Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως είναι πολύ φθηνό;;; το δωρο

Recommended Posts

Μας κάλεσαν σε πάρτυ δυο αδελφάκια, σε παιδότοπο, την μαμά δεν την ξέρω και για την ακρίβεια απορώ πως μας κάλεσε ;;; γιατί γενικά μαζί μου είναι ξινή και δυστυχώς πιστεύω ότι ελάχιστα άτομα καλούν επειδή τα παιδιά είναι φίλοι προτειμούν να ξέρουν και τους γονείς καλά. Για δώρο αγόρασα δυο μπλουζάκια σε φανταστική τιμή από επώνυμη μάρκα πάφθηνα (και τα δυο μαζί, 12 ευρώ) στην κυριολεξία επειδή έχει επτώσεις...;; και σας ρωτώ....;; εσείς κοιτάτε πόσο κάνει το δώρο;;; αρχικά σκέφτηκα κάτι πιο μπουγιόζικο όπως μια φόρμα αλλά και νούμερο δεν είχε και είχα πει για κάθε παιδάκι μέχρι 15 ευρώ δηλαδή σύνολο 30 ευρώ. Δυστυχώς δεν είχε νούμερα. Είδα λοιπόν τα μπλουζάκια ήταν πολύ χαριτωμένα και είπα....φέρτα εδώ. Τώρα όμως που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι μήπως εγώ σκέφτομαι λάθος και μήπως πρέπει να παω κάτι πιο ακριβό.....;;; δεν είμαι πολύ καλή σε αυτά, εννοώ τι πρέπει να πάω που και πόσο και πως;;;; να προσθέσω και κανένα παιχνίδι ...τίποτα επιτραπέζιο πχ.

Διαφημίσεις

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ κοιτάω την ποιότητα και όχι την αξία καθεαυτή. Δηλαδή αν κάποιο επώνυμο όπως λες προιόν έχει μεγάλη έκπτωση, εγώ θα τους πω ότι δεν τη δέχομαι;;;:D:D

Απλώς να μπορεί να το αλλάξει αν χρειαστεί. Δηλαδή καμιά φορά τα προιόντα που είναι σε προσφορά, δεν αλλάζονται.

Μας κάλεσαν σε πάρτυ δυο αδελφάκια, σε παιδότοπο, την μαμά δεν την ξέρω και για την ακρίβεια απορώ πως μας κάλεσε ;;; γιατί γενικά μαζί μου είναι ξινή και δυστυχώς πιστεύω ότι ελάχιστα άτομα καλούν επειδή τα παιδιά είναι φίλοι προτειμούν να ξέρουν και τους γονείς καλά. Για δώρο αγόρασα δυο μπλουζάκια σε φανταστική τιμή από επώνυμη μάρκα πάφθηνα (και τα δυο μαζί, 12 ευρώ) στην κυριολεξία επειδή έχει επτώσεις...;; και σας ρωτώ....;; εσείς κοιτάτε πόσο κάνει το δώρο;;; αρχικά σκέφτηκα κάτι πιο μπουγιόζικο όπως μια φόρμα αλλά και νούμερο δεν είχε και είχα πει για κάθε παιδάκι μέχρι 15 ευρώ δηλαδή σύνολο 30 ευρώ. Δυστυχώς δεν είχε νούμερα. Είδα λοιπόν τα μπλουζάκια ήταν πολύ χαριτωμένα και είπα....φέρτα εδώ. Τώρα όμως που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι μήπως εγώ σκέφτομαι λάθος και μήπως πρέπει να παω κάτι πιο ακριβό.....;;; δεν είμαι πολύ καλή σε αυτά, εννοώ τι πρέπει να πάω που και πόσο και πως;;;; να προσθέσω και κανένα παιχνίδι ...τίποτα επιτραπέζιο πχ.

i wonder why!!!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

To οτι ειναι ξινη μαζι σου ή νιωθεις ετσι εσυ, δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αφησει ενα παιδακι εξω απο το παρτι. Αλλο οι σχεσεις των παιδιων, αλλο των μεγαλων...

Οσο για το δωρακι, μια χαρα μου φαινεται.. αν θες να προσθεσεις και ενα επιτραπεζιο αφου ετσι κι αλλιως ο προυπολογισμος σου ηταν μεγαλυτερος, ακομη καλυτερα.. τα ρουχα ειναι η χαρα της μαμας και τα παιχνιδια των παιδιων.

Εγω δεν κοιτάω την τιμή αλλα αν ειναι όμορφο!

Κατι ακριβό δεν σημαίνει πως ειναι και ωραίο!!!

Επίσης δεν ειναι κολλητοί του για να σκεφτείς τόσο πολυ το δώρο!

Στον κολλητό φίλο θα έπαιρνα κατι καλύτερο πχ επιτραπέζιο όπως είπες!

Αλλα δεν ξέρεις τι αρέσει στα παιδιά...

Αυτα τα μπλουζάκια έχουν κάρτα αλλαγής;

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχείς εκτός κι αν η μαμα τους ειναι τόσο περίεργη αλλα το σε νοιάζει!!!

Αν θέλει να πει κατι κακό θα το πει ότι και να πάρεις!

Πλέον ποιος αγοράζει ακριβά;

Και εμενα μου φέρανε ρουχαλάκια απο τα τζάμπα πολυ όμορφα...

Η κίνηση μετράει οχι η τιμή!

Πολλά φθηνά ειναι και καλα!!!!

Διαφημίσεις

Αν πήγαινε μόνο 1 παιδί, το δώρο είναι οκ. Τώρα ξέρω γω, μιας κ θα πάτε όλη η οικογένεια καλό θα ήταν(αν σε παίρνει οικονομικά) να πάρεις κ κάτι ακόμα. Καλά να περάσετε κ ευκαιρία να γνωρίσεις κ τη μαμά.

jTRQp2.png KPxIp3.png

Ετσι πιστεύω!

Το κατάλαβα ότι έτσι πιστεύεις.:rolleyes: Σε ρώτησα για να μου το αιτιολογήσεις εάν θέλεις. Με ποιο σκεπτικό είναι καλύτερο το ένα από το άλλο. Προφανώς δεν θέλεις να μου πεις οπότε πάμε παρακάτω...:roll:

Το κατάλαβα ότι έτσι πιστεύεις.:rolleyes: Σε ρώτησα για να μου το αιτιολογήσεις εάν θέλεις. Με ποιο σκεπτικό είναι καλύτερο το ένα από το άλλο. Προφανώς δεν θέλεις να μου πεις οπότε πάμε παρακάτω...:roll:

Γιατι μια μαμα αγοραζει πιο ευκολα ενα μπλουζακι παρα ενα επιτραπεζιο...

Πιο πρακτικο ειναι το μπλουζακι βεβαια....

Αλλα το δωρο το παμε για να χαρουν τα παιδια...

Διαφημίσεις

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Τα δικά μου μια χαρά χαίρονται και με ρούχα... Άλλωστε σε ένα πάρτυ τα δώρα θα ποικίλουν. Θα υπάρχουν και παιχνίδια, θα υπάρχουν και ρούχα κ.α.

Τέλοσπάντων, όλα σχετικά είναι.

Το ειπα επισης γιατι θεωρει πως φαινεται φθηνο το δωρο της οποτε αν προσθεσει ενα παιχνιδι που εχει και εκπτωσεις τωρα θα ειναι καλυτερα για να μην αισθανεται η ιδια ασχημα!

Αλλα επειδη μας ρωτησε αν κοιταμε μια τιμη στα δωρα που μας φερνουν, οχι εγω προσωπικα δεν κοιταω!

Τι πιο ομορφο απο τα δωρα στα παιδια μας εστω και αν αυτο ειναι μια σοκολατα που λεει ο λογος!

Εάν τα ρούχα έχουν κάρτα αλλαγής είναι πάντα καλοδεχούμενα. Κι αν είναι ποιοτικά δεν έχει σημασία τόσο πολύ η αξία. Πάντως μου έκανε εντύπωση που είπες πως δεν γνωριζόσαστε και ότι ταυτόχρονα είναι ξινή μαζί σου. Μάλλον η ξινίλα είναι αμοιβαία - επέτρεψε μου!! Πάντως γενικά αυτό δεν έχει να κάνει, αν τα βρίσκουν τα παιδιά τι την νοιάζει τη μαμά; δεν πρόκειται για το δικό της πάρτυ αλλά για των παιδιών. Καλή διασκέδαση!

Πάντως εγώ προτιμώ να χαρίζω και να μας χαρίζουν παιχνίδια. Όχι γιατί το παιδί μου δεν έχει αρκετά, αλλά γιατί ένα παιχνίδι φέρνει πάντα περισσότερη χαρά στο παιδί.

Και 'γω δεν κοιτάω τιμή ποτέ,την ποιότητα κοιτάω σ' ένα ρούχο και να είναι βολικό.

Τώρα η αλήθεια είναι οτι εμένα το δωράκι σου μου φαίνεται λιιιιιγο φτωχό με την έννοια οτι αν ήταν π.χ. ένα επιτραπέζιο ή ένα παιχνίδι (δεν ξέρω και τις ηλικίες των παιδιών) χωρίς τα ρούχα όμως, θα μου φαινόταν οκ γιατι το παιδί θα χαιρόταν πιο πολυ, ενω σκέτο ρούχο σαν να το πήρες για να βγείς απο την υποχρέωση και μόνο.

Πάντως δώσε μια ευκαιρία στην μαμά, μπορεί να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και να αλλάξετε και οι δύο γνώμη.

Διαφημίσεις

Καλύτερα , να μην έχει κάρτα αλλαγής , γιατί αν πάει η άλλη μητέρα να τα αλλάξει , μάλλον θα δυσαρεστηθεί....κ προβλέπω ότι θα γίνει ακόμη πιο ξινή !!!!

ααα....κ συγχαρητήρια για το πολύ πολύ ενδιαφέρον θέμα !!!!!! Καλοτάξιδο !!!!!!!!

το ότι έχει εκπτώσεις δεν πρέπει να έχει να κάνει με το budget...θυμάμαι που πήγα να αλλάξω ένα δώρο που μου φέραν και πόσο μου κακοφάνηκε οτι ήταν 12 ευρώ....δύο άτομα ζευγάρι και τους είχα καλέσει στο σπίτι σε γενέθλια με φαγητό κλτ...προφανώς το μπατζετ ήταν στα 20 και είχε προσφορά γιατι τα γενέθλια μου είναι τέλη φλεβάρη...κάπως μου φάνηκε. Νομίζω οτι σε παιδικά γενέθλια και ειδικά δυο παιδάκια κάτι κάτω από 20 ευρώ είναι λίγα...παρόλα αυτά ότι έχει ο καθέ ένας και αντέχει η τσέπη του. Είμαι της άποψης πάντως οτι καλό είναι με το δώρο να επιστρέφουμε κάπως την αξία που λαμβάνουμε....δηλαδή εάν πηγαίνατε οικογενειακώς σε παιδότοπο και πίνατε και δυο καφέδες πόσο θα χαλάγατε; Επίσης τα ρούχα είναι κάτι που συνήθως αλλάζεται οπότε και είναι πολύ πιθανό να δουν την αξία του.

bA9gp3.png

Να πας τα μπλουζάκια και μια χαρά είναι!

Σοβαρά τωρα, έναν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι πιο ακριβό τι πρέπει να κάνει; Να μην πάει τα παιδιά του ποτε σε πάρτυ; Για να μην τον πούνε ''τσιγκουνη''?

Κι αν ο αλλος επειδή τα έχει θέλει να ξοδεύει τα απίστευτα για τα γενέθλια των παιδιών του, εγώ ως καλεσμένος πρέπει να ξεπαραδιαστω για να κάνει αυτός απόσβεση;;;

Ωραία μηνύματα περνάμε στα παιδιά μας!!!!

Τελικά, είμαστε.... ''Ας με λένε δημαρχινα κι ας ψοφαω απο την πείνα!''.

και εγω συμφωνω με την hara86 πιο κατω.επιπλεον εγω προσωπικα δεν ενδιαφερομαι καθολου για την αξια του δωρου οσο το να πιασει τοπο.δηλαδη πχ εμενα η κορη μου τρελλαινεται για τα αυτοκολλητα.τις προαλλες ειχαμε το παρτυ μας των 2 χρονων.σας πληροφορω οτι χαρηκε απιστευτα με μια οικογενεια που μας εφερε 2-3 αλμπουμ με αυτοκολλητα που πανω απο 2-3 ευρω το καθενα δεν ειχε.ενω εχει τυχει να μας φερουν ξυλινο παιχνιδι(ακριβη μαρκα)και ουτε που ασχοληθηκε.εχει τυχει φορες να μας φερουν και ρουχαλακια που τα αλλαξα τελικα και πραγματικα δεν κοιταξα καθολου την τιμη,απλα τα αλλαξα και τελος.εμας τυχαινουν τα γενεθλια μας και μεσα στις εκπτωσεις και να σας πω την αληθεια καλυτερα γιατι ετσι νιωθω οτι οσοι δεν εχουν και την δυνατοτητα δεν επιβαρυνονται κιολας.μην ξεχναμε τα δωρα ειναι για τα παιδια και τα παιδια δεν τα νοιαζει η αξια τους αλλα αν ειναι αυτο που τους αρεσει.εμεις πρεπει να τους μαθαινουμε την αξια των πραγματων και δεν εννοω την χρηματικη αλλα την ουσια.και τελος εχει τυχει να με καλεσουν σε παρτυ που αναρωτιομουν απο που και ως που αφου τα παιδια μας δεν κανουν παρεα αλλα ουτε εμεις οι ενηλικοι και τελικα εμαθα οτι εγινε για να μαζεψουν περισσοτερα δωρα.το δωρο δεν ειναι επιδειξη ισχυος αλλα ευχαριστηση.beba09 μια χαρα ειναι το δωρο σου.εγω θα σου λεγα να μην νιωθεις ασχημα και να πας να περασει καλα τα παιδακι σου:D

Καλύτερα , να μην έχει κάρτα αλλαγής , γιατί αν πάει η άλλη μητέρα να τα αλλάξει , μάλλον θα δυσαρεστηθεί....κ προβλέπω ότι θα γίνει ακόμη πιο ξινή !!!!

ααα....κ συγχαρητήρια για το πολύ πολύ ενδιαφέρον θέμα !!!!!! Καλοτάξιδο !!!!!!!!

εαν δεν βαλει καρτα αλλαγης θα ειναι σαν να ντρεπεται για το δωρο της και πραγματικα δεν εχει λογο να ντρεπεται η κοπελα.επιπλεον εγω δεν θα θελα να κανω παρεα με ατομα που θα δυσαρεστοντουσαν και θα ειχαν ασχημη(ξινη)συμπεριφορα απεναντι για τετοιον λογο

Να πας τα μπλουζάκια και μια χαρά είναι!

Σοβαρά τωρα, έναν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι πιο ακριβό τι πρέπει να κάνει; Να μην πάει τα παιδιά του ποτε σε πάρτυ; Για να μην τον πούνε ''τσιγκουνη''?

Κι αν ο αλλος επειδή τα έχει θέλει να ξοδεύει τα απίστευτα για τα γενέθλια των παιδιών του, εγώ ως καλεσμένος πρέπει να ξεπαραδιαστω για να κάνει αυτός απόσβεση;;;

Ωραία μηνύματα περνάμε στα παιδιά μας!!!!

Τελικά, είμαστε.... ''Ας με λένε δημαρχινα κι ας ψοφαω απο την πείνα!''.

όλα είναι θέμα τρόπων γενικά...έχω φίλη που ήταν καλεσμένη σε πάρτυ και πήγαινε μπουκάλι από την κάβα των γονιών της ανοιγμένο και μισό....ενώ είχε την δυναότητα να πάρει κάτι με 10-15?. προφανώς το δώρο που πας έχει να κάνει με το κάλεσμα....έτσι το βλέπω εγώ....άλλο δώρο θα κάνω σε κάποιον που με καλεί σε βάφτιση με τραπέζι και άλλο δώρο σε κάποιον που με καλεί σε μια εκκλησία μόνο....και πάντα βέβαια στις δυνατότητες μου. Η γνώμη μου είναι οτι εφόσον το μπάτζετ της ηταν 30 να κινηθεί εκεί, ασχέτως προσφορών. Εγώ στην ξαδέρφη μου που γέννησε ήθελα να ξοδέψω 50 ευρώ και λόγω εκπτώσεων της πήρα, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα αδιάβροχο, ένα σετ καλοκαιρινό σορτσάκι πουκάμισο κάλτσες, 3 ολόσωμα πυτζαμάκια, 5 κορμάκια μακριμάνικα και ένα σετ κάλτσες 4δα! Μόνο το αδιάβροχο εκτός εκπτώσεων σε άλλο παιδάκι το είχα πάρει 30?. Τώρα όλα τα παραπάνω μου στοιχίσαν 50!

bA9gp3.png

όλα είναι θέμα τρόπων γενικά...έχω φίλη που ήταν καλεσμένη σε πάρτυ και πήγαινε μπουκάλι από την κάβα των γονιών της ανοιγμένο και μισό....ενώ είχε την δυναότητα να πάρει κάτι με 10-15?. προφανώς το δώρο που πας έχει να κάνει με το κάλεσμα....έτσι το βλέπω εγώ....άλλο δώρο θα κάνω σε κάποιον που με καλεί σε βάφτιση με τραπέζι και άλλο δώρο σε κάποιον που με καλεί σε μια εκκλησία μόνο....και πάντα βέβαια στις δυνατότητες μου. Η γνώμη μου είναι οτι εφόσον το μπάτζετ της ηταν 30 να κινηθεί εκεί, ασχέτως προσφορών. Εγώ στην ξαδέρφη μου που γέννησε ήθελα να ξοδέψω 50 ευρώ και λόγω εκπτώσεων της πήρα, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα αδιάβροχο, ένα σετ καλοκαιρινό σορτσάκι πουκάμισο κάλτσες, 3 ολόσωμα πυτζαμάκια, 5 κορμάκια μακριμάνικα και ένα σετ κάλτσες 4δα! Μόνο το αδιάβροχο εκτός εκπτώσεων σε άλλο παιδάκι το είχα πάρει 30?. Τώρα όλα τα παραπάνω μου στοιχίσαν 50!

Προφανώς και η φίλη με το ανοιγμένο μπουκάλι....είναι ολίγον τι... ''gypsy''..

Αλλά! Όσον αφορά τα γενέθλια παιδιών η ένσταση η δική μου είναι στο εξής:

Το δώρο προορίζεται για παιδια! Και συνήθως το παραδίδουν τα παιδιά!

Ας μάθουμε στα παιδιά μας να εκτιμούν την κάθε τέτοια κίνηση, και να είναι ευγνώμονες για το κάθε ευρώ που κάποιος ξοδεύει γι'αυτα και ας αφήσουμε τα κομπλεξικα για 'μας!

Υ.γ.εδώ δε μιλάμε για γάμους ή βαφτίσια που γίνονται μια φορά στη ζωή του παιδιού! Αλλά για γενέθλια....κάθε χρόνο...έχει διαφορά!!!!

Κορίτσια η κοπέλα είπε οτι ΜΠΟΡΕΙ να διαθέσει περισσότερα χρήματα. Τώρα, αν το πάμε αλλιώς σίγουρα ή αξία δεν πάιζει ρόλο, ή κινηση έχει σημασία ....υπάρχει όμως και ένα αλλά.Και εγώ στη βάφτιση του παιδιού μου υπήρχαν άτομα του μου φέραν δώρα των 8- και 10 ευρώ και τους είχα τραπέζι 4 και 5 άτομα.Ε να πώ την αλήθεια μου κακοφάνηκε. Λέμε ο καθένας ότι μπόρεί αλλά εγώ προσωπικά αν δε μπορώ ..κάθομαι σπίτι μου.

Πάντως αντικειμενικά 12 ευρώ για 2 παιδάκια είναι λίγο.Εφόσον μπορείς καλό θα ήταν να προσθέσεις και κάτι.

Βρε τι λετε καποιες? Τι κοστολογια βγαζετε αναλογα με το που ειναι καλεσμενος καποιος? Δηλαδη στο τραπεζι του γαμου μου και της βαπτισης ή ακομη και στο απλο παρτι πρεπει να βγαζουμε τεφτερι, να τραβαμε δυο γραμμες και να λεμε, τοσο "εφαγαν" τοσο εχει το δωρο? Τι λετε?

Βρε τι λετε καποιες? Τι κοστολογια βγαζετε αναλογα με το που ειναι καλεσμενος καποιος? Δηλαδη στο τραπεζι του γαμου μου και της βαπτισης ή ακομη και στο απλο παρτι πρεπει να βγαζουμε τεφτερι, να τραβαμε δυο γραμμες και να λεμε, τοσο "εφαγαν" τοσο εχει το δωρο? Τι λετε?

Βέβαια Ζωή!!!Τι.... Μη μου πεις πως δεν ειναι λογικοτατος συνειρμός αυτός;;;;