Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

12 μηνών sleep regression?

Chrysoum

Recommended Posts

Γεια σας, 

η 12 μηνών κόρη μου ποτέ δεν τα είχε καλα με τον ύπνο. Από νεογέννητο ξυπνούσε κάθε μια ώρα και την έπαιρνε ο ύπνος σχετικά γρήγορα. Θηλάζαμε και κοιμόμασταν μαζί. Είχα αποδεχτεί την κατάσταση και δεν προσπαθούσα να την αλλάξω μιας και οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής έφερνε πολλά κλάματα και δεν το άντεχα. Πριν από περίπου 1,5 μήνα άρχισε (από μόνη της) να κοιμάται καλύτερα, δηλ. ξύπναγε μόνο 3-5 φορές τα βράδια. Έχει εδώ και 2 βδομάδες όμως που τα πράγματα εχουν χειροτερέψει. Πλεον ξυπνάει αμέτρητες φορές (20-30) και περνάει και πολλες ώρες ξύπνια το βράδυ (3-4). Με λίγα λόγια κοιμάται χειρότερα απο ποτέ. Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει καμια περάσει το ίδιο; Δόντια; Sleep regression; Θα περάσει; Να σημειώσω οτι δεν δείχνει να ειναι αρρωστη, ειναι πολυ ενεργητικό παιδί, οπότε το οτι δεν κουραζεται μεσα στην ημερα δεν παιζει, και η συγκοιμηση με τον μπαμπά ειναι κατι που δεν λειτουργει στην δικη μας οικογενεια. Επισης ειμαι εγκυος ξανα στο πρωτο τριμηνο και το σωμα μου δεν μπορει να ανταπεξελθει. Πεφτω κατω στην δουλεια κλπ κλπ. 

Διαφημίσεις

Σωστά, από 9 μηνών κοιμάται μια φορά την ημέρα (1,5-2 ώρες). Το πρόγραμμα ύπνου είναι στανταρ κάθε μερα. 7-8 ξυπνάει, 12-14 μεσημεριανος υπνος, και τα βράδια πάει νωρίς για ύπνο γύρω στις19:30 - 20:00 και αυτό με το ζόρι γιατί ειναι εξαντλημένη και δεν αντέχει αλλο. Πίνει το γάλα της και αποκοιμάται, άλλες φορές με το μπουκάλι στο στόμα (έχουμε αποθηλάσει εδω και 2 μήνες) και άλλες αφού πιει το γάλα της, έρχεται την παίρνω αγκαλιά και κοιμάται μετά απο κανένα τεταρτο. Γενικά αποκοιμάται εύκολα. Θα ξυπνησει στην μια ωρα, θα παω, θα την παρω αγκαλια, θα κοιμηθει αμεσως. Μετα απο μια ωρα παλι τα ιδια και γενικα ολο το βραδυ γινεται αυτο. Ή μαλλον γινοταν αυτο, γιατι τωρα οταν ξυπνησει γυρω στις 23:00 δεν θα κοιμηθει παρα μονο οταν περασουν 1,5 με 2 ωρες. Ύπνος για 1,5 ωρα και μετά πάλι τα ίδια άλλη μια ώρα ξυπνια. Ύπνος για μια ωρα, πάλι ξύπνια για μισή ωρα. Κοιμάμαστε μαζί από τοτε που γεννηθηκε. Προσπαθησα κανα 2 φορες να την βαλω στην κουνια της για υπνο, αλλά εκλαιγε συνεχομενα επι μια ωρα και στο τέλος ενέδωσα γιατι δεν το αντεχα, την σηκωσα και αποκοιμηθηκε στα χερια μου με το που την πηρα. Επισης δεν το ειχα προσπαθησει ξανα γιατι δεν εφοσον ξυπνουσε ανα μια ωρα, δεν αντεχα να σηκωνομαι καθε φορα. 

πρίν από 4 λεπτά , Chrysoum είπε:

Σωστά, από 9 μηνών κοιμάται μια φορά την ημέρα (1,5-2 ώρες). Το πρόγραμμα ύπνου είναι στανταρ κάθε μερα. 7-8 ξυπνάει, 12-14 μεσημεριανος υπνος, και τα βράδια πάει νωρίς για ύπνο γύρω στις19:30 - 20:00 και αυτό με το ζόρι γιατί ειναι εξαντλημένη και δεν αντέχει αλλο. Πίνει το γάλα της και αποκοιμάται, άλλες φορές με το μπουκάλι στο στόμα (έχουμε αποθηλάσει εδω και 2 μήνες) και άλλες αφού πιει το γάλα της, έρχεται την παίρνω αγκαλιά και κοιμάται μετά απο κανένα τεταρτο. Γενικά αποκοιμάται εύκολα. Θα ξυπνησει στην μια ωρα, θα παω, θα την παρω αγκαλια, θα κοιμηθει αμεσως. Μετα απο μια ωρα παλι τα ιδια και γενικα ολο το βραδυ γινεται αυτο. Ή μαλλον γινοταν αυτο, γιατι τωρα οταν ξυπνησει γυρω στις 23:00 δεν θα κοιμηθει παρα μονο οταν περασουν 1,5 με 2 ωρες. Ύπνος για 1,5 ωρα και μετά πάλι τα ίδια άλλη μια ώρα ξυπνια. Ύπνος για μια ωρα, πάλι ξύπνια για μισή ωρα. Κοιμάμαστε μαζί από τοτε που γεννηθηκε. Προσπαθησα κανα 2 φορες να την βαλω στην κουνια της για υπνο, αλλά εκλαιγε συνεχομενα επι μια ωρα και στο τέλος ενέδωσα γιατι δεν το αντεχα, την σηκωσα και αποκοιμηθηκε στα χερια μου με το που την πηρα. Επισης δεν το ειχα προσπαθησει ξανα γιατι δεν εφοσον ξυπνουσε ανα μια ωρα, δεν αντεχα να σηκωνομαι καθε φορα. 

Μην την κρατάς το βράδυ ξύπνια αν είναι εξαντλημένη. Καλύτερα να κοιμηθεί από τις 19.00, ακόμα και αυτή η μία ώρα της υπερέντασης μπορεί να κάνει την διαφορά. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο παιδί 1 έτους να αποκοιμιέται στο μπιμπερό, είναι καθαρό σημάδι υπερκούρασης.

Εκτός από τα παραπάνω, θα έκανα και τα εξής :

• Δίνε της γάλα σε ξεχωριστό χώρο από το υπνοδωμάτιο.
  • Μετά το γάλα, κάντε την ρουτίνα σας (π.χ. δόντια, μπάνιο, παραμύθι κλπ) και ξαπλώστε μαζί, χωρίς όμως εσύ να συμμετέχεις ιδιαίτερα στην διαδικασία του κοιμίσματος. Για παράδειγμα, κράτα της το χέρι ή χάιδεψέ της λίγο τα μαλλιά, αλλά όσο μπορείς μείνε αμέτοχη και άσε την να αρχίσει να μαθαίνει να κοιμάται χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια.
  • Μόλις το κατακτήσει, άρχισε να "απομακρύνεσαι", δηλαδή μην ξαπλώνεις δίπλα της, αλλά κάτσε σε μια καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι κ.λπ

Γενικώς βέβαια, όντως υπάρχει sleep regression στο έτος, ενώ στάνταρ όλα τα παιδιά περνάνε διάφορες τέτοιες φάσεις. Είναι και πολύ μικρή για να έχει περάσει ήδη στον έναν ημερήσιο ύπνο και αυτό σε συνδυασμό με το sleep regression  της δημιουργεί έξτρα κούραση = υπερένταση = μη ποιοτικός ύπνος = περισσότερη κούραση, φαύλος κύκλος εν ολίγοις.

Η φάση αυτή καθεαυτή πιστεύω ότι με λίγη υπομονή και κάποιες προσαρμογές στην ώρα του βραδυνού ύπνου θα περάσει, ωστόσο ενόψει νέου μωρού είναι σημαντικό να μάθει να κοιμάται μόνη της.

Κοιμάται ήδη σχετικά χωρίς βοήθεια, όταν πάμε για ύπνο, είμαι απλά ξαπλωμένη δίπλα της και απλά έρχεται και ξαπλώνει πάνω μου-δίπλα μου και κοιμάται. Παρόλα αυτά θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα που μου πρότεινες και ελπίζω αν είναι φάση να περάσει γρήγορα. Γιατί δεν το γλιτώνω το τρελοκομείο 

Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει να της δίνεις κάτι να τσιμπολογάει όταν ξυπνάει;  

Σαν στρες μου ακούγεται όλο αυτό, εσυ είσαι σε στρες σίγουρα όποτε πως να μην περάσει κ στο μικρό σου... αποδεξου το και κατάλαβε ότι δεδομένου των συνθηκών κανείς ήδη υπερπροσπάθεια, ... και δουλεύεις κιόλας... !,,,! 

δωσε της οτιδήποτε για να κοιμηθείς περισσότερο και να προστατέψεις την 2η εγκυμοσύνη σου ... ρυζογκοφρετες;  Κριτσινακια; Μπριος; 

Εκεινη την ώρα που σου ξυπνάει μέσα στο βράδυ τι ακριβως κάνει κάνετε ;

κουράγιο ....!,,,

8 hours ago, belleblue said:

Έχεις δοκιμάσει να της δίνεις κάτι να τσιμπολογάει όταν ξυπνάει;  

Σαν στρες μου ακούγεται όλο αυτό, εσυ είσαι σε στρες σίγουρα όποτε πως να μην περάσει κ στο μικρό σου... αποδεξου το και κατάλαβε ότι δεδομένου των συνθηκών κανείς ήδη υπερπροσπάθεια, ... και δουλεύεις κιόλας... !,,,! 

δωσε της οτιδήποτε για να κοιμηθείς περισσότερο και να προστατέψεις την 2η εγκυμοσύνη σου ... ρυζογκοφρετες;  Κριτσινακια; Μπριος; 

Εκεινη την ώρα που σου ξυπνάει μέσα στο βράδυ τι ακριβως κάνει κάνετε ;

κουράγιο ....!,,,

Τελευταία όταν ξυπνάει ζητάει να πιει γάλα, οποτε της δίνω γάλα. Δεν θελει να φάει κατι άλλο. Πίνει το γαλα και μετα στριφογυρνάει κανένα διώρο μέχρι να καταφέρει να ξανα κοιμηθεί. Αυτο, τίποτα άλλο, σηκώνεται που κ που, την ξαναβάζω να ξαπλώσει και αρχίζει πάλι να στριφογυρνάει.

μήπως θα ήταν καλύτερο να προσφέρεις κάτι στερεό γιατί ίσως παραφουσκώνει και δε μπορεί να κοιμηθεί από αυτό?  κανε δοκιμες και βρες τι θα της άρεσε... γενικά δοκίμασε καινούρια πράγματα!  ζεσταίνεται? κρυώνει ?  

4 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Τελευταία όταν ξυπνάει ζητάει να πιει γάλα, οποτε της δίνω γάλα. Δεν θελει να φάει κατι άλλο. Πίνει το γαλα και μετα στριφογυρνάει κανένα διώρο μέχρι να καταφέρει να ξανα κοιμηθεί. Αυτο, τίποτα άλλο, σηκώνεται που κ που, την ξαναβάζω να ξαπλώσει και αρχίζει πάλι να στριφογυρνάει.

Μήπως ενοχλείται από τον φωτισμό? Μήπως όταν κοιμάται στην αρχή έχεις κάποιο λευκο ήχο (πχ κλιματιστικό) που αργότερα σταματά να ακουγεται? Μήπως κοιμάται με τον απομακρυσμένο θόρυβο της τηλεόρασης ή ραδιοφώνου που την νύχτα δεν λειτουργεί?

Επιπλέον ή θερμοκρασία του δωματίου είναι σταθερή? Ίσως κρυώνει ή ζεσταίνεται? Ακόμα δοκίμασε να της αλλάζεις πανα, ίσως ενοχλείται απ την υγρασία! 

Εγώ στα ενδιάμεσα ξύπνηματα που κρατούσαν ώρα δεν άναβα φως, δεν έδινα παιχνίδια, παρά επεμενα πως τα παιδιά κοιμούνται την νύχτα. Τον έπαιρνα αγκαλιά και έλεγα κανένα παραμυθακι χαμηλόφωνα.

3 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Μήπως ενοχλείται από τον φωτισμό? Μήπως όταν κοιμάται στην αρχή έχεις κάποιο λευκο ήχο (πχ κλιματιστικό) που αργότερα σταματά να ακουγεται? Μήπως κοιμάται με τον απομακρυσμένο θόρυβο της τηλεόρασης ή ραδιοφώνου που την νύχτα δεν λειτουργεί?

Επιπλέον ή θερμοκρασία του δωματίου είναι σταθερή? Ίσως κρυώνει ή ζεσταίνεται? Ακόμα δοκίμασε να της αλλάζεις πανα, ίσως ενοχλείται απ την υγρασία! 

Εγώ στα ενδιάμεσα ξύπνηματα που κρατούσαν ώρα δεν άναβα φως, δεν έδινα παιχνίδια, παρά επεμενα πως τα παιδιά κοιμούνται την νύχτα. Τον έπαιρνα αγκαλιά και έλεγα κανένα παραμυθακι χαμηλόφωνα.

Σπάω το κεφάλι μου να δω εαν ειναι κατι διαφορετικο, αλλα δεν ειναι. Ιδιος φωτισμος (κανένας δηλαδή), κάνενας ήχος. Για την θερμοκρασία δοκίμασα χθες να αλλάξω σκεπάσματα μήπως και ζεσταινόταν, αλλά και πάλι ξύπνησε. Στα ενδιάμεσα δεν κανω τίποτα, δεν της μιλάω και πολύ πολύ, της λεω μονο ότι τώρα ειναι νύχτα και πρέπει να κάνουμε νάνι. Πέρα απο αυτό της δίνω γάλα όταν το ζητάει.

Διαφημίσεις

Κι εμείς πριν από λίγες βδομάδες χρονισαμε και έχουμε τα ίδια. Νομίζω πως έχει να κάνει με το ότι άρχισε να περπατάει και να λέει λεξούλες. Ξυπνάει και φωνάζει παπα=παπούτσια, γιαγιά και ότι λεξούλα έμαθε.  Άσε που θέλει όλη την ώρα την επιβεβαιωση οτι ειμαι κοντα της και οτι όλα θα ειναι καλα. Μήπως και το δικό σου το ζουζούνι το απασχολεί κάτι αντιστοιχο;

Να ρωτήσω κι εγώ κατι σχετικο; είναι φυσιολογικό σε αυτήν την ηλικία( 13 μηνων) να μην κοιμάται όλη μερα; κάποιες μέρες όσο και να προσπαθώ δεν κοιμάται με τπτ. Π.χ. σήμερα την έβαλα 3 φορές για το ύπνο και κοιμηθηκε όλο κι όλο 10 λεπτά. Μετά ξύπνησε και ήταν μια χαρα. Βέβαια κοιμηθηκε για βράδυ από τις 8 παρά. Τι ώρα πηγαίνουν/πήγαιναν τα παιδάκια σας για ύπνο σε αυτή την ηλικία και πόσο κοιμόντουσαν το μεσημέρι;

2 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Να ρωτήσω κι εγώ κατι σχετικο; είναι φυσιολογικό σε αυτήν την ηλικία( 13 μηνων) να μην κοιμάται όλη μερα; κάποιες μέρες όσο και να προσπαθώ δεν κοιμάται με τπτ. Π.χ. σήμερα την έβαλα 3 φορές για το ύπνο και κοιμηθηκε όλο κι όλο 10 λεπτά. Μετά ξύπνησε και ήταν μια χαρα. Βέβαια κοιμηθηκε για βράδυ από τις 8 παρά. Τι ώρα πηγαίνουν/πήγαιναν τα παιδάκια σας για ύπνο σε αυτή την ηλικία και πόσο κοιμόντουσαν το μεσημέρι;

Ο δικός μου γύρω στο χρόνο κοιμόταν δύο-τρεις ώρες και μετά κοιμόταν για βράδυ στις εννέα. Στους δεκατέσσερα μήνες περάσαμε μία φάση που αρνιόταν να κοιμηθεί για μεσημέρι αλλά δεν άντεχε κιολας. Παλευα να τον κοιμησω με κούνημα και περπάτημα και τσατιζοταν περισσότερο. Ώσπου κατάλαβα πως ήθελε να κόψει το κούνημα και θήλαζε ήρεμα ξαπλωμενος όπου και κοιμόταν. Ακομα μας βοήθησε και ή εφαρμογή της βραδυνης ρουτίνας και το μεσημερι. Γύρω στους 18 σταμάτησε τον ύπνο την ημέρα. 

Πως την βλέπεις? αντέχει? Χασμουριεται ή γκρινιάζει το μεσημέρι? 

18 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Εμένα ποτέ δεν κοιμόταν ιδιαίτερα μέσα στην ημέρα, από έτος και μετά κοιμάται συνήθως 30', σπάνια να φτάσει τη μία ώρα. Και κοιμάται το βράδυ από τις 8 (από τις 7 τρίβει μάτια), μέχρι το πρωί στις 6-7..ανάλογα (με κανένα διαλειμματάκι φυσικά για πιπίλα).

Η αληθεια ειναι πως την πιανει υπερενταση αλλα δεν γκρινιαζει κιολας. Αντέχει δεν αντέχει... αλλά ούτε και να κοιμηθεί θέλει. Όσες φορές  καταφέρνω να την κοιμισω θηλάζοντας ξυπνάει στο μισάωρο,εκτός αν ξαπλώσω μαζί της που κοιμάται ακομα 45 λεπτά. Αλλά μετά ξυπνάει κλαίγοντας και μέχρι να την ηρεμήσω κάνω ώρα. Λες και φοβάται που κοιμάται. Άσε που δεν αντέχω άλλο όλη τη μέρα να προσπαθώ να την κοίμισω.

πρίν από 31 λεπτά , irin είπε:

Εμένα ποτέ δεν κοιμόταν ιδιαίτερα μέσα στην ημέρα, από έτος και μετά κοιμάται συνήθως 30', σπάνια να φτάσει τη μία ώρα. Και κοιμάται το βράδυ από τις 8 (από τις 7 τρίβει μάτια), μέχρι το πρωί στις 6-7..ανάλογα (με κανένα διαλειμματάκι φυσικά για πιπίλα).

Ναι ανα μπράβο.. αυτό προσπαθει να κανει! Αλλα δεν ειναι λιγο μικρά ακόμα;  Άσε που και για μένα είναι λίγο βάσανο να την έχω όλη μέρα ξύπνια

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Astrien είπε:

Η αληθεια ειναι πως την πιανει υπερενταση αλλα δεν γκρινιαζει κιολας. Αντέχει δεν αντέχει... αλλά ούτε και να κοιμηθεί θέλει. Όσες φορές  καταφέρνω να την κοιμισω θηλάζοντας ξυπνάει στο μισάωρο,εκτός αν ξαπλώσω μαζί της που κοιμάται ακομα 45 λεπτά. Αλλά μετά ξυπνάει κλαίγοντας και μέχρι να την ηρεμήσω κάνω ώρα. Λες και φοβάται που κοιμάται. Άσε που δεν αντέχω άλλο όλη τη μέρα να προσπαθώ να την κοίμισω.

Ναι ανα μπράβο.. αυτό προσπαθει να κανει! Αλλα δεν ειναι λιγο μικρά ακόμα;  Άσε που και για μένα είναι λίγο βάσανο να την έχω όλη μέρα ξύπνια

Να πω βέβαια ότι αν τυχόν ξαπλώσω μαζί του στο κρεβάτι μου, και όχι μόνος του στην κούνια, τότε μπορεί να κοιμηθεί και 2-3 ώρες! Όπως και το βράδυ βέβαια συνεχόμενα. Θέλει την παρεούλα του...

Βασικά πάρε το απόφαση και μην προσπαθείς να την κοιμίσεις. Βάλε την όταν δεις ότι τρίβει μάτια. π.χ. εμένα νυστάζει είτε κατά τις 11.30 είτε μετά το μεσημεριανό φαγητό, οπότε αν είμαστε βόλτα έξω το σκ κοιμάται μετά από τα φρούτα στις 11-11.30 στο καρότσι, είτε αν είμαστε σπίτι κοιμάται το μεσημέρι μετά απο το φαγητό. Τις καθημερινές στον παιδικό σταθμό δεν ξέρω ακριβώς τί ώρα κοιμάται, μάλλον κατά τις 12+ (τρώνε νωρίς μεσημεριανό), αλλά κοιμάται κι εκεί 30' το πολύ και μετά δεν ξανακοιμάται ως το βράδυ.

Εγώ το να είναι ξύπνιος το συνήθισα, άσε που η μεγάλη μου, 3.5 ετών, έχει κόψει το μεσημεριανό ύπνο, επομένως ούτως ή άλλως δεν υπάρχει διάλειμμα στο σπίτι! 

Επεξεργάστηκαν by irin

Ναι τις ιδιες ώρες νυστάζει και η μπουμπού μου αλλά μάλλον πρέπει να καθιερώσουμε μια συγκεκριμένη γτ ετσι τη βλέπω να νυστάζει κατά τις 11 πχ την πάω και κοιμάται λίγο ή δεν κοιμάται και μετά την ξαναπάω μετά το μεσημεριανό κατά τις 1 που μαλλον θα κοιμηθεί όχι βέβαια πολύ. Αλλά υπήρχαν μερικές μέρες που  ούτε τότε δεν κατάφερα να την κοιμισω και πήγε σερί μέχρι το βράδυ. Πριν από το χρόνο ο δικός σου κοιμόταν καλα;

6 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Ναι τις ιδιες ώρες νυστάζει και η μπουμπού μου αλλά μάλλον πρέπει να καθιερώσουμε μια συγκεκριμένη γτ ετσι τη βλέπω να νυστάζει κατά τις 11 πχ την πάω και κοιμάται λίγο ή δεν κοιμάται και μετά την ξαναπάω μετά το μεσημεριανό κατά τις 1 που μαλλον θα κοιμηθεί όχι βέβαια πολύ. Αλλά υπήρχαν μερικές μέρες που  ούτε τότε δεν κατάφερα να την κοιμισω και πήγε σερί μέχρι το βράδυ. Πριν από το χρόνο ο δικός σου κοιμόταν καλα;

Βασικα το θεμα ειναι,αν δεν κοιμηθει πχ στις 11, θα ειναι ξεκουραστος για να φαει μεσημεριανο ή θα εχει εξοντωθει και δεν θα αντεχει;

Πριν το χρονο ηταν χειροτερος! Τη νυχτα ξυπνουσε 6-7-8 φορες απλα για πιπιλα..! Περυσι το χειμωνα τον εβγαλα να σηκωνομαι καθε μιση με μια ωρα απο το παπλωμα μου για να βαζω πιπιλες!

On 12/12/2018 at 10:13 ΜΜ, irin είπε:

Βασικα το θεμα ειναι,αν δεν κοιμηθει πχ στις 11, θα ειναι ξεκουραστος για να φαει μεσημεριανο ή θα εχει εξοντωθει και δεν θα αντεχει;

Πριν το χρονο ηταν χειροτερος! Τη νυχτα ξυπνουσε 6-7-8 φορες απλα για πιπιλα..! Περυσι το χειμωνα τον εβγαλα να σηκωνομαι καθε μιση με μια ωρα απο το παπλωμα μου για να βαζω πιπιλες!

Δεν αντέχει μέχρι το μεσημεριανό όχι..  αλλά μετά τι ώρα κοιμάται το βράδυ; 

Ρε κορίτσια πως την παλεύετε να σηκώνεστε τόσες φορές τη νύχτα; Γιατί δεν κοιμαστε μαζί τους αφού βλέπετε ότι έτσι κοιμούνται μια χαρά; Δε μιλάω εκ του ασφαλούς, αν ανατρέξετε σε παλιότερες αναρτήσεις μου είμαι πασίγνωστη για την αϋπνία που περάσαμε οικογενειακώς κ ακόμα θα περνούσαμε αν επεμενα στο να κοιμάται στο κρεβάτι της. Γιατί εμάς δεν της έφτανε να κοιμόμαστε μαζί της στο μονό, ήθελε στο δικό μας κρεβάτι. Το πήραμε απόφαση μετά από 22 μήνες προσπάθειας κ αϋπνίας, τώρα κοιμάται σερί κ κάποια βράδια μου λέει μαμά μικρό κρεβάτι κ εγώ της λεω όχι αγάπη μου, αφού στο μεγάλο κοιμόμαστε :lol: Α ρε δασκαλα @marakiz που είσαι!!

πρίν από 8 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ρε κορίτσια πως την παλεύετε να σηκώνεστε τόσες φορές τη νύχτα; Γιατί δεν κοιμαστε μαζί τους αφού βλέπετε ότι έτσι κοιμούνται μια χαρά; Δε μιλάω εκ του ασφαλούς, αν ανατρέξετε σε παλιότερες αναρτήσεις μου είμαι πασίγνωστη για την αϋπνία που περάσαμε οικογενειακώς κ ακόμα θα περνούσαμε αν επεμενα στο να κοιμάται στο κρεβάτι της. Γιατί εμάς δεν της έφτανε να κοιμόμαστε μαζί της στο μονό, ήθελε στο δικό μας κρεβάτι. Το πήραμε απόφαση μετά από 22 μήνες προσπάθειας κ αϋπνίας, τώρα κοιμάται σερί κ κάποια βράδια μου λέει μαμά μικρό κρεβάτι κ εγώ της λεω όχι αγάπη μου, αφού στο μεγάλο κοιμόμαστε :lol: Α ρε δασκαλα @marakiz που είσαι!!

Βρε μαζί της κοιμόμαστε. Για το βράδυ το έχω αποδεχτεί πλέον. Αν και δε λες οτι ξεκουράζομαι σωστά,αλλά από το καθολου καλύτερα έτσι. Αλλά μες στη μέρα θέλω κι εγώ λίγο χρόνο να κάνω καμία δουλειά, να μαγειρέψω ήσυχα ή να αράξω στον καναπέ. 

On 14/12/2018 at 10:27 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Ρε κορίτσια πως την παλεύετε να σηκώνεστε τόσες φορές τη νύχτα; Γιατί δεν κοιμαστε μαζί τους αφού βλέπετε ότι έτσι κοιμούνται μια χαρά; 

Εντάξει, αρχικά έπαθα ένα σοκ μόλις το διάβασα αυτό, ξαναγύρισα να κοιτάξω ποιος το γράφει! Αχαχαχα!! Αλήθεια γέλασα!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 14/12/2018 at 10:27 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Τελικά ενεδωσες @Lenia16 μου ε???? Καλά έκανες.. η αϋπνία δεν αντέχεται... Κ εγώ κάνω κάτι ωραίους υπνους με την μικρή μου... Να δω τι θα κάνω όταν έρθει το δεύτερο!

πρίν από 34 λεπτά , mama16 είπε:

Τελικά ενεδωσες @Lenia16 μου ε???? Καλά έκανες.. η αϋπνία δεν αντέχεται... Κ εγώ κάνω κάτι ωραίους υπνους με την μικρή μου... Να δω τι θα κάνω όταν έρθει το δεύτερο!

εχετε καπου να κοιμαται ο μπαμπας;

γτ εγω ξερω πολυ καλα τι θα γινει οταν ερθει κ το δευτερο.απλα θα κοιμασαι κ με τα δυο:-D

αλλα,υπαρχει φως στο τουνελ.ψες το βραδυ κοιμηθηκα στο κρεβατι μου,με τον αντρα μου,χωρις καμια επισκεψη.κ δ ειναι το μοναδικο βραδυ,ευτυχως σε μας αυτο ειναι το συνηθες πλεον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...