Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιεζομαι εμμεσα για καισαρική


Recommended Posts

Καλησπερα, 

Ειμαι 23 χρονων εγκυος στην 38 εβδομαδα και εχω κλεισει καισαρικη για την Παρασκευή χωρις να εχω ομως κανενα προβλημα... Το θεμα ειναι οτι θελω να γεννησω φυσιολογικα και να το ζησω!!  αλλα ο αντρας μου εχει αντιθετη αποψη γιατι όπως του εχουν πει αλλοι μπαμπαδες μετα θα ξεχειλωσω "εκει κατω"...εχω πανικοβληθει και κλαιω συνεχεια γιατι το προγραμματισα  μονο για εκεινον αλλα μου λεει να κανω οτι θελω εγω... Ισχυει αυτο οτι μετα θα χαλασει η ερωτικη ζωη μας? Ειμαι πολυ μικρη για να συμβει κατι τετοιο... 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ο γιατρός σου τι γνωμη έχει?  Φυσικα και δε θα χαλάσει και κατα τη γνώμη μου να επιδιώξεις φυσιολογικο τοκετό αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για καισαρική.  Ειναι το σωμα σου,γιατι να το υποβάλεις σε ενα χειρουργείο χωρις λογο? Με το καλο !

Link to comment
Share on other sites

Εδω και οι δυο γιατροι που με βλεπουν επειδη ειμαι απο νησί ειναι υπερ της καισαρικής λογω έλλειψης μηχανηματων σε περίπτωση επιπλοκων υποτίθεται (εγω πιστεύω οτι το κανουν για να ξεμπερδευουν και να αμοιφθουν και καλύτερα)  αλλα σκέφτομαι οτι αν συμβει κατι τοτε εννοείται να κανω καισαρικη...δεν τον κατηγορω και εκεινον γιατι τον εχουν φοβησει χωρις λογο ομως.... 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Ωραίοι τύποι που κάθονται κ συζητανε για το αν ξεχειλωσαν οι γυναίκες τους που τους χάρισαν παιδί, να τους χαίρεστε για φίλους. Αντί να σκέφτεται ο άντρας σου εσένα που θα σε ανοίξουνε σκέφτεται μην ξεχειλωσεις κ σε βάζει σε τέτοια διαδικασια. Πες του ότι θα ζητήσεις απτό γιατρό να σε ράψει παραπανω για να είσαι πιο στενή από ποτέ αν νιώθει καλύτερα :angry:

 

6 ώρες πρίν, Vasilo είπε:

Η συμβουλή μου είναι, αν "ξεχειλώσεις" να βρεις έναν άντρα πιο "προικισμένο"...να σε γεμίζει!

 

Είμαι λίγο σοκαρισμένη απ αυτό που διάβασα. Συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια, εαν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος μην επιλέγεις την καισαρική. Μπορεί και ο φυσιολογικός τοκετός να καταλήξει σε καισαρική όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Με το καλό να ρθει το νινάκι σου και να γεννήσεις όπως εσύ! επιθυμείς να γεννήσεις.

 

2 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Κριμα να υπαρχουν αρσενικα που να κανουν τις γυναικες τους να νιωθουν ετσι..Κριμα...Αντι να σε υπερυψωνει που θα φερεις στο κοσμο το παιδι σας, που το κουβαλας και το φροντισες τοσους μηνες τωρα και για ολα τα χρονια που θα ακολουθησουν τη ζωη σας, καθεται και κοιταει την ερωτικη σας ζωη. Ας αφησουμε στην ακρη την αγνοια που μπορει να εχει για τα οφελη του φυσιολογικου τοκετου και τους (ακομη και μοιραιους) κινδυνους ενος μεγαλου χειρουργειου οπως η καισαρικη, ας πιαστουμε απλα στο οτι θελει να σου επιβαλλει μια τοσο σημαντικη αποφαση στην ισως πιο σημαντικη στιγμη της ζωης σου (και του παιδιου σας). Εσυ θα περασεις τον τοκετο, εσυ θα αποφασισεις! 

 

Προσωπικα, μπορω να πω οτι παρ'ολο που εκανα και περινεοτομη, η ερωτικη μας ζωη μετα το παιδι ειναι ακομη καλυτερη. Ο κολπος σου δεν θα χαλασει αλλα ισως να σκεφτεις το ενδεχομενο να σε χαλαει αυτος ο ανθρωπος...Αν επηρεαζεται τοσο απο τους αλλους μπαμπαδες για αυτο  το θεμα, τοτε φαντασου τι θα γινει οταν γεννηθει το μωρο και θα επηρεαζεται και για το μεγαλωμα του. Αν θελεις παρε και ενα τηλεφωνο στην Φαιναρετη (ψυχολογικη υποστηριξη για εγκυους και νεες μητερες), πιστευω θα σε βοηθησει.

συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια

ειναι δυνατον να σκεφτεται τετοια πραγματα;

κ να σου επιβαλλει ενα χειρουργειο;

κ ο γιατρος να συμφωνει σε καισαρικη χωρις λογο;

κ σκεφτομαι κ τις γυναικες των φιλων σας που γεννησαν φυσιολογικα,κ τι γνωμη εχουν οι αντρες τους:mad:

σαν συζητησεις εφηβων για το επαφές:sad:

 

Link to comment
Share on other sites

Απαραδεκτος ο αντρας σου! πολυ αμφιβαλλω αν του το εχουν πει αλλοι μπαμπαδες αυτο η το ακουσε απο καποιον ακυρο γιατρο που προωθει τις καισαρικες η το εβγαλε απο το μυαλο του ο ιδιος!!

Να του πεις πως κι εσυ ρωτησες αλλες γυναικες που γεννησαν και σου ειπαν οτι ο κολπος τους δεν εχει καμια διαφορα. Και ειναι αληθεια,ο γιατρος σε ραβει αν σκιστεις απο κατω κ δεν ξεχειλωνει ο κολπος! 

Ο τοκετος αφορα εσενα κ το παιδι πανω απ'ολα! Σκεψου οτι οταν γεννησεις μπορει να σου πει να μη θηλασεις γτ το βρισκει αντιερωτικο η να μην κοιμαται το μωρο μαζι σας κοκ! Τι θα κανεις τοτε? Βαλ'τον στη θεση του απο τωρα. Πες του οτι εισαι πολυ νεα κ ο κολπος σου θα επανελθει μια χαρα. (Και μεγαλυτερη να ησουν αλλα τεσπα,μπας κ χαμπαριασει ετσι!)

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα συμφωνήσω με ΟΛΕΣ τις προλαλλήσες, όμως θα πω  το εξής για το θεμα της καισαρικης

  

Το γεγονός οτι είσαι σε νησί και οι γιατροί σου δεν εχουν τα απαραίτητα μηχανήματα και ΣΙΓΟΥΡΑ και γνώσεις επαρκείς για ΦΤ ή μαίες , μιας και μάλλον όλες τις γυναίκες έτσι τις ξεγεννούν όπως σου πρότειναν  -  

εάν το προτείνουν σε εσένα που είσαι χαμηλού κινδύνου κύηση, τότε να ξέρεις το προτείνουν σε ΟΛΕΣ - ....  άρα οι μόνοι ΦΤ που βλέπουν είναι αυτοί που είναι πρόωροι ή λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη καισαρική (στην περίπτωση που δεν κάνουν επείγουσα καισαρική για να μη γίνει ΦΤ). άρα η εμπειρία τους σε ΦΤ είναι ελάχιστοι...

δεν είναι ο συλλογισμός αυτός εντελώς λογικός;

Αν θέλεις ρώτα τους πόσους Φυσικους τοκετούς έχετε ανά ετος?  για να κρινεις εαν αυτο σημαίνει ότι έχουν εμπειρία να σε υποστηρίξουν σε ΦΤ όπως θα το είχε καποιος που το κάνει αυτό κάθε μέρα στην Αθήνα πχ. 

 

...άρα σημαίνει  ότι παίζεις κορώνα γράμματα με το εάν έχεις τύχη και ο τοκετός σου ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα  vs το να υπάρξει η οποιαδήποτε επιπλοκη ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του τοκετού, ή κοντά στην ΠΗΤ και να μην έχουν οι γιατροί τις γνώσεις ή τα μηχανήματα για να βοηθήσουν το μωράκι. 

Δεν ξέρω σε τι νησί έχεις δεν ξέρω αν έχει ΜΕΝΝ, μονάδα εντατικής νοσηλείας και τί κανουν σε περιπλοκες. 

Εγώ θα ζήταγα να μου εξηγήσει ο γιατρός λεπτομερώς,  ΤΙ είναι αυτά που έχει το νησί, και τι είναι αυτά που δεν έχει το νησί, τι δηλαδή φοβάται πιο συγκεκριμένα. 

Πρέπει να κάνετε διαλογο, με αυτούς τους ανθρώπους γιατί αυτούς θα βλέπεις και μετά. Όλα στο τραπέζι όλα ανοιχτά, και να επιμείνεις, και να μην αφήσεις να σε δουν ως κοπελίτσα και ας είσαι μικρή. Να πεις,

θέλω να μου πείτε εσείς γιατί εσείς τα ξέρετε καλύτερα θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω!

 

Στην θέση σου θα ζήταγα παράταση 1 -2 εβδομάδας και να του πω ότι θα προτιμούσα να αρχίσουν οι πόνοι και όταν αρχίσουν,  να με πάτε για επείγουσα καισαρική πριν προχωρήσει ο τοκετός. δεν είμαι γυναικολόγος, και μπορεί να γράφω μπαρούφες, αλλά ρώτα τον όμως,... θα το έκανε αυτό ?  στο κάτω κάτω στο νησί είστε, οι ειδικοί που χρειάζονται για την καισαρική πόση ωρα θα χρειαστέι να μαζευτούν επειγόντως. 

 

Το θέμα που στο λέω αυτό είναι ότι κάθε εβδομάδα εγκυμοσύνης, ειναι ΠΟΛΥ σημαντκή για το μωρό. μια εβδομάδα περισσότερο, ΔΙΝΕΙ κατι στο μωρό. 

υπάρχει βιβλιογραφία θα βάλω λινκ. 

 

Επιπλέον, το να νιώσεις τους πόνους νομίζω είναι υπέροχο δώρο. εγώ έκανα πρόκληση αναγκαστικά και μετά καισαρική για διάφορους λόγους, αλλά μια μέρα πριν είχα νιώσει πόνους, και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αισθάνεσαι το σώμα σου να λειτουργεί αυτόματα , σαν ένα κύμα, και να σου λέει " πλησιάζει η στιγμή" ....

Θα έλεγα ότι με αυτό το τρόπο θα έκανες και ένα συμβιβασμό εσυ και ο γιατρός.  

Θεωρώ εντελώς απίθανο στην ηλικία που είσαι να μην σε εκφοβίσουν εντελώς για να σε πείσουν για καισαρική, δεν είναι ότι έχουν άδικο σε κάποια πράγματα εξαιτίας του νησιού, 

αλλά το να ζητήσεις μια εβδομάδα παράταση, έτσι για την πιθανότητα αλλά και για το καλό του μωρού θα είναι πιο εύκολο να πετύχεις. 

 

  

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας... Απλα δεν μπορω να τον κατηγορησω και αυτον γιατι επηρεαστηκε απο αλλες γνωμες οπως και εγω (μια εκ των οποίων ηταν και ο ενας μου γυναικολογος ο οποιος συμφωνησε οτι τιποτα δεν μενει ιδιο).... Βέβαια ο αντρας μου παρολα αυτα μου εχει πει οτι εγω θα αποφασισω γιατι εγω θα το περασω απλα οτι εκεινος προτιμαει να κανω καισαρικη.... Belleblue η αλήθεια ειναι οτι οσες κοπελες θελουν να γεννησουν φυσιολογικα πηγαινουν Αθήνα ή Ρόδο.. Ελαχιστες ξερω που γεννησαν εδω φυσιολογικα... Αλλα και παλι θα ηθελα να με εμψυχωναν να το προσπαθήσω και αν κατι δεν παει καλα τοτε ας "φαω" το μαχαιρι....Εγω εχω αρχισει περπάτημα μπας και ο μπεμπης μου αποφασισει να κανει την εξοδο μονος του πριν την Παρασκευή φυσιολογικα (ευχομαι να συμβει κατι τετοιο) γιατι αυτες τις μερες τα βραδια εχω αρκετα πονακια... 

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πρίν, Κατεριναk είπε:

Εδω και οι δυο γιατροι που με βλεπουν επειδη ειμαι απο νησί ειναι υπερ της καισαρικής λογω έλλειψης μηχανηματων σε περίπτωση επιπλοκων υποτίθεται (εγω πιστεύω οτι το κανουν για να ξεμπερδευουν και να αμοιφθουν και καλύτερα)  αλλα σκέφτομαι οτι αν συμβει κατι τοτε εννοείται να κανω καισαρικη...δεν τον κατηγορω και εκεινον γιατι τον εχουν φοβησει χωρις λογο ομως.... 

Η επέμβαση θα γίνει στο νησί ή θα πας σε κάποιο μεγαλύτερο μέρος; Γιατί αν είναι να φύγεις, ας πούμε ότι έχει κάποια λογική ο προγραμματισμός. Ή θα γεννήσεις στο μέρος σου; ΜΟυ φαίνεται λίγο περίεργο να υπάρχει υποδομή για χειρουργείο και να μην υπάρχει υποδομή για φυσιολογικό τοκετό. Στο νησί που μένω, χωρίς νοσοκομείο, έχουν γίνει φυσιολογικοί τοκετοί στο κέντρο υγείας με την μαία, την παιδίατρο και τον ιδιώτη γυναικολόγο. Έκτακτοι βέβαια, σε γυναίκες που δεν είχαν προλάβει να φύγουν νωρίς, ή δεν προλάβαιναν να μεταφερθούν με σκάφος ή ελικόπτερο σε νησί με νοσοκομείο. Γι αυτό μου φαίνεται περίεργο να θεωρούν ότι έχουν υποοδμές για καισαρική και όχι για φ.τ. 

Link to comment
Share on other sites

Στο νησι θα γεννησω... Μου λενε οτι η καισαρική εδω ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος γιατι ειναι λιγότερο πιθανο να παει κατι στραβα απο οτι ο φτ αν και οπως ειπα και στην αρχικη αναρτηση και εγω ειμαι δυσπιστη και θεωρω άλλα τα κινητρα των γιατρων... 

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

ΜΟυ φαίνεται λίγο περίεργο να υπάρχει υποδομή για χειρουργείο και να μην υπάρχει υποδομή για φυσιολογικό τοκετό.

Συμφωνω μαζι σου. Υποδομη για φυσιολογικο τοκετο μπορει να θεωρηθει ακομη και το σπιτι αλλα για το χειρουργειο φυσικα πρεπει να τηρουνται προϋποθεσεις, διαφορετικα μιλαμε για μεσαιωνικες καισαρικες. Το πιο πιθανο ειναι να θελουν να ξεμπερδευουν οπως ειπες @Κατεριναk , μιας και οι πιθανοτητες επιπλοκων ειναι πιο αυξημενες σε ενα χειρουργειο παρα σε μια φυσιολογικη λειτουργια του σωματος οπως ειναι ο τοκετος. Εξαλλου, αν ειχες μια καλη εγκυμοσυνη συν το νεαρο της ηλικιας σου, οι πιθανοτητες να εξελιχθουν ολα ομαλα ειναι με το μερος σου. Βεβαια, πως να εμπιστευτεις τους γιατρους οτι ακομη κι αν ξεκινησεις φυσιολογικα, δεν θα βρουν μια δικαιολογια για καισαρικη...Τι να πω..δυσκολα τα πραγματα...Δες μπορεις εστω και τελευταια στιγμη να πας σε καποιο αλλο μερος να γεννησεις;

 
Link to comment
Share on other sites

Τώρα εσύ μπήκες για συμβουλή κι επιπλέον τα ακους και για τον άντρα σου πως είναι απαράδεκτος και σίγουρα αυτό σου έλειπε να ακούσεις τώρα, αλλά έλα που είναι απαράδεκτος που σου λεει τέτοια πράγματα, παιδί κάνετε όχι ταξίδι του μέλιτος. Είσαι ετοιμόγεννη και τόσο μικρή γμτ. :( Θα προσπαθήσω να τον αιτιολογήσω (κι όχι δικαιολογήσω) και να φανταστώ πως είναι κι αυτός μικρός και λίγο ανόητος, όχι όμως πως δεν σε αγαπάει ή αν του εξηγήσεις πως δεν θα καταλάβει. Χειρουργείο με το ζόρι δεν πρέπει να κάνεις κι εφόσον προτιμάς φυσιολογικό τοκετό κι επιπλέον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτό να κυνηγήσεις. Να το εξηγήσεις στον άντρα σου και να του πεις να το καταλαβει καλά πως αυτό που σου είπε σε πληγώνει και πως τον χρειάζεσαι. Είσαι πολύ μικρή, μην κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις αργότερα όταν ωριμάσεις και μπορείς να υπερασπιστείς καλύτερα τα θέλω σου και τον εαυτό σου. Κάντο τώρα.

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Κατεριναk είπε:

Στο νησι θα γεννησω... Μου λενε οτι η καισαρική εδω ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος γιατι ειναι λιγότερο πιθανο να παει κατι στραβα απο οτι ο φτ αν και οπως ειπα και στην αρχικη αναρτηση και εγω ειμαι δυσπιστη και θεωρω άλλα τα κινητρα των γιατρων... 

Πολύ δύσκολη η θέση σου... Γιατί δεν είναι εποχή να αλλάξεις γιατρό (και δεν μου αρέσει κιόλας έτσι απλά να πετάμε ένα άλλαξε γιατρό πίσω από το πληκτρολόγιο), δεν έχεις κι επιλογές άλλου όπως φαίνετια, και μάλλον οι γιατροί στο νησί σου δεν έχουν εμπειρία από τοκετούς, φυσιολογικούς τουλάχιστον. Έχουν εμπειρία τοκετών γενικά; Δηλαδή στο νησί σας υπάρχει κάποια κλινική όπου γίνονται καισαρικές; Ή μήπως όλες οι γυναίκες του νησιού πάνε αλλού να γεννήσουν με άλλους γιατρούς, όπως κάνουν στο δικό μου, και τον γυναικολόγο τον έχουν μόνο για απλή παρακολούθηση; 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Πολύ δύσκολη η θέση σου... Γιατί δεν είναι εποχή να αλλάξεις γιατρό (και δεν μου αρέσει κιόλας έτσι απλά να πετάμε ένα άλλαξε γιατρό πίσω από το πληκτρολόγιο), δεν έχεις κι επιλογές άλλου όπως φαίνετια, και μάλλον οι γιατροί στο νησί σου δεν έχουν εμπειρία από τοκετούς, φυσιολογικούς τουλάχιστον. Έχουν εμπειρία τοκετών γενικά; Δηλαδή στο νησί σας υπάρχει κάποια κλινική όπου γίνονται καισαρικές; Ή μήπως όλες οι γυναίκες του νησιού πάνε αλλού να γεννήσουν με άλλους γιατρούς, όπως κάνουν στο δικό μου, και τον γυναικολόγο τον έχουν μόνο για απλή παρακολούθηση; 

Οχι κανουν καισαρικες πολλες και ειναι και ευχαριστημενες αλλα οι περισσοτερες την προτιμουν κιολας γιατι φοβούνται και δεν θελουν να πονεσουν... Γενικα μονο εδω συμβαίνει να βλεπεις τοσες μαμαδες να σου προτεινουν καισαρική... 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Υποθέτω ότι και ο άντρας σου είναι κοντινής ηλικίας με εσένα και ίσως έχει ακούσει ένα σωρό "βλακειούλες" ειδικά αν είστε σε συντηρητική κοινωνία. Η "ανησυχία" του είναι κάτι που στις μέρες μας εκφράζεται μόνο σε συντηρητικές ισλαμιστικές κοινωνίες (όπως στην Αίγυπτο, χώρες όπως τα Εμιράτα ή το Σουδάν). Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους:

  • Ο κόλπος σου αποτελείται από μυς και μαλακούς ιστούς, που είναι όμως ελαστικοί. Οι μυς, όπως και κάθε άλλος μυς του ανθρώπινου είδους, είναι όργανο που γυμνάζεται. Ο φυσιολογικός τοκετός μπορεί όντως να προκαλέσει μια παροδική χαλάρωση, υπό την έννοια ότι αυτοί οι μυς μετά την πίεση του τοκετού, περνάνε μια απότομη αλλαγή. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές γυναίκες παρουσιάζουν ακράτεια μετά από φυσιολογικό τοκετό. Το λεγόμενο "ράψιμο" μετά τον τοκετό δε στενεύει τον κόλπο, μόνο την είσοδό του. Πρόσεξε όμως! Τις περισσότερες φορές αυτή η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, γίνεται σταδιακά από μόνη της. Έτσι είμαστε φτιαγμένες. Όμως όπως σου είπα, μιλάμε για μυς. Άρα με τη σωστή γυμναστική, μπορείς να επαναφέρεις πολύ πολύ γρήγορα το σώμα σου, η ηλικία σου άλλωστε βοηθά απίστευτα. Διάβασε για ασκήσεις πυελικού εδάφους (kegel) και ξεκίνα την εξάσκηση από τώρα, βοηθούν και στον τοκετό.
  • Ο τρόπος που θα γεννήσει μια γυναίκα είναι απόφαση καθαρά και μόνο δική της, έχοντας υπόψη το συμφέρον το δικό της και του παιδιού της. Κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να σε πιέσει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, ειδικά αν αυτό βάζει σε ρίσκο την υγεία σου και του παιδιού σου. Σε αυτή την απόφαση η γυναίκα είναι μόνη της. Αφορά το σώμα της και μόνο, και το παιδί της. Κανένας άλλος δεν έχει λόγο.
  • Η καισαρική είναι χειρουργείο με πιθανότητα επιπλοκής μεγαλύτερη από ότι σε φυσιολογικό τοκετό. Επίσης οι πιθανότητες για αλλεργείες, προβλήματα αναπνευστικού κ.α. είναι πολύ μεγαλύτερες για τα μωρά καισαρικής από ότι τα υπόλοιπα. Πέρα από το ότι σε φορτώνει με άδικες τύψεις, ρώτησε τον άντρα σου τι βάζει σε ζυγαριά, την απόλαυσή του, ή την υγεία του παιδιού του;
  • Δεν υπάρχουν νοσοκομειακές υποδομές που να μην είναι έτοιμες για έναν φυσιολογικό τοκετό, αλλά να είναι έτοιμες για ένα χειρουργείο. Σε μια απροβλημάτιστη εγκυμοσύνη χωρίς ενδείξεις επιπλοκών, ο τοκετός μπορεί να εκτελεστεί με ασφάλεια και στο σπίτι. 
  • Κάθε εβδομάδα είναι σημαντική για το μωρό σου. Αν δεν μπορείς να αποκλείσεις την καισαρική, άσε την για όσο αργότερα γίνεται. 

Στη θέση σου θα άφηνα να γεννήσω όταν έρθει η ώρα του μωρού. Αν το νοσοκομείο είναι έτοιμο για καισαρική, είναι έτοιμο και για έκτακτο τοκετό. Για καισαρική με τι νάρκωση σου είπαν ότι θα γίνει; Ολική ή μερική; Αν σου είπαν για ολική, ένα παραπάνω να περιμένεις γιατί και φυσιολογικά να ξεκινήσει ο τοκετός, αν πρέπει να "γυρίσει" σε καισαρική, θα σου κάνουν ολική (που είναι και πιο βαριά). 

 

Ναι ειναι 27 εκείνος...το ξερω οτι σας φαινεται απαράδεκτο αλλα δεν ειναι οτι ειναι αδιαφορος και δεν σκεφτεται το μωρο το αντιθετο μαλιστα θα ελεγα.. Φοβαται και αγχωνεται πολυ...αλλα τον επηρεασαν, στην αρχη σκεφτητε το ειχαμε δεδομενο για φτ... 

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα κι εμένα που έκανα καισαρική. Ήμουν σαν σφαγμένο κοτόπουλο για μέρες, ήταν ό,τι χειρότερο έχω τραβήξει στη ζωή μου. Χώρια που για το μωρό είναι απείρως καλύτερο να γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, καθώς παίρνει βακτήρια από τον κόλπο της μητέρας που το βοηθούν στη μετέπειτα υγεία του.

Το μωρό έχει πάρει θέση? Αν φθάσεις στη 40η εβδομάδα και δεν έχει πάρει θέση, τότε το συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

On 22/1/2019 at 7:35 ΜΜ, Κατεριναk είπε:

Καλησπερα, 

Ειμαι 23 χρονων εγκυος στην 38 εβδομαδα και εχω κλεισει καισαρικη για την Παρασκευή χωρις να εχω ομως κανενα προβλημα... Το θεμα ειναι οτι θελω να γεννησω φυσιολογικα και να το ζησω!!  αλλα ο αντρας μου εχει αντιθετη αποψη γιατι όπως του εχουν πει αλλοι μπαμπαδες μετα θα ξεχειλωσω "εκει κατω"...εχω πανικοβληθει και κλαιω συνεχεια γιατι το προγραμματισα  μονο για εκεινον αλλα μου λεει να κανω οτι θελω εγω... Ισχυει αυτο οτι μετα θα χαλασει η ερωτικη ζωη μας? Ειμαι πολυ μικρη για να συμβει κατι τετοιο... 

 

Nα μην κάνεις καισαρική. Ο άντρας σου όχι απλά είναι εγωιστής και απαράδεκτος, όσα σου λέει είναι επιπλέον και βλακείες, επιπέδου συζήτησης δεκατριάχρονων αγοριών πίσω από τις τουαλέτες του γυμνασίου. Ηρέμησε, πήγαινε για φυσιολογικό τοκετό, και βάλε πρώτο τον εαυτό και το παιδί σου. Και όταν με το καλό γεννήσεις, θα πρέπει να καθήσεις να εξηγήσεις στον άντρα σου ότι είναι πολύ τυχερός που δεν τον πέταξες έξω, όπως θα είχαν κάνει πάρα πολλές γυναίκες στη θέση σου (και κακώς για την υγεία σου δεν το έκανες και έκατσες να κλαις).

Link to comment
Share on other sites

On 22/1/2019 at 7:35 ΜΜ, Κατεριναk είπε:

Καλησπερα, 

Ειμαι 23 χρονων εγκυος στην 38 εβδομαδα και εχω κλεισει καισαρικη για την Παρασκευή χωρις να εχω ομως κανενα προβλημα... Το θεμα ειναι οτι θελω να γεννησω φυσιολογικα και να το ζησω!!  αλλα ο αντρας μου εχει αντιθετη αποψη γιατι όπως του εχουν πει αλλοι μπαμπαδες μετα θα ξεχειλωσω "εκει κατω"...εχω πανικοβληθει και κλαιω συνεχεια γιατι το προγραμματισα  μονο για εκεινον αλλα μου λεει να κανω οτι θελω εγω... Ισχυει αυτο οτι μετα θα χαλασει η ερωτικη ζωη μας? Ειμαι πολυ μικρη για να συμβει κατι τετοιο... 

Γέννησα 24 ετων φυσιολογικά και εκανα τρία ράμματα. Οι σχέσεις με τον άνδρα μου δεν άλλαξαν καθόλου.

 

  Διάβασα τις περισσότερες απαντήσεις των κοριτσιών και συμφωνω πως η καισαρική είναι μία επέμβαση που πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

 

Προσωπικα αν μου ελεγες πως δεν ήθελες ΕΣΥ να γεννήσεις φυσιολογικα δεν θα είχα κανένα λόγο να γραψω. Υπερασπίσου τα θέλω σου! Στο γάμο ή στις σχέσεις γίνονται συμβιβασμοι αλλά με λογική βάση και απ τα δυό μέλη. 

 

 

11 ώρες πρίν, Κατεριναk είπε:

γνωμες οπως και εγω (μια εκ των οποίων ηταν και ο ενας μου γυναικολογος ο οποιος συμφωνησε οτι τιποτα δεν μενει ιδιο)....

Με εκπλήσσει που διαβάζω τέτοιου είδους σχόλια από γιατρούς! 

 

Αν ο μοναδικός λόγος που πείστηκες να κάνεις καισαρική είναι αυτός θεωρώ πως είναι αβάσιμη και αναίτια ή επέμβαση. Ξανασκεψου το! Απ την άλλη κρίνω χωρίς να γνωρίζω τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος που ζεις. 

 

Ελπίζω να πάνε όλα καλα!

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, Manoulitsa75 είπε:

Ρώτα κι εμένα που έκανα καισαρική. Ήμουν σαν σφαγμένο κοτόπουλο για μέρες, ήταν ό,τι χειρότερο έχω τραβήξει στη ζωή μου. Χώρια που για το μωρό είναι απείρως καλύτερο να γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, καθώς παίρνει βακτήρια από τον κόλπο της μητέρας που το βοηθούν στη μετέπειτα υγεία του.

Το μωρό έχει πάρει θέση? Αν φθάσεις στη 40η εβδομάδα και δεν έχει πάρει θέση, τότε το συζητάμε.

Το φανταζομαι οτι θα ηταν πολυ ασχημο και θα πονουσες... Και εγω ετσι το φαντάζομαι... Ναι εχει παρει θεση καιρο τωρα το μονο μικροθεματακι που εχω ειναι απλα κατι ασβεστωματα και οτι ο πλακουντας ειναι πολυ ωριμος...τιποτα σοβαρο ωστε να κανω κτ... 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Γέννησα 24 ετων φυσιολογικά και εκανα τρία ράμματα. Οι σχέσεις με τον άνδρα μου δεν άλλαξαν καθόλου.

 

  Διάβασα τις περισσότερες απαντήσεις των κοριτσιών και συμφωνω πως η καισαρική είναι μία επέμβαση που πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

 

Προσωπικα αν μου ελεγες πως δεν ήθελες ΕΣΥ να γεννήσεις φυσιολογικα δεν θα είχα κανένα λόγο να γραψω. Υπερασπίσου τα θέλω σου! Στο γάμο ή στις σχέσεις γίνονται συμβιβασμοι αλλά με λογική βάση και απ τα δυό μέλη. 

 

 

Με εκπλήσσει που διαβάζω τέτοιου είδους σχόλια από γιατρούς! 

 

Αν ο μοναδικός λόγος που πείστηκες να κάνεις καισαρική είναι αυτός θεωρώ πως είναι αβάσιμη και αναίτια ή επέμβαση. Ξανασκεψου το! Απ την άλλη κρίνω χωρίς να γνωρίζω τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος που ζεις. 

 

Ελπίζω να πάνε όλα καλα!

 

 

 Σκέφτομαι τοσα πολλα αυτες τις μερες που εχω μπερδευτει και εγω η ιδια...Ξερω οτι ο γιατρός ειναι πολυ καλος στις καισαρικες αλλα για φτ και για το ραψιμο εχω ακουσει και ασχημες εμπειρίες...γιαυτο και φοβαμαι για το μετα... αν δεν με φτιαξει σωστα οπως θα εκανε καποιος γιατρος στην Αθήνα πχ...

Link to comment
Share on other sites

αχ, απο πού να έχουν εμπειρία @Έσπερος  ..... :sad: ! δεν έχουν! αφού λένε στην 23 χρονη για καισαρική.... ? σε ποιά θα πουνε για φυσικό? δηλαδή ποιές θα ξεγεννήσουν ΦΤ?.

Άρα σε όλες τα ίδια λένε άρα, πάλι, δεν έχουν εμπειρία τα τελευταία χρόνια της παραμονής τους το νησί. 

φυσικά και θα είναι καλός στις καισαρικές, ... δεν αλλάζει φυσικά αυτό το γεγονός ότι έχει περισσότερα ρίσκα ένα χειρουργείο. 

Αλλά εάν δεν εχει και καμια εμπειρία στους ΦΤ και δεν ξέρει να ξεγεννήσει μωρό χωρίς ρίσκο, .... τι είναι πιο ασφαλές?  σε αυτή τη περίπτωση για αυτό σου προτείνει ΚΤ. γιατί ΔΕΝ ξέρει ΦΤ.  δεν θέλεις να σου κανει αυτος ο ανθρωπος ΦΤ. .... εγώ ΔΕΝ θα ήθελα!!     Δεν είναι παιχνίδι ο ΦΤ, είναι φυσικος αλλά η τεχνολογία πλέον επιτρέπει τις σωστές κινήσεις και αποφάσεις για το πόσο γρήγορα πρέπει να βγεί το μωρό, εάν πρέπει να σπρωχτεί το τι κανει η μαία... δηλαδή εάν δεν έχεις βρεί και Μαία που να έχει εμπειρία σε ΦΤ, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επιμείνεις σε αυτό το γιατρό για ΦΤ. είναι τέχνη ο ΦΤ. 

 

 , δεν θέλεις να ρισκάρεις τίποτα, και η αληθεια ειναι οτι στο σημειο που βρίσκεσαι είσαι μακριά από κάθε τί που προσφέρει γνώση ή ασφάλεια. 

 

 

Αγαπητή @Κατεριναk εάν θες ΦΤ με προσωπικό έμπειρο και υποστηρικτικό, θα πρέπει να φύγεις από το νησί. ... ! ! πάρτο απόφαση. 

Αλλιώς πάρε απόφαση πχ  να αργήσεις το ραντεβού για να αποφασίσεις. Πες του ότι θα ήθελες το ενδεχόμενο ΦΤ και ότι μετράς το εάν σας φτάνουν τα χρήματα και ότι περιμένεις το ΟΚ από χρηματοδοτηση για να πάτε Ρόδο. 

Ακόμα και εάν δεν πας Ρόδο, στην τελική μπορείς να πας κάποιες μερες μετά να του πεις οτι τελικά δεν έφτασαν τα χρήματα, και ότι τελικα αναγκαστικά εκεί θα γεννήσεις, θα έχεις κερδίσει μια εβδομάδα και αν στην τελική έρθουν οι πόνοι, σου κάνει και τότε καισαρική αν το επιλέξετε.

 

Στην τελική κανένας δε μπορεί να σε κατηγορήσει που προσπαθείς κάτι για τον εαυτό σου που θεωρείς σωστό. 

Κάθε εβδομάδα που μένει το μωρό σου στη κοιλιά σου είναι σημαντική και καλή.

Μετράτε να υποθέσω τους παλμούς και την ανάπτυξη σωστά? . ειναι πολυπαραγοντικός ο τοκετός. δεν είναι μόνο ένα δύο πράγματα άσπρο μαύρο, του στυλ "θέλω ΦΤ και γίνεται επειδή το θέλω!"

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...