Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική στο Ιασώ πληροφορίες 2018

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες θα κάνω καισαρική στο Ιασώ λογω ισχιακής προβολής. Θα ήθελα όποια μανούλα έχει γεννήσει στο Ιασω με καισαρική να μας πει την εμπειρία της, την προετοιμασία για το χειρουργείο, πότε βγάλατε ορούς, πότε σηκωθήκατε και γενικά κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη!

Διαφημίσεις

Έχω κάνει καισαρική αλλά όχι στο Ιασώ, δεν θα σου πω για την εμπειρία μου γαιτί η κάθε γέννα όπως και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικά.

Μην ακούς εμπειρίες και απόψεις γιατί μόνο θα αγχωθείς και δεν είναι το καλύτερο στην κατάσταση σου.

Άλλες κοπέλες θα σου πουν πως υπέφεραν, άλλες πως ήταν όλο αυτό ήταν πολύ εύκολο. Εγώ θα σου πω να μην ακούς τίποτα, να δείξεις εμπυστοσύνη στον μαιευτήρα σου, να είσαι ήρεμη και χαλαρή, να απολαύσεις τις στιγμές αυτές και την ημέρα, γιατί όλα θα είναι μοναδικά, ανεπανάληπτα...Με το καλό να πάρεις το παιδάκι σου αγκαλιά!!!

Λογικά θα μπεις σε πρωινό ραντεβού, οπότε το ίδιο βράδυ πιθανότατα θα σου βγάλουν την επισκληρίδιο και θα σε σηκώσουν, είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, όσο πιο γρήγορα σηκωθείς και αρχίσεις να περπατάς τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσεις.

Φυσικά θα υπάρχει κάποιος πόνος, τίποτα που δεν αντιμετωπίζεται με παυσίπονα, αλλά θα σε συμβούλευα να παροτρύνεις όλους τους συγγενείς και φίλους να αρχίσουν να σε επισκέπτονται αφού περάσει και το 2ο 24 ωρο, ειδικά οι πρώτες 24 ώρες αφού βγει η επισκληρίδιος είναι αρκετά δύσκολες, δεν χρειάζονται επισκέπτες. Εγώ ζορίστηκα εκείνο το 24ωρο γιατί, εκτός των άλλων, και τα δύο παιδιά μου ήταν πολύ "απαιτητικά" στον θηλασμό από τις πρώτες ώρες (σε αντίθεση με άλλα που ξέρω που γενικώς είναι ζαβλακωμένα τα πρώτα 24ωρα).

Νομίζω ότι φαγητό σου φέρνουν την 3η ημέρα, δεν είμαι και απολύτως σίγουρη αλλά εξαρτάται και από τις οδηγίες που θα δώσει ο γιατρός σου.

Με το καλό να υποδεχθείς το μωρό σου !!!

Ακόμα και αν ταλαιπωρηθείς λιγάκι είναι μια αξέχαστη εμπειρία που, αν με ρωτάς, θα την ξαναζούσα ευχαρίστως. Το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου αλλά όχι από τους πόνους. Βρισκόμουν σε έκσταση για ότι είχε συμβεί και κοιτούσα με δέος το πλασματάκι δίπλα μου! 

Θα συμφωνήσω με την @kotsifikos ότι η κάθε κοπέλα το έχει βιώσει διαφορετικά. Εγώ για παράδειγμα το πέρασα σχετικά ανώδυνα, ίσως όμως επειδή έχω κανει και 2 γυναικολογικά χειρουργεία και ως "βετεράνος" ήξερα πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσω. Αυτό που σίγουρα θα σε συμβούλευα είναι να είσαι όσο πιο χαλαρή μπορείς για να αναρρώσεις γρηγορότερα.

Στα πρακτικά τώρα. Εγώ γέννησα πρωί, γύρω στις 11. Μου έβγαλαν αμέσως τον καθετήρα και μετά από λίγο και ενώ ήμουν στην ανάνηψη μου έφεραν το παιδί να το θηλάσω. Γενικά μου έδιναν παυσίπονα μέσα στην ημέρα για να προλαμβάνουν τον πόνο και κατά το απόγευμα που ένιωθα καλά τα πόδια μου σηκώθηκα να ουρήσω. Τα παυσίπονα έκαναν καλά τη δουλειά τους, ήμουν άνετη με τον κόσμο που ήρθε και το μόνο που θυμάμαι ότι με ζόριζε ήταν το πολύ γέλιο. Κανονικό φαγητο έφαγα τη δεύτερη μέρα. 

Το παιδί έχεις τη δυνατότητα να το έχεις μαζί σου. Σχετικά με το θηλασμό θα σου πρότεινα για οποιοδήποτε θέμα έχεις να ζητάς βοήθεια από τις κοπέλες. Συχνά σου τοποθετούν το παιδί στο στήθος χωρίς πολλές εξηγήσεις οπότε ζήτα να σου εξηγούν τι πρέπει να κάνεις. Εγώ δεν ήμουν πολύ πιεστική με αποτέλεσμα να το πληρώσω στη συνέχεια.

Η δική μου ανησυχία ήταν κατά πόσο θα ήμουν λειτουργική αμέσως μετά το χειρουργείο για να σηκώνω και να περιποιούμαι το μωρό. Δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα. Στη βδομάδα πάνω είχα ξεχάσει ότι χειρουργήθηκα.

Με το καλό εύχομαι! Ετοιμάσου να ζήσεις την πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής σου!

θα συμφωνησω με τισ κοπελεσ πιο πανω!!η καθε μια το βιωνει τελειως διαφορετικα!εμενα μου ελεγαν οχι καισαρικη δεν θα μπορεις να συνερθεισ απο του πονους!τελικα και εγω ξεκινησα για φυσιολογικο τοκετο που ομως δεν εβγαζε πουθενα οποτε και κατεληξα και σε καισαρικη!!εγω θα σου πω οτι μακαρι να ειχα παει για καισαρικη απο την αρχη και να μην ειχα βιωσει την διαδικασια του φ.τ η οποια για μενα ηταν τραυματικη!αργα το απογευμα εγινε το χειρουργειο ολικη αναισθησια ,στις 6  το πρωι σηκωθηκα,μετα απο δυο ωρεσ βγηκε κ ο καθετηρας κ αργα το βραδυ βγηκε κ ο οροσ!!φαγητο δεν θυμαμαι ποοτε μ φερανε!!τα δυο πρωτα 24ωρα ειναι δυσκολα,αλλα οσο πιο συντομα σηκωθεις κ οσο πιο πολυ περπατας τοσο πιο γρηγορα θα αναρωσεις!!το πιο επωδυνο για μενα ηταν την πρωτη φορα που σηκωθηκα ...θυμαμαι εβαλα αμεσως το χερι μου να κρατησω την κοιλια μου!!με το καλο να δεις το μωρακι σου!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!.Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ άγχος, μου λένε όλοι πως δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα και δεν θα έχω βοήθεια εκτός από τον άνδρα μου που θα έρχεται τα απογευματα.

Μετά την πρώτη μέρα θα μπορώ να σηκώσω μόνη μου το μωρό για να θηλάσω;

πρίν από 4 λεπτά , mammysoon είπε:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!.Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ άγχος, μου λένε όλοι πως δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα και δεν θα έχω βοήθεια εκτός από τον άνδρα μου που θα έρχεται τα απογευματα.

εντελως μονη σου θα ειναι λιγο δυσκολο να σηκωθεις οπως κ στην φυσιολογικη γεννα ομως στην αρχη δεν πετας θελεις βοηθεια. αλλα μην ανχωνεσε θα φωναζεις τις κοπελες οποτε θες. 

πρίν από 13 λεπτά , mammysoon είπε:

Στο μαιευτήριο δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Για οτιδήποτε χρειαστείς είτε για εσένα είτε για το μωρό πατάς ένα κουμπί και έρχεται η κοπέλα. Στο σπίτι που θα πας σε 3-4 μέρες θα μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη. Μην ανησυχείς.

Καισαρικη στο Ιασω κι εγω.

Το μωρο στην ανανηψη για θηλαςμο δεν μου το εφεραν - για την ακριβεια σε καμια δεν το εφεραν. Λενε ομως οτι ειναι κ θεμα γιατρου ή αν εχεις δικη σου μαια. 

Για το ποτε θα συνελθεις ειναι οπως σιυ τα ειπαν, οσο νωριτερα κινηθεις τοσο το καλυτερο. Εγω δεν ειχα επισκληριδιο μετα το χειρουργειο, μονο τα παυσιπονα στους ορους. Καλο ή κακο δεν ξερω, αλλα ειναι θεμα γιατρου. Το πρωτο απογευμα πονουσα κ συνηλθα με το υποθετο voltaren. Το μωρο ηταν υποτονικο κ αδιαφορο για θηλασμο οποτε το πρωτο βραδυ εμεινα μονη μου, εδιωξα κ τον αντρα μου, για να ξεκουραστω. Χαχα! Ετσι νομιζα. Στις 12 περναει μια μαια για αλλαγη ορων. Το ιδιο και γυρω στις5.30. Καπου εκει φερνουν κ τα μωρα. Μετα μπαινουν καθαριστριες. Μετα παιρνουν τα μωρα για εξεταση κ μπορεις να φας πρωινο. Τοτε ειναι κ η καλυτερη ωρα για επισκεψεις, χωρις τα μωρα. Εκτος αν προτιμας να κοιμηθεις. Επισης το απογευμα καποια στιγμη γυρω στις 6-7 νομιζω τα ξαναπαιρνουν, επισης καλη ωρα για επισκεψεις. Τον υπνο με δυο λογια τον ξεχνας απο εκεινη την ημερα. Το μονο που δεν θα σε ενοχλησει παντως ειναι τα μωρα των διπλανων. 

Φαγητο: οδηγιες γιατρου. Λογικα πρωτη μερα χαμομηλι. Θα σε ρωτανε αν εχεις αερια για να δουν οτι κινηθηκε το εντερο. Δευτερη μερα νοσοκομειακο φαγητο, βραστο κοτοπουλο, φιδε, τετοια, κ απο τριτη μερα κανονικο. 

Να επιμεινεις να σου δειξουν οι μαιες πώς να θηλασεις. Και να εχεις καποιον συγγενη τις εργαςιμες ωρες οχι για να σε βοηθαει αλλα για να διωχνει τους πλασιε. Ο,τι πιο ενοχλητικο στην ολη διαμονη εκει. Αν οι συγγενεις σου δεν ειναι φαν του θηλασμου να εισαι προετοιμασμενη να τους κρατησεις σε μια αποσταση οσο θα κανεις τις πρωτες προσπαθειες με τη μαια. Οι δικοι μου πχ ηταν 6-7 ατομα που μπαινοβγαιναν στο δωματιο εκεινη την ωρα, μου αφηναν δωρα, μου ελεγαν να τα ανοιξω, μου ελεγαν πού να κρυψω τα χρυσαφικα που ειχαν τη φαεινη ιδεα να φερουν δωρο στο μωρο, σχολιαζαν τι ωραιες που ειναι οι ψευδοθηλες που δεν υπηρχαν την εποχη της γιαγιας μου, γενικως εκαναν ενα τσιρκο κ ο αντρας μου ετρεχε με τα ληξιαρχεια κ τα σχετικα κ δν ηταν εκει να τους μαζεψει. Φυςικα εφυγα απο το μαιευτηριο χωρις να θηλασω... Αλλα ειπαμε το χειροτερο ειναι οι διαφημιστες, πρεπει να τους προλαβαινει καποιος συγγενης να μη σε ενοχλουν. 

Το επισκεπτηριο νοειται με μια χαλαρη εννοια. Ολες ειχαν ενα ατομο τα βραδια κ 1-2 τα μεσημερια. Εγω παντως που τους εδιωχνα δεν ενιωσα να μου λειπει κατι. 

Το μωρο το εχεις στον θαλαμο οσο θες εκτος απο την ωρα των εξετασεων. Για ξενο γαλα υπογραφεις- τυπικα. Δεν ξερω αν παρολα αυτα δινουν κ απο μονοι τους.

14 hours ago, mammysoon said:

το μωρο εγω το ειχα στο κρεβατακι του ακριβως διπλα στο δικο μου!οποτε στηριζομουν με τα χερια στο κρεβατι μου ανασηκωνομουν και με πολυ προσπαθεια επερνα το μωρακι μου αγκαλια!!

Διαφημίσεις

4 hours ago, sweety** said:

το μωρο εγω το ειχα στο κρεβατακι του ακριβως διπλα στο δικο μου!οποτε στηριζομουν με τα χερια στο κρεβατι μου ανασηκωνομουν και με πολυ προσπαθεια επερνα το μωρακι μου αγκαλια!!

Καπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ μια και θα είμαι μόνη μου.

Έσπερος στη ανάνηψη το ζήτησες και σου είπαν πως δεν μπορούν να το φέρουν; Πρώτη φορά το θήλασες όταν πήγατε στο δωμάτιο;

Κορίτσια είχατε μετά αυτό το τρέμουλο που λένε και τάση για εμετό;;

πρίν από 21 λεπτά , mammysoon είπε:

Καπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ μια και θα είμαι μόνη μου.

Έσπερος στη ανάνηψη το ζήτησες και σου είπαν πως δεν μπορούν να το φέρουν; Πρώτη φορά το θήλασες όταν πήγατε στο δωμάτιο;

Κορίτσια είχατε μετά αυτό το τρέμουλο που λένε και τάση για εμετό;;

Η αληθεια ειναι οτι δεν το ζητησα γιατι ντρεπομαι να ζηταω... (ασχολιαστο!) στα σεμιναρια του οασω μας ειχαν πει οτι τα φερνουν στην ανανηψη αλλα επειδη καμιας αλλης δεν το ειχαν φερει υπεθεσα οτι λογω κινησης (Παραςκευη πρωι πριν απο το σ/κ της πρωτοχρονιας) δεν ειχαν προσωπικο για να ασχοληθει.  Επισης εδειχναν οτι ηθρλαν να μας διωχνουν γρηγορα γρηγορα, τα χειρουργεια ηταν γεματα. Στην κοπελα που γενμησε αργα το βραδυ στο δωματιο μου με καισαρικη επισης της το πηγαν στην ανανηψη παντως. 

Στο δωματιο επιςης το αργησαν πολυ, γεννησα 9 κ το μωρο το εφεραν 1 την ωρα που τα πηγαινουν ολα στις μαμαδες, αν κ το ζητουσαμε νωριτερα. Τοτε ηδη κοιμοταν βεβαια κ δεν εκανα προσπαθεια να θηλασω. Το απογευμα προσπαθησα λιγο αλλα παλι αδιαφορουσε κ ετσι υπεγραψα για να το ταΐσουν κ αρχισα προσπαθειες το επομενο πρωι με αντιξοες συνθηκες (απο συγγενεις και διαφημιστες οπως ειπα). Τελικα μειναμε στις προσπαθειες γιατι οταν ηρθε το γαλα κ δεν υπηρχε αποτελεσμα , νοικιασα θηλαστρο, το οποιο εχω ακομα αγκαλια 5 μηνες μετα...

Το τρεμουλο το ειχα για λιγο στην αναμηψη κ αργα το βραδυ. Ταση για εμετο οχι αλλα ζαλιστηκα την πρωτη φορα που με σηκωσαν. 

Το τρέμουλο δεν είναι δεδομένο καθώς δεν λειτουργεί παντα με τις ιδιες παρενεργειες η επισκληριδιος.

Στον 1ο μου τοκετό είχα εντονο τρεμουλο και για ωρα, στον 2ο (ειμαι σήμερα στην 3η μερα μετά τον τοκετό μέσα στο Ιασώ) δεν ειχα καθολου τρέμουλο αλλα ένιωθα μια δυσφορία και δυσκολια σε κατάποση όση ωρα ημουν στην ανάνηψη (το μωρό μου το εφεραν & το θήλασα οσο ημουν εκει).

Η διατροφη εξαρταται απο τον γιατρό σου και τι οδηγιες θα δωσει να ακολουθήσουν.

Ο πονος εννοειται ειναι σχετικος αλλα αν προκειται για 1η εγκυμοσυνη νομιζω ειναι ηπιότερα τα πραγματα.

Ρωτα οτι θες, το ζω live αυτες τις μερες για 2η φορά :ο)

Επεξεργάστηκαν by Ιόλη2015

Κορίτσια από το αγχός που έχω ξέχασα να σας ευχηθώ να σας ζήσουν τα μωράκια σας, πάντα με υγεία και χαρά!

Εσπερος από αυτά που μου λες καταλαβαίνω πως πρέπει να προσέξω πολύ το θέμα του θηλασμού. Ελπίζω να μου το φέρουνε νώρις γιατί όπως εχω διαβάσει οι πρωτες ώρες είναι πολύ σημαντικές για να ξεκινήσει ο θηλασμός.

Ιόλη χαιρομαι που διαβάζω πως εσένα σου το φέρανε στην ανάνηψη.

Με το καλό να πάτε σπίτι σας!

Να σε ρωτήσω πολλά θέλω!!

Πότε σηκώθηκες και την πρώτη φορά σε βοήθησε κάποια μαία;

Τον καθετήρα, ορό, επισκληρίδιο πότε τα έβγαλες;

Σε 3κλινο είσαι; Γίνεται χαμός;

Και κάτι για το μέλλον αλλά μου δημιουργήθηκε η απορία τώρα, το μεγάλο σου το παιδάκι πως το βλέπεις; Κατεβαίνεις εσύ κάτω;

καλα εγω δεν ειμαι κλασικο δειγμα για τον θηλασμο για πολλους λογους, το πιο ευκολο θα ηταν να επιρριψωτην ευθυνη σε αλλους. Σιγουρα παντως πρεπει να επιμεινεις να σου δειξουν, αν εχεις καποια δυσκολια, ακομα κ αν γινεις φορτικη στις μαιες, ακομα κ αν ενοχληθουν οι συγγενεις σου - που ελπιζω να εχουν πιο φιλικες προς το θηλασμο αποψεις απο ρους δικους μου. 

Οι μαιες με σηκωσαν το ιδιο απογευμα (γεννησα πρωι). Δυο βηματα εκανα κ ζαλιστηκα αλλα το αλλο πρωι σηκωθηκα μονη μου. Ηρθαν να αλλαξουν σεντονια κ με εβαλαν στην καρεκλα κ μετα ειπα μια αποφαςη ειναι, ας κανω  μια βολτα. Εμενα την επισκληριδιο δεν μου την αφησε καθολου ο γιατρος.  Καθετηρα κ ορους δν θυμαμαι ακριβως, λογικα καποια στιγμη τη δευτερη μερα.

Σε δικλινο εμεινα μιαμισγ μερα γιατι δεν ειχε αδειο τρικλινο. Ηταν αποπνικτικα γιατι ειναι μικρο το δωματιο. Ενω το τρικλινο ειναι μεγαλο, καπως σαν δυο δικλινα ενωμενα, οποτε υπαρχει απλα.

Διαφημίσεις

Θα προσπαθήσω οσο μπορώ με τον θηλασμό γιατί ξέρω τα οφέλη και θα ήθελα να τα καταφέρω.

Θα έχω και τη μαία του γιατρού μου, ελπίζω να με βοηθήσει και αυτή.

Απο συγγενείς δεν θα έχω. Ειναι όλοι στο χωριό και είπαμε πως θα πάμε εμείς να τους δούμε αργότερα.

Αλλά το τι μου έχουν πει δεν μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και πως αφού είμαι αδύνατη το γάλα μου δεν θα είναι αρκετά θρεπτικό για το παιδί!! (Απο 54 κιλα εχω πάει 62).

Μάλλον καλύτερα που θα είναι μακριά :):)

Χαχα καλυτερα! Με δικη σου μαια λογικα θα εισαι μια χαρα. Εχω διαβασει απο κοπελες εδω οτι η δικη τους μαια επεμεινε για αμεσο θηλασμο μετα τη γεννα κ φυσικα τις βοηθησε πολυ. 

πρίν από 20 λεπτά , mammysoon είπε:

Θα προσπαθήσω οσο μπορώ με τον θηλασμό γιατί ξέρω τα οφέλη και θα ήθελα να τα καταφέρω.

Θα έχω και τη μαία του γιατρού μου, ελπίζω να με βοηθήσει και αυτή.

Απο συγγενείς δεν θα έχω. Ειναι όλοι στο χωριό και είπαμε πως θα πάμε εμείς να τους δούμε αργότερα.

Αλλά το τι μου έχουν πει δεν μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και πως αφού είμαι αδύνατη το γάλα μου δεν θα είναι αρκετά θρεπτικό για το παιδί!! (Απο 54 κιλα εχω πάει 62).

Μάλλον καλύτερα που θα είναι μακριά :):)

Εγω γεννησα Ιασω με φτ. Ειχα τη μαια του γιατρου μου και αυτο βοηθησε πολυ στο θηλασμο. Πρωτον την ωρα που βγηκε το μωρο ο γιατρος το εβαλε πανω μου και με τη βοηθεια της μαιας το κρατησα 1 ωρα μεχρι να με ραψουν (ειχα μεγαλη αιμορραγια και καθυστερησαμε) οπου το θηλασα κιολας, ετσι μεσα στις μπιχλες!!! Με εβγαλε και φωτο με το κινητο της!!! Μετα η ιδια μου το εφερε στην ανανηψη και το ξαναθηλασα. Οι αλλες μαιες δεν ασχοληθηκαν καθολου, το ανελαβε πμηρως η μαια του γιατρου!

6 ώρες πρίν, mammysoon είπε:

Κορίτσια από το αγχός που έχω ξέχασα να σας ευχηθώ να σας ζήσουν τα μωράκια σας, πάντα με υγεία και χαρά!

Εσπερος από αυτά που μου λες καταλαβαίνω πως πρέπει να προσέξω πολύ το θέμα του θηλασμού. Ελπίζω να μου το φέρουνε νώρις γιατί όπως εχω διαβάσει οι πρωτες ώρες είναι πολύ σημαντικές για να ξεκινήσει ο θηλασμός.

Ιόλη χαιρομαι που διαβάζω πως εσένα σου το φέρανε στην ανάνηψη.

Με το καλό να πάτε σπίτι σας!

Να σε ρωτήσω πολλά θέλω!!

Πότε σηκώθηκες και την πρώτη φορά σε βοήθησε κάποια μαία;

Τον καθετήρα, ορό, επισκληρίδιο πότε τα έβγαλες;

Σε 3κλινο είσαι; Γίνεται χαμός;

Και κάτι για το μέλλον αλλά μου δημιουργήθηκε η απορία τώρα, το μεγάλο σου το παιδάκι πως το βλέπεις; Κατεβαίνεις εσύ κάτω;

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες!!

Λοιπον σου απαντω σε ολα:

Σε αυτη την εγκυμοσυνη σηκωθηκα την επομενη μερα το πρωι, το θεμα ειναι να εχει επανελθει η αισθηση στα ποδια σου και να εχει υποχωρησει η επιρροη της επισκληριδιου.Θα σε ρωτανε συνεχεια αν τα νιωθεις και φυσικα δεν θα σε πιεσει κανεις αν ακομα δεν τα αισθανεσαι. Εννοειται οτι σε βοηθαει το προσωπικο και βασικα ειναι ριψοκινδυνο να το επιχειρήσεις με συγγενή γιατί θα εχεις σωληνακια απο δω,σωληνακια απο κει και εκεινες ξερουν πως να τα βολεψουν οταν θα εισαι ορθια.

Καθετήρα & επισκληρίδιο μου εβγαλαν αργα την επομενη μερα αλλα πιστεψε με, τα ραμματα πονανε και η επισκληριδιος και το μαγικο κουμπακι που θα σου την τροφοδοτει ειναι το μονο που θα καλμαρει την κατασταση, επομενως τα χρειαζεσαι.

Ορό & αντιβίωση μου εβγαλαν την 3η μερα αφου με ελεγξε ο γιατρος μου και τους εδωσε οδηγιες, απο τοτε μου δινουν παυσιπονα σε χαπια γιατι εννοειται οτι ακομα πονας αρκετα αλλα σιγουρα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Εδω να προσθεσω οτι αφου βγαλεις ολα αυτα τα τσουμπλεκια θα σε παροτρυνουν να σηκωνεσαι και να περπατας οσο περισσοτερο μπορεις ετσι ωστε να καταφερεις να πας για πιπι, να ξαναλειτουργησουν τα αέρια και τελος να ενεργηθεις.Αν δεν περασεις απο αυτα τα σταδια δεν φευγεις, εισαι αιχμαλωτη!

Σε τρικλινο ειμαι αλλα αναλογα τα εξιτηρια και τις εισαγωγες μπορει ξαφνικα να εισαι μονη σου στο τρικλινο, την μερα που γεννησα εγω πρεπει να γεννησαν αλλες 15 κοπελες, γινοταν χαμος, λες και ειχαμε ολες rdv!

Και τελος σκεφτομουν συνεχεια πριν μπω στο μαιευτηριο πως θα αντεξω μακρια απο το τριχρονο μου και αν θα πρεπει να το φερω εδω κατω εστω μια φορα.Τελικα ακουσα τη συμβουλη μιας φιλης και δεν το εφερα γιατι απλα θα την τσιγκλαγα και μπορει να μην ηθελε να ξεκολλησει απο εδω μετα. Μια χαρα περναει με τους παππουδες της σπιτι και περιμενει τα δωρα που θα της φερει το νεογεννητο χαχα!

Επισης υπαρχει και ο κινδυνος ενα μικρο παιδακι με μια αδεξια κινηση να σε πονεσει στα ραμματα, εμενα πανω στο παιχνιδι προσπαθει ολο να σκαρφαλωσει πανω μου, δεν θα το αντεχα σε αυτη τη φαση, χωρια η επικινδυνοτητα να γινει καμια ζημια..

Πιστεψε με, αυτες οι λιγες μερες πρεπει να αφιερωθουν στο νεογεννητο, δεν τις σπαταλας αλλου. Και ναι, φυσικα να προσπαθησεις με τον θηλασμο αλλα αν αντιμετωπισεις προβληματα -επειδη δεν ειναι και ευκολη υποθεση- μην δυσκολεψεις τη ζωη σου, δωσε και συμπληρωμα ξενου και παλι μια χαρα θα ειναι το παιδακι. Η μαμα πρεπει να ειναι καλα ψυχολογικα για να ειναι και το μικρο της, δεν χρειαζεται να λυγισει, μας φτανουν οι ορμονες που κανουν παρτυ εδω και μηνες..

19 ώρες πρίν, Ιόλη2015 είπε:

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες!!

Λοιπον σου απαντω σε ολα:

Σε αυτη την εγκυμοσυνη σηκωθηκα την επομενη μερα το πρωι, το θεμα ειναι να εχει επανελθει η αισθηση στα ποδια σου και να εχει υποχωρησει η επιρροη της επισκληριδιου.Θα σε ρωτανε συνεχεια αν τα νιωθεις και φυσικα δεν θα σε πιεσει κανεις αν ακομα δεν τα αισθανεσαι. Εννοειται οτι σε βοηθαει το προσωπικο και βασικα ειναι ριψοκινδυνο να το επιχειρήσεις με συγγενή γιατί θα εχεις σωληνακια απο δω,σωληνακια απο κει και εκεινες ξερουν πως να τα βολεψουν οταν θα εισαι ορθια.

Καθετήρα & επισκληρίδιο μου εβγαλαν αργα την επομενη μερα αλλα πιστεψε με, τα ραμματα πονανε και η επισκληριδιος και το μαγικο κουμπακι που θα σου την τροφοδοτει ειναι το μονο που θα καλμαρει την κατασταση, επομενως τα χρειαζεσαι.

Ορό & αντιβίωση μου εβγαλαν την 3η μερα αφου με ελεγξε ο γιατρος μου και τους εδωσε οδηγιες, απο τοτε μου δινουν παυσιπονα σε χαπια γιατι εννοειται οτι ακομα πονας αρκετα αλλα σιγουρα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Εδω να προσθεσω οτι αφου βγαλεις ολα αυτα τα τσουμπλεκια θα σε παροτρυνουν να σηκωνεσαι και να περπατας οσο περισσοτερο μπορεις ετσι ωστε να καταφερεις να πας για πιπι, να ξαναλειτουργησουν τα αέρια και τελος να ενεργηθεις.Αν δεν περασεις απο αυτα τα σταδια δεν φευγεις, εισαι αιχμαλωτη!

Σε τρικλινο ειμαι αλλα αναλογα τα εξιτηρια και τις εισαγωγες μπορει ξαφνικα να εισαι μονη σου στο τρικλινο, την μερα που γεννησα εγω πρεπει να γεννησαν αλλες 15 κοπελες, γινοταν χαμος, λες και ειχαμε ολες rdv!

Και τελος σκεφτομουν συνεχεια πριν μπω στο μαιευτηριο πως θα αντεξω μακρια απο το τριχρονο μου και αν θα πρεπει να το φερω εδω κατω εστω μια φορα.Τελικα ακουσα τη συμβουλη μιας φιλης και δεν το εφερα γιατι απλα θα την τσιγκλαγα και μπορει να μην ηθελε να ξεκολλησει απο εδω μετα. Μια χαρα περναει με τους παππουδες της σπιτι και περιμενει τα δωρα που θα της φερει το νεογεννητο χαχα!

Επισης υπαρχει και ο κινδυνος ενα μικρο παιδακι με μια αδεξια κινηση να σε πονεσει στα ραμματα, εμενα πανω στο παιχνιδι προσπαθει ολο να σκαρφαλωσει πανω μου, δεν θα το αντεχα σε αυτη τη φαση, χωρια η επικινδυνοτητα να γινει καμια ζημια..

Πιστεψε με, αυτες οι λιγες μερες πρεπει να αφιερωθουν στο νεογεννητο, δεν τις σπαταλας αλλου. Και ναι, φυσικα να προσπαθησεις με τον θηλασμο αλλα αν αντιμετωπισεις προβληματα -επειδη δεν ειναι και ευκολη υποθεση- μην δυσκολεψεις τη ζωη σου, δωσε και συμπληρωμα ξενου και παλι μια χαρα θα ειναι το παιδακι. Η μαμα πρεπει να ειναι καλα ψυχολογικα για να ειναι και το μικρο της, δεν χρειαζεται να λυγισει, μας φτανουν οι ορμονες που κανουν παρτυ εδω και μηνες..

Να σου ζησει το νεοφερτο μωρακι σου! Να χαίρεσαι τα παιδιά σου, να είναι γερα και καλοτυχα!

Εσπερος και CMES κι εγώ ελπίζω πως αφού θα είναι η μαια του γιατρού μου θα με βοηθήσει πιο πολύ.

Ιόλη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Οπως καταλαβαίνω είναι και θέμα γιατρού πότε θα βγουν οροί κτλ.

Για τον θηλασμό έχεις δίκιο γιατί έχω και μια φίλη που μου είπε πως το προσπάθησε τόσο πολύ που στο τέλος χάλασε η ψυχολογία της και δεν ευχαριστήθηκε το μωράκι της μια και παιδευόταν για μήνες.

Πότε βγαίνεις εσύ; Αυριό;

On 6/3/2018 at 7:14 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Να σου ζησει το νεοφερτο μωρακι σου! Να χαίρεσαι τα παιδιά σου, να είναι γερα και καλοτυχα!

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! :ο)

On 6/3/2018 at 10:06 ΜΜ, mammysoon είπε:

Εσπερος και CMES κι εγώ ελπίζω πως αφού θα είναι η μαια του γιατρού μου θα με βοηθήσει πιο πολύ.

Ιόλη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Οπως καταλαβαίνω είναι και θέμα γιατρού πότε θα βγουν οροί κτλ.

Για τον θηλασμό έχεις δίκιο γιατί έχω και μια φίλη που μου είπε πως το προσπάθησε τόσο πολύ που στο τέλος χάλασε η ψυχολογία της και δεν ευχαριστήθηκε το μωράκι της μια και παιδευόταν για μήνες.

Πότε βγαίνεις εσύ; Αυριό;

Βγήκα την Δευτέρα!

Πήρα αγκαλιά τα παυσίπονα και το μωρό και είμαστε πλέον σπίτι.

Όλα καλά!

Μπιχλες το θαυματουργο σμηγμα βρε @CMES:-P;;; Εγω παντως τον αφησα με τις "μπιχλες" μια εβδομαδα οπου του εκανα το πρωτο του μπανιο στο σπιτι, αν και ειχε απορροφηθει ολο μεχρι την 3η-4η μερα. Εντελως ενημερωτικα το σμηγμα ή αλλιως vernix caseosa-τι υπεροχη ονομασια!- περιέχει 41 διαφορετικές πρωτείνες, 25 από τις οποίες δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη φύση. Μην βιαζεστε να κανετε μπανακι το μωρο σας, του δινετε την ευκαιρια για ενα υπεροχο δωρο με πολλαπλα οφελη (ειναι θερμορυθμιστικο, αντιμικροβιακο, διατηρει την μυρωδια του ενδομητριου περιβαλλοντος κρατωντας το μωρο ηρεμο, ενυδατωνει το δερμα κα).

@mammysoon εμπειρια δεν εχω απο καισαρικη στο Ιασω, αλλα καλα κανεις και επιμενεις να σου φερουν το μωρακι σου οσο πιο συντομα γινεται. Ισως αφου θα εχεις και την δικη σου μαια να ζητησεις να σου το δωσουν μολις γεννηθει για την απαραιτητη πρωτη επαφη δερμα με δερμα. Επισης, το οτι θα εχεις την δικη σου μαια ειναι πολυ θετικο για τον θηλασμο. Με το καλο!

πρίν από 49 λεπτά , Dust pink είπε:

Στα μαιευτήρια την επομένη της γέννησης δεν κάνουν μπάνιο τα μωρά;; Πώς γίνεται να παραμείνει το σμήγμα στο δέρμα του μωρού;; 

Στα δημόσια από οσο γνωρίζω δεν τα κάνουν καθόλου και τις 3-4 μέρες που παραμένεις στο νοσοκομείο.

Και όλες οι μαίες μου έχουν πει ότι δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο, ιδιαίτερα την πρώτη μέρα λόγω ρύθμισης θερμοκρασίας και στη συνεχεια λόγω των ιδιοτήτων αυτού του σμήγματος.

8 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

vernix caseosa-τι υπεροχη ονομασια!-

και τι υπέροχα μυρίζει....<3

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...