλλα δε συμφωνώ πάντως. Δεν ειναι απαραίτητο να έχουν αρρωστήσει ξέρω γω.. Όσο για τους γιατρούς, τους παιδίατρους ας πούμε, ναι είναι και σε αυτούς ένα συν. Έχουν βιώσει καταστάσεις και μετά δικά τους. Βέβαια εξαρτάται, είναι και στον άνθρωπο. Δεν ειναι κι απόλυτο. Η λογοθεραπευτρια μας πάντως η πρώτη που δεν είχε παιδιά ήταν αρνητικό. Ήταν και μεγάλη σε ηλικία. Κάπου είχα διαβάσει εδώ από τον kotsifikos νομιζω(?) πως είναι σημαντικό να έχει η ίδια παιδιά. Και όντως επιβεβαιωθηκα. Η τωρινη ναι μεν δεν εχει αλλά ειναι πολύ νέα και θα κάνει. Είναι αρξετα καλή νομιζω. Εγώ έχω πέσει σε καλές δασκάλες και γενικό συναφι παιδικό.. 

1. Αν ήταν λοιπόν τόσο χάλια τα πράγματα θα κρατιόμουν. Εδώ τώρα που δεν ειναξ τόσο χάλια σε εμένα, βασικά μια χαρά είναι, δεν πάω. Διότι για μένα δεν είναι μόνο η επιτήρηση στο διάλειμμα, είναι ένα σωρό άλλα πράγματα που με περιμένουν. Που χρόνος για κατουρημα. Θα έκανα αυτό που σου έιπα όπως κάνω. Όχι υγρά. 5ωρες είναι θα περάσουν. 8 με 1 δεν είστε.? Όταν είναι το ολοήμερο η ώρα του θα ζητούσα από κάνα δυο μαμάδες να έχουν το νου τους γιατί κατουριεμαι. Επισης μου είχες γράψει και για την περίοδο. Σερβιέτες μωβ. 

2.απαντησα στο 1. Για να το απόφυγω αυτό δε θα πήγαινα τουαλέτα. Τώρα ούτε νερό δε προλαβαίνω με δουλεύεις? 

3. Δε θα τα πας στη χεστρα. Στους νιπτηρες άστα. Να τα έχεις μαζί. Και πες τους φρόνιμα να είστε και εξήγησε τους ότι αυτό γίνεται γιατί ένας συμμαθητής σας χρειαζεται βοήθεια και δε θέλω να σας αφήσω μόνα. Προσωπικά θα σε είχα τοτε σε πολλή μεγάλη εκτίμηση. Θα έλεγα μπράβο. Εγώ. Άλλη μπορεί να μην την πείραζε να τα αφήνεις έξω μοναχα.

4. Θα κανεις κάτι άλλο. Ε καλά ποσες φορές θα τύχει. Άμα τύχει σε έναν ρώτα ποιος άλλος θέλει τσισα? Να δεις πόσοι θα σου πεταχτούν. Εγώ πάντως μέσα στην τάξη αποφεύγω αυτή την ερώτηση γιατί θα θέλουν να βγουν όλα έξω. Αλλά εδώ θα πρεπει να γίνει το αντίθετο. 

5.επειδη ας πούμε θα χει πιάσει λάσπες? Η μύξες? Μωρόμαντηλα. Δεν πάμε τουαλετα όλη την ώρα κι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος όπως κακά η τσισα. Μπορείς όταν τελειώσει το διάλειμμα καθώς θα ειναι όλα μέσα καθισμένα να του πεις αντε τώρα πλύνε τα καλύτερα με σαπουνακι και νεράκι. 

6.ποση ώρα θέλεις για να πάρεις ένα παιδι να το φροντίσεις αν έχει χτυπήσει.? Οκ, μπιρει να μην είναι 15.ειπα 15?περίεργο. Θα μου το βρεις? Αντίθετα θεωρώ πως σε 2 με 5 λεπτά το πολύ έχεις τελειώσει. Αλλά κι αυτά τα 2 λεπτά μπορεί να σκοτωθούν. 

Εμένα η μικρή σε δευτερόλεπτα έφυγε με το κεφάλι πίσω. Αλλά δεν την κοιτούσα. Αν την κοιτούσα θα είχα δει ότι ανέβηκε στον καναπέ και άρα θα φύγει πίσω. 

7. Έχεις η δεν έχεις? Θα μου πεις απόψε? Τα μυστήρια κόψε, φτάνει ως εδώ. Σάκης... 

Δε φαντάζεσαι εμένα προσωπικά πόσο με ηρεμεί η δουλεια μου.. Κι άστα αυτά τώρα. Βλακειες. Ψάχνεις και ψάχνεσαι. Καλύτερα κοψτο.. Και καλύτερα να το κόψουμε γιατί δε βλέπω να βγάζει και πουθενά. Άλλωστε δε λαμβάνεις υπόψην τα όσα λέω. Ενώ εγώ τα λαμβάνω όσα γράφεις.. 

Σου ειπα, αλλα επιλεγεις αυτα που βλεπεις, οι βρυσες και οι τουαλετες δεν ειναι στον ιδιο χωρο! 

Τι θα πιασουν; Τεμπερες! Ζωγραφιζουμε, ξερεις, με τεμπερες! Πλαστελινες! Κηρομπογιες!

Ξαναλες οτι κρατιεσαι! Εγω σου λεω οτι δεν μπιρεις για καποιο λογο να κρατηθεις αλλο! Ή σπυ ερχεται περιοδος εκει! Τι κανεις; Θα φορας σερβιετες καθε μερα, ολη μετα, μην τυχον; Θα κυκλοφορεις λερωμενη; Τι θα κανεις;

Αν ενα παιδι χτυπησει, δυστυχως, σε 2 λεπτα δεν μπιρεις να το φροντισεις! Μεχρι να το σηκωσεις, να το ηρεμησεις, να δεις το χτυπημα, αν χρειαζεται να το περιποιηθεις.... δυο λεπτα δεν φτανουν!. Αν μπορεις γρηγοροτερα, μπραβο!!!

Οσο για την τουαλετα στη μεση της ημερας.....απλα δεν μπορεις να φανταστεις!

Τελος, εξακολουθεις να μην απαντας στο πιο βασικο για μενα συμπερασμα που εβγαλες που αλλωστε δροχνρι και ολη σπυ τη φιλοσοφια! Εγω δεν προκειται να απαντησω!

Just now, xaroumenh mama είπε:

Νεφέλη νομίζω πως η  εμμακι απάντησε σε κάποιες από τις παραθέσεις σου ...! Παρότι το παρακολουθώ το θέμα δεν έχω γράψει στην αρχή " τσατιστικα " με την εμμακι που έγραψε δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια ότι το παιδί πρέπει να μάθει από το σπίτι του να αυτοεξυπηρετειται " ( ίσως γιατί ο γιος μου δεν αυτοεξυπηρετειται ακόμα ) αλλά μετά παραθεσε κ αυτό που είπε στον γονέα κ έτσι δικαιολογησα την απάντηση της ..!! 

Αλλά βάση του γραφτου λόγου σαν δασκάλα για το παιδί μου θα ήθελα την εμμακι για δασκάλα του γιατί πιστεύω πως απο εκείνη θα έχει ποιο σωστά πρότυπα στο πως πρέπει να αντιμετωπίζει τη ζωη του στο μέλλον κ πως πρέπει να παλεύει ...!!! 

Καταλαβαίνω την αγωνία που έχεις για τα παιδιά σου κ για τα υπόλοιπα παιδιά κ νιώθεις πως είναι το σώμα σου κ θες να τα προστατέψεις ..!! 

Αλλά πρέπει να είμαστε προετημασμενες για όλα τώρα η μικρή σου έπεσε σε καλή δασκάλα σε δύο χρόνια μπορεί να μη πέσει .ίσως άθελά μας όμως με τον τρόπο μας μπορεί να στοχοποιησουμε το ίδιο μας το παιδί επειδή απλά απο πολύ αγάπη θέλουμε να το προστατεύσουμε ...!!! 

Μπορώ να νιώσω πως νιώθεις με την υπερπροσπάθεια που κανείς για να είσαι σωστη κα δίκαιη με την οικογένειά σου κ τη δουλειά σου ( αν κ εγώ δεν έχω δική μου επιχείρηση για να αναλογιστω αυτό το βάρος κ δε με παιδιά που είναι ακόμα ποιο δύσκολο ) 

Αλλά πιστεύω πως πρέπει λίγο να χαλαρώσεις να ηρεμήσεις σου έχουν πέσει πάρα πολλά αυτό το διάστημα κ ίσως χρειάζεσαι λίγη ξεκούραση μυαλού και σώματι..! 

Όλα αυτά τα έγραψα καθαρά φιλικά όπως θα τα έλεγα κ στη κολητη μου . Πιστεύω να έγινα έστω κ λίγο κατανοητή σε αυτά που γραφω κ να μη παρεξηγηθηκα ...!!!!

Δεν παρεξηγείσαι, κατάλαβα τι γράφεις και σε ευχαριστω για τις συμβουλές σου. Η προσπάθεια που κάνω ειναι οντως μεγάλη ειδικά στη δουλειά γιατί έχω πολύ κόσμο που συναναστρεφομαι. Ειδικά τα τελ. δύο χρόνια που αυξήθηκε δραματικά. Ανταμειβομαι προσωπικά σε όλους τους τομείς, δε θέλω να ξεκουραστώ προς ώρας  γιατί δε νιώθω κουρασμένη. Αντιθετα.  Σε ευχαριστώ πάντως. Με την στοχοποιηση συμφωνώ. Αλλά δε θέλω να είναι φόβος αυτός. Δε μου αρέσει να φοβάμαι γενικώς. Δηλαδή να φοβηθω να πω στη δασκάλα γιατί το κάνατε αυτό κι αυτό? Είμαι πάρα πολύ ευγενική με όλους, πρέπει να γίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό για να θυμωσω μπροστά τους. Κι όπως έγραψα θα Ειχα τον νου μου θα έκανα επισκέψεις στα διαλείμματα χωρίς να με παίρνουν χαμπάρι και θα ήμουν πιο σοβαρή πλέον για να καταλάβει η δασκάλα ότι ενοχλήθηκα που βρήκα το παιδί χτυπημένο. Αν εννοείς αυτό. Εν τω μεταξύ δεν τα έχω κάνει ποτέ. Λέω τι θα έκανα. 

Όσο για το σωστό πρότυπο φυσικά και συμφωνώ να το πει στη μητέρα να συνεργάστουν κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλα όχι με κατά κρίση ως προς τους γονείς. Γιατί άφησε να εννοηθεί ότι είναι υποχρεωμένοι. Υποχρεωμένοι δεν είναι σε  αυτό το κομμάτι, μποεεο να μην μπόρεσαν, συνεργάσιμοι να ειναι. Το διόρθωσε ναι. Μην περιμένουμε από νήπια τόση ωριμότητα πια. 

Just now, emmaki είπε:

Σου ειπα, αλλα επιλεγεις αυτα που βλεπεις, οι βρυσες και οι τουαλετες δεν ειναι στον ιδιο χωρο! 

Τι θα πιασουν; Τεμπερες! Ζωγραφιζουμε, ξερεις, με τεμπερες! Πλαστελινες! Κηρομπογιες!

Ξαναλες οτι κρατιεσαι! Εγω σου λεω οτι δεν μπιρεις για καποιο λογο να κρατηθεις αλλο! Ή σπυ ερχεται περιοδος εκει! Τι κανεις; Θα φορας σερβιετες καθε μερα, ολη μετα, μην τυχον; Θα κυκλοφορεις λερωμενη; Τι θα κανεις;

Αν ενα παιδι χτυπησει, δυστυχως, σε 2 λεπτα δεν μπιρεις να το φροντισεις! Μεχρι να το σηκωσεις, να το ηρεμησεις, να δεις το χτυπημα, αν χρειαζεται να το περιποιηθεις.... δυο λεπτα δεν φτανουν!. Αν μπορεις γρηγοροτερα, μπραβο!!!

Οσο για την τουαλετα στη μεση της ημερας.....απλα δεν μπορεις να φανταστεις!

Τελος, εξακολουθεις να μην απαντας στο πιο βασικο για μενα συμπερασμα που εβγαλες που αλλωστε δροχνρι και ολη σπυ τη φιλοσοφια! Εγω δεν προκειται να απαντησω!

Στο διάλειμμα ζωγραφίζετε με τεμπερες? Αυτά μέσα δεν τα κάνετε? Ναι μπορείς να φοράς σεεβιευα όταν ξέρεις πως θα σου ρθει περίοδος. Εγώ αυτό κάνω. Το νιώθω άλλωστε. Οπότε δεν μπορείς τίποτα από αυτά που πρότεινα να κάνεις. Και τελικα.. Θα συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό, Αν συμβεί κάτι δηλαδή, θα τα αφήσεις έξω μόνα. Μπορει και πάνω από 5 λεπτά. 

Στο μεταξύ σε αυτή σου την ερώτηση πως έβγαλα αυτό το συμπέρασμα θα είναι και η μοναδική που δε θα πάρεις απάντηση. Λέω να κρατήσω και κάτι για μένα μετά από αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα συζητηση-λογο/διαξιφισμο. 

Στο διάλειμμα ζωγραφίζετε με τεμπερες? Αυτά μέσα δεν τα κάνετε? Ναι μπορείς να φοράς σεεβιευα όταν ξέρεις πως θα σου ρθει περίοδος. Εγώ αυτό κάνω. Το νιώθω άλλωστε. Οπότε δεν μπορείς τίποτα από αυτά που πρότεινα να κάνεις. Και τελικά? Θα συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό, σωστά? Αν συμβεί κάτι δηλαδή, θα τα αφήσεις έξω μόνα. Μπορει και πάνω από 5 λεπτά. 

Η κουβεντα, αν δεν το καταλαβες, δεν ηταν μονο για το διαλειμμα. Ηταν για καθε στιγμη που ενα ή περισσοτερα παιδια μπορει να μεινουν μονα τους. Δεν προσεχεις το διαβεζεις! Σε παρασυρουν τα νευρα σου! Να το προσεξεις αυτο!

Αν συμβει κατι, ναι! Θα τα αφησω μονα τους, γιατι το παιδι που ματωσε το ποδι του και κλαει μπορει να ειναι το δικο σου και σιγουρα δεν θες να το παρατησω εστω και για τρια λεπτα μεχρι να μαζεψω τα υπολοιπα για να του περιποιηθω το τραυμα του! Δεν ξερω αν μπορεις, εγω δεν μπορω να βλεπω παιδι να υποφερει! Ισως το οτι πιθανοτατα δεν εχω παιδια (συμφωνα με τα δικα σου συμπερασματα, που παλι δεν λες απο που προηλθαν!!!) με εχει κανει να εχω ενσυναισθηση και να στεναχωριεμαι με τον πονο του αλλου!

Επισης, δεν απαντησες τι θα κανεις αν παρ’ ολες σου τις προσπαθειες κατουρηθεις, ρε αδερφε! Ειναι και αυτο κατι που μπιρει να συμβει και στους καλυτερους. Ειπες βεβαια οτι θα τα μαζεψεις στις βρυσες. Αραγε εκει δεν εχουν φοβο να χτυπησουν; Θα εισαι με την πορτα ανοιχτη και θα επιβλεπεις; Και αν οι βρυσες ειναισε αλλο σημειο οποως στο δικο μου σχολειο; 

Ακομα και στις λειτουργιες του σωματος σου εισαι τελεια! Μπραβο! Μπραβο! Μπραβο!

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...