Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κουραση...και καθολου χρονος για εμενα!

santoulini

Recommended Posts

Διαφημίσεις

On 26/9/2020 at 9:07 ΜΜ, Super.mum είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα μου. Δεν έχω καθόλου χρόνο για εμένα. Έχω ένα αγοράκι 15 μηνών και τον άλλο μήνα περιμένω άλλο ένα.  Ειδικά το τελευταίο διάστημα που ο μικρός άρχισε να περπατάει και να διεκδικεί έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμένα τα πράγματα. Εκτός του ότι έχει παρά πολύ ενέργεια και ξέρω φυσικά ότι αυτό είναι φυσιολογικό για ένα μωράκι 15 μηνών αλλά δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσα να βρω λίγο χρόνο για μένα. Μέσα στην μέρα είναι πολύ δύσκολος στον ύπνο και από τις 7 το πρωί που ξυπναει μέχρι το βράδυ το πολύ να κοιμηθεί καμία ώρα. Δεν είναι πολύ του ύπνου μέσα στην μέρα . Και αυτό το διάστημα που θα κοιμηθεί μέσα στην μέρα εγώ δεν έχω την δυνατότητα να κάνω δουλειές γιατί αν ακούσει την παραμικρή φασαρία ξυπναει αμέσως. Όποτε αν κοιμηθεί καμία ώρα αυτό που θα κάνω είναι η να ξαπλώσω κ εγώ δίπλα του η σιγά σιγά να τακτοποιήσω κάποια ρούχα η κάνω καμία δουλειά. (Πχ δεν μπορώ ούτε να καθαρίσω κουζίνα πιάτα που κάνουν θόρυβο , ούτε τα παιχνίδια του να τακτοποιήσω) θα μπορέσω να τα κάνω όλα αυτά μετά τις 9 το βράδυ που θα κοιμάται πιο βαριά και να κάνω και ένα μπάνιο. Δηλαδή τελειώνω κατά τις 11:30 και εκεί έρχεται ο άντρας μου από την δουλειά όποτε τρώμε κάτι, τα λέμε (γιατί λείπει από το πρωί μέχρι το βράδυ) και πάμε για ύπνο 12:30 με 01:00. Μετά εγώ ξυπνάω σίγουρα μια φορά μέσα στην νύχτα γιατί ο μικρός θα θέλει η χάδια η νερό και τώρα με την εγκυμοσύνη ξυπνάω σίγουρα άλλες 3 φορές να πάω τουαλέτα και να μην μπορώ μετά να ξανά κοιμηθώ. Όποτε και ο ύπνος μου είναι χάλια απλά μαρτύριο. Το πρωί που ξυπναει ο μικρός αρχίζουμε την μέρα μας. Μόνο την μούρη μου προλαβαίνω να πλύνω. Απορώ πραγματικά .. κουράζομαι τόσο πολύ με την εγκυμοσύνη και ένα μικρό μωρό και κοιτάω και τον εαυτό μου στο καθρέφτη και αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει. Έχω παραμελήσει τον εαυτό μου. Φαίνομαι χάλια , μονιμος άβαφη και με λερωμένα ρούχα. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αφού από το πρωί κάνω δουλειές στο τέλος της μέρας να έχω κ άλλες. Καταλαβαίνω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Όλα αυτά έχουν αρχίσει και επηρεάζουν παρά πολύ την ψυχολογία μου και οι ορμόνες μου είναι χάλια και θα έπρεπε να είμαι ήρεμη για να υποδεχτώ το νέο μέλος αλλά εγώ συνέχεια με το παραμικρό τσατίζομε. Να προσθέσω ότι δεν έχω βοήθεια από κανέναν και ούτε μπορεί αυτό να αλλάξει και ξαφνικά να έχω. Όποτε τουλάχιστον κορίτσια πείτε μου εσείς πως τα βγάζατε πέρα η ακόμα κ αν δεν τα βγαζατε τόσο καλά τουλάχιστον να δω ότι δεν είμαι η μόνη :( 

Καλησπέρα και από μένα. Κατ αρχήν συγχαρητήρια για την απόφασή σου να κάνεις κ δεύτερο παιδάκι τόσο σύντομα. Εγώ έχω μια μικρούλα 9.5 μηνών κ πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα ταν αν είχα κ δεύτερο.. Ίσως επειδή η μικρή είναι πολύ ζόρικη, είναι γκρινιάρα κ δεν κοιμάται καλά, ξυπνάει αρκετά συχνά το βράδυ κ τη μέρα κοιμάται λιγο κ δύσκολα. Που να περπατήσουμε κιόλας. Ήδη την κυνηγάω κ γενικά δν καθεται πουθενά. Νιώθω κ γω εγκλωβισμένη κ απεριποιητη κ δεν έχω καθόλου χρόνο ούτε γ μένα ούτε για ξεκούραση.. Αυτό που μπορώ εγώ να προτείνω είναι μια βοήθεια στο σπίτι αν είναι εφικτό. Εγώ προχθές πήρα μια γυναίκα κ μου έκανε γενική στο σπίτι. Πραγματικά κ μόνο που είδα καθαρό το σπίτι ένιωσα άλλος άνθρωπος. Κ τα χρήματα που παίρνουν δεν είναι πολλά. Αν μπορείς έστω κ αι για δύο ωροτσες να χεις μια κυρία για το μαγείρεμα, κανένα σίδερο η μία σκούπα θα σου λύσει τα χέρια. Να ασχοληθείς με το μικρό σου χωρίς να χεις κ τις δουλειές στο μυαλό σ. Γιατί όταν έρθει κ το δεύτερο θα σαι μόνιμα απασχολημένη. Εγώ με ένα κ πάλι δν μου φτάνει το 24ωρο. 

10 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Με το καλό το μωράκι σου!

Τα λεφτά που θα δώσεις στην γυναίκα προκειμένου να σε βοηθήσει σε αυτή την πολύ δύσκολή περίοδο δεν είναι ΄''έτσι λεφτά'', είναι ότι πιο σωστό μπορείς να κάνεις για εσένα και την οικογένεια σου!!! Η βοήθεια αυτή είναι ανεκτίμητη!  Να μην τα λυπάσαι καθόλου αυτά τα χρήματα.

Για το σουπερ μάρκετ αυτό που θα σου πρότεινα είναι ον λαιν αγορές, έτσι θα γλυτώσεις την κούραση το κουβάλημα και την ταλαιπωρία του παιδιού.

Θα πρέπει να βρείτε την φόρμουλα που ταιριάζει στην δική σας οικογένεια ώστε και εσύ να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις .

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την ιδεα για online αγορά από σούπερ μάρκετ .. απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό .. μάλλον επειδή το είχα αυτονόητο ότι πρέπει να πάω .. δεν το σκέφτηκα καθόλου 

Just now, Super.mum είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την ιδεα για online αγορά από σούπερ μάρκετ .. απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό .. μάλλον επειδή το είχα αυτονόητο ότι πρέπει να πάω .. δεν το σκέφτηκα καθόλου 

Κι εγω πλεον ολα ονλαιν τα ψωνιζω εκτος απο το μαναβη!

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Deena είπε:

@Super.mum ξεκίνα να λύνεις πρώτα όσα πρακτικά προβλήματα λύνονται/αντιμετωπίζονται εύκολα.

Σούπερ μάρκετ μόνο ηλεκτρονικά.

Πάρε στεγνωτήριο, αν δεν έχεις, θα γλυτώσεις πολύ χρόνο από απλώματα και σίδερο.                                                                                                                                         

Βάλε λευκούς ήχους στο παιδί όταν κοιμάται, έτσι ώστε να μην ξυπνάει από τους θορύβους του σπιτιού. Κοίμιζέ τον σε σκοτεινό δωμάτιο, μήπως κοιμηθεί παραπάνω.                       

Στο καρότσι κοιμάται? Αν ναι, όταν με το καλό γεννηθεί το μωρό και αφού ξεπεταχθεί λίγο, βγάλε τα μαζί βόλτα, το μωρό σε μάρσιπο και το μεγάλο στο καρότσι ή ακόμα καλύτερα σε διπλό καρότσι αν μπορείς να πάρεις. 1-2 ώρες βόλτας/σωματικής άσκησης στον καθαρό αέρα θα σε βοηθήσει.                                                                                                                                     

Να πάρεις γυναίκα οπωσδήποτε, εφόσον έχεις τη δυνατότητα. Αν μπορείς και για 8ωρο, ακόμα καλύτερα. Να έρχεται στις 10.00 και να φεύγει στις 18.00 αφού έχει κάνει μπάνιο τον μεγάλο να τον έχεις έτοιμο για ύπνο. Αν δεν μπορείς για 8 ώρες, θα πρότεινα να την πάρεις από το μεσημέρι και μετά, συνήθως το πρωί είναι πιο καλά τα πράγματα και η ψυχολογία καλύτερη. Από το μεσημέρι και μετά και για τα μωρά είναι πιο δύσκολη ώρα και για την μαμά, νυχτώνει νωρίς, φορτώνει η κούραση κλπ                                        

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ιδέες όπως είπα δεν είχα σκεφτεί για κάποιο λόγο τις ονλινε αγορές από σούπερ μάρκετ .. απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί. Στεγνωτήριο έχω και πραγματικά όπως λες με έχει σώσει ... ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει.
Όσο για το καρότσι δύστυχος πλέον δεν κάθετε ούτε με σφαίρες θέλει να περπατάει κ να εξερευνεί. Όποτε βόλτα με δυο μωρά πως ; Μου λες ; Οκ το ναογενιτο σε μαρσιπο ... τον «μεγάλο» όμως ; 
και όσο για την γυναίκα για 8 ώρες δεν έχω την πολυτέλεια να παρω. Μόνο αν ερχόταν για κανα 4 ωρο κανα 2 φορές την εβδομάδα. Από το μεσιμερι κ μετά πάντως σίγουρα θα την φωνάξω. Ευχαριστώ κ παλι

5 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ιδέες όπως είπα δεν είχα σκεφτεί για κάποιο λόγο τις ονλινε αγορές από σούπερ μάρκετ .. απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί. Στεγνωτήριο έχω και πραγματικά όπως λες με έχει σώσει ... ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει.
Όσο για το καρότσι δύστυχος πλέον δεν κάθετε ούτε με σφαίρες θέλει να περπατάει κ να εξερευνεί. Όποτε βόλτα με δυο μωρά πως ; Μου λες ; Οκ το ναογενιτο σε μαρσιπο ... τον «μεγάλο» όμως ; 
και όσο για την γυναίκα για 8 ώρες δεν έχω την πολυτέλεια να παρω. Μόνο αν ερχόταν για κανα 4 ωρο κανα 2 φορές την εβδομάδα. Από το μεσιμερι κ μετά πάντως σίγουρα θα την φωνάξω. Ευχαριστώ κ παλι

Μέχρι να γεννηθεί το παιδάκι, μπορεί το μεγάλο να σε εκπλήξει. Εμένα έχουν διαφορά 2 χρόνια και 3 μήνες. Το καρότσι το είχε κόψει η μεγάλη πριν κλείσει τα 2. Και τον πρώτο καιρό δεν τολμούσα να βγω μόνη με τα δύο. Μία μέρα γύρω στο 3μηνο του μικρού είχαμε σκάσει μέσα και της λέω "θα πάμε τώρα βόλτα οι 3 μας, αλλά δεν θα αφήσεις καθόλου το χέρι σου από το καρότσι. Αν δεν με ακούς θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω". Η καλύτερη βόλτα ever! Ψωνίσαμε 3 δώρα από μαγαζιά γιατί ήταν χριστούγεννα, καθίσαμε για "καφέ" για να δώσω γάλα στο μωρό και εκείνη ήπιε χυμό. Κάποιες φορές ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα απ'ότι φανταζόμαστε και μας εκπλήσσουν! Μάλλον καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης!

Για γυναίκα, θα σου έλεγα ή να πάρεις κάποια μεγάλη για να βοηθάει και με το σπίτι και να ξέρει λίγο και από μωρά ώστε να μπορεί και να πλύνει ή να αλλάξει, να κοιμήσει το νεογέννητο, ή μία πιτσιρίκα πχ νηπιαγωγό ή γενικά με εμπειρία που θα παίζει ωραία με το μεγάλο σου παιδάκι (σιγά σιγά θα συνδυάζει και το μικρό μαζί, αλλά από δουλειές συνήθως μηδέν) και εσύ θα μπορείς να ασχοληθείς λίγο με το σπίτι. Ανάλογα τί προτιμάς εσύ. Έχω παρατηρήσει ότι με τις πιτσιρίκες τα βρίσκουν αμέσως, ενθουσιάζονται, ούτε προσαρμογή δεν χρειάζεται!

Το καλύτερο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω μια γυναίκα για γενική.μια φορά σε 2-3ευδομαδες.

Ποτέ δεν είχα βοήθεια,δεν χρειάζονταν.Και μου φαίνονται παράξενο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις γενική όταν έχεις μικρό πολύ ζουζούνι.

Κι εγω απο τοτε που γεννησα το πρώτο μου παιδι πηρα γυναικα για καθαριότητα  γιατι ειχα κλαταρει. Και σωθηκα κι εγω!

Γιατι απλα δε γινεται αλλιως! Ειδικα αν εργάζεσαι κιολας! Αλλιως κατι θα γινόταν πολυ λαθος. Η εσυ πεθαμενη μην έχοντας ορεξη να τρεξεις πισω απο το μωρο η το σπίτι μες στη βρωμα!

Με το καλό να έρθει το νέο μέλος στην οικογένειά σας! Καθώς έχω μόνο ένα παιδί, δεν έχω βιώσει αυτό που ζεις. Ένιωσα, ωστόσο, πίεση ως μαμά με μωρό που εργάζεται πολλές ώρες και παράλληλα συνεχίζει σπουδές. Πράγματα που μπορώ να σκεφτώ:

-online ψώνια

-παίρνεις οικιακή βοηθό ή νταντά για το παιδί/(ά). Στην πρώτη περίπτωση, που θα προτιμούσα, η γυναίκα κάνει δουλειές κι εσύ αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά. Στη δεύτερη, μπορείς να κάνεις εσύ π.χ. εξωτερικές δουλειές, να πας γυμναστήριο, να ξεκουραστείς κλπ. Η συχνότητα με την οποία θα έχεις αυτή τη βοήθεια εξαρτάται από τα οικονομικά σου και το τι ακριβώς θέλεις.

-γράφεις τον μικρό παιδικό σταθμό. Ξέρω, δύσκολη  η χρονιά με τον ιό και με νεογέννητο αλλά ίσως το κάνεις του χρόνου. 

Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις και να είσαι αισιόδοξη. Και κάνε και τα στραβά μάτια αν δεν είναι όλα στην εντέλεια στο σπίτι. Προσωπική μου άποψη είναι πως όταν θέλουμε χρόνο, τον βρίσκουμε. Έστω ένα μισάωρο ή μια ωρίτσα την ημέρα για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί. Και ξεκίνα να αφιερώνεις ένα δεκάλεπτο - τέταρτο στο να περιποιηθείς τον εαυτό σου (καθαρισμός προσώπου, μια μάσκα μια δυο φορές τη βδομάδα, ενυδατική κρέμα, ένα ελαφρύ μακιγιάζ θα σου ανεβάσουν τη διάθεσή σου και θα λάμπεις).

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...