Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως είναι πολύ φθηνό;;; το δωρο

Recommended Posts

Πωπω... απ οτι βλεπω για μερικες υπαρχει και κοστολογιο...δεν εχω λογια... Το παρτι το κανουμε για να περασουν καλα τα παιδια και οχι για να κανουμε την προικα τους...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομίζω οτι καλά καταλάβατε αυτά που λέω.Είναι όντως δυο διαφορετικά πράγματα.

1.ΕΓΩ ποτέ δεν θα πάω δώρο 10 ευρω ή 12 ευρω σε δυο παιδια ΤΕΛΟΣ.

Αυτό δεν μου ταιριάζει καταλάβατε .Βαζω ενα οικονομικό όριο πάντα σε αυτο που θα πάρω.

2.Η γυφτιά των άλλων απο την άλλη δεν με ενδιαφέρει.Δεν κάθομαι να ασχοληθώ.Αυτό θέλουν αυτό κάνουν.Τόσο απλά.Οτι και να μου φέρνουν εγω πάλι και πάλι όλους θα τους καλώ.

Αν έχει εκπτώσεις ........ πάρτε μια καλύτερη μπλούζα ή πάρτε και ενα παντελόνι.Ελεος πια.

Πιστευω οτι όσοι ασχολούνται τόσο πολύ με το οτι είναι οκ δωρο 6 ευρω εναι και αυτοι που δεν καλουν όλη την τάξη , δεν πάνε σε όλα τα παρτι γιατι δεν τους ξερουν δεν τους συμπαθούν κλπ κλπ.

Δεν είναι τόσο απλό το θέματάκι.

Κοριτσια καλησπέρα.Θέλω να ρωτησω γιατι τονιζετε συνεχώς ¨τι μηνυματα παιρνάμε στα παιδια μας;"Δε το καταλαβα ειλικρινα αυτο,υπαρχει περιπτωση να σχολιασει καποια μαμα κατι για καλεσμένους/δωρα μπροστά στα παιδια της;Στα παιδια παντα θα πουμε οτι ειναι μια χαρα το δωρο ακομη κ αν δεν μας αρέσει.Όσον αφορα το κοστος του δώρου εγω προτιμω την μεση οδο κ παντα με καρτα αλλαγής (γιατι εχω συγκεκριμενη φιλη που συνεχως μου κανει δωρα χωρις καρτα κ μου τα αλλαζει αυτη αν χρειαστει κανοντας κ παλι λαθος .Το θεωρω μεγαλη αγενεια)Θα συμφωνησω βέβαια με τη φιλη που ειπε πως για να χαρακτηρισουμε ενα δώρο πρέπει να λαβουμε υποψιν μας κ κάποιες παραμετρους(αν εχει χρηματα η οικογενεια/γουστο/ωρα για ψαξιμο)

Εγώ εχω βιωσει κ το αντιθετο,φιλος του άνδρα μου κανει στον μικρο μου Χριστουγεννα-Πάσχα-γενεθλια του πολυ ακριβά δωρα.Εμεις του κανουμε ενα στη γιορτη του αλλα προφανως δεν μπορω να ανταποδωσω το ποσο ,στην αρχη με προβληματιζε μετα που το καλοσκεφτηκαμε με τον άνδρα μου ειπαμε πως θα του κανουμε ενα τυπικο δωρο αφου αυτο μπορουμε.Για να πω την αλήθεια ομως κ το ακριβο δώρο δημουργει υποχρεωση.Συγκεκριμενα φετος στα γενεθλια του ,του πηρε του μικρου δυο ακριβά δώρα γιατι λεει πηρε το ενα δεν του άρεσε κ μετα πηρε κ το αλλο....Παν μετρον άριστον.

Κοριτσια καλησπέρα.Θέλω να ρωτησω γιατι τονιζετε συνεχώς ¨τι μηνυματα παιρνάμε στα παιδια μας;"Δε το καταλαβα ειλικρινα αυτο,υπαρχει περιπτωση να σχολιασει καποια μαμα κατι για καλεσμένους/δωρα μπροστά στα παιδια της;Στα παιδια παντα θα πουμε οτι ειναι μια χαρα το δωρο ακομη κ αν δεν μας αρέσει.Όσον αφορα το κοστος του δώρου εγω προτιμω την μεση οδο κ παντα με καρτα αλλαγής (γιατι εχω συγκεκριμενη φιλη που συνεχως μου κανει δωρα χωρις καρτα κ μου τα αλλαζει αυτη αν χρειαστει κανοντας κ παλι λαθος .Το θεωρω μεγαλη αγενεια)Θα συμφωνησω βέβαια με τη φιλη που ειπε πως για να χαρακτηρισουμε ενα δώρο πρέπει να λαβουμε υποψιν μας κ κάποιες παραμετρους(αν εχει χρηματα η οικογενεια/γουστο/ωρα για ψαξιμο)

Εγώ εχω βιωσει κ το αντιθετο,φιλος του άνδρα μου κανει στον μικρο μου Χριστουγεννα-Πάσχα-γενεθλια του πολυ ακριβά δωρα.Εμεις του κανουμε ενα στη γιορτη του αλλα προφανως δεν μπορω να ανταποδωσω το ποσο ,στην αρχη με προβληματιζε μετα που το καλοσκεφτηκαμε με τον άνδρα μου ειπαμε πως θα του κανουμε ενα τυπικο δωρο αφου αυτο μπορουμε.Για να πω την αλήθεια ομως κ το ακριβο δώρο δημουργει υποχρεωση.Συγκεκριμενα φετος στα γενεθλια του ,του πηρε του μικρου δυο ακριβά δώρα γιατι λεει πηρε το ενα δεν του άρεσε κ μετα πηρε κ το αλλο....Παν μετρον άριστον.

το ακριβό δώρο δεν δημιουργεί υποχρέωση αν είναι ακριβό για εμάς αλλά στις δυνατότητες του άλλους...το ακριβό είναι πολύ σχετικό....

bA9gp3.png

Εγω δεν καταλαβα..αν καποιος δλδ σας φερει ένα καλο δωρο για το παιδι σας...ειτε αυτό είναι μπουφαν ειτε παιχνιδι καλο αντι να χαρειτε θα στραβωσετε?

Κι εγω είμαι ανθρωπος που οποτε παω σε ένα Σπιτι ακομα και για καφε θα παω κατι πχ ένα κεικ η μια σοκολατα για τα παιδια.Ετσι εχω μαθει ...αυτό κανω...αυτό εχω μαθει και στα παιδακια μου...το θεωρω ευγενικο.Το τι θα φερουν στα παιδια μου δε με απασχολει καθολου.Δωρα εχει τυχει να παω και πιο οικονομικα και πιο ακριβα...αναλόγως του ποιος μας καλει...ποια η οικονομικη μου δυνατοτητα τη δεδομενη στιγμη.Απλα μου ακουστηκε καπως να μου φερουν κατι καλο και να το παρεξηγησω κιολας.

Τωρα στη θεση της θεματοθετριας θα επαιρνα και 2 σοκολατες η 2 παραμυθια και τελος.

Διαφημίσεις

Δεν είναι τι σχολιάζει μια μαμά. Τα παιδιά δεν ακολουθούν αυτά που λέμε αλλά αυτά που κάνουμε. Το παράδειγμά μας το μιμούνται. Οπότε αν στραβώνουμε με κάτι ή αν έχουμε απαιτήσεις, αυτό αργά ή γρήγορα θα φανεί στον "αέρα".

ferby, δεν υπάρχει σωστό-λάθος στο θέμα ενός πάρτυ. Άλλοι καλούν λίγους φίλους των παιδιών επιλεκτικά κι άλλοι όλη την τάξη. Αυτό δεν είναι μεμπτό.

Τώρα για τον τιμοκατάλογο επισκέψεων... δε θα σχολιάσω! Όπως νιώθει ο καθένας. Αλλά στην πραγματικότητα δείχνει πως μετράτε τον άνθρωπο από το πορτοφόλι. Μοιάζει κάπως με εμπορική συναλλαγή. Βέβαια, είπαμε, όπως νιώθει ο καθένας.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγω δεν καταλαβα..αν καποιος δλδ σας φερει ένα καλο δωρο για το παιδι σας...ειτε αυτό είναι μπουφαν ειτε παιχνιδι καλο αντι να χαρειτε θα στραβωσετε?

....

Όχι, δε στράβωσα, χάρηκα για την τιμή που έκανε στην κόρη μου. Αγχώθηκα όμως γιατί ήξερα πως περιμένει κάτι αντίστοιχο. (Και η δική της γιορτή, δεν ήταν στις εκπτώσεις!)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Alcyon δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτα που γράφεις!

Ολα κοστολογούνται με το πορτοφόλι! Αλλα εγω το βλέπω ανάποδα ,Τσιγκούνηδες που κρατάνε τα λεφτά τους στο δικό τους πορτοφόλι.70% ΕΚΠΤΩΣΗ στο χαριτωμένο μπλουζάκι των 6 ευρω!!!!!!Ποσο τυχεροί ρε παιδι μου....

Αν δεν είχε εκπτώσεις πραγματικά τι θα αγόραζαν?

Εγω έτσι το βλέπω και να διευκρινίσω οτι μιλάω πάντα για το θέμα της θεματοθέτριας για παιδικό πάρτυ και όχι γενικά τι δωρα κάνουμε σε διάφορες φάσεις τhς ζωής μας.

έχει να κάνει με καλούς τρόπους.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν συμφωνείτε η οχι!

το ακριβό δώρο δεν δημιουργεί υποχρέωση αν είναι ακριβό για εμάς αλλά στις δυνατότητες του άλλους...το ακριβό είναι πολύ σχετικό....

Φυσικα κ ειναι σχετικο το ακριβο αλλά οταν κ τα τρια δώρα κοστισαν όπως υπολογιζω πανω απο 500ευρω όλα μαζι τοτε δεν ειναι σχετικο ειναι αντικειμενικα ακριβά δώρα.Αν ειχε κ αυτος παιδια επρεπε να παρω κατι καλο όχι βεβαια τοσο ακριβα αλλά οχι κ κατι τυχαιο

Τότε θα συμφωνήσω με αυτό!!

Μια λυση ειναι να μπει ξανα στο καταστημα και να πει: "θελω ακριβως ΑΥΤΑ, αλλα σε ΑΚΡΙΒΑ". :mrgreen:

....

Το κοστολόγιο με το πορτοφόλι, δε με εκφράζει. Το θεωρώ μίζερο. Γνώμη μου.

Δε φανταζόμουν ποτέ πως θα χαλαστεί κάποιος για το αν το δώρο του κόστισε χ-ποσό ή αν το πήρε στις εκπτώσεις και κόστισε λιγότερο!

Διαφημίσεις

Το κοστολόγιο με το πορτοφόλι, δε με εκφράζει. Το θεωρώ μίζερο. Γνώμη μου.

Καλά εσείς ως οικογένεια δεν έχετε κάποιο ποσό που διαθέτετε για τα πάρτι? Δεν ξέρω πώς λειτουργεί στους άλλους, αλλά εμείς δεν βγαίνουμε στα μαγαζιά και αγοράζουμε ό,τι μας αρέσει. Έχουμε περίπου ένα ποσό στο μυαλό μας κατά περίπτωση. Στα πάρτι των παιδιών Χ ποσο, σε καλέσματα για τραπέζι ψ, σε γάμους ε, σε πάρτι συγγενών φ κλπ

Μην σας φαίνεται παράξενο, το κάνει πολύς κόσμος.....

Γιατί την πέσατε στην κοπέλα, που δεν θυμάμαι και ποια είναι?

πριν λιγες μερες ειχε ανοιχτει ενα θεμα περι φιλιας κτλ (δεν θυμαμαι ακριβως τον τιτλο). Κοριτσια συγνωμη αλλα με αυτο το σκεπτικο, μην περιμενετε να εχετε φιλες και να ερχονται σπιτι σας. Αν πρεπει καθε λιγο να πληρωνουν "διοδια¨" για να ερθουν να πιουν εναν καφε, αν τις κοιτατε στην τσεπη για το ποσο κανει το μπλουζακι που εφεραν στο παιδι σας, αν το πηραν στις εκπτωσεις, ποσα εδωσαν στον γαμο σας.. ή οταν σας επισκεφτηκαν στο μαιευτηριο.. πραγματικα μην αναρωτιεστε γιατι μενετε στην μοναξια των 4 τοιχων σας. Η φιλια και οι σχεσεις δεν πανε με το πορτοφολι, ειδικα στις μερες μας που τα πραγματα ειναι παρα πολυ ασχημα.. αλλα μαλλον δεν το εχετε καταλαβει....

τότε λυπάμαι δεν με συμφέρει, γιατί εγώ θέλω ταξί για να πάω στο παιδότοπο και ταξί για να γυρίσω, η κόρη μου θα θέλει σίγουρα 1-2 ευρώ για να κάνει τα αλογάκια, και οπωσδήποτε ποπ κορν 2 ευρώ ή κάτι άλλο, ελπίζω να μείνουμε μόνο στο ποπ κορν (συνήθως δεν αγγίζει τίποτα από αυτά που σερβίρουν στο πάρτυ) και βέβαια φωτογραφίες....οπότε θέλω άλλα 20 ευρώ να έχω μαζί μου!!! έχουμε πάει σε διάφορα πάρτυ και πάντα τόσο μου πάει το μαλλί.

δεν θα ντραπώ να το πω αλλά ήλπιζα ότι δεν θα μας καλούσε.....ευτυχώς που βρήκα και τα δώρα φθηνά και τελικά θα γλυτώσω με ένα 30 ευρω συνολικά!!!

Εγώ εδώ δεν συμφωνώ... Στο ότι αντιμετωπίζουμε σαν "must" να πάρουμε τις φωτογραφίες, να κάνουμε και παραπάνω παιχνίδια, να αγοράσουμε και παραπάνω πράγματα από αυτά που μας παρέχει η οικογένεια, αλλά στο δώρο (που είναι για τον άλλο) κοιτάμε να κόψουμε όσο γίνεται.

Προφανώς δεν σου λέω να ξοδέψεις παραπάνω για ένα δώρο από ότι μπορείς αλλά τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχουν καθόλου σχέση με την οικογένεια που κάνει το πάρτυ. Στο χέρι σου είναι να μην πάρεις φωτογραφίες πχ και να μην επιβαρυνθείς.

πριν λιγες μερες ειχε ανοιχτει ενα θεμα περι φιλιας κτλ (δεν θυμαμαι ακριβως τον τιτλο). Κοριτσια συγνωμη αλλα με αυτο το σκεπτικο, μην περιμενετε να εχετε φιλες και να ερχονται σπιτι σας. Αν πρεπει καθε λιγο να πληρωνουν "διοδια¨" για να ερθουν να πιουν εναν καφε, αν τις κοιτατε στην τσεπη για το ποσο κανει το μπλουζακι που εφεραν στο παιδι σας, αν το πηραν στις εκπτωσεις, ποσα εδωσαν στον γαμο σας.. ή οταν σας επισκεφτηκαν στο μαιευτηριο.. πραγματικα μην αναρωτιεστε γιατι μενετε στην μοναξια των 4 τοιχων σας. Η φιλια και οι σχεσεις δεν πανε με το πορτοφολι, ειδικα στις μερες μας που τα πραγματα ειναι παρα πολυ ασχημα.. αλλα μαλλον δεν το εχετε καταλαβει....

Θα έχουν φίλους αλλά μάλλον από το ίδιο συνάφι:rolleyes:

Εγώ πάντως την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε πάρτυ και το δώρο ήταν ένα καταπληκτικό πυτζαμάκι των 13 Ευρώ:lol:

Προς την θεματοθέτρια: Αν σου αρέσει το δώρο που πήρες και είναι καλό ποιοτικά και έχει και κάρτα αλλαγής να πας μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Μετά το πάρτυ θα δεις αν μπορείς να κάνεις παρέα με την μαμά του παιδιού ή όχι;)

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Οχι δεν έχουμε φίλους μόνο απο το ίδιο συνάφι , γιατι σε αντίθεση με σας αυτό το σινάφι ειναι που σας καλεί πάντα ανεξαρτήτως δώρου και συμπάθειας πάντα στα πάρτι τους!!!!!!!

Δηλαδή για να το κανω πιο κατανοητό..... τιμούν και δεν ξεχωρίζουν ποτέ κανένα παιδάκι και ας είναι αγενής η μάνα να σκέφτεται οτι σιγά δεν τους ξερω , δεν τους συμπαθώ ,,,,σιγά μην χαλάσω και 10 ευρω παραπάνω για το βλαστάρι τους.

Τόσο απλά.

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι το δώρο αντικατοπτρίζει τα αισθήματά μας για έναν άνθρωπο. Όχι αναγκαστικά η τιμή αλλά το σύνολο της χειρονομίας: η καρτούλα με τις ευχές, η ζωγραφιά που θα φτιάξει το παιδί για τον φίλο του, η καλή διάθεση με την οποία θα πάνε οι γονείς στο πάρτυ.

Και στις σχέσεις ζωής, με τους γονείς μας, τον σύντροφο, τα παιδιά μας, το ίδιο ισχύει.

Όταν το δώρο είναι μια "ξεπέτα", συμβατικό, "για να βγει" η υποχρέωση είναι κάτι που το αισθανόμαστε. Είτε αξίζει 6 ευρώ, είτε 50 ευρώ.

Και νομίζω ότι η χαρά που παίρνουμε όλοι από τα χειροποίητα δώρα έγκειται στο ότι ο άλλος μας νοιάστηκε. Μας έπλεξε κασκόλ στο χρώμα που μας ταιριάζει, μας έφτιαξε τα σκουλαρίκια και την καρφίτσα που ξέρει ότι είναι του γούστου μας, μας χάρισε το αγαπημένο μας σπιτικό γλυκό.

Στο θέμα, λοιπόν, δεν είναι η τιμή που με "χαλάει". Αλλά η όλη διάθεση.

Και αυτά τα περί προίκας και "απόσβεσης", μου ηχούν εξωπραγματικά. Επειδή είναι λίγο πολύ γνωστό το κόστος ενός πάρτυ για όλα τα παιδιά της τάξης, όποιος πράγματι επιδιώκει την απόσβεση του κόστους του, θα πρέπει να καλέσει αποκλειστικά τέκνα εφοπλιστών. :roll:

ΥΓ: Και στους γονείς μου, όταν πάμε για φαγητό, μια σαλάτα ή ένα γλυκάκι θα το πάω.

Δεν είναι ούτε για επίδειξη, ούτε για να "υποχρεώσω" σε ανταπόδοση, ούτε γιατί κοιτάω το πορτοφόλι. Απλά έτσι νιώθω και μου δίνει χαρά το να προσφέρω κάτι (εφόσον βεβαίως είμαι στη θέση να το προσφέρω).

Ferby μου άμα δεν σε ενδιέφερε τι δώρο σου φέρνουν λογικά δεν θα τον χαρακτήριζες γύφτο "Η γυφτιά των άλλων απο την άλλη δεν με ενδιαφέρει". Και εγώ παρέα κάνω με το δικό μου συνάφι, το συνάφι των γύφτων και αλήθεια χαίρομαι για αυτό δεν σας το είπα για να σας προσβάλλω σε καμία περίπτωση. Απλώς δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους!

"Πιστευω οτι όσοι ασχολούνται τόσο πολύ με το οτι είναι οκ δωρο 6 ευρω εναι και αυτοι που δεν καλουν όλη την τάξη , "

Σε αυτό έχεις δίκιο, και εμείς δεν καλούμε όλη την τάξη παρά μόνο 5-6 παιδάκια κολλητούς του γιού μου, δυστυχώς το budget μας δεν είναι τόσο μεγάλο μάλλον ανήκουμε σε άλλη "τάξη" γι' αυτό κρίνεις τόσο αυστηρά:wink:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Ferby άσχετο, από τη λαϊκή ή τον μανάβη τα λαχανικά; Τι λένε οι καλοί τρόποι;

Βασικά νομίζω κανείς δεν νοιάζεται αν συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί του ή όχι,την γνώμη μας λέμε ελεύθερα και ας μας πουν και γύφτους!

Ένα ωραίο δώρο που θα το χαρει το παιδί και δεν θα ντρέπεσαι που το πήγες είναι μια χαρά,ασχέτως τιμής! Αλλιώς υπάρχουν και ακριβά που είναι για πέταμα,δεν κάνει η τιμή το καλό δώρο.

goody//

Σωστά! Τότε Εαν δεν θέλoυν σε δημόσιο φόρουν να γράφονται όλες οι απόψεις αλλά μόνο αυτές που ικανοποιούν κάποιους, προς τι το ερώτημα του θεμάτος αν ειναι φθηνό δώρο 6 ευρω!

demi//

Δεν επηρεάζομαι , ούτε παρεξηγούμε απο τα σχόλια.Πιστευω ανάλογα με το πάρτι , τους ανθρώπους, επιλέγουμε το ποσό που διαθέσουμε και μετα βρίσκουμε κάτι που μας ικανοποιει.Αν θέλω 20 ευρω να διαθέσω και έχει εκπτώσεις δεν παίρνω την μπλούζα των 20 ευρω με 50% εκπτωση και αισθάνομαι οτι πήρα δωρο αξίας 20 ευρω.Θα πάρω κάτι λίγο πιο καλό ωστε με την εκπτωση να είναι κοντά στα 20 ευρώ ή μια πιο καλή μάρκα.

Οταν δεν έχει εκπτώσεις τι μπορεί να πάρει κάποιος με 6 ευρώ? Νομίζω τίποτα καταλληλο για δωρο σε πάρτι.Αρα αυτόματα χαρακτιρίζεσαι.Αλλωστε η θεματοθέτρια εκανε και κάποια ανάλυση περι εξόδων γενικών στο πάρτι ταξι, ποπ κορν, φωτο.....που επειβεβαιώνει αυτό που λέω.Εγω την συμβουλευω οτι δεν είναι καλή η σκέψη της.ΟΚ.

hara86//

*Δεν ξέρω τι σημαίνει τρολάρει hara 86 !!!!!!

Εγώ εδώ δεν συμφωνώ... Στο ότι αντιμετωπίζουμε σαν "must" να πάρουμε τις φωτογραφίες, να κάνουμε και παραπάνω παιχνίδια, να αγοράσουμε και παραπάνω πράγματα από αυτά που μας παρέχει η οικογένεια, αλλά στο δώρο (που είναι για τον άλλο) κοιτάμε να κόψουμε όσο γίνεται.

Προφανώς δεν σου λέω να ξοδέψεις παραπάνω για ένα δώρο από ότι μπορείς αλλά τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχουν καθόλου σχέση με την οικογένεια που κάνει το πάρτυ. Στο χέρι σου είναι να μην πάρεις φωτογραφίες πχ και να μην επιβαρυνθείς.

Με αυτό θα συμφωνήσω...δηλ. μπορείς να κόψεις από τη φωτογραφία ή τα άλλα extra και να μετατοπίσεις αυτό το κόστος στο δώρο, μου κάνει πιο ωραίο.

Επίσης αν πραγματικά ευχόσουν να μη σε καλέσουν, υπάρχει πάντα και η επιλογή του να μην πας, δεν είναι υποχρεωτικό.

Κατά τα άλλα, επειδή κι εμάς τα γενέθλια πέφτουν στις εκπτώσεις, έχω να καταθέσω ότι πολύ το χαίρομαι που δίνεται στους καλεσμένους μας η ευκαιρία να μας ψωνίσουν πιο οικονομικά. Αν μας φέρουν ένα ρούχο των 25 ? έχοντας πληρώσει 12, θα το χαρώ και θα νιώσω ξαλαφρωμένη που δεν τους επιβαρύναμε. Σε καμμία περίπτωση δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έπρεπε να έχουν συμπληρώσει το ποσό, σαν φόρο λόγω εκπτώσεων.

Για την ακρίβεια, νομίζω ότι κάπου εκεί είναι ο μέσος όρος των δώρων που παίρνουμε από συμμαθητές, το θεωρώ πολύ ισορροπημένο.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Ferby ας πουμε οτι καποιος θελει να αγορασει ενα παντελονι που κανει 20 ευρω.Υπαρχουν 2 κατηγοριες ανθρωπων.Αυτοι που θα περιμενουν τις εκπτωσεις ωστε να το αγορασουν 10 ευρω και να τους μεινουν και 10 στην τσεπη.Και αυτοι που θα σκεφτουν οπως εσυ.Οτι αφου θα χαλαγα που θα χαλαγα τα 20 ευρω ας αγορασω το πιο ακριβω παντελονι των 40 ευρω που με την εκπτωση θα μου ερθει 20 ευρω.

Ουτε οι πρωτοι ειναι γυφτοι ουτε οι δευτεροι ειναι σπαταλοι.Πολλοι απλα βρισκονται σε διαφορετικη οικονομικη κατασταση.Αν τα 10 ευρω κανουν διαφορα για την τσεπη σου τοτε καλως κοιτας πως θα γλυτωσεις χρηματα.Ναι οκ 6 ευρω δωρο ειναι φτηνο...το αντιλαμβανεται ηδη η θεματοθετρια γι αυτο ακριβως και ανοιξε το θεμα.Αρα το θεμα μας ειναι το ποση σημασια εχει αυτο.Για σενα προφανως εχει.Για μενα ομολογουμενως καμια.

Και τα πιζαμακια των 12 ευρω εμενα μια χαρα θα μου φαινονταν.

Επισης συμφωνω οτι δεν ειναι σωστο να κοβεις απο το δωρο για να σου μεινουν να παρεις φωτογραφιες και ποπ κορν.Ως μαμα ομως με πιτσιρικια μικρα ξερω πως δεν ειναι και ευκολο να εχεις το πιτσιρικι που εχει μαθει να του παιρνεις ποπ κορν στον παιδοτοπο και να του λες οχι και να το εχεις να τσιριζει στο παρτυ μπροστα σε ολους γιατι θελει ποπ κορν αλλα εσυ δεν εχεις να του παρεις.

Ως προς το να μην παει καθολου...εγω θα προτιμησω να ερθει μια καλεσμενη μου κι ας μη μας φερει τπτ παρα να μας ριξει ακυρο και να μην ερθει καθολου.

Εμενα κοριτσια δε θα με ενδιεφερε η τιμη του δώρου αρκει να ηταν ποιοτικο.Δηλαδή στη συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να στοιχιζει 6ευρω αλλά εχει καποια ποιοτητα ,η τιμη ειναι χαμηλη λογω εκπτωσης.Σε καθε αλλη συνηθως η τιμη αντανακλα την ποιοτητα.Δηλαδη αν ειναι κατι ευτελες που θα χαλαει σε μια μερα(μου έχει τυχει)ή θα ειναι επικινδυνο για το παιδι εκει ναι θα με πειράξει γιατι ειναι κ θεμα ποιοτητας ή υγιεινης.Προτιμω αν καποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να παρει κατι ,να φερει ενα λουλουδι,κατι χειροποιητο παρα να με φορτωσει με μια χαζομαρα που θα χαλασει κ θα αναγκαστω πιθανως να το αντικαταστησω γιατι το παιδι θα το θελει.

Αυτο βρε κοριτσια το...δεν κοιταω την τιμη αρκει να ειναι ποιοτικο...δεν το καταλαβαινω.Προφανως το μπλουζακι των 5 ευρω δεν θα ειναι ποιοτικο.Εκτος κι αν εννοειται οτι δε σας νοιαζει να ειναι φθηνο αρκει να εχει αγοραστει στις εκπτωσεις.Δυστυχως η ποιοτητα με την τιμη συμβαδιζουν.

Καλημέρα ΝΙΚΙ 81,

Δεν καταλάβαίνω γιατι να ξεφύγουμε απο το θέμα που τέθηκε.

Τι δουλεία έχουν οι εκπτώσεις και πως ψωνίζουμε γενικα και αόριστα!

Απο τα 6 ευρω Νικι εσυ αναφέρεις για 12 ευρω πιτζάμες , είναι το ίδιο?

Ορίστε μια πολύ ωραία ιδεα για την θεματοθέτρια να δωσει μόνο 12 ευρω και να είναι πιο αξιοπρεπείς.

Πάντως για να τελειώνω δεν είναι απλά η αξία 6 ευρω που αναφέρει που μου την σπάει, ειναι η συνολική αγένεια και απαξίωση που δείχνει προς μια οικογένεια που κάλεσε το παιδί της σε πάρτι.ΤΡΑΓΙΚΟ.Διαβάσατε πόσα έχει πει αιτιολογόντας η ίδια γιατι είναι και πολύ τα 6 ευρώ?????Τα διαβάσατε γιατι δίνει τα 6 ευρω? Συμφωνείτε με αυτά?Θα θέλατε εναν τέτοιο ανθρωπο στο πάρτι του παιδιού σας να σας έχει γλωσσοφάει επειδη την καλέσατε???Ασ μήν πάει! Προφανως καταλαβαίνει οτι δεν είναι σωστό γιαυτο και ανοιξε το θέμα.....

Δεν θέλω να ξεφύγω απο το θέμα της ειναι πολύ προκλητικό για να το χαλάσω , μένω σε αυτό.

Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω επαναλαμβάνομαι πλέον.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...