Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλήματα με το φαγητο(20 μηνών)

Recommended Posts

Εγώ του έδινα κριθαράκι ή αστεράκι πριν το χρόνο κ μέχρι ενάμιση νομίζω, α ζυμαρικά δεν τα πολύ ήθελε. Τώρα του αρέσουν, φτιάχνω μία φορά την εβδομάδα στάνταρ κ δεύτερη αν δεν προλαβω ως κάτι γρήγορο. 

Just now, Έσπερος είπε:

Just now, vicky86 είπε:
Just now, vicky86 είπε:

. Πριν τον χρονο τρελαινοταν για κρεας, κ συκώτι πολύ

Βικυ επειδή βλέπω πως το μαγειρευεις συχνά, έχεις κάποια συνταγή για μαγειρευτο συκώτι? 

Ο μικρός όσες φορές εψησα ή τηγανησα δεν έφαγε πάνω από δύο μπουκιες και τώρα ξαναπηρα για να δω αν άλλαξε γνώμη. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ του έδινα κριθαράκι ή αστεράκι πριν το χρόνο κ μέχρι ενάμιση νομίζω, α ζυμαρικά δεν τα πολύ ήθελε. Τώρα του αρέσουν, φτιάχνω μία φορά την εβδομάδα στάνταρ κ δεύτερη αν δεν προλαβω ως κάτι γρήγορο. 

Βικυ επειδή βλέπω πως το μαγειρευεις συχνά, έχεις κάποια συνταγή για μαγειρευτο συκώτι? 

Ο μικρός όσες φορές εψησα ή τηγανησα δεν έφαγε πάνω από δύο μπουκιες και τώρα ξαναπηρα για να δω αν άλλαξε γνώμη. 

Μπα κλασικο το κάνω, ψητο, λάδι, λεμόνι, ριγανη, πιπερι

Απλα οταν έχω χωριατικο κοτοπουλο, κουνέλι τρωει κ απο αυτα είτε ψητο είτε στη σούπα η το κοκκινιστο

Γενικα ταιριάζει με κρεμμυδι, μανιτάρια μπαλσαμικο

Η μαμα μου βάζει κ στη γέμιση από το κοτοπουλο, κ ειναι ο μόνος τρόπος που το τρωει κ η μεγαλη, οποτε ισως μικρα κυβακια σε ένα ριζοτο

Just now, Deena είπε:

Μα βρε @Έσπερος δεν τους δίνουμε κάθε μέρα μακαρόνια....είναι δυνατόν μια οικογένεια εργαζομένων με μικρά παιδιά να μην έχει την ευελιξία να φάει αυγά ή τραχανά μια μέρα; Δηλητήριο είναι;

Εγώ δεν έχω θεμα, αυγά κ μακαρόνια κ κριθαροτο τρωω πολλες φορες οταν δεν εχουμε κατι αλλο. Βασικα οταν εχουμε φασολακια ή αρακα ή ψαρια που μετα βίας τα τρωω μια φορα για μεσημερι αντε κ την επομενη μερα, το βραδυ κανω κατι τετοιο. Ή αν κάποια μέρα ο άντρας μου αδειαζει τα περισσευούμενα του ψυγειου που δεν τα τρωω με τιποτα. Εκεινος παλι δεν εχει θεμα να φαει ενα πιατο αρακα που ειχε ξεμεινει απο 4 μερες πριν κ θα ειναι κ ευχαριστημένος. Η λυση αναγκης ειναι για τον καθενα κατι διαφορετικο. Αλλα δεν βρισκω λογο να τρωει κ το παιδι λυσεις αναγκης οταν μου ειναι πολυ απλο να του μαγειρευω κατι πιο φρεσκο κ θρεπτικό. Δεν ειναι οτι του φτιαχνω τζανκ φουντ γιατι δεν τρωει  φαγητο, τα καλύτερα προϊοντα που μπορούμε να προμηθευτούμε του δινουμε. 

Βασικα το ειχα γραψει κ πιο πανω, οσο τρωει ολα τα δυσκολα φαγητα δεν θελω να του δωσω πιο εύκολες λυσεις. Μπορει σε ενα χρονο να σιχαινεται το γιαουρτι ή τις φακές ή τον αρακά. Ας τα φαει τωρα που τα θελει για να παρει ο,τι προσφερουν κ για τα πιο ωραια φαγητα εχει καιρο μπροστα του. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εγώ δεν έχω θεμα, αυγά κ μακαρόνια κ κριθαροτο τρωω πολλες φορες οταν δεν εχουμε κατι αλλο. Βασικα οταν εχουμε φασολακια ή αρακα ή ψαρια που μετα βίας τα τρωω μια φορα για μεσημερι αντε κ την επομενη μερα, το βραδυ κανω κατι τετοιο. Ή αν κάποια μέρα ο άντρας μου αδειαζει τα περισσευούμενα του ψυγειου που δεν τα τρωω με τιποτα. Εκεινος παλι δεν εχει θεμα να φαει ενα πιατο αρακα που ειχε ξεμεινει απο 4 μερες πριν κ θα ειναι κ ευχαριστημένος. Η λυση αναγκης ειναι για τον καθενα κατι διαφορετικο. Αλλα δεν βρισκω λογο να τρωει κ το παιδι λυσεις αναγκης οταν μου ειναι πολυ απλο να του μαγειρευω κατι πιο φρεσκο κ θρεπτικό. Δεν ειναι οτι του φτιαχνω τζανκ φουντ γιατι δεν τρωει  φαγητο, τα καλύτερα προϊοντα που μπορούμε να προμηθευτούμε του δινουμε. 

Βασικα το ειχα γραψει κ πιο πανω, οσο τρωει ολα τα δυσκολα φαγητα δεν θελω να του δωσω πιο εύκολες λυσεις. Μπορει σε ενα χρονο να σιχαινεται το γιαουρτι ή τις φακές ή τον αρακά. Ας τα φαει τωρα που τα θελει για να παρει ο,τι προσφερουν κ για τα πιο ωραια φαγητα εχει καιρο μπροστα του. 

Βρε αν σου είναι απλό, με γεια σου και χαρά σου....εσυ ωστόσο είπες νωρίτερα ότι σε στρεσάρει να μην έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο αποκλειστικά για το παιδί και ότι βρίσκεις δύσκολο και αγχωτικό το κοινό μαγείρεμα γιατί μπορει να τύχει να μην προλάβεις....κάπου εκεί πήγαινε και το «Κάνε και καμιά ομελέτα, αν δεν έχεις προλάβει».

Καταλαβαινω βέβαια ότι το θέμα με το φαγητό στο σπίτι σου είναι ευρύτερο και άλλων διαστάσεων, τι να σου πω...καλά ξεμπερδέματα!!!

Προσωπικά έτσι δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω με τίποτα, δεν υπάρχει και αντικειμενικά η δυνατότητα λόγω χρόνου. Τα φαγητά που φτιάχνουμε εμείς είναι υγιεινά μεν, αλλά απλά και γρήγορα....και στα ζόρια τρώμε μικροί - μεγάλοι και ομελέτα και μακαρονάδα και σκέτο πουρέ με σαλάτα και nuggets από την κατάψυξη.

3 ώρες πρίν, Deena είπε:

Βρε αν σου είναι απλό, με γεια σου και χαρά σου....εσυ ωστόσο είπες νωρίτερα ότι σε στρεσάρει να μην έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο αποκλειστικά για το παιδί και ότι βρίσκεις δύσκολο και αγχωτικό το κοινό μαγείρεμα γιατί μπορει να τύχει να μην προλάβεις....κάπου εκεί πήγαινε και το «Κάνε και καμιά ομελέτα, αν δεν έχεις προλάβει».

Καταλαβαινω βέβαια ότι το θέμα με το φαγητό στο σπίτι σου είναι ευρύτερο και άλλων διαστάσεων, τι να σου πω...καλά ξεμπερδέματα!!!

Προσωπικά έτσι δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω με τίποτα, δεν υπάρχει και αντικειμενικά η δυνατότητα λόγω χρόνου. Τα φαγητά που φτιάχνουμε εμείς είναι υγιεινά μεν, αλλά απλά και γρήγορα....και στα ζόρια τρώμε μικροί - μεγάλοι και ομελέτα και μακαρονάδα και σκέτο πουρέ με σαλάτα και nuggets από την κατάψυξη.

Με στρεσάρει το εβδομαδιαίο προγραμμα κ ο συνδυασμος με τα ψωνια κ τον χωρο που υπαρχει στο ψυγειο κ τα σχετικα. Ακομα κ για τους δυο μας, αν μεσα σ αυτο μπει κ το φαγητο του παιδιου, δεν ποστευω οτι μπορω να το οργανώσω. Ενω το να πω οτι για εμας θα φτιαξω δυο μεγαλες κατσαρολες με οσπρια και λαδερά που θα καλύψουν σιγουρα 4 μερες κ ετσι μενει το κρεας/ψαρι για τις υπολοιπες, μου ειναι πολυ απλο. Αναλογα με τα λαχανικα εποχης κ τα κεφια, αυτο εμπλουτίζεται κ παραλαςςεται. Κ ετσι εχω μονο καθε δυο μερες να υπολογιζω του παιδιου που δεν παιρνει ουτε ωρα ουτε θελει ποσοτητα στις αγορες και μπορει να συνδυαστει να φαει κ απο τα δικα μας κατι για συνοδευτικό. 

Την ελλειψη χρονου την καταλαβαινω, απλως εμεις λείπουμε λιγοτερες ωρες απο το σπίτι. Εννοειται βεβαια οτι αν ο αντρας μου απέρριπτε πρόχειρες λυσεις χωρις να συμμετέχει ο ιδιος στη διαδικασια του φαγητου, θα κατέληγε να τρωει για πολλες μερες βραστή  πατατα μεχρι να κινητοποιηθεί ή να το αποδεχτει. 

Διαφημίσεις

On 19/9/2019 at 1:51 ΠΜ, vicky86 είπε:

Μπα κλασικο το κάνω, ψητο, λάδι, λεμόνι, ριγανη, πιπερι

Απλα οταν έχω χωριατικο κοτοπουλο, κουνέλι τρωει κ απο αυτα είτε ψητο είτε στη σούπα η το κοκκινιστο

Γενικα ταιριάζει με κρεμμυδι, μανιτάρια μπαλσαμικο

Η μαμα μου βάζει κ στη γέμιση από το κοτοπουλο, κ ειναι ο μόνος τρόπος που το τρωει κ η μεγαλη, οποτε ισως μικρα κυβακια σε ένα ριζοτο

Τελικά χθες το μαγειρεψα κ έφαγε ο μικρός προς μεγάλη μου έκπληξη. Το έκανα μαγειρευτο με πιπερια, ντοματα κρεμμύδι κ λίγο λάδι. Ήταν πολύ νόστιμο κ μπορεί να συνοδευτεί με ζυμαρικά ή ρύζι! 

Οι προτιμήσεις τους αλλάζουν συνέχεια! Παρότι το ξέρω μένω αναυδη απ την ευκολία τους αυτή! 

Γεια σας κορίτσια,να ρωτήσω κάτι από ποτέ δίνατε μέλι στα παιδιά σας;εμένα είναι τωρα 14μηνων η γιατρός μου λέει να του δίνω αλλά έχω αμφιβολίες, φοβάμαι γιατί ακούω διαφορά...

Just now, Νένα 27 είπε:

Γεια σας κορίτσια,να ρωτήσω κάτι από ποτέ δίνατε μέλι στα παιδιά σας;εμένα είναι τωρα 14μηνων η γιατρός μου λέει να του δίνω αλλά έχω αμφιβολίες, φοβάμαι γιατί ακούω διαφορά...

Εγώ έδωσα μετά το χρόνο. Μπορείς να ξεκινησεις με μία ελάχιστη ποσότητα, μία μυτουλα στο κουτάλι, ανακατεμενη μέσα στα φρούτα ή το γιαούρτι ή  σε μία μπουκιτσα ψωμί, ανάλογα τι τρωεί το παιδί. Ελάχιστο στην αρχή και παρατηρεις για σημάδια αλλεργίας, όπως και στην εισαγωγή νέων τροφών. 

Just now, Νένα 27 είπε:

Μετα τον χρονο έδωσα φρέσκο γάλα, κ μετα μέλι μέσα στο γαλα, κ σιγα σιγα το χρησιμοποιουσα σε διάφορα, αρχικα μικρή ποσότητα όπως όλες οι νέες εισαγωγες

On 18/9/2019 at 11:48 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Αν τα παιδιά σας ομως τρωνε μακαρονια κ τετοια νόστιμα, δεν απορρίπτουν μετα τα αλλα φαγητα; εγω μικρη ειχα λατρεμένο φαγητο τα μακαρονια κ δεν ετρωγα σχεδον τιποτα αλλο εκτος απο σουβλακια, γκουντις κ σάντουιτς από τα κυλικεία της φιλοσοφικής ή γρήγορηδες κ Έβερεστ. Δεν εχω κανει ποτε μακαρονια ως βασικο πιατο για το παιδι. μονο ελαχιστο κριθαρακιή χυλοπιτα ως συνοδευτικό κ αυτο με μιση καρδια. φοβαμαι τοσο πολυ οταν ακουω για παιδακια που θελουν μονο μακαρονια κ μπιφτεκια, μην το παθει κ ο δικος μου. 

@Έσπερος μήπως πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ψυχολόγο για τη δική σου σχέση και με το φαγητό, αλλά και για την ανάγκη ελέγχου γενικότερα; Παιδί μεγαλώνεις, όχι ρομπότ. Δηλαδή αν συνειδητά του στερείς πράγματα που θεωρείς νόστιμα, θα σου έλεγα να αναζητήσεις γιατί το κάνεις εσύ πρώτα από όλα. Με δεδομένο ότι δεν είσαι άνθρωπος που η ίδια δεν τα τρώει. Θα "καταλάβαινα" μία μαμά που θεωρεί ότι ξέρω γω η γλουτένη ή η ζάχαρη είναι κάτι σαν ποντικοφάρμακο: ούτε η ίδια τα τρώει, ούτε τα δίνει στα παιδιά. Αλλά το έχεις ξαναπεί και αλλού για μπισκότα και μαρμελάδες νομίζω (μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά νόμιζα ότι μιλάς μόνο για γλυκά και πρόχειρο φαγητό) ότι ουσιαστικά έχεις έναν "ψυχαναγκασμό" ότι το παιδί δεν κάνει να φάει οτιδήποτε εσύ θεωρείς λιχουδιά. Αν μη τι άλλο, αυτό δηλώνει μία δική σου αρκετά διαστρεβλωμένη σχέση με το φαγητό, γιατί να περάσεις κάτι τέτοιο σε ένα παιδί; 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Μετά το χρόνο

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

@Έσπερος μήπως πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ψυχολόγο για τη δική σου σχέση και με το φαγητό, αλλά και για την ανάγκη ελέγχου γενικότερα; Παιδί μεγαλώνεις, όχι ρομπότ. Δηλαδή αν συνειδητά του στερείς πράγματα που θεωρείς νόστιμα, θα σου έλεγα να αναζητήσεις γιατί το κάνεις εσύ πρώτα από όλα. Με δεδομένο ότι δεν είσαι άνθρωπος που η ίδια δεν τα τρώει. Θα "καταλάβαινα" μία μαμά που θεωρεί ότι ξέρω γω η γλουτένη ή η ζάχαρη είναι κάτι σαν ποντικοφάρμακο: ούτε η ίδια τα τρώει, ούτε τα δίνει στα παιδιά. Αλλά το έχεις ξαναπεί και αλλού για μπισκότα και μαρμελάδες νομίζω (μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά νόμιζα ότι μιλάς μόνο για γλυκά και πρόχειρο φαγητό) ότι ουσιαστικά έχεις έναν "ψυχαναγκασμό" ότι το παιδί δεν κάνει να φάει οτιδήποτε εσύ θεωρείς λιχουδιά. Αν μη τι άλλο, αυτό δηλώνει μία δική σου αρκετά διαστρεβλωμένη σχέση με το φαγητό, γιατί να περάσεις κάτι τέτοιο σε ένα παιδί; 

Βασικά δεν καταλαβαίνω τι εννοεις. Τα δικα μου λαθη προσπαθω να αποφυγω. Δεν κεω οτι στερώ τα νοστιμα, απλως μου φαινεται λογικο ενα παιδακι να προτιμήσει τα μακαρονια ή τα μπιφτέκια κ τελικα να μην του αρεσει το ψητο στον φουρνο ή ο αρακάς. Κ με δεδομενο οτι δεν εχω ακουσει μαμα να ανησυχει οτι το παιδι τξς δεν θελει τα μακαρονια με κιμα και ζητάει φασολάκια, υποθέτω ότι αν εστιάσω τώρα που είναι μικρό σε πιο δυσκολες γευσεις, θα εχουμε αργοτερα λιγοτερα προβληματα. Εξαλλου δεν αποφασίζω μονη. Απλως ο αντρας μου δεν εντάσσει τα φασολακια στην κατηγορια του μπλιαχ φαγητου που τρως σαν φαρμακο μια φορα την εβδομάδα, όπως εγώ. Το βλέπει απλά ότι τα λαχανικά προέχουν στη διατροφη σε σχεση με τους υδατάνθρακες. 

Τη ζαχαρη την τρωω, ναι. βασικα τωρα κρατιέμαι για να μη φαω βουτυρο με ζαχαρη κ σκεφτομαι αντι γι αυτο να κανω εναν γλυκο καφε. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι συζηταμε για το αν θα δώσω ζάχαρη σε παιδι που δεν ειναι δυο καλα καλα κ δεν την εχει γνωρισει σε παρτι ή στον παιδικο. Τι θα του προσφερω; θα μπορουσα βεβαια να φτιαχνω σπιτικα γλυκα με μελι ή αλλα γλυκαντικά. Καποια στιγμη θα το κανω αλλα ειλικρινα δεν θεωρω αυτη τη στιγμη αναγκαιο να βαλω αλλο ενα μαγειρεμα στο κεφαλι μου για κατι που δεν προσφερει τιποτα θρεπτικό. Αφου το παιδι τρωει φρουτα οποτε θελει σνακ. κ μου κανει εντυπωση που το συζηταμε αυτο γιατι πραγματικα δεν εχω γνωρισει γονιο που σε αυτην την ηλικια έδωσε οικειοθελώς γλυκό στο παιδί του. Ή από τους παππούδες το έμαθαν ή από πάρτι ή τον παιδικό όπου μάλλον θα τα μάθει κ ο δικος μου. 

Just now, Έσπερος είπε:

κεω οτι στερώ τα νοστιμα, απλως μου φαινεται λογικο ενα παιδακι να προτιμήσει τα μακαρονια ή τα μπιφτέκια κ τελικα να μην του αρεσει το ψητο στον φουρνο ή ο αρακάς.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά θα ήθελα να επισημανω πως για τον αρακά που έφερες ως παράδειγμα( όπως κ για αλλά φαγητά) μπορεί να γινει νόστιμος με το σωστό μαγείρεμα. Εμένα πχ δεν μου αρέσει σκετος βρασμενος, αλλά τον τρώω άνετα σοταρισμενο με λίγο βουτυρο ή λάδι, σε ριζοτο, κοκκινιστό με άνηθο ή με αυγολεμονο! Το ίδιο κ ο μικρός. 

Αλλά για τα γλυκά κ τα λοιπά εφόσον δεν τα ζητάει δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να του δώσεις! 

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά θα ήθελα να επισημανω πως για τον αρακά που έφερες ως παράδειγμα( όπως κ για αλλά φαγητά) μπορεί να γινει νόστιμος με το σωστό μαγείρεμα. Εμένα πχ δεν μου αρέσει σκετος βρασμενος, αλλά τον τρώω άνετα σοταρισμενο με λίγο βουτυρο ή λάδι, σε ριζοτο, κοκκινιστό με άνηθο ή με αυγολεμονο! Το ίδιο κ ο μικρός. 

Αλλά για τα γλυκά κ τα λοιπά εφόσον δεν τα ζητάει δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να του δώσεις! 

Ο αρακάς είναι αγαπημένος του μικρού. Λεμονάτος με άνιθο. Δεν αμφιβάλλω ότι αυτά τα φαγητά σωστά μαγειρεμένα γίνονται νόστιμα. Κι εγώ καταλαβαίνω ότι δεν είναι άγευστα ή άνοστα και πιστεύω ότι τα μαγειρεύω καλά. Εμένα όμως δεν μου αρέσει. Μου αρέσει για να το φάω μια μέρα το μεσημέρι, άντε με το ζόρι άλλη μία αν περισσέψει. Μέχρι εκεί. Δεν το λιγουρεύομαι. Ακόμα κ βραστή πατάτα με λεμόνι κ ρίγανη τη θεωρώ πιο νόστιμη από τον αρακά κ τα φασολάκια ή τις μπαμιες ή τις αγκινάρες. 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Ο αρακάς είναι αγαπημένος του μικρού. Λεμονάτος με άνιθο. Δεν αμφιβάλλω ότι αυτά τα φαγητά σωστά μαγειρεμένα γίνονται νόστιμα. Κι εγώ καταλαβαίνω ότι δεν είναι άγευστα ή άνοστα και πιστεύω ότι τα μαγειρεύω καλά. Εμένα όμως δεν μου αρέσει. Μου αρέσει για να το φάω μια μέρα το μεσημέρι, άντε με το ζόρι άλλη μία αν περισσέψει. Μέχρι εκεί. Δεν το λιγουρεύομαι. Ακόμα κ βραστή πατάτα με λεμόνι κ ρίγανη τη θεωρώ πιο νόστιμη από τον αρακά κ τα φασολάκια ή τις μπαμιες ή τις αγκινάρες. 

Ναι ναι σε καταλαβαίνω πως το εννοεις! Και γω δεν τρελαίνομαι αλλά ετσι όπως σου είπα γίνεται πιο αρεστος για όλη την οικογένεια. 

Διαφημίσεις

Ναι ναι σε καταλαβαίνω πως το εννοεις! Και γω δεν τρελαίνομαι αλλά ετσι όπως σου είπα γίνεται πιο αρεστος για όλη την οικογένεια. 

Ο άντρας μου έχει το καλό ότι δεν είναι από αυτούς που θέλουν κρέας με όλα κ κυρίως δεν έχει θέμα να φάει κ τρεις μέρες στη σειρα τετοια λαδερά ή όσπρια. Οπότε από θέμα προγραμματισμού αγορών κ μαγειρέματος, αυτά τα φαγητά με εξυπηρετούν κ ειναι κ ο μοναδικός λογος που τα φτιαχνω τα λαδερά. Τα οσπρια μ αρεσουν πολυ. Αλλα με τα λαδερά καπου εκει που τρωω αρχιζω να λιγουρευομαι αλλα. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια μετά από πολλές δοκιμές έχω καταλήξει ότι ο γιος μου σε αυτήν την φάση δεν θέλει κρεας παρά μόνο σε μορφή κιμά και ψάρι ενδεχομένως μέσα σε ψαρόσουπα αλλά κι αυτό αμφίβολο. Τι κάνω τώρα; Δίνω μόνο κιμάάδες και ψαρόσουπα τις μέρς που είναι να φάει κρέας / ψάρι έτσι ώστε να πάρει τα αναγκαία από εκεί, ή δίνω κανονικά ό,τι θα έκανα κ  τον υπόλοιπο καιρό και να μείνει νηστικός; Ή το ενδιάμεσο να του προσφέρω και τα δύο και να διαλέγει, μήπως και παρακινηθεί κάποια στιγμή βλέποντάς τα να τα φάει; 

Επίσης όταν το μενού της οικογένειας έχει πχ κρέας, πατάτες κ σαλάτα, κ ξέρετε ότι το παιδί θα προτιμήσει την πατάτα ή τη σαλάτα , τι κάνετε; Τα προσφέρετε όλα κ αρχίζετε τις συζητήσεις για την ποσότητα της κάθε ομάδας; Ή απλώς δεν φτιάχνετε καθόλου αυτό που δεν θέλετε να φάει κ έτσι το στερείστε κ εσείς; 

Με δεδομένο αυτό, τι να του μαγειρεύω τις υπόλοιπες μέρες; Πραγματικά δεν ξέρω τι. Τρώει όσπρια (φασολάδα, ρεβύθια, φακές), σπανακόρυζο, αρακά. Δεν μου βγάινουν οι μέρες με τίποτα. ΤΟ σπανακόρυζο έχει ρύζι κ υποτίθεται ότι αυτά τα αποφεύγω, αλλά το λατρεύει οπότε το μαγειρεύω με όσο το δυνατόν λιγότερο ρύζι γίνεται. Μπορεί όμως όλη την εβδομάδα να τη βγάζει με λαχανικά κι ένα αμφίβολο αν θα φάει κρέας ή ψάρι; Φασολάκια παλιά του άρεσαν, τώρα δεν ξέρω γιατί δεν τα θέλει. Και μπαμιες είχε δοκιμάσει αλλά δεν τις θέλει. Οπότε αποκλείονται και αυτές. Μελιτζάνες δεν ήθελε να τις αγγίξει, οπότε πάνε κ οι μελιτζάνες πάει κ το μπριάμ. Μπρόκολο κ κουνουπίδι λατρεύει αλλά αυτά είναι σαλάτα κι επίσης αν τα προσφέρω στο τραπέζι θα φάει αυτά μόνο κ τίποτα άλλο. Τι άλλο μένει να μαγειρέψω; Ρϊχτε καμιά ιδέα. Εμείς γενικά αυτά φτιάχνουμε. Δλδ 2 φορές ψάρι, 1 κρέας (ή αντίστροφα) και μετά 2 όσπρια και 2 σπανακόρυζο/μπριάμ/φασολάκια/αρακά. Πού και πού μπορεί να κάνουμε καμιά μακαρονάδα ή κανένα ρυζότο ή κάτι άλλο θαλασσινό ή κάτι πιο μπελαλίδικο τύπου μουσακά, ή πολύ πρόχειρα μια στραπατσάδα αλλά σε γενικές γραμμές αυτό είναι το πρόγραμμά μας. 

Εφοσον κανετε 2φορες ψάρι την μια θα είχα πάντα ψαροσουπα. Στην άλλη θα εκανα πιο στεγνά, θα μιλούσα για τα ψαράκια στη θάλασσα, που όταν τα τρώμε βοηθανε τα ματάκια μας να βλέπουν καλά, μέχρι κ ότι ο μπαμπας μας που μικρος δ ετρωγε ψάρι κ φοραει γυαλιά έχω πει, χαχα. Κ θα εκανα κ κλασικα φιλέτα ψητα, κ πλακί, εκτος της ψαροσουπας

Επισης οπωσδήποτε μια φορα την εβδομάδα κιμα

Επισης θα του εβαζα πχ πατατα, κρεας, σαλάτα, αφού ετρωγε όλες τις πατατες κ την σαλάτα, αν πεινουσε κ αλλο, θα άρχιζα συμφωνίες, φαε κ λιγο κρεας κ θα σου βάλω κ αλλο

Δ εχω κτ να σου προτείνω να αντικαταστήσει το σπανακορυζο, αλλα σε αυτην την κατηγορία εγω βαζω κ λαχανορυζο, πρασορυζο, σαρμαδακια, πιπεριες γεμιστές χωρίς κιμα, κ ολα τα μπιφτεκοειδη λαχανικών η οσπριων στην άλλη κατηγορια

Οποτε δοκιμασε λαχανοντολμαδες, κολοκυθάκια γεμιστά, γεμιστά κλασικα με κιμά. Στο κλασικό βραστο-κρεατοχορτοσουπα δλδ δ θα το φάει; γιουβαρλακια; 

Οποτε αν προσφέρεις τις 4απο τις 7μερες πρωτεΐνη, κ φαει μόνο τις δύο, για τις μερες ειδικα που δ εφαγε εγω θα εδινα σαν άλλο γευμα γιαουρτι, αυγο, τυρί, κιμοπιτα η κοτοπιτα

Αν γενικα τρωει τα υπόλοιπα, φροντίζεις να είναι ισορροπημένα, δ εχει θεμα με τον σιδηρο, υπομονή, φάση ειναι

Αφού τρώει όσπρια και λαδερά, τις 4 μέρες τις έχεις έτοιμες, έστω κι αν αυτό σημαίνει μόνο αρακά και σπανακορυζο (για το λαδερο) και όχι φασολάκια.

Μετα προσωπικά και σε αυτή την φάση θα έδινα μια φορά ψαρόσουπα, μια φορά μπιφτέκι και μια φορά σάλτσα κιμά από ότι κρέας θες με ρύζι ή μακαρόνια.

Δεν θεωρώ απαραίτητο να τρώει κάθε μέρα κρέας ένα παιδί 2 ετών, η δικιά μου παιδιατριος που βγάζει το προγραμμα φαγητού σε έναν παιδικό σταθμό βάζει κρέας και ψάρι από μια φορά την εβδομάδα και μετά όσπριο, λαδέρο και κάποιο ζυμαρικό.

Ναι αλλά για το μέλλον τι κάνουμε; Αν συνηθίσει τώρα να τρώει μόνο κιμά, δεν θα αρνείται τα άλλα κρέατα; Εδώ ανυπομονούσα να περάσουμε κ σε πιο σκληρά τύπου σουβλάκι ή μπριζόλα στα κάρβουνα, θα πάμε πίσω στο μπιφτέκι σε ένα παιδί που δεν είχε θέμα να φάει κρέας σε μικρές μπουκίτσες εδώ κ ένα χρόνο; Πολλή απογοήτευση...

Just now, vicky86 είπε:

Δ εχω κτ να σου προτείνω να αντικαταστήσει το σπανακορυζο, αλλα σε αυτην την κατηγορία εγω βαζω κ λαχανορυζο, πρασορυζο, σαρμαδακια, πιπεριες γεμιστές χωρίς κιμα,

Σπανακόρυζο εμείς επί της ουσίας σπανακοπρασόρυζο το κάνουμε. Λαχανόρυζο δεν τρώμε, σαρμαδάκια δεν ξέρω τι είναι. Αλλά και πάλι αυτά ρύζι έχουν, οπότε δεν χρειάζεται αντικατάσταση αφού τρώει το σπανάκι.

Just now, vicky86 είπε:

Επισης θα του εβαζα πχ πατατα, κρεας, σαλάτα, αφού ετρωγε όλες τις πατατες κ την σαλάτα, αν πεινουσε κ αλλο, θα άρχιζα συμφωνίες, φαε κ λιγο κρεας κ θα σου βάλω κ αλλο

Αυτό όμως ψυχολογικά δεν λειτουργεί με τη λογική ότι το κρέας το τρώει καταναγκαστικά για να φάει μετά αυτό που του αρέσει; δεν είναι σαν να τάζεις παγωτό όταν φάει όλο το μεσημεριανό;

Just now, vicky86 είπε:

Κ θα εκανα κ κλασικα φιλέτα ψητα, κ πλακί, εκτος της ψαροσουπας

Πάντα του βάζω κ κάποιο ψητό ψάρι δίπλα στον μπακαλιάρο ή την πέρκα, κάποιες φορές το τρώει αλλά νομίζω κατά λάθος, άλλες όχι. αλλά αυτό είναι εύκολο γιατί εμείς την ίδια μέρα τρώμε δικό μας ψάρι οπότε μπορώ να του προσφέρω λίγο.

Just now, vicky86 είπε:

Οποτε αν προσφέρεις τις 4απο τις 7μερες πρωτεΐνη, κ φαει μόνο τις δύο, για τις μερες ειδικα που δ εφαγε εγω θα εδινα σαν άλλο γευμα γιαουρτι, αυγο, τυρί, κιμοπιτα η κοτοπιτα

ΑΥγό τρώει 3-4 φορές την εβδομάδα έτσι κ αλλιώς, το πρωί. Οπότε καλύπτεται κ γενικά επιδιώκω να το δίνω τις μέρες που δεν έχει πρωτεϊνη για να υπάρχει μια ισορροπία. γιαούρτι έτσι κ αλλιώς τρώει κάθε μέρα απογευματινό. αυτό με τις πίτες το έχω σκεφτεί. να φτιάχνω κ να δίνω τη γέμιση χωρίς το φύλλο.

Έστω από περιέργεια πιστεύω θα τα φάει κάποια στιγμή κ τα υπόλοιπα κρεατα.δ είναι ότι δ θα τα ξαναμαγειρεψεις κιολας. 

Για αυτό είπα δ ειναι για αντικατάσταση, αλλα για περισσότερη ποικιλία. Σαρμαδακια εννοω τα ντολμαδάκια με αμπελοφυλλα

Αυτό με το να βάζω δίπλα στο φαι του κ κτ αλλο να το φάει καταλαθος δ θα το έκανα. Αλλα αν παμε να φαμε έξω η στους γονείς μου ψάρια που θα έχει ποικιλία, θα τους πω να δοκιμάσουν κ απο τα αλλα. Βεβαια η μεγάλη πλέον ξέρει τις γεύσεις της, κ ειναι πιο δύσκολη στο να δοκιμασει κτ

Επειδη ακριβώς προσέχετε πολύ την διατροφη του, κ ειναι ισορροπημένη, κ τρωει γενικα πρωτεΐνες, 2-3φορες την εβδομάδα κρεας είναι μια χαρά. Την πίτα πάντως εννοούσα να την δώσεις ολόκληρη, οχι μονο την γέμιση, ετσι ειναι σαν να του δινεις απλα κιμα

Αν ειχαν τόσο θέμα να φανε το κρεας, θα προτιμούσαν να μην φανε τπτ αλλο απλα. Οποτε πιάνει όταν δ υπαρχει σθεναρή αντίσταση. Κ φυσικα δ ειναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης, αλλα τα τελευταία τεχνασματα που κανεις στην απελπισία. Ιδιο ακριβώς με το παγωτό δ ειναι, γτ δ ειναι στην ίδια κατηγορία με το κρεας. Ειδικα εσενα που τρωει κ τόσα λαχανικα

Just now, vicky86 είπε:

Αυτό με το να βάζω δίπλα στο φαι του κ κτ αλλο να το φάει καταλαθος δ θα το έκανα.

Δεν το βάζω επί τούτου να το δοκιμάσει κατά λάθος. Έτσι κ αλλιώς μπορεί να διαφέρουν στην όψη. Η σαρδέλα ειδικά κάνει μπαμ σε σχέση με τον μπακαλιάρο. Αλλά δεν είναι κ απόλυτα διαχωρισμένα, όπως απλώνει το χέρι μπορεί να το πιάσει. ΕΚείνη την ώρα δεν λέω ακριβώς τι είναι το κάθε κομμάτι. Αυτό το λέω στην αρχή όταν παρουσιάζω το πιάτο. Με αυτήν την έννοια το κατά λάθος. Αλλά δεν επιμένω κιόλας να δοκιμάσει από τα άλλα. Θα το πω δλδ μια δυο φορές έτσι πάνω στην κουβέντα, αλλά μέχρι εκεί. Άντε κ να του προσφέρω ένα κομμάτι με του πιρούνι (το οποίο θα καταλήξει στο πάτωμα αν δεν είμαι σε ετοιμότητα να αποκρούσω την σπρωξιά). Γενικά είναι πολύ συνειδητοποιημένος στο τι θέλει να φάει σε κάθε φάση. Τεχνάσματα κ συζητήσεις δεν πιάνουν. Αν δεν θέλει, δεν θέλει. Με αδιευκρίνιστο κριτήριο. Αλήθεια στην οδοντοφυία μπορεί να κάνουν επιλεκτικές αφαγίες; μπορεί δλδ να είναι από αυτό κ να σκάω χωρίς λόγο;

Για την πίτα λέω σκέτη γέμιση για να μην φάει πάλι κάτι με αλεύρι / άμυλο / υδατάνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι ο άντρας μου δεν αγχώνεται. Ξέρω ότι στενοχωριέται κατά βάθος αλλά γενικά θεωρεί ότι αφού υπάρχει καλή σχέση με το φαγητό κ την όλη διαδικασία του τραπεζιού, του να τρώει μόνος του, να μην βαριέται το γεύμα, αφοόυ τρώει φρούτα κ λαχανικά κ δεν έχει μάθει σε άσχετα ή σε γλυκίσματα, να μην ανησυχούμε. Έτσι δεν θεωρεί αναγκαίο να προβληματιζόμαστε κ να το συζητάμε. 

Just now, vicky86 είπε:
Just now, vicky86 είπε:

, θα μιλούσα για τα ψαράκια στη θάλασσα, που όταν τα τρώμε βοηθανε τα ματάκια μας να βλέπουν καλά, μέχρι κ ότι ο μπαμπας μας που μικρος δ ετρωγε ψάρι κ φοραει γυαλιά έχω πει, χαχα.

Βικυ αυτο μου θυμίζει μία ιστορία που μου έχει πει ο άνδρας μου' πήγε στον οφθαλμίατρο και του βρήκε μυωπία και του συνέστησε να τρώει ψάρια. Ο πεθερός μου αντιγυρισε "πόσα ψάρια γιατρε? Τον μισό Παγασητικο έχει φάει το παιδί!":D

Just now, Έσπερος είπε:

Αν συνηθίσει τώρα να τρώει μόνο κιμά, δεν θα αρνείται τα άλλα κρέατα;

Θα σε ρωτησω το αντίστροφο, επειδή συνηθισε να τρώει το κρέας σε κομμάτια αρνήθηκε τα υπόλοιπα? Και ποιος σου εγγυάται πως αν δίνεις μόνο κιμά δεν θα τον βαρεθει σε βάθος χρόνου? 

Θα συμφωνησω κατά βάση με τον άνδρα σου, έχετε ενα καλοφαγο παιδάκι που αρχίζει να δείχνει προτιμήσεις, οι οποίες αλλαξουν απίστευτα γρήγορα κατά καιρούς, αρκεί να του δίνεται ή ευκαιρία να ξανά δοκιμάσει  ένα φαγητό που παλαιότερα απέρριψε. 

Θα σε ρωτησω το αντίστροφο, επειδή συνηθισε να έτρωγε το κρέας σε κομμάτια αρνήθηκε τα υπόλοιπα?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις άδικο σ' αυτό. Όντως δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νομοτέλεια ότι αν κάνεις το χ θα έχει επακόλουθο το ψ....  Βασικά φοβάμαι μη γίνει παράξενος σαν εμένα στο φαγητό. Σίγουρα θα δίνονται οι ευκαιρίες να ξαναδοκιμάσει. Αλλά άλλο πράγμα να του βάζω καρότα που ι αυτά σ αυτή τη φάση δεν τα θέλει, μήπως κ τα φάει, άλλο να χαραμίζω τόσα σπιτικά κρέατα που βρίσκουμε με δυσκολία!

Just now, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις άδικο σ' αυτό. Όντως δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νομοτέλεια ότι αν κάνεις το χ θα έχει επακόλουθο το ψ....  Βασικά φοβάμαι μη γίνει παράξενος σαν εμένα στο φαγητό. Σίγουρα θα δίνονται οι ευκαιρίες να ξαναδοκιμάσει. Αλλά άλλο πράγμα να του βάζω καρότα που ι αυτά σ αυτή τη φάση δεν τα θέλει, μήπως κ τα φάει, άλλο να χαραμίζω τόσα σπιτικά κρέατα που βρίσκουμε με δυσκολία!

Δε θα πόνταρα ότι θα γίνει παράξενος. Έχει μάθει από μικρός σε καλή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, λαδερά, ψαράκι κτλ. και δε θεωρώ πιθανό να λοξοδρομήσει:). Η εμπειρία μου από τον περίγυρό μου λέει ότι οι περισσότεροι που τρώνε λάθος έχουν μάθει έτσι από το σπίτι τους που είτε το φαγητό ήταν άνοστο και κακό είτε δεν είχε ποικιλία (πχ. μόνο κρέας στη διατροφή, μακαρόνια, τηγανιτά κτλ.). 

Φάση πιστεύω ότι περνάει το παιδί και θα στρώσει. Εγώ στη θέση σου θα προσέφερα τον κιμά εφόσον τον προτιμά και όταν εμείς θα τρώγαμε κομμάτι κρέας θα του έβαζα στο πιατάκι χαλαρά χωρίς άγχος αν θα φάει η όχι. Στο θέμα που λες για το πως κατευθύνουμε το παιδί να φάει πχ. το ψάρι και όχι να χορτάσει μόνο με πατάτα, συνήθως της λέω να φάει το ψαράκι για να γίνει μεγάλη κοπέλα, ή να φάει απ όλα για να μην πονέσει η κοιλίτσα της μόνο με πατάτα, ή της λέω να κάνει πιρουνιές με δύο είδη μαζί (έλα να κάνουμε πύργο της λέω) και το βλέπει σαν παιχνίδι. Τρέμω τη στιγμή που όλες αυτές οι βλακείες δε θα πιάνουν :).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...