Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετάβαση σε μη αλεσμενες τροφές

Sunshine8

Recommended Posts

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Ωραία με καθησυχάςατε γιατι φοβόμουν οτι θα μπερδεύεται αν ειναι καποια ετσι καποια αλλιως. αυτα. που λιώνω του τα δινω με το χερι γιατι απο το κουταλι δεν μασάει κ πνιγεται. γενικα σκομα δεν τα μασάει ολα ειδικα με τις ίνες δυσκολευεται αλλα θα τον ενθαρρυνω

Μην προσπαθείς να δώσεις ντε και καλά ο,τι έδινες αλεσμένο τώρα σε κανονικό φαγητό, αλλά άρχισε να προσανατολίζεσαι σε κανονικό φαγητό, μαγειρεμένο με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, στο αλεσμένο θα έβαζες λογικά κάτι σε βραστό κρέας ή κρέας στον ατμό, που μόνο του ούτε ιδιαίτερα νόστιμο είναι ούτε καταπίνεται εύκολα. Ε, ξεκινώντας το κανονικό φαγητό, δοκίμασε μπιφτέκι, μαλακό κρέας με σάλτσα, κοτόπουλο μπούτι μαγειρεμένο στο φούρνο κλπ. Γενικά φαγητό που τρώτε κάθε μέρα (βγάζε του μια μερίδα πριν βάλεις αλάτι αν είναι φαγητό σε κατσαρόλα) και κατά προτίμηση που να έχει λίγη σάλτσα ή ζουμάκι, ή να πιάνεται με το χέρι, όπως μικρά μπιφτεκάκια, τοστ μόνο με τυρί, ψωμάκι σκέτο, αρακά, σούπες (π.χ. φακές), κλπ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μην προσπαθείς να δώσεις ντε και καλά ο,τι έδινες αλεσμένο τώρα σε κανονικό φαγητό, αλλά άρχισε να προσανατολίζεσαι σε κανονικό φαγητό, μαγειρεμένο με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, στο αλεσμένο θα έβαζες λογικά κάτι σε βραστό κρέας ή κρέας στον ατμό, που μόνο του ούτε ιδιαίτερα νόστιμο είναι ούτε καταπίνεται εύκολα. Ε, ξεκινώντας το κανονικό φαγητό, δοκίμασε μπιφτέκι, μαλακό κρέας με σάλτσα, κοτόπουλο μπούτι μαγειρεμένο στο φούρνο κλπ. Γενικά φαγητό που τρώτε κάθε μέρα (βγάζε του μια μερίδα πριν βάλεις αλάτι αν είναι φαγητό σε κατσαρόλα) και κατά προτίμηση που να έχει λίγη σάλτσα ή ζουμάκι, ή να πιάνεται με το χέρι, όπως μικρά μπιφτεκάκια, τοστ μόνο με τυρί, ψωμάκι σκέτο, αρακά, σούπες (π.χ. φακές), κλπ

Νωρις δεν ειναι για το δικο μας φαγητο; με σκορδα, κρεμμυδια, μυρωδικά κλπ; σιγουρα θα ειναι πιο ευκολο αλλα εμεις δεν τρωμε τοσο συχνα κρεας. το πολυ δυο φορες την εβδομαδα κ εγω λιγο παραπανω μοσχαρι λογω σιδήρου. αλλιως πολλα οσπρια, λαδερά κ πρασινα.

πρίν από 20 λεπτά , Έσπερος είπε:

Νωρις δεν ειναι για το δικο μας φαγητο; με σκορδα, κρεμμυδια, μυρωδικά κλπ; σιγουρα θα ειναι πιο ευκολο αλλα εμεις δεν τρωμε τοσο συχνα κρεας. το πολυ δυο φορες την εβδομαδα κ εγω λιγο παραπανω μοσχαρι λογω σιδήρου. αλλιως πολλα οσπρια, λαδερά κ πρασινα.

δ εχεις κανει εισαγωγη σε αυτα;εννοω του κανεις βραστο.εχει κρεας,πατατα,καροτο μονο;βαλε κ κρεμμυδι κ σελινο.μολις γινει βγαλε την μεριδα του μικρου,προσθεσε λαδι κ αλατοπιπερο σε εσας

οχι 8,5 μ αλλα 10 πλεον ετρωγε απο το φαγητο της οικογενειας χωρις αλατι κ ελαφρυ 9/10μερες

επισης ναι σε τοσο μωρο προσθετα κρεας πιο συχνα.δλδ εμεις αρακα,τα παιδια αρακα με μοσχαρι

Σέλινο μαϊντανό κ φρεσκο κρεμμυδι εχω κανει. Εμεις βαζουμε κ σκόρδο, ρίγανη, βασιλικο, δεντρολίβανο Θυμάρι κλπ ή σβήνουμε με κραςι σναλογα το φαγητο. κλασική ελληνικη κουζινα δλδ, οχι κατι ιδιαιτερο.  Μπορει δηλαδη τοςο μωρο να φαει πχ φαςολακια που εχεις τσιγαρισει το κρεμμύδι; Ή φακες με ξιδι κ δαφνόφυλλα; Επισης ο μικρος τρωει κρεατα σπιτικα που δεν φτανουν παντα οι ποσοτητες και για μας κ ειναι δυσεύρετα κατα περιόδους οπως πχ τα κοτόπουλα. Η αληθεια ειναι οτι δεν υπολόγιζα να φαει δικο μας φαγητο πριν χρονίσει κ ετσι δεν εχουμε βρει λυση για αυτο το θεμα ακομα. Ή μαλλον η μονη λυση που εχω σκεφτει ειναι να μαγειρευω εκείνου πχ το χωριατικο κοτοπουλο κ εμας ενα του εμποριου με τον ιδιο τροπο αλλα σε αλλη κατσαρόλα. 

8 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Οχι, δεν είναι νωρίς. Δε θα δώσεις στιφάδο βέβαια, αλλά έτσι κι αλλώς και στη χορτόσουπα θα μπορούσες να έβαζες μυρωδικά, και το λάδι όχι μόνο επιτρέπεται αλλά το συνιστούν κιόλας οι παιδίατροι, δεν υπάρχει κανείς λόγος να είναι σκέτα τα υλικά. Απλά αν είσαι πολύ των τηγανητών ή της βαριάς κουζίνας, κάνεις μία προσαρμογή σε λίγο πιο ελαφρύ φαγητό.

Διαφημίσεις

Eγω του εδινα απο το δικο μας φαγητο απο τον 7ο μηνα. Το μονο που εκανα ηταν να μην βαζω αλατι, αλλα μυρωδικα (θυμαρι, ριγανη, κλπ), σκορδα, κρεμμυδια κλπ κανονικα. Μονο τα καρυκευματα προσεχα και τα καυτερα. Αυτη ηταν η συσταση και του παιδιατρου μας αλλωστε, καθως μου ειπε οτι οι νεες κατευθυντηριες γραμμες δεν εχουν τους περιορισμους που ειχαν παλαιοτερα (εκτος αν υπαρχει ιστορικο αλλεργιων στην οικογενεια). Κι ετσι, απο τον εβδομο μηνα ετρωγε οτι κι εμεις, απλα αναλατο και μπορω να πω οτι ηταν πολυ βολικο, γιατι δεν χρειαζοταν να μαγειρευω ξεχωριστα ή να πρεπει να προσεχω κατι τοσο πολυ. Τα οσπρια κανονικα, φακες με δαφνοφυλλα, ξυδι (μηλοξιδο που θεωρειται πιο καθαρο ποιοτικα), εγω βαζω και ριγανη κλπ. Το τσιγαρισμα γενικως το αποφευγω και μαλλον δεν θα εδινα ουτε στον μικρο, οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια και για σας να μην τρωτε τσιγαριστα (μπορεις να "τσιγαρισεις" σε ελαχιστο νερακι, αντι για λαδι) ;-) Τωρα για τα χωριατικα κρεατα, να πω την αληθεια οποτε επαιρνα του εμποριου του εδινα ελαχιστο (για κοτοπουλο, γιατι μοσχαρι, χοιρινο πολυ σπανια βρισκω χωριατικο), αλλα το χωριατικο του εδινα και καταβαινε...αλλα τρωγαμε κι εμεις απο το χωριατικο. Αλλα αν ηταν τοσο σπανιο, τοτε μαλλον θα προτιμουσα να δωσω στο μωρο. 

7 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Σέλινο μαϊντανό κ φρεσκο κρεμμυδι εχω κανει. Εμεις βαζουμε κ σκόρδο, ρίγανη, βασιλικο, δεντρολίβανο Θυμάρι κλπ ή σβήνουμε με κραςι σναλογα το φαγητο. κλασική ελληνικη κουζινα δλδ, οχι κατι ιδιαιτερο.  Μπορει δηλαδη τοςο μωρο να φαει πχ φαςολακια που εχεις τσιγαρισει το κρεμμύδι; Ή φακες με ξιδι κ δαφνόφυλλα; Επισης ο μικρος τρωει κρεατα σπιτικα που δεν φτανουν παντα οι ποσοτητες και για μας κ ειναι δυσεύρετα κατα περιόδους οπως πχ τα κοτόπουλα. Η αληθεια ειναι οτι δεν υπολόγιζα να φαει δικο μας φαγητο πριν χρονίσει κ ετσι δεν εχουμε βρει λυση για αυτο το θεμα ακομα. Ή μαλλον η μονη λυση που εχω σκεφτει ειναι να μαγειρευω εκείνου πχ το χωριατικο κοτοπουλο κ εμας ενα του εμποριου με τον ιδιο τροπο αλλα σε αλλη κατσαρόλα. 

ολα τα αλλα που βαζεις στο φαγητο βαλ'τα κ στου μωρου εκτος απο το κρασι

κ εγω πλεον δ τσιγαριζω,αχνιζω σε λιγο νερο

ξυδι σιγουρα βαζω στις φακες αφου τις εισαγαμε οπως κ δαφνη

εμεις τρωμε δυο φορες την εβδομαδα κρεας,στα μωρα απλα εβαζα αλλες 2-3φορες 

αν δ εχω τοσο πολυ κρεας θα κανω πχ βραστο,κ οι μεγαλοι θα φαμε μονο τα λαχανικα

πρίν από 25 λεπτά , vicky86 είπε:

ολα τα αλλα που βαζεις στο φαγητο βαλ'τα κ στου μωρου εκτος απο το κρασι

Για το κρασι γιατι λες να πειραζει, δεδομενου οτι θα το αφησουμε καποια ωρα για να εξατμιστει καλα το αλκοολ; Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεχουμε;

Στην πάνα του σήμερα βρήκα κομματια του χθεσινού μεσημεριανού. ξερω οτι συνηθίζεται αλλα μετα απο τοσες ωρες; μηπως του παρα επεσαν βαρια τα κομματάκια αφου δεν τα μασάει καλα; 

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Έσπερος είπε:

Στην πάνα του σήμερα βρήκα κομματια του χθεσινού μεσημεριανού. ξερω οτι συνηθίζεται αλλα μετα απο τοσες ωρες; μηπως του παρα επεσαν βαρια τα κομματάκια αφου δεν τα μασάει καλα; 

Μην σε αγχωνει αυτο, θα βρισκεις πολλα κομματακια αχωνευτα απο εδω και περα και πολλα αλλα περιεργα που δεν θα μπορεις να καταλαβεις ποια τροφη ειναι οσο κι αν προσπαθεις να λυσεις τον γριφο :-D Συγκεκριμενα, ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι θα μοιαζουν σαν "εξωγηινα" κακακια, γιατι τωρα μαθαινει να τα χωνευει ο οργανισμος. Μετα απο 2-3 μηνες αν θυμαμαι καλα (ισως και λιγο περισσοτερο) αρχισαν να μοιαζουν με κανονικα κακα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 35 λεπτά , Έσπερος είπε:

Οσο δε βρίσκεις μπλε κομμάτια πλαστελίνης, καλά είστε :grin:

εγω στην πανα εβρισκα διαφορα περιεργα χαχαχα.ολοκληρους αρακαδες κ καλαμποκια κ πολλα αλλα.μην τα λαμβανεις υποψιν

@Sentir...naturezaφανταζομαι εφοσον εξατμιστει καλα το αλκοολ δ εχεις θεμα αλλα δ μου κοστιζει να κανω πχ το κοκκινιστο χωρις κρασι.οταν ξεκινησε να τρωει ο μικρος η μεγαλη ηταν 2,5 δ ειχα σκεφτει να βαλω,δ μου ελειψε.φανταζομαι ομως οτι εχουν φαει στο κοκκινιστο της πεθερας γτ βαζει κανονικα

10 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγω πριν το χρόνο αν θυμάμαι καλά δεν έδωσα μαγειρεμένο φαγητό γιατί μου φαινόταν βαρυ για το μωρό. Όμως απ τον 11ο έκανα πχ μπιφτέκια με κιμά, κολοκυθι, κρεμμύδι, καρότο, μελιτζανα στο μουλτι και βρωμη χωρίς αλάτι μόνο για το μωρό και του άρεσαν πολύ.  Είχαμε κάνει και εισαγωγή αυγου, ψαριού και μετά το χρόνο έκανα αυτό που λεν τα κορίτσια δηλαδή εβγαζα μία πιο "λάιτ" μερίδα και συνεχίζα το μαγείρεμα. 

Την εμπειρία μου με την μετάβαση την γράφω πιο πάνω!

Όσο για την πάνα ή παιδίατρο μου είχε πει πως δεν σημαίνει κάτι απλά κάποιες τροφές διασπώνται και κάποιες όχι. Καθώς το πεπτικό ωριμάζει αλλάζει και ή συσταση. 

Δεν αναρωτιεμαι γιατι βρηκα κομματια, το εχω διαβασει. Απλως μου εκανε εντυπωση που απο χθες το μεσημερι βρηκαν την ...πορτα της εξοδου σημερα αργα το πρωι!

Διαφημίσεις

δ νομιζω οτι θα επρεπε να σε προβληματιζει.πχ μετα απο παντζαρια τα κακα ειναι κοκκινα για αρκετες μερες,αντιστοιχα κ με τα πιο πρασινα λαχανικα

φυσικα θελει χρονο το πεπτικο να συνηθισει

γι αυτο κιολας ειναι καλο που ειναι μικροτερη η ποσοτητα,πολυ δυσκολο να φαει οσο ετρωγε αλεσμενο,αν ειδικα ετρωγε πολυ

200 γρ φαγητο κ λιγο παραπανω φρουτο ετρωγε. Στο φρουτο υπολόγισα τα φρουτα που εκοψα κ ηταν σχεδον οσα του άλεθα αλλα πρεπει να αφαιρέσω ολα αυτα που εφαγε η καρεκλα κ το πατωμα γιατι επαιζε κιολας. Στο μεσημεριανο εβαλα στο μπολάκι λιγο λιγοτερο απο την ποσοτητα που τρωει συνηθως, εφαγε οσο εφαγε λιωμενο κ το υπολοιπο το άλεσα, αρα εχει φαει αρκετα. απλως νομιζα πως ο,τι τρωει σε λιγες ωρες αποβάλλεται κ ξαφνιάστηκα. 

Και κάτι πρακτικο. Με την καθαριότητα όταν αρχίσουν και πιανουν το φαγητο, τι κανετε; για το πάτωμα απελπιστικά κ θα στρώνω σεντόνι να το τινάζω μετα. αλλα για το μωρο; τωρα τρωει γυμνος κ γινεται χαλια κ τον καθαριζω με μαντιλακια κ μετα βρυση. όταν θα αρχίσει να ντύνεται τι θα κάνω; καμια καλη σαλιαρα κατα προτιμηση οχι πλαστική κ οχι απο jumbo ξερετε; για τα πόδια τι να κάνω; να του ακουμπάω μια πετσέτα;

πρίν από 12 λεπτά , Έσπερος είπε:

Και κάτι πρακτικο. Με την καθαριότητα όταν αρχίσουν και πιανουν το φαγητο, τι κανετε; για το πάτωμα απελπιστικά κ θα στρώνω σεντόνι να το τινάζω μετα. αλλα για το μωρο; τωρα τρωει γυμνος κ γινεται χαλια κ τον καθαριζω με μαντιλακια κ μετα βρυση. όταν θα αρχίσει να ντύνεται τι θα κάνω; καμια καλη σαλιαρα κατα προτιμηση οχι πλαστική κ οχι απο jumbo ξερετε; για τα πόδια τι να κάνω; να του ακουμπάω μια πετσέτα;

Όταν είναι καλοκαίρι και μου φαίνεται πολύ λερωμένος με λάδια, σάλτσες κτλ τον βάζω κατεύθειαν στην μπανιέρα. 

Αν είναι μικρός ο χαμός όπως είπες, τον σκουπίζω και πλενομαστε στην βρύση. 

Περσυ το χειμώνα του είχα πλαστικές σαλιαρες αλλά τις τραβούσε και τις έβγαζε από ένα σημείο και μετά. Επομένως αρκεστηκα να του αλλάζω ρούχα κάθε φορά που πασαλειβεται.

και τα ρούχα πώς τα καθαρίζεις; εγώ η καλή νοικοκυρά δεν ήξερα τι ύπουλος λεκες είναι το φρούτο κ την έπαθα την αρχή. τώρα με λίγο πράσινο σαπούνι μόλις λεκιάζει το σώζω κ ένα κατεστραμμένο βελτιώθηκε αρκετά με διαβολάκι του λεκέ. οι λαδιές ομως; 

πρίν από 31 λεπτά , Έσπερος είπε:

Υπάρχουν σαλιαρες σιλικόνης με θήκη που μαζεύει το φαγητό κ μετά το πετας κ τις πλένεις. Τα λερωματα μην περιμένεις ότι θα τα αποφύγεις πάντως.

Δεν τις ήξερα αυτές της σιλικόνης. είχα πάρει τις μικρες μικρες βρεφικές πριν γεννησω κ μετα δν το εψαξα κ προσπαθουσα να κανω δουλεια με αυτες τις τοσοδούλες. Κοροιδο με πιασαν οταν μου τις εδωσαν μου φαινεται. 

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Μπάνιο και μπάνιο και μπάνιο...προσωπικά όταν τρώει και ο καιρός βοηθάει την γδυνω ,την αφήνω μόνο με την πάνα και τρώει. Μολις τελειώσει την κάνω μπάνιο...έπειτα καθάρισμα το καρεκλακι,το τραπεζάκι,το πάτωμα ,τοίχους κτλ... Βέβαια εμένα δεν θέλει με τίποτα σαλιαρα...την τραβάει. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...