Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ονομα, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η κοινωνική πίεση;

Chrysoum

Recommended Posts

Just now, Melia13 είπε:

Σας διαβαζω μερες και ημουν σε διλημμα, να το βαλω το ερωτημα ή οχι? Αποφασισα να το κανω. Ειμαι χρονια μελος εδω κι εχω μεγαλυτερα παιδια απο τις περισσοτερες χωρις να ειμαι αρκετα μεγαλη. Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος , σοβαρος λογος που δεν θελετε να βαλετε τα ονοματα των γονιων σας αλλα προτιματε αλλα αρχαιοελληνικα ή τελειως τυχαια? Πιστευετε οτι συνηθως αυτο γινεται οταν υπαρχει συγκαλυμμενη κακη σχεση μεταξυ ζευγαριου -πεθερικων? Θα ηθελα να γινει περισσοτερο συζητηση πανω σ αυτο και κυριως ν ακουσω τα  επιχειρηματα ολων μας . Να πω εξαρχης οτι εχω δωσει σε συνεννοηση με τον αντρα μου τα ονοματα πεθερου, μαμας, πεθερας στα παιδια μου χωρις πιεση απο μεριας τους αλλα και γιατι δεν μ ενοχλουσε, το αντιθετο εχουν ωραια ονοματα. Σχεση μεταξυ μας .. χμ.. σχετικα καλη εως αδιαφορη.

Εγώ έχω μια φυσιολογική σχέση με τα πεθερικά μου και είχα και μια πολύ καλή με τους γονείς μου. Από τη γιαγιά μου πήρα ένα όνομα αδιάφορο και έχω 4 ξαδέρφια με το ίδιο όνομα. Δεν με ενδιέφερε ποτέ αυτή η λογική της συνέχισης του ονόματος ούτε το θεωρώ ιδιαίτερη τιμή ούτε βρίσκω λόγο να γίνεται. Το όνομα μου δεν θέλω να το δω στα εγγόνια μου. Ίσως ενδόμυχα με ενοχλεί και το επίθετο που ορίζεται από τον πατέρα πατριαρχικά και το στερεότυπο ότι η οικογένεια εθιμοτυπικά ανήκει στο αρσενικό μέλος και συνεχίζεται η γραμμή από πάππου προς πάππου.. για όλα αυτά το λοιπόν και επειδή και ο άντρας μου είναι της ίδιας λογικής διαλέξαμε ένα όνομα που μας άρεσε απλά. Επίθετο επιλέξαμε του συζύγου για καθαρά κοινωνικούς λόγους στην ελληνική πραγματικότητα και δεν βάλαμε και το δικό μου για να μη φορτωθεί. 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 138
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Melia13 said:

Σας διαβαζω μερες και ημουν σε διλημμα, να το βαλω το ερωτημα ή οχι? Αποφασισα να το κανω. Ειμαι χρονια μελος εδω κι εχω μεγαλυτερα παιδια απο τις περισσοτερες χωρις να ειμαι αρκετα μεγαλη. Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος , σοβαρος λογος που δεν θελετε να βαλετε τα ονοματα των γονιων σας αλλα προτιματε αλλα αρχαιοελληνικα ή τελειως τυχαια? Πιστευετε οτι συνηθως αυτο γινεται οταν υπαρχει συγκαλυμμενη κακη σχεση μεταξυ ζευγαριου -πεθερικων? Θα ηθελα να γινει περισσοτερο συζητηση πανω σ αυτο και κυριως ν ακουσω τα  επιχειρηματα ολων μας . Να πω εξαρχης οτι εχω δωσει σε συνεννοηση με τον αντρα μου τα ονοματα πεθερου, μαμας, πεθερας στα παιδια μου χωρις πιεση απο μεριας τους αλλα και γιατι δεν μ ενοχλουσε, το αντιθετο εχουν ωραια ονοματα. Σχεση μεταξυ μας .. χμ.. σχετικα καλη εως αδιαφορη.

Έχω γράψει την άποψη μου κάποιες σελίδες πιο πριν. Θεωρώ το όνομα πολύ σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας ένας ατόμου. Και όταν εσύ ως γονιός επιλέγεις να του δώσεις ένα μη ευηχο όνομα για να κάνεις το χατίρι στους γονείς σου, τότε πραγματικά μπερδεύομαι. Είναι σαν να βάζεις τους γονείς σου, πάνω από το παιδί σου. Επίσης δεν βρίσκω τον λόγο να το κάνεις, γιατί; για να "τιμήσεις" τους γονείς σου; δηλαδή έτσι δείχνουμε σεβασμό και τιμάμε τους γονείς μας, και όχι με την καθημερινή μας στάση; 

Προσωπικά, έχω και πολύ δύσκολο επώνυμο και ένα άσχημο όνομα, στο σχολείο λοιπόν με κορόιδευαν για το όνομα, και όταν έφυγα στο εξωτερικό ήμουν εγώ και οι Κινέζοι ένα πράγμα, με τα ακαταλαβιστικα ονόματα. Επίσης, δεν θεωρώ τυχαίο ότι σε κάποιες χώρες (μέσα σ αυτήν και η Ελλάδα) το όνομα και μόνο είναι αρκετό για να μην πάρεις μια δουλειά. Βλέπουν το όνομα στο βιογραφικό και φεύγει κατευθείαν στα σκουπίδια. Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή θεωρώ αρκετά πιθανό τα παιδιά μου να ζήσουν στο εξωτερικό ή ακόμη και να γυρίσουν διάφορες χώρες στο μέλλον δεν θα τους έδινα δύσκολα και ασχημα ονόματα για να κάνω το χατίρι των γονιών μου. Γιατί τα παιδιά μου, είναι πιο σημαντικά από τον εγωισμό των γονιών μου/πεθερικων μου. 

Just now, Melia13 είπε:

Πιστεύω ότι είναι ανάλογα τι θέλει το ζευγάρι. Αυτό που έκανες εσύ είναι κάτι που συμφωνήσατε κ οι 2, να βάλετε δλδ τα ονόματα παππούδων, καθόλου κατακριτέο κ καλά κάνατε εφόσον το θέλατε κ οι 2. Το πρόβλημα όμως είναι όταν υπάρχει πίεση από τους παππούδες κ εσείς οι δύο έχετε επιλέξει να δώσετε κάποια ονόματα που σας αρέσουν περισσότερο. Δεν είναι υποχρεωτικό να μπαίνουν τα ονόματα των παππούδων κ ούτε θα έπρεπε να δημιουργούνται εντάσεις για αυτό το θέμα. Πχ την γιαγιά την λένε Λεμονιά, κρίμα δεν είναι να πρέπει να πεις έτσι το παιδί σου για να μην στεναχωρηθουν? Γιατί να μην επιλέξει το ζευγάρι κάποιο ωραίο όνομα που συμφωνούνε κ οι 2? 

Just now, Melia13 είπε:

Εγώ τα έβαλα τα ονόματα, αλλά μάλλον είμαι από τις περιπτώσεις που μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί το όνομα του πεθερού μου που δώσαμε στον γιο μου, αν και συνηθισμένο, είναι ωραίο, εύκολο, εύηχο και δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί ακόμα κι αν μείνει εκτός Ελλάδας στο μέλλον, ενώ το όνομα της μητέρας μου που δώσαμε στην κόρη μου είναι έτσι κι αλλιώς το δικό μου πιο αγαπημένο ελληνικό κοριτσίστικο όνομα. Εμένα η παράδοση αυτή δεν με χαλάει, δεν είμαι δηλαδή εκ πεποιθήσεως εναντίον της, δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να μαλώσω με τα παιδιά μου για αυτό τον λόγο. 

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα πάντως μιλούσα χτες με την μητέρα μου και διαπίστωσα ότι και η ίδια, αν δεν είχα δώσει το όνομά της στην κόρη μου, θα είχε στενοχωρηθεί. Δεν το είχα καταλάβει ποτέ, ούτε πιστεύω ότι θα έφτανε ποτέ στο σημείο να μην μου μιλάει για αυτό τον λόγο, αλλά μου έλεγε για την περίπτωση ενός οικογενειακού μας φίλου που έχει στενοχωρηθεί που οι γιοι του έχουν κάνει από δύο αγόρια και δεν έχουν δώσει σε κανένα το όνομά του και ένιωσα ότι τον καταλάβαινε/δικαιολογούσε που ήταν στενοχωρημένος. Φυσικά η στενοχώρια του δεν έχει φτάσει στο να κόψει σχέσεις με τα παιδιά και τους εγγονούς του. Οι προηγούμενες γενιές - ακόμα και όσοι είναι σχετικά πιο προοδευτικοί και σύγχρονοι - φαίνεται ότι έχουν εμποτιστεί τόσο πολύ με αυτή την παράδοση που πραγματικά το θεωρούν άξιο στενοχώριας αν δεν πάρει κάποιο εγγόνι τους το όνομά τους.

Just now, Melia13 είπε:

εμενα τα ονοματα των γονιων μου αυτουσια δ μου αρεσουν.κ των πεθερικων ειναι πολυ συνηθισμενα

θα ηθελα να βγαλω ασχετο ονομα,χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα στις σχεσεις

ο αντρας μου ηθελε απο τους γονεις ,αλλα τα βαλαμε αλλαγμενα για να μου αρεσουν

δλδ προσωπικα ηθελα απλα τα ονοματα να μου αρεσουν ,οχι απαραιτητα αρχαιοελληνικα

επισης δ μου αρεσει σε μεγαλες οικογενειες να ανακυκλωνονται ολο τα ιδια ονοματα με τα ξαδερφια

κυριως οι συζητησεις κινουνται στο οτι οι γονεις ενος παιδιου εχουν το δικαιωμα να επιλεξουν το ονομα των παιδιων του.αναμενομενο ενας παππους-μια γιαγια να χαρει αν παρει το ονομα του.αλλα ειναι αλλο να το απαιτεις,κ να κανεις διακρισεις

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Εγώ έχω μια φυσιολογική σχέση με τα πεθερικά μου και είχα και μια πολύ καλή με τους γονείς μου. Από τη γιαγιά μου πήρα ένα όνομα αδιάφορο και έχω 4 ξαδέρφια με το ίδιο όνομα. Δεν με ενδιέφερε ποτέ αυτή η λογική της συνέχισης του ονόματος ούτε το θεωρώ ιδιαίτερη τιμή ούτε βρίσκω λόγο να γίνεται. Το όνομα μου δεν θέλω να το δω στα εγγόνια μου. Ίσως ενδόμυχα με ενοχλεί και το επίθετο που ορίζεται από τον πατέρα πατριαρχικά και το στερεότυπο ότι η οικογένεια εθιμοτυπικά ανήκει στο αρσενικό μέλος και συνεχίζεται η γραμμή από πάππου προς πάππου.. για όλα αυτά το λοιπόν και επειδή και ο άντρας μου είναι της ίδιας λογικής διαλέξαμε ένα όνομα που μας άρεσε απλά. Επίθετο επιλέξαμε του συζύγου για καθαρά κοινωνικούς λόγους στην ελληνική πραγματικότητα και δεν βάλαμε και το δικό μου για να μη φορτωθεί. 

ετσι ακριβως.το επιθετο μονο του συζηγου απλα κ μονο γτ το δικο μου ειναι δυσκολοτερο

Διαφημίσεις

Just now, Chrysoum είπε:

Επίσης, δεν θεωρώ τυχαίο ότι σε κάποιες χώρες (μέσα σ αυτήν και η Ελλάδα) το όνομα και μόνο είναι αρκετό για να μην πάρεις μια δουλειά. Βλέπουν το όνομα στο βιογραφικό και φεύγει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω! 

Να γίνετε χιούμορ, καζούρα, πείραγμα σε επαγγελματικούς χώρους, χωρίς κακή πρόθεση, είναι συνηθισμένο. Κι ο φέροντας το όνομα να συμμετέχει. Δεν εννοώ να τον κοροϊδεύουν τον άνθρωπο. Αλλά να το χιουμορίζει κι αυτός μαζί. Αλλά να γίνεται bullying ή επαγγελματικές διακρίσεις μεταξύ ενηλίκων, για το όνομα (ήχος, ερμηνεία, ετυμολογία δεν μιλάμε για όταν πχ είναι ξένο/ξενικό ή αφορά σε συγγένεια, κλπ), πρώτη φορά το ακούω! 

Ακόμη και σε χώρους-θέσεις με προβολή η λύση είναι εύκολη και απλή, το αλλάζουν αν κάποιο είναι πραγματικά κακόηχο (αν και σε αυτό το κομμάτι περί ορέξεως που λέμε κολοκυθόπιτα). Τόσα υποκοριστικά ή και τελείως διαφορετικά ονόματα υιοθετούν κάποιοι. Αλλά να απορρίπτεται βιογραφικό για αυτόν τον λόγο και να είναι και σύνηθες στην Ελλάδα και αλλού, δεν το έχω συναντήσει-ακούσει ποτέ.

Κι εμένα δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη η παράδοση αυτή, αλλά κι εμείς δώσαμε το όνομα της πεθεράς μου, το οποίο ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα μου γυναικεία. Το βλέπω και λίγο σαν εύκολη λύση. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω αλλιώς, μου αρέσουν πολλά, είχα γράψει μια λίστα κάποτε έτσι για να δω πόσα μου αρέσουν και ήταν καμιά εικοσαρια. Αν υπήρχε κάτι που να είχε ιδιαίτερο νόημα για εμένα ή τον άντρα μου ή και τους δύο θα το έδινα. Υπήρχαν απλώς ονόματα που μου άρεσαν πολύ. Με κανένα όμως δεν ένιωθα κάποια σύνδεση, όπως αν είναι όνομα της οικογένειας. Νομίζω ότι αν δωσεις από παππούδες/συγγενείς/κάποιο πρόσωπο που ξέρεις προσωπικά, καταλαβαίνεις ότι έκανες καλή επιλογή όταν αυτοί πεθάνουν και ακούς το όνομα να συνεχίζει να υπάρχει. Εννοείται όμως ότι πρέπει να είναι επιλογή και όχι επιβολή.

Εμείς ακούσαμε καρδιά στη πρώτη εγκυμοσύνη την ημέρα μιας γιορτής ενός υπέροχου γυναικείου ονόματος κ το θεωρήσαμε σημάδι κ το επιλέξαμε.... Δεν είναι ούτε αρχαιο, ούτε σπάνιο, ούτε μοντέρνο. Απλά μας έκανε κλικ σε σχέση με την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης. Απλά δεν νιώσαμε την ανάγκη, την υποχρέωση ή την θέληση να βάλουμε ονόματα γονέων. Και έχουμε, μάλλον είχαμε, καλές σχέσεις όλοι με όλους.... 

Just now, samsympan said:

Αυτό πρώτη φορά το ακούω! 

Να γίνετε χιούμορ, καζούρα, πείραγμα σε επαγγελματικούς χώρους, χωρίς κακή πρόθεση, είναι συνηθισμένο. Κι ο φέροντας το όνομα να συμμετέχει. Δεν εννοώ να τον κοροϊδεύουν τον άνθρωπο. Αλλά να το χιουμορίζει κι αυτός μαζί. Αλλά να γίνεται bullying ή επαγγελματικές διακρίσεις μεταξύ ενηλίκων, για το όνομα (ήχος, ερμηνεία, ετυμολογία δεν μιλάμε για όταν πχ είναι ξένο/ξενικό ή αφορά σε συγγένεια, κλπ), πρώτη φορά το ακούω! 

Ακόμη και σε χώρους-θέσεις με προβολή η λύση είναι εύκολη και απλή, το αλλάζουν αν κάποιο είναι πραγματικά κακόηχο (αν και σε αυτό το κομμάτι περί ορέξεως που λέμε κολοκυθόπιτα). Τόσα υποκοριστικά ή και τελείως διαφορετικά ονόματα υιοθετούν κάποιοι. Αλλά να απορρίπτεται βιογραφικό για αυτόν τον λόγο και να είναι και σύνηθες στην Ελλάδα και αλλού, δεν το έχω συναντήσει-ακούσει ποτέ.

Προφανως αναφερομαι σε ξενα ονοματα. Αυτο ηταν αλλωστε και ενα απο τα σημεια που τονισα κυριως, οτι δεν αποκλειεται να ζησουν εξω τα παιδια. Και εκει ναι, ενας υποψηφιος με ενα ονομα που εκτος απο ξενο ειναι και δυσκολο, μπορει καλλιστα να απορριφθει λογω ονοματος. Προσωπικα, μου εχει συμβει.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα και από εμένα, να πω και εγώ την ιστορία μου , πρώτο παιδί για εμένα  και πρώτο εγγόνι για τους γονείς μου, έχω ένα   κορίτσι ,τώρα 2 μηνων , χθες επίσκεψη στους γονείς μου μαζί με τη σύζυγό να δούνε και τη μπέμπα  και ανακοινώνουμε ότι το όνομα θα είναι Κωνσταντίνα , το όνομα του πατέρα μου , στεναχώρια η μάνα μου (Αγγελική το όνομα) γιατί δεν θα ακούσει το όνομα , ξενερώνω απίστευτα και εγώ και η σύζυγός γιατί πήγαμε να ανακοινώσουμε κάτι ευχάριστο και κατέληξε σε αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσκεψη σήμερα, μόνο εγώ  ,χωρίς τη σύζυγό,  να προσπαθήσω να καταλάβω γιατί η μάνα μου στεναχωρέθηκε και να μιλήσουμε για αυτή την κατάσταση.

Αποτέλεσμα συνάντησης ... Η μάνα μου να κλαίει και να λέει ότι η παράδοση λέει ότι το όνομα του πρώτου παιδιού πάει στο μπαμπά άρα επειδή είναι κορίτσι πρέπει να την πούμε Αγγελική ,και ότι υπόθηκε με "πλάγιο" τροπο το όνομα της μικρής, δηλαδή έπρεπε από την αρχή να το ξέρει η μάνα μου ,  ο πατέρας μου να λέει ότι εγώ δεν θέλω να ακούσω το όνομα μου αλλά το όνομα της μάνα σου και να γίνεται ένα τσίρκο , τα δικά μου επιχειρήματα ότι η αγάπη και ο σεβασμός για τους γονείς δεν κρίνονται από ένα όνομα , το παιδί να είναι γερό κτλ. Εγώ θέλω να το πω Κωνσταντίνα γιατί αρέσει σε εμένα και τη γυναίκα , και γιατί ο πατέρας μου είναι και λίγο μεγάλος σε ηλικία (84) οπότε θέλω να ακούσει και το όνομα του , το παραπάνω αναφέρθηκε και σαν δικαιολογία από μέρους μου. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Έχω απογοητευτεί πολύ με αυτήν την φάση γιατί πραγματικά πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι. Τους αγαπώ τους γονείς μου ,αλλα κάποιες αποφάσεις ,ειδικά σε ότι αφορά το παιδί  ,και η ονοματοδοσία έχει να να κάνει με αυτή τη ψυχή, πιστεύω ότι πρέπει να παίρνονται από τους γονείς , και να μην πιέζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες προβάλλοντας παραδείγματα που συνέβησαν πριν 40 και χρόνια , δεν θέλω να τους αλλάξω τα μυαλά γιατί είναι μεγάλοι άνθρωποι και είναι αδύνατο αλλά πρέπει να να καταλαβαίνουν και να σέβονται τις αποφάσεις των παιδιών τους.

Συγνώμη αν κούρασα αλλά πραγματικά έχω μεγάλη πίκρα ,και απογοήτευση...

On 26/3/2022 at 10:09 ΜΜ, Delis είπε:

Καλησπέρα και από εμένα, να πω και εγώ την ιστορία μου , πρώτο παιδί για εμένα  και πρώτο εγγόνι για τους γονείς μου, έχω ένα   κορίτσι ,τώρα 2 μηνων , χθες επίσκεψη στους γονείς μου μαζί με τη σύζυγό να δούνε και τη μπέμπα  και ανακοινώνουμε ότι το όνομα θα είναι Κωνσταντίνα , το όνομα του πατέρα μου , στεναχώρια η μάνα μου (Αγγελική το όνομα) γιατί δεν θα ακούσει το όνομα , ξενερώνω απίστευτα και εγώ και η σύζυγός γιατί πήγαμε να ανακοινώσουμε κάτι ευχάριστο και κατέληξε σε αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσκεψη σήμερα, μόνο εγώ  ,χωρίς τη σύζυγό,  να προσπαθήσω να καταλάβω γιατί η μάνα μου στεναχωρέθηκε και να μιλήσουμε για αυτή την κατάσταση.

Αποτέλεσμα συνάντησης ... Η μάνα μου να κλαίει και να λέει ότι η παράδοση λέει ότι το όνομα του πρώτου παιδιού πάει στο μπαμπά άρα επειδή είναι κορίτσι πρέπει να την πούμε Αγγελική ,και ότι υπόθηκε με "πλάγιο" τροπο το όνομα της μικρής, δηλαδή έπρεπε από την αρχή να το ξέρει η μάνα μου ,  ο πατέρας μου να λέει ότι εγώ δεν θέλω να ακούσω το όνομα μου αλλά το όνομα της μάνα σου και να γίνεται ένα τσίρκο , τα δικά μου επιχειρήματα ότι η αγάπη και ο σεβασμός για τους γονείς δεν κρίνονται από ένα όνομα , το παιδί να είναι γερό κτλ. Εγώ θέλω να το πω Κωνσταντίνα γιατί αρέσει σε εμένα και τη γυναίκα , και γιατί ο πατέρας μου είναι και λίγο μεγάλος σε ηλικία (84) οπότε θέλω να ακούσει και το όνομα του , το παραπάνω αναφέρθηκε και σαν δικαιολογία από μέρους μου. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Έχω απογοητευτεί πολύ με αυτήν την φάση γιατί πραγματικά πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι. Τους αγαπώ τους γονείς μου ,αλλα κάποιες αποφάσεις ,ειδικά σε ότι αφορά το παιδί  ,και η ονοματοδοσία έχει να να κάνει με αυτή τη ψυχή, πιστεύω ότι πρέπει να παίρνονται από τους γονείς , και να μην πιέζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες προβάλλοντας παραδείγματα που συνέβησαν πριν 40 και χρόνια , δεν θέλω να τους αλλάξω τα μυαλά γιατί είναι μεγάλοι άνθρωποι και είναι αδύνατο αλλά πρέπει να να καταλαβαίνουν και να σέβονται τις αποφάσεις των παιδιών τους.

Συγνώμη αν κούρασα αλλά πραγματικά έχω μεγάλη πίκρα ,και απογοήτευση...

Που να βγάζατε και από την πλευρά της νύφης... Τίποτα δε θα κάνεις, λόγο για το όνομα έχει μόνο το ζευγάρι. Κουράγιο φίλε μου

2 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Που να βγάζατε και από την πλευρά της νύφης... Τίποτα δε θα κάνεις, λόγο για το όνομα έχει μόνο το ζευγάρι. Κουράγιο φίλε μου

Θα μείνω μόνο σε αυτό που λες, ότι αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το παιδί λόγο έχουν μόνο οι γονείς. Thanks for the tip. 

Προσωπική μου άποψη είναι πως ότι έχει να κάνει με τα παιδιά γενικότερα ,δε θα έπρεπε να υπερισχύει ο εγωισμός!και στην προκειμένη περίπτωση στο όνομα του παιδιού οι παππουδογιαγιαδες πρεπει να σέβονται την επιλογή των γονιών και να τους ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους..να υπερισχύει η αγάπη κ ο σεβασμός έναντι του εγωισμού τους..εύχομαι να το καταλάβουν και να μην το τραβήξουν άλλο..εγώ στα δικά μου παιδιά έδωσα τα ονόματα που άρεσαν σ εμένα και τον άντρα μου..οι γονείς μου τα λατρεύουν και είναι πάντα δίπλα μας  σε αντίθεση με τους γονείς του συζύγου που πάνω από όλα έχουν το ΕΓΩ τους...είναι λυπηρό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...