Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική η φυσιολογικός τοκετός;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

δεν με ρωτησε κανεις εκεινη την στιγμη αν θελω επισκληρίδιο. ουτε εγω το σκεφτηκα γιατι εκεινη την ώρα ειχα τον φόβο του χειρουργείου και δυνατούς πόνους!!! οπότε το μόνο που περίμενα εφόσον θα έμπαινα για καισαρικη ήταν να φύγουν οι πόνοιι!!!δεν ξέρω για τους φυσιολογικούς,αλλα οι τεχνητοι έρχονται συνεχεια και κρατάνε πολυυ!!!η αλήθεια ειναι ότι αν ειχα τον χρόνο την διάθεση μου να δω αν θα κάνω επισκληρίδιο νομίζω θα έλεγα όχι.δεν θα άντεχα να ήμουν ξυπνια.στην ιδέα μόνο ότι θα μου άνοιγαν την κοιλια φρίκαρα .που να ήμουν και ξύπνια!!δεν ξέρω αν ειμαι εγω περίεργη ή είναι νωρίς ακόμα .αλλα θυμάμαι εκείνη την μέρα και φοβάμαι!!!και οταν κατι μου λεει ο άντρας μου για δεύτερο του λεω ποιο δευτεροο??δεν έχει!!χαχαχ!!!

1 hour ago, sweety** είπε:

δεν με ρωτησε κανεις εκεινη την στιγμη αν θελω επισκληρίδιο. ουτε εγω το σκεφτηκα γιατι εκεινη την ώρα ειχα τον φόβο του χειρουργείου και δυνατούς πόνους!!! οπότε το μόνο που περίμενα εφόσον θα έμπαινα για καισαρικη ήταν να φύγουν οι πόνοιι!!!δεν ξέρω για τους φυσιολογικούς,αλλα οι τεχνητοι έρχονται συνεχεια και κρατάνε πολυυ!!!η αλήθεια ειναι ότι αν ειχα τον χρόνο την διάθεση μου να δω αν θα κάνω επισκληρίδιο νομίζω θα έλεγα όχι.δεν θα άντεχα να ήμουν ξυπνια.στην ιδέα μόνο ότι θα μου άνοιγαν την κοιλια φρίκαρα .που να ήμουν και ξύπνια!!δεν ξέρω αν ειμαι εγω περίεργη ή είναι νωρίς ακόμα .αλλα θυμάμαι εκείνη την μέρα και φοβάμαι!!!και οταν κατι μου λεει ο άντρας μου για δεύτερο του λεω ποιο δευτεροο??δεν έχει!!χαχαχ!!!

Χαχαχα μην ανησυχείς θα ξεπερασεις το φόβο.. Εγώ η αλήθεια είναι ότι δεν φοβηθηκα καθόλου την καισαρική, το μόνο που με αγχωνε ήταν ο καθετήρας και το κλυσμα και ήθελα επισκληριδιο για να καταλάβω όλη την διαδικασία κ το μωρο. Ή ανάρρωση ήταν δύσκολη για μένα αλλά πλέον με χαρά θα την ξανά κάνω!! :)

11 hours ago, mama16 said:

Γιατί σε έκαναν ολική νάρκωση κ δεν ακουσες το κλάμα του μωρού??? Αυτο που πέρασες εσύ για μένα ήταν χειρότερο, γιατί ένιωσες κ τους πόνους του ΦΤ κ της καισαρικής.. Βέβαια όπως κ να γεννήσεις αφού έρχεται στον κοσμο το μωρό σ κ είναι υγιές τα ξεχνάς όλα!! Να σου ζησει!! :)

Πω πω κοριτσακι μου ταλαιπωρηθηκες.... έτσι ναι συμφωνώ τι φτ τι καισαρικη το ίδιο συναίσθημα είναι...

δεν με πειραζει καθολου να σας πω την αληθεια.ενταξει λίγο εκεινη την στιγμη τσαντιστηκα οταν μου ειπαν για καισαρικη κυρίως γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε σημαντικός λόγος ,εγω πιστεύω ότι επειδη είχαν περάσει δεκα ώρες και καθυστερούσε βαρέθηκαν να με περιμενουν!!παντως απο θεμα ορμονων νομιζω δεν υπαρχει χειροτερη περιοδος απο αυτη μετα την γεννα!!εχω σπασει σε ολους τα νευρα με βλακειες καθε μερα...ξερω οτι ειναι βλακειες αλλα κατι με πιανει ξαφνικα...ετσι εισΑσταν κ εσεισ??ποτε θα συνερθω?αυτος ο αντρας ποσο θα με αντεξει ακομα δεν ξερωωω!!

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, sweety** είπε:

δεν με πειραζει καθολου να σας πω την αληθεια.ενταξει λίγο εκεινη την στιγμη τσαντιστηκα οταν μου ειπαν για καισαρικη κυρίως γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε σημαντικός λόγος ,εγω πιστεύω ότι επειδη είχαν περάσει δεκα ώρες και καθυστερούσε βαρέθηκαν να με περιμενουν!!παντως απο θεμα ορμονων νομιζω δεν υπαρχει χειροτερη περιοδος απο αυτη μετα την γεννα!!εχω σπασει σε ολους τα νευρα με βλακειες καθε μερα...ξερω οτι ειναι βλακειες αλλα κατι με πιανει ξαφνικα...ετσι εισΑσταν κ εσεισ??ποτε θα συνερθω?αυτος ο αντρας ποσο θα με αντεξει ακομα δεν ξερωωω!!

Ασε...οι ορμονες ειναι πικρη ιστορια...αλλα..ειναι σχετικο το θεμα για τη καθε μια απο εμας.....εμενα τωρα η μπεμπα ειναι 47 ημερων και ακομα να ερθω στα ισα μου....εγω βεβαια ειχα διαφορα θεματα στο σπιτι που επιβαρυναν τη κατασταση οποτε και ζητησα βοηθεια απο γιατρο και συνεχιζω να το παλευω ετσι..(και το λεω ετσι ανοιχτα γιατι πρεπει να σταματησει πλεον η προκαταληψη με τη καταθλιψη.οσο νωριτερα ζητησει μια γυναικα βοηθεια τοσο καλυτερα:))...μεγαλη σημασια η στηριξη απο το συντροφο κοριτσι μου...εαν σε στηριξει εισαι πολυ τυχερη.

Εγω ηθελα να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετο αλλα λόγο αποκόλλησης την 28η βδομάδα γέννησα με καισαρική. θα ελεγα οτι προτιμότερο ειναι ο φυσιολογικός τοκετός, (εκτός κ αν υπάρχουν καποια προβλήματα οπότε καισαρική) γιατί θα μπορεί να ειναι κ ο άντρας σου μεσα και να το ζήσετε και οι δύο γιατι ειναι μια σημαντικη στιγμή και ο δεύτερος λόγος γιατι χρειάζεται περιπου μήνα για να αναρρωσεις.  Στο μαιευτήριο στο δωματιο που ημουν με άλλες δυο κοπέλες που γέννησαν φυσιολογικά δεν ποναγαν καθόλου και ηταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ οτι εγω που δεν μπορούσα να σηκωθω απο το κρεβάτι. 

Επισης οταν θα θηλάζεις η μήτρα κάνει συσπάσεις με αποτέλεσμα να πονάει η τομή. 

Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα επιλογης μετα καισαρικης και φυσιολογικου τοκετου.η καισαρικη ειναι η λυση εκτακτης αναγκης σε περιπτωση που υπαρχει κινδυνος για τη μητερα η το μωρο.εγω γεννησα με καισαρικη στις 37 εβδομαδες και τρεις μερες μετα απο 5 μερες νοσηλειας στο αλεξανδρα λογω ανωμαλιων στον πλακουντα εξαιτιας θρομβοφιλιας.η εμπειρια την ωρα του χειρουργειου δεν ηταν και οτι καλυτερο και φυσικα οι επομενες μερες πολυ δυσκολες με πολυ πονο σε σημειο που δεν μπορουσα ουτε το μωρο να κρατησω ευκολα.θα προτιμουσα να εχω γεννησει φυσιολογικα κι ας ηταν η ταλαιπωρια μεγαλη.μετα θα ημουν μια χαρα.και οι πρωτες μερες στο σπιτι επισης δυσκολες..με το μωρο να θηλαζει ανα τρεις ωρες μερα νυχτα,με την τομη να ποναει πολυ και με ατελειωτες ωρες αυπνιας.αλλες ισως το αντιμετωπισαν πιο ευκολα ολο αυτο για μενα ηταν πολυ δυσκολο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...