Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ακούω το μωρό - δεν κουνιέται το μωρό

Recommended Posts

4 hours ago, Super.mum said:

Όχι δεν είναι φυσιολογικό. Μέσα σε διάστημα μιας ώρας πρέπει να μετράς 10 κινήσεις. Πάρε τον γιατρό σου τηλέφωνο. 

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν ειναι απαραίτητο να κουνιεται συνέχεια, κάθε ώρα, κάποια μωρά (καλή ώρα το δικό μου κουνιέται κυρίως τα βράδια, την μέρα περνάνε και ώρες ολόκληρες χωρίς να έχει κουνηθεί) . Όμως είναι πολύ σημαντικό να κουνιέται και να έχει ένα σταθερό ρυθμό. Να το νιώθεις δηλαδή κάθε μέρα ότι κουνιέται το ιδιο. Και εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τον γιατρό αμέσως εάν δεν το ένιωθα καθόλου πάντως στις 31 εβδομάδες. 

Διαφημίσεις

On 4/8/2021 at 3:15 PM, Katerinaa!!! said:

Καλησπέρα βρίσκομαι στην 31 εβδομάδα κύησης και δεν καταλαβαίνω το μωρό αν κουνιέται έχω ραντεβού με το γιατρό στις 19απριλιου είναι φυσιολογικό να μην το καταλαβαίνω?έχει τύχει σε καμία??

Εδώ και πόσο καιρό δεν το καταλαβαίνεις? Ο γιατρός σου τί λέει? Αν είναι πάνω από 1-2 μέρες τον πήρες να του το πεις φαντάζομαι. 

On 8/4/2021 at 3:15 ΜΜ, Katerinaa!!! είπε:

Καλησπέρα βρίσκομαι στην 31 εβδομάδα κύησης και δεν καταλαβαίνω το μωρό αν κουνιέται έχω ραντεβού με το γιατρό στις 19απριλιου είναι φυσιολογικό να μην το καταλαβαίνω?έχει τύχει σε καμία??

Αν περασουν 24 ώρες από την τελευταία φορά που το ένιωσες πάρε τον γιατρό σου. Πιθανότατα να μην είναι κάτι ανησυχητικό αλλά η κινητικότητα είναι δείκτης της καλής κατάστασης του μωρού οπότε πρέπει να αποκλειστούν παθολογικες καταστάσεις. 

On 4/8/2021 at 3:15 PM, Katerinaa!!! said:

Ακριβώς στην εβδομάδα σου είχα πάθει το ίδιο, δεν το είχα ακούσει περίπου 20 ώρες. Πήγα στο μαιευτηριο και η μαια ( ήμουν εξωτερικό όχι Ελλάδα) δεν  έβρισκε την καρδιά του και για κάνα δεκάλεπτο μέχρι να την βρει έκλαιγα σαν υστερικη. Όλα καλά τελικά. Αλλά ναι μιλα με τον  γιατρό σου αν και ελπίζω να το έχεις ήδη ακούσει τώρα που γράφω 

3 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν ειναι απαραίτητο να κουνιεται συνέχεια, κάθε ώρα, κάποια μωρά (καλή ώρα το δικό μου κουνιέται κυρίως τα βράδια, την μέρα περνάνε και ώρες ολόκληρες χωρίς να έχει κουνηθεί) . Όμως είναι πολύ σημαντικό να κουνιέται και να έχει ένα σταθερό ρυθμό. Να το νιώθεις δηλαδή κάθε μέρα ότι κουνιέται το ιδιο. Και εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τον γιατρό αμέσως εάν δεν το ένιωθα καθόλου πάντως στις 31 εβδομάδες. 

Χμ ... περίεργο ... ο γυναικολόγος μου είχε πει όταν είναι να παρακολουθήσω τις κινήσεις του (όταν ήμουν έγκυος) να κάθομαι να χαλαρώσω και να μετράω 10 κινήσεις την ώρα το λιγότερο. 

Διαφημίσεις

Just now, Super.mum είπε:

Χμ ... περίεργο ... ο γυναικολόγος μου είχε πει όταν είναι να παρακολουθήσω τις κινήσεις του (όταν ήμουν έγκυος) να κάθομαι να χαλαρώσω και να μετράω 10 κινήσεις την ώρα το λιγότερο. 

Μερικές φορές είναι πιο κινητικά από άλλες.Δεν γινεται καθε ωρα να κουνιουνται τοσο πολυ,ουτε ειναι παντα σιγουρο οτι θα κουνηθουν οταν κατσεις να το "ελεγξεις".Αν ακολουθούσα αυτή την προτροπή τότε θα ήμουν κάθε εβδομάδα στον γιατρό για ελεγχο:-?

Εμένα μου έλεγε να φάω γλυκό και να ξαπλώνω στο πλάι για να μετράω κινήσεις. Αλλά ναι δέκα κινήσεις κάθε φορά είναι δύσκολο να μετράς. Στην β επιπέδου να δείτε τι πάθαμε. Είχα φάει του κόσμου τις σοκολάτες και το μωρό κοιμόταν, ατάραχο σαν το Βούδα... Τι περπάτημα έριξα να την ξυπνήσω τίποτα αυτή εκεί...Δύο φορές πήγα να με δει τελικά. Πολλά μωρά δεν είναι και τόσο κινητικά γιατί έτσι είναι από τη φύση τους @Katerinaa!!! Εύχομαι όλα καλά κορίτσι μου, μάλλον θα πήγες ήδη και θα το είδες

Just now, Sentir...natureza είπε:

Μερικές φορές είναι πιο κινητικά από άλλες.Δεν γινεται καθε ωρα να κουνιουνται τοσο πολυ,ουτε ειναι παντα σιγουρο οτι θα κουνηθουν οταν κατσεις να το "ελεγξεις".Αν ακολουθούσα αυτή την προτροπή τότε θα ήμουν κάθε εβδομάδα στον γιατρό για ελεγχο:-?

Τι να πω μάλλον μόνο τα δικά μου δεν ησύχαζαν εκεί μέσα :razz: 

Just now, Super.mum said:

Just now, Sentir...natureza said:

Αυτό που λέει η σεντιρ βασικά. Θα έπρεπε και εγώ αυτή την φορά να ημουν στον γιατρό κάθε 3 μέρες να το τσεκάρω. Επίσης έχει να κάνει και με την μέρα, την στιγμή κλπ. Για παράδειγμα αυτό το μωρό, που είναι το τρίτο, κουνιέται σχεδόν κατά κύριο λόγο τα βράδια. Διάβασα ότι όσο περισσότερη αδρεναλίνη παράγει η μητέρα τόσο λιγότερο κουνιέται το μωρό. Και με 2 παιδιά στο σπίτι πίστεψε με παράγω πολύ αδρεναλίνη! Το πρώτο μου παιδί κουνιόταν πολύ περισσότερο από τα άλλα δύο. Τέλος πάντων, το θέμα όμως είναι να το νιώθεις το παιδί και να έχει έναν σχετικά σταθερό ρυθμό που κινείται. Αυτό είναι πολυ σημαντικό. 

Just now, Chrysoum είπε:

Αυτό που λέει η σεντιρ βασικά. Θα έπρεπε και εγώ αυτή την φορά να ημουν στον γιατρό κάθε 3 μέρες να το τσεκάρω. Επίσης έχει να κάνει και με την μέρα, την στιγμή κλπ. Για παράδειγμα αυτό το μωρό, που είναι το τρίτο, κουνιέται σχεδόν κατά κύριο λόγο τα βράδια. Διάβασα ότι όσο περισσότερη αδρεναλίνη παράγει η μητέρα τόσο λιγότερο κουνιέται το μωρό. Και με 2 παιδιά στο σπίτι πίστεψε με παράγω πολύ αδρεναλίνη! Το πρώτο μου παιδί κουνιόταν πολύ περισσότερο από τα άλλα δύο. Τέλος πάντων, το θέμα όμως είναι να το νιώθεις το παιδί και να έχει έναν σχετικά σταθερό ρυθμό που κινείται. Αυτό είναι πολυ σημαντικό. 

Ναι απλά υπέθεσα ότι «το δεν νιώθω το μωρό να κουνιέται» που έγραψε η κοπέλα ότι θα σημαίνει αρκετές ώρες όχι απαραίτητα 1 ώρα όπως έγραψα εγώ. Όπως και να έχει μάλλον θα έχει επικοινωνήσει με γιατρό .. 

Διαφημίσεις

Πολλές φορές μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ότι κινείται το μωρό γιατί είμαστε κ εμείς στο τρέξιμο. Κ εγώ την πρώτη την καταλάβαινα όλη την ώρα, τον δεύτερο όχι τόσο. Πολλές φορές ξάπλωνα στα αριστερά κ χαλαρωνα για να δω αν κουνιέται. Τότε ένιωθα κανονικά χτυπήματα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...