Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

εχω μια κορούλα εφτά μηνών. Προσπαθω εδώ κ ένα μήνα βα ελλατωσω - σταματήσω τον θηλασμο (που με μεγάλο κόπο τον ξεκίνησα) αλλά ... μάταια! Δεν έχω καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα. Έχω απελπιστει. Δεν δέχεται μπιμπερό κ σεν τρώει τις στέρεες τροφές που τις δίνω κατά την διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι το βράδυ να κλαει κ να ζήσει το στήθος μου απεγνωσμένα... κι εγώ να κοιμάμαι ελάχιστα. 

Εχετε καμία συμβουλή να μοιραστείτε ναζί μου σχετικά με το πως βα σταματήσω τον θηλασμο αλλά κ πως βα την πείσω να φάει τις στέρεες τροφές που τις δίνω;

Ευχαριστω !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

5 ώρες πρίν, Mammy-me☺️ είπε:

Καλησπέρα σας!

εχω μια κορούλα εφτά μηνών. Προσπαθω εδώ κ ένα μήνα βα ελλατωσω - σταματήσω τον θηλασμο (που με μεγάλο κόπο τον ξεκίνησα) αλλά ... μάταια! Δεν έχω καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα. Έχω απελπιστει. Δεν δέχεται μπιμπερό κ σεν τρώει τις στέρεες τροφές που τις δίνω κατά την διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι το βράδυ να κλαει κ να ζήσει το στήθος μου απεγνωσμένα... κι εγώ να κοιμάμαι ελάχιστα. 

Εχετε καμία συμβουλή να μοιραστείτε ναζί μου σχετικά με το πως βα σταματήσω τον θηλασμο αλλά κ πως βα την πείσω να φάει τις στέρεες τροφές που τις δίνω;

Ευχαριστω !!!

7 μηνών, σχεδόν όλες οι θερμίδες του μωρού πρέπει να έρχονται από γάλα. Μην προσπαθείς να ρίξεις βάρος στις στερεές, είναι πολύ νωρίς. Αν δε θες ή δεν μπορείς να θηλάσεις άλλο, το μωρό πρέπει να πιει γάλα σε σκόνη, δεν υπάρχει εναλλακτική. Δοκίμασε να φύγεις από το σπίτι και να το δώσει άλλος. Δε θα σου λύσει το θέμα του ύπνου, αν αυτό θες, απλά τη νύχτα θα ξυπνά, δε θα θηλάζει πια, και θα κάνετε βόλτες, θα φτιάχνετε μπουκάλια, θα δοκιμάζετε πιπίλες κλπ 

Συμφωνω με την αργκ

Το αν θα θηλασεις δ εχει σχεση με τις στερεες,ουτε κ με τον υπνο

Για το φαγητο,απλα μαγειρευεις,δοκιμαζεις,υφες,θερμοκρασια,γευσεις,αλλα θα φαει οποτε κ οσο θελει

Ετσι κ αλλιως μεχρι το χρονο το γαλα ειναι βασικη τροφη κ οι στερεες συμπληρωματικες.ειτε μητρικο ειτε σκονη

Αν πρεπει να δωσεις μπουκαλι απο καποιον αλλο θα το δεχτει πιο ευκολα πιθανον.απλα κ κει δοκιμαζεις θηλες,μαρκες σκονη

Για ποιο λογο θελεις να αποθηλασεις;

Συνηθως αν ενα μωρο ειναι χορτατο τη μερα θα κοιμηθει καλυτερα,σε αυτο βαζω κ το θηλασμο.αλλα 7μηνων συνηθως ξυπνανε ακομη κ για φαι αλλα κ για αλλους λογους

Για να ξεκουραστεις κ συ,εγω αυτο που εκανα ηταν θηλασμος ξαπλα κ συνκοιμηση

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Κι ο δικος μου 7 μηνων δεν ετρωγε σχεδον τπτ. 10 κουταλιτσες φαγητο με το ζορι, λιγο γιαουρτι, λιγα φρουτα, ολο στηθος. Μετα τους 8 μηνες αρχισε να τρωει και απο τους 10 και μετα δεν ξερω πως να του μειωσω την τροφη...Οποτε, μην πιεζεις καταστασεις, παρα μονο μπορεις να δοκιμαζεις φαγητα να δεις τι της αρεσει. Αλλα παιδια πινουν μονο γαλα για πανω εναν χρονο, ειναι φυσιολογικο κι αυτο. Τι τρωτε?

Οσο για το γαλα, το εγραψα νομιζω, εμεις το καταφεραμε με τη βοηθεια του συζυγου. Πχ θηλαζεις στις 9, φευγεις απο το σπιτι. Στις 10.30 που θα εχει αρχισει να πειναει (μπορει να ειναι 11 για εσας κοκ ) δινει ο αντρας σου μπουκαλι. Μπορεις να δοκιμασεις διαφορες μαρκες, γιατι εχουν αξιοσημειωτη θα ελεγα διαφορα στη γευση...Σε μας επιασε το γαλα που ηταν κοινη μαρκα με την κρεμα του. Σε σας μπορει να ειναι κατι αλλο.

Επισης, ακομη και το ξενο γαλα νομιζω πρεπει να μπαινει σταδιακα, δλδ 1η μερα 30 ml, 2η 60, την 3η συν 2ο γευμα 30 ml ή οπως βλεπει το μικρο να ανταποκρινεται. Μην περιμενεις οτι θα πιει 200 ml κατευθειαν, οπως τα μη θηλαζοντα.

7 ώρες πρίν, Mammy-me☺️ είπε:

Καλησπέρα σας!

Ευχαριστω !!!

Εγώ δεν θα πιεζα καθόλου να φάει στερεές γιατί μπορει να συνδυάσει αρνητικά το φαγητό και να μην τρώει στην συνέχεια. 

Το στήθος για το μωρό δεν είναι μόνο τροφη, ειναι ασφαλεια, παρηγοριά για πονακια από δόντια κτλ, είναι ενα μέσον για να χαλαρώνει εδώ και 7 μήνες. Είναι δύσκολο να το ξεχάσει μονομιάς. 

Αν θες να αποθηλασεις, κοψε σταδιακά τους θηλασμους και αντικατέστησε με ξένο. Καλύτερα να μην το δίνεις εσύ αλλά κάποιος άλλος.  

Διαφημίσεις

7 μηνών είναι πολύ μικρό για να τρώει ικανοποιητικές ποσότητες φαγητού, κυρίως πρέπει να πίνει γάλα. Λόγω του ότι έκοψες τους ημερήσιους θηλασμους ξυπνάει πιο συχνά το βράδυ, για να αναπληρώσει. Αν μπορείς κάνε δύο μήνες υπομονή με το θηλασμό κ μετά θα τρώει πολύ καλύτερα κ θα είναι πιο εύκολο να σταματήσεις σταδιακά. Επίσης, σε αυτή την ηλικία δεν έχει νόημα να μάθει το μπιμπερο, δώσε του με ποτηράκι. Προσπαθείς να ξεκοψεις το μωρό απτη μοναδικη τροφή που ξέρει πολύ απότομα. 

Εγώ προτείνω να κάνεις τα στάδια ενα ενα.Δλδ πρώτα αντικαθιστάς το μητρικό με σκόνη κ μετά μπαίνεις στέρεες ή πρώτα μπαίνει στέρεες κ μετά αποθηλαζεις σιγά σιγά ειδάλλως το μωρό θα έχει γενική άρνηση.Εσένα η απόφαση σου είναι να σταματήσεις το θηλασμό έτσι;Ρωτάω μονο προς αποφυγή παρεξηγήσεων.Εγώ αποθηλασα για λόγους υγείας μόλις μπήκαμε στον 5ο.Δεν έχω καμία τρομερή εμπειρία το 1ο μου παιδάκι είναι άλλα μπορώ να σου πω τι έκανα.

-Αρχικά θέλεις να σταματήσεις να θηλάζεις κ είσαι αποφασισμένη; 

-Θηλάζεις με πρόγραμμα ή κατά βούληση;

-Πώς κοιμάται;Στήθος ή με άλλον τρόπο;

-Πιπίλα παίρνει;

-Έχεις μπουκάλια απο διάφορες εταιρίες στο σπίτι;

-Μπορεί ο/η παιδίατρος να σε προμηθεύσει με δείγματα απο γάλα; (τα δίνουν οι ιατρικοί επισκέπτες οπότε παίζει να έχει κάτι)

• 2 χρόνια μετά...

Γεια σας κορίτσια, είστε 11 μηνών θηλάζουμε ακόμα βέβαια τρώει στέρεες τροφές, καμιά φορά τρώει στερεά τροφή και θέλει μετά γάλα έτσι νιώθω πως δεν αποθηλαζω .

Μπιμπερο πιάνει μόνο για να πιεί νερό ( αυτό με τα χερουλακια) έχω δοκιμάσει και δικό μου σε μπιμπερο, ποτήρι και ξένο το ίδιο αλλά τίποτα, επίσης και από άλλων δεν πίνει... Τι με συμβουλεύεται;;

Just now, Γεωργίαj είπε:

Γεια σας κορίτσια, είστε 11 μηνών θηλάζουμε ακόμα βέβαια τρώει στέρεες τροφές, καμιά φορά τρώει στερεά τροφή και θέλει μετά γάλα έτσι νιώθω πως δεν αποθηλαζω .

Μπιμπερο πιάνει μόνο για να πιεί νερό ( αυτό με τα χερουλακια) έχω δοκιμάσει και δικό μου σε μπιμπερο, ποτήρι και ξένο το ίδιο αλλά τίποτα, επίσης και από άλλων δεν πίνει... Τι με συμβουλεύεται;;

Και μεις τα ίδια 13 μηνών και συνεχίζουμε με 10 θηλασμόυς το 24ωρο!!!Και τρώει πολύ καλά τις στερεές παρεπιπτόντως...Ούτε εμένα πινει γάλα από κάπου αλλού εκτως από το στήθος.Εσυ γιατί θέλεις να αποθηλασεις;

Just now, Thean είπε:

Και μεις τα ίδια 13 μηνών και συνεχίζουμε με 10 θηλασμόυς το 24ωρο!!!Και τρώει πολύ καλά τις στερεές παρεπιπτόντως...Ούτε εμένα πινει γάλα από κάπου αλλού εκτως από το στήθος.Εσυ γιατί θέλεις να αποθηλασεις;

Ψυχολογικός ο λόγος κουράστηκα... Εμένα δεν κάνει τόσους θηλασμους το πολύ 5-6 . 

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, Γεωργίαj είπε:

Μια φίλη μου που αποθηλασε πρόσφατα μετά από 18 μήνες μου είπε ότι είναι αρκετά δύσκολο.Αρχικα μπορεί να μην πιει ξένο γάλα ποτέ.Μπορεις να αντικαταστήσεις το γεύμα αυτό με γιαούρτι.Τα πρώτα βραδιά τα μωράκια κλαίνε πολύ.Μπορεις να της δινεις νερακι μέχρι να ξανακοιμηθεί.Γενικα η πρώτη εβδομάδα είναι δύσκολη.Και πρέπει να είσαι πολύ αποφασισμένη.Επισης καλό είναι να ξεκινήσεις από τους βραδυνους θηλασμόυς που είναι πιο δύσκολο να κοπούν.Αλλα το γάλα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου.Αντικαθισταται πολύ ευκολα από άλλες πηγές.Το δυσκολότερο είναι η εξάρτηση του μωρού από το στήθος αλλά αν είσαι αποφασισμένη δεν θα έχεις πρόβλημα.

On 27/12/2019 at 7:52 ΜΜ, Γεωργίαj είπε:

Ψυχολογικός ο λόγος κουράστηκα... Εμένα δεν κάνει τόσους θηλασμους το πολύ 5-6 . 

Βάλε μία ρουτίνα για αρχή. Ας πούμε ότι θα θηλάζετε μόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, π.χ. σε μία πολυθρόνα ή στο κρεβάτι ή ό,τι άλλο σκέφτεσαι ότι σε βολεύει. Συνδέοντας το θηλασμό με ένα συγκεκριμένο σημείο, σιγά σιγά είναι πιο εύκολο να βάλεις όρια, και να αρχίσεις να κόβεις θηλασμούς μέσα στη μέρα. Αν θέλεις να γίνει ομαλά, θα πρέπει να είναι αργή η διαδικασία, να αποφύγεις και εσύ να πρηστείς, και το παιδί να μην κλαίει. Απόλυτα ομαλά σε αυτή την ηλικία δε θα είναι, αλλά μπορεί να μειώσετε αρκετά χωρίς να γκρινιάζει πολύ. Ιδανικά πάντως, κάνε υπομονή λίγο ακόμη, να μπορέσεις να δώσεις φρέσκο γάλα. Ακόμη το παιδί χρειάζεται αρκετό γάλα και είναι μάλλον κρίμα να περάσετε από φόρμουλα για λίγες βδομάδες.

On 27/12/2019 at 7:52 ΜΜ, Γεωργίαj είπε:

Ρίξε και μία ματιά εδώ, ίσως βοηθηθεις!

Γενικά σε έναν ομαλό αποθηλασμο μειωνουμε τα γεύματα ξεκινώντας απ τα πιο ευκολα διαχειρισιμα. Ή διαδικασία κρατά ακομα και μήνες, σχετίζεται με την αποφασιστικότητα της μητέρας αλλά και την ετοιμότητα του παιδιού! 

On 29/12/2019 at 12:18 ΠΜ, Thean είπε:

Μια φίλη μου που αποθηλασε πρόσφατα μετά από 18 μήνες μου είπε ότι είναι αρκετά δύσκολο.Αρχικα μπορεί να μην πιει ξένο γάλα ποτέ.Μπορεις να αντικαταστήσεις το γεύμα αυτό με γιαούρτι.Τα πρώτα βραδιά τα μωράκια κλαίνε πολύ.Μπορεις να της δινεις νερακι μέχρι να ξανακοιμηθεί.Γενικα η πρώτη εβδομάδα είναι δύσκολη.Και πρέπει να είσαι πολύ αποφασισμένη.Επισης καλό είναι να ξεκινήσεις από τους βραδυνους θηλασμόυς που είναι πιο δύσκολο να κοπούν.Αλλα το γάλα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου.Αντικαθισταται πολύ ευκολα από άλλες πηγές.Το δυσκολότερο είναι η εξάρτηση του μωρού από το στήθος αλλά αν είσαι αποφασισμένη δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έτσι ακριβώς το μωρό έμαθε και πλέον εξαρτάται από το γάλα μας . 

Θα προσπαθήσω αυτό που είπες για το βράδυ για νεράκι και εύχομαι να μην κλάψει πολύ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...