Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γεια σας 

ειμαι 19 χρόνων και έχω αρκετά προβλήματα με τους γονείς μου ( θα έλεγα τον τελευταίο καιρό ) αλλά τελικά τα προβλήματα ήταν από πολύ παλαιότερα 

οι γονείς μου λοιπόν από πάντα ( και όταν λέω από πάντα το εννοώ ) με πίεζαν πολύ για τα μαθήματα αφού στόχος τους ήταν να μπορούν να λένε ότι το παιδί τους είναι η καλύτερη μαθήτρια . Για να καταλάβετε ένα χρόνο πριν πάω πρώτη δημοτικού είχε αγοράσει η μάνα μ τα βιβλία της επόμενης χρονιάς για τα μάθω όλα απ έξω . Τέλος πάντων μεγαλώνοντας είχαν πάντα την απαίτηση να είμαι η καλύτερη μαθήτρια και με μάλωναν υπερβολικά πολύ αν τύχαινε και δεν έφερνα καλούς βαθμούς από δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο 

εχω ακούσει βρισιές που δεν τις λες στο παιδί σου ( φαντάζομαι ) και με έχουν χτυπήσει κιόλας πάλι για το ίδιο θέμα όσο μεγάλους βαθμούς και αν έφερνα δεν θα ήταν ποτέ ευχαριστημένοι πάντα ήμουν λίγη αχάριστη άχρηστη και κοιμισμένη γ αυτούς 

ήθελαν να ασχοληθώ με την ιατρική όποτε με πίεζαν να συνεχίσω το διάβασμα και να περάσω κιολας σε αυτό το πανεπηστιμιο το οποίο πέρασα 

εχω κάνει ένα χρόνο και τώρα είναι ο δεύτερος στη. Ιατρική Πάτρας 

δεν αντέχω τη σχολή γιατί δεν μου αρέσει αφού δεν το ήθελα εγώ 

το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να δώσω με 10% και να πάω σε άλλο πανεπηστημιο ( ψυχολογία ήθελα ) γιατί έδωσα με ομογενείς 

οποτε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω σε κολλέγιο συγκεκριμένα στο Μητροπολίτικο έλεγα αλλά  θέλει αρκετά χρήματα και δεν ξέρω αν θα τα βγάλω πέρα επίσης πολλές φορές έχω Σκεφτεί και την αυτοκτονία .. δεν ξέρω τι να κάνω 

Διαφημίσεις

Δεν είσαι μόνη, υπάρχουν άνθρωποι και οργανισμοί που μπορούν να σε βοηθήσουν. 

Μπορεί να σου φαίνεται απίθανο, αλλά πίστεψε με δεν είναι. 

Πάρε άμεσα τηλέφωνο στο 11525

Γειά σας 

λυπούμαστε για αυτά σας τα συναισθήματα, 

ελπίζουμε να θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις- πατήστε εδώ για να δείτε γραμμές βοηθείας

http://parents.org.gr/health/a591

Σας στέλνουμε θετική ενέργεια και δύναμη (όσο μπορεί αυτό να γίνει μέσα από το διαδίκτυο). 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

όχι φίλη μου, η αυτοκτονία ποτέ δεν είναι λύση και για κανέναν! τα προβλήματα που αναφέρεις μπορείς να τα προσπεράσεις, δεν είναι άλυτα! όσο δύσκολα και να σου φαίνονται τώρα τα πράγματα υπάρχει λύση! μίλα με έναν ειδικό να σε βοηθήσει να βάλεις τα συναισθήματα σου σε μία σειρά και να πατήσεις στα πόδια σου. είσαι μικρή και όλη η ζωή είναι μπροστά σου και είναι δικιά σου! 

1/4/13...3/7/17...my 2 angel girls in the sky...XSZ4p3.png

Διαφημίσεις

Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με την ψυχιατρική; νομίζω μπορείς να την ακολουθήσεις μέσα απο την Ιατρική. Επειδή κι εγώ σπουδάζω στην Πάτρα κι έχω συζητήσει με.πολλά παιδιά της Ιατρικής ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη σχολή, με την έννοια ότι αρκετά συχνά έχουν εξεταστική. Αλλά επίσης μου έχουν πει ότι ανάμεσα σε ψυχολογία και ψυχιατρική, η δεύτερη έχει περισσότερη ισχύ (ή κάπως έτσι, δεν είμαι 100% σίγουρη). Ωστόσο, είναι παρόμοια μεταξύ τους. Μπορείς να τα παρατήσεις όλα, να πας να βρεις μια δουλειά και να πληρώνεις δίδακτρα για κάποιο ιεκ. Έχεις μπει όμως, σε μια σχολή πάρα πολύ καλή, με πολλές δυνατότητες που άλλοι προσπαθούν σκληρά για να τα καταφέρουν κι όμως αποτυχάνουν.. Μήπως να το ξανασκεφτείς; σκέψου το διάβασμα και τους κόπους σου. Ή αλλιώς σκέψου ότι πήρες τη θέση κάποιου παιδιού που μπορεί να την ήθελε πάρα πολύ. Δεν αξίζει να προσπαθήσεις να τελειώσεις και μετά, αν δεν είσαι ακόμα ικανοποιημένη, πηγαίνεις να τελειώσεις και ψυχολογια. Αν οι γονείς σου είναι τόσο "τρελαμένοι" με τους βαθμούς και τις επιτυχίες, είμαι σίγουρη πως δε θα σου φέρουν καμιά αντιρηση στο να πας και για κάποιο άλλο πτυχίο. Έχεις ψάξει καλά τις προοπτικές και τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις από την Ιατρική; αποκλείεται να μη μπορείς να κάνεις τίποτα σχετικό με την ψυχολογία. Και εννοείται πως είναι ανόητο να αυτοκτονήσεις γι' αυτό το θέμα! Στο πανεπιστήμιο υπάρχει δημόσιος ψυχολόγος (νομίζω κοντά στην Ιατρική πρέπει να είναι το γραφείο του) πήγαινε και μίλα του, θα σε βοηθήσει...

Τοσα χρονια σε ελεγχουν οι γονεις σου. Ηρθε η στιγμη να κανεις αυτο που θελεις! Εισαι μεγαλη πια και πρεπει να παιρνεις τις αποφασεις για τη ζωη σου με γνωμονα τι θελεις ΕΣΥ! Αν θες να παρακολουθησεις ψυχολογια, καντο! Μην σκεφτεσαι τα χρονια που εφαγες, και τι κανουν οι αλλοι που απετυχαν, σκεψου τον εαυτο σου και τι θελεις τωρα να κανεις. Κανε τα παντα για να τα καταφερεις, πιασε δουλεια για να πληρωνεις τη σχολη, μη σκεφτεσαι καθολου τους γονεις σου για αλλαγη. Αυτοι κανανε τη ζωη τους και τις επιλογες τους, τωρα ειναι η δικη σου σειρα να ανοιξεις τα φτερα σου. Μπορει η αυτοκτονια για την ωρα να σου ερχεται σαν επιλογη αλλα νιωθεις δυστυχισμενη. Αν κανεις αυτο που θελεις θα ευτυχισεις και δεν θα σου περναει καν η αυτοκτονια απ΄το μυαλο. Τωρα ειναι ολα μαυρα, αλλα αν προσπαθησεις (η ανεξαρτησια θελει γερη προσπαθεια) μετα θα ειναι ολα καλυτερα..Πιστεψε με, δωσε χωρο στα θελω σου και ξεκινα τη  σκληρη δουλεια. Τουλαχιστον θα ειναι για τον εαυτο σου και οχι για να ικανοποιησεις τους γονεις σου! Παρε και στα τηλεφωνα που σου δωσανε. Θα σου δωσουν τη βοηθεια που ζητας.

Όταν μεγαλώνεις ένα σπίτι που δε σου άφηνε ελεύθερίες  αυτό που γίνεται είναι ότι δεν έχεις εργαλεία για το πώς να βγεις από μία δύσκολη κατάσταση όπως αυτή που είσαι τώρα. Το πιο απλό εργαλείο για παράδειγμα εάν σου είχαν μάθει θα ήταν ότι μπορείς να μιλήσεις στους συμφοιτητές σου ίσως δάσκαλό σου. Ότι δεν είναι εχθροί σου και ό,τι μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό που εσύ θέλεις. 

Δηλαδή απλώς οτι οι διπλανοί σου δεν είναι αδιάφοροι, όπως ίσως ήταν οι γονείς σου. 

Είναι ένα μάθημα ζωής που θα το βιώσεις αν τους (σε συμφοιτητες κ δαςκαλους) δώσεις μια ευκαιρία και πάρεις το ρίσκο. 

Τι χειρότερο να συμβεί από ότι απλώς αδιαφορία; άρα δεν έχεις τίποτα να  φοβηθείς ή να χάσεις .

Κάποιες φορές ακόμα και άγνωστοι άνθρωποι μπορούν να σου δώσουν περισσότερα (σε κάποιους τομείς)

από τους ίδιους σου τους γονείς - έτσι είναι. 

Μίλησε με έναν ειδικό άμεσα. Αν πράγματι σκέφτεσαι την αυτοκτονία, μίλησε με τις γραμμές βοήθειας που σου έδωσαν, δεν είσαι μόνη.

Αν το όνειρο σου είναι η ψυχολογία, ευτυχώς δεν έχει γίνει ζημιά. Γιατί δεν σκέφτεσαι την ψυχιατρική; Το πτυχίο του ψυχίατρου είναι απείρως ισχυρότερο από το πτυχίο του ψυχολόγου στην αγορά εργασίας, και το επάγγελμα έχει πάρα πολλά κοινά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...