Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική στο Ιασώ πληροφορίες 2018

Recommended Posts

4 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Στα μαιευτήρια την επομένη της γέννησης δεν κάνουν μπάνιο τα μωρά;; Πώς γίνεται να παραμείνει το σμήγμα στο δέρμα του μωρού;; 

Eγω σε ιδιωτικο γεννησα αλλα ειχα συνεννοηθει με το μαιευτηριο και τον παιδιατρο να μην το κανουν μπανιο. Αλλα και να μην το ξερανε, τον ειχα συνεχεια μαζι μου οποτε λιγο δυσκολο να βρισκανε χρονο. Μια φορα μονο που πηγε για αλλαγη πανας την πρωτη μερα που τον αλλαζαν οι μαιες, αργουσανε να τον φερουν και τον ζητησα 2 φορες μεσα σε 30-40 λεπτα. Αλλα δεν τον εκαναν ευτυχως. Κι εγω ξερω στα δημοσια νοσοκομεια οτι μετα απο 2-3 μερες κανουν τα μωρα μπανιο, αλλα αν η μαμα (και η γιαγια που συνηθως βρισκεται μαζι της) δεν γνωριζουν οτι πρεπει να αποφευγουν το μπανιο, αν ζητησουν να το κανουν ακομη και την πρωτη μερα δεν θα αρνηθουν κιολας οι μαιες (τουλαχιστον στης περιοχης μου).

3 ώρες πρίν, anath είπε:

και τι υπέροχα μυρίζει....<3

Μυριζει αγνοτητα και αθωοτητα...που σε βαραει κατ'ευθειαν στον εγκεφαλο:-D

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

Νομίζω την 2η η 3η μέρα την πήρανε για μπάνιο δεν το θυμάμαι ακριβώς. Αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν ότι ήμουν προετοιμασμένη για αρκετό σμήγμα όταν θα έβγαινε και θα την έβαζαν πάνω μου, όταν όμως βγήκε είχε ελάχιστο πάνω της σε σημείο που η μαία μου λέει "καλά; Μπάνιο την έκανες μέσα στην κοιλιά;" . Κατά τα άλλα μια από τα ίδια όλη την ώρα την είχα μαζί. Εκτος όταν την έπαιρναν για μπάνιο.Βγήκα από την αίθουσα παρακολούθησης βράδυ κατά τις 12 και πήγαμε για "ύπνο", γέννησα το μεσημέρι.

Εμενα παντως ειχε πολυ σμηγμα αλλα και αιματα γιατι ειχα αιμορραγια. Ο τραυματιοφορεας που με πηρε απο την αιθουσα τοκετων για να με παει στους δικους μου πριν με πανε στην ανανηψη μου λεει δεν σε παω ετσι, θα τρομαξουν! Μου βρηκε αλλη μπλουζα να αλλαξω πριν με βγαλει!

15 ώρες πρίν, CMES είπε:

Εμενα παντως ειχε πολυ σμηγμα αλλα και αιματα γιατι ειχα αιμορραγια. Ο τραυματιοφορεας που με πηρε απο την αιθουσα τοκετων για να με παει στους δικους μου πριν με πανε στην ανανηψη μου λεει δεν σε παω ετσι, θα τρομαξουν! Μου βρηκε αλλη μπλουζα να αλλαξω πριν με βγαλει!

Παρομοίως είχα και εγώ αιμορραγία κατά την έξοδο του μωρού αλλά τα πολλά  ξεκίνησαν όταν βγήκε το μωρό, οπότε το είδα σχετικά καθαρό.

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα κι εγώ! Πριν μια εβδομάδα και τώρα είμαστε σπίτι μας!

Ολα πήγαν καλά. Να πω την εμπειρία μου για άλλες κοπέλες που μπορεί να κανουν καισαρική.

Πήγα στο Ιασώ στις 5:30 το πρωί αφου πρώτα στο σπίτι ειχα κάνει κλύσμα.

Με πήρανε για εξετάσεις και μετα περίμενα για να με πάνε στο χειρουργείο. 

Στο χειρουργείο μου βάλανε ορό, καθετήρα και την επισκληρίδιο.

Η επισκληρίδιος δεν με πόνεσε παρόλο που φοβήθηκα και με έπιασε ρίγος!

Μετά η καισαρικη ήταν πολύ γρήγορη σαν διαδικασία, δεν πόνεσα καθόλου παρόλο που καταλάβαινα το ψαχούλεμα. Το μωράκι μου το είδα αμέσως και μου το βάλανε στην αγκαλία μου. 

Μετά με ράψανε και με πήγαν στην ανάνηψη.

Εκεί μου έφερε η μαία μου το μωράκι να θηλάσω. Γενικά η μαία μου με βοήθησε πολύ.

Στην ανάνηψη έμεινα περίπου 1 ώρα και μετά με πήγανε στο δωμάτιο.

Την πρώτη μέρα δεν είχα καθόλου πόνο λόγω επισκληρίδιου. 

Την δευτερη μέρα πόναγα αρκετά.

Μετά ήμουν πολύ καλύτερα.

Να πω λοιπόν πως άδικα ανησυχούσα τόσο. Τα παυσίπονα με βοήθησαν πολύ, όταν πονούσα ζήταγα εξτρά παυσίπονο και κάθε μέρα ήμουν και λίγο καλύτερα.

Με βοήθησε που περπάτησα από την πρώτη μέρα. 

Τώρα στο σπίτι δεν έχω βοήθεια αλλά τα καταφέρνω. Αρά θετική ενέργεια και όλα θα πάνε καλά!

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , mammysoon είπε:

Γέννησα κι εγώ! Πριν μια εβδομάδα και τώρα είμαστε σπίτι μας!

Ολα πήγαν καλά. Να πω την εμπειρία μου για άλλες κοπέλες που μπορεί να κανουν καισαρική.

Πήγα στο Ιασώ στις 5:30 το πρωί αφου πρώτα στο σπίτι ειχα κάνει κλύσμα.

Με πήρανε για εξετάσεις και μετα περίμενα για να με πάνε στο χειρουργείο. 

Στο χειρουργείο μου βάλανε ορό, καθετήρα και την επισκληρίδιο.

Η επισκληρίδιος δεν με πόνεσε παρόλο που φοβήθηκα και με έπιασε ρίγος!

Μετά η καισαρικη ήταν πολύ γρήγορη σαν διαδικασία, δεν πόνεσα καθόλου παρόλο που καταλάβαινα το ψαχούλεμα. Το μωράκι μου το είδα αμέσως και μου το βάλανε στην αγκαλία μου. 

Μετά με ράψανε και με πήγαν στην ανάνηψη.

Εκεί μου έφερε η μαία μου το μωράκι να θηλάσω. Γενικά η μαία μου με βοήθησε πολύ.

Στην ανάνηψη έμεινα περίπου 1 ώρα και μετά με πήγανε στο δωμάτιο.

Την πρώτη μέρα δεν είχα καθόλου πόνο λόγω επισκληρίδιου. 

Την δευτερη μέρα πόναγα αρκετά.

Μετά ήμουν πολύ καλύτερα.

Να πω λοιπόν πως άδικα ανησυχούσα τόσο. Τα παυσίπονα με βοήθησαν πολύ, όταν πονούσα ζήταγα εξτρά παυσίπονο και κάθε μέρα ήμουν και λίγο καλύτερα.

Με βοήθησε που περπάτησα από την πρώτη μέρα. 

Τώρα στο σπίτι δεν έχω βοήθεια αλλά τα καταφέρνω. Αρά θετική ενέργεια και όλα θα πάνε καλά!

Χαιρομαι που η μαια επαιξε υποστηρικτικο ρολο και που μπορεσες να αγκαλιασεις το μωρακι σου αμεσως! Να σου ζησει!

2 hours ago, Sentir...natureza said:

Χαιρομαι που η μαια επαιξε υποστηρικτικο ρολο και που μπορεσες να αγκαλιασεις το μωρακι σου αμεσως! Να σου ζησει!

Ευχαριστώ πολύ! Να χαιρόμαστε όλες τα μωράκια μας! 

• 2 months later...

Γεννησα και εγω με καισαρικη στο Ιασω πριν απο 19 μερες και ηθελα να γραψω την εμπειρια μου αλλα που χρονος.Τωρα που εχω εναν ρυθμο ειπα να γραψω.

Πηγα λιγο πριν τις εξι το πρωι οπου εμειναν εξω οι υπολοιποι και μπηκα εγω μεσα να με ετοιμασουν.Μου καναν κλισμα εκανα ενα ντους , φορεσα τη ρομπα μου πηραν ιστορικο εμενα και αν ειχα καποιο ευρημα για το μωρο απο τις προγεννητικες εξετασεις μου βαλαν καθετηρα και ορο με μετεφεραν σε ενα αλλο δωματιο οπου και περιμενα.Εκει μου πηραν την πιεση με ρωταγαν διαφορα για να σημειωσουν και επιτρεψαν στον συζυγο να μπει να μου κανει παρεα , ηταν και η μαια μου σε ολη την διαδικασια μαζι μου.Απο κει με πηραν με φορειο και με πηγαν στην αιθουσα των χειρουργειων εκει αποχαιρετησα τον συζυγο και με βαλαν σε ενα αλλο μικροτερο και πιο σκληρο φορειο.Ενας αλλος τραυματιοφορεας με πηγε στην αιθουσα που θα γινοταν η καισαρικη οπου ειχε αρκετο κοσμο υποθετω αλλους γιατρους βοηθους νοσοκομες κλπ.

Εκει ηρθε ο αναισθησιολογος που ειχε ξενο επωνυμο και μαλλον ΑΝ καταλαβα καλα δεν ηταν ελληνας αλλα ηταν ΤΟΣΟ ηρεμος και καλος και μου εξηγησε τα παντα (εχω προβλημα δισκοκοιλης και επρεπε να ενημερωθει για να δουμε τι αναισθησια θα μπορω να κανω).Μου εκανε ραχιαια.Επρεπε να κουλουριαστω να ανοιγουν οι σπονδυλοι και με κραταγε σε αυτη τη θεση η μαια μου.Η ενεση ΔΕΝ πονεσε αλλα οταν μπηκε το φαρμακο μεσα ενιωσα μια εντονη πιεση στη μεση μου για λιγα δευτερα με πονο.Υστερα αρχισε να μουδιαζει πρωτη το ενα μου ποδι και μετα το αλλο και σε λιγο απλα δεν ενιωθα τιποτα απο το στηθος και κατω.

Εκει εκανα αναγουλα και μου ηρθε ταση για εμετο.Η πιεση μου επεσε πολυ αρχισα να νιωθω απαισια και ειχα πολλα σαλια.Το ειπα και σε ενα λεπτο ο αναισθησιολογος μου εβαλε κατι και ολα περασαν αμεσως. Ξεκινησε η διαδικασια της κ.τ. δεν καταλαβα τιποτα μιλαμε για λιγα λεπτα.Και ακουσα το κλαμα.Τον ειδα πανω απο το σεντονι που μου ειχαν μπροστα μου και αφου μου ειπαν ολα καλα και ευχες και με ρωτησαν πως τον λενε (χεχεχεχ) μου τον εβαλε στο προσωπο ο γιατρος χαχαχ καινουργια με εκανε ! με καθαρισε η μαια για να με δουν μετα (χαχαχ) με επιασαν τα κλαματα .Μετα περισσοτερη ωρα πηρε να με ραψουν - δε ξερω ποση ωρα σχεδον με πηρε ο υπνος.

Οταν τελειωσαν μου κατεβασαν το σεντονι και με μεταφεραν σε αλλο δωματιο μαζι με αλλες γυναικες.Εκει η μαια μου εφερε το μωρο που καταφερε να θηλασει για λιγα λεπτα.Υστερα το πηραν το μικρουλακι να τον δειξουν (ειδα τις φωτο μετα) μετα εμενα.Δεν φωναζουν ονομα αλλα ενα κωδικο που σου βαζουν σε ενα βραχιολακι αυτο το κωδικο το δινεις παντα για να σου δωσουν το μωρο.Μετα με πηρε ενας ευγενικος  τραυματιοφορεας (ολοι ευγενικοι ηταν) και με πηγε στο δωματιο μου.

Ειχα ζητησει τρικλινο που δεν υπηρχε εκεινη τη στιγμη και με πηγαν σε δικλινο.Οταν αδειασε τρικινο δεν θελαν να με μεταφερουν οι δικοι μου και δωσαν ολοι μαζι τη διαφορα και εμεινα στο  δικλινο θα σας πω παρακατω για το δωματιο εντυπωσεις.Μην τρομαξετε αλλα ειστε ανικανες να περπατησετε.Δεν κουναγα για ωρες το σωμα μου.Με βαλαν στο κρεββατι με πλυναν δυο νοσοκομες μου βαλαν τεραστια σερβιεττα λοχειας και ειδκο εσωρουχο μετα περασα τη μερα με ορους ενεσεις τσαι μαυρο και φιδε για βραδυνο.

Καποια στιγμη αρχισα να νιωθω τα ποδια μου.Οταν εφθασα να κουνω τα δαχτυλα το ποδιου...ηρθε ο πονος της τομης.Ανεκτος.Πολλα παυσιπονα.Επειδη η ραχιαια ειναι μι δοση δεν ειχα σωληνακι επισκληδηριου ουτεμπορουσα να παρω δευτερη δοση.Μου ειπαν να σηκωθω το απογευμα αλλασηκωθηκα την αλλη μερα.Οπου με περιμενε η εκπληξη, κανονικο φαγητο!αυτο ειναι θεμα γιατρυ τι εντολη θα δωσει.

Πρωινο μεσημεριανο βραδυνο και ενδοιαμεσα σνακ.Το μωρο μου το φερναν συχνα πλυμενο καθαρο στο πυρεξακι του με ενα παπλωματακι ειχε και αλλο χτενισμα καθε φορα μαλλον αναλογα ποι κοπελα τον επλενε χεχεχεχ εγω θηλαζα και εδινα και συμπληρωμα κανενα προβλημα οταν ειχα προβλημα με τον θηλασμο τι πρωτες μερες ολες με βοηθαγαν κι πρακτικα και ψυχολογκα.Οι νοσοκομες ολες φανταστικες ο παιδιατρος πολυ καλος το φαγητο τελειο το δωματι καθε μερα καθαριοτητα.

ενα υπεροχο δωματιο με τεραστιο παραθυρο πεμπτο οροφο.τωρα που ξερω ΑΝ εχετε τα χρηματα και μπορειτε αξιζει να πατε σε δικλινο.Περισσοτερη ηρεμια.Εκανα μαθημα με μαια για πλυσιμο (και με την δικη μου) και ταισμα.Ερχοντουσαν αμεσως οτι και αν ζητοσα και αν ηθελα κραταγα τον μικρο οση ωρα ηθελα.Εκτος αν ηταν η ωρα του παιδιατρου οποτε τα παιρναν.Εκοβα βολτες οταν αρχια να περπατω και πηγαινα για καφε στη κφετερια.Επισκεπτηριο ειχα καναν ενημερωσεις ποτε τελειωνε.δε ξερω αν γινοταν πανικος αλλου (πολυς κοσμος στο μαιευτηριο).

Εδω να πω κατι ...τι θελουν καποιοι και φερνουν μικρα παιδια και αρρωστους ειμαστε ολοι ευαλωτοι και παιρνουμε νεογεννητα αγκαλια ! τι κακο και αυτο? ας τους δουνε μετα!.Πηγα πολυ προκατειλημενη με το Ιασω.Ελεγα 4 μερες θα περασουν θα το ξεχασω.Τελικα...ξανα πηγαιντε με πισω !!!!

ευχομαι σε ολους τα καλυτερα. α να μην ξεχασω συνεχισα αντιβιωση σπιτι συχνες αλλαγες στη τομη ανεκτος πονος και καμμια φορα πρηζοταν και τα ποδια μου και τα χερια μου ακομα με πονα μετα απο 19 μερες αλλα ζω κανονικα (δεν σηκωνω βαρη δεν κανω δουλειες ευτυχως αλοιμονο στις γυναικες που δεν μπορουν να μην κανουν κατι υπομονη κοριτσια) :)

πω πω σεντονι εγραψα :P .Συγγνωμη για λαθη ορθογραφικα και για γραμματα που λειπουν εχω παλιο κομπιουτερ κολλαει και δεν προλαβαινω να κανω διορθωσεις.(μας δινουν πολλα σαπουνακια ενα σαπουνι αντισηπτικο μεγαλο δυο πακετα σερβιετες εσωρουχα ειδικα ενα κορμακι δωρο που γραφει Ιασω και πολλα κουτια με δωρα απο εταιριες φυσικα).Συχνες αλλαγες πετσετες σεντονια.Ειχα παρει μαζι μου αρκετα πραγματα τα οποια τα γυρισα πισω οπως ηταν.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα κορίτσια. Γεννάω με καισαρική στο ΙΑΣΩ σε λίγες μέρες κι έχω αγχωθει αρκετά γιατί είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και πρώτο χειρουργείο (έχω κάνει υστεροσκοπηση με μέθη αλλά πλέον μου φαίνεται κάτι πολύ εύκολο σε σχέση με την καισαρική).  Διάβασα τις εμπειρίες σας και η @cronut τα έγραψε αρκετά αναλυτικά οπότε δεν έχω απορία με την διαδικασία τόσο όσο για το ψυχολογικό κομμάτι. Δηλαδή όσες κάνατε καισαρική, πως αντιμετωπισατε το γεγονός ότι μουδιάζει το σώμα από το στήθος και κάτω, είναι τρομακτική εμπειρία; Η επισκληριδιος ή ραχιαια είναι ανεκτή στον πόνο αλλά καινστην αίσθηση που προκαλεί; Είχατε καθόλου επιπλοκές κατά τη διάρκεια της καισαρικης; 

Just now, Sansa είπε:

Καλημέρα κορίτσια. Γεννάω με καισαρική στο ΙΑΣΩ σε λίγες μέρες κι έχω αγχωθει αρκετά γιατί είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και πρώτο χειρουργείο (έχω κάνει υστεροσκοπηση με μέθη αλλά πλέον μου φαίνεται κάτι πολύ εύκολο σε σχέση με την καισαρική).  Διάβασα τις εμπειρίες σας και η @cronut τα έγραψε αρκετά αναλυτικά οπότε δεν έχω απορία με την διαδικασία τόσο όσο για το ψυχολογικό κομμάτι. Δηλαδή όσες κάνατε καισαρική, πως αντιμετωπισατε το γεγονός ότι μουδιάζει το σώμα από το στήθος και κάτω, είναι τρομακτική εμπειρία; Η επισκληριδιος ή ραχιαια είναι ανεκτή στον πόνο αλλά καινστην αίσθηση που προκαλεί; Είχατε καθόλου επιπλοκές κατά τη διάρκεια της καισαρικης; 

η επισκληριδιος ειναι μονο κατι τσιμπιες στην πλατη δεν πονας ανατριχιαζεις. μετα απο δεκα λεπτα βγαινει το μωρο κ στο δινουν αγκαλια κ τα ξεχνας σχεδον ολα. το βραδυ της ιδιας μερας που φευγει η αναισθησια πονας αρκετα αλλα σου δινουν συχνα παυσιπονα κ καπως την βγαζεις . την επομενη μερα εισαι πολυ καλητερα κ περπατας κουτσα στραβα. 

το μονο παραξενο ειναι οτι την ωρα της επισκληριδιου εμενα με ειχε πιασει τρεμουλο ηταν ομως αστειο θα ελεγα

Διαφημίσεις

Just now, Sansa είπε:

Να σκέφτεσαι θετικά :)

Εγώ ζήτησα από την αναισθησιολόγο να μου τα εξηγήσει ΟΟΟΟΟΛΑΑΑΑ γιατί αν δεν ξέρω, φοβάμαι, ενώ αν ξέρω δεν με νοιάζει. Κι εμένα με είχε πιάσει τρέμουλο και ως εκ τούτου τα νευρικά γέλια αλλά μου πέρασε γρήγορα. 

Ξέρεις όμως τι έλεγα; ότι ο χρόνος πάει μόνο μπροστά και ότι δεν παίζει ρόλο τι γίνεται τώρα γιατί σε λίγο θα έχω το μωρό στην αγκαλιά και ότι δεν με νοιάζει τίποτα παρά μόνο να είμαστε και οι δυο καλά. Αυτό το σκεφτόμουν συνέχεια όμως με στόχο την "αυθυποβολή". 

Ως εμπειρία στο ΙΑΣΩ στο χειρουργείο είμαι ευχαριστημένη.

Just now, Sansa είπε:

Έχω κάνει ουκ ολίγες γυναικολογικές επεμβάσεις στο Ιασώ, λαπαροσκοπήσεις, υστεροσκοπήσεις κτλ κτλ (ναι ναι είμαι τυχερό κορίτσι :)) και μια καισαρική το 2017. Σε όλες τις επεμβάσεις είχα γρήγορη αποθεραπεία χωρίς επιπλοκές, η ημέρα της καισαρικής δε, παρόλη την ταλαιπωρία, τολμώ να πω ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής μου! 

Η επισκληρίδιος δε θυμάμαι να ήταν κάτι ιδιαίτερο, εκείνη την ώρα ήμουν τόσο αγχωμένη για το τι θα ακολουθήσει που δεν έδωσα πολύ βάση. Η διαδικασία γενικά είναι γρήγορη.  Όταν βγαίνει το παιδί το βλέπεις πάνω από το παραβάν με το λώρο οπότε παίρνεις μια μυρωδιά γέννας. Μετά σου ακουμπάνε στην αγκαλίτσα σου το θαυματάκι και κάπου εκεί τελειώνουν όλα.

Ο δικός μου γιατρός επέλεξε να βγάλουμε αμέσως καθετήρα και ορούς και να σηκωθώ την ίδια μέρα και μάλλον καλά έκανε γιατί από το βράδυ και μετά πήγαινα μόνη τουαλέτα. Τις 4 μέρες στο μαιευτήριο προσωπικά τις βίωσα σαν γιορτή. Ήρθαν πολλοί φίλοι, κάποιοι και 2 φορές, ήμουν πολύ ευδιάθετη, μόνο όταν γελουσα ζοριζόμουν λίγο. Ευτυχώς ήμουν μόνη στο δωμάτιο γι αυτό και μπορούσα να δέχομαι άνετα τον κόσμο. Το πρώτο βράδυ έμεινε ο άντρας μου στο διπλανό κρεβάτι (ήμουν σε δίκλινο) σε περίπτωση που κάτι θελήσω. Καλό ήταν, ένιωθα μια ασφάλεια. Μόνο οι μαίες ήταν λίγο βιαστικές και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για βοήθεια στο θηλασμό οπότε αν θέλεις να θηλάσεις θα σου πρότεινα να πιέσεις λίγο και να τις "ενοχλείς" συχνά. Εγώ δυστυχώς δεν το έκανα αυτό και τα βρήκα σκούρα στη συνέχεια.

Με το καλό το μωράκι σου!

Η νάρκωση κ το μούδιασμα δεν είναι τίποτα. Σαν διαδικασια δρν ειναι κατι πιο περιεργο απο το να ειδαι ναρκωμένος κ να σου κανουν σφράγισμα. Ο πόνος μετα ειναι έντονος αλλα Ξεπερνιέται. Εθσαι κ χαρουμενη οποτε δεν σε νοιαζει. 

Εγω χψρις να εχω μετρο συγκρισης, δρν ειναι ικανοποιημένη με το Ιασω ως προς τον θηλασμο (πχ δεν φερνουν το μωρο στην ανανηψη εκτος μαλλον αν εχεις δικη σου μαία ή πιεσει ο γιατρος σου) και γενικα δινουν αντιφατικές οδηγθες, προτεινουν με μργαλη ευκολια θηλαστρο κ ψευδοθηλες. ξενο γαλα οχι ευκολα, ετσι κ αλλιως υπογραφεις αν ει αι να δωσουν. Και ειναι κ απαράδεκτοι στο θεμα του επισκεπτηρίου, αφηνουν να γινεται χαμος. Ακομα κ 10 ατομα σε ενα δωματιο!!!! 

και χωρις rooming in το μωρο το κρατας οσο θες στο δωματιο. Ξεχνάς διαπαντός τον υπνο γιατι μεχρι τις 12.30 τη νυχτα κ απο τις 5.30 το πρωι καποιος μπαινοβγαίνει στο δωματιο (μαιες, νοσηλεύτριες, καθαρίστριες...)

Just now, Έσπερος είπε:

Η νάρκωση κ το μούδιασμα δεν είναι τίποτα. Σαν διαδικασια δρν ειναι κατι πιο περιεργο απο το να ειδαι ναρκωμένος κ να σου κανουν σφράγισμα. Ο πόνος μετα ειναι έντονος αλλα Ξεπερνιέται. Εθσαι κ χαρουμενη οποτε δεν σε νοιαζει. 

Εγω χψρις να εχω μετρο συγκρισης, δρν ειναι ικανοποιημένη με το Ιασω ως προς τον θηλασμο (πχ δεν φερνουν το μωρο στην ανανηψη εκτος μαλλον αν εχεις δικη σου μαία ή πιεσει ο γιατρος σου) και γενικα δινουν αντιφατικές οδηγθες, προτεινουν με μργαλη ευκολια θηλαστρο κ ψευδοθηλες. ξενο γαλα οχι ευκολα, ετσι κ αλλιως υπογραφεις αν ει αι να δωσουν. Και ειναι κ απαράδεκτοι στο θεμα του επισκεπτηρίου, αφηνουν να γινεται χαμος. Ακομα κ 10 ατομα σε ενα δωματιο!!!! 

και χωρις rooming in το μωρο το κρατας οσο θες στο δωματιο. Ξεχνάς διαπαντός τον υπνο γιατι μεχρι τις 12.30 τη νυχτα κ απο τις 5.30 το πρωι καποιος μπαινοβγαίνει στο δωματιο (μαιες, νοσηλεύτριες, καθαρίστριες...)

Εμένα μου τη φέρανε στην ανάνηψη και στις διπλανές μου από ότι θυμάμαι. Το ωραίο όμως που έγινε με εμένα είναι ότι με ξέχασαν με τις ώρες στην ανάνηψη και δε με πήγαν στους δικούς μου να με δουν με αποτέλεδμα όλο το συγγενολόι να πιστεύει ότι κάτι έπαθα. Τραγελαφικά σκηνικά! Τελικά βρήκε ο άντρας μου τη μαία και με θυμήθηκαν. Εγώ από την άλλη είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου και δεν είχα καταλάβει ότι έπρεπε κάποτε να πάω στο δωμάτιο.

Για τις οδηγίες στο θηλασμό θα συμφωνήσω απόλυτα. Άλλα αντί άλλων. 

@Sansa επειδή έχω διαβάσει κατά καιρούς post σου, ένιωσα την ανάγκη να σου πω, πως είναι πραγματικά χαρμόσυνα τα νέα σου! Είσαι μαραθωνοδρόμος που σε λίγο τερματίζεις. Η ευτυχία είναι μεγάλη, μην σε απασχολεί καν το μικρό χαλικάκι στο παπούτσι σου. 

Με το καλόόό :)

Διαφημίσεις

Just now, samsympan είπε:

@Sansa επειδή έχω διαβάσει κατά καιρούς post σου, ένιωσα την ανάγκη να σου πω, πως είναι πραγματικά χαρμόσυνα τα νέα σου! Είσαι μαραθωνοδρόμος που σε λίγο τερματίζεις. Η ευτυχία είναι μεγάλη, μην σε απασχολεί καν το μικρό χαλικάκι στο παπούτσι σου. 

Με το καλόόό :)

Με συγκίνησες <3 Και σαν να το ξέρεις, κάνω όντως μαραθώνιους.. Χαχα Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική με τις παραπάνω ανησυχίες, πιστεύω όμως ότι η γνώση είναι δύναμη οπότε σας ρωτάω τα πάντα.. Ευχαριστώ κι εσένα και όσες απάντησαν κι αν έχετε κι άλλες πληροφορίες, ευπρόσδεκτες. 

1 ώρα πρίν, Anna3011 είπε:

Έχω κάνει ουκ ολίγες γυναικολογικές επεμβάσεις στο Ιασώ, λαπαροσκοπήσεις, υστεροσκοπήσεις κτλ κτλ (ναι ναι είμαι τυχερό κορίτσι :)) και μια καισαρική το 2017. Σε όλες τις επεμβάσεις είχα γρήγορη αποθεραπεία χωρίς επιπλοκές, η ημέρα της καισαρικής δε, παρόλη την ταλαιπωρία, τολμώ να πω ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής μου! 

Η επισκληρίδιος δε θυμάμαι να ήταν κάτι ιδιαίτερο, εκείνη την ώρα ήμουν τόσο αγχωμένη για το τι θα ακολουθήσει που δεν έδωσα πολύ βάση. Η διαδικασία γενικά είναι γρήγορη.  Όταν βγαίνει το παιδί το βλέπεις πάνω από το παραβάν με το λώρο οπότε παίρνεις μια μυρωδιά γέννας. Μετά σου ακουμπάνε στην αγκαλίτσα σου το θαυματάκι και κάπου εκεί τελειώνουν όλα.

Ο δικός μου γιατρός επέλεξε να βγάλουμε αμέσως καθετήρα και ορούς και να σηκωθώ την ίδια μέρα και μάλλον καλά έκανε γιατί από το βράδυ και μετά πήγαινα μόνη τουαλέτα. Τις 4 μέρες στο μαιευτήριο προσωπικά τις βίωσα σαν γιορτή. Ήρθαν πολλοί φίλοι, κάποιοι και 2 φορές, ήμουν πολύ ευδιάθετη, μόνο όταν γελουσα ζοριζόμουν λίγο. Ευτυχώς ήμουν μόνη στο δωμάτιο γι αυτό και μπορούσα να δέχομαι άνετα τον κόσμο. Το πρώτο βράδυ έμεινε ο άντρας μου στο διπλανό κρεβάτι (ήμουν σε δίκλινο) σε περίπτωση που κάτι θελήσω. Καλό ήταν, ένιωθα μια ασφάλεια. Μόνο οι μαίες ήταν λίγο βιαστικές και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για βοήθεια στο θηλασμό οπότε αν θέλεις να θηλάσεις θα σου πρότεινα να πιέσεις λίγο και να τις "ενοχλείς" συχνά. Εγώ δυστυχώς δεν το έκανα αυτό και τα βρήκα σκούρα στη συνέχεια.

Με το καλό το μωράκι σου!

Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου. Γράφεις ότι ήσουν αγχωμένη, αυτό σου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα πχ να ανεβάσεις πίεση (αυτό φοβάμαι γιατί όταν αγχώνομαι ανεβάζω εγώ) ή σου προκάλεσε ναυτία η ραχιαία; Στην μέθη πχ όταν μου την έκαναν ένιωθα άγχος και πολυ ναυτία λίγο πριν πέσω αναίσθητη ενώ τώρα δεν θα κοιμηθώ (οπότε κι αυτό με αγχώνει). 

3 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου. Γράφεις ότι ήσουν αγχωμένη, αυτό σου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα πχ να ανεβάσεις πίεση (αυτό φοβάμαι γιατί όταν αγχώνομαι ανεβάζω εγώ) ή σου προκάλεσε ναυτία η ραχιαία; Στην μέθη πχ όταν μου την έκαναν ένιωθα άγχος και πολυ ναυτία λίγο πριν πέσω αναίσθητη ενώ τώρα δεν θα κοιμηθώ (οπότε κι αυτό με αγχώνει). 

Όχι τίποτα από όλα αυτά. Ούτε πίεση ούτε ναυτία. Κρυάδες είχα μόνο στην ανάνηψη για λίγη ώρα. 

Το ότι δε θα κοιμηθείς μη σε αγχώνει. Ίσα ίσα να σκέφτεσαι ότι είσαι τυχερή που θα τα ζήσεις όλα ξύπνια. Είναι μαγική στιγμή. Εγώ ακόμα την αναπολώ. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...