Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέννα στους εφημερεύοντες Παπαγεωργίου ή Ιπποκρατείου

Recommended Posts

Διαφημίσεις

On 5/1/2020 at 10:38 ΠΜ, kuidlen είπε:

Ψυχολογικα εκανα 1 χρονο να το ξεπερασω, υπεστην ιατρικη βια κ ειχα μετατραυματικο στρες 

Κριμα να γινονται τετοια περιστατικα. Νομιζω πως υπαρχουν πολλες μαιες/γιατροι (ειτε σε δημοσια ειτε σε ιδιωτικα) που δεν συνειδητοποιουν την σημαντικοτητα της επιρροης της συμπεριφορας τους στον ψυχισμο της γυναικας που γενναει, που βρισκεται στην πιο ευαλωτη στιγμη της ζωης της...Τι να πω κριμα...Θα μπορουσες να καταθεσεις την εμπειρια σου Παρατηρητηριο Μαιευτικης Βιας που υπαρχει για αυτον τον σκοπο. Εχεις κινηθει νομικα;

On 5/1/2020 at 10:38 ΠΜ, kuidlen είπε:

Από τις απαντησεις καταλαβαινω οτι μπορει η εμπειρια μου να αποτελει εξαιρεση αλλα πιστευω οτι οφειλω να την καταθεσω. 

Καλα εκανες και την κατεθεσες. Μπορει να ανηκεις στη μειοψηφια (δεν ξερω και τι εχει συμβει ακριβως) αλλα πιστευω οτι ο αριθμος των γυναικων που θα μπορουσαν να ειχαν μια πιο θετικη εμπειρια τοκετου αλλα επηρεαστηκαν τοσο αρνητικα απο τους λαθος ανθρωπους και τελικα τους εμεινε μια τραυματικη αναμνηση ειναι πολυ μεγαλυτερος απ'οσο πιστευουμε. Εξαλλου, ας μην ξεχναμε οτι πολλες φορες δεν δινεται καν η δεουσα σημασια απο την ιδια την γυναικα. Δηλαδη μπορει να υποβαθμισει η ιδια την ασχημη εμπειρια της, νομιζοντας πως ειναι κατι δεδομενο (πχ να σου μιλαει αποτομα ο γιατρος/η μαια εκεινη την ωρα ή να σου πιεζει την κοιλια την ωρα της εξωθησης), πως ετσι συμβαινει σε ολες...

Με το καλο σου ευχομαι και να ζησεις μια εμπειρια οπως την φανταζεσαι, με σεβασμο στο σωμα σου και το μωρο σου:)

On ‎1‎/‎5‎/‎2020 at 10:38 AM, kuidlen said:

Καλή χρονιά σε ολους! Τώρα διαβαζω τις περισσοτερες απαντησεις καθως ειχα μια δυσκολια συνδεσης στο φορουμ. Σκεφτηκα να καταθεσω την εμπειρια μου τελικα αν κ περασαν δυο χρονια για οποια θελησει στο μελλον να με ρωτησει σχετικα. Το μετανιωσα πολυ πικρα που γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο χωρις δικο μου γιατρο. Ο εφημερευων ηρθε για πολυ λιγο τις πολυ κρισιμες στιγμες και ζω ακομη. Με αφησε στην ειδικευομενη που εκανε πολλους λαθος χειρισμους κ με αφησε με κουσουρια. Ταλαιπωρηθηκα απιστευτα, υπηρξαν επιπλοκες, εγιναν λαθη που δεν επανορθωνονται. Μεγαλο ρισκο! Η πιο λαθος αποφαση της ζωης μου! Ημουν ατυχη μαλλον και με τις επιπλοκες κ με τον εφημερευων που μου ετυχε κι ακομη περισσοτετο με την ειδικευομενη που με διελυσε. Ψυχολογικα εκανα 1 χρονο να το ξεπερασω, υπεστην ιατρικη βια κ ειχα μετατραυματικο στρες  .Σε λιγες εβδομαδες γενναω το 2ο σε κλινικη κ με γιατρο φυσικα δικο μου με αμοιβη. Ειναι αλλο να πιστευεις οτι δικαιουσαι περιθαλψη σε δημοσιο νοσοκομειο χωρις να πληρωσεις κ αλλο να πιστευεις οτι θα το εχεις. Η φιλοσοφια μου για τις αμοιβες των γιατρων σε δημοσια νοσοκομεια αποδειχτηκε τραγικα αφελης. Αλλο η ιδεολογια, αλλο η πραγματικοτητα. Εχεις ενα σωμα, μια ζωη. Μακαρι να ειχα πληρωσει γιατρο εξαρχης. Από τις απαντησεις καταλαβαινω οτι μπορει η εμπειρια μου να αποτελει εξαιρεση αλλα πιστευω οτι οφειλω να την καταθεσω. 

Λυπάμαι πολύ για ότι πέρασες. Δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι. Μακάρι να είχα δεί την ανάρτηση σου τότε. Θα σε είχα αποτρέψει. Εγώ δεν γέννησα σε δημόσιο, όμως άτομο στο κοντινό μου περιβάλλον που γέννησε στο Αλεξάνδρα με τον γιατρό της εφημερίας γιατί ο δικός τους έλειπε, έχει εξαιτίας του άπειρου και άσχετου " γιατρού" ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία. Πάντως ο γιατρός τους ζήτησε συγνώμη που δεν ήταν εκεί και συνέβη αυτό...

On 7/1/2020 at 11:46 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Κριμα να γινονται τετοια περιστατικα. Νομιζω πως υπαρχουν πολλες μαιες/γιατροι (ειτε σε δημοσια ειτε σε ιδιωτικα) που δεν συνειδητοποιουν την σημαντικοτητα της επιρροης της συμπεριφορας τους στον ψυχισμο της γυναικας που γενναει, που βρισκεται στην πιο ευαλωτη στιγμη της ζωης της...Τι να πω κριμα...Θα μπορουσες να καταθεσεις την εμπειρια σου Παρατηρητηριο Μαιευτικης Βιας που υπαρχει για αυτον τον σκοπο. Εχεις κινηθει νομικα;

Καλα εκανες και την κατεθεσες. Μπορει να ανηκεις στη μειοψηφια (δεν ξερω και τι εχει συμβει ακριβως) αλλα πιστευω οτι ο αριθμος των γυναικων που θα μπορουσαν να ειχαν μια πιο θετικη εμπειρια τοκετου αλλα επηρεαστηκαν τοσο αρνητικα απο τους λαθος ανθρωπους και τελικα τους εμεινε μια τραυματικη αναμνηση ειναι πολυ μεγαλυτερος απ'οσο πιστευουμε. Εξαλλου, ας μην ξεχναμε οτι πολλες φορες δεν δινεται καν η δεουσα σημασια απο την ιδια την γυναικα. Δηλαδη μπορει να υποβαθμισει η ιδια την ασχημη εμπειρια της, νομιζοντας πως ειναι κατι δεδομενο (πχ να σου μιλαει αποτομα ο γιατρος/η μαια εκεινη την ωρα ή να σου πιεζει την κοιλια την ωρα της εξωθησης), πως ετσι συμβαινει σε ολες...

Με το καλο σου ευχομαι και να ζησεις μια εμπειρια οπως την φανταζεσαι, με σεβασμο στο σωμα σου και το μωρο σου:)

Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου και την κατανόησή σου! Ειλικρινά ειναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν κινήθηκα νομικά, δυστυχώς μολις τωρα καταφερα να κανω αιτηση για να πάρω τον ιατρικό μου φάκελο, μηπως και καταλάβω τι ακριβως συνεβη και δω τα ονοματα των ειδικοτητων που με "φροντισαν"...εχω πολλές αποριες...άργησα πολυ να συνειδητοποιησω πως ηταν μια κατάσταση την οποια θα μπορουσα και να την καταγγειλω..είχα αρνηση, το απώθησα κάπως...αν και το αναβίωνα συνεχώς για ενα χρονο, χανομουν σε αυτό, εκλαιγα και είχα απιστευτο θυμο...αν και εχω σπουδασει ψυχολογια και τοτε ημουν σε φαση ψυχαναλυσης ποτε δεν μιλησα γι αυτο...δεν ειχα καταλαβει ποσο δυσκολο ειναι να μιλησεις κ να διαχειριστεις μια τετοια εμπειρια οπου εχεις νιωσει τοσο ανημπορος και θυμα, πριν μου συμβει, παρολο που ειμαι και στον χωρο της ψυχικης υγειας και γενικα ειμαι δυναμικος και ανθεκτικος ανθρωπος...φαντασου...Το παρατηρητηριο που λες πρωτη φορα το ακουω, θα το ψαξω σιγουρα! Νομικα πιστευα κ πιστευω οτι δεν θα εβγαζα κατι κ δεν ηθελα να υποβαλλω τον εαυτο μου σε αυτη τη διαδικασια. Ωστόσο ισως καταφερω καποια στιγμη να βρω και να μιλησω στην ειδικευομενη που με ανελαβε και να της πω πόσο μου κοστισε η ασχετοσυνη της που μπορω να συγχωρεσω και συμπεριφορα της που ειναι ασυγχωρητη... Πιστευω οτι σε λιγες βδομαδες που θα γεννησω αν δεν ειναι μια καλη εμπειρια, τουλαχιστον δεν θα ειναι μια τραυματική....εχω μιλησει στον γιατρο μου κι ελπιζω οτι θα εχω τον σεβασμο που χρειαζεται...να μην ξανανιωσω αντικειμενο, οτι χανω την ανθρωπινη υποστασή μου..

Εχεις δικιο σε οσα λες..σε ευχαριστώ κ παλι..να εισαι καλά!

On 8/1/2020 at 11:49 ΠΜ, Yovanna είπε:

Λυπάμαι πολύ για ότι πέρασες. Δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι. Μακάρι να είχα δεί την ανάρτηση σου τότε. Θα σε είχα αποτρέψει. Εγώ δεν γέννησα σε δημόσιο, όμως άτομο στο κοντινό μου περιβάλλον που γέννησε στο Αλεξάνδρα με τον γιατρό της εφημερίας γιατί ο δικός τους έλειπε, έχει εξαιτίας του άπειρου και άσχετου " γιατρού" ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία. Πάντως ο γιατρός τους ζήτησε συγνώμη που δεν ήταν εκεί και συνέβη αυτό...

Σε ευχαριστώ, κι εγώ λυπαμαι που δεν ειδες την ανάρτησή μου για να με αποτρεψεις. Λυπαμαι ακομη περισσοτερο για αυτό το παιδακι και την μαμά που αντιμετωπίζουν τετοιο προβλημα. Εμενα ηταν περισσοτερο τραυματικη εμπειρια και λιγοτερο καθοριστικη για μια ζωη...αλλα το οτι υπαρχουν σαφως και χειροτερα μας γεμιζει θλιψη..δεν μας παρηγορει. Καλά κανουμε παντως και τα λεμε, εστω κι εδω, γιατι μπορεί να βοηθησουμε καποιον αλλον να ειναι οσο γινεται πιο προσεκτικος...Η συγγνωμη του γιατρου νομιζω λιγη παρηγορια τους προσφερε. Να εισαι καλα!!!

Διαφημίσεις

On 1/8/2020 at 11:49 AM, Yovanna said:

:-( τι να το κάνει το συγγνώμη αυτή η μητέρα ..τι να πω, στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοια πράγματα, κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια την σημερινή εποχή. Π

@kuidlen Λυπάμαι πολύ που είχες ασχημη εμπειρία. Αν θελήσεις καποια στιγμή, μπορείς να γνωστοποιησεις καποιες λεπτομέρειες για να αντιληφθουμε λίγο καλύτερα τι συνέβει. Με το καλό το δεύτερο μωράκι σου, εύχομαι όλα να πάνε κατ ευχην!

15 hours ago, kotsifikos said:

:-( τι να το κάνει το συγγνώμη αυτή η μητέρα ..τι να πω, στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοια πράγματα, κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια την σημερινή εποχή. Π

Και εγώ ειρωνικά το είπα.. ένα νέο ευτυχισμένο ζευγάρι διαλύθηκε. Βλέπω καθημερινά τον πατέρα και τον πόνο στα μάτια του. Ουσιαστικά δεν ζουν πιά.. Μιλάμε για τραγικά λάθη από υποτιθέμενους γιατρούς.

On 9/1/2020 at 5:45 ΜΜ, kuidlen είπε:

Σε ευχαριστώ, κι εγώ λυπαμαι που δεν ειδες την ανάρτησή μου για να με αποτρεψεις. Λυπαμαι ακομη περισσοτερο για αυτό το παιδακι και την μαμά που αντιμετωπίζουν τετοιο προβλημα. Εμενα ηταν περισσοτερο τραυματικη εμπειρια και λιγοτερο καθοριστικη για μια ζωη...αλλα το οτι υπαρχουν σαφως και χειροτερα μας γεμιζει θλιψη..δεν μας παρηγορει. Καλά κανουμε παντως και τα λεμε, εστω κι εδω, γιατι μπορεί να βοηθησουμε καποιον αλλον να ειναι οσο γινεται πιο προσεκτικος...Η συγγνωμη του γιατρου νομιζω λιγη παρηγορια τους προσφερε. Να εισαι καλα!!! 

Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και ότι έγινε να το έχεις αφήσει πίσω. Πάντως και γώ που γέννησα στο ... με καισαρική, τραυματική θα χαρακτήριζα την εμπειρία μου. Όχι στο χειρουργείο αλλά πριν. Οι κοπέλες στην προετοιμασία αγενείς και απότομες , μου χάλασαν εξαρχής την διάθεση. Το χειρότερο όμως ήταν όταν ήρθε η ώρα για την επισκληρίδιο. Ο αναισθησιολόγος τραγικός. Δεν μου είπε λέξη όταν μπήκε, μου έκανε την ένεση και επειδή έβγαλα κραυγή γιατί πέθανα από τον πόνο , μου είπε αν είναι να ξαναγεννήσω να μην έρθω σε αυτόν! Και συμπλήρωσε ότι αφού δεν άντεξα αυτό, δεν πρόκειται να αντέξω το χειρουργείο, με αποτέλεσμα να μπώ στο χειρουργείο τρομοκρατημένη και με κλάματα. Παντού δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι " άνθρωποι"..

21 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και ότι έγινε να το έχεις αφήσει πίσω. Πάντως και γώ που γέννησα στο Γαία με καισαρική, τραυματική θα χαρακτήριζα την εμπειρία μου. Όχι στο χειρουργείο αλλά πριν. Οι κοπέλες στην προετοιμασία αγενείς και απότομες , μου χάλασαν εξαρχής την διάθεση. Το χειρότερο όμως ήταν όταν ήρθε η ώρα για την επισκληρίδιο. Ο αναισθησιολόγος τραγικός. Δεν μου είπε λέξη όταν μπήκε, μου έκανε την ένεση και επειδή έβγαλα κραυγή γιατί πέθανα από τον πόνο , μου είπε αν είναι να ξαναγεννήσω να μην έρθω σε αυτόν! Και συμπλήρωσε ότι αφού δεν άντεξα αυτό, δεν πρόκειται να αντέξω το χειρουργείο, με αποτέλεσμα να μπώ στο χειρουργείο τρομοκρατημένη και με κλάματα. Παντού δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι " άνθρωποι"..

Απίστευτο!!!! Ειλικρινά απίστευτο! τι να πω!!!

Εγώ έχω κάνει στο ..... τρία χειρουργεία και την γέννα, ήμουν πάρα πολυ ευχαριστημένη από όλους όλες τις φορές, βέβαια όλα αυτά πριν 4 + χρόνια οπότε λογικά θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. 

Δυστυχώς παντού υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι έχεις δίκιο.

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και ότι έγινε να το έχεις αφήσει πίσω. Πάντως και γώ που γέννησα στο .... με καισαρική, τραυματική θα χαρακτήριζα την εμπειρία μου. Όχι στο χειρουργείο αλλά πριν. Οι κοπέλες στην προετοιμασία αγενείς και απότομες , μου χάλασαν εξαρχής την διάθεση. Το χειρότερο όμως ήταν όταν ήρθε η ώρα για την επισκληρίδιο. Ο αναισθησιολόγος τραγικός. Δεν μου είπε λέξη όταν μπήκε, μου έκανε την ένεση και επειδή έβγαλα κραυγή γιατί πέθανα από τον πόνο , μου είπε αν είναι να ξαναγεννήσω να μην έρθω σε αυτόν! Και συμπλήρωσε ότι αφού δεν άντεξα αυτό, δεν πρόκειται να αντέξω το χειρουργείο, με αποτέλεσμα να μπώ στο χειρουργείο τρομοκρατημένη και με κλάματα. Παντού δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι " άνθρωποι"..

Τέτοιοι "ανθρωποι" αν μη τι άλλο δεν θα πρεπε να ασκουν το ιατρικο επάγγελμα! Απαράδεκτος! Βγαζουν τα προβληματά τους πανω σε ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής τους... λυπάμαι που ειχες ασχημη εμπειρία ενώ θα επρεπε να ειναι η πιο ομορφη μερα...βέβαια ειναι ταυτόχρονα και η πιο ομορφη μέρα της ζωής μας..θεωρητικα.

Εγω καλά είμαι,υγιής. Αποδεχτηκα το γεγονός οτι θα εχω κάποιους περιορισμους λογω μυοσκελετικών, με λιγη προσοχη να μην προχωρήσει η πρόπτωση και με μια πλαστικη θα ειμαι ..οκ...σχεδον το εχω αφησει πισω μου..οχι ακριβως ακομα..Παντως ειμαι πολύ ευτυχισμενη που εχω ενα υγιες και χαρούμενο παιδάκι! Απλά αυτές οι μέρες ειναι ιδιαίτερες καθώς γενναω παλι πολύ συντομα...αλλα ειμαι πιο ψυχραιμη και αισιοδοξη απο οτι θα περιμενα...Ειναι θέμα τύχης τι επιπλοκές θα σου τύχουν και σε τι ανθρώπους θα πέσεις...

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλημέρα. 

Θέλω και γω να καταθέσω την εμπειρία μου από το Ιπποκράτειο.  Αρχικά, γέννησα το Γενάρη του 2018 , οπότε προ covid, αλλά επειδή έτυχε και νοσηλεύτηκα ξανά για γυναικολογικό θέμα το Γενάρη του 2020, μπορώ να επιβεβαιώσω και γω, ότι τα δίκλινα είναι για τις covid μανουλες και μιλάμε για τελειως  άλλη πτέρυγα και πως τα γυναικολογικά περιστατικά βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια από τις λεχώνες όπως είναι φυσικό, στην ίδια πτέρυγα!

Τωρα,  διαλεξα το Ιπποκρατειο για να είμαι ασφαλής και γω κ το μωρο σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος(άλλα και γιατί δεν ήθελα να πληρώσω πόσα χιλιάρικα). Οπως είναι γνωστό όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια στέλνουν τα εκτακτα στο Ιπποκράτειο, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έχει την καλύτερη Νεογνολογική μονάδα στη Βορεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διπλανή μου που είχε εξωτερικό γιατρό ιδιώτη και αφού ξεκίνησε πρόωρα ο τοκετος της(κυοφορούσε δίδυμα), ο γιατρός της  ,φυσικά μεσω τηλεφώνου, την έστειλε στο Ιπποκράτειο για καισαρική γιατί δεν μπορούσε να την ξεγεννήσει τελικα και τα μωρα της μπηκαν στην κοιτιδα.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, μου φάνηκαν μια χαρά με δεδομένο ότι ξερω πως βρίσκομαι στη Μαιευτικη της Θεσσαλονίκης, άρα γεννάει πολυυύς κόσμος εκει και φυσικά θα έχει έκτακτα περιστατικά οπότε και γιατρούς και μαίες να πηγαινοέρχονται συνέχεια.

Τωρα, η δική μου εμπειρία τοκετού , που κράτησε αρκετές ώρες και τελικά κατέληξε σε καισαρική δεν ξε΄ρω αν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν γεννούσα ιδιωτικά ή με δικό μου γιατρό. Και το λέω αυτό γιατί τα δημόσια νοσοκομεία έχουν πρωτόκολλα, που τηρούν!! Σπάνια κάποιος ξεφεύγει από αυτά. Εγω πχ που πηγα με σπασμένα νερά στις 8 το πρωι(στις 4πμ σπασανε) , μου χορηγήσανε ωκυτοκίνη για να ξεκινήσουν οι τεχνητοι πόνοι στις 10πμ(γιατί δεν ειχα διαστολή έως τότε), αλλά χωρίς να με ενημερώσουν γι αυτο!!

Γύρω στις 11 το βράδυ μου κάνανε επισκληρήδιο για να ξεκουραστώ και να αντέξω(λόγω του ότι είχα ιστορικο επιληψίας ως μαθητρια), γιατί είχα δηλώσει ότι θέλω να γεννησω φυσιολογικα!! Η διαστολή κολλημένη στο 3.

Στις 3μιση π.μ , δηλαδη 24 ώρες από όταν μου έσπασαν τα νερά, μου είπαν οτι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και καλό θα ήταν να κάνω καισαρική(διαστολή ακόμη στο 3). Εδω ακριβως κολλα αυτό που έλεγα πρωτοκολλο!! Δεν ξερω αν είχα δικό μου γιατρό ή περισσότερες γνώσεις αν θα μπορούσαν να μου δώσουν αντιβίωση και να συνεχίσω να προσπαθώ(άλλες προσπαθούν για μέρες..), εφόσον δεν υπήρχε άλλη αντένδειξη για να γεννήσω με καισαρική(πχ βραδυκαρδία ή κακά στο αμνιακό υγρό κλπ).

Ακόμη ζω με αυτή την απορία, γιατί μετά την καισαρική πόνεσα πολύ και για αρκετές μερες!! Ευτυχως καταφερα να θηλάσω παρόλο τον πόνο

Οι μαίες εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικές με το θηλασμό, μου δώσανε θήλαστρο για να βγάλω γάλα τη δεύτερη μέρα μετά τη γέννα, γιατί μου πήραν το μωρό οι παιδίατροι επειδή ανέβασα πυρετό(μάλλον από κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο) και οι μαιες επισης απαίτησαν να μου αλλάξουν οι γιατροί την αντιβίωση(σε μία συμβατή με το θηλασμό) για να μπορέσω να πάρω το μωρό πίσω να το θηλάσω..Πολύ κλάμα έριξα εκείνη τη μέρα αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλα και για μένα κ το μωρό.

Ρουχαλάκια για το μωρο έχουν εκει, χρειάζεστε μόνο μία αλλαξιά για όταν θα φύγετε. Πάνες για τα μωρα έχουν εκει και τις δίνουν με άνεση, δεν τις λυπούνται.

Για συνοδούς δεν ξέρω πλέον πως είναι.

Οικονομικά, δεν το συζητάμε, δεν πλήρωσα τίποτα καθότι ασφαλισμένη στο Ικα.

Εύχομαι γενικά η μαιευτική στην Ελλάδα να ήταν σύγχρονη και όπως στο εξωτερικό . Να πηγαίναμε σε ένα μαιευτικό κέντρο και να κάνανε τα πάντα εκει για να μπορέσουμε να γεννήσουμε φυσιολογικά και με ασφάλεια για μας και τα μωρά μας. Δυστυχώς δεν είναι έτσι στα δημόσια νοσοκομεία.  Παρόλα αυτά, είναι άξιοι και οι γιατροί και οι μαίες εκει, που παρόλο το τρέξιμο κάνουν το καλύτερο δυνατό! Αν μιλάμε για σίγουρη καισαρική για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια μαμά να μην πάει στο Ιπποκράτειο! Ή Γενικά σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αν κάποια θέλει φυσιολογικό τοκετό ή vbac δυσκολεύουν οι επιλογές του Δημόσιου Νοσοκομείου δυστυχώς!! Βεβαια, ξερω προσωπικα και μαμα που σε αντιστοιχη κατασταση με τη δική μου(επίσης χωρίς δικό της γιατρο) , εμεινε 3 μερες με αντιβίωση στο Ιπποκράτειο και τελικά γεννησε φυσιολογικά, γιατι αλλάζανε οι εφημερίες και δεν την αναλάμβανε κανείς μέχρι να ξανα έρθει η Εφημερία στην ιδια κλινικη. Τι να πεις, σιγουρα παίζει ρόλο και ο γιατρός που θα πετυχεις στα επειγοντα και η κίνηση της εφημεριας γενικα κ.α

Η συνολική μου εμπειρία από το Ιπποκράτειο και γενικά απο το ΕΣΥ είναι πολύ θετική, με μόνο αγκαθάκι, το αν θα μπορούσα να είχα αποφύγει την καισαρική. 

Καλη συνέχεια σε όλες τις μανούλες και να είστε παρούσες και να αναλαμβάνετε δράση στις αποφάσεις του τοκετού σας!! Μην εφησυχάζεστε στα χέρια κάποιου! Διεκδικήστε το καλυτερο για σας και το παιδί σας πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και των δυό σας φυσικά!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...