Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

christina77

Registered Users
 • Posts

  453
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  ταξίδια, puzzles, κινηματογράφος
 • Επάγγελμα
  Δημόσιος Υπάλληλος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

christina77's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

 1. Το δικό μου αγαπημένο όνομα είναι το Νοεμή, που είναι της μαμάς μου και της μικρής μου κόρης. Υπάρχει και γιορτή γι' αυτό.
 2. Όσο χαζό κι αν σου φανεί αυτό που θα σου πω, είστε τυχεροί μέσα στην ατυχία σας που τουλάχιστον ο καρυότυπος ζεύγους είναι καθαρός. Έχετε γλιτώσει από τις διαδικασίες της εξωσωματικής και του προεμφυτευτικού ελέγχου, που κι αυτά ακόμη θα είχαν αμφίβολο αποτέλεσμα. Μου θυμίζεις πάρα πολύ την περίπτωση της κουμπάρας μου, παντρεύτηκε στα 38 και έμεινε πολύ σύντομα έγκυος. Παλλίνδρομη, πριν καν ακούσει καρδιά. Τυχαίο γεγονός. Ξαναμένει έγκυος σε 4 μήνες, αλλά δυστυχώς το μωράκι είχε σύνδρμο down, είχε αυξημένη αυχενική πτυχή και προχώρησε σε λήψη τροφοβλάστης. Διακοπή κύησης. Σε 5 μήνες ξαναμένει έγκυος και αυτή τη φορά το μωράκι είχε τρισωμία 13. Μα τόση ατυχία πια, δεν ήταν δυνατόν!!! Έπειτα από όλα αυτά προχώρησαν με το σύζυγο σε εξέταση καρυότυπου, ο οποίος ήταν φυσιολογικότατος. 3 μήνες μετά από τον καρυότυπο ξαναμένει έγκυος και λίγο αφού έκλεισε τα 40 γέννησε έναν κούκλο μπέμπη - τον βαφτισιμιό μου - που τον βλέπει και λιώνει και έχει ξεχάσει όλα αυτά που έχει περάσει. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, δε σταμάτησε στιγμή να προσπαθεί, δεν το έβαλε κάτω, λύγισε αλλά ξανασηκώθηκε. Κοίταξε μπροστά γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, γιατί για μερικές γυναίκες η απόκτηση παιδιών απαιτεί επιθετική πολιτκή. Τώρα είναι σε φάση προσπάθειας για το δεύτερο παιδάκι. Επίσης η κοπέλα που βάφτισε τον μικρό μου έχει την εξής παρόμοια ιστορία. Στα 43 της γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι (το πρώτο της) μετά από 5 (!!!) εγκυμοσύνες. Στην πρώτη της εκγυμοσύνη έπειτα από λήψη τροφοβλάστης διαπίσωσε ότι είχε παιδάκι με σύνδρομο down και προχώρησε σε διακοπή, οι τρεις επόμενες εγκυμοσύνες ήταν παλλίνδρομες και η πέμπτη και τυχερή προχώρησε με ενέσεις ηπαρίνης και ευτυχή κατάληξη. Και οι δύο κουμπαρούλες μου έχουν τώρα τα παιδάκια τους, τα χαίρονται και τα καμαρώνουν όπως θα τα καμαρώνεις κι εσύ πολύ σύντομα αρκεί να μην το βάλεις κάτω, να κοιτάξεις μπροστά και να συνεχίσεις τον αγώνα σου, να είσαι σίγουρη ότι στο τέλος θα δικαιωθείς και θα τα θυμάσαι όλα αυτά σαν όνειρο, σαν να αφορούν τη ζωή μιας άλλης. Σου μιλάω έχοντας μια μικρή σχετική εμπειρία. Είχα κι εγώ στο ιστορικό μου μία παλλίνδρομη και μία μύλη κύηση, τώρα πια έχω τρία παιδάκια. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου πολύ σύντομα να ακούσουμε τέλεια νέα από εσένα και από κάθε κοπέλα που βρίσκεται στον ίδιο αγώνα.
 3. Εμένα η μεγάλη μου ξεκίνησε στη β΄ δημοτικού ιδιαίτερα και φέτος στην α΄ γυμνασίου δίνει για lower, μια που η δασκάλα της έκρινε ότι θα μπορούσε να παραλείψει μία τάξη (τη c senior) γιατί ήταν πολύ καλή και μπορούσε να την προχωρήσει. Η μικρή μου ξεκίνησε στη γ΄ δημοτικού, κι αυτή ιδιαίτερα στην ίδια δασκάλα, γιατί έκρινα ότι δεν "τραβούσε" τόσο όσο η μεγάλη. Νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις και το ίδιο το παιδί σε οδηγεί. Τον μικρό μου θα τον ξεκινήσω κι αυτόν ή στην β΄ ή στη γ΄ δημοτικού, με το ίδιο κριτήριο, αυτός θα μου δείξει πότε θα είναι έτοιμος. Δε βιάζομαι καθόλου να τελειοποιήσουν μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες ή να πάρουν τα αντίστοιχα πτυχία. Κρίνοντας από τη δική μου εμπειρία, τις δύο από τις τέσσερις ξένες γλώσσες στις οποίες έχω πτυχία τις διδάχτηκα ούσα φοιτήτρια, δε θεωρώ ότι είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσεις ή να τελειοποιήσεις μία ξένη γλώσσα και τα παιδιά μας έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους.

 4. Διαφημίσεις

 5. Καλά να περάσετε όπου και να πάτε. Πάντως και μόνο που έχει νεροτσουλήθρες μέσα στο ξενοδοχείο, τέλεια θα είναι για όλους! 40 χρονών έγινα κι ακόμη τρελαίνομαι να ανεβαίνω!
 6. Φοβερό θέμα! Αν και ως συνήθως δεν προλαβαίνω να το διαβάσω ολόκληρο... Συμφωνώ με την τελευταία ανάρτηση, δε μου αρέσει καθόλου να κρίνω κάποιον (ή να με κρίνουν) ανάλογα με τι έχει ή τι δεν έχει ο άλλος, ο γείτονας, ο μέσος όρος, το 99,9 % του πληθυσμού. Στο κάτω κάτω σε όποιον δεν αρέσει ένα θέμα ή δεν τον εκφράζει ή το θεωρεί τρολ ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο, απλά δεν μπαίνει και το αγνοεί. Αλλά βρε κορίτσι μου - στη mama3 αναφέρομαι - γιατί all inclusive στο εξωτερικό και μάλιστα σε προορισμό που δεν έχει και πολλά να σου προσφέρει - χώρια η αφόρητη ζέστη. Γιατί όχι στην Ελλάδα, έχει φανταστικά all inclusive ξενοδοχεία και πολύ πιο φτηνά, θα γλιτώσεις και τα ακριβά αεροπορικά και τη φοβερή ζέστη. Τι περιμένεις δηλαδή να σου προσφέρει το ξενοδοχείο της πρώτης σου ανάρτησης, με δεδομένο ότι απ΄ότι λες δε σου αρέσουν οι χαώδεις εκτάσεις και το κυνηγητό. Στις διακοπές all inclusive μένουμε συνήθως μέσα στο συγκρότημα για να εκμεταλλευτούμε τις παροχές και βγαίνουμε λίγο προς τα έξω, οπότε ποια η διαφορά all inclusive στο Ντουμπάι με all inclusive σε πιο βολικό προορισμό, κατά προτίμηση στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα κι εγώ πιστεύω ότι οι διακοπές σε ξενοδοχεία all inclusive είναι πολύ οικονομικότερες - αναλογικά πάντα μιλώντας - σε σχέση με την απλή ενοικίαση δωματίου σε ένα καλό ξενοδοχείο, ειδικά με τρία παιδιά, αν σκεφτείς τι τρώνε, τι πίνουν και τι ζητάνε κάθε μέρα μικρά παιδιά στις διακοπές.
 7. Η Πράγα είναι φανταστική - είχαμε πάει Χριστούγεννα και ήταν στολισμένη υπέροχα - αλλά το κέντρο της είναι πολύ μικρό και γυρίζεται γρήγορα. Για λίγες μέρες όμως είναι ό,τι πρέπει. Εμείς επειδή μείναμε πάνω από εβδομάδα είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και γυρίσαμε όλη σχεδόν την Τσεχία. Ψηφίζω πάντως Μιλάνο γιατί έχει και οικονομικά εισιτήρια - τουλάχιστον από Θεσσαλονίκη που μένω εγώ - και μπορείς να συνδυάσεις και ταξιδάκι στη λίμνη Κόμο που είναι και μία ωρίτσα περίπου από εκεί. Καλά να περάσετε!!! Α, και Ρώμη μπορείτε να πάτε αντί για Μιλάνο, αν βρείτε φτηνά αεροπορικά. Έχει πολύ ωραία πράγματα να κάνετε μέσα στην πόλη - Κολοσσαίο, Βατικανό, fontana dι trevi κλπ. και να τριγυρίσετε αρκετά. Έχει και φοβερό φαγητό επίσης. Υ.Γ. Σλοβενία εμείς πήγαμε οδικώς το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά περάσαμε από Βελιγράδι (διανυκτέρευση) και μετά από Ζάγκρεμπ (Κροατία). Με παιδιά όμως στο αυτοκίνητο δεν θα το τολμούσα...
 8. Τα μόνα σύνορα που μας δημιούργησαν πρόβλημα και μεγάλη καθυστέρηση ήταν στην επιστροφή μας από Σλοβενία, στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, αλλά αυτό ίσως ήταν και συμπτωματικό. Ποτέ δεν μπορείς να το προβλέψεις αλλά πάντα το λαμβάνεις υπ' όψιν.
 9. Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μόλις το ανακάλυψα! Το βράδυ που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να το διαβάσω ολόκληρο. Κατά τη γνώμη μου τα οδικά ταξίδια είναι σε γενικές γραμμές πολύ οικονομικότερα. Επιπλέον είναι και φοβερή εμπειρία μια που μπορείς να σταματάς στην πορεία σε όποια πόλη σου φανεί ενδιαφέρουσα, έστω για έναν απλό καφέ. Έχεις δε το δικό σου αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να νοικιάσεις - κάτι το οποίο θεωρώ δεδομένο σε ένα ταξίδι ακόμη και αεροπορικό. Τα ταξίδια αεροπορικώς δε μου λεν πλέον και πολλά πράγματα από άποψη εμπειριών, είναι φυσικά όμως πολύ πιο ξεκούραστα. Κάποια βεβαίως είναι πλέον και οικονομικά αν κλείσεις εισιτήριο σε low budget εταιρία. Έχουμε κάνει με τον άντρα μου μέχρι στιγμής τρία μεγάλα road trips και μάλιστα μόνοι μας - αν είχαμε και άλλο ζευγάρι μαζί μας θα μοιραζόταν τα έξοδα, αλλά όλοι στην παρέα είναι της ξεκούρασης. α) Θεσσαλονίκη - Σλοβενία με μία διανυκτέρευση στο Βελιγράδι (Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι είναι 7 ώρες). Μετά το Βελιγράδι περάσαμε από Ζάγκρεμπ (Κροατία) και μετά η Λουμπλιάνα που μέναμε ήταν κανένα 2ωρο. Σύνολο ταξιδιού γύρω στις 12 ώρες (7 + 5 ). β) Θεσσαλονίκη - Βιέννη/Σλοβακία. Μέναμε στη Σλοβακία που ήταν σαφώς φτηνότερη και πηγαινοερχόμασταν στη Βιέννη που ήταν μία ώρα απόσταση. Πάλι η πρώτη διανυκτέρευση ήταν Βελιγράδι και μετά περάσαμε από Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και στη συνέχεια Σλοβακία/Αυστρία. Επίσης γύρω στις 12-13 ώρες συνολικά. γ) Θεσσαλονίκη - Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Αυτή τη φορά σπάσαμε το ταξίδι με διανυκτέρευση στα Τίρανα (Αλβανία) και το επόμενο πρωί περάσαμε από Μαυροβούνιο (φανταστικό!). Μπούντβα, κότορ κλπ. και καταλήξαμε Βοσνία, όπου και μέναμε και πηγαινοερχόμασταν στην Κροατία (όχι μόνο στο Ντουμπρόβνικ, περάσαμε από πολύ μεγάλο μέρος από τα παράλια) που ήταν πάρα πολύ κοντά. Στα σύνορα δεν χρειάστηκε ποτέ να περιμένουμε περισσότερο από λίγα λεπτά και υπήρχαν κάποια (πχ. Βιέννης - Μπρατισλάβας) που ήταν ελεύθερα. Διάρκεια ταξιδιού περίπου 8-9 μέρες. Κόστος για διόδια και βινιέτες δεν θυμάμαι, ο σύζυγος που πλήρωνε ίσως και να θυμάται, αλλά η βενζίνη ήταν σχεδόν παντού απείρως φθηνότερη. πχ Σκόπια και Σερβία είναι πάμφθηνη. Αυτά προς το παρόν από εμένα, ελπίζω να βοήθησα όποιους σκέφτονται να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι, είναι μαγική εμπειρία!
 10. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται καν να το αφαιρέσει η θεματοθετρια. Κι εμάς το πρώτο μας μωρακι είχε λίγο μελάνι στη βαφτισή του και δεν ενόχλησε κανεναν, οποτε και δεν χρειάστηκε να προβληματιστώ.
 11. Εννοείται ότι υπάρχει ειδικό μελάνι για τα συγκαματα των μωρων. Ας μη μιλάμε ειρωνικά Χριστουγεννιάτικα, ειδικά αν δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτά που γράφουμε.
 12. Καλά, αυτό το σκέφτηκες πριν το γράψεις; (!!!) Αλήθεια το εννοείς; Καλό είναι πιστεύω, ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή όχι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το δικό σου και το δικό μου παιδί να αρχίσουν να βλέπουν και πέρα από τη μύτη τους. Μόνο καλό θα τους κάνει.
 13. Όπως και να 'χει, εσύ θα έχεις κάνει ότι μπορείς καλύτερο για τη βαφτισιμιά σου - τηρουμένων των αναλογιών - και θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου, ο,τι και να συμβεί στο μέλλον.
 14. Νομίζω ότι πρέπει να καλέσεις τη βαφτιστηρα σου, δεν φταιει σε τίποτε το κοριτσάκι για τη συμπεριφορά των γονιών του εννοείται. Ακόμη κι αν ήθελε να καλέσει την κόρη σου, ο πατέρας της δεν θα το επέτρεπε. Η ανωτερότητα που θα δείξεις θα ειναι το καλύτερο παράδειγμα για τη μικρή σου. Κι αν σε ρωτήσει γιατι να καλέσει κάποιον που δεν την κάλεσε αντίστοιχα , πες αυτό που λέω εγώ στα παιδιά μου όταν καλούν ολόκληρη την τάξη τους. Ότι κάποιοι γονείς δεν έχουν την οικονομική άνεση να καλέσουν τόσα πολλά παιδιά και περιορίζονται σε έναν πολυ στενό κύκλο παιδιών, οποτε και δε θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν ως απόρριψη αν τυχόν δεν τους καλέσει κάποιος.
 15. Ούτε εμένα με στραβοκοίταξε ποτε κανείς, κι ας θηλαζα παιδί σχεδόν τριων ετών. Αντιθέτως άκουσα πολλά μπράβο. Πού τις είδαν καποιοι όλες αυτές τις αντιδράσεις, δεν μπορώ να καταλάβω...
 16. Κοιτά, νομίζω κανείς δεν έχει ποτε ισχυριστεί ούτε το α) ούτε το β) απο αυτά που αναφέρεις. Εννοείται το ρίσκο δεν ειναι δυνατόν να ειναι 0 αλλα και κάποιες ουσίες σίγουρα περνάνε στο γάλα. Αυτό που όλοι λένε και έχει αποδειχτεί ειναι ότι ενα βρέφος βλάπτεται πολυ περισσότερο αν η μητέρα του καπνίζει ενα πακέτο και δίνει ξένο γάλα απο το να θηλάζει και να περιορίζεται στα 3 πχ τσιγάρα. Γιατι στην πρώτη περίπτωση θα περάσουν έτσι κι αλλιώς στο μωρο ουσίες μέσω των ρούχων, του δέρματος, των μαλλιών, της ατμόσφαιρας κλπ. Μπράβο πάντως κι απο εμένα σε όσα κορίτσια κατάφεραν και το έκοψαν εντελώς κατα τη διάρκεια του θηλαςμου και κυρίως διπλό μπράβο αν δεν το ξανάρχισαν μετά.
×
×
 • Create New...