Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

12 μηνών sleep regression?

Chrysoum

Recommended Posts

21 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

εχετε καπου να κοιμαται ο μπαμπας;

γτ εγω ξερω πολυ καλα τι θα γινει οταν ερθει κ το δευτερο.απλα θα κοιμασαι κ με τα δυο:-D

αλλα,υπαρχει φως στο τουνελ.ψες το βραδυ κοιμηθηκα στο κρεβατι μου,με τον αντρα μου,χωρις καμια επισκεψη.κ δ ειναι το μοναδικο βραδυ,ευτυχως σε μας αυτο ειναι το συνηθες πλεον

Ωχ τον καημένο δλδ θα πρέπει να τον διώξω απ' το κρεβάτι??? Όχι βέβαια ότι θα του κακοεπεφτε να κοιμάται χωρίς κλωτσιές αλλά τον λυπάμαι! Όσο είναι μωράκι ελπίζω να κοιμάται στην κούνια του μπας κ το γλιτώσω όλο αυτό!

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Επαναφέρω το προηγούμενο ποστ μου. Αυτη η τρελή περίοδος αυπνίας στους 12 μηνες κράτησε 3 εβδομάδες και 2 μερες. Μια μια τις μετρούσα! Και ενω επανήλθαμε στα φυσιολογικά μας, δηλαδή 4-5 φορές ξύπνημα το βράδυ, αλλά ύπνος αμέσως, τσουπ τώρα σχεδόν 16 μηνών άντε πάλι τα ίδια, 2-4 το prime time μας που ειναι το ματι γαριδα. Ξέρω ότι απάντηση και λύση δεν υπάρχει, μάλλον περνάει την 87η φάση της, απλά αναρρωτιέμαι ποτε θα κοιμηθω η δόλια χωρίς να κανουμε το γερμανικό νούμερο στην σκοπιά;

πρίν από 32 λεπτά , Chrysoum είπε:

Επαναφέρω το προηγούμενο ποστ μου. Αυτη η τρελή περίοδος αυπνίας στους 12 μηνες κράτησε 3 εβδομάδες και 2 μερες. Μια μια τις μετρούσα! Και ενω επανήλθαμε στα φυσιολογικά μας, δηλαδή 4-5 φορές ξύπνημα το βράδυ, αλλά ύπνος αμέσως, τσουπ τώρα σχεδόν 16 μηνών άντε πάλι τα ίδια, 2-4 το prime time μας που ειναι το ματι γαριδα. Ξέρω ότι απάντηση και λύση δεν υπάρχει, μάλλον περνάει την 87η φάση της, απλά αναρρωτιέμαι ποτε θα κοιμηθω η δόλια χωρίς να κανουμε το γερμανικό νούμερο στην σκοπιά;

Επειδη υποφερω και εγω απο το ιδιο ακριβως πραγμα τον τελευταίο καιρο, σ εδωσαν καποια αιτιολογηση??? Ειλικρινά νομοζω θα σαλταρω... Η μικρή μου ειναι 4μιση μηνων και ειλικρινά δεν κοιμάται καθολουυυυυυ!! Μιλαμε για 5-6 ωρες το 24ωρο και αυτες ουτε καν συνεχομενες... Συνεχόμενα κοιμαται 2-3 ωρες και την υπολοιπη μερα ξεκλεβει 10λεπτα-μισαωρα το πολυ!!!! 

Υπάρχει σωτηρία ή θα πεσω στα ναρκωτικά???? :shock:

2 minutes ago, anemoni1989 said:

Επειδη υποφερω και εγω απο το ιδιο ακριβως πραγμα τον τελευταίο καιρο, σ εδωσαν καποια αιτιολογηση??? Ειλικρινά νομοζω θα σαλταρω... Η μικρή μου ειναι 4μιση μηνων και ειλικρινά δεν κοιμάται καθολουυυυυυ!! Μιλαμε για 5-6 ωρες το 24ωρο και αυτες ουτε καν συνεχομενες... Συνεχόμενα κοιμαται 2-3 ωρες και την υπολοιπη μερα ξεκλεβει 10λεπτα-μισαωρα το πολυ!!!! 

Γύρω στους 4 μηνες, περνάνε ένα μεγάλο sleep regression και μετά επανέρχονται συνήθως. Προσωπική εμπειρία βέβαια δεν έχω, η κόρη μου δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου πριν το χρόνο για όλο το χρόνο, οποτε δεν μας επηρεάσε το regression των 4 μηνών. Εάν κοιμόταν καλύτερα πιο πριν υπάρχει ελπίδα νομίζω!

Παιδιά εμένα ακόμα δεν κοιμάται και είναι δύο χρόνων και 3 μηνών. Λυπάμαι αλλά τα πράγματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν δεν το έχουν από μικρά με τον ύπνο δε θα το βρουν σύντομα. Τα sleep regression είναι για αυτά που κοιμούνται κ χαλάει αυτές τις περιόδους ο ύπνος. Όταν είναι μονίμως χάλια τι να συζητήσουμε. Υπομονή, θα τις παντρέψουμε.

Διαφημίσεις

2 minutes ago, Lenia16 said:

Παιδιά εμένα ακόμα δεν κοιμάται και είναι δύο χρόνων και 3 μηνών. Λυπάμαι αλλά τα πράγματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν δεν το έχουν από μικρά με τον ύπνο δε θα το βρουν σύντομα. Τα sleep regression είναι για αυτά που κοιμούνται κ χαλάει αυτές τις περιόδους ο ύπνος. Όταν είναι μονίμως χάλια τι να συζητήσουμε. Υπομονή, θα τις παντρέψουμε.

Καλά ναι τι να λεμε τώρα, το ξέρω ότι δεν υπάρχει σωτηρία σύντομα , αφού την φορά που θα κοιμηθεί πρώτη φορά όλο το βράδυ χωρίς διακοπές νομίζω θα είναι τόσο μεγάλη που θα το πει στους συμμαθητές της στο σχολείο. Απλά αυτο το καθημερινό να ξυπνάει στις 2 και να μένει ξύπνια ως τις 4 την νύχτα, δεν παλεύεται βρε παιδάκι μου. Ας ξυπνάει 5 φορές το βράδυ, αλλά στο μισάωρο να κοιμάται. 

πρίν από 44 λεπτά , Chrysoum είπε:

Γύρω στους 4 μηνες, περνάνε ένα μεγάλο sleep regression και μετά επανέρχονται συνήθως. Προσωπική εμπειρία βέβαια δεν έχω, η κόρη μου δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου πριν το χρόνο για όλο το χρόνο, οποτε δεν μας επηρεάσε το regression των 4 μηνών. Εάν κοιμόταν καλύτερα πιο πριν υπάρχει ελπίδα νομίζω!

Δεν κοιμοταν ποτε ιδιαίτερα, αλλα ηταν κάπως καλύτερα... Τωρα ειμαι στα ορια της καταρρευσης!!!! Χθες βράδυ τη βγαλαμε με το μαρσιπο περα δωθε στο σαλονι και ξεκλεβοντας μισαωρα υπνου σ καναπε!!! :shock:

2 minutes ago, anemoni1989 said:

Δεν κοιμοταν ποτε ιδιαίτερα, αλλα ηταν κάπως καλύτερα... Τωρα ειμαι στα ορια της καταρρευσης!!!! Χθες βράδυ τη βγαλαμε με το μαρσιπο περα δωθε στο σαλονι και ξεκλεβοντας μισαωρα υπνου σ καναπε!!! :shock:

Υπομονή, δυστυχώς μόνο αυτό μπορώ σου πω. Τα έχω περάσει και όταν τα θυμάμαι μου σηκώνεται η τρίχα. Σε εμάς δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να βοηθήσει. Οπότε δεν έχω να σου δώσω κάποιο μαγικό τρικ. Μεγάλωσε και άρχισε να κοιμάται κάπως καλύτερα. 

Εγώ στο sleep regression των 12 μηνών άρχισα να τον παίρνω στο κρεβάτι. Όχι εξαρχής, την ώρα που ξυπνούσε και έβλεπα ότι ούτε με την πιπίλα ούτε με την αγκαλιά κοιμόταν. Έτσι ξάπλωνα δίπλα και κοιμόταν αμέσως βαθιά. Ακόμα και τώρα το κάνω αν καμιά φορά δω ότι έχει ξυπνήσει αναστατωμένος. Ανάλογα με τις αντοχές μου, ή περιμένω κανένα 10λεπτο και τον ξαναβάζω στην κούνια, για να κοιμηθώ ήρεμα, ή κοιμάμαι κάπως κανονικά αλλά σε ψιλοετοιμότητα γιατί φοβάμαι, δηλαδή φορώντας γυαλιά και κρατώντας τον από το πόδι ή από το χέρι για να μπορώ να ξυπνήσω αν κουνηθεί να φύγει. Έτσι συνήθως σε κανένα δίωρο ξυπνάω και τον βάζω στο κρεβάτι του κ όλα οκ. Αλλά αυτά για παιδί που κοιμάται εύκολα και δεν ξυπνάει εύκολα με τις μετακινήσεις, οπότε δεν ξέρω αν σε βοηθάω. Όμως ο άντρας μου δεν κοιμάται μαζί μας ακόμα, έτσι έχουμε χώρο στο κρεβάτι. 

Η κούνια είναι κάτι σαν επίπλο για να μπαίνουν τα φρεσκοπλυμμένα μέχρι να τα βάλω μέσα στην ντουλάπα. Αχρησιμοποίητη! Κοίμηθηκε εκεί ως 4-5 ημερών και μετά είδα ότι δεν παίζει να κοιμηθεί εάν δεν είναι πάνω/δίπλα μου, οποτε και από τότε κοιμόμαστε μαζί. Νομίζω οτι δεν διαννοείται ότι είναι δυνατόν να κοιμηθεί χωρίς την μαμά της δίπλα, έτσι έμαθε κιόλας και δεν εχω τις αντοχές να της το αλλάξω τώρα. Ο άντρας μου είναι πολύ δύσκολος στον ύπνο κι αυτός και όταν μέχρι το έτος ξύπναγε 10-12 φορές έμενε αυπνος όλο το βράδυ, οπότε και άλλαξε κρεβάτι και δωμάτιο και κοιμόμαστε μόνες μας.

Διαφημίσεις

1 hour ago, anemoni1989 said:

Εμενα δεν ηρεμει ουτε μαζι μας στο κρεβάτι!!! Θελει να είσαι ορθιος!!! Ας μην περπαταω, αρκει να είναι ψηλα!!! Σοκ! 

Στην ηλικια που ειστε εσεις, ετσι ημασταν και εμεις. Υπνος με το μαρσιπο μετα απο πολύ βολτα.

22 hours ago, anemoni1989 said:

Nιώθω ότι διαβάζω δικό μου ποστ πριν 3 χρόνια!!!! Εμένα ο γιος μου ήταν έτσι, το έλεγα στον γιατρό και δεν με πίστευε...σε καταλαβαίνω ειλικρινά!

Μετά έφτιαξε αυτό, όμως ο γιός μου δεν είναι παιδί του ύπνου. Κοιμήθηκε πολυ λίγο μεσημέρι, (όταν ξεκίνησε να περπατάει που κουράζονταν) και ποτέ δεν ήθελε πολλές ώρες να ξεκουραστεί.(σε αντίθεση με εμένα που ακόμα και τώρα θέλω σίγουρα 8 ώρες ύπνου για να πω πως νιώθω καλά) .  τα παιδιά περνούν φάσεις στον ύπνο, υπομονή θέλει, εμένα τώρα που είναι 3 1/2 ετών περνάει πάλι φάση, ξυπνάει κάθε μία ώρα σχεδόν (ενώ  κοιμόταν κοιμόταν σερί)..τέτοια κούραση ούτε στην λοχεία δεν ένιωθα, τουλάχιστον όταν ήταν μωρό και ξενυχτούσα έτσι η ημέρα μου δεν ήταν τόσο απαιτητική όσο είναι τώρα.

3 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Nιώθω ότι διαβάζω δικό μου ποστ πριν 3 χρόνια!!!! Εμένα ο γιος μου ήταν έτσι, το έλεγα στον γιατρό και δεν με πίστευε...σε καταλαβαίνω ειλικρινά!

Μετά έφτιαξε αυτό, όμως ο γιός μου δεν είναι παιδί του ύπνου. Κοιμήθηκε πολυ λίγο μεσημέρι, (όταν ξεκίνησε να περπατάει που κουράζονταν) και ποτέ δεν ήθελε πολλές ώρες να ξεκουραστεί.(σε αντίθεση με εμένα που ακόμα και τώρα θέλω σίγουρα 8 ώρες ύπνου για να πω πως νιώθω καλά) .  τα παιδιά περνούν φάσεις στον ύπνο, υπομονή θέλει, εμένα τώρα που είναι 3 1/2 ετών περνάει πάλι φάση, ξυπνάει κάθε μία ώρα σχεδόν (ενώ  κοιμόταν κοιμόταν σερί)..τέτοια κούραση ούτε στην λοχεία δεν ένιωθα, τουλάχιστον όταν ήταν μωρό και ξενυχτούσα έτσι η ημέρα μου δεν ήταν τόσο απαιτητική όσο είναι τώρα.

Ωχ καταλαβα!!! Τι να πω??? Υπομονη!!! Καποια στιγμη θα τα παντρεψουμε και θα κοιμηθουμε σαν άνθρωποι!!! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...