Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δοντάκια

Recommended Posts

Συμφωνω με την χαρουμενη μαμα

Κ μενα στην κορη μου μου φαινοταν υπερβολη να δωσω ντεπον.δ καταλαβαμε πως βγηκαν τα δοντια.καμια σχεση με τον μικρο

Εγω βλεπω τον μικρο οτι εχει ενοχληση οταν τρεχουν σαλια,το χερι συνεχεια στο στομα,η δ τρωει η θελει πολυ τραγανα,λιγο γκρινιτσα

Τα βραδυα που εδωσα ντεπον επι ενα τριωρο εκει που θηλαζε κ γλαρωνε,πεταγοταν πανω κ ξανα μανα.οποτε εδωσα ντεπονακι,μικροτερη δοση απο οταν εχει πυρετο,την εχει προτεινει η γιατρος για χαμηλο πυρετο η γκρινια απο εμβολιο

Δ δινω καθε φορα που εχει ενοχληση.3φορες εγινε αυτο

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 14/1/2018 at 8:46 ΜΜ, stevoulini είπε:

Μήπως σχολιάζεις χωρίς να διαβάζεις προσεκτικά? ποιος είπε να το δίνουμε όποτε να ναι?

Φάση είναι με τα δοντάκια και θα περάσει, όταν νιώθεις ότι πονάει να τον έχεις αγκαλίτσα, η θέρμη και μόνο της αγκαλιάς σου θα τον ανακουφίσει περισσότερο από κάθε φάρμακο!

Εεε η αλήθεια είναι ότι με την αγκαλίτσα ψιλοχαλαρώνει καμιά φορά ο μπέμπης :-P:-P:-P:-P χαχαχα

On 14/1/2018 at 10:00 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Aν η μέθοδος χορήγησης είναι "όποτε το παιδί νομίζουμε ότι πονάει, τρίβουμε τα ούλα με ντεπόν" θα ήθελα πολύ να ήξερα πώς κανείς μετρά ότι δίνει τη σωστή δόση.

ΑΡΓΚ, επειδή συμφωνώ μαζί σου, του το κάνω μια ίσως δυο φορές τη μέρα κι αυτό μόνο όταν καταλαβαίνω ότι πονάει και δε μπορεί να ηρεμήσει. Κακά τα ψέματα, είναι μόλις τριών μηνών, δε σηκώνει ιδιαίτερα φαρμακευτική αγωγή αλλά η ποσότητα που του δίνω είναι πολύ λιγότερη από το επιτρεπόμενο όριο

18 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

ο γιος μου ή ηταν τοσο καλοβολο και ηρεμο παιδακι σαν μωρο ή εγω ειμουν τοσο  αναισθητη και δε συμπασχα στο πονο του....ποτε δε θεωρησα οτι ποναει τοσο πολυ απο τα δοντακια του ωστε να του δωσω ντεπον ....(αν και δε του αρεσει και δεν το εχει πιει μεχρι τωρα οταν εχει χρειαστει... ) συνηθως αν τον ενοχλουσε κατι το εβγαζε με αφαγια και περασε οπως και ακομα δλδ πολυ εντονα το στοματικο σταδιο...!!! προσωπικα δε θεωρησα ποτε απαραιτητο να ρωτησω τη παιδιατρο τι μπορω να κανω για να ανακουφιστει απο τα δοντακια του... μια φορα που την ρωτησε ο αντρας μου επειδη εκεινη την περιοδο ηταν λιγο ανυσηχως τα βραδια ο μικρος ηταν τοτε περιπου 15 μηνων  του απαντησε πως αν η γκρινια οφειλεται στα δοντακια κ το παιδι κλαιει απαρηγορητα  μπορουμε να του δωσουμε ντεπον για να κοιμηθει αλλα πολυ ποιο λιγο απο την κανονικη δοση δλδ αν κανονικα θα επρεπε να πιει 5μλ συμφωνα με τα κιλα του για τα δοντακια να του εδινα 2 μλ.. παντως και εγω πιστευω πως καλυτερα ειναι τα μασητικα τα πανακια οτι δλδ αναφερθηκε ποιο πανω απο τα κοριτσια  γιατι απο την ηλικια τον 3 μηνων ξεκιναει κ το στοματικο σταδιο και το παιδι πρεπει να βαλει τα χερακια του στο στομα του γιατι ετσι ανακαλυπτει τον εαυτο του και γνωριζει τον κοσμο..και υπαρχουν παρα μα παρα πολυ λογοι που ενα μωρο 3 4 5 6 μηνων μπορει να κλαιει...!!!!!!!!! οπως μια φορα μας ειπε χαρητολογοντας και η παιδιατρος μπορει να τον ενοχλει και η ετικετα απο τα ρουχαλακια του εαν δεν την εχουμε κοψει.!!!

Συμφωνώ με αυτά που λες. Όμως θεωρώ ότι μια μαμά καταλαβαίνει πότε το παιδί της κλαίει επειδή πονάει. Εγώ προσωπικά το καταλαβαίνω και νιώθω ότι το βιώνω κι εγώ. Λοιπόν, δες το λογικά, όταν πονάν τα ούλα σου δε θες να μασήσεις αλλά θες κάτι για να ηρεμεί ο πόνος. Όταν σε φαγουρίζουν θες να μασήσεις για να "ξύσεις" κάπως. Κάνοντάς του τριβή με λίγο ντεπόν το παιδί ηρεμεί και κοιμάται

1 hour ago, ΧρύσαΜ είπε:

Εεε η αλήθεια είναι ότι με την αγκαλίτσα ψιλοχαλαρώνει καμιά φορά ο μπέμπης :-P:-P:-P:-P χαχαχα

ΑΡΓΚ, επειδή συμφωνώ μαζί σου, του το κάνω μια ίσως δυο φορές τη μέρα κι αυτό μόνο όταν καταλαβαίνω ότι πονάει και δε μπορεί να ηρεμήσει. Κακά τα ψέματα, είναι μόλις τριών μηνών, δε σηκώνει ιδιαίτερα φαρμακευτική αγωγή αλλά η ποσότητα που του δίνω είναι πολύ λιγότερη από το επιτρεπόμενο όριο

Πόσο είναι το επιτρεπόμενο όριο, σου έχει εξηγήσει παιδίατρος; Αν το παιδί πονάει για 4 μήνες ας πούμε; 4 μήνες επί 2 φορές ντεπόν τη μέρα, είναι πολύ ντεπόν! Η κόρη μου άρχισε να βγάζει δόντια στους 4 μήνες και τελικά εσκασαν τα πρώτα 2 κάπου στο 8μηνο, δεν το λέω στην τύχη το 4μηνο.

Ο γιος μου από τον 3ο μήνα άρχισε να έχει θέμα με τα δοντάκια, χέρι δεν μπορούσε να βάλει στο στόμα εύκολα..μασουλητικά δεν μπορούσε να κρατήσει κλπ..είχε πάρα πολύ γκρίνια και ακόμα και τώρα που είναι 13 μηνών και έχει βγάλει 6 δοντάκια ακόμα φαίνεται ότι τον ενοχλούν πολύ. Όπως είπε και η ΑΡΓΚ την βγάζουμε με πολλές αγκαλίτσες..Είναι δύσκολα δεν λέω..το ζω αλλά ντεπον έδωσα μόνο 1 φορά που σπάραζε (και δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν μόνο τα δόντια μπορεί να τον ενοχλούσε και κάτι άλλο), επίσης 2 φορές του έτριψα τα ούλα με κρέμα φρεζιντερμ. Γενικά όμως κάνουμε υπομονή, αυτός πλέον μασουλάει παιχνίδια και το χέρι του και έτσι πορευόμαστε εδώ και 10 μήνες. Το ντεπον είναι φάρμακο..φάρμακο που μεταβολίζεται στο συκώτι, δεν το δίνω εύκολα ούτε στον μικρό ούτε στην κόρη μου που είναι πλεόν 9 ετών αλλά ούτε καν εγώ δεν το πέρνω πχ μ'εναν πονοκέφαλο. Δεν είναι εύκολο να το βλέπεις να πονάει αλλά όσο δεν μπορώ να αξιολογήσω τον πόνο και κατά την άποψη μου την ένταση του πόνου ούτε ο γιατρός μπορεί είμαι προσεκτική στην χορήγηση του.

Εντάξει βρε κορίτσια, κανείς δεν λέει να δίνουμε depon ή όποιο άλλο φάρμακο με το καλημέρα, η Χρύσα μας, μιλάει με τον παιδίατρό της και κάνει αυτό που της λέει, από εκεί και πέρα κάθε μανούλα εκφράζει την προσωπική της εμπειρία, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε την κάθε κοπέλα για τις επιλογές της! :)

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κορίτσια από τζελ ποιό σας έχει κάνει καλή δουλειά; φαρμακευτικό η καλλυντικό; και το βάζατε με δάχτυλο η με γάντι δαχτυλακι; α και από τα μασητικά που παγώνουν ποιά εταιρία σας βόλεψε; Ευχαριστώ! :mrgreen: 

Κράτα το

Κράτα το

Για τζελ δίνω της frezyderm και το βαζω στην πιπίλα και του κάνω μασαζ!τα μασητικά ο μπέμπης μου δεν τα θέλει καθόλου!Για λίγο τα βάζει στο στόμα και μετά τα πετάει!

1 hour ago, λουκουμαδάκι είπε:

κορίτσια από τζελ ποιό σας έχει κάνει καλή δουλειά; φαρμακευτικό η καλλυντικό; και το βάζατε με δάχτυλο η με γάντι δαχτυλακι; α και από τα μασητικά που παγώνουν ποιά εταιρία σας βόλεψε; Ευχαριστώ! :mrgreen: 

Τζελ δεν του εδωσα ποτε, αλλα ειχα παρει 2 μασητικα της Dr Brown's, το ενα ηταν το καρπουζι και το αλλο ενα μπλε πολυγωνο (που εχει και "καρφακια" για να τα ξυνουν). Τα εβαζα και τα δυο ειτε στο ψυγειο, ειτε στην καταψυξη, αλλα γενικως προτιμουσα το δευτερο γιατι κρατιοντουσαν περισσοτερη ωρα κρυα και νομιζω ανακουφιζαν περισσοτερο οταν ηταν παγωμενα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

3 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Για τζελ δίνω της frezyderm και το βαζω στην πιπίλα και του κάνω μασαζ!τα μασητικά ο μπέμπης μου δεν τα θέλει καθόλου!Για λίγο τα βάζει στο στόμα και μετά τα πετάει!

Αυτή σκεφτόμουν και γω για κρέμα! 

3 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Τζελ δεν του εδωσα ποτε, αλλα ειχα παρει 2 μασητικα της Dr Brown's, το ενα ηταν το καρπουζι και το αλλο ενα μπλε πολυγωνο (που εχει και "καρφακια" για να τα ξυνουν). Τα εβαζα και τα δυο ειτε στο ψυγειο, ειτε στην καταψυξη, αλλα γενικως προτιμουσα το δευτερο γιατι κρατιοντουσαν περισσοτερη ωρα κρυα και νομιζω ανακουφιζαν περισσοτερο οταν ηταν παγωμενα.

Ωραία, να τα δοκιμάσουμε! 

Κράτα το

Κράτα το

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...